Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Goblin vérszomj és kitartás
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy ideig még vicces volt a goblinok reménytelen törekvése, hogy kalandozót öljenek. De aztán jöttek, amikor épp nem figyeltem, jöttek, amikor épp nem értem volna rá effajta csatározásra, jöttek, miután krokaunokkal csatáztam, jöttek, amikor sebektől legyengülve a szabadban táboroztam... csoda hát, hogy elegem lett belőlük?
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8141)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Szvsz ez a játék a legtöbb embernek túl magas.
Rendesen megtanulni játszani évekbe telhet.

Így ne várja senki szerintem hogy annyira széles körben elterjedt legyen hogy az egyszerű falusi tagok is mind ezt pörgessék.

Kivételek persze vannak, de egy kis lélekszámú településen nem sok olyan ember van aki kapós az efféle komplikált, addiktív és drága időtöltésre.
 
Egy kicsit az a baj ,hogy sok dolgot vetsz fel egyszerre.Probáljuk meg egyesével .A vidéki városokban eltünik a HKK .Én is a saját városomban ,ahol az első kiadástól 1995 től kezdve jelen volt a HKK,lassan már egyedül maradok.
(Ha Balázs olvassa ezt a topicot ,biztosan meglátja ezt).És ez baj ,hogy Szolnokon ,Szarvason ,Szentesen ,nincs több HKK verseny .Most írhatná valaki választ hogy rajtunk mulik ,meg ilyenek .
Ha valaki (akár a Beholdertől hivatalosan is) tud valamit javasolni hogy én mit tudnék tenni ,hogy ujra éledjen a HKK-s élet Szentesen ,igérem megpróbálom.
 
Én azt hiszem kiszállok innen mert kezdünk személyeskedésbe átmenni és azt nem szeretem.
Egyébként Siófokról és Veszprémböl is ugyanúgy eltünt a játék az utóbbi néhány évben mint más városokból és ez nem jó és nem ok nélkül történt.
Illetve aki itt felszolat azért tette mert szeretné hogy létezzen a játék egy ideig és nem csak a Dungeonban lehessen játszani.
u.i.: Szeretem a Dungeont amikor tehettem lementem oda és valószínűleg még fogok is.
 
Azért még utoljára leírom az elmúlt fél évben szerzett tapasztalataimat, olyan nagyvárosokban, ahol korábban pezsgett az élet.

1.) Télen Szolnokra utaztam - mert úgy volt, hogy verseny lesz -, ami azonban végül mégis befuccsolt, mert nem volt elég játékos (pedig még a barátnőm is benevezett volna). Mindenesetre elmentünk a helyszínre találkozni egy barátommal, hogy legalább baráti játék legyen.
A boltban mellettünk kilencen (6 lány, 3 lány) nagyban nyomták a Magic-es versenyt, miközben a bolttulaj arról beszélt nekem, hogy a HKK már a MÚLTÉ, senki sem játsza Szolnokon (nem úgy mint néhány éve, amikor még telt házas versenyek mentek). A HKK helyett ma már más Fantasy kártya-/szerepjátékok mennek (tehát igény erre a műfajra még van)! -ezt a tulaj mondta.

2.) Utána Sopronba orvoskonferencia miatt utaztam el egy hétre, s természetesen az első szabad délutánom a helyi fantasy boltban talált engem (vittem a cserelapjaimat is). Rajtam kívül hatan voltak, mindenki kártyázott, de Magic-kel. A tulaj azt mondta, hogy korábban ott is mindenki HKK-zott, de az elmúlt 3 évben olyan változások voltak a játékban, hogy mindenki abbahagyta. A boltban a legfrissebb kiegészítő a Végzeturas volt, abból is csak néhány, mert azok sem fognak elmenni egyhamar...

Én azt tapasztaltam, hogy nagyon rossz irányba fordult a helyzet, egyszerűen nem hiszem el, hogy mások nem észlelik mindezeket.
Pedig jó lenne tenni ez ellen valamit, s visszafordítva a folyamatot, megnyerni a korábbi és újabb játékosokat, hogy ismét kéthavi zének és félévi nagykiegek jelenhessenek meg az igényekre válaszként.
Józsi kérdésére válaszolva, ez volt az indokom (vagyis az hogy szeretem a HKK-t) ami a téma felhozásául szolgált.
 
Kedves Ice!
Köszönöm a hozzászólásodat, eddig nem igazán fogtam fel a dolgot, hogy egyedül vagyok ezekkel a gondolataimmal. Én azt hittem - puszta naív jóindulatból - ha többen is leírjuk a különféle véleményünket egy-egy fontosnak tűnő kérdés kapcsán, abból kisülhetnek jó dolgok is.

Azonban ezek szerint Mindenki úgy gondolja (mert ha Te gondolod, kedves Ice, akkor Mindenki úgy gondolja Veled együtt!), hogy minden a legnagyobb rendben van a HKK körül, minden pont úgy van jól, ahogy van, s teljesen biztosított az, hogy 5 év múlva is pezsegni fog a HKK-s élet minden hazai nagy- és kisvárosban, úgy mint pontosan 5 évvel ezelőtt is (illetve ahogy ezek szerint jelenleg is pezseg mindenhol).

Én is járok versenyekre (Debrecen, Nyíregyháza)amikor tehetem, tehát gondolom nem "kívülről" szóltam bele a játékba. Mindenesetre bocsánatot kérek a "vergődésemért" és a "rinyálásomért" főleg Tőled, Ice, aki mindenki nevében alkot véleményt és írja le azt nekem, hogy okulhassak belőle.
Köszönöm!
 
Köszi Józsi, hogy ezt leírtad, én nem írtam bele a saját üzimbe, úgy vélem hiba volt. Tudniilik én is imádok versenyre menni. Imádok agyalni a lehetségws paklikon, az új deckeken amik jók lehetnek a versenykörnyezetben, a kombókon, imádom becserélhetni a szükséges lapokat, és imádok nyeri mások ellen
Utálom amikor porrá törnek

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nekem (sok fórumozóval úgy tünik ellentétben) a versenyek nem szorongást, egy elrontott napot, hanem egy haverokkal töltött, náha még sikerrel végződő , élménydús kalandot jelentenek a versenyek.

Dáviddal egyetértek, ha televíziós reklám nem is jönnek szóba, de youtubeos videók(pl wekerlés döntőkről), szórólapos reklám, plakátok simán feldobnák a játék népszerüségét, ki lehetne(kellene) próbálni
 
Szia Ice

Még nem találkoztunk ,de ugy gondoom ,hogy ismerősök vagyunk ,innen a fórumról.
Versenyre járni nagy élmény , nekem még így 16év után is pirosbetűs ünnep a HKK verseny napja amire menni tudok.Nem is érti a családom ,hogy hová megy ez vasárnap (vagy szombat ) délelőtt. Nem is értem hogyan nem versenyezhet valaki.Én már sajnos egyre ritkábban jutok el versenyre ,de azért egy hónapban egyszer legalább.Azt meg főleg nem étem hogy aki nem jár versenyekre, miért akarja azt erőltetni a Behonál hogy ne adjanák már ki versenyerős lapokat....mert mi csak otthon a cimborákkal HKK-zgatunk.Egyébként mi is a rokon srácokkal cipősdobozból ,stócbol szoktunk játszani.Ami nagyon jó.
Sőt én már játszottam velük ,a HKK világán játszódó szerepjátékot.A kártyalapok segítségével.Az is nagyon király tud lenni.
Ha valaki rászánja az energiát és a pénzt, és szerez egy Molluszkot és a hozzá kellő lapokat és jó eredményt ér el egy versenyen ,az elismerésre méltó .
Én nem igazán értem ,hogy Gabesznak mi a célja írásaival ,ha visszajönne az évente 2 nagy kieg,kéthavonta a Zén és két évente uj alappakli.És a lapok maradnának ugyanazon a szinten (mondjuk ez szubjektiv) azzal elégedett lenne?
Sokan írják ,hogy ha így erősödnek a lapok akkor mi lesz a HKK-va ? Hát majd meglátjuk ,barátaim.Remélem azért egy pár évig megy még....
 
Kedves Varga Robi!

Napok óta néztem ezt a topicot, és agyaltam azon, hogy írjak-e ide vagy ne... Szeretném megköszönni neked, hogy a rinyálóknak leírtad azt amit én is írtam volna, de már erőm nem volt ahhoz, hogy magyarázzak.

Aki nem versenyre jár, és nagy élmény játékot akar, annak üzenem:
Túrjátok elő a cipős dobozból a régi lapokat, és játszatok vele! Ez komoly! Én is tudom, hogy milyen jó azokkal a régi lapokkal játszani. Szoktam is néha.

Akik versenyre járnak azok tudják, hogy Korgó szikrának 2.5 (kettő és "fél") kör kell ahhoz, hogy üssön. (a gyengébbek kedvéért: amikor kihozod, az 1 kör, passzolsz. Az ellenfélnél van még 1 kör, hogy megoldja, ráadásul a Te köv körödben lesz még 1 fél köre, a harci fázisig, hogy kezdjen vele valamit, mielőtt ütne - Rengeteg 1VP-s megoldás van rá. Ráadásul ha be is üt egyszer-kétszer, akkor mi van?

Továbbá érdekesnek tartom, hogy ha Korgó Szikrán így ki vagytok akadva, akkor a lidércviperán miért nem???? 1000X jobb ütő lény, mint a Korgó Szikra...
Akiktől ilyen lapok megjelenésénél s felháborodást vártam volna, azok a Mollival versenyző emberek.

Persze számomra egyáltalán nem furcsa, az, hogy nem ők rinyálnak. Többségük komoly verseny játékos, tudják már rá bőven a megoldásokat.
A rinyabanda... az meg Rinyabanda... csak ezt tudják csinálni... Kár, hogy kb fingjuk nincs a lapok tényleges erősségéről.

ui: Dr. Gabesz! Te valahogy imádod felhozni ezt a nyomi topicot. Persze, hogy szereted felhozni, hisz te nyitottad annó... de most harmadjára is elmondom neked (és merem gondolni, hogy mások nevében is nyilatkozhatok): Nem vagyunk kíváncsiak a vergődésedre! A többség így szereti ezt a játékot! Akinek meg a régi idők játéka tetszik, az vegye elő a régi lapjait egy baráti társaságban (de ezt már mondtam).
 
A méretet néztem be. 5/3 viszont van büntetése is. Ez persze nem módosít azon, hogy a Sagarothi árnyékfaló (ő az) nagy volt, buta és senkinek nem kellett...

Sőt, mondok egy olyant is, hogy árnyékfoltozó. Ő talán 2ért volt ugyanilyen szar. (kijátszási feltétele pedig pl. Vízió ellen jó volt)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a méret már rég nem számít a HKK ban
 
Van ilyen forum
 
Már nem azért de a 2006-os 2 nagy kieg egyikében sem jelent meg 1 4/5 ös lény sem. Vagy az év hibádzik vagy vagy a méretet néztad el.
 
Bocs, de a 2es pontban te nem erezted at a mondandót szerintem. A kurtz pl bilincs ellen szar. De a szikra csak molli ellen jó, és Robi azt írta le, hogy még az ellen SE nagy szám. Egy teljesen univerzális és jó lapot a környezet megváltoztatásával szarrá tehetsz. De itt egy nem jó lapból lesz jó lap, ill. Ahogy Robi írta, mégse mert könnyű megoldani...

Ja és a többieknek: egy 2006os GynGy 3 ért felejthető képességgel (ami ma már kb nincs) ugyanekkora méretet öltött. És akkoris az AK ban 4/10 (vagy 3/10 nem emléxem) pontot kapott. Tehát 2ért se lett volna jó! Most 1ért kaptuk ugyanezt. Nagy szám lesz? Nem! Egy sidelap marad, ha a semmire nem jó képessége felértékelődik (értsd:molli az ellenfél)

Ki jön rá melyik lapról beszélek?

Dávidnak igaza van szerintem is...
 
Már leírtátok előttem azt is amit én gondolok, de hátha több komment jobban felkelti a behó figyelmét (már ha olvasák a fórumot).Problémáim a következők:

1. Annyira gyorsul a játék, hogy pár éven belül nem lesz élvezetes játszani a HKK-val
2. A játék kreativitása/megújúlása a elképesztő mértékben csökken, értem én ezt azon, :1. hogy több a feljújíáts mostanában, mint az új kártyák 2. a régi neves kalandozókat ma szánalmasan végeztúrként adnak ki, ahhelyett, hogy a nem végzetúr kallereknek adnának spec alapképességet 3. a papír minősége amire nyomtatják a kártyákat egyre rosszabb. 4. egy-két régi kátyához amit újra kiadtak elég gyenge lett az illusztrációja (legalábbis sztem) mint pl. az új erős és gyenge ereje
3. A mai játékkörnyezetben szinte csak a Molluszkoknak van esélye (lásd az elmúlt pár olyan behós versenyt, ahol nem voltak tiltva az UR-ek)
4. Évente már csak egy nagykieg jön ki

Mondhatjátok, hogy csak osztom az észt, meg azt is hogy hát ki ez a senki és mit képzel magáról, de akárki akármit mond, amit mostanában a behó művel szánalmas...
 
Itt sok embernek van igaza sok mindenben. Aki benne van a játékban az úgyis tudja, hogy kiknek és miben, szóval én most nem írok le újra egy csomó dolgot.
 
1. Azért mert paraszt stílusban írsz, még nincs igazad.
2. A te logikád szerint: A Szikráció szar, mert egy kölyökteknős kiszedi a kezedből. A Kurtz is szar, mert a Bilincs egy népszerű pakli, úgyse tudod előkeresni. Remélem érzed a szarkazmust...
3. Nem a versenyjátékosokból áll a vilég, se nem a HKK törzsközönsége és nem az ő kívánalmuk szerint kéne a játékot fejleszteni, hanem a tömegek akarata szerint. Azért mert az XY profi játékos lefikázza a Z lapot hogy használhatatlan, attól még lehet hogy a 9.c osztályban HKK-zó 6 gyereknek a kedvence lesz, csak nem szájkaratéznak fórumon.

Ui: Egyed Dávidnak teljesen igaza van az előző kommentben.
 
Na jó, én is megszólalok, talán autón is kifejtem majd egy cikkben részletesebben, hogy miért gondolom úgy a dolgokat ahogy.

Több bajom is van a játékkal, de leginkább az zavar, hogy a behó nem tesz mostanában semmit a játék népszerűsítéséért, csak a jelenlegi játékosait próbálja megtartani több-kevesebb sikerrel, kérdés, hogy meddig lehet ezt csinálni.

Lehet itt is érvelni, hogy "de hát a reklám pénzbe kerül" - erről csak annyit, hogy:
1, szarból nehéz várat építeni
2, tök jó ingyenes reklámozási lehetőségek lennének pl, Facebook - ami gondolom azért ilyen (bocsánat) hulladék minőségű, mert valakinek foglalkoznia is kellene a rajta futó dolgokkal, persze remek információkat kapunk arról, hogy milyen csomagokat vásárolhatunk a webshopban, de kirakni azt, ha egy új cikk/esemény/elemzés/akármi kerül fel a hkk.hu-ra jó esetben havonta kétszer legalább 5 perces meló lenne, így gondolom ezért maradnak ki. Olyan az egész mintha script csinálná, nem lenne rossz mondjuk megszólítani a játékosokat, pl: gyertek el a behós versenyre ha nincs jobb dolgotok a hétvégén, esetleg csinálni egy rejtvényt, kirakni egy képet, hogy írjanak kommentben képaláírást és a legjobbat akár egy Zénnel jutalmazni.
És ekkor még nem beszéltünk a többi lehetőségről (youtube, szórólapozás, ami mondjuk jó lett volna a decemberi AnimeConon is, gyere fel, próbáld ki stb...)

Lehet, hogy érdemes lenne ezt az oldalt is felújítani, esetleg a Hírlevél minőségét ellenőrizni néha.

Még zárszóul annyit, hogy ha mi a VigyázzAutóra (ingyen) rászánunk napi fél-1 órát fejenként (Zsolti és Tomi sokszor többet is), akkor ezt ti is megtehetnétek igazán. És most nem Balázshoz szólok első sorban, hanem a többiekhez, bár nem hiszem, hogy egy kommentet is olvastak volna az elmúlt x évben.


Egyed D.
 
1:Az hogy valaki nem versenyzik nem azt jelenti hogy nem is játszik. Az hogy nem járok el versenyre nem jelenti hogy nem probálom ki a saját paklijaimat olyan paklik ellen amikkel más versenyre megy.
2:A játékélmény egy 8-10 éves paklival jóval nagyobb mint egy újjal.
3:Ha kölcsönadsz egy megfelelő lapkészletet és kifizeted a nevezési díjat meg az útiköltségemet elindulok bármilyen versenyen ha esetleg nyernék valamit ami valószínűtlen megkaphatod.
4: Nekem nincs bajom azzal hogy már a kalandozok is repülnek bár az zavar egy kicsit hogy túl nagy arányuk repül.
 
"Az új Grafikákról/lapokról meg annyit, hogy a novemberben(?) megjelenő kieg (ha jól tudom) szinte cska új lapokat fog tartalmazni."

Hát ezt nagyon remélem...
 
Kajak már szánalom ami itt megy, de főleg ami Mr. Pitta és első kommentes (2 percel reg. után :P ) DontCallMyName szájából jön..... mindig ez a sírás megy, ha más érvek nincsneek...erősek a lapok hüpp hüpp

1ért 4/5 nem durva....Molluszk ellen egy tök használható lap (bár egy kehely ugyanúgy viszi, a klántag ugyanúgy lopja, és ugyanúgy be kell húzni első körben , különben nem ér sokat)
Most komolyan a Vérkeszeg miatt sírsz? Egyrészt, nem "ingyen " 14et üt, hanem 7ért, másrászt ugyanúgy viszi bármilyen leszedés, mint a legtöbb hiperdurva kártyát...
Vércápa? Jó, hogy 7et üt, de egy fatty így is elhokizik melette, az eltörlés így is viszi, kánter meg amúgy is lesz rá....egy jól összerakott kontrollt nem fogja zavarni.

Ha nem versenyzel renszeresen, persze hogy nem látod ezt , de akkor ne sírjon a szá(tok)d, hogy miylen erősek a lapok, mert nem látjátok át,hogy mi erős és mi nem...

Ez nem csak neked szól kedves Pitta, hanem minden olyan "már nem versenyzek, de azért tisztában vagyok a paklik erejével" rinyálónak, akinek úgy tünik abból áll az élete, hogy itt 3perces nickkel, vagy a Vigyázz Autón névtelenül rinyál.

Mondanám, hogy gyertek le egy versenyre, dobjatok össze egy Vérkeszeg paklit, esetleg egy keltetős hordát...és nézzétek meg hogy mennyit értek el vele, de úgysem tennétek meg.....

Tény, hogy a szerepjátékos feeling már rég nincs a kártyákban, hogy a Kurtz repül, de nem hiszem hogy ez a HKK végét jelző omen. Ugyanúgy lehet paklikon agyalni, kombókat, vagy "csak" kontrollokat összerakni, hogy megfelejen a metagamnek, egyszóval ugyanúgy élvezetes és játszható a játék, mint (gondolom) régen.

Az új Grafikákról/lapokról meg annyit, hogy a novemberben(?) megjelenő kieg (ha jól tudom) szinte cska új lapokat fog tartalmazni.

Ennyi voltam

Üdv: Varga Róbert
 
Ott vagyunk a nagyobb vércápa a korgo szikra odavitt!
Az a néhány év múlva való sacc a teljes katasztrófára vonatkozik. Egy példát mondva nem jobb időben felépíteni a gátat mint később kiszivattyúzni a vizet az elárasztott faluból? mert te itt épp ezt mondád hagyjuk hogy elárasszon a víz kit érdekel majd eltakarítjuk a romokat! Még a politikusok is csak ritkán mernek ilyen kijelentéseket tenni. Nektek még kevesebb szer kéne Mert itt nem csak 4 évente kell őket meggyőzni hogy érdemes folytatni. Teljesen lényegtelen hogy érted e miért zavarja az embereket hogy erősek a lapok! Mint üzletember be kellene látni hogy ahhoz hogy menjen az üzlet a vevőket ki kell szolgálni. Esetleg kíírhatnátok egy szavazást a témában!
 
Nem tudom, miert lenne ez olyan nagy baj, lenyeg, hogy van (meg tudnam magyarazni, de hosszu lenne es uzleti dolgok miatt nem is tehetem).
Azt gondoltam, tobb oromteli hozzaszolas lesz, ha visszaolvastok parat, nemreg az volt, hogy ez lenne az egyik legfontosabb dolog, ami segitene a kezdoket. Reklamozzatok, hasznaljatok legyszi! Es oruljetek neki egy kicsit

Erosodes: ha jol ertem, akkor ez _most_ nem akadalyozza a barati jatekot, csak kesobbi aggodalmakat vet fel. Nos, ezek az aggodalmak mar 2000-ben megvoltak, ha odaerunk, megoldjuk.
 
Ez nagyon jó hír, hogy figyelembe veszitek a tervezésnél ezeket az igényeket is, amikert felsoroltál, köszönet érte! A hozzászólók többsége (köztük én is) szerintem is játékszeretetből, s nem vádaskodásból írt.

Többen aggódunk, hogy a gyors erősítés által a jövőjét emészti fel a játék. Az hogy ez a folyamat a játékélmény rovására megy-e azt ki hogy érzi (én kicsit úgy érzem), azonban az tény, hogy hamarosan nem lesz hova erősíteni. Az legújabb lapok döntő többsége 1-2 VP-be kerül már csak, s szinte mindent tudnak.
Jó lett volna ha mondjuk 5 év múlva értünk volna olyan szintre, mint most. A lényeg, hogy kicsit lassítani kéne, s attól még hogy néhányan azt írják az újabb kiegekre, hogy ezek nem is erősebb lapok, meg a kutyának sem kellenek, attól még a többség megbecsüli azokat a lapokat.

Valahogy a promóciót erősíteni kellene, ott, ahol sok fiatal összegyűlik, pl. mondjuk gimnazista nyári táborokban, rendezvényeken sok embert megfogna a játék - engem is így fogott meg 1998-ban ;)
 
Írok egy példát ez mostanáéban történt ,volt nálunk egy verseny .Gyak-nem gyak lapokat lehetett használni csak.
Én ídő hiány és ötlet hiány miatt tűz dekkel indultam .Mint tudjuk vannak benne olyan lapok amik pl( a Sík kirakása után ) 1 vp-ért 7et sebeznek.Pár kör mulva .vagy akár a következő körben öl.
Na most nem kellett hozzá nagy tudomány hogy lesz más is tűzdekkel ,meg végzetur paklival is játszik majd valaki.
Norbi barátom összedobott egy lényes ellenfél szivato paklit .Antimágikus ballasztal ,Bánatos tekivel,Magiroxal,Vidám Gorka.
Csinált hozzá egy jó side-ot,és jó eséllyel a side után elvert mindenkit.
Mondjuk ez tényleg gyaknemgyak verseny volt. De Jol mutatja hogy ha tudod hogy mik a divat paklik és készülsz ellenük ,akár csak a side-ban .Akkor sikeres lehetsz.
 
Én nem hiszem el hogy senki nem érzi bajnak nálatok hogy ingyen lehet 14-et sebezni egy repülő hallal, vagy hogy egy előnyökkel felvértezett 4/5-ös végzetúr 1 VP.
Pont abba az irányba halad a játék amitől mindenki fél 10 éve. Mi lesz jövőre vagy 2 év múlva?
1 VP 10/10 repül, áramlás, anti mágia?
 
Ha nem lenne baj a lapok erejével nem lenne ennyi panasz ezzel kapcsolatban.
 
A következő mondatodra hagy hívjam fel a figyelmet:

"nem a mi erdemunk, hanem a Dungeon+VigyazzAuto"

És itt pontosan ez a baj.
 
A lapok erosodese vs otthoni jatek ugyben:
egyszer valaki irja mar le, hogy miert rontana el az az otthoni jatekot, ha erosebbek az uj lapok? Egyszeruen az uj lapokkal az ujak ellen kell jatszani, a regiekkel meg a regiek ellen. Ennyi. Szerencsere barati jatekban abszolut megbeszeles kerdese, ki milyen paklival jatszik.
Amikor pl. Dominionnal jatszunk, ott is vannak gyenge es eros kartyak, a hasonlo erossegueket rakjuk ossze, maskulonben nehanyat soha nem valasztanank.

Ne legyen felreertes, azt ertem, hogy a szerepjatekos elemek hatterbe szorulasa zavarhatja azoknak az otthoni jatekat, akiknek ez fontos. De ez NEM a lapok erossegenek kerdese.
 
Hello,

gondosan nem reagalok azokra a hozzaszolasokra, melyek lesajnaloak, vadaskodoak.
AMDE:
- tovabbra is hala es koszonet mindenkinek, aki otleteket ad, gondolkodik a HKK-rol.

- FONTOS: elolvastam az egesz topicot az elejetol, es amirol igen sok szo esett, MEGVALOSULT (nem a mi erdemunk, hanem a Dungeon+VigyazzAuto-e):
VANNAK prekoncept paklik a dungeon-ben, szerepjatekos vonalon (ork, ejfatty, teknos, tuz, stb), akar mar 2000 ft-ert is! Ugyhogy mindenki ajanlgathatja a kezdo ismeroseinek, vagy barkinek, akit amugy be lehet csabitani a HKK-ba. Aki pedig igerte, hogy o majd venne ilyet, arra rakerdezek a Dungeonben, hogy megtortent-e )
Amit en tudok tenni, az annyi, hogy igyekszem az ilyen 'szerepjatekos' (etnikum, tuz, epulet, stb) koncepcioknak az erejet fenntartani uj lapokkal (neha nehezebb, mint gondolhatnank ), hogy ezek a prekoncept paklik kesobb is erjenek valamit.
 
Szia

Látszik ,hogy értessz a programozáshoz ,és jártas vagy az internetes dolgok világában.De ez a HKK attol ilyen jó játék amilyen (ez dicséret ! ) mert így csinálják az alkotói. Persze lehetne mindenféle csere-modult meg ilyesmiket csinálni itt a honlapon.Én is javasoltam már PL hogy legyen egy kártya lap tervező gép .Beirnánk minden adatot (isten-vp -szörny stb) akár még grafikát is lehetne hozzá tenni.(persze nem jogsértő módon) és meg lehetne nézni azonnal a lapot.
De nem biztos ,hogy ezek a dolgok lendítenék fel ismét a HKK-t.Ez végül is egy gyüjtögetős kártyajáték ,nem egy internetes játék.
A fénymásolás dologról csak annyit hogy aki egy versenyre ugy készülne hogy a netről kimásol egy auto paklit és kinyomtatja és azzal játszik (már ha ez lehetséges lenne,de nem az) .Azt én nem tekinteném a HKK-s közösség részének.Saját kezűleg szaggatnám szét a lapjait.
 
Kezdünk egytérteni.....
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.