Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A D.E.M.-ezés
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
A Deus ex machina egy tárgy, amely akkor kezdi el áldásos működését, ha gazdája valami miatt meghalna. A D.E.M. megmenti ilyenkor, messzire repíti a baleset színhelyétől, majd még gyógyít is rajta egy keveset. Talán ez a legfontosabb tárgy a ghallaiak életében.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
a magam részéről azt mondanám jó üzletemberként hogy természetesen nem akarnám elveszíteni a régebbi játékosokat és a versenykiírást annyiban módosítanám, hogy lenne mondjuk az 5 éves szabály de amellett lennének mondjuk negyedévente a mostani hagyományos versenyek is és itt mindenki kedvére nyomathatná a trafót meg a szürkét, illetve fixen a nemzetin hagyományos formátumot tartanék ezáltal valahol még inkább felértékve a nagy gyűjtők lapkészletét (illetve a nemzeti presztízsét), mert ott tuti ezek prémiumlapok fognak majd dönteni, viszont az év többi részét tekintve élhetőbb lenne a rendszer mindenki számára. szerintem
 
köszönöm a válaszodat, van benne igazság, a problémám még az hogy ezt most kivetítetted a kezdőkre, vagyis tételezzük fel, hogy most életbe lép ez az 5 éves szabály. aki most kezdi annak okés, mert elkezdi beszerezni a lapokat az 5 éves kereten belül, és a "régi" játékosok a saját régebbi spoilerekből álló gyűjteményüket amiért kiadtak akár több tízezer Ft-t. azzal mit lehet kezdeni? mert tudom hogy ez egyeseknek nem probléma, mert megtehetik, de mi van a többiekkel?
 
Szerintem a versenypaklik miatt nem érdemes aggódni, valószínűleg az történne hogy az emberek felhasználnák az 5 év alatt rendelkezésre álló 1000 lapos (140*5 nagykieg + 5*6*10 a zénekből= 1000) lapkészletet ami kb 100-110 lap színenként és kitalálnának ebből olyan kombinációs lehetőségeket hogy a fejlesztők is csak pislognának helyenként, ugyanis szerencsére a játékosok kreativitása valószínűleg végtelen Az biztos hogy nem a jelenleg divatos paklik dominálnának de ez kb sztem 1 hónapig okozna törést az emberek lelkében.

Ami a pénzügyi részét illeti ez sztem nem feltétlenül lenne rosszabb a jelen helyzetnél amikor is minden évben vesz az ember 3*1000 HUF-ért lapot (csak illusztráló jellegű a számadat ) és 1 évre rá az már csak 3*500 HUF-t ér és ezt eljátszuk 5 év alatt 5-ször, ami kb 7500 HUF különbözet (ebből már egy jó bulit is lehet csapni ) Illetve az sem lenne rossz ebben hogy most kezdő játékosoknak sem kellene aranyárban beszerezni lapokat egy jó paklihoz csak azért mert az 7 éve jelent meg (akkor 300 HUF-t ért) de a játékkörnyezet időközben hozzáváltozott a laphoz.
 
Igen, csak tod, ha jőn vmi új "etnikum" legyen az tényleg vmi faj, vagy csak prekoncept, akkor az erősen uralkodó pakli lenne egy ilyen formátumon. (Ha nem lenne az, akkor erősen kérdőjelezhető annak a létjogosultsága más formátumon is)
 
Az régen volt én úgy vettem észre h nagyon is jót tett a versenykörnyezetnek.Így is ugyan úgy oda kell figyelni a kiegekre vagy máshol megtudják csinálni csak itt nem?Vágom én h foglalkozni kéne vele...
 
könnyen lehet, nekem ez a véleményem másnak nem. ilyenek az emberek. bár ha elmondanád miért akkor esetleg még tanulhatnék is belőle
 
Én biztos vagyok benne hogy NAGYON rosszul látod.
 
az első 3 nem rossz ötlet, az utolsó viszont... ne hasonlítsuk már a HKK-t a magichez, mert teljesen más, és a magichoz nem 6000 lapot adtak ki hanem sokkal többet. a másik ez az 5 éves kitiltás a legtöbb paklit úgy ahogy van kettétörné, és a harmadik hogyha ez így lenne akkor szerintem elég sokan abbahagynák a HKK-t mert az hogy kiadok 3000 Ft-t 3 lapért, 5 évig használom, és utána kidobjam az nem ér meg ennyit. akkor inkább eliszom!
szerintem, de aztán lehet hogy rosszul látom
 
Tudom, hogy hosszú lesz ez a hozzászólásom, de kérlek olvassátok el (lehetőleg Te is Balázs) kérlek...

1.) A káosz galaktikás képek nagyon nem illenének a HKK világába. Azonban szerintem a HKK-sok döntő többsége soha nem Álomfogózott, nem ismerik a lapjait, s így biztosan nagyobb eséllyel okozná az újszerűség érzését ezeknek az Álomfogós képeknek a felhasználása (szerintem max. 30%-uk kompatibilis a HKK-val), mint az unos-untalan történő lapfelújítás ugyanazzal az illusztrációval.

2.) Az is jó lenne, ha kissé visszakanyarodnánk a HKK alapjaihoz, s szerepjátékosabb lapok is kiadásra kerülnének. Mivel most frissen olvastam Brian McAllister TF trilógiáját (amelyből számtalan HKK-s karakter is származik: Treem, Borax, Hurleon, T.Vlagyimir, Zoodroo Tint stb.), a lapötletek rovatba nemrég írtam néhány ötletet (53680-as hozzászólás), hogyan lehetne megjeleníteni a történetek alapján Kazt, Bufa boszorkánykirályát; Symulfot, az ezüstmágust; Shelma pátert, Raia főpapját; Xantrox városát; Panthart, Borax feleségét; vagy Damarthilt, az elf hercegnőt. Ezek részemről csak ötletek, de a legjobb az lenne, ha Balázs felesége is tervezne néhány szerepjátékosabb lapot a regényei alapján
Nem mindenki csak a versenypakliknak él, szerintem a "mókapaklik" nagyobb élményt nyújtanak, s ezek kitűnő alapot adnának hozzájuk.

3.) A Behós illusztrációk HKK-s felhasználása és a szerepjátékos lapok kiadása mellett még lenne ötletem, mely ingyen az újszerűség érzését keltheti, pl. a Zén kiegek helyett lehetne indítani most már egy újabb sorozatot, melyek egy-egy eseményhez kötődhetnének, akár rövid novellamelléklettel is (pl. Vixeti csata/Libertan ostroma/Quwarg rajzás/Olimpia/Kufárok csatája/Sziránuszok bukása/Ezüstmágusok tündöklése/Varkaudar háború/Az Ellenség eljövetele, stb.)

4.) Tudom, hogy a készítők ellenzik az X éves lapok kitiltását a versenyekről, de ha tényleg meg lenne határozva egy életkor (pl. 5 év), amelynél csak frissebben megjelent lapokat lehetne használni, akkor meg lehetne állítani a lapok túlerősítését, sőt még vissza is lehetne fordítani (!) ezt a folyamatot - s ezáltal ismét jobban érthetővé, s "fogyaszthatóvá" válhatna a játék a nagyközönség számára (mert most sajnos kissé már túlbonyolított ehhez).
 
Anno az abbysban is volt ilyen próbálkozás (Talán újjnemzedék néven) Nem volt szerencsés... Ez esetben különösen oda kell figyelni a kiegekre
 
Sziasztok.Nem nagyon olvasgattam itt az írásokat de nem kell h újabb és erősebb lapok jöjjenek ki.Be kellene vezetni mint a Magicben vagy legalább kipróbálni egy behós verseny h az elmúlt 3évben kiadott lapokat lehessen csak használni.Mi csináltunk ilyen versenyt és sokkal jobbnak éreztem a játékkörnyezetet.Nagyon sok pakliból kerültek ki alap lapok amiket pótolni kellett mással és általában gyengébb lapot lehetett helyettük berakni hiába voltak újak ezek a lapok.Sőt lassabbnak éreztem kicsit a partikat is.
 
igen, az ultra gáz gázabb mint a sima gáz
(lehet csak azért gondolom, mert megszoktam az újra kiadást és ezért tűnik beleférős-gázosnak)
de az igazi mega-giga-ultra gáz a káosz galaktikás illusztráció állomány újrahasználása lenne
 
140 lap? Hmm... akkor ki lehetne adni egy külön kieget Veszélyes fajok címmel.
 
Ez abszolút érthető és logikus...sajnos. egyébként hogy látod, az emberek kevésbé lennének elkötelezettek a kiegek vásárlására akkor ha mondjuk az lenne a koncepció, hogy a jelenleg élő etnikumok úgy maradnak élve hogy nem kapnak lapot, tehát az előző kieg szintjén maradnak (pl.: quwarg, vámpír, teki, amikhez talán egyébként sem lenne baj ha nem jönne ki minden periódusban 1-2 brutális darab) és a köv kieg az újakat hozza fel erősíti a meglevőekhez? Így egyúttal kiküszöbölhető lenne az a tendencia is hogy az újonnan erősítettetnikumok mindig egy kicsivel a többiek fölé erősödnek.

Itt felmerül persze az a kérdés hogy a többi pakliépítő lap (kontroll lapok, követők, szabálylapok) nem nagyon erősödhet egy szintet, mert akkor elteszik az etnikumokat és a többi kieg lapjait is, azaz túlzottan csúcskategóriásak lennének. Szerinted ha mondjuk ezek is az előző kieg szintjén maradnának az visszavetné a vásárlásokat?

Én úgy gondolom a változatosság felé történő elmozdulás sokkal nagyobb kiaknázatlan potenciált jelent a játék fejlesztésében mint a folyamatos erősítés, nem beszélve a kettő kombinálásáról, illetve ehhez további eszközök is rendelkezésre állnak pl.: a versenykiírás változtatása. Ami pedig szintén nem lebecsülendő ennél a vonulatnál hogy megállítaná a lapok inflálódását, mert nem jönne ki hasonló lap ami 1vp-vel olcsóbb a következő kiegben.

Ezzel összességében nem azt akarom mondani hogy ötlettelen lenne a játék mert jóval változatosabb mint a kezdetekkor volt, illetve szerintem az új zanszilánk és köd szabály is zseniálisan ötletes, de a TF és ÖV világának beépítése tovább emelhetné a játékélményt.
 
Nem tudom lesz-e még Végzetúrhoz hasonló alapcsomag, de abban talán lehetne 1-2 etnikumot feléleszteni, pl az előbb említett alakváltók azért néha (véletlenül) jelennek meg, de akár nerub, ember vagy troglodita is beférhetne, ha mást nem egy-egy zén erejéig. Azért ezek nem olyan elavult etnikumok hogy mindenképpen 10 új lap kelljen hozzájuk.
 
Szia,

nem tervezzuk, mivel 35 élő etnikumot szamoltam epp ossze (targyat, epuletet, ilyesmit is beleertve), ha mindegyiket szeretnenk eletben tartani mondjuk atlagosan 4 lappal, az mar 140 lap, es akkor meg kontroll lapok, uj koncepciok, stb... nem fer mar bele, hogy feltamasszunk etnikumokat. Nyilvan vannak atfedesek, de ez akkor is igen szep szam. Uj etnikumokat is csak akkor hoznank letre (nagyon ritkan), ha valami kulonleges jellemzojuk lenne.
Egyebkent amiket irtal, azok a HKK-ban sosem voltak igazan meghatarozo etnikumok (ettol meg a TF-en klehettek).
 
Akkor felmerul a kerdes, hogy az ultra gaz erosebb-e, mint a sima gaz? Vagyis hogy melyik a jobb?
 
Sziasztok!

Lehet hogy rossz topicot használok (ez esetben elnézést kérek mindekitől) de én szeretném megkérdezni, hogy van-e esetleg bármiféle indíttatás arra a fejlesztők részéről, hogy mára szinte kihalt, de a játék kezdetén 'meghatározó' etnikumokat felélesszenek (pl.: kobuderák, alakváltók, burástya, triklem-drakolder)?

Bevallom nem követtem nyomon lapról lapra minden egyes etnikumhoz a kiadott erősítések számát de szerintem nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy a 3 éve játszók többsége talán nem is halott ezekről az etnikumokról, amelyek a TF-en hajdanán meghatározó szereppel bírtak.

Ha pedig a topichoz kapcsoljuk a gondolatot akkor talán a változatosság irányába történő lépés kicsit csökkenti annak a kényszerét hogy a lapokat percről percre erősíteni kelljen, bár kiküszöbölni nem fogja, arra talán a versenykiírás módosítása lehet megoldás.

üdv

Kicsi
 
ami azt illeti a folyamatos újra kiadást is gáznak érzem
 
Tömör és velős megfogalmazás, mindenkinek lehet véleménye.
Végülis számodra ez lehet ultra gáz, de az én számomra az az ultra gáz, hogy kibontom az új kiegek csomagjait és új lapok helyett régieket találok bennük, csak éppen kb. olcsóbb idézési költséggel...

(vagy ezt azért írtad, mert a te illusztrációidat is kiemeltem azok közé melyeket szívesen látnék azokon a lapokon, amikkel játszom, s amiket gyűjtök?)
 
azért ez ultra gáz lenne
 
A most megjelent új Zénes kieg ismét olyan felújított lapokkal volt tele, melyeket új néven új lapként is ki lehetett volna adni.
Tudom, hogy hiány mutatkozik az illusztrációk terén, emiatt olcsóbb felújítani, mint új képet készíttetni.

Azonban korábban is felvetettem, mennyi használható kép lenne a Behó tarsolyában, lásd. a cég által kiadott könyvek borítói, továbbá amiről még nem írtam: az Álomfogó lapok illusztrációi.

Csak az a-b kezdőbetűjű lapokat néztem át eddig, de már közöttük is számottevő HKK-képes lap van:
A Sárkány
Acsargányi Kleofantus
Arató-bűbáj
Árnyéktalan Nyék
Árnyrobbanás
Athame, a boszorkánytőr
Atvy Morodur
Azbagel
Banisteriosis-főzet
Banyahurok
Banyapöröly
Banyatekergő
Borostyán-időroppantás
Borzalag
Boszorkányvetemény
Bűbájbilincs
Búbos manó

Ezek közül A sárkánynak és a Borostyán-időroppantásnak különösen örülnék.

Van valami konkrét oka annak, hogy ezek a nagyszerű illusztrációk végleg eltűnnek a múlt homályába az Álomfogóval együtt? Nem lehetne őket kiadni HKK lapon is?
Jó lenne "tápolni" velük a HKK-t, általuk jócskánt be lehetne újítani a játékot, új grafika, új lap, új élmények
 
Ez szuper hír, nagyon örülök neki!

(Ti jobban tudjátok mely képek a Beholder tulajdonai, azokon kívül amiket írtam, biztos sok van még, pl. McAllister (Makó Katalin): Kitaszítottak könyve is, éppen most olvasom )
 
Jo az otlet, koszi, dolgozunk rajta.
 
Többször vetettem már fel azt, hogy véleményem szerint nem felújítani kellene a lapokat, hanem új lapokat kiadni.
A korábban megjelent lapok koncepciói, képességei persze alapul szolgálhatnak a jövő lapjainak, azonban az eddigi "új" lapok zömét ki lehetett volna adni új néven is új illusztrációval.
Én gyűjtő is vagyok (HKK - gyűjtöm és játszom ), s emiatt a változatosság számomra fontos (ráadásul a TF és ÖV világában még sok fel nem használt híres karakternév van, Ilinir Doaron, Damarthil, Panthar, Symulf stb.).

Persze tudom, hogy olcsóbb újrafelhasználni a régi grafikákat, sőt én teljes mértékben megértem mindezt, mert nekem is fontos a játék fennmaradása a jelenlegi rossz pénzügyi helyzetben.

Azonban a Behónak számtalan kiemelkedő grafika és könyvillusztráció van még a tulajdonában:
Erre példák az alábbi borító illusztrációk is:
- Robert Jordan - Új tavasz
- G. G. Asyron - Hősök kora
- Stephen Kenson: Bukott angyalok
- J. Goldenlane - A szélhámos és a varázsló
- G. G. Asyron - Gyémántkönny
- David Eddings - A varázsló játszmája
- Juliet E. McKenna - Veszélyes játszma

Miért nem lehet ezeket a HKK lapon felhasználni? Tényleg nagyon érdekelne!
 
Jobban belegondolva lehet, hogy igazad van.
 
kb. senki - aki 2008ig versenyzett, szerintem a gyűjteménye eladásával tett pontot a játék végére (nem egy gyűjtit vásároltam akkoriban befejező játékosoktól )
 
Nem is értem, hogy miért nem rendez a beho egy speciális retro versenyt, mondjuk 2008 előtti kiadású lapokkal.A díjazás lehetne zanszilánk pl.Kiváncsi lennék, hány "régi motoros" aktivizálná magát egy ilyen versenyre?Nem mellékesen hányan kezdenék újra a versenyjátékot ezért?
 
Szerint egyszerűen csak arról van szó ,hogy a Juniorban nincsenek használható ritka lapok.Egy két kivétellel persze.A Beholdernek azon szándéka pedig hogy gyerekek 12 (vagy nemtomhány) év alatt versenyezzek Junioros lapokkal finoman fogalmazva nem ment.Pedig nagyon jó ötletnek tartom én is hogy HKK-s apukák vigyék csemetéiket versenyre ők játszanak a rendes versenyen a gyermekek pedig a Junior kategoriában.De ez érthetetlen modon nem működött.(ugye jól tudom hogy nincs már ilyen junior kategoria)
A másfél buszjegy ára nagyon jó példa .Én is irtam már ,de tudja mindenki hogy az értékrendek folyamatosan változnak (néha felborulnak).Az itt a külömbség hogy aki busszal akar menni annak muszály jegyet venni ,HKK Juniornál nincs ilyen motivácio .Frissen bontott Junior verseny elég jó ötlet sztm,persze inkább vidéken vagy kisebb versenyhelyszinre lenne való nem a nagy Beholderes versenyre.
 
hkkonline kapcsán most igazán aktuális lenne egy kikezdhetetlen és logikus szabályrendszer kidolgozása; ennek hiányában amúgy sem működhet egy algoritmus -> nem működhet az online hkk

ha ez megtörtént, akkor beszélhetünk hkk tanulásról, ennek hiányában csak hkk-nak látszó időtöltésről beszélhetünk, melynek persze kiváló lehetőséget biztosít mind a junior, mind bármely más kiegészítő
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.