Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csapdák a labirintusban
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Hogy vinné el a kórság ennek a labirintusnak a tervezőjét! Remélem ez a végső akadály, és mögötte meglelem végre a kincseskamrát." - egy ember hölgy sóhajtása a 95. labirintusban
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala 2024 videók
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Lapötletek (64964)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
HKK kérdés? (47092)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
150 lapos csatamező és 100 lapos sokszínűség tudtommal elenyésző mennyiségben nyert versenyt / ha nyert. Mondom tudtom szerint .
 
Tudom nem én találtam fel. Csak azt javaslom adjon a Beholder hozzá néhány lapot a régi beragadt kiegekből (ha van persze)
 
Ilyen promózás rendszeresen szokott lenni. Gyereknapi, családi rendezvényeken.
 
Én vállalom a Nagykanizsai igehírdetést terjesztést. Művházba, kipakolás ... Nos népmozgalom lesz?
 
Az elmúlt években kevesebb evolúció volt a HKK-ban, mint előtte bármikor. Soha nem volt ennyire reális, h valaki az utolsó 1-2 év lapjai nélkül eredményes legyen versenyen. Direkt olyan lapok jönnek ki, amik nem überelni akarják a régieket, hanem mást/máshogy csinálnak. Természetesen vannak lapok, amik kikopnak, de ha csak a legújabb lapokkal lehetne játszani mi a magyarázatod a 150 lapos csatamezőkre meg a 100 lapos sokszínűségekre?

A szerepjátékos téren vannak hiányosságok, de azért az nem igaz, h nincs a színeknek identitása. Erre azért eléggé ügyelünk.
Az, h a lények "varázsolnak" azért szükséges, mert blank lényekkel elég esélytelen megverni a varázslatos (kontroll/kombó) paklikat.
 
Én csináltam ilyen bemutatót nyáron a strandon ,egy vakácionyitó buli, nevű rendezvény volt, nagyon olcso volt a belépő sokan voltak. Kipakoltam a HKK mappákat csináltam paklikat (persze nem tul értékes lapokbol).Kb 2-3 óráig .Volt jopár érdeklődő, örűltek az ajándék lapoknak .Néhányan azt mondták hogy megnézik a honlapot .Érdekes modon a gyerekek mellett a felnőttek is érdeklődtek páran.

Szerintem ezeknek a bemutatóknak van értelme.Esetleg aki rááldozza az idejét és csinál ilyen iskolai, vagy más rendezvényen bemutatot kaphatna a Beholdertől (régebbi elfekvő) kártyákat erre a célra.
 
"szerepjátékos alapra épülő" ... ott a pont.

Meg kellene racionálni egy kicsit a dolgokat. Vagy a verseny szabályokat: ilyen mint a 30 élet, 4.-ik körig 1-4VP utána 4VP.

Igy utólag belegondolva a Prekoncept paklik tényleg érdekesek lehetnek, mondjuk vérfarkas és vámpír deck, vagy féreg ... ezeket meg is venném:-)
 
Tévedés.

Wow - 11 millió és jön az uj kieg:-))) WÁÁROM!

Mivel ez kártya csak a kártya lehet a konkurencia: MtG, MÁGUS és a wow TGC ...stb. Nemhiszem, hogy van/volt olyan HKK-s aki a PC vagy a konzolok miatt hagyta volna abba a játékot!!!

Mégvalami, ugyanakkora hatással volt régen egy 10-15 évesre a Warcraft 1, mont egy mostani 10-15 évesnek a WOW. Hidd el, abban a korban nem is ábrándoztak másról - nem tudták hogy mi lesz, igy az igényeiket ahhoz igazították. Szóval ezzel bebuktad:-)
 
1-2 gondolat

- a topic nem felesleges, erdeklodve olvasom, es adott esetben meg is valosulhat 1-1 jo otlet.

- csak senki ne gondolja, hogy masodpercek alatt/1 zsenialis otlettel mindent meg lehet oldani; nagyon sok mindent probaltunk mar/gondolkodtunk rajta, ezek 1 reszerol sokan nem is tudnak

- iskolakba menni: igen, van ilyen akcio, csak oda se konnyu bejutni; ha barki tud olyat, hogy egy iskolaba _engedellyel_ el lehet menni, bemutatot tartani (biztositanak termet, be lehet elotte reklamozni), akkor irjon; ehhez hasonloak a kiallitasokon tartott bemutatok is

- 10-12 eves gyerek (sot, akar 8-10 eves is) siman meg tudja tanulni a jatek alapjait (nyilvan nem a profi versenyrol van szo), a fiamat speciel 6 eves koraban tanitottam meg, meg olvasni sem tudott

- a HKK nem csak a szerepjatekrol szol, alapvetoen egy szerepjatekos alapra epulo, de kimondottan gondolkodtato, taktikai/strategiai gyujtogetos jatekot akartunk mindig is csinalni
 
Hello mindenki . Szerintem Zén barátunk valami nagy fordulattal a végén befejezhetné utazgatásait. Mini kieg természetesen maradjon ,de más téma lehetne. Már szerepjátékos szempntbol is hihetetlen hogy valakivel ennyi minden történjen.
 
Azért benne lennél egy kis mókába nem?
 
A HKK.-nak a mai környezetben nagyon erős mezőnyben kellene helyt állnia. A mai modern korban a számítógépes online, x-box-os 3d-s, stb. játékok korában kellene megfognia a fiatalokat, amire valljuk be kicsi az esély, nem úgy mint 10-15 éve, amikor még nem voltak ilyen játékok, nem volt ilyen fejlett a technika.

Pl. WOW 6 millió előfizető, stb.

Azt a részét lehetne megragadni a dolognak, hogy ez egy közösség és nem otthon a gép előtt ülve ventrillon vagy TS.-en tartod a kapcsolatot a társaiddal, lehet utazgati a versenyhelyszínekre, stb.
 
Szerintem lenne rá igény, kiadni pár faj prekoncepciós faj paklit benne egy-két bónusz lappal amit csak ebből lehet kibontani.

Teki, Vámpír, xenó, Quwarg, kb.

Kiegyensúlyozni hogy bármelyik nyerhet. S egy kis marketinget mögé tenni, mint amennyit az álomfogó mögé is tettek anno. S a tiltott mágia helyére mehetne be a veszélyes faj amatőröknél.
 
"nekem a szerepjátékról alapból mindig a sex jut eszembe"
Nekem is.
 
és egy olyan lap ami most befér 10 deckbe jó lenne 1-2 be. igazad van basszuk el a játékot, mert pár ember nem tudja kiélni szerepjátékos hajlamait.

Mellesleg ha szerep játszani akarsz menj mágusozni, vagy vámpírozni.
nekem a szerepjátékról alapból mindig a sex jut eszembe
 
Nos az én véleményem: Felesleges topic ez És most mégegyszer megjegyzem: ez az én véleményem. (csak mert tudom, hogy a véleményt nem sokan tartják tiszteletben itt). Olyat a beholder nem tud kitalálni ami mindenkinek jó lenne. Úgyhogy mindig lesz aki azt mondja: "nekem már túl erősek a lapok, én már nem látok benne semmi fantasy világot, mert elképzelhetetlen számomra az amit pl Zilakdin csinál, meghogy a teknős repül és nem úszik... stb. (itt halkan megjegyzem: a legtöbb ember tud úszni a valóságban... HKK-ban aligha)
Aki meg abbahagyta valamilyen indokkal a játékot, az most minek kezdte újra? Nyilvánvaló, hogy azóta mégjobban erősödtek a lapok. Persze mindenkinek szíve joga mitcsinál... Nekem is volt kihagyásom HKK terén. Nem volt kivel játszani, nem volt rá időm stb... a lapjaimat megtartottam, és mikor akadt rá időm ismét elővettem. Mikor újra kezdtem már lett új szín (rhatt) meg az ezzel járó blokkolás (de minek? ez fogja elkúrni majd a hkk-t, már jeleztem... aztán kaptam is az ívet, hogy az sose lesz verseny erős... csak a mostani hétvégén blokkolós deck nyert dungiban, Pécsen meg második lett... és még jönnek majd sztárabb blokkoló lapok is... mind1) Mint láthatjátok nekem is van ami nem tetszik... de tudom, hogy nem én fogom eltörölni a blokkolást, akkor se ha még 50en mellém állnak. És ezen a gondolat meneten haladva: Ennek a topicnak sincs sok értelme. Lehet róla beszélni, de csak felesleges szájtépés. (szokásos böszmeség: "akinek nem tetszik.. el lehet menni... itt lehet hagyni minket" ) Olvastam itt ötleteket... nyilván van ami jó (azaz tetszik nekem, de 20 másiknak nem... miről beszélünk akkor??? - mondom, hogy az jön ki h felesleges a téma)

Még egy apró megjegyzés: Azok akiknek ténylegesen jó ötletük van és esetleg a beholder meg is csinálja, azoknak szólok: Ingyen munkaerő vagytok egy olyan piacon amit egyébként szépen megfizetnek Lásd BKV: milliárdokat szórtak el, tanácskérés címen
Persze ez az apró megjegyzés csak poén. Nem komolyan venni
 
Stratégiázni gondolkozni ott van a póker meg az ulti. Itt a szerepjátékos mivolt a lényeg, és épp ez veszett ki ebből. Bár már a szikrázó manahal felhúz egy erődöt szitu sem szimpatikus, de ez van. Pl. csak azok építhetnének aminek van KF képessége. Vagy erődöt, tornyot ..stb csak KF-es építhessen, minden szart más.

Kellene a faj/race specializáció. Itt minden kis féreg tud már mindent. De ez van.
 
Nem kell butított lap. Csak a preko csomag szerintem sokat dobna.

- Meglátja új játékos hogy hú de jó képek, meg de kipróbálnám. Veszek egy közepes erősségű perko dekket és ha ügyes vagyok az fejlesztgetem.

Anno amikor még gyűrűk ura kártyáztam ilyenek voltak:

elf+orkok
gondor+urukhai
törpék+nazgul
rohan+southronok

és úgy is gondolkodtunk hogy veszek egy ilyet meg néhány boostert aztán ha jót bontok akkor használom ha nem akkor marad az alap.

Itt is simán lehetne

Vámpír, Teknős, Ganüid, stb nem a ritkákra kiélezni. Legyen benne néhány de a gyngyből sokból legyen benne a 3 db. Meg még esetleg zénes lapok is. GYU-ban előre tudtam hogy mik vannak benne. de volt benne 3 random ritka. (úgy is az a fontos csere szempobtból)

SZerintem menne!

PL olyan megjelenéssel mint a VU. Lenne normális 21lapos, amiben vannak az új lapok ritka gyngy. Aztán lenne ilyen nagyobb de preko dekkek pl 2 fajta (vámpír, teknős) amikben van 3 random ritka az előre meghatározott lapok mellett. Így lehet jutalmazni a versenyeken új kiegekke és lehetne venni kezdőknek starter dekkeket amiben lehet még új ritka is.

Na valami ilyet gondoltom megoldásnak.
 
szal ha a lapok erősségét nézzük, akkor a mostani kiegek 8-9 erejűek. Tehát Te azt várod hogy amit kiadnak új kieget legyen ilyen 3-4, de legyen meg a szerepjátékos élmény hogy jeee bontottam egy 1-3-as trollt 14 manáért.. ezt Te sem gondolod komolyan.

most hétvégén épületpaklival játszottam elképesztően gyors 2. 3. körös pakli. Erdős Viktor ellen 1:0 ás vezetésemnél lejárt az idő, és egyikünk sem tökölt. mért húzodott el így a meccs? Lehet, hogy sokat veszített a szerepjátékos mivoltából, de stratégiázni, gondolkodni így is rengeteget lehet...
 
Hát nagyon le kellett ásnom az emlékeimben s beugrott a kezdőcsomag nevű kiegészítő. Szerintem arra gondolsz. Nah azzal az volt a baj hogy elég gyengus módon lettek a lapok összeválogatva.

A lapok újrakiadása igaz hogy értékcsökkenést okozna de ezzel nem kellene a Behónak törődni mert valamit valamiért.
 
Sárkányok háborúja vagy háború bajnokai? Láttad te egyáltalán a junioros lapokat?
A kalandozók kontra szörnyek ötlet nem lett volna hülyeség de akkor megint oda lyukadunk ki hogy egyfajta szisztéma szerint válogatjuk össze a lapokat csak most itt nem faj hanem szörnyek a neve.

Az veszi meg a lebutított lapokat aki pl nem ismeri a játékot.

Abban igazad van hogy a név választás nagyon hülye volt, most egy 12-13 éves kamaszodó srác akiknek szólt volna persze hogy nem veszi mert őt ne nézzék kis tökmagnak ő már hetedikes-nyócaikos .

Felgyorsult világban élünk egy wow-os szintű világgal kell felvenni a versenyt. Amit te felvázoltál tényleg nagyon jó volt a te/mi időnkben amikor kezdtük ezt az egészet. De a világ túlpörgött, az internetes játékokban szinte már teljesen élethűen élhetsz benne. Ez olyan mintha összehasonlítanád a Hotelt és a Ki nevet a végén-t? Pedig az utóbbival is milyen jókat játszottunk. S akármekkora marketinget teszel a KI nevet a végén mögé nem lesz rá kereslet!!
3-4 évet meg felejtsd el az iszonyatosan sok
 
a minimum 60 lap nem jó szerintem
a kombópaklik gyakorlatilag megszűnnének (így se nagyon vannak, de úgy totál esélytelen lenne próbálkozni velük), a semmizős lapok meg hirtelen felerősödnének, mert egy normál pakliba is berakod őket, nem csak olyanba, ami épít rájuk
ráadásul kurtz ereje tovább nőne, bizonyos lapoké (pl. erős ereje, gyenge ereje) meg csökkenne
 
A Junior több ok miatt is elhibázott próbálkozás volt szerintem.

1.) Ki vesz pakli ilyen címmel, hogy Junior?! Miért nem inkább Sárkányok háborúja, vagy Háború bajnokai volt a cím? S mondjuk a cím alapján lehetett volna játszani sárkányok kontra kalandozók, vagy szörnyek kontra kalandók?

2.) Ki vesz olyan lebutított lapokat, amik normálisan is forgalomban vannak, s a játékosok többségének meg is vannak?

E két tényező által gyakorlatilag mind az új, mind a régi játékosok el lettek vadítva a Junior lapoktól...

Számomra egy ilyen megoldás tűnne gazdaságilag és játékügyileg is hasznosnak:

1. A következő kiegészítő szerepjátékos jellegű lenne (a lényeknek ismét normális képességeik lennének -akiknek nincs szárnyuk azok nem repülnek, illetve nem buherálnák meg a játék menetét -ezeket a varázslat lapokra kellene hagyni). Ez újra felépítené a Túlélők Földjét törpökkel, emberekkel, elfekkel és orkokkal, épületekkel, fegyverekkel stb. DE úgy hogy ÚJ lapok lennének (s nem a régi felújított, vagy lebutított változata).

2. Az utánuk jövő kiegészítők évekig ezt a világot gazdagítanák tovább hasonló erősségben emberekkel, szörnyekkel, tárgyakkal.

3. Majd 3-4 év múlva ismét lehetne kicsit erősíteni az újabb lapokat (gazdasági szempont).

Persze mindezen lapok már olyan erősségben készülnének, hogy némelyek kompatibilisek legyenek a jelenlegi versenypaklikhoz, hogy a profiknak is megérje.

Ez a megoldás teljesen más lenne mint a megbukott Junior, s kiépíthetne ismét egy tömegbázist a fiatalok körében.
 
Balázs lehetne bizonyos kérdésekben közvélemény kutatást végezni a játékosok között mert úgy tudom a statisztika nem hazudik ...és akkor lehetne valamit kezdeni a dolgokkal

pl:ilyeneken is gondolkodtunk legyen a pakli mérete minimum 60 lap versenyen ..stb.
 
Ez igy igaz, én anno 1995-ben 13 éves voltam, és azóta még itt vagyok (persze kihagyás után, de visszatértem). A 15-17 éves korosztálynak elsőre ez tök gagyi és szinte egyenértőkünek tartják a bakugannal vagy yugijóval.

Öszintén szólva a prekoncept paklikat az ismeretségi körömből (akik HKK-znak) senki nem venné. Kellene ilyen nyílt nap vagy micsoda. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez ... El kell menni iskolákba kipakolni, meghírdetni .... ez a mai világ marketing az egész. Az Alanori krónika nagyon hiányzik .... az egy nagyon nagy csalogató fogás. Kisgyerek megvetet minden szart az anyjával/apjával az ujságárúsnál. Meglátná ezt és buum.

Most röviden ennyit.
 
A prekó dekkek fogynának az tuti csak jól kell kitalálni. Rakni kell egy baromi nagy sárkányt meg ilyeneket az elejére.

És olyan tartalmat kell bele rakni, ami miatt megéri másoknak is venni. Pl 30 lap fix 15-20 lap random benne. vagy amit mondtam egyedi lap. Vagy csak abben lehet VÚ kódok találni, vagy ticket amit utána be lehet váltani egyedi lapra, kiegre vagy bármire. Az ötletek végtelenek. Vegyen fel a BEHÓ most azonnal és megoldom ezt a kérdést.
 
Kocka nem kell, mert a 10. után már a tököd tele lesz hogy megint ott a kocka. Legyen 4000 és ha kell neki kocka majd megveszi
 
Igen, ez nem rossz elkepzeles, mi is mar tobbszor fontolgattuk.
Csakhogy: a Junior egy hasonlo elkepzeles volt, ott eleg egyszeru lapok vannak, gyakorlatilag ha veszel egy csomagot, azzal tok jol jatszhatsz, nem lesznek benne haszontalan lapok (pl. testresz galetki nelkul, ilyenek) + lehet azert a paklit is igazgatni + kulon versenyeket is szerveztunk, es megsem igazan vettek a kezdok sajna.
Attol tartok, ha csinalnank prekoncepcios paklit, hasonlo sorsra jutna, nem vennek a regi jatekosok (mert nem nyersz vele versenyt), es a kezdok sem (nem tudom, miert ).
 
hatalmas tévedés

ők az elsődleges célközönség ha újakról van szó

ne gyere azzal, hogy hány ilyent látsz a versenyen, mert nézd meg, hány 14 éves és afölötti kezd játszani, ha megmutatod neki a kártyát...
nem sok mert szerintük 'komolytalan, gyerekes, nincs rá időm, pénzkidobás stb...'

de ha egy 12 évesnek memutatod, és tetszik neki, onnantól nagyon sokáig (akár soha bár ezt egy 15 éves játéknál talán tulzás mondani) nem teszi le, ezért ők kell hogy legyenek a célközönség, mert náluk idősebb nem fogja ELKEZDENI..
ha már benne van játszik, de elkezdeni nem fogja, ha megmutatod neki

ennyi voltam
 
szerintem a 10-12 éves gyerekekben gondolkodás is hibás
túl bonyolult a szabályrendszer szerintem ahhoz, hogy egy ilyen korú gyerek megértse
persze egy ilyen kezdőpaklihoz adott szabálykönyvnek nem kell feltétlenül az összes bonyolult szabályt tartalmaznia, de akkor a lapokat is úgy kell összeválogatni
4000 Ft jó ár lenne érte, de akkor már adnám 5000-ért és járna hozzá pár kocka is

faj deckek, fókuszkristály, tárgy, blokkoló, kb. ezeket gondolnám olyannak, hogy megéri kiadni kezdőpakliban
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.