Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az elfekről általában
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Az elfek az erdők kecses léptű, hegyes fülű, karcsú lakói. Jól bánnak a lő- és dobófegyverekkel, kiváló nyomkövetők és nagyon ügyes vadászok: egy elf íjával senki sem mer szembenézni, akár három hetes nyomokat is megtalál, így hát élelemszerzésre lényegesen kevesebb energiát kell pazarolnia." - a Túlélők Földje szabálykönyvéből
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
küldj be egy kezdőt a dungeonbe kezében 10-12 ritkával, hogy cserélje... szerinted mennyire fogják lehuzni?

mert a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon.
ez is elrettentő tényező a HKK ban a kezdők számára, és a 'semmilyen értelmes ritká'-ról csak annyit, hogy nem, mert ahol mi vettük a kártyát idekinn a rhatt fénykora volt a legújabb, (abból vett a tulaj nagy adagot, és nem vett ujabbakat, amig el nem fogyott) és nekem is sárkánymágia és legendákvölgye összesen az a 3-3 darab jutott, amit a frissen bontotton vettem megjelenéskor... nekik még gyakran az se.
és a rhatt fénykorából addigra mindenkinek megvolt az 'értelmes ritka' a kutyának se kellett
 
peti, te nem vagy mérvadó a skóciai kereseteddel.

nekem, meg legtöbb embernek a háta közepére sem kellenek kiegészítő cuccok, mert azzal nem lehet játszani.
 
Szerintem is valai hasonló.
A ritkákból nem feltétel kell egy fajtából 3 bele majd rájön hogy hú ez jó vagy hú ez szar. Pl én tennék bele 1 vagy 2 hívó kürtöt alapból de semmiképp sem hármat. Gyűjtse csak be hogy szokják azt hogy nem esik manna az égből.
 
Nem akartam bántó lenni, szerintem nem is írtam semmi sértőt, csak ahogy látom mindenki egy irányba mutat csak Gabesz az aki pont az ellenkező irányba. Kell az ilyen vélemény is persze. De felesleges koptatnia a billentyűket. Mert a mostani koncepció fenekestül úgy sem lesz felforgatva.

Ehhez kell a markating, s lássuk be sokkal könnyebb népszerűsíteni egy olyan kiegészítőt ahol teknős hadakat vezetsz csatába, zombikat írányítasz,stb..
Muhahahaha
 
Rusee 329es HSZ-e igencsak ott van a szeren. Még jó, hogy én ezt már írtam... persze finomabban. Mégis le lettem hurrogva... Nah mind1.

Gabesz, neked meg ezt az esti mesét szeretném küldeni:
http://www.youtube.com/watch?v=w1LXm4Vacls


Egyébként még volna egy meglátásom, ami szintén Gabeszról jutott az eszembe.
Itt mindenki kitalál vmi nagy okosságot, mondván, hogy a behónak az milyen jó lenne. (pl szerepjáték feeling) Csakhogy itt mindenki azt nézi neki mi lenne jó... pl prekó deck..lol... Meg HKK hímzés az alsó neműkre... Micsoda beteg dolgai vannak egyes embereknek.

Amúgy tényleg... mindenkinek vannak itt kívánságai... mert nekem ez kell, meg az kell...
Most komolyan... Én mint játékos, sok társammal együtt örülnék a prekó decknek, meg az UR a kiegben témának, stb...
De szerintetek ha lesz egy Varka kieg, akkor hirtelen 100, eddig nem hkk-zó ember fogja azt mondani:
-vazze... vannak varkás kártyák... meg sárkányos... fhúú én most azonnal veszek!
Muhahahaha
 
Ez a hozzászólás bizonyára többet ér náluk.
 
Mennyi sok ---- ötlet van itt. Hihetetlen.
 
A jelenlegi fejlődési ütem mellett lehetne csinálni olyan prekó paklikat, amik 5-10 lap változtatással 2 év múlva is eredményesen játszhatóak lennének. Nézzetek meg etnikum paklikat, vagy akár kontrollokat. Tele vannak régi lapokkal. A sárkánylárva, hívó kürtök, káoszkatlanos(!) teknősök és még sorolhatnám. A Thuzad utazás vagy az Erős ereje sem fog egyhamar elavulni. Ha részben elavul egy ilyen prekó lapkészlete az meg azért sem baj, mert úgyis az lenne a cél, h 2-3 vásárlása esetén legyen meg a kész pakli. Ekkor a játékos kiveszi a szutykabb lapokat és máris update-elve van a deck.

Szerintem a 45 különféle fix lap + esetleges követő lenne a legoptimálisabb, vagyis mindenből 1 darab. Esetleg olyan lapokból, amikre nagyon épül a koncepció lehet benn 2db. Szal konkrétan ilyen lenne pl:
5*2 gyakori
20*1 gyakori
10*1 nemgyakori
5*1 ritka
1db követő

Ez lenne mondjuk 1600Ft, és két ilyennel már simán lehetne hasítani, de kezdésnek 1 is elég lenne.
 
Nem, felreerted. Olyanok lesznek, amilyenre csinaljuk (kis tulzassal). En ugy erzem, ha csinalunk ilyet, versenyerosre kellene csinalni, kulonben nem veszik meg a meglevo jatekosok egyaltalan (a tapasztalat ezt mutatja).
 
Balázs én még mindig nem tudom miért érzed hogy versenynyertes paklik lennének a prekoncepciós paklik???

Aki megalkotná őket akkor annak kellett volna megnyerni az eddigi összes versenyt. S hát ez a személy nem is létezik. Sőt a mezőny annyira hullámzik ami egyik héten versenynyertes a következőbe hoz 2 fordulót. Ebbe a játékba pont az a szép hogy változik!!!
 
Gabesz te nem vagy aktív játékos! 2 évente beleszólsz mi legyen ami nagyon jó, de akik minden nap foglalkoznak vele azoknak sokkal jobb ötleteik vannak. Te nem a meglévő rendszert akarod fejleszteni alakítani, hanem egy teljesen újat ami visszaidézi benned a 10 évvel ezelőtti időszakot.

Egy teljesen új rendszer sosem fog létre jönni. Az alapok így fognak maradni. Ha gondolod cinkeld össze magadnak a lapokat, ez nem gyűrűk úra, nem Shrek világa ez HKK. Neked tényleg a junior való!!!!!!! Legyszerűsített mégis élvezhető. Szerintem tegyél egy próbát
 
A legjobb megoldás: áldozzuk be kisöcsit Dornodonnak(ez az ötlet nagyon megfogott)
 
meg ugy is! - vedd figyelembe, hogy nincs koveto se igy


ezeket esetleg még bele lehetne csempészni plusz egy lapként (esetleg randomként, persze ne a sárkány mellé a teknősők öregapját, de pl. sárkány mellé random +1 a sárkányúrnő vagy lassan járj és ugyan igy lehet a másik kettőhöz is találni különböző lehetőségeket)

Az a gond meg mindig megvan, hogy meg ha gyonyoruen belojjuk a versenyerosseget, akkor is csak az elso 1/2 - 3/4 evig lesz meg, utana elkopik, viszont a prekonceptek aligha fogynak el ezido alatt...


ezzel egyetértek, de erre szerintem a megoldás, hogyha csak időszakosan nyúlnátok ehhez a megoldáshoz, hisz ha rendszeres lenne, akkor évente kéne kiadni újabb és újabb prekoncepciókat, ami viszont már tényleg nem kelne el, de pl. 2-4 évente, akkor a célját elérheti (miszerint több ember játsza a játékot)
 
Balázsnak nagyon igaza van, ez így tényleg nem járható út, s mindez így talán tönkre is tenné a mostani rendszert, többet ártana, mint használna...

Viszont én arra gondoltam, hogy alapul lehetne venni szerepjáték társasjátékokat, pl. Citadella...
Szóval a fiatalabbakat, akiket megfogott a Gyűrűk urának világa, azoknak el lehetne adni olyan pl. 30-30 lapos társasjáték-szerű paklikat, melyekből 15-15 a jó meg rossz oldalon állna (s mind különbözne, tehát nem lenne benne 3 egyforma). Ezek a lapok kompatibilisek lennének a többi HKK lappal, csak kissé könnyen kezelhetőbbek lennének, erősebb beleélős szerepjátékos hangulattal, azonban közülük lehetne néhány versenyerős is, hogy a profikat is megcélozza.

Mondjuk az is fontos lenne, hogy ez a külön szerepjáték-társasjáték kieg. más lapokat tartalmazzon, mint az eddigiek, mert egyébként biztosan nem fogyna (lásd. kezdőcsomag vagy junior pakli esetén).
Illetve, hogy ne legyen konkurenciája a normál HKK-nak, akkor az aktuális nagykieg helyett jelenhetne meg új lapokkal, s random csomagolással (folytatva az eddigi koncepciót).
Ezzel szélesebb körbe lehetne nyitni... a fiatalok eljátszhatnák a Gyűrűk ura harcait, vagy képzelt összecsapásokat Shrek világában...
 
Jopofa, akkor mar 5*1 ritka, es akkor mehetsz 2 paklibol versenyre, ez kijohetne 2*1500=3000 -bol, persze ha 3-at veszel, akkor megvan a 3 ritkad es jobb a paklid, meg ez is csak 4500.
En az uj lapokat is belevennem ezekbe a fixekbe, es tobbet csinalnek (pl. az 5 ritka uj), egyreszt anelkul nehez a versenyerost osszehozni (meg ugy is! - vedd figyelembe, hogy nincs koveto se igy), masreszt _esetleg_ megvennek regiek is (valojaban nemigen, mert az emberek elenyeszo resze akar pont sarkany/vampir/teknos deckkel jatszani, mikozben a kontroll/bilincs azert erosebb lesz ugyis).
Az a gond meg mindig megvan, hogy meg ha gyonyoruen belojjuk a versenyerosseget, akkor is csak az elso 1/2 - 3/4 evig lesz meg, utana elkopik, viszont a prekonceptek aligha fogynak el ezido alatt...
 
Mondjuk lenne 6*3 gyakori, 6*2 nem-gyakori és 4*1 ritka, vagy valami hasonló. Persze a ritkák értelmesen összeválogatva és mindegyikben ugyanaz. És ezek mellé, hogy a régi játékosok is vegyék, paklinként 3 új lap, ami csak ebben a prekoncept kiadásban lenne bontható (amik viszont nem fixek, hanem kb. 20 ilyen lap lenne és érzésem szerint kb. Nekronsárkány-Összeesküvés szintű erősségre kellene ezeket belőni ahhoz, hogy a régi játékosok tényleg vegyenek belőle, tehát elérjék ezt a céljukat is ezek a lapok).
Igaz, így két paklival még pont nem lehet elindulni versenyen, mert 6*3 gyakori, 6*3 nem-gyakori és 4*2 ritkát jelent a 2 pakli versenyszempontból, de ezek mellé már csak egy lap kell, ami nem illik szorosan a koncepcióba, de az is kibontható ezekből a paklikból.

megveszi a boltban 200 ft./darabert... mondjuk ez nem olyan nagy baj

Az egyébként szerintem már egy igen jó stádium, ha valaki eljut odáig, hogy lemegy egy olyan boltba, ahol darabonként is kap hkk lapot, mert egyrészt megismeri a többi hkk-hoz kapcsolódó dolgot is (pl. más kiegészítők, nem csak a prekoncept lapok), másrészt bekerül a közösségbe.
 
egy jóelőbbi kommentra: aki el akarja kezdeni a hkk-t nem feltétlen kezdi azzal hogy 5-10 ezer forintért vesz dekkeket vagy lapokat, szerintem a normális ár 1-3000ft lenne.
 
Nem rossz otlet, lehet ilyet csinalni, de olyan sokat nem szamit szerintem a cegnek, es nem hiszem, hogy nagyon sokan elnenek vele.
 
Na jó de azt ne feledd el hogy a nevezést díjazásra fordítjuk(legalábbis Debrecenben), és abból kieget veszünk, szóval ezt is figyelembe kell venni.
Meg amikor többen összejövünk csak úgy, akkor is összedobunk kiegekre.
 
Az előjegyzésről mi a véleményed (304) ??
 
Hízelgő hogy embernek nevezel, úgy értettem hogy ha egy boltban akar egy átlag gyerek(vagy a szülei) valami klassz kártyát venni akkor annak a feliratának vagy a boritojának közérthetőnek kell lennie .Legalább valamennyire . Ok pl egy sárga kontroll paklinak lehetne ez a cime hogy "Varázslat és ragyogás ,, .
Egy fekete pakli pedig pl " Élőholt horda támadása,,.
Ezt próbáltam irni hogy egy kivülálló HKK-t nem ismerő ember nem tudja hogy mik vannak még aHKK-ban .Ez az egyik .

A másik meg hogy csak versenyerősen szabadna kiadni ilyen prekoncept paklit,akármilyen erős lapokkal .Akik eddig ugyahogy de vették a paklikat a játékosok , ha a Beho előre kijelenti hogy ez gyengécske kieg lesz (igaz hogy izmos kalndozók és sárkányok fognak benne csatázni) ki a fene venné meg.
 
Figy, es nem gyult kozben semmilyen ertelmes ritkajuk, amire el tudtak volna cserelni a kis ritka lenyuket? (nem kotozkodes, tenyleg kivancsi vagyok)
 
Ja, kimaradt: 'ezek a paklik' alatt ertem pl. sarkany, vampir, teknos (mondjuk ez a 3 fele lenne...)
 
Marmint hogy lenne ez?
En azt gondoltam, hogy a prekoncept pakli lenyege, hogy mindegyikben ugyanazok a lapok vannak, mindbol 3.
Lehetne persze varialni is, hogy pl. 36 lap, ebbol 30 az 10 fele 'gyakori', ezek fixek, 6 meg 'ritka', ez ugye 2 fele, es 6 felebol van ez a ketto kivalasztva, igy ha minden lapot osszeszedsz, az 48. Csak azt nem latom, hogy szivesen vesz-e valaki meg 1 paklit 1500 ft-ert, hogy 1 vagy 2 fele uj lapot (vagy peches esetben 0-t) lasson benne... inkabb megveszi a boltban 200 ft./darabert... mondjuk ez nem olyan nagy baj... de nem lenne anyazas belole?

Akkor fel kene hozni versenyerosre ezeket a paklikat (talan 4-5 bikaeros uj lappal menne), de nem anyaznanak a regi jatekosok hogy hogy elkurtuk a jatekot, hogy barmelyik Pistike vesz 1 paklit + par lapot, aztan mehet versenyre? Es persze ez csak az elso evben lenne igaz, hogy versenyre jo, utana kikopna...
 
én is ezt mondom...
 
ezért írtam a 30 lapos paklikat
kicsit lehet növelni (de egységesen, mindegyik pakli ugyanannyi lapból álljon), mondjuk max. 35-ig, a lényeg, hogy a 45-t ne érje el a lapszám
akkor legalább 2-t kell venni belőle, hogy versenyen egyáltalán elindulhasson, de ahhoz, hogy a legtutibb ritkákból is meglegyen a 3, már hármat kell venni
és akkor még csak egyfajta prekoncept pakliról van szó

de, kicsit több mint 10ezer Ft-ból van egy tuti életképes paklija - a Juniorral az is volt a baj szerintem, hogy csomó lap ömlesztve (még akkor is, ha sokat veszel belőle), egy kezdő nem fog tudni egyből egy koncepciót kitalálni, persze, hogy elmegy a kedve nagy részének
 
nem hiszem, a kezdők egy ilyenre elődugnák az orrukat, mert nekem volt (nem is kicsi) kezdőkből összeverődött táborom általánosban és mind szedte a fajpaklikat aztán mind ott hagyta abba, hogy azzal szembesült, hogy 35-40 lapos a dekk és már csak olyanok hiányoznak hogy: xenó királynő (xenó) kántálás(motyogó) leviathán és holdnyelő(teknős) manifez, teziouh(amikor még dungeonben 800 ft /db voltak), varka őslich, és merénylő(varka), és még volt orgling, nekromanta, thargodan, törpe, és egy gnóm is, és mind itt hagyta abba, ahol szembesült azzal, hogy az utolsó pár lap még annyiba fog kerülni, mint az addigi dekkjük.

és igy meg mehet a kukába, mert nem olyan versenyképes, mint Andrisé (ő volt annó a mumus, aki olykor nagyobb összeget is rá tudott szánni, és ezért mindenkit elgatyázott a pár ritkájával)

viszont: ha a kész paklit megkapja, amikor összeszedte a pénzt (és tényleg 4-5k ért lenne és nem 10 ért) akkor megvan a dekk, ami mondjuk jó egy mezőny közepébe, és dejó, hogy lehordázhatják egymást, és mindegyiknek ott a sikerélmény(ami általában feledteti a mellette álló bukásokat)
 
te ez az ötlet dolog nem is rossz, szerintem beválhat próbáljuk ki az ötletet!!!
 
Nyilvan nem errol van szo, hanem arrol, hogy kb. 100 fele dolgot lehet csinalni, amit kb. vegtelen fele modon lehet megoldani (igen, kozte van a semmit nem csinalas is), es ebbol kell kivalasztani a legjobbat.
Otlet feldobasa: 1 perc (ettol meg fontos!)
Otlet atgondolasa: na az mar munka es jozan itelokepesseg is kell hozza (meg turelem)
 
Akkor hagyjuk az egészet a francba és maradjon minden ahogy van. Ahhoz nem kell csinálni semmit...
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.