Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Óriások Földje?
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Nincs még egy olyan földteke, ahol annyi óriás mászkálna, mint Ghalla (tűz)viharos múltú tájain. Ez a kép is jól mutatja, milyen látvánnyal kell a kalandozóknak nap mint nap szembesülniük kóborlásaik során...
Nézz szét a galériában!
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Lapötletek (64964)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
HKK kérdés? (47092)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Szerintem is érdemes lenne a grafikákat kihasználni, koncertek alatt is pl csak nehezen állom meg, hogy az egyik nekem tetsző bandának ne vegyem meg valamelyik pólóját Külön a hkk-nak készített cuccokra én is hajlandó lennék pénzt áldozni.

Még valami: én (mivel szerencsére megtehetem) úgy támogatom a hkk-t, hogy minden egyes nagykiegből min. 1 displayt, minden egyes Zénből 8 csomagot veszek megjelenéskor. Teszem ezt annak ellenére, hogy a lapok cseréléssel illetve jó versenyeredményekkel is könnyen beszerezhetőek lennének számomra. Úgy érzem, hogy ezzel segítem a hkk életben maradását (és a Dungeon fennmaradását is, mivel csakis kizárólag ott vásárolok évek óta).

Gice: az új lapok megjelenésének általad vázolt kronológiájával teljesen egyetértek, minden szempontból jó lenne úgy.

Ur/"különleges" ritkák a kiegben: szerintem ez egy remek ötlet. Én úgy képzelném el, hogy mondjuk minden 50 vagy 100 deckben lenne egy darab UR, illetve 10 kiegenként lenne egy ilyen extrém ritka lap bónusz lapként(!!) a szokásos ritka lapok mellett. Ez által garantáltan több kieg fogyna, mivel hasonló elven működik mint ez a végzetúr kódos dolog, amit én jó marketing fogásnak érzek.

Nah, írjatok még véleményeket, jól pörög a fórum. Örülök, hogy sokan fáradoztok a hkk újabb előretörésén. Csak így tovább !!
 
Így van hamár egyszer kiadtatok nem is kevés pénzt egy grafikára akkor azt nem csak egyféle képpen lehet hasznosítani.
S egyébként valóban igaza van a valukának. Én már felnőtt vagyok de tuti vennék kockát, szütyőt miegymást ha az HKK-ás.
 
Promóciós videora ötlet:

Török Péter barátomnál töltött esti hkk-val egybekötött piapartikat kéne egyszer felvenni videora és feltenni a netre és terjeszteni...jönnének az emberek, az tuti!
 
Majd az új kiegből veszünk egy displayt vagy kettőt.
 
Balage-

(kristály házkártyák, bőrszütyők mindegyik ház címerével, tokenek, ilyesmik) - ez egy nagyon jó ötlet. Szerintem nem keresni kell az új vásárló réteget elsősorban, hanem a játék köré kellene építeni valamilyen misztikusan ködösített sztorit. Ami megvolt is annak idején, de ez most mindegy. Viszont ha versenyeken nem csak paklikat, hanem egyedi tárgyakat is lehetne nyerni, amit máshonnan nehezebb lenne beszerezni, mint az UR-eket, az szerintem nagyon vonzó lenne. Különösen a fiatalabb korosztálynak, akik meg vannak halva az ilyen "bazz nekem van neked meg soha nem, ha megdöglesz, akkor sem" cuccokért. Aztán a többi meg jönne magától. Őszintén szólva nekem is jól jönne egy apokalipszises póló egy sok 10 évesen. Mert jól néz ki. Használjátok már ki ezt a nagy halom grafikát, amit csináltak nektek.
 
Tény, hogy nem kell - én is kb. a bontottakon veszek, meg a Zének -, de nem is az ilyen játékosokból tud fennmaradni a HKK.
 
Egy idő után...Azért ha UR-eket pl.:Molluszk,Nyerő stratégiát legfeljebb csak kölcsönkérni.
 
Egy idő után már nem kell decket venned, elég versenyre járnod.
 
Azért megnézném, hogy játszanál életed végéig kártya vásárlás nélkül (úgy is meglehet, de a sokkal lassssssssssaaaaaaaaaabbbbbbbbbb)
 
Egyetértek. Kicsit elvetetted a sulykot az előző kommenttel januss.
 
Amúgy a Trónok Harca Kártyajátéknál csináltak egy olyat hogy ne szűnjön meg a játék, hogy ott asszem 2-3 havi rendszerességgel jelenik meg egy kieg, de fix lapokkal. Szóval végső soron a gyűjtögetős-cserélgetős jellege szűnt meg a kártyának. De így elég olcsóért játszható tudott maradni, versenyeken meg úgyis mindenféle egyéb dolgokat (kristály házkártyák, bőrszütyők mindegyik ház címerével, tokenek, ilyesmik) képezik a díjazást. Mert nyilván fix lapos kieg esetén nincs értelme azt osztogatni díjnak.
 
Nem, a HKK tényleg nincs MtG szinten. Jóval kisebb bázisból kell megélnie, és ahhoz képest a versenyekre jóval bővebb támogatást küldenek. Most éppen lehet rinyálni, hogy csökken a támogatás és még kevesebben fognak járni versenyre, de MtG-re nevezel 1000-ért és megy 1 booster a nyereményalapba (amit egyébként is kb. annyiért vennél), UR-ről meg szó se essen.

Egyébként ezt a pénzügyi részt talán az is szemléltetheti, hogy Magicből elég sűrűn van bontott formátum a nevdíj ellenére is, míg HKK-ból (többek között) a nevezési díj miatt ritkábban engedhető meg ilyen versenyforma.

MAGUS-t illetően nemsoksemmit tudok a pénzügyi részről (csak hogy már az sem olyan szerepjátékos meg felgyorsult meg nem olyan jó... Mint a HKK, ami már úgy 2000 óta felgyorsult szerepjátéktalan vacak). De hátha valaki arról is tud nyilatkozni. Az imperátor meg hiába volt ócsó és még sokat se kellett volna rákölteni, mert csak alap volt, a játék is jó volt... oszt' csak becsődölt.

Már bocs, csak ezen a "Mi már eleget vettünk"-ön akadtam fent. Egy folyamatosan megjelenő gyűjtögetős játéknál ez elég furcsán jön ki szerintem.
 
1. szelidebben, ha lehet

2. "mi mar eleget vettunk" ezt nem igazan tudom ertelmezni, ez egy un. gyujtogetos kartyajatek. En ugy gondolom, ez egy jo hobbi, amire lehet X forintot aldozni havonta (pl. 11 Euro - mint a Wow, az 3000 ft. abbol kijon akar 3 kieg), amibe nem feltetlenul kell beletartozzon a mas varosba versenyre utazas, mert az valoban draga.
Azert is ritkitottunk a kiegeken, hogy a meglevo jatekosok kevesebb anyagi aldozattal tudjak kovetni a jatekot.
Viszont ha valaki mar egyaltalan nem vesz HKK-t (ergo nem ad semmit a "kozosbe"), az is oszthat eszt, hogy mit meg hogyan kene, csak kevesbe hiteles.
 
szerintem végleg be lehetne vezetni, azt hogy évente egy nagy kieg jöjjön ki(mondjuk akkor jöhetne egy alap kiadás szerű, vagy egy turbózott kieg) de évente csak 1 nagy a zénesek meg jók ahogy vannak
 
jaja ez idő elhúzásával pedig több ideig van egy nagykieg a toppon. Az olcsó kiskiegekre meg az ember nem annyira sajnálja a pénzt.
 
Igen, a szokásos/rendes kieg mindenképp Karácsony előtt kell.

Szerintem februárban lehetne egy Zén-szerű (15 fajta lap, 6 lap egy pakliban - azonos gyakoriságúak), májusban egy Idővihar-szerű (de több lappal, 30-40 fajta lap, 10-12 lap egy pakliban - kétfajta gyakorisággal és rendes kiegre hajazó csomagolásban), augusztusban megint egy Zén-szerű és akkor a rendes kieg novemberben, de mondjuk 4 helyett 6 ultra jelenne meg a kieggel.

Így az idei évnél több lap látna napvilágot, de a korábbi éveknél kevesebb és időben is egy kicsit jobban el lenne szórva, ami segítene a lapok erősségének megtalálásában is, hiszen több időd van használni.
 
Az Ur a deckben ötlet szerintem is nagyon jó, mert sokan nem vesznek kieget csak amit nyernek+ úgyis cserélgetés útján begyűjtik ami kell, de ha lenne benne olyan lap amit cserélgetéssel sem nagyon lehet begyűjteni akkor talán ők is vennének.
 
ha mindenki még hébe-hóba is játszana, aki egyszer elkezdte és néha paklikat is venne akkor semmi reklám nem kellene. De sajnos sokan lemorzsolódtak ennek az okait is meg kell nézni!
 
Abban igazad van, hogy olcsóbb a játék de ahogy Xellos kolléga is írta az élet nem. S ha egy Wow előfizetés is sokkal olcsóbra jön ki mint egy középszintű kártyás havi végösszege akkor ott baj van.
Nyilván nem tudjátok olcsóbbá tenni a játékot főleg most, de gondolom nektek is vannak számaitok a pakli eladásokról, valami ösztönzés kell a népnek mert az csak csökkenni fog. pl prekoncepciós faj paklik, UR a deckben stb...

Egyébként szerintem is jó az időviharos féle leosztás akár kettő ilyet is csinálnék egy évben aztán év végén karácsony elött jöhet a nagy kieg.
 
Ne haragudj, minden tiszteletem a tied, de ezzel a hozzászóllásal elmehetsz a f@szba.

Vegyetek vegyetek vegyetek? Mi MÁR ELEGET VETTÜNK!!!! Keress piacot és ne belőlünk akarjatok még többet kipréselni.

Meg infláció bla..bla..bla.. Pontosan azért ilyen alacsony az ára mert igy el tudjátok adni. Szóval inkább nektek (BEHÓ) érdeke, hogy a paklik alacsony áron menjenek.

WOW Starter Deckek - 10$ (~2000Ft) 60 lapos.
MÁGUS - Prekoncept Paklik - 1100Ft 36+4 Lap
Kiegészítők kiadások: 400-1200Ft 12lap

Aláírom az Mtg 2500 egy 40 lapos és 3500 egy 55lapos starter. De azért nem vagyunk német szinten és a HKK sincs MtG szinten.

Üdv!
 
4-es pont. Úgy rémlik itt Miskolcon volt ilyen próbálkozás, de sok helyen nem engedték, mert kártya és nehogymár...

http://www.youtube.com/watch?v=_aZW1AV1KgU - a tiszaújvárosi adón ment az adás, és Sanyi 100%-os másnaposan vállalta az interjúzást (-:

Amúgy szerepjátékos hangulat: Az Imperátor kártyajátéknak pl. borzasztóan szerepjátékos hangulata volt, laptervezésnél is néztük miről híres valaki, mi volt egy esemény, és az alapján belőni mit tudjon. Egy kieget meg is élt a dolog... De ott a Mítosz is például, vagy éppen a Gallia, de nemzetközi mezőnyből meg lehetne pl. a Deadlands-t említeni (asszem Doomtown volt a kártya neve), ami szintén elhalt. Szóval a bázisnak nem (csak/elsősorban) az számít. Aki szerepjátszani akar, szerepjátszani fog.

Persze lehetne pl. onlineosítani a játékot (ahogy már nem egyszer felmerült), de az nem kis befektetés, és nem biztos, hogy megtérül, mert 1, kicsiknek ritkán van saját teli bankkártyája; 2, ha már úgyis online, akkor miért nem Magic inkább?; 3, bár nincs nyomdaköltség, de azért bőven időbe telne míg a fejlesztés megtérülne (szerintem), pláne mert úgy nyilván a pakliknak is jóval olcsóbbnak kellene lennie; 4, na úgy tényleg sokat vesztene a hangulatából. Meg ha már gép előtt akar valaki játszani, akkor úgyis sokan inkább valami FPS-t vagy RTS-t nyomnának.

Aki szerint meg régen nem ment a kontroll attól kérdezném, hogy ők hol voltak a Trikornis herceges-Ellenvaci/Agybénítás-Tisztítótűz korszakban? Mert viszonylag ritkán láttam a Kőszáli disznó hordát győztesen kikerülni a pofozkodásból.

A probléma nem az - ahogy én látom - hogy a HKK nem jó játék vagy hogy ne lenne elégséges célközönsége, hanem az, hogy kis hazánkban került kiadásra. És igenis van, aki azért hagyta abba, mert inkább beült a gép elé (nemtom már ki írta), meg aki azért, mert inkább a sport, mert az kell a kislányoknak (és van realitása). De leginkább azért szokták abbahagyni, mert nincs rá pénz és nincs társaság. Pest még elég nagy terület, viszonylag jó fizetésekkel, és egy BKV bérlettel elég messziről össze tudnak jönni játszani a népek. Miskolcon és környékén mondjuk játszunk tizenegynéhányan többé-kevésbé aktívan (bár ebből jóval kevesebb a ténylegesen gyűjtő-vásárló réteg). Ha nincs kivel játszani, akkor ez tovább morzsolódik. Elmenni mondjuk egy debreceni versenyre az jó 2000 utiköltség, Pestre 4500, és gondolom ez Szegedről, Pécsről, Győrből sem kevesebb. Ha még mindig a havi 60K-s fizetést produkáló fizetésemből élek, netán diákként még annyiból sem, akkor bizony elgondolkodtató, hogy tényleg akarok én ennyit áldozni rá, mikor ebből akár két hétvégén át is partyzhatok? (Mert a legtöbben meg ezért hagyták abba errefelé)
(Míg ha mondjuk Németországban adták volna ki, ahol jóval élhetőbbek a körülmények, akkor azt mondom, bagatell összeg, olcsóbb és mókásabb és pörgősebb és változatosabb, mint a MtG, naná, hogy kiadnám rá azt a pénzt).

Ennyi. Szerintem.
 
aha aztán látod a tévében azt a kemény animációt, és utánna hogy 'gyűjtsd és játszd!' attól több kedved lesz kártyázni?

amit a PC guru lehozott (talán '95 ben) na az jó volt, kár hogy nem megismételhető, mert egy A4 es oldalra ma már nem fér rá a kedvcsináló + szabályismertető (főleg ez nem) (+ talán interjú is volt benne)
 
Ebben egyetertunk, csak a reklamhoz meg iszonyat sok penz kell. Ill. vannak a kisebb reklamok, pl. iskolakba menes (amit probalunk is intezni), vagy kiallitasok, ujsagok, neten kisebb site-ok, csak azoknak meg a hatekonysaga kicsi.
 
Szerintem nem az ár a gond, hanem az, hogy nem elég híres. REKLÁM KELL A HKK-nak.
 
Egy 22 lapos kiegészítőhöz szerintem bőven elég 180 lap.
 
Igen, 175 pontosan.

Volna meg 1 egyszeru de hatekony modja segiteni a HKK fenntartasaban/fejleszteseben: vasaroljatok paklikat es biztassatok erre ismeroseiteket is. Abbol nyilvan jobban van penz reklamra, grafikara, barmire.
Nehogy felreertes legyen: nem akarom ezzel lebecsulni az otleteket, de azert megiscsak ez az alapja a jateknak, hogy emberek paklikat vesznek.
Egyebkent a HKK ara valojaban csokkent az evek soran: 1995-ben egy alappakli 700 ft volt, most 1600. Ha csak 8%-os eves inflaciot veszek (ami szerintem eleg realis, most epp kevesebb, de boven voltak evek, amikor tobb volt), akkor is 2220-ba kene kerulnie.
 
több új lap jöjjön ki egy kiegben mint például mostaninál azt hallottam hogy kb 180 új lap fog jönni
 
relatív, hogy jó e nekik, mert nyakukon marad az előző kieg.
 
mindenben egyetértek,egyik ponthoz szólnék csak hozzá
nyílván nem jó a Behónak sem,ha csak évente jönnek ki kiegek,bár az ezévi megoldás nekem teljesen megfelelő
annyit csinálnék,hogy inkább télre adnám ki a kiskieget,mert a nyáron mindenkinek több ideje lenne játszani,versenyre járni,gyűjtögetni az új lapokat
negatív oldalról viszont akkor azzal kell számolnunk,hogy a lapok ára leértékelődik egy jó idő után(Behónak baj),beáll a metagame,ha esetleg az új lapok arányaiban valamelyik deck irányába tolják a játékot(nekünk baj)
 
ja semmi figyelmetlen voltam, és csak a zént "láttam" meg. elnézést.
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.