Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tűzmágia
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Talán a sors fintora, hogy a Túlélők Földjén a dornodoni tűzvihar pusztításából született civilizáció épp a tűz szférájának varázslatait tárta fel, és aknázta ki a leginkább. Korunkban érezhetően a tűzmágia birtoklása bír a legjelentősebb hatalommal.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
A Junior meg mindig nagyon jo arra (a Kezdocsomag utan), hogy kezdok ezzel tanuljanak meg HKKzni, es az ara is igen barati ehhez. A fiam sulijaban 4-es (meg fiatalabb) gyerekek joparan toljak most (foleg) Junior paklikkal, es elegge elvezik.
 
Hm, jó hogy ide beírtad, elgondolkodtató, hogy 1-2 junior kieget kellene venni (na jó, 1-2-t nem éri meg, de mondjuk egy displayt...), meg kell nézni a laplistát pontosabban.

Egyébként a nagyon régi zéneseket is lehetne olcsón adni elég simán.
 
Bár nem pont ilyen fórumcím alá kellene most írnom, de újat nem akartam ezért létrehozni...
Két témát szeretnék fölvetni:

1.) Nekem most tűnt föl, hogy csak 600 Ft-ért árulja a Junior alappaklikat a Behó.
Ennél ideálisabb lehetőség frissen bontott versenyekre, illetve fiatal új játékosok bevonására talán már nem is lesz a HKK történetében.
Ez irreálisan olcsó ár (Debrecenben másfél buszjegy ára...) negyvenvalahány (42?) lapért, melyek között akad néhány más (nem junioros) versenyformátumon is használhatónak tűnő lap.
Persze tudom, hogy ez azért a versenyszervezőkön múlik, de talán lenne értelme frissen bontott/draft versenyeket szervezni Junior paklikból, s akkor ezeken a formátumokon erősek és keresettek lehetnének a junior lapok (úgy mint a HKK online-n a 8. alappakli "lapjai"), melyekkel ugyanolyan sikerélményt és nyereményeket lehetne elérni, mint mondjuk a ZSZ-s lapokkal.
Mert egy lap értéke tulajdonképpen attól függ, hogy mi mivel ruházzuk fel, s ha lenne ilyen versenyformátum, a régi spoiler lapok ismét értékesek lehetnének...

2.) Ezt továbbgondolva, tulajdonképpen a versenyszisztéma döntően hozzájárul a lapok gyors erősödéséhez, mert ha pl. több versenybe lenne beleépítve valamilyen korlátozás (pl. a 100 pontos versenyhez hasonló), akkor talán nem kellene egyre több jobban felerősített lapot kiadni.

Bár nem akarom leporolni a játék reboot-os vitáját, ami a Vigyázz Autón vetődött fel (amit amúgy én is ellenzek!), azonban abban talán lenne logika, ha a versenyeken a paklik lapjainak max. 50%-a lehetne 2008-2012 közötti, a többi vagy azelőtti, vagy 2012-től megjelenő. Tehát a továbbiakban ismét a 8. alappakli erősségéről indulhatna a játékfejlesztés (amivel lépést tarthatna a HKK online is, de ez mellékes).

Mindezzel kicsit lehetne gyengíteni a továbbiakban megjelenő lapokon, ami jót tehetne a játék jövőjének, de úgy, hogy a mostani spoilerek ára sem csökkenne (sőt egy részük még lehet növekedne is), és senkinek sem kellene kidobnia az eddigi gyűjteményét...
 
Hmmm. Kár hogy nincs "okay" meme emotikon. De most képzeld ide.
 
onnan tudja h Ádám vagy h ha bejegyzést írsz, és rámész a nevedre, kiadja azokat az adatokat, amiket a regisztrációnál adtál meg
 
egyébként meg nekem a Kisebb Angyal nagyon adja!
 
Hát te meg honnan tudod hogy Ádám vagyok?
Egyébként meg gondolkozz már, hogy lehetne bármilyen szexi nő erősebb egy férfinál. Hogy hatna az a gyerekek világára ha már kiskorukban, kártyázva beléjük nevelnék a nőuralmat? ;)
 
Ádám: Csodálkoztam, hogy még nem is szóltak meg a véleményem miatt. Fura, hogy ezek szerint sokakban nem igazán van igény több Vizitündér, Mirella és Matilda -szerű lapokra.
Látom, vannak olyanok, akik szívesebben gyönyörködnek Bomtar, az életerős halandó és a többi férfi testében, nem szégyen ezt bevallani a mai "langyi" világban...
(a ragacsos dologra inkább nem válaszolnék frappánsan, mert már kiöregedtem abból hogy ilyenekkel viccelődjek - de amúgy jó poén volt )

Gabi: A kárhozott bájolás azért nem tetszik igazán, mert már az Eleonóra grafikája tetszett egyszer...
Úgy néz ki megyek a bontottra, már olyan rég tudtam versenyre menni, hiányzik!
 
nekem is nagyon bejön a nagykövet,imádom az efféle élőholt ábrázolást
Kárhozott bájolás? :P
remélem jössz bontottra Debbe
 
Nem tom mire vélni ezt a perverziót Veled cserélni biztosan nem fogok, nem kellenek ragadós kártyák
 
Tök jó, hogy feltettétek az új kieg lapjait a honlapra!
Hendiala familiárisa nagyon ott van!
Csak nagy kár, hogy a régi-új Arc mellett más érdemes illusztráció nincs is női ábrázolást illetően...
(Habár Baross Feri túlvilági nagykövete gyomorfogatóan felejthetetlen mű! )
Jöjjenek az amazonok!
 
tudom, nincs ezzel semmi problémám.
 
Marpedig vasarlok nelkul nincs HKK.
 
Tarsas: eleg, ha mas, nem feltetlenul kell legyen 'jobb'. Persze azert nyujtson jo kis jatekelmenyt.
Amugy Catan versenyt HJT rendeznek ugyan, de igen ritkan. Jok a kiegeszitok kulonben.
Ami engem zavar, hogy a regebbi HKK lapokat (amik mar versenyre nem eleg jok) a 'szemettel' egyenertekunek nevezik paran, mig egy regebbi tarsasjatekot nyilvan nem neveznenek annak. Holott valojaban a regebbi HKK lapok 'mellekesen' egy tetszolegesen varialhato tarsasjatekot kepeznek, csak az ellenfelnek is ugyanazt az ereju lapkeszletet kell adni.
 
a Gazdálkodj okosant speciel pont lehúzzuk a WC-n , mivel sehogy nem jöhetsz ki belőle vesztesen, így szerintem igazából nincs benne játékélmény

a hasonlat egyébként nagyjából jó, annak ellenére, hogy a társasjátékról tudjuk, hogy egyszeri kiadás, a gyűjtögetős kártyajátékról pedig tudjuk, hogy folyamatos
én mondjuk a Catant hoztam volna fel, egyrészt mert ahhoz jelennek/jelentek meg kiegészítők, mégis el lehet lenni az alapjátékkal (sőt, én még nem is játszottam kiegészítővel), másrészt tudtommal abból verseny is van

de talán így a legjobb a hasonlat:
valld be, hogy nem játszol folyamatosan a Gazdálkodj okosannal, hanem veszel újabb és újabb társasjátékokat és mivel jobbak / nagyobb játékélményt nyújtanak, a később vásároltakkal játszol szívesebben és többet
ez a folyamat így pedig már eléggé egybevág azzal, hogy az ember új kieget vesz és bizony azt várja, hogy az valamiben jobb legyen, mint az előző, különben nem venné (ahogy olyan társast sem vennél, amivel kevésbé szeretsz játszani, mint a most meglevőkkel)
 
szugerd belé balázs!

zaaaaansziláááánkóók. húúúúhhúúúú vegyééééél!
 
Valojaban szerintem szeretnel venni jopar Zanszilankok paklit (tok egyszeru es ugysem a penz a gond ) es eros uj lapokkal feldobni a gyujtemenyed akar verseny-szintre is. (kozben ha akarsz, cserelgethetsz is, de nem muszaj)


Ettol fuggetlenul a regi lapjaiddal jatszhatsz barati jatekot, vagy a barataidat is raveszed (hasonlo mennyisegu) uj pakli vasarlasara, es akkor lehet nyomni a tesztelest...
 
Jó, befejeztem. A telefonos példád elsőnek pedig nem tűnik rossznak, de jobban belegondolva a mobilszolgáltatóknál ez bizony így működik. Nem véletlenül van kitalálva az előfizetéses-hűségpontos-újtelefonpárezerért akció. Jó persze ahhoz folymatos bevételt kell nekik generálni, ami elismerem 10 éve nem tettem meg a beholder felé. Csak jó volt egy kicsit eljátszani a gondolattal.
 
szerintem a változatosság és a játékélmény a legfontosabb a grafika egyetlen játékban sem soha fontos. a grafika talán, ami a legtöbb költséggel jár, és néha töb éves lapjaimon ne mis tudom hogy mi van, mégis megfizetem az árát. ha lehetne én nem kérném,de ha már muszáj, akkor oké, de nehogy már ez legyen a lényeg. fociban sem a mez a lényeg, autóversenyen sem a matrica.

ez a beváltós téma meg full kamu, nincsen rá reális esély, és kiaknázható kereslet sem. hiába van midnenkinke néhány régi játékos ismerőse, azok úgysem jönnek vissza ha nem akarnak. a régi lapjaikkal meg otthon tudnak játszani.

a verseny meg nagyon fontos és jó motiváció a gyűjtemény építésre és a paklik tökéletesítésére. az elismerés, sikerélmény mindenkinek jól jön. és ki örül annak, ha haverok közt a sárkány paklijával mindig szétveri a szilmil paklikat? hát nagy kunszt
 
mivel a régi lap értréke nagyjából 0 forint lesz, így egy 200 forint értékű felújított lapra be is válthatod a régi lapodat 200 forintért akárkinél. ugyan ez egy 500 forintos lapnál 500 forint plusz a régi lap lesz. igazából a régi lapot ki is hagyhatod, és vehetsz midnen lapból újat, anyniért, amenynit ér.

írtam már, menj be a tmobilehoz, hogy egy nokia 3210-ért 200 forintért szeretnél egy iphonet....
 
Nagy kár, hogy ilyen szélsőségesen versenyorientálttá vált ez a játék. A Gazdálkodj okosant, sem húzzuk le a vécén, pedig abból nem lehet versenyezni, nem igaz?
Szerintem a régi lapok is ugyanolyan értéket képviselnek a játékélmény szempontjából, mint az újjak (ahogy Balázs is írta)
Másrészről, ha valaki csak azért térne vissza a játékba, mert becserélheti a régi lapjait újakra, akkor az nagy eséllyel (tisztelet a kivételnek) nem a játékélmény miatt jön vissza, hanem nyerészkedni akar a dolgon...

Ugyanennyire értetlenül állok az előtt is, mikor sokan akkor ujjonganak, amikor a korábbinál jóval erősebb lapok jelennek meg, s fújolnak mikor egy lap nem erősebb egy korábbinál. Szerintem a változatosságot és a szép grafikát kellene elsősorban értékelni (ahogy a többi játéknál is ez a fő erény).
 
Csak azokra a lapokra gondoltam, amik meg lettek újítva. A megújított lapok elődjei minden versenyen szerepeltek szinte. És nagyon bosszant hogy most meg feleannyiért kétszer olyan jó ugyan az a lap.

A normális új lapokat (amiknek nincs elődjük) persze ugyanúgy nem lehetne megvásárolni laponként.

Igazából hogy mondjam... nem is a pénz lenne itt a fontos. Hanem a könnyű hozzájutás. Nincs kedvem rengeteg mappát átnézegetni és más emberekkel üzletelni, hiszen nincs is tárgyalásra megfelelő lapom. Ha új lapjaim lesznek azok nekem is kellenek, a régiek meg nem érdekelnek senkit. Be szeretnék menni valahova, elvinni azt a pár darab régi lapot amiből az új változat kellene, és 100-200 Ft-ért kicserélni. Könnyen, gyorsan, hozzáférhetően.
 
Ilyen alapon pedig, amelyik lapokat nem újították fel, azokért meg mérsékelt árért adjon a Beho új versenylapokat? Ez nemcsak komolytalan lenne, hanem igazából nem is reális, mert mindenkinek be kell fektetnie, ha a legújabb lapokat meg akarja szerezni, miért a régi veteránok lennének kivételek?
 
Iszonyu jol lehet a regi lapokkal jatszani, csak nem versenyen.
Junioros lapokkal jatszik pl. a fiam a barataival, az uj lapokkal meg versenyzik.
 
Sziasztok!
Ötlet:
Igazán boldog lennék, ha a Beholder valahogy elintézné azt, hogy legalább azokat a lapokat, melyekből új kiadás jött ki, a régiért CSERÉBE nagyon kedvezményes áron meg lehetne vásárolni. Sok régi embert tudna visszacsábítani a játékba, ha a régi lapjaival nem csupán akkor tudna játszani, ha elfogyott a wcpapír.

Láttam, hogy beszélgettek ebben a fórumban a régi lapokról, gondoltam kikérem a véleményeteket itt is ;)
 
Én nem is vitattam, hogy több könyvborító kép is fel van használva illusztrációnak, éppen hogy kiemeltem azt a 2. pontomban, hogy Raymond E. Feist - A kalmárfejedelem titka címoldalából sokkal többet ki kellene hozni. A Hódit az árnyék fedlapja is jó HKK kép lett. A küzdelmes hűség és a birodalom leánya címlapjain szereplő személyek azonban nem éppen nőkre emlékeztetnek (persze azok lehetnek, de...).

Ha már felsorolásnál tartunk, az alábbi címlapok kegyetlenül jók lennének HKK-s illusztrációnak:
- Robert Jordan - Új tavasz
- G. G. Asyron - Hősök kora
- Stephen Kenson: Bukott angyalok
- J. Goldenlane - A szélhámos és a varázsló
- G. G. Asyron - Gyémántkönny
- David Eddings - A varázsló játszmája
- Juliet E. McKenna - Veszélyes játszma

Ezek a legszebb címlapok, kár hogy eddig nem jelentek meg női alakok illusztrációiként a kártyalapokon. Pedig nagyon jó lenne, ha megtörténne!
 
Elég sok nöket ábrázolo boritokép lett hkk lap pl: Megsemmisítő csapás, Varázslónő,
illetve pár könyv aminek a boritoja hkk lap lett nem feltétlen nők :Raymond E. Feist - A kalmárfejedelem titka
Robert Jordan - Hódít az árnyék I. (2. kiadás)
Juliet E. McKenna - Küzdelmes hűség
Raymond E. Feist, Janny Wurts - A birodalom leánya
 
Korábban már felvetettem, hogy érdemes lenne megjelentetni jópár női fantasy karaktert kellemes grafikával...

Nem értem, hogy milyen megfontolásból nem jelentek meg az alábbi illusztrációk HKK lapon:

1.) A "Szélhámos és a varázsló" című Beho könyv borítójának egy része megjelent az "Egyet mondok" nevű kártyalapon. A borítón lévő gyönyörű varázslónő miért nem jelenik meg HKK lapon?

2.) A "Megfelelő alkalom" nevű HKK lapon érdemtelenül apró része a varázslónő és a harcos az illusztrációnak. Miért nem jelennek meg normális nagyságban egy-egy HKK lapon?

Ditanoh nem éppen eget rengető grafikája 3 HKK lapon jelent meg (Ditanoh, a bajnok, Ditanoh csápja, Ditanoh trkótüskéje). Hogy van ez?
 
ezzel az a baj, hogy csak a régi lapokat erősíti, de inkább használjhatóvá, beépíthetővé kellene tenni őket, hogy az új lapok MELLETT legyen érdemes használni a régieket. Az nem jó, hogy hagyjuk az új lapokat, s csak régivel játszunk, mert üzletileg nem felel meg senkinek, csak a nyerészkedni vágyó régi játékosoknak. A mostani játékosok zömét hátrányos helyzetbe hozhatja, mert egyszerüen nincs régi lapjuk, s már beszerezni sem tudnak, ha meg nem elég erős a koncepció, akkor meg nem ér semmit Mint halottnak a csók
 
Nekem ilyen ötletem volt (akikkel eddig megosztottam, azoknak tetszett):

Régi szép idők
szabálylap

Paklidban nem használhatsz semmilyen 2005. évben, vagy később kiadott lapot.
Minden 2001. évben, vagy régebben kiadott lapod 2 Vp-vel olcsóbb, illetve 1-el olcsóbb, ha idézési költségében Vp nem szerepel (de nem csökkenhet így 0-ra). Minden lapodra +2 Vp reagálni, és az ellenfél minden forrása, ami a lapjaidra hat, +1 Vp-be kerül.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.