Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Édes vágyak
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Mi máson is járhat a hontalanságra ítéltetett kalandozólány esze, miközben a vadont járva kevésbé sem ízletes apró bogyókon kell tengődnie, mint finom falatokon, fenséges ízeken. Persze, ha tudná, hogy csak egy főzőüstre és néhány alapanyagra van szükség ahhoz, hogy a királyi finomságokban neki is része lehessen, már nem búsulna ennyire.
Nézz szét a galériában!
HKK a Board Game Expon
Legendák Viadala 2024 videók
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 18., Oldschool
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Módosított szövegű lapok
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (18)
Lapötletek (64965)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
én ismerem a régi mentort, meg régi quwarg sem nagy cucc, de taumaturgiát el sem tom képzelni
am nem várja el sztem senki, csak ez lenne a legkönnyebb út.
 
ez így igaz, azonban miért várjátok el a behótól, hogy rendezzen retro versenyt?
Valaki szervezzen egy ilyen versenyt közületek, ha ennyire van rá igény, és ha sikeresnek bizonyult, meg lehet valósítani nagyobb körökben. Az a gond a retroval, hogy ott tényleg, csak olyan játékosok tudnának érvényesülni, akik együtt nőttek fel a hkk-val, azaz 10-13éve játszák már. Belegondolt valaki is, aki ennyire szeretne retrósan versenyezni, hogy mennyire nehéz átszokni ill. visszaállni a régi játékstílusra? Fogadok, hogy a mostani sebesség fenttartása érdekében a versenyzők többsége ugyanolyan gyors paklikkal menne, mint most van, csak azokat mentornak, bűbájnak vagy taumaturgiának, esetleg quwargnak vagy direktsebzőnek hívnák.
Akárki akármit mond, szerintem az új játékosok(2-3 éve játszanak) nem is tudnák megszokni azt, hogy 2-3körön keresztül gyűjtsük a vp-t egy-egy lap kijátszásához, a régi játékosok meg szinte biztos vagyok benne, hogy megpróbálják elérni a mostani sebességet a régi deckekkel (ami nem kis agyalást igényel, de akkor ugyanott tartunk mint most vagyunk).
A retro versenyt annyiban tartom jó ötletnek, hogy újra előjönnek a régi paklik, a régi hangulat, a szerepjáték, és ami mégjobb, lehet hogy néhány régebbi, elavult koncepciót újra felfedeznek, és néhány új lappal kiegészítve életre keltenek.

Egy próbát megér.
 
nem hiszem ,hogy ez megérné a behonak, üzleti rizikót vállalnak vele, ha újra nyomnak régi lapokat R betűvel.
elég nagy esély van rá ,hogy sokkal kevesebb ilyen kieget vennének mint "újat" ,ink az lenne "jó" ha beho is rendezne retro versenyt, bár én pl nem hiszem ,hogy elmennék :S
 
Az, hogy egy-két lapért ki mennyit kér, az nem a Beholderen múlik. Egyébként meg ha nem menne jól a cégnek, nem lenne HKK sem, s a jelenlegi árviszonyok (de NEM fizetésviszonyok) tükrében 22 lapért 1100 Ft még éppen elviselhetőnek mondható.

Nem az a gond, hogy hogy jelenleg erősebb lapokat gyártanak, mint 8-9 éve, hanem az, hogy erősebbeket gyártanak, mint 2 éve! Jó lenne, ha majd 5 év múlva az alappakli legalább felét az elmúlt 1-2 évben kiadott lapok tennék ki (tehát stagnálna a lapok erősödés a jövőben, pont úgy mint 2000 és 2005 között).

S abba sem vagyok biztos, hogy mindenkinek bejön ez a "felturbózott" újrakiadás, hiszen ezzel a korábbi unikumnak számító, féltve őrzött lapok a 0 Ft-tal lesznek egyenlőek...

Az újrakiadással kapcsolatban szerintem jobb lenne, ha ezeket a feltúrbózott és használható lapokat inkább új név vagy kép alatt jelentetnék meg (biztos vagyok benne, hogy a készítők nincsenek fantázia híján), így akkor a korábban megjelent lapok évtizedek alatt kikristályosodott értéke nem lenne összezilálva.

Mint például UWALLA-t! Az nagy ötlet volt! Tehát NE csak a lapleírások menjenek át evolúción, hanem a karakterek is, ha újra kiadják őket!

Akik meg szeretnék használni régi kedvenceiket, járjanak RETRO versenyekre. Ezekre is lehetne piacot alapozni a Beholdernek, s a régi jobb lapokat újra kiadni változatlanul R jelzéssel, megtartva a ritkasági jellemzőiket...

Így tisztább viszonyok lennének a játékban is, s a folyamatos új kiegészítők mellett 1-2 évre új piac is nyílhatna a Beholdernek.

Biztosan sokan lennének a mai fiatalok között is, akik kíváncsiak lennének az igazi régi lapokra, s RETRO versenyeken is indulnának velük. Így legalább mindenkinek dupla paklija lenne (modern és retro) - ez elvileg töb bevételt jelentene a Beholdernek.
 
nem mert nem szablap, követő vagy egyéb forrás okozná a dráhítást
 
jójó, az ilyen írásaimat nem kell annyira komolyan venni
 
azér 2500 forint még is túlzás..
 
És ez miért zavar téged?
 
Mégis van rá igény eze szerint. Új kiegészítős spiler, mg sokat ér...hamarosan csökkenni fog.

Egyébként pedig egy lap ára mindig annyi, amennyiért megvesszük, nem amennyiért ki van írva.
 
jó teljesen mindegy...a lényeg az, hogy a behonak ez óriási üzlet..........fuhh bele gondonli is rossz
 
Ehh.
cserélünk ?
am sztem olcsóbb mint 5HUF, gondolj bele, lézernyomtatóval nyomtatnak neked 100db oldalt 500ft-ért. (tuti ,hogy ennyi)
100db oldalból kijön 300hk lap, eredmény: 1.6ft

és gondlom beho nyomdával dolgoztat, szal ott még olcsóbb legalább fele annyiba kerűl ha nagy tételben csináltatják, és miért ne ?

tehát 0.8, azaz 1ft kb behonak egy lap legyártása
 
Jó, a hatodik alappakli sztem a megjelenésekor se volt már annyira erős:P:P...bocsánat, ez az én véleményem.

200 előtti lapok közü is vannak olyanok, amiket használnak, pl. Gyenge ereje, Erős gyengéje, Tudatrombolás, néhány etnikumaklinak jó lapjai is vannak. És nem tudom, miért probléma az, ha egy lap 8-10 év után elavulttá válik.

És ha a Sárkánymágiát pl. annyira überelik, akkor nem értem, miért kellett a yetit tiltani...az melyik kieg is volt??? Csak nem a Sárkánymágia. És ami engem illet, igen gyakran nyúlok a Sárkánymágia lapjaihoz a mai napig erősek vanak ott. Persze vanna gyenge lapok, de ez az újjászületésre is teljesen igaz.

És ugyanabból az 500 lapból éptkezés az sztem nem kevés...ha belegondulsz egy kb. 100 lapos Csatamezőt éptünk side-dal együtt, az is csak kb. 50 különböző lap...és azért a mai napig nem ez az egyetlen pakli...és lehet kreatív, változatos paklikat össterakni és meglepetést okozni.
 
elmondaná nekem valaki, hogy egy rühes Lord Raven mit ér 2500Ft-ot??????? ÁTVERÉS az egész..
oké, hogy a játék maga nagyon jó de az árak a fellegekben járnak és hozzá teszem, hogy max 5ft egy szaros papír és rá van nyomtatva valqami..komolyan pakli max. de max. 500 Ft-ot ér MAX. azér nem parázom cseréléskor, hogy nem éri meg nekem mer nem mindegy?? ugyis csak ugyanolyan lap mint a többi
aztán jönnek a nagy áremelkedések azt cseszheted
 
jaja méggsem ér annyit DXD de ha aztvesszük akkor reálisan csinálták meg a csatamezőt... figyelembe vesszük rúna leszed egy szablapot: áldozhatod a követőt ha nagyon szívat....
ezzel szemben csatamező: leszedi a szablapot, a követőt, de ezért 7 lappal kevesebb elsz a paklidban, ami néha lehet hogy egy nyerést tesz tönkre... azért itt is látszik hogy a készítők figyelnek
 
de pont hogy behoznak egy új fajt, altípust, vagy tulajdonságot, megállítják azt hogy brutálisan erőszakos módon eltorzuljon a játék.. sok volt a counter? jött a teki antimágiával szerintem ennyire egyszerű.... ezta kérdést egyszer én is feltettem egy versenyen, hogy mi lesz ha túl erősek lesznek a lapok... a válasz az volt, a tesztelők feladata, hogy ezt megakadájozzák, és kialakítsanak egy egyensúlyt... tehát szerintem lehet bízni bennük... vagy rosszulgondolom?:S
 
hát majdnem
 
Már felújították, csak úgy hvják h Semleges csatamező
 
Felújítják az Ősi rúnát, hogy már nem csak szabálylapot hanem követőket is megfog
 
ok, csak előtted írták ,hogy ár így meg úgy, szal gondoltam leírom már mit gondolok.
Am, ja.
 
ez így van, én az előállítási költséggel arra akartam célozni, hogy egy lap megvan 10 ft ból (nagyságrendileg) 1100/22=50ftért adják el. van ezen haszon, tehát nem kell izgulni, hogy abbamarad a gyártás
 
egy termék árát nem az előállítási költség, hanem az kínálat/kereslet szbja meg, szal jóhogy Krisz felviszi az árát, és jóhogy beho annyiért adja amennyiért nem szégyenli.
 
lehet, hogy lesz egy aktuális 300-400 "szpojler" de valószínű kiadnak majd olyan lapot is, ami egy régebbi, már elavuló félben lévő koncepciót éleszt újra (lásd: Fangor). Lehet hogy megint újjáéled majd a quwarg, taumaturgia, enciklopedia fantasya, kyorg(ez is újjáéledt az új déjavu-val) és sok hasonló pakli.
Esetleg történik valami az ősi rúnával és újra éledezni kezdenek a szabálylapos paklik
Bármi megtörténhet, de amig nem érkezett el a változás, ne vegyünk bizotsra ilyen problémákat, mert nem mi döntünk ebben, hanem mások, azonban remélem jól döntenek.
 
mivan ?

tudod ,hogy a beholder mennyit kaszál kártya, és könyv eladásból ?
 
Egy apró beleszólás: A Beholder Kft. tudomásom szerint nem árúsít lapokat külön-külön. nekik mindegy milyen lap (leszámítva az UR-eket) 1100ft/22db ill 300ft/4db (+alappakli...), a játékosok szabják meg az árakat, ahogy itt előttem már többen is leírták.
erre egy jó példa: Dungeonban(ez nem csak ott van így) Morq Fan Gor 200ft volt. Panyik zoli nyert vele egy tesztversenyt, 300ft lett. Dungeonban is nyertek vele egy versenyt (s az előtte levő hétvégén Zoli nyert mégegyet), Fangor 400ft.(ezzel együtt persze temporális gát is 50ftról 100-150re nőtt)

A Behónak eléggé megéri 22db speciálisan kialakított papírlap+festék+doboz(ezis papír+festék)+előállítási költség stb... elkérni 1100ft-ot és mi mégis visszük őket mint a cukrot. MIért, mert van rá igény. Vannak emberek akik az ilyen dolgok forgalmazásából élnek meg.
Akárki akármit mond, de előbb fognak az emberek eljutni más galaxisokba, minthogy a behónak ne érje meg forgalmazni a HKK-t (és ezt nagyon jól teszik).

Ennyi a véleményem, és ezzel nem leszólni akartam a behót, hanem rámutatni arra, hogy rendkívül jó ötlet volt megalkotni a hkk-t (mind forgalmazóilag, mint fogyasztóilag).
 
De , itt a 2 probléma egyazon lesz! az aktuális 300-400 lapot mindenki megvásárolgatja, a többi lap szart se fog érni, amit mindig újra kiadhatnak turbózva, 1-2 év múlva már mindenki csak a legújabb kiegből fog vásárolni, és az egész elszürkül. Persze egyesek, ennek majd örülni fognak, mert 10-12 ezerért megvásárolják majd azokat a lapokat, amit a többi 100 ember is, és örülnek a fejüknek, hogy van esélyük versenyeken, de az már milyen verseny lesz,ahol mindenki ugyanazzal megy?
 
az irreális nálam a túl olcsót jelenti. van egy beszerezhetetlen egyeduralkodó lap, ér 2000 t alaphangon, aztán jön egy ilyen kieg mint az újjászületés, és egyből 10 nála überebb lap kijön, amik fejenkét 700-800ba kerülnek, és a 2000es lap máris 100 forintot ér.
 
Itt most nem a lapok ára a fő probléma, az annyi, amennyiért megvesszük őket. Ha olcsóbbak lennének, a Beholdernek nem állna érdekében gyártani őket, s akkor mi is szegényebbek lennénk egy jó játékkal.

A fő probléma ez: 2005-ben számtalan 2000-es kártya is újra megjelenhetett változtatás nélkül (gondoljunk az alappaklikra) -ez így volt jó.
Most gondoljunk bele, hogy mennyi 2003-ban készült kártya jelenhetne most, 2008-ban meg változtatás nélkül?
És most el is érkeztünk oda, hogy az elmúlt 2 évben jobban erősödtek a lapok, mint az azelőtti 5 év alatt! Hova fog ez vezetni? A legjobb lenne, ha ismét 5-6 éves stagnálás következne be, mert ha ez így folytatódna hamar beleunnánk abba, hogy csak az aktuálisan megjelent 300-400 lap használható!

Lehet, hogy rövidtávon (max még 1-2év) jobban fogy így a kártya, de ekkora rajongóbázissal továbbra is hosszú távon kellene tervezni.

Ahelyett, hogy a tervezők/tesztelők a lapok brutalitásának növelésével tennék vonzóbbá az újabb lapokat, szerintem az igényes/mókás/erotikus/stb. kivitelezés, az ötletes elnevezés, a poénos leírás, s egy-két új faj és új tulajdonság bevezetése hasznosabb lenne (úgy mint régen is volt).
 
ez teljesen normális, mivel ott zajlik a HKK bizniszek jelentős része

egyébként a lapok árait a játékosok határozzák meg, nem a dungeon (nem akarlak közgazdaságtani alapokkal untatni, de így van )
 
egyszer az a baj, h a a lapok ára irreális, máskor meg túl olcsó? most mi van veled?
 
van aki alapból nagyker áron veszi
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.