Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Na gabesz ne kezdd már megint az egészet. És nézd meg a garabonciást az elég álomfogós, sztem onnan van. Meg ha tippelhetek, a határozott tagadás is. Amúgy ilyen ezüstujjú balajtár szintű grafikákra nem vagyok kiváncsi. (és nem álomfogóztam soha, ezeket AK s képek alapján írtam + AK s ajándék lap)


A HKK él még! Szerintem. Tény, hogy fogyunk, és kéne az új játékos, de most mintha látnék párat... És reméljük egyre többet.
 
Olyan kevés lap jelenik meg már idén, annak is a nagy többsége régi lap újrafelhasználva...
Nem baj, ha régi lapok alapján újabbak készülnek, sosem árt felhasználni a régi bevált ötleteket.
Azonban jobb lenne, ha új lapokat adnának ki, új nevekkel és grafikákkal, mert úgy kreatívabbnak tűnne a játék, s több újdonság-élményt adna.

Mindenesetre, ha tényleg ennyire rossz a gazdasági helyzet, hogy nincs pénz új grafikákra az új lapokhoz, akkor persze inkább legyen ilyen takaréklángon a HKK, de legalább pislákoljon még pár évig.

Másrészről meg nehéz elhinnem azt, hogy nem futja új grafikákra a HKK lapokra a Beholdertől, hiszen akkora készletei vannak, pl. miért nem használják fel az Álomfogó kártyajátékhoz készült képeket az újabb HKK lapokhoz? A HKK-sok döntő többségének teljesen új képek lennének...
S akkor legalább a bebukott Álomfogóra költött pénzek is visszatérülnének valahogyan a HKK által.

Valamit jó lenne kitalálni, mert ha ez a tendencia (egyre kevesebb lap/év + többsége újrahasznosítás) tovább folytatódik, attól félek hamar be fog bukni a játék.
Persze biztos van olyan, aki szerint minden pont úgy a jó, ahogy van, de miközben sorra szűnnek meg vidéken a HKK-t játszó közösségek, ne dugjuk a fejünket a homokba.
 
Jó ötlet ez is....
 
ugyan már a 'plebs' is célcsoport, pl. az abyssban is megfordult jónéhány 'butácska' játékos is - tény hogy többnyire túl sokáig nem maradtak benn

a gyűrűk ura, WOW és hasonlók miatt már kb. mindenki ismeri és elfogadja a fantasyt, szal. elég széles körű lehet az érdeklődés; aki a gépet nyomogatja és gyereek, sztem potenciális vásárló
 
sajnos a könyvesbolt hálózatok köpnek rád, amíg néhány millányi árút be nem talicskázol hozzájuk, akiknek az az üzletpolitikájuk, hogy 'fizetünk ha majd eladtuk'.
ráadásul jó ha a bevétel 40%át kipöckölnék a behónak

sajnos a szerepjáték boltok bezárnak, nincs rá elég nagy érdeklődés, a számítógépes játékok összecsukták a kis közösségeket
 
Alappakli igen ez ok. Ebben egyetértünk.
De azért te is örülnél egy olyan kiegnek ami mondjuk 4ezer ft ba kerül és 45lap egy pakli . megveszem és egyből játszhatok a versenyen (hagyományos term. )Benne pedig lenne 20-30 ritka lap ,a többi gyaknemgyak.
 
Azért így elképzelve azokat Dungeon előtt...
csak MÉG egyet abból a jóféle Időviharból aztán ígérem tényleg leszokom
 
Igen gyanítottam én is.
De ez az egyik kedvenc hobbim s szeretném hogy még jó sokáig játszhassam. S hiába dolgozok napi 10-12 órákat, mindig szakítok időt a lapötletek gyűjtésére értékelésére. Én ennyit tudok tenni meg persze a displayek vásárlása
 
hidd el vannak ilyenek, akik fél-1 év sikertelen elvonó után újfent fogyasztóvá válnak
 
A legegyszerűbb módszer, ami bevált a WOW, cigi és alkohol esetén is: okozzon függőséget .
 
Megfogom, dobatok, keresek...
Régen is volt ilyen, gondolj csak az ellenvarázslatra, gyenge erejére, Haarkon öregkorára, agydarálóra, Ferwagor kincsére, Szörnycsábításra...
Régen is erről szólt a játék. Megfogom, dobatok, keresek... és persze kiegészíthetjük, ütök is.
Szóval ha minket ezekkel meg lehetett fogni, akkor mást is meg lehet. Az tény, hogy a játék felpörgött, de kérlek azt értsd meg, hogy ez visszafordíthatatlan. Ha újra 10VP-s 5/5-ös képesség nélküli kallerek meg szörnyek lennének a jövő kiegjeiben, akkor ki venné őket?

Félreértés ne legyen, nem vagyok rád szálva. Az meg végképp hülyén jött le, amit az előző kommentemre reagáltál, mikor is pont hogy azt mondtam: Finomabban jeleztem, hogy nem rég kezdted újra, nem vagy aktív játékos.
 
Lehet, hogy éppen ez a baj:
"nem arról szól ez a játék, hogy a 3 szintet lépett kalandozóm elpusztítja a gonosz szörnyedet, hanem h "megfogom, dobatok, keresek..."stb."

Nem tudom, hogy ezzel a megfogom, dobatok meg keresek pörgős játékkal "megfoghatók"-e hosszabb távon azok a potenciális új játékosok, akik valami értelmet és hangulatot várnak el egy közösségi játéktól.

A játék fő bázisa szerintem is inkább azok között keresendő, akik vonzódnak a fantasyhoz, s az elfek meg orkok, vagy vámpírok és vérfarkasok világához. Kíváncsi vagyok, hogy ismer-e valaki olyan HKK játékost, akit egyáltalán nem érdekel a fantasy?

S talán pont emiatt csökken több helyen is a kártya népszerűsége (nem nagyon van utánpótlás), mert a laptervezésnél egyre inkább a logikai pakliösszeállítás csűrés-csavarásának áldozatául esik a maga játék hangulata, s élményvilága, ahogy ezt már korábban többen is leírták.

A céltudatos marketing mellett persze majd az sem lenne másodrangú tényező, hogy elérhetőek legyenek a kártyák! Debrecenben nincs bolt ahol lehetne kapni őket, ezért jó lenne mondjuk a Librivel, vagy az Alexandrával megegyezni (de ha ez nagy falat, léteznek kisebb debreceni bolthálózatok is pl. Tóth könyvesbolt), hogy az ország második legnagyobb városában is megvehessék a HKK-t azok, akiket érdekel ez a játék. Ha ez nincs biztosítva, lehet bármilyen jó az a reklám...
 
csakhogy mint arra korábban is céloztam, hogy van egy a kiskorúak védelmét célzó törvény, aminek az idevonatkozó részeit nem ismerjük, és csak ha jogilag nézük /és eltekintünk a gyakorlattól, bár én már vártam emiatt félórát a soromra, mert 6 éves gyerek akart cigarettát venni/
10 éve senkit nem érdekelt, hogy a 10 éves cigit vagy piát vesz az anyucinak vagy az apucinak, most meg 16 évesnek nem adnak /mondom szigorúan a jogi részét nézve, és nem a gyakorlatit/
10 éve nem voltak karikák a tévéfilmekben stb.
változtak azóta a dolgok.
 
Persze hogy nem az egyeni dolgokrol van szo, de most oszinten:

Erre van kitalalva az alappakli! PONT ERRE! Annak kell reklam es nem ilyen hulyesegekre kolteni meg kaosz galaktika es alamfogo esatobbi..
 
Ó, szerintem tévedsz Dani. Kifejezetten sokan kezdtünk el kis pöcsösként játszani vele. Nyilván a szülők nem támogatták, de akkor is, ment rá a zsebpénz rendesen. Szerintem a 12< srácok simán célcsoport akkor is, ha nem szerepjátékos beállítottságúak, mert azért az már nyilvánvaló, hogy nem arról szól ez a játék, hogy a 3 szintet lépett kalandozóm elpusztítja a gonosz szörnyedet, hanem h "megfogom, dobatok, keresek..."stb.
 
Vegyük észre, hogy egyetlen egy (normális/átlagos/hétköznapi) szülő sem örül akkor, ha féltve őrzött reménysége, akiben a világ megváltóját, a 2. Einsteint és Orbán Viktor méltó utódját látja, leül togya-orkkal a kezében és 'most megöllek' vezényszavakat hallat. Tudomásul kell venni, hogy a célcsoport nem a plebs, hanem a szerepjátékos tábor és a velük kapcsolatban álló egyedek.

Ha már azonosítottuk a célcsoportot, sokkal könnyebb kitalálni, milyen módon rángassuk őket bele a HKK feneketlen tarisznyát igénylő útvesztőjébe. Az, hogy direkt módon a még 'szerepjátékszűz' területet célozzuk meg, szerintem nem túl 'befektetett energia/megtérülés' hatékony.
 
Szervusz fefe . Itt most szerintem nem az egyéni dolgokrol van szo . Természetesen nem egyéni dolgokrol van szo hanem arrol hogy hogy lehetne a HKK t megmenteni továbbvinni. Persze mindenki elkölt 4-5ezret havonta rá és ez nem nagy pénz. Egy valamire valo családi buli 30ezerbe simán benne van.Az is lényeges hogy a HKK jobban közismert legyen és elterjedjen.Ezért irtuk néhányan hogy adjanak ki egyszer egyilyen igazán power kieget, bár szerintemse jo egy győztes paklit egyazegyben kiadni.

Már irtam máskor is hogy a HKK egyedülálló (talán a világon is ) sok tekintetben ,ezért fog fennmaradni.
Pl ez is király hogy itt közvetlen Balázsnak is üzenhetsz , és néha válaszol is rá.
 
sajnos csak parányi csoportot érdekelne a dolog, horribilis összeg lenne kis példányszámban elkészíteni, ill. gyanítom MO-n nincs ilyennel foglalkozó gyár
 
volt megkülönböztetett ritka, ezüst szélűek voltak aranyforrásba jöttek, nekem van is
Szerintem elég drága a technika amivel elő tudják állítani ezért volt csak 1 kiegben. Szerintem is jó ötlet
 
Ha lenne foilos lap hú! Én is szerettem amikor bontottam valami ritkák és rádásul foilos!
 
Nem olvastam végig a teljes topicot így nem tudom, hogy írta-e már valaki, így kéretik nem lehurrogni:

A magicben kijöttek a foilos, csillogó kártyák egye lapokjból, amik néha 5-6szor többet ér, mint sima társa. 1-2 ilyen lapot elrejteni 8-10 kiegenként a magicben bejött, lehet itt is működne.

Másik, Magicben vannak Planeswalkerek (ilyen dimenziójáró arcok) akik kaptak külön kiegészítőket, ilyen starterdekk formában, hogy x vs y. A különlegessége az volt, hogy két különböző walkerre összerakott pakli volt benne, és a két walker különleges foilos kiadásban volt benne más grafikával. Elég sok embert ismerek aki vett, mert ősszerakott paklik voltak benne és kezdőknek tökéletes volt. És az 5000 ftos ár elenyészőnek tűnt amikor maga a két síkjáró spec kiadása ért kb 1500ft/db-ot, plusz a maradék 2-3 ritka benne.

Lehetne próbálkozni ilyenekkel a HKK-ban is, Pl: Bilincs vs Börtön (egy lila-fekete dekk egy fehér-fekete víziós ellen) akkor Tűz vs Jég (pár új tüzes lappal, és lényegesen felerősített hidegsebzésű koncepcióval) kontroll vs horda (egy-két erősebb counterrel esetleg újak pár nagy hordalénnyel) Gyógyulós vs varkaudar (ebben a gyógyulós részlegbe belelehetne tenni 1-2 db Idő megtorpanását (úgysem ér egy 1000-nél többet) és akkor milyen kecsegtető, hogy UR van a paklimban )

De ez csak egy ötlet. Magicben bejött, lehet itt is bejönne.
A lényeg, hogy minél több új játékos legyen és ne vesszen el a HKK kicsiny országunkból
 
Jaja a lentebbiekhez nem reagáltam!

6000 ft??? ez nem Skócia!!!!

Melyik az a szülő szerinted aki meglát egy pakli kártyát s azt mondja oh nem gond simán kiadok 6000FT, s ha nem tetszik neki akkor a sarokba landol. 5000 ből 1!

Volt egy olyan kieg hogy alap csomag asszem abban voltak kockák meg tokenek. Az a része szerintem is jó
 
Szerintem ez utolsó mondatodban van a kulcs: Gagyin nem érdemes csinálni
 
Igen abban igazad van hogy a havi fizu nem ugyan az mint nektek. De ezt nem csak én hoztam fel hanem Viktor is sőt még valaki előtte. S szerintem ha már van egy több mint 10 éven át sikeres játék akkor baromira nem értem miért nincs hozzá egyéb kiegészítés. Mondjuk poló-t nem tartom a legjobb ötletnek. Én magához a játékhoz kapcsolódó dolgokban érzem a pénz szagát (bőrszütyők istenes jelekkel, kockák ahol mondjuk a 20 szám helyett HKK van írva, különböző tokenek szintén istenes jelekkel. lapvédők aminek a hátulján a legnépszerübb rajz/ok vannak) Nem egy nagy bevétel de folyamatosan hozna ez is a konyhára, s nincs elévülés.

S nekem Gice Úr ötlete tetszett a legjobban szerintem is hogy paklit tudjál építeni akkor 2 prekó decket is kellene hogy vegyél, akkor már nem is kell 4-5000 ft ért adni.
 
Nem pesszimista vagyok, hanem üzletember és mellesleg marketingben (is) utazok; így elsősorban a 'számok' szemszögéből közelítem meg a dolgokat.

Egy olyan piacon, ahol az ellenfelek óriási pénzeket raknak be, igen nehéz 0 pénzzel és ötletbörzével érvényesülni.

Lehetne HKK-s póló meg szütyű (és persze alsógatya is ), jobban átgondolva lenne értelme is; feltéve hogy tényleg jól néznének ki (egy valóban profi grafikusnak kéne megterveznie, nem pedig egy gagyin összefotosoppolt szirszar kell); lehetne HKK-s kép is rajta, de ne feledjük, hogy a HKKs képeket teljesen más méretre tervezték, nagyban valószínűleg nem nézne ki jól. Hátrány: lekövethetetlen, hogy milyen eredménnyel zárul egy ilyen marketing kampány. Gagyin biztos nem érdemes csinálni
 
ha lenne prekoncept sztem is kb. így lenne érdemes elkészíteni
 
az én ötletem a következő, és ha beválik 10% részesedést kérek minden eladott ilyen csomagból.

ami a legfontosabb egyértelműen, mivel kezdőket céloz, hogy:

- Egyszerű, HANGULATOS CÍM

- PROFI, HANGULATOS RAJZOKKAL A CSOMAGON

- EGYBŐL JÁTSZHATÓ LEGYEN A PAKLI,akár profi pakli ellen is(persze egy kezdő nem fog nyerni vele úgysem.

- LIMITÁLT SZÁMBAN ADJÁTOK KI és ez legyen is rajta feltüntetve. 1000 db vagy mittudom én, ehhez jobban értetek. és kiadásakor jelenjen meg 40 %-a a kész csomagoknak, s hónapról hónapra vagy kéthavonta engedjetek piacra még többet, így azok akik vacilálnak azon, hogy vajon vegyenek-e, inkább arra húznak majd, hogy veszek, mert vagy elfogy, vagy várhatok két hónapot még

- KIZÁRT DOLOG, HOGY VALAKI 1500-2000 FT-ÉRT egy egész paklival rendelkezzen. hiszen akkor nem fog újabb dolgokat venni, mert tud játszani. ennek a paklinak el kell kérni az árát rendesen, viszont legyenek is benne jó lapok. azt hiszem a beho is akkor jár jól, ha jó lapokat ad ki ugyan akkora nyomdaköltséggel, mégis többet keres rajta, meg egy játékos is, ha kicsit több pénzért kétszer olyan jót kap.

- én azt gondolom, hogy úgy nem vesz meg senki valamit, hogy nem tudja mi az, vagyis csak nagyon kevesen. ezért az árusító boltokban jól látható helyeken a plakáton egyből egy pár soros ismertető legyen a játékról, ami nem azt tartalmazza, hogy játszd és gyűjtsd, hanem felvázolja ezt a fantáziavilágot általánosságban, és mondjuk minden fajból egy képviselőt megjelentet,mert akkor már az ember elkezdi nézegetni, és kiválasztani a kedvencét, meg azt is amelyik leginkább unszimpatikus. és akkor már megfogalmazódhat benne valami, hogy de jó lenne ezekkel a harcos végzeturakkal ezeket az alattomos tetű élőholtakat vagy orkokat kiirtani

de még ha meg is vesz egy ilyet valaki, nincs kivel játszania. szóval szerintem találóbb lenne az ilyet kettesével adni.( pl erre a warhammer játék, tudok olyan esetekről hogy ketten összeálltak, hogy megvegyen egy dobozt, amiben két sereg van, és felezték a pénzt)

szóval EGYBEN LENNE KAPHATÓ KÉT SEREG ezek lennének 30-40 laposak, és csak a témába illő lapok lennének. és hozzájuk lenne csomagolva 4 db kocka 1 db szabálykönyv és ezt mind olyan 6000 forint értékben.

és akkor KÜLÖN LENNE KAPHATÓ EGY ZÉNHEZ HASONLÓ CSOMAG, ez kb 5 lapos amiben vegyesen lennének az etnikumokhoz tartozó kiegészítő lapok random ( pl hívókürt, ork amulett, goblin mágia sárkányos mittudomén mi teknős sziget moa fegyvergyár, és természetesen ÚJAK IS) 4 a preko paklikhoz, 1 pedig egy teljesen random új ritka, várhatóan nagy értékű lap.

így egyből is tudnának játszani az újak, és egymás közt cserélni is a kis 5 lapos lapjait egymás közt, meg az egy db spec ritkát a régi játékosokkal is, de akűár a többit is, a lényeg, hogy a leírásban értesítsétek őket arról, hogy az alap 30-40 lapos paklikat ne bontsák fel, ne cseréljék azok lapjait, mert ki va naz tesztelve...

és a KÉTFÉLE CSOMAG EGYÜTTES ÉRTÉKESÍTÉSE azt eredményezné, hogy közösen állnának össze emberek, vagy ha valaki egyedül venné meg, akkor nem unná meg hamar a játékot ,mert két paklija is van. és bármelyik haverjának megmutathatja a játékot, és annak nem kell vennie, a kipróbáláshoz, csak játszani azzal akinek már van. de ez után úgy érezné, hogy neki mittudom én melyik faj/sereg tetszi kjobban, és talán megvenné azt, és akkor már nek iis lenne kettő, és ha valakinek valamelyik sereg ne mtetszik azt eladhatja vagy elcserélheti a haverjával, így végülis többet lehetne eladni belőle,

szerintem ne mkell túlbonyolítani elég lenne 8-10 ilyet kitesztelni és kiadni, aztán mindenféle megfontolások alapján párba állítani, őket és PÁRBAN, JÁTÉKRA KÉSZEN eladásra bocsájtani.

vagy lehetne mondjuk azt is hogy színenként egyet kiadni nem fajokra, hanem isteni témákra bontva, és párosával adni a teljesen ellentétes isteneket.
a lényeg ebben szerintem az, hogy ha valakit először elér ez a dolog, egyből a személyiségének megfelelő isten vagy számára tetsző lények megfogják, és beleélje magát kicsit a dologba.

régen az őshangya qwarg párosnál ne mis volt jobb...
voltak ostromgépeik, voltak bolyok meg királynők, el lehetett képzelni, meg lehetett élni egy kicsit, ma kb vanegy nagy lény vagy kettő, ami csak úgy előugrik a pakliból, és mindenféle varázslattal védve van, aki megpróbálja megölni azt lelövik, vagy meg se születik... a logikai pakliösszerakási részen már túl nagy hangsúly van, és az élmény a hangulat része áldozatul esett ennek, de ezt már többen is mondták.

engem pl a warhammer nagyo nemgfogott, hogy egyénisegemnek megfelelő hordával és lényekkel játszhatok( elfek/a 40.000-ben meg az eldák vagy mik) és játszanék is vele szívesen, ha lenne rá pénzem. és mivel figurák vannak meg terepasztal sokkal kézelfoghatóbb az egész, és nem mondanám, hogy logikailag sokkal egyszerűbb lenne a játék.

persze nagy előny, hogy több millióan játszanak vele gépen... és ismereik ezer helyről.

na remélem sikerült érdekes/hasznos dolgokat mondanom, én örülnék egy ilyen duplacsomagos egyből játszható csomagnak.
 
Most komolyan. Ez a valamelyik profi nyertes paklijat kiadjuk bagóert, hogy a sok kis amatornek is legyen esélye EZ EGY BAROMSÁG. Annak a kevés lapnak is elmegy az értéke aminek még van. De mindegy igazából nem is fogok foglalkozni ezzel a topikkal. Lentebb (joval) volt egy-ket jo otlet, de ezek az utolsok szerintem nem tul jok. En fogok hkkzni amig van (en meg 10evet biztosan josolok neki) oszt havi szinten elbaszok ra vagy 3-4-5 ezret az nem egy nagy penz a mai vilagban. Sziasztok!
 
Igen, szerintem is kellenének ezek az újítások, azonban amit Balázs írt, hogy a versenyerős preko paklik ártanának, azzal egyetértek.
Viszont szerintem jobb lenne ha nem lennének 1 az 1-ben direkt versenyerősre készítve ezek a (egyébként új lapokat is tartalmazó) kiegészítők (ahogy látom mások is így gondolták eleve), hanem inkább az újabb játékosok toborzása számára otthoni játékok lebonyolítása lenne a fő szempont (és itt akartam példaként írni a Citadellát, mint otthoni társasjátékot...).
Ehhez pedig fenn kéne tartani kissé a szerepjáték alapokat.
Én sehol sem írtam, hogy változzanak meg a szabályok.
Annyit javasoltam még, hogy ezek a paklik ne legyenek konkurenciája a preko deckeknek, s ne jelenjenek meg egyidőben, vagy közel egymáshoz.

Az én véleményem szerint - ami lehet hogy ezek szerint elüt az itt lévő többség véleményétől - az lenne az egészséges felállás a játék számára, ha a fiatalok otthon tudnának egymással, vagy a családdal játszani a kártyával (mintha társasjáték lenne). S hogy közülük néhányan elmennek Behos, meg egyéb versenyekre, az csak habnak kéne lenni a tortán. A játéknak csak így lehetne nagy tömegbázisa...
(Magyar kártyázni is sokan kártyázunk, mégsem csupán a direktbe versenyre járásról szól, hanem előkerül otthon a családban is. Ezért játszanak vele még ma is...)
 
Most már csak megszólítalak téged, "ice"!
Én abszolút nem akartam személyeskedni, viszont te folyton azt teszed. Nem tudom kicsoda vagy, s miért pécéztél ki engem magadnak.
De írhatsz bármekkora hülyeségeket vagy további sértő dolgokat, nehogy azt hidd, hogy fel tudsz engem bármilyen szinten is bosszantani.

Jó volt, hogy eltűntél egy időre a rizseddel meg egyéb értelmetlen dolgaiddal együtt.
Kár hogy ismét "hozzászóltál", de ha az életedben csupán ilyen szórakozás és sikerélmény-szerzési lehetőséged van, akkor rajta!
Azonban én csak sajnálni tudnálak ha te ezt valóban élveznéd, de ha mégis így van, akkor nyugodtan folytasd kérlek, legfeljebb ezentúl én nem olvasom el a hozzászólásaidat.
Részemről lezártam.
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.