Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Roxati tolvajok
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az Alanori Királyság harmadik legnagyobb városát, Roxatot még a legendák is a tolvajok városaként emlegetik. Kiterjedt alvilági szövetkezetek működnek ott, nap mint nap sötét üzelmeket folytatva, melyet a helytartói hivatalok erre szakosodott gárdistáinak sem sikerült eddig felszámolnia.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala 2024 videók
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64965)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
HKK kérdés? (47092)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
persze igazad van! de erről szól a játék vegyél minél több kieget. Ez már nem ugyan az a játék.

S akik csak poénból játszanak meg hobby gyanánt annak nem tök mind1 milyen lapok jönnek ki. Nekem is volt olyan időszak 2-3 év kihagyás amikor 3-4 cipősdobonyi gyakori nem gyakori lapokkal játszottunk óriási partikat. Engem egyáltalán nem érdekelt hogy nem friss lapok.

S ha profi vagy fél profi szinten játszol akkor tudod pontosan ugyanaz a játék mint 2003-4-5 ben. A friss kiegészítőből a verseny deckek kb 3 új lapot használnak ez az átlag. Mert nem fogják felbontani a jól bevált szitsztémát csak a tesztelgetés kedvéért. S idővel az új kiegészítők megjelenésével ez a szám reukálódik 1-re. Vagyis egy kiegészítő 2 év után minden értelmes koncepciónak megmarad 1 lap, s mindből 3 az =30 vagyis kb ennyi lapot kell beszerezni egy kiegészítőből. (csak az a nehéz melyik az 10 lap ami kiemelkedő marad)

De egyébkét teljesen jogos hogy így látod, minél többet hagysz ki annál durvábbnak hatnak akár a gyakori és nem gyakori lapok is.
 
Én teljes mértékben egyet értek veled. Amikor én elkezdtem játszani 2000-ben még akkor is sokkal lassabb volt a játék. Akkor nálunk kecskeméten kb 15-20-an játszottak. Most pedig úgy kell összekaparni pá embert hogy valakivel játszani tudjak. A pestre felutazás meg baromi drága.

A legnagyobb baja a játéknak, hogy baromi nehéz elkezdeni. 3-4 display-nyi lapot kell megvenned, hogy legyen cserealapod és aztán össze rakhass valami értelmes dekket. Én még mindig abban látom a megoldás hogy prekó dekkeket vagyis előre összerakott alap dekkeket kellene kiadni, amiben egy valamilyen témához kapcsolódó lapok vannak. És ebben benne lenne sok régi gyakori lap is amit esetleg már nehezebb lenne beszerezni. Emellett ki lehetne adni boostereket amiben random lennének a lapok. Ez a magiv the gatheringnél is így van és szerintem sokkal jobban működik mit az hogy megveszel egy un. "alappaklit" amiben vannak random lapok és kb meg kell venni 50 db-t hogy össze rakhasd a első paklid.

A játék tényleg gyorsul, de az nem gond szerintem és nem csak ennél a játéknál fordul elő. Én sok kártyajátékot játszom és tapasztalom ezt mindegyiknél. Az viszont tényleg aggasztó hogy a kontroll jellegű paklik térnyerésének megállítására nem sok esély mutatkozik. Azt hiszem ennyit akartam.
 
aki lassítani akarja a játékot annak: hálócsapda, zarknod b/b vagy szűk esztendők, vagy az a max 3 manát kapsz egy körben szablap.
Az ötlet nemrossz de ne 3 vp- hanem 4 vp legyen szerintem, amúgy meg lehet hogy gyorsabb a játék, de ha csak 1 perccel is több 5 percnél, akkor úgyis X elni kell mert lefújják...(picit hülye a rendszere)
 
azt ugyan hiába...
 
Tehát megint csak erősítenek... csak most éppen hordát. S ez majd így megy időről időre. Pedig éppen itt van a legnagyobb baj, hiszen 2002-2005 között 4 év alatt szinte fele annyit sem erősítettek, mint az utóbbi időben félévente szokás.

Viszont az sem meglepő, hogy azok akik csak újabb és újabb lapkombinációkat látnak, s tervezik mindezt a változást, védik is a művüket.
Pedig a játékosok döntő többsége nem megint erősebb meg erősebb kombók és bonyolultabbnál bonyolultabb szabályok után vágyakoznak, hanem további érdekes, szép és társasjáték-szerűen játszható lapokat szeretnének. Csak az a helyzet, hogy éppen azokat, akik néha a csende többség nézeteit merik említeni, lehurrogták a tűz közelében ülő profik és "félprofik", s olyan indokokat hoznak fel, ami csak szerintük indok. Mert lehet hogy valaki 30 percig is játszik a játékkal, de az a 30 perc már egyáltalán nem az, ami eredetileg volt.
Pedig a HKK-val játszó emberek többsége nem hivatásszerűen jár versenyekre, s jó lenne ha tudatosulna, hogy EZ a tömegbázis alkotja a piacot, ami így hamarosan el fog olvadni sajnos. De szerintem nem csak én tapasztalom, hogy a környezetében már egyre többen elfordultak ettől a játéktól, pontosan az elmúlt években tapasztalható folyamatok miatt.
Én mivel nagyon szeretem ezt a játékot, s nagyon nagy fantáziát láttam benne régen, örülnék ha nem tenné saját magát tönkre... Mert előbb-utóbb eljutunk oda, hogy a néhány, a helyzettel jól megelégedett profi kártyás kedvéért végül nem fogja megérni gyártani a lapokat, ha már más nem veszi...
 
kontroll deckekkel kapcsolatosan a kövi nagy kiegben a hordákat erősítik
 
Ha túlzásnak éred gyere s te is tervezz lapokat. Ha jól emlékszem a időviharból pl. 6 lapot mi találtunk ki.

A sziránusz bűbáj szerintem pont jó helyen van a sorban nekem még sosem okozot gondot az a lap mindig leszedtem valamivel.

Fajok: igen ezen kellene változtatni, ütőképesebb faj lapokkal az vonzza a "kicsiket". S ez kell a játék életben tartásához.

Azért a csatamezős teki rendesen kidobálja a countereket
De valóban túlsúlyban vannak a kontroll-féle deckek. De ez annyiból jó hogy tudd mi ellen kell készülni.

A felújításos lapok pedig elkerülhetetlenek, mert a régi hangulatot idézik vissza ( jó ez kamu) meg nem kell pénzt költeni a rajzra.
 
Szívesen várom a felvilágosítást
Mert fangoron kívül nem ismerek olyan kombó-decket ami a utóbbi időkben egy picit is labdába tudna rúgni.

Egy pici keserűséget érzek az írásodba. Engem nem bánt az ha 1000 ftért megveszem s 10000ft ért eladom. De én nem mozgok ilyen körökben, s azért legyek írigy mert valaki ezt csinálja s nyer rajta 9000Ft, hát rajta. Te is tedd ezt, s akkor kifogod tudni fizetni az új lapokat s jótékonykodhatsz mint régen.

Rengeteg játékost ismerek akik elég nagy tételben nyomták a lapokat most kérdezd meg őket hogy mennyi kb a hasznuk rajta. Utazási és nevezési költség maximum. Itt már nem beszélhetünk piszkos bizniszről, de legalábbis nem olyanról mint régen.

Régen is szerettem a játékot, most is! (kivéve a molluszk korszakot.) Régen szerepjátékosabb hangulata volt. Most viszont eszméletlen komoly küzdelmeket lehet produkálni. S néha csak ezekért is éri meg lemenni egy versenyre.
 
az rendben van hogy fejlödni kell a játéknak, de ez már túlzás
hasonlitsuk pl. össze a sziránusz bőbájt a tömegátokkal és meglátjuk mennyire eldurvult a játék

a jó kis faj paklik pl. már csak faj versenyre jok
de fajon is a VÚ megjelenése ota a végzetur deck hódit,azon kivül esetleg a varkaudart lehet látni(kigyót meg pláne nem lehet látni )

hagyományoson pedig a controll elöretörése idegesitö
,mert ma a versenyek döntöi 80%-ban arról szólnak, hogy ki tudja túlkánterelni a másikat

ráadásul ha megnézzük :a timera visszatér és az idévihar fele lapötletes lapokból áll ,ami ugyan jó ,de szerintem ez is azt jelzi ,hogy a "hivatásos" laptervezök már nem nagyon tudnak uj lapokat kitalálni ,ezért régieket ujitanak fel meg lapterveseket adnak ki

de persze lehet ,hogy csak paranoiás vagyok
 

Hidd el azért fel tudnék sorolni pár emberkét akik elég szépen hasítanak a bolton. Itt nem a Behóra gondolok.

Üdv!
 
szerintem nincs olyan ember, akinek ez megélhetés

vagy ha volt is, már meghalt
 
Kedves cimbi, ha lesz több időm szívesen felvilágosítalak, az 1-2 körös játékot nyerő kombókról:-)

Az a baj, hogy a paklik nem színesednek, hanem mind kezdi felvenni ugyanazt a stílust. Már lassan feketéől is összerakhatsz egy kontrolt, nem is akár milyet ... de a régi feeling, hogy mely isten mit képvisel már le van szarva ... És ez igenis piszkos biznisz ez, meg megy a cápázás ezerrel. Régen nem ez volt, kellet egy lap odaadtuk azoknak akiknek nem volt pénze rá ingyen ... de most, megveszem 1000-ért eladom 10000-ért.

Azokat akiknek meg ez megélhetés, csak sajnálni tudom.
 
szerintem is sokkal vagányabbak voltak azok az idők, amikor egy sörtehajú ninsai pörölycsapással támadott, vagy egy mélységi gritang bármely max 3ép-s lényt lenyel, de csak ha nem repül, mert akkor nem tudja elkapni

mikor 6 év kihagyás után újra kezdte mjátszani, akkor nekem sem tetszette kaz új lapok, szabályok stb...sem hogy ilye ndrága a játék. aztán fél évell később már saját gyűjtimből összerakott paklimmal nyerte mversenyt, lettem második tiltott mágián és értem el egyéb értelmes helyezéseket is. szóval nem olyan nehéz ezt se melfogadni sem megfizetni sem megtanulni.

aztán megszoktam, és már így is szeretem a játékot, de régen vlahogy tényleg sokkal jobb hangulata volt.
 
Hát azért ezzel nem feltétlen értenék egyet kirakok egy lapot s nyertem. Mert akkor tedd ki te azt a lapot, s akkor te nyernéd az összes versenyt. De lehet hogy hazudok

A játék nagyon sokszinű mi sem bizonyítja a rengeteg féle paklik számát egy versenyen.

Sajna hogy, pénzt tudjanak a kiegészítők eladásból kihozni ezért folyamatosan fejlődnie kell a játéknak. Egy olyan kieget senki nem vesz már meg amibe közepes lapok vannak.

S mint minden hobby ez is pénzügyi ráfordítással jár. S lehet hogy rosszul látom de úgy érem az utobbi pár kieg már nem arról szólt hogy az összes ritkám ment a kukába mert annyira elértéktelenedtek volna hanem használható lapok jöttek ki de nem feltétlen kell beletenni a deckbe mert működik anélkül is.

S nagyon érdekes volt olvasni a fórumhozzászólásokat. Szemembe az egyik legjobb játékos írta, hogy nézzük meg egy normál versenyt ahol egy forduló 40-50 perc is lehet, míg egy gyak nem gyak verseny 3-4 kör azt csá.

A pozitív jövőt a versenyerős fajdeckekben látom. Mert a kezdők amiatt tesznek összepaklikat hogy vámpírokat, orkokat, kígyókat stb fajokat irányítson.

(S igen minden változik.. de így a szép !!!! A változásban is meg kell találnod az értéket, különben csak egész életben sápítozol anélkül hogy élnél.)
 
Kedves barát!

Szivemből szóltál, ma már a HKK nem más mint gyors, felpörgetett kirakok egy lapot és nyertem stílusu játék. Bárki az ellenkezőjét mondja hazudik, vagy csak nem vesz tudomást erről. Misem bizonyítja e tény, mint az új versenyformátum: Pörgős.

Itt Nagykanizsán ismerek 3-4 olyan játékost, akik régen abbahagyták és nem hajlandóak új lapokkal játszani. Ezért szerveztünk, és szervezünk is 2000 elötti lapokból összeállított paklik versenyét, és ezért játszunk házon belül szerepjátékosan.

Amit most és annó 2 éve kifogásolsz emiatt már én is téptem a számat, persze minden jót s szépet kaptam ezért... de legfőképp azt hogy egy béna fasz vagyok aki nem tudja felvenni a játék ritmusát. Lehet hogy a HKK fent fog maradni, de már a célközönség nem az lesz min régen.

Minden változik, és ezt el kell fogadni.

Minden jót. Csocsesz.

u.i.: 1995-ben kezdtem, majd 2000-től egy hosszas 9 éves szünet után jöttem vissza tavaly.
 
Mikor még két évvel ezelőtt felvetettem ezt a kérdést, akkor még csupán azt kifogásoltam, hogy a lapok 1-2 év alatt a sokszorosukra erősödtek, s hogy ez később a kártyajáték hosszabb távú fenntarthatatlanságához fog vezetni.
Ezután volt 2 év kihagyásom és most próbálok visszarázódni a játékba...

Sajnos rossz dolgokkal kell szembesülnöm:
Azok, akik a távolabbi ismerettségi körömben még 2 éve HKK-ztak ma már szinte kivétel nélkül abbahagyták, s többen is áttértek a Magic the gathering kártyákra.
Elfordulásuk okai között azok szerepeltek, hogy kezelhetetlenül bonyolultnak és erőltetettnek érezték a rengeteg szabálymódosítást, illetve a játék korábbi vonzó hangulatának teljes elvesztését tapasztalták.

S valóban: míg korábban valóban "varázslók" személyébe bújhatunk bele, s lényeket idézhettünk meg, amelyeket a kártyákon lévő képek tettek valmelyest kézzel foghatóvá. Az sem volt hátrány, hogy felfegyverezhettük őket, épületeket építhettünk, stb., minden volt ami vonzó a képzeletnek.
Ma azonban mára mindez eltűnt, s többségében olyan lapok vannak, amelyeknek a képességeik nem magyarázhatóak semmilyen logikus módon, s semmilyen szerepjátékos beleélést nem tudnak nyújtani.

Lehet, hogy ez a túlbonyolítás és a kártyák hatásaira, és nem pedig a hangulatára vagy képzeletet megindító hatására való törekedés a profi játékosok érdekeit és élvezetét szolgálja, azonban mindez aligha növeli a játék játszhatóságát és elterjedtségének fennmaradását az úgynevezett nem profi, hobbi játékosok körében. Ez utóbbiakból pedig elvileg többnek kellene lennie, s nagyobb piacot képeznie.

Lehet hogy már lehetetlen visszatérni a korábbi gyökerekhez, mivel ezek a további szabály-csavarások és bonyolítások sem ebbe az irányba mutatnak...
Csak kérdezem: valóban nem éri meg pénzügyileg, hogy ismét "szerepjáték-szerű" legyen a játék, azáltak hogy a lények képességei egyszerűbbek, de elképzelhetőbbek legyenek?

(Persze néhány ismerősömnek is igaza lehet, hogy a Piroslámpás házhoz és Syejjcc-hez hasonló lapokkal - mondjuk Amazon altípussal biztos fel lehet pörgetni ismét egy rövid időre a keresletet, ezekre úgyis kapva-kapnának a többségében fiú játékosok, talán még új játékosokat is hozna, de nem hinném hogy ez biztos megoldást jelentene hosszabb távon.)
 
hehe, azért ezeknek van időleges költségük, amivel már nem is olyan olcsóak.
 
Amikor még ezt a fórumot elindítottam, még nem volt szerencsém az alábbi lapokhoz:

Praglonc megsemmisítő 2VP: 6/2
Praglonc hírnök: 4VP: 8/8


Most már belátom, hogy feleslegesen aggódtam a lapok hirtelen és brutális megerősödése miatt, s biztos vagyok benne, hogy 4 év múlva is ugyanolyan szórakoztató és játszható lesz a HKK, mint volt mondjuk 4 évvel ezelőtt...
 
charadin fatty pakli?
 
Egyelőre azok (nem akarom, hogy bekésüljenek ellenem). De majd a versenybeszámolók közt leírom őket...remélem, eredényes versenyről számolhatok majd be.
 
milyen paklik azok ? (ha nem titok)
 
Én nem látom azt, hogy a 2 évvel ezelőtti lapok annyira gyengék lennének, hogy senki se használná őket...én például direkt megszámoltam, hogy a következő 2 versenypaklimba háy olyan lap van, ami 2007 előtt jelent meg. Az egyik paklimnál 51 lapból 45(!) ilyen, a másiknál 48 lapból 34 ilyen...ezek nem rossz számok...ok, még azért nem ártana egy jó eredmény, de az a tény, hogy én ezt bevállalom így, már jelent vmit...
 
Futsal a neve, ha jól írom de jövőre már csak robotok játszhatják, mert az UEFA újítani akar
 
aam ez igaz, 1évvel ezelőttről megmaradt egy xenó paklim, de nem fogom használni, mert ink összerakok egy erdőt, vagy csatamezőt, vagy valami ilyesmit, mert nem jött ki hozzá lap...

teknős-el is ugyan ez lehet a helyzet 1éve versenyen indultam volna börtönös tekivle, mostmeg
 
Lol!

Tudod azt híjvák Footbal Street-nek, vagy kispályás focinak xD
(biztos van értelmesebb neve is,csak nemjut eszembe)
 
Egyébként most is vannak ilyen versenyek, sőt én magam is szerveztem már több ilyet is. Volt amelyik Behós verseny volt UR-val. Nem ez a lényeg, hanem hogy egyre durvább lapok lesznek, ma összeraksz egy ganüid paklit, a következő kiegbe eldobod, mert vagy nincs hozzá lap, vagy kijön a szörmóksegg pakli, ami még erősebb és jobb
 
Az nem gond ha a 10 éves lap elavul, de a 2 éves?? A sárkánymágia se volt semmi, de még mindig sokkal jobb, mint egy újjászületés, vagy Misztikus erők. Bárki bármit mond, szemmel látható ez a durvulás, és ez annak aki a kezdetektől játszik, annak nagyon szar, élvezhetetlenné teszi a dolgokat. Olyan mintha a focimeccseket 10 percesre rövidítenék, és 5 ember játszaná.... de az 5 legjobb
 
hát ok, viszont egy kicsit azért más lenne...
melesleg hamár itt beszélgetünk róla, tényleg meg kéne csinálni XD
 
sztem abszolút nem lenne nagy cucc átszokni, kb egy napot vesz igénybe, amit végig játszol
gondolkodás nélkül elmenék egy őv/"bifór" 2000-es versenyre, nagyon nagy lenne, újra játszhatnék a 8-10 éves deckeimmel
 
a régi tau-s arról szól, hogy lepakoltad a decket aztán szétlőtted az ellenfelet
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.