Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Sztem ez a párhuzamosan rendezzünk olyan versenyt is amin csak régi lapokkal lehet indulni egész jó ötlet.Nyilván 1 picivel több macera a szervezésnél,de sztem nem égbekiálltó+10-15 embernek egy külön sorsolást csinálni.Persze kellene valami felmérést csinálni előtte, hogy van-e erre egyáltalán igény, mert ha 5en jelentkeznek egy ilyen versenyre az azért kevés, bár legalább mókáztak egyet +10-15 ember meg sztem elfér még a Wekerlébe is(többen meg meglepődnék ha lennének főleg a kezdeti időkben).
 
Mivel én nagyon régi játékos vagyok, aki sok éve abbahagyta a játékot, de érdeklődve néha, pár évente bele.-bele nézek a lapokba, s egyszer már újra is kezdtem, amjd ismét abbahagytam, így van rálátásom mivel jár úrakezdeni ezt a játékot. Szóval, jogot formálok a véleménynyílvánításra

1.) Szerintem sok a kiegészítőnkénti 2 új szabály. 1 bőven elég lenne, de még az is lehet sok. Évente 1 szabály...annyi is elég lenne a színesítéshez.
2.) Sokkal erősebbek az új lapok a régieknél. Ha csak kicsit lennének erősebbek, akik versenyt akarnak nyerni, azoknak úgyis meg kellene venni a lapokat, de nem 2 évente kellene komplett decket cserélni koncepciónként, s nem érezné mindenki, hogy kidobálja a pénzét az ablakon. ezzel együtt, ez az irány, gazdaságilag, s szórakozásilag, szerintem jó.
3.) Túl sok a kreativitás a játékban. :9 De komolyan. Minden kiegbe rakhatnátok, Balázs, egyszerű lapokat is. mondjuk a 20%-a. Ami nem tud semmit, csak amit már eddig is tudtak a lapok, csak más színben, vagy éppne lény, ami nem 4-lés 4/4-es, hanem 4 ésr 5/3-as, de olyan még nem volt... Túl nagy a kombinációs lehetőség már most is. Nem tartom magam egy buta embernek, a HKK-hoz sem, hiszen számos paklit találtam ki, amikkel vagy én vagy mások sok versenyt is nyerek később, s engem pont az vonzott a játékban, hogy ismertem minden lapot, előre kiszámoltam mennyi VP/Lap, stb előnybe tudok kerülne 1-2 lap megváltoztatásával a szokásos deckekhez képest, de a mostani környezetben már kevésbé a lapismeret, pakli összerakás számít, mint a helyismeret. /jól kell tippőelni, milyen deckből lesz több egy-egy versenyen, s azok ellenszerével lehet nyerni/ Nem tudom, mi erre a megoldás, de úgy hiszem, az 1. és a 2. pontban javasoltak nagyrész megoldást kínánának erre is.
4.) Nagy szívfájdalmam, hogy már szinte semmi nem marad érintetlen a régi erős lapokból, s még erősebbek lesznek, újra kiadjátok őket. Az a baj ezzel, hogy eltűnik minden varázsa a régi lapoknak. Kár, mert szerintem az igenis fontos része a játéknak gazdaságilag is, nemcsak játéktechnikailag. Pl most a moanacsapda és a gyenge ereje. Nagy kár bolt értük, szerintem. Akinek volt régi, az hatalmasat csalódott, akinek meg nem, azok meg az első fellángoláson túl, hogy szerezhettek, rájöttek, hogy ettől lement a régi lapok értéke, s ezzel együtt az újaké is, vagyis...túl "olcsó" paklit bontottak. Szerintem ez nagyon nem fair dolog.
5.) mindent egybevetve is még mindig a legjobb kártyajáték, Magyarországon, mivel Magyar, s mivel nagyon sokat lehet rajta agyalni, s megtanít az életben sok hasznos dologra. A versenyek is élvezetesek, de sajnos, leszállópályán van, már egy ideje, így tényleg érdemes lenne valamit tenni ellene.
6.) A régi lapok értékét, s a régi játékosok visszatérését is meg lehetne támogatni olyan dologgal, mint a junor kategória, csak ez mondjuk öregek kategória lenne. Azoknak, akik 2000 előtti lapokkal indulnának, külön verseny a hivatalos versenykor. Díjazásnak új paklik, új ÚR, hogy azoknak is legyen hozzá kedvük, akik mostani versenyeken szoktak indulni, de esélyük legyen a régieknek is. A nyeremény, meg a versenyközeg úgyis visszahozná őket, s hamarosan a nagyobb nereménnyel kecsegtető senior kategóriában indulnának...
 
Ajánlom mindenkinek a figyelmében a Dungeon honlapján publikált okfejtésemet a játék gyorsulásáról.
A játék dinamikusan fejlődik, egyre élvezetesebb és persze egyre agresszívebb.
Ez önmagában még nem lenne rossz. A régi lapok nosztalgiája bennem is komoly érzelmi gócpontot képez, és ezzel - tudom - nem vagyok egyedül.
A generációs ugrások is nagyon élesen kirajzolódnak a HKK fejlődésében. Még ezzel se lenne semmi baj.

A legnagyobb baj véleményem szerint abban rejlik, hogy míg a lapok, és a játék dinamikusan fejlődik, addig a játékszabályok nem követik a változásokat. A kezdőkéz és maga a kezdés, valamint a használt követők/szabálylapok és a játék elején már játékban lévő lapok/jelzők szerepe hihetetlenül felértékelődött.
Ez a baj.
Elég a rossz kezdőkéz, és a rossz kezdő kockadobás, és vesztettem. Ennek persze semmi köze nincs se a HKK-hoz, se játéktudáshoz, se a lapokhoz.
 
Én nagyon szívesen játszanék régi dekkekkel(tökre érdekel milyen lehetett az über mentor, nothermanthi, hátas vagy sárkány kincse dekk), de sajnos zéró lapkészletem van hozzá. Így marad a cipősdoboz. Mondjuk nem hiszem h sok esélyem lenne pl. Csabi vagy Zoli ellen, hiszen lövésem nincs, mi volt akkor a spoiler.
 
Gabesz! Én nem eltántorítani akarlak a topic folyamatos frissítésétől és az észrevételek írásától, de nem sztem nem érsz el vele komoly eredmény! Nekik csak "vészmadár" meg "rinyáló" leszel csupán. Én nagyon sok mindenben egyet értek veled, de lássuk be, "fegyvertelen emberrel fölösleges szellemi párbajt vívni" ..... Őket nem érdeklik a megnevezett negatívumok, ragaszkodnak az általuk felállított érrendszerhez, ami nem baj, sőt örvendetes. Nem hiszem, hogy bármilyen előrelépés történne az általad vízionált jövő felé, tehát sztem hagyd.

Ezt kérlek, tekintsd baráti jótanácsnak, semmint élcelődésnek vagy "beugatásnak".
Dönts el h akarsz-e még hkk-zni. Ha igen akkor kénytelen leszel időt és pénzt szánni erre. Sajnos ez van, nekik így jó. Ennyi.
 
A rebootolással meg a rotációs módszerrel (Type2, Új nemzedék formátum) az a gond, h akit most nem érdekel a HKK azt ettől sem fogja érdekelni, ellenben a játékosok nagy része ilyen változás esetén azonnal befejezné a játékot, mert zavarná, h a gyűjteménye versenyen használhatatlan lett.

A régi lapos (xy év előtti) és a rotációs (x utolsó év) formátumú versenyekre az érdeklődés elenyésző, ebből elég világosan látszik, h a játékosbázis nem preferálja ezeket.

Légből kapott prognózisokra a Beholder nem építhet üzletpolitikát.

Én amúgy személy szerint nagyon szívesen játszanék 2000 előtti lapos versenyt is, de tartok tőle 10 játékos nem lenne összesen akit érdekelne és hajlandó is lenne paklit összeszedni.
 
Kedves Pina!
Én részemről soha nem szoktam személyeskedni, éppen ezért nem is igen érdekel, hogy bírsz-e engem, vagy sem.

Visszatérve a témára, örülök neki, hogy vannak bíztató fejlemények is, de attól még nem árt szembesülni a rossz folyamatokkal sem.
Annyira véleményem szerint nem rossz a helyzet, hogy "vészmadaraskodjon" bárki is, mert megszűnés biztos nem veszélyezteti a HKK-t (sokan stabilan kitartunk mellette, ahogy én is).
Azonban még most kellene visszacsalni azt a többszáz játékost a konkurenstől, illetve a passzivitásból, amíg még lehet.
Mert ugye, a magyar nyelv, s az egykori jóval nagyobb játékosbázis által a HKK még mindig előnyben van/lenne bárki mással szemben a piacon!

Amúgy gondoltam, hogy nem sokan fogják pártolni az előző hozzászólásomat. Akik pártolnák, azok már ugye abbahagyták a játékot, s a honlapra sem lépnek fel. Ha összehasonlítjuk a fórumaktivitást az öt évvel ezelőttivel (aki nem törölte ki a régi Behós hírleveleit az megteheti), láthatjuk a visszaesést.
 
Te miről beszélsz???

Rengeteg játékos kezdte újra az elmúlt fél évben én több mint 20.-ról tudok, köztük igen nagy nevek is.

Sok fiatalt és ismeretlen arcot is szoktam látni.

Vidéken egy két nagyvárosban, ahol korábban nagyobb volt az érdeklődés valóban kicsit visszaesett, de ez inkáb a helyi versenyszervezők hibája, akik pénzkereseti forrásnak tekintik a játékot és nem hobbynak.

A kis visszaesés annak is köszönhető, hogy 1 éve nem jött ki új nagy kieg, de most jön majd az új és akkor mégtöbb visszatérő lesz szerintem.

Milyen kártyajátékról tudsz még, amiből magyarországon versenyt rendeznek és a lehetséges kb 60. indulón felül még 10 játékos eljön, aki nem tud elundulni, mert egyszerűen nincs asztal, ahova leülhetne játszani és nem tudsz elindulni a versenyen, ha legalább 2 nappal korábban nem jeletkezel. Ezen kívül rengeteg néző is jelen szokott lenni, úgyhogy az érdeklődés igenis nagy és akkor még nem beszéltem a hobbyjátékosokról.

Én elmondhatom, hogy szinte az összes versenyhelyszínen megfordultam, ahol hkk versenyeket szerveznek és a legkisebb faluban is össze szokott jönni legalább 10 nevező és nagyon élvezetesek és izgalmasak azok a versenyek is.

A játék meg egyre jobb élményt nyújt, hiszen régen volt 1-2 koncepció, ami esélyes egy versenyt megnyerni, manapság meg legalább 15-20 versenygyőzelem esélyes dekk van, de lehet keveset mondtam. Lásd. a multkor a profi kategóriát QUWARGOK nyerték. Szerintem manapság azért izgalmasabb a környezet, mert nagyob szerepe van a pakliépítésnek, a kreativitásnak és a játéktudásnak, mint régen.

Ez a reboot dolog hatalmas baromság. Ekkora ostobaságokat azok szoktak írni, akiknek semmi köze a játékhoz és a 10 évvel ezelőtti "fiatalkori" élményeiket és sikereiket szertnék újra átélni (griffőnix, piromenyét korszak). Na azok szoktak a legnagyobbat koppanni, ugyanis a játék sokkal jobb és élvezetesebb lett azóta, sokkal többet kell agyalni és kell legalább egy fél év mire elérik a régi szintjüket a játékban. Addig is pénzt kell az új kártyákra áldozni és sok kudarcélményben is része lesz, mert a 12 éves kissrácok is agyon fogják verni

A magic, wow és hasonló kártyajátékok is népszerűek és biztos azok is nagyon jók és biztos pártoltak át oda játékosok, minthogy ez fordítva is igaz, sőt olyanról is tudok, aki egyszerre több ilyen kárttyajátékot is játszik.

Nem bírom ezeket a vészmadarakat, amilyen te is vagy...
 
Többször is megfogalmazódott már, hogy ez a HKK már egyáltalán nem az a HKK, ami mondjuk 5-6 éve, vagy korábban volt. Talán a mai Magic az, ami jobban hasonlít arra a hangulatra és játékkörnyezetre. Ez esetben a Beholder hozta létre a Magic számára ezt a piacot...

Egy jól időzített (még időben történő) reboot-olással (amiről már a vigyázzautón is szó volt), és átlátható szabályrendszerrel meg szerepjátékosabb hangulattal (pont ahogy a sikeres évek során is volt) talán még vissza lehetne szerezni az "eltévelyedetteket" a piacon.

De talán nem is kellene akkorát rebootolni, elég lenne visszamenni a 7. alappakliig és onnan más szellemiségben folytatni (nem erősítős szellemben, hanem annak szellemében, hogy versenyeken csak az előző 3-4 év lapjait lehessen használni). Így lehetne inkább a sokszinűségre, változatosságra fektetni a hangsúlyt és nem az egyre brutál lapokra...

A 2005-nél később megjelent lapokat pedig úgy lehetne használni, hogy a megjelenés évszámáról függően súlyozhatnánk a költségüket, amíg le nem telik a 3-4 év, és ki nem kerülnek a versenykörnyezetből. Így ezek a mostani drága versenyerős lapok sem veszítenék el az értéküket jó darabig.

Szerintem nem szégyen ellesni egy-két jól bevált játékfejlesztési tapasztalatot a konkurensektől, azt meg be kell látni, hogy a várt nagy visszatéréshez nem az az út vezet, ami miatt pont elfodultak a játékosok a HKK-tól.
Viszont egy ilyen rebootolást nagyon jól meg kellene marketing szempontjából szervezni, hogy felfigyeljenek rá a régebbi játékosok, illetve az eredetileg is konkurens játékokat játszók. Több százra saccolom azok számát, akik emiatt belevágnának a visszatérésbe, továbbá könnyebb lenne ezáltal újabb embereket is bevonni.
 
Azért van a HKK-nak egy óriási előnye a Magic-kel szemben: az hogy MAGYARUL van. Persze most már majdnem minden fiatal beszél angolul, de azért mégiscsak idegen marad az, ami nem az anyanyelvünkön van.

A baj az, hogy a Beholder szélsebesen átengedi a piacot a fő konkurensnek (mert átengedi, hiszen a korábbi HKK-sok válnak Magic-esekké).
Bizonyára vezet a cég statisztikát a nyereségről, érdemes lenne megnézni azt, hogy mikor kezdett leáldozni az érdeklődés, és mi volt az oka mindennek (ha nem egyértelmű).
Persze az elmúlt 5 évben folyton ment a "rinyálás" -néhány megmondóember így hívta- azon, hogy egyre átláthatatlanabbak a szabályok és az egyre gyorsabb, fokozottabb laperősítés tönkre teszi a hangulatot és magát a játékot is. Az, hogy most már csak néhányan "rinyálunk" ezen, azt jelenti, hogy több százan abbahagyták emiatt a játékot, és azért nem mondanak véleményt, mert már nem is érdekli őket.
 
Ha 15 év után nyertél versenyt csak Jyhad-os lapokat tartalmazó paklival, elárulod, hogy melyik évben, hol történt ez? Egy paklilistának még jobban örülnék, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen koncepcióval sikerült ez.

Én amúgy nem is értem hogy lehetett eladni az újabb vámpír kiegészítőket. A ritka lapok masszív többsége teljesen értelmetlen fostalicska. Talán a gazdag és népszerű háttér volt ami a hátán vitte a játékot, mielőtt nagy keservesen beadta a kulcsot.
 
Nem is gondoltam volna, hogy vidéken (értsétek távol pesttől, nem úgy pl mint Balassagyarmat esetében ahová 1,5 óra az út) ennyire eltűnt a játék. No az előbbi mondattal ugyan senkit nem akartam megbántani, de érzem h ezen fogtok majd lovagolni.... de sebaj.
Amit én látok az az, hogy egyre kevesebb embernek van kedve játszani ezzel, sőt még azok is 10 x meggondolják h újrakezdjék-e akik rég játszottak (most nem kezdem vesézni h sok új szabály van,
gyors játékmenet ecetera cetera - ezen már sokan és sokat rágódtak, és fognak is sztem, mind1).
Egyre inkább az körvonalazódik bennem, hogy ez már nem több, mint vmi kis házi kártyázgatás, h van néhány törzshely pl dungeon pesten, hirtelen nem is tudok más klubbot mondani. Nem tudom pontosan, hogy hányan játszanak rendszeresen (versenyszerűen is) Hkk-t, kíváncsi lennék egy netes kérdőívre ez ügyben, hogy mégis mekkora jelenlegi tábora a játéknak, de nem saccolom pár száz főnál többre. Bár ha a behónak elég és ekkora mennyiségű játékos is el tudja őket tartani nekem semmi kifogásom ellene. Természetesen lehet, hogy tévedek, de honan is tudhatnám......
Jómagam 4 éve hagytam abba a hkk-t. Nemrég vettem pár gyngy lapot, mondván jó lesz majd egy kis mókázásra, és talán ujra is kezdem, de azon vagyok inkább a MAGIC-re fordítom az erre szánt pénzt is. Ahogy Dr. Gabesz is írta vidéken is erőre kapott a magic, most meg ez az új kampánya, hogy reggelsz és kapsz egy kis starter decket még nagyobbat dob az ismertségén.
Igaz, a teljességhez hozzá tartozik hogy egy olyan kártyajátékról van szó, ami nemzetközi szinten is komoly elismerést tudhat magáénak, ennélfogva gondolkodóba ejthet mindenkit. Mindenesetre szerintem piszokerős versenytárs annyi szent...
Félreértés ne essék, nem a magic mellett kampányolok, csak a tényeket sorolom, de ha valakiben ez ellenérzést keltett attól elnézést kérek!

Mindenesetre kíváncsian figyelem az eseményeket, lesz-e még nagy "visszatérés" vagy ezek a momentumok már csak egy haldokló utolsó izomrángásai?
Majd meglátjuk!

Üdv:
Mraxis
 
talán egyszerűbb, ha a régi és jelenlegi HKK-t más játéknak tekinted

kb. annyira lehet összehasonlítani a két játékot, mint egy c64-et a mai pc-vel; a lényeg ugyanaz de erősen más az élmény (a pc is szebb, meg gyorsabb )
 
Szia!

Ne aggódj én is most kezdtem újra 5 év kihagyás után és persze olykor-olykor én is kapkodtam a fejem(és olvasgatom a lapokat),de kezdek újra belerázódni a 3. versenyem után.Tesztelni én se nagyon tudok(én nem érek rá,mert ugye pesten lenne hova mennem),de az adott verseny előtti pénteken igyekszek lemenni a dungeonba 2-3 órára.Ez mellett olvasgatom a http://vigyazzauto.blogspot.com/ -t (ezúton is köszi a srácoknak, hogy csinálják) és gyakran használom a lapkereső funkciót +msnen zaklatok olyat akit éppen tudok(bocs cardmaster:P).Javaslom próbáld ki magad a frissenbontotton oda legalább paklit se kell tervezni és hátha visszajön a kedv.
 
Salgótarján és Balassagyarmat tárt karokkal vár
 
A lapmegtanulós rész nem stressz, 1, max 2 hónap alatt simán belejönnél az új papírokba, ha heti 1-2 alkalommal tudnál tesztelni egy klubban, vagy legalább is 3-4 ember társaságában. Szerintem a hkksok 99%-a nagyon segítőkész ilyen esetekben, jómagam is, pedig én aztán nem vagyok egy mr. tolerancia Az, hogy Heves megyében hol lehet játszani, egy valóban jó kérdés... Keleten azért van pár helyszín: Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szeged, stb. Viszont északnyugat-Dunántúlon van egyáltalán verseny valamikor?? A Győr-Sopron-Veszprém-Tatabánya négyszögön belül én sajnos nem tudok ilyenről. Ősi van meg Fehérvár.
 
sziasztok

csakhogy egy olyan ember is hozzászóljon a témához, aki az esetleges újrakezdésen gondolkodik (30 évesen nincs jobb dolgom )

én a kezdetektől, kb 2000-ig jatszottam, cirka 4-5 évet. még abban a korban ahol az acélkolosszust, és az illúziósárkányt csodálták az emberek, és ahol egy 5/5 lényért kőkeményen 10 felett kellett fizetni.

nézegettem itt az elmult napokban a lapokat, szabályokat, csak kapkodom a fejem: anti-mágia, blokkolás, izom, áramlás, és a baratái, de a hab a tortán az az, hogy minden lapon 10 sornyi szöveg van. Ha régen counterelni, lapot leszedni, dobatni akartál akkor arra külön lapok voltak, ma már a lapok többsége rengeteg különféle funkcióval rendelkezik. némelyik lap, komolyan mondom 15 perc, mire felfogom h mit csinál... az olyanokról meg nem is beszélek amik mindenre immunisak.. azt sem tudom mivel lehet ezeket leszedni (repro, itélet napja, kántálás stb..)...azt sem értem h lehet normalisan követni egy játékot ennyi újítással... halombal állnak a jelzők, egy körön belül kijátszanak, minden módosít mindent...

és akkor ott lenne nekem a probléma, h millio uj lapot be kellene nyalnom töviről hegyire, hiszen egy versenyre mégsem mehetnék el, hogy állandóan az ellenfél lapját kellene olvasgatnom, h mit is csinál.
ami a legszembetűnőbb h minden iszonyatosan olcsón jön már, régen 4 vp-ért dobálta az ember a ellenvarázsokat, ma már sztem kinézik azt, aki 1-nél többet költ counterre...

a másik nagy problémám h sztem játszani sem tudnék hol...én gyöngyösi vagyok, régen nagy élet volt itt, sztem mára teljesen meghalt, akárcsak egerben... ha jol tudom ott szinte mindenki magicezik...

szoval tök szívesen belevágnék ujra (még anyagi forrás is lenne hozzá), de sajnos sok értelmét nem látom.

azért bizakodom benne, h az online verziobol lesz vmi és majd akkor ott...
 
Tegnap Szolnokra utaztam, és be akartam nézni a helyi fantasy boltba, ahol egykoron rendszeresen a HKK versenyeket rendezték (a Tiszavirág hídhoz közel). Nos, a bolt elköltözött egy közeli kisebb utcába, de legalább még létezik.
A fő gond az, hogy amikor megkérdeztem az eladót, hogy van-e az újabb Zénből, azt válaszolta, hogy már nem is tartanak HKK-t egyáltalán, mert tavasz óta senki sem vett olyat.
Van egy olyan gyanúm, hogy valószinűleg én voltam az utolsó vevője, ugyanis akkor találkoztunk ott Vámos Csabával kártyázni. Én Debrecenből, ő Ősiből jött, mellesleg egyetlen egy helyi játékost sem tudtunk felkutatni már akkor sem.

Mindenesetre az is elgondolkodtató, hogy ha debreceniként HKK-t akarok venni, akkor Nyíregyházára, vagy Szolnokra kell elutaznom, pontosabban már csak Nyíregyházára van értelme...

A másik üzenetem pedig az, hogy ha látok fiatalokat egymással fantasy-kártyázni (Szolnokon, Szegeden, Kecskeméten vagy Sopronban), akkor az 100%, hogy MAGIC!
Debrecent és Nyíregyet csak azért nem írtam, mert itt már láttam HKK-val játszókat is néhányat.
Pestről nincsenek tapasztalataim, de ha a HKK valóban jelenleg is a legsikeresebb kártyajáték, akkor Pesten minimum minden második srácnak HKK lóg a farzsebéből, hogy javítsa a statisztikákat...

Jópár hónap eltelt az ötletdömping óta, hogy hogyan lehetje javítani a HKK marketingjén, kíváncsi lennék, hogy mi valósult meg.
De először is talán ott kellett volna kezdeni, hogy egyáltalán legyenek boltok, ahol hozzá lehet jutni a kártyákhoz.

Látva a honlapon az "up to date" boltlistát: http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=boltlista.ph p
itt is minden a legnagyobb rendben. Feltéve ha nem a jelenben élünk és magasról teszünk arra, hogy mi a helyzet és hogy mi lesz a jövő...
Csak azt nem értem, hogy a vigyázzautósok is minek pazarolják az idejüket ennyire... (egyébként tisztelet nekik).
 
Sajnos nem jatszottam meg a Vampire CCG-vel, sok jot hallottam rola, igaz azt is, hogy inkabb felnotteknek valo, osszetett jatek, ami igen hosszu (game time: 2-3 hours), ami persze nem baj onmagaban, de mas kategoriaban jatszik.

Viszont ezt talaltam:
"White Wolf announced that Vampire: The Eternal Struggle would cease production on the 10th of September, 2010"

vagyis a jatek sajnos nem volt eleg sikeres, bar 16 evet igy is megelt (94-ben indult, a HKK elott 1 evvel), ami szep teljesitmeny.
Azt irjak:
'It is thus one of the oldest collectible card games in existence.' -> akkor a HKK is!
 
Aranyos
 
Vampire the Eternal struggle

Kipróbáltam már vagy 8 féle kártyajátékot, de a legnagyobb élményt mindenféle szempontot figyelembe véve ez adta.
És ami a legfontosabb: csak alappakliból összeállított deck-el gond nélkül lehetett versenyt nyerni 15 év után is!! A megjelenő kiegészítőket nem AZÉRT vettük, mert ha nem vesszük, esélyünk sincs a versenyen, hanem mert színt vittek a játékba, új területeket fedtek fel megfelelő koncepcióba öntve, pakliötleteket, és alternatívát adtak minden játékstílusú embernek. Sajna a háttérben zajló copyright háborúk és tervek miatt egyelőre leállították a játék további fejlesztését. Ennek ellenére a gyűjteményem nem veszített az értékéből, és ha kedvem támad a régi paklijaimmal részt venni egy versenyen, hát arcizomrándulás nélkül megtehetem
 
Ja es a fiam nemreg azt mondta (most 10 eves es amator kategoriaban versnyzik is): tok jo, hogy kitalaltatok a HKK-t. Mar erdemes volt
 
Hmm... azert orulok, hogy a meglevo lapjaitokkal tudtok jatszani (en 6 eves koraban tanitottam meg a fiamat HKKzni elobb kezdocsomagos majd Junioros lapokkal, eleinte meg olvasni se tudott). Ehhez nem is kell uj lapokat venni (sot, meg az ujabb Oroszlanuvoltessel is felesleges megzavarni), sok tarsasjatek is van, amivel jol lehet jatszani mind a sok kiegeszitoje nelkul.
Ha megtetszik neki a jatek, ker/vesz majd paklit kesobb.
Viszont a csoda-modszer erdekelne, a lapok erositese (es nyilvan a korabbi lapok betiltasa) nelkuli 10-15 eves fennmaradas melyik jatekban milyen modon sikerult?
 
1995-ös Ős-HKKs-ként olvasom a topicot, és hümmögök folyamatosan.
Kb 6-7 éve kerestem meg a Beholdert az online HKK ötlettel: udvariasan megfogalmazott "felejtsd el pajtás" szerű választ kaptam. Még a pakliépítő programba se mentek bele.
Mostanában jópár év kihagyás után éppen a fiamat tanítgatom (nem egészen 7 éves) HKK-zni, de a jelenlegi tendenciákat nézve, felejtős hogy a meglévő lapjaimon kívül újat veszek neki.
A HKK nála megmarad ismerkedésnek, kedvcsinálónak, olvasás és matekgyakorlónak, nomeg hogy megágyazzon azoknak a kártyajátékoknak amiknél a lapok nem veszítik el használhatóságukat/értéküket 1-2 év alatt. A lapok erősítése stratégia ROSSZ, INKORREKT, ÁTVERŐS magatartás. Papolhat nekem bárki bármit ez az igazság. Azért mondom mert van az ellenkezőjére is jó példa. Sajnos nem Magyarországon. Kár a HKK-ért, mert szeretek vele játszani, számomra nagy hangulata volt a versenyeknek, és lett volna a jövőben is ha visszatértem VOLNA. Nem fogom tenni, és lapot se fogok többet venni. Felesleges pénzkidobás. Kérdezi a fiam csodálkozva: -Apa az "Oroszlánüvöltés miért kerül itt 4-be itt meg 2-be? ÉS miért tud még többet is? (csak vonogattam a vállamat meg kamuztam valamit)

Ha okosan csinálják, az online HKK-val megmenthetik a játékot.
 
Köszi az értékes hozzászólást, ezt eddig is sejtettem..... omg
 
pont most volt ilyen verseny, és a következő beholderes versenyen meg csak gyakori és nem gyakoriakat lehet használni
 
Érdekes kis topic
Én anno 1998 körül úgy ismerkedtem meg a játékkal, hogy egy asztalt körbeültünk 5-en és 3 alappaklit összekeverve játszottunk egy KÖZÖS pakliból és jó volt.
Gyengébb lények, szintlépések, építmények, hosszú játékidő. Ehhez képest most 1000 szabály, sok soros leírások, túlbonyolított rendszer, nagyon sok lap, erős lények, rövid játék jellemzi a HKK-t és ez kevésbé jó.
Ez az online dolog tetszik és jól is sülhet el a dolog, bár amit régen is utáltam, hogy drága a lap itt kiküszöbölhető és remélem minden lap elérhető lesz.
Lehetne pontértéket is használni, mondjuk a kártyastatisztikákat nézve és amit sokan használnak több pont lenne és szabályozva lenne egy pakli pontértéke, így a kevésbé használt lapok felé fordulnának az emberek és így folyamatosan változna mit érdemes használni.
 
az, hogy a játék gyorsul, nem abból mérhető, hogy hány körig tart átlagosan egy menet, ez evidens.
 
Megközelítő időpont: nem sokára.
 
Sziasztok! Bővebb információt nem lehetne esetleg tudni, a beta teszt indulásáról? Gondolom e-mailen értesítetek bennünket, de addig is egy megközelítő időpontot nem tudtok megadni? A válaszokat előre is köszönöm!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.