Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Nem kellenek aduászok,magától értetődik,h a kontroll jellegű paklik erősödnek ezzel. De ha ez nem egyértelmű,nézzük meg ezt a 30 kommentet és azokat,akik maradéktalanul örülnek a nerfeknek,majd csatolom az első decket,ami eszembe jut az adott játékosról.

MrPit-Edralian
Bon-Less-Sokszínűség
D.K.-Trinigan
Jnashville-(nem tudom Kalugyer úr mivel tolja leggyakrabban,de nem hiszem,h lépéselőnyös kallerekkel)

Nekem ez azt sugallja,h a kontrollosok örülnek ennek,kevesebb játszható koncepció,könnyebb felkészülés,jobb beleszólási lehetőségek.
Nem a kontrollal van a bajom,jómagam is szoktam forgatni néhány fajtáját. Azzal van a bajom,h végre elértük azt a metát,amire régóta nem volt példa és most leromboljuk. Ráadásul olyan érvekkel alátámasztva,h a Lépéselőny ma már túl nagy előnyt ad... Ne már,srácok! Szerintem meg túl sok erős reakció és erőforrás van ma már,a Sokszínűséget kellene nerfelni,6 éve még nem volt ennyire jó. Am is metagyilkos,mert a követős koncepciókat rendre elrakja. (igen,rengeteg iróniával értendő) Vagy majd ez lesz a VH-val is egy idő után? Vagy a 7 törzzsel?
De persze ez csak egy saját meglátás,nem kell egyetértenünk,én csak elmondtam a véleményem. Szerintem ez most fölösleges volt(Roxot leszámítva) és részemről lezártnak tekintek minden "vitát".
 
Na, csak nem kellett 30 komment, hogy eljussunk a kontroll lobbiig. Az érvek "aduásza"!
 
Nem tudom, hogy miből szűrted le, hogy kizárólagosan a Lépéselőny + Thormedor miatt született meg ez a szabály.

Ezt már múltkor is leírtam, hogy a Lépéselőny manapság összeshasonlíthatatlanul nagyobb előnyt ad, mint azt pár évvel ezelőtt tette. A lapok átlagköltsége lecsökkent, tehát az a kezdeti +1 mana elég lehet arra, hogy az egész kezed kijátszad. Most tételezzük fel, hogy raksz mellé egy drágítós+olcsóbbítós követőt, mi történik?

1) Az ellenfél nem húzott beleszólást, kirakom a kezem és megnyerem a játékot, mert behozhatatlan előnyöm van a boardon (drágítás, elmecsapda, counter, leszedés, stb..)
2) Az ellenfelem húzott védekezést, megfogja a kulcslapomat, bedöglik az egész deckem, és a laphátrány miatt már nem tudok visszajönni a játékba.

Tulajdonképpen mindkét esetben eldől úgy a meccs, hogy különösebb játék történt volna. Ahogy Zorall tökéletesen felvázolta ezt, megvan ezen deckeknek az ellenszere, kérdés, hogy be lettek-e húzva. Komolyan ezt szeretnénk játszani? Személyes véleményem, hogy ezek a paklik egyszerre undorítóak, és inkonzisztensek (3 lapos kezdés, egy lóra tesz fel mindent), tehát nem látom, hogy miért lennének "üde színfoltok" a játékban.

Ez a "top counter" téma pedig csak egy nagyon gyenge próbálkozásnak tűnik nekem, hogy alátámaszd a hamis igazadat. Számtalan olyan koncepció van, ahol irreleváns, hogy az ellenfeled játszik-e a top counterekkel.
De azt is nyugodtan felhozhatnám érvként, hogy amíg 5-6 éve egy 0-ás/1-es counter szignifikáns tempóelőnyt adott neked, manapság annyit tud, hogy megfogja az átlagosan 0,8 IK-jú lapokat a játék elején. Ha meg ez is zavar, akkor nyugodtan lehet használni a gyakori ingyenes lény-alapú countereket ( Totyi-motyi, KALK, )

Ha gondolod szívesen válaszolok minden kérdésedre, amennyiben nem úgy kezdődik, hogy "Ti nem vagytok normálisak". Sajnos ez a fajta hiszti semmilyen állapotomban nem hat meg.
 
Tudtommal pest sír a csapdadeck miatt

Narancs lapok felforditásakor eldőlnek meccsek? Igen,a birtoklásos hangya nem veri el a bilincset,ahogy a köderdö elverte anno kb akármelyik paklit,ami nem runázott. Emiatt mindig lesz sírás,már a játék itt tart. Eddig legalább a kalandozok legyorsulhatták a trinigant,ha kezdtek,pont a követőjük miatt. Most már ilyen nem lesz

Hihetetlen ez a sírás egy koncepció miatt,ami éppen most tarol és nem kontroll. Az senkit nem zavart,h a vh-s mérgező lerakta a kezét a körében Am:0-val? De...aztán lett rá ellenszer és megoldás. A csapdákra is van. Ha más nem,akkor a meta... az,h most tönkrevágunk emiatt egy csomo gyengébb koncepciót,szerintem elfogadhatatlan és felháborító. Persze a kontroll lobbisok most mind helyeslik és derülnek. Nem elég a 30 lapos side,nerfeljünk is!
 
Vidéken többen pártolják, ha az első körben az ellenfél rád rakja a kezét úgy, hogy nem tudsz beleszólni, mert még köröd sem volt leszedni a drágító követőt, VP-t kapni a counterre, leszedésre?

Lehet pártolni ezt is, de akkor senki ne sírjon, ha már a narancs lapok felfordításakor eldől egy-egy meccs. Mert jelenleg ez a helyzet, semmi nem indokolja, hogy létezzenek olyan összeállítások a HKK-ban, amik ideális (nem, nem tökéletes, csak ideális) húzás esetén lényegében az első körben megnyerik a játékot.
 
hamarabb kellett volna
 
Pár hónapja a Blogon még majdnem kinevettek,h a Thargodanoknak csak a lépéselőnyös verziója jó,a klasszikus nem létezik akkor most mi is lesz velük?

Persze,h ezek a paklik szembe mennek az általad írt filozófiával,hiszen csak így van esélyük...sőt,ugyanez van a kallereknél vagy a kragorunál is.


VÉ megjelenésekor pörgős versenyekre néha Lépéselőny+kalandozókkal mentem(vidék). Ha kezdtem,adott volt az all-in szitu,ki kellett rakni a kezem,diktálni a tempót. Ez általában sikerült,hiszen a követő megvédett az erősöktől,térszagiktól (erre lett kitalálva). Aztán volt egy pörgős verseny,ahol kikaptam egy Torqan miatt...egyetlen behúzott lap,ami simán tönkrevágta a paklimat. Majd jött az MA és nem volt elég rettegni a torqantól,techiánától,jött a sebzett,manifez,megsemmisítő...Egyszerűen nem lehetett bevállalni a koncepciót,mert ekkorra nagyon népszerűek lettek a semlegesítős-védekezős lapok.
És most,2016-ban ott tartunk,h a kalandozóknak számolniuk kell mostantól az erősökkel is. Kb ez úgy néz majd ki,h első kör,passz(nem akarok bekapni se erőst,se torqant). Jön ellenfelem,aki ha jó játékos,tudja,h be kell lőni a követőmet és onnan ez a pakli nagyon nehezen áll fel. Bukja az első és második körét is. Az ilyen horda utána mit csinál? Semmit...Ja és igen,most még a Lépéselőny sem használható melléjük...
Tanulság: minek induljak támadó jellegű paklival,ha védekeznem kell vele? Eddig mindenhonnan az folyt,h erősítsük a hordákat,erre most egy rahedli le lett gyengítve... A cél az,hogy a kezdésen ne múljon semmi? De,fog...hiszen majd az lesz a fontos,h a 2 védekező kontrollból melyik húzza be a kyorgot és adja át a kezdést. Ugyanúgy sírás lesz,csak akkor majd azért,h ne lehessen a kezdést átadni.
És végezetül:ha egy lap(torqan,megsemmisítő) képes tönkre vágni egy terülős decket önmagában,akkor minek neki a további nerf? Azt hittem örülünk a sok játszható koncepciónak...
 
Remélem az egyes nerfeket külön fogjátok elbírálni, hogy mennyire szükségesek. Engem nem nagyon érdekel a többségük és nem bánnám ha azok a próbaidőszak után vissza lennének állítva a régi állapotukba, de a Lépéselőnyös dolgot jó lenne véglegesíteni szerintem. Nem fair az a lap.
 
3. pont nagyon nem jó ötlet.
 
A lepeselony sztem csak a thormedorral volt op, mas kovetokkel nem igazan volt vele baja a playereknek.
A kovetok nagy reszevel egyet ertek (foleg Rox), viszont a ZV-vel kezdett eledni pl a blokkolos kragoru, vagy az avatar dekk - ami mondjuk piszok eros, de nem forgatjak minden versenyen, mert nehez beszerezni a lapjait. Az ejfattyak sem porognek ki az elso korben - legalabb is eleg jo huzas kell a 3 kezdo lapra.
Szumma lepeselony, kragoru fam, kyorg osmagus es torpe gnom glion maradjon a regiben, a tobbi okes - szvsz persze.

Ha mar itt tartunk kiprobalas erejeig nem terhetne vissza a fogyo ido + homalyur kombo tilalma?
 
Az a helyzet,h én is szerettem a lépéselőnyös paklikat. Pont összhangban voltak azzal,amit a szabálylap neve sugall. Adott egy löketet olyan pakliknak,amiknek a játék első körében kell lépéselőnyt kialakítania,különben nem sok esélye van. Sajnálom őket...(és nem a csapdákra gondolok)
 
Ne sírj Zorall. Nekem a Lépéselőny + követő deckek a kedvenceim közé tartoznak, mégis úgy érzem, hogy épp itt volt az ideje benerfelni ezeket az elmebeteg koncepciókat.

A Rox is érett már, ezt a lapot nem így akartam eleve, s nem is így teszteltük eleinte. Csodálkozok, hogy eddig bírta.

A többi módosítással is egyetértek, végre néhány bátor döntés a behó részéről!
 
A hírben ugyan szerepel, de akkor hangsúlyoznám még egyszer a lényeget.

Ez(ek) a döntés(ek) nem konkrét paklik ellen irányulnak. Szeretnénk visszavetni azt a jelenséget, hogy egyre több pakli megy el abba az irányba, hogy az első körben próbál minél nagyobb előnyt kiépíteni. Azt szerintem kár vitatni, hogy ez alapvetően káros a játék egészének (játékélmény-romboló).

Azt pedig végképp nem mondanám, hogy paklik halálával járnak a nerfek. Igen, egyes pakliVARIÁNSOK eltűnnek, de vegyük észre, hogy 1.) ezeknek a pakliknak mind vannak más verzióik, 2.) pont azok a variánsok tűnnek majd el, melyek leginkább szembemennek a fenti filoziófiával.
 
Végre nem minden top 5 úgy fog kinézni, hogy:

1. Rox
2. Rox
3. Rox
4. Csapda
5. Rox
 
Végre valami jó hír
 
Az a Glion dekk elsőre lehet nem tűnik erősnek, de nem véletlen volt ott holtversenyben az élen.

nagyon erős pakli.

Azért a dekkért lehet nekem is fáj kissé a szívem, de max így könnyebben el lehet majd verni ^^
 
Öröm bódottá a füleimnek
 
Ti nem vagytok normálisak... Ezek a módosítások nem fognak problémát okozni a metában,ugyanis ilyen formában senki nem fog hozzájuk nyúlni.

1.:talán ez a legjogosabb,de ennek én személy szerint nem örülök

2.:baromság...kapásból tönkretett 4-5 koncepciót

3-4:baromság. ezek ellen a paklik ellen védekezős lapokkal védekezünk elsősorban,amik pont tesznek a drágításra.

Nem így kell kompenzálni az erős követőket. Hanem megfelelő védekezéses lapokkal,olyanokkal,mint a torqan(persze lehetőleg ne üssön 3-at,hanem 1-et)
 
Akkor semmi, ezt nem tudtam.
 
Minden versenykiírásnál ott van a link a módosított szövegű lapokra (a formátum leírásánál).
 
Erről van szó abban nem vagyok biztos, hogy a lépéselőny megérdemli-e ezt a gyengítést, csak a csapdapaklit célozza ez a nerf? Vagy van más problémás összeállítás is ami miatt kell? Kíváncsi vagyok mások mit mondanak.

Egyébként jó irány, tudom, hogy nem digitális játék révén kevésbé szerencsések a módosítások kezdők számára (amúgy lehetne egy linket mellékelni a módosított lapokról minden versenykiírásnál, hogy ez ne okozzon gondot), de felpezsdíti a dolgokat és ez most konkrétan azt az első körös kipörgést hivatott hátráltatni, amiről már volt szó blogon.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.