Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
A rablótanya belsejéből
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
"Ki ez az eszét vesztett kalandozó, aki háborgatni merészel minket? Haramia harcosaim, végezzetek vele, majd zsebeljétek ki! Gyerünk!" - a rablófőnök utasításai krízishelyzetben
Nézz szét a galériában!
REGAMEX retró videójáték kiállítás 2023.04.01.-02.
HKK retró kiadás 2. kérdőív
HKK Védnöki program 2023. - jelentkezés lezárása
Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló
HKK Védnöki program 2023. - elindult

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. április 29., Oldschool 3.

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7889)
Lapötletek (64786)
HKK Védnöki program 2023. (145)
HKK retro laplista (59)
Hibák a lapkeresőben (95)
HKK kérdés? (46622)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Lapkijátszás menete alapján nem így gondolnám a vlagyi ítéletet.
Mivel kántercsata alatt lehet az is, hogy én zanszilánkba kerülő kántereket játszok ki, és ezáltal már nem lesz több lapom, mint az ellenfélnek, mire ténylegesen létrejön az ítélet.
 
A késleltetett olcsóbbításoknál csak az epikus követőkre van faq, hogy azok nem adódnak össze, minden más igen.

Az epikus követőkre vonatkozó FAQ-ban nem volt leírva, hogy más fajta késleltetett olcsóbbításoknál hogyan működne ez a dolog.
De oké, így lesz játszva. Köszi.
 
Kijátszok egy vlagyi ítéletet... Van lent 1 lapom ellenfelemnek 2 de abból az egyik mithril golem (vagy bármi hasonló ami dragitja a rá is ható forrásokat).
Drágább lesz az ítélet csak azért mert feltételezhető hogy hatni fog a golemre?


Azt, hogy mit fog az ellenfél áldozni, a kijátszáskor el kell dönteni, a költséget ezután fizeted. Ha a mithril gólemet is választja, akkor +2vp-be fog kerülni. Ld még A magány őrülete.

zytan kijátszásakor ad xeno altipust vagy amig él?


Amíg él.

Azok is két különböző kijátszott éjfattyamat olcsóbbíthatják csak, vagy mehet két olcsóbbítás is ugyanabba az éjfattyba? Az automatikus olcsóbbítás a következő lapomra máshogyan működik, mint az automatikus reakció?


A késleltetett olcsóbbításoknál csak az epikus követőkre van faq, hogy azok nem adódnak össze, minden más igen.
 
Két egymást követő körben eláramoltam két Bn'oxrad szaggató (2022) lapot, az ellenfelem nem csinált azóta semmit.
Az érthető, hogy az automatikus reaciók két egymás után kijátszott lényt is megakadályoznak, nem ugyanabba a lapba szaladnak bele.
Viszont az olcsóbbításokkal mi a helyzet? Azok is két különböző kijátszott éjfattyamat olcsóbbíthatják csak, vagy mehet két olcsóbbítás is ugyanabba az éjfattyba? Az automatikus olcsóbbítás a következő lapomra máshogyan működik, mint az automatikus reakció?
 
zytan kijátszásakor ad xeno altipust vagy amig él?
 
Utobbi.
 
Sziasztok!

Ha az ellenfél egy 2ÉP életű lényére 2 db méregjelzőt teszek, az ennek hatására azonnal a gyűjtőbe kerül, vagy kizárólag csak az ellenfél előkészítő gázisában fog ez bekövetkezni?

Köszi szépen előre is a választ!
 
Kijátszok egy vlagyi ítéletet... Van lent 1 lapom ellenfelemnek 2 de abból az egyik mithril golem (vagy bármi hasonló ami dragitja a rá is ható forrásokat).
Drágább lesz az ítélet csak azért mert feltételezhető hogy hatni fog a golemre?
 
A lap félreértelmezhető. Szerintem nyilvánvaló,hogy FAQ kell rá.
 
Igazad van, igazándiból azt kellett volna írni, hogy "az eredeti gazdájához", vagyis ahhoz, akié a lap az Árulás előtt volt, de remélhetőleg így is érthető. Egyébként a lap tesztelésekor még azon is agyaltunk, hogy a lap kör végén megy vissza, márpedig akkor elvben csak olyan hatásokat lehet használni, amelyekre külön rá van írva, hogy kör végén használhatók, de úgy gondoltuk, nyilvánvaló, hogy ez a késleltetett hatás ki tud sülni a kör végén, hiszen az esetek 99%ában akkor sülne ki amúgy is. Szóval az egész lapot nem kell túlgondoldni, pontosan úgy mködik, ahogy elsőre, agyalás nélkül hinnéd
 
Az Árulás lap második feltétele (Ha a lap visszakerül a gazdájához), mikor sül ki?

Ha ellopom én leszek a gazdája, ha kör végén visszamegy, akkor az ellenfelem lesz újra a gazdája, de mivel eddig nem ő volt, így gyakorlatilag nem "visszakerül a gazdájához", mert az eddig én voltam.

Vagy ne gondoljam túl?
 
igen, igazad van, nem láttam a faq-t.
 
Szerintem ez alapjan fog sebezni is:
"A Démoni sziget (2023) 2. képessége csak a saját képességével történő célzásra és passzivizálásra sül ki, más lapéra nem. Ezt egy mondatba kellett volna írnunk, hogy teljesen egyértelmű legyen."
 
Köszönöm a választ!
 
A leszedős képessége nyilván működik akkor is, ha őt magát passzivizálom, először meghatározom a képességet, utána fizetem a költséget. Sebezni viszont nem fog ilyenkor, ez jó észrevétel.
 
Ha a Démoni sziget (új) K képességére saját magát passziválom, hogy leszedjek vele egy permanenst, az működik? Kicsit megkavar az, hogy passzív lapoknak nincs képessége és nekem nem egyértelmű, hogy ha költségnek passziválom, akkor a hatása még triggerelődik-e vagy sem? Illetve ha működik és hajót szedtem le vele, akkor sebez-e 3-at is pluszban a második képessége? Köszönöm a segítséget!
 
Köszönöm a választ. Ezeket amúgy be lehetne linkelni a kódexben is. Ha már van a kódex, akkor egy helyen keresnék mindent.
 
a menüben oldalt, gyakori kérdések pont alatt rá tudsz gyorsan keresni egyes fogalmakhoz megjelent FAQ-kra is:

"Néhány lényen (általában a semlegesítéssel rendelkezőkön) az (S) helyett (K), feltámad szerepel, ők feltámadhatnak Villámháború mellett az ellenfél körében is."
 
Az a definíció elvileg nem szögezi le konkrétan, hogy csak lény kaphatja meg a képességet. Csak azt írja le, hogy mi történik vele. Na mindegy.

Az viszont érdekes, hogy a Szomjazó féreg [K]-ra kapta a feltámadást, annak ellenére, hogy csak "a játékos saját fő fázisában" támadhat fel. Amíg nem volt tiltva, addig a Villámháborúban az ellenfél körében is feltámadt. Ez alapján annak nem kellett volna működnie.
 
Tényleg, eddig ezt nem mondta még senki.
Köszi.
 
Szia.
A kódex ezen pontja alapján nem kapja meg a jelzőtől a köteléket:

89.1. A kötelék feltételt a játékos akkor teljesíti, ha van a lap altípusával egyező altípusú másik lapja játékban, a kezében (meg kell mutatnia) vagy a gyűjtőjében.

Jelzőt kapsz nem lapot
 
131 .8
 
Feltámadni csak lény tud (131.
 
Biztos, hogy ezt már egyszer megkérdeztem, de mivel csak 30 komment látszik egyszerre, ezért nem tudok rákeresni és meg kell kérdeznem még egyszer:

A Varkaudar fétis (2020) megadja a Varkaudar trágyának a feltámadást? Feltámadni csak lény tud?

Valamint a Quwarg rekonstruktor (új) által adott önálló jelző quwarg altípusára jöhetne már végre egy FAQ? JJ nekem ezt itt egyszer beítélte, de a lap olyan csúnyán össze lett csapva a tördelés során, hogy ebbe állandóan belekötnek a versenybírók és nem engedik, hogy megadja saját magának a köteléket.
 
Ezt hívjuk a szájbarágás-paradoxonnak. Ha a minél nagyobb egyértelműség kedvéért plusz magyarázatot fűzünk egy laphoz, lesz, aki feltételezi, hogy a többi lap, amin ez nem szerepel, nem úgy működik. A hkk-ban nagyon sok szó van már, ami mögöttes tartalommal rendelkező kulcsszó, míg sok más kifejezés egyszerűen csak józan paraszti ésszel értelmezhető magyar kifejezés. Az "ezután" pl még nem ilyen különleges kulcsszó.
 
Közben kicsit lapkeresőztem, és a 10+ éves A káosz hatalmán is rajta van, hogy "ezután", és sose volt kérdés, hogy a dobott lapból is visszajöhet bármi az asztalra. Szóval ez alapján az Éjféli pusztítás tényleg működik a kikeresett lényre is. Viszont akkor a Lopott álom szövege van feleslegesen túlbonyolítva.
 
Pontosan ezért van a lapon, hogy "ezután válassz", hogy teljesen egyértelmű legyen, a keresett lap is megkaphatja a feltámadás képességet. Nyilván jobb lett volna minkét lapon szóról szóra ugyanazt a terminológiát használni, de mindkettő ugyanazt jelenti.
 
FAQ alert
 
Jól gondolom, hogy az Éjféli pusztítás (új HSz lap) nem tudja megadni a feltámadást a vele kikeresett lénynek?
Ugye kijátszáskor meg kell hozni minden döntést, de akkor a kikeresett lény még nincs ott.
Az "ezután" szerintem nem elegendő erre, mert a Lopott álom is elég hasonló, és azon direkt ki van emelve, hogy a token is kaphatja a képességeket, és pont a "kijátszásakor minden döntést meg kell hozni" volt erre az indok, hogy nem elégséges a "majd" szó ehhez, hanem ki kellett emelni, hogy a tokené is lehet a képesség.
 
Köszi, mindkét választ
Tudtam hogy nem lény kijatszas és azt is tudtam hogy mivel lehet rá reagálni, csak abban nem voltam biztos hogy ha reagálnak rá akkor a kezemben marad e.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.