Vissza a Főoldalra

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 


Argum City: Az időbeosztás


Az Argum City időbeosztása a játék elsőként kitalált jellemzői közé tartozik, ott volt a sok-sok éve írt legelső doksi első oldaldain, és a megvalósítás nem változott sokat az eredeti ötlethez képest.

A dolog lényege, hogy meghatározhatjuk, a karakterünk mivel tölti a napját, és attól függően, hogy milyen tevékenységeket végez, történnek vele különböző dolgok. A 24 óra 2 órás szakaszokra van bontja. Minden egyes 2 órás szakaszra megadhatjuk, a karakterünk mit csinál akkor. Tehát nem kell 24 órát át a gép előtt ülni, egyszer beállítjuk, mikor mit csinálunk, és azzal készen is vagyunk. A játéknak ez a része tényleg csak néhány kattintást igényel, de persze nem mindegy, hogy mit állítunk be, érdemes azért átgondolni a dolgot. Az előző nap beállított időbeosztásért járó jutalmakat, fejlődést, stat módosulásokat mindig másnap, az első belépéskor kapjuk meg. Miután átvettük a hűségbónuszt és a napi jutalmakat, áttekinthetjük, mit is kaptunk, ezután beállíthatunk új időbeosztást, sőt, ha akarjuk, változatlanul hagyhatjuk (véglegesítés ekkor is szükséges), és akkor ugyanaz marad a napi rutinunk a mai napra.

A 24 órát három 8 órás szakaszra bontottunk: pihenés, szabadidő és munka. Mindegyik szakaszhoz más-más tevékenységeket rendelhetünk. A pihenés szakaszban mindenképpen választanunk kell egyet a 4 óra, a 6 óra és a 8 óra alvás közül. A 8 óra alvás mellé értelemszerűen nem fér más, viszont ez +3 egészséggel jár, tökéletesen kipihenjük magunkat. A kevesebb alvásnak ára van: a 6 órásnál 5-tel, a 4 órásnál 20-szal csökken az egészségünk. (100-as egészség a maximum fitt, 80 alatt van esély, hogy megbetegszünk, minél alacsonyabb, annál több.) A kevesebb alvással „nyert” 2-4 órát extra tevékenységekkel tölthetjük, pl. olvasás (szakértelempontokat ad), éjszakai buli (hírnevet és boldogságot növel), de akár dolgozhatunk is éjszaka (+erőforrások), pókerezhetünk (+szerencse, kredit), vagy meditálhatunk (mélyalvás szakértelem fejlesztése). A 4 órás alvást nyilván nem lehet hosszútávon fenntartani, de a 6 óra egészségvesztését lehet kompenzálni más, egészséget növelő tevékenységekkel.


Nagyon sok olyan tevékenységünk van, amelyekkel egy adott szakértelmet fejleszthetünk. Arról korábban már írtam, hogy szintenként mindig 3 szakértelmet kapunk, és ezek közül egyet tudunk mindig aktívvá tenni. Az időbeosztásban ezt az aktívnak kiválasztott szakértelmet fejleszthetjük. Pl. a bányalátogatás az aktív bánya szakértelmünket, a katonai kiképzés a sebző alkalmazott szakértelmek közül az aktívat, az autóversenyzés az aktív autós szakértelmünket stb. A szakértelmeket emellett szakértelempontokból tudjuk fejleszteni, ami annál drágább, minél magasabb a szakértelem. Az időbeosztásból történő szakértelemfejlesztés óriási előnye ezzel szemben, hogy a szakértelem szintjétől független a fejlődés, tehát az 1. meg az 50. szintű szakértelmen is hasonló százalékot fejleszt, ezért különösen hatékony. Vannak szakértelmek, amelyeket munkaidőben (pl. bányalátogatás), másokat szabadidőben (autóversenyzés) tudunk fejleszteni. Egy-egy szakértelemfejlesztés többször is kiválasztható, akár teljes munkaidőben látogathatjuk a bányát, és akkor négyszeres lesz a fejlődés.

A 8 órás munkaidő ciklusban a szakértelem fejlesztések mellett végezhetünk munkahelyi tornát (+boldogság és egészség), végezhetünk megfeszített munkát (+kredit, -egészség), lehet kávézni (+boldogság, energia), de fókuszálhatunk a kutatásra is. Szabadidős tevékenység lehet olvasás, sport, tv-nézés, masszázs, táncóra, ivás a haverokkal stb, mind ad valamilyen bónuszt, fejlődést, és van, amelyik valami mást pedig csökkent. A játék elején még nem áll rendelkezésedre az összes tevékenység, ahogy a karaktered szintet lép, egyre újabbak fognak megnyílni.

Amint látjátok, itt óriási kombinációs lehetőség van, nyilván a legjobb stratégia az, hogyha úgy válogatod össze a tevékenységeket, hogy az egészséged, boldogságod és szerencséd elfogadható szinten maradjon, és eközben azokat az erőforrásokat, fejlesztéseket kapd, amelyekre a legnagyobb szükséged van, és persze a lehető legtöbbet ezekből.

Ha a karakter boldogsága nagyon lecsökken, akkor negatív módosítót kap a szakértelmeire, ezért fontos a boldogságra odafigyelni. Szerencsére, ha nagyon lezuhan pl. hosszú inaktivitás miatt, akkor valamennyi zen elköltésével vissza tudod tornászni 60-as szintre. Ha az egészség 80 alá zuhan, van 80-egészség % esély, hogy megbetegszel. A betegség alatt az időbeosztásban használható tevékenységek erősen korlátozottak, pl. munkaidő alatt az egyetlen végezhető „tevékenység” a 8 órás betegség, ami -10 boldogságot ad, ezért érdemes mihamarabb kilábalni. Szerencsére, vannak speciális, ilyenkor használható tevékenységek (munkaidőben kórházi kezelés, szabadidőben gyógykezelés) aminek ugyan van költsége, de jelentősen növelik az egészséget. Illetve lehet antibiotikumot is vásárolni, ami azonnali gyógyulást eredményez, de ennek nagyon masszív költsége van.


Tihor Miklós

Kövess minket a Facebook-on!

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Igazan elveztem vegigolvasni ezt a topikot
 
 
200.
 
Senki sem lett megbélyegezve, ez ferdítés. A játékosok költése természetesen nem nyilvános adat. Ez azonban akkor magánjellegű adat kaidása, ha meg van nevezve az a játékos. Az, hogy név vélkül kijelented, hogy nem, nincs ilyen játékos, az nem az.
Ez folyamatos mellébeszélés, smemi más.
 
A játékosok költése nem nyilvános adat, tehát sem cáfolni, sem megerősíteni nem fogunk adatot ilyen témában.
Csupán jeleztem, hogy az infó nem lett velünk egyeztetve és ez az állítás akár igaz, akár nem, lehetőleg ne bélyegezzünk meg senkit az összes tény pontos ismerete nélkül.

Részemről a téma lezárva. Béke.
 
És végül: Amikor közzétettem a hozzászólásomat a Beholder rögtön azzal reagált, hogy őket nem kérdezték meg, tehát vagy igaz, vagy nem.
Ha ez nem követhető, akkor minek lett felhozva, hogy őket nem kérdezték meg? Hiszen nem tudták volna cáfolni, így semmin nem változtatna.
Ha ez követhető, , akkor minek lett felhozva, hogy őket nem kérdezték meg? Hiszen akkor egyszerűen meg lehetett volna cáfolni, hogy tényleg ennyit költött volna valaki a játékra.
Akinek avna nyni esze, hogy egy meg egy az kettő, az ezt is felfogja. Te nem igazán jutottál el idáig.
Amúgy magam is egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozok. Elmondom, hoy egyszerűen visszanézhetőek a tranzakciók, hiszen el kell könyvelni őket.
 
Sajnos külön kell leírnom, mert nmem engedi a rendszer egyben. Én a véleméynemet közöltem azzal, hogy 150 ezret kötleni BÁRMELYIK játékra, az függőség. A véleméynem közlésére epdig jogom van. Neked is jogod van ellenvéleményre, ha szeritned nincs igazam.
Viszont, amit te csináltál, az fröcsögés és támadás általad koholt dolgok miatt, ami borzalmasan ostoba dolog.
 
Akkor úg ylátom, hogy nem az a probléma, hogy felületes vagy, hanem a szövegértés kontextusban ami nem megy.
Leírom neked mégegyszer, bár szerintem másodszorra ugyanúgy nem megy majd képességek hiányában.
Arról volt szó, hogy ennyit költeni egy játékra az játékfüggőség. BÁRMILYEN játékra.
Szó sem esett számonkérésről. Semmiylen szinten, semelyik irányba. Sem a játékos felé, sem a Beholder felé.
Ez a tipikus magyarozás az, ami tipikus magyar betegség és már nagyon unalmas folyton ezt olvasni olyanoktól, akik még megérteni sem hajlandóak az ember hozzászólását, csak habzó szájjal vergődnek azon, amit ők bele akarnak látni a dologba.
Úgy látom, hogy neked mindenképpen szükséged van egy ellenségképre, aki éppen angyon bánt valakit, ezért nem vagy hajlandó megérteni, hogy ez itt nem bántás volt.
 
Aha!Megnéztem!Mondjuk a 191.hozzászólásod utolsó mondatábólTe,figyu légyszi olvasd már mit irtál oda!Szivesen idézem kérés esetén mert úgy látom hogy te azt sem olvasod el amit irsz!Szóval megismétlem mert úgy látom nem volt elég egyértelmü:Semmi közöd hozzá hogy ki mennyit költ/nem költ a játékokra.(Bár ezt Kati diplomatikusan fogalmazta meg, de úgy látom hogy az okostojások nem értenek a szép szóból!)Légyszi a büdös zoknis fiókodban turkálj ne mások pénzével foglalkozz!Én annyit költök a játékaimra amennyit akarok, vagy amennyi jól esik.(És ebbe beletartoznak a Beholder/Különféle szerencse játékok is amihez a Beholdernek nincs köze.)Neked meg pláne hogy mire költöm a pénzemet, ha ötsázért indulok egy ligás versenyen ahoz úgyanúgy semmi közöd mint ha elindulnék egy ötvenezres pókerversenyen.Tipikus Magyarország, neki nincs miböl játszani mert elviszi bármi, unatkozik,(pedig van jobb keze..) más pénzével akar foglakozni..Szerintem ezt is kezelni kéne...(Nem akarlak elkeseriteni de sok mindent lehet mondani a Beholderöl jót/rosszat egyaránt, nézőpont kérdése de akkora madárnak ne nézd már öket hogy majd a te kedvedért listát fognak késziteni hogy ki mennyit költött náluk!Ők sem tudják 100%ra ezt megmondani neked!Egyébként én tudom is hogy miért nem te meg találd ki.)Játékfüggőség:Ok!Létező probléma, de nem hiszem hogy ez a te kompetenciád lenne eldönteni hogy ki az, ki nem az.Vagy esetleg téged DR.MORCINKOVICSNAK hivnak?Szerintem nem, de ha mégis akkor engedd meg hogy majd ÉN keresselek meg a "betegségemel"és nem forditva!Remélem rohadt világos és egyértelmü voltam Morcin!
 
Ezek a marhaságok most honnan jöttek neked? Nézd már vissza a teljes beszélgetést mielőtt számon kérsz rajtam meg nem történt dolgokat.
- Nem kértem számon senkit, hogy miből telik játékra.
- Nem kértem számon a Beholdert, hogy fizetős a játék.
- Annyit mondtam, hogy ennyit költeni havonta BÁRMELYIK játékra függőség és nem tartom egészséges dolognak.
Ezt a Beholdertől ketten is támadásnak vették a játék ellen, pedig csak a bemásolt cikkre reflektáltam és azzal védekeztek, hogy ez avgy igaz vagy nem, erre írtam, hogy nekem meg furcsa, hogy nem ellenőrizhető.
 
Morcinkovics:Alapvetöen a haverom vagy és sok dologban igazat adok neked de az hogy látni lehessen hogy ki mennyit költött a játékra, finoman szólva is nevetséges.Mi vagy te Nav ellenőr?A múlthavi tefonszámlám nem érdekel?Az hogy a beholder hogy számol el a navnak az engem nem érdekel, de más játékos nehogy már azt nézegesse hogy én mennyit hagytam a beholdernél.Hovatovább meg számon kérjen hogy miböl is telik rá...Mit te képzelsz barátom?Szerintem erröl ennyit.
Beholder:Az hogy egy játékot ingyenesnek hirdettek és közben teletüzdelitek fizetös dolgokkal az nem hazugság egy kicsit?De mindegy is megszoktam már a világ eme képmutatását és álszentségét ezen én még tovább is lendülnék.DE!Egészen addig amig egy játékotok nem üti meg az általam elvárt szinvonalat, játszani sem fogok vele nemhogy fizetni érte!Sem 150 ezret, sem kétezret.Vonatkozik ez böngészős/kártyás játékra is.Amig van rá esély hogy veszek egy csomag hkk-t és selejt ritkákat bontok(És ami a pofátlanság magasiskolája hogy nem vállaltok felelősséget érte!)addig nem veszek egy csomagal sem.Az hogy hogyan jutok hkk laphoz...Hát majd kreativ leszek.És itt ragadnám meg az alkalmat hogy szóljak, kéne némi átalakitás a beholder webshop honlapján mert jelen formájában használhatatlan.Sebaj!Nem az én problémám legfelejebb nem rendelek töletek.Ennyi.További szép napot mindenkinek!Üdv!
 
Az a baj, hogy olyan dolgokba kötsz bele, amiről egy szót sem szóltam. Személyes támadásnak vettél egy hozzászólást, amit direkt annak címeztem, aki ennyit képes elverni havonta egy játékra. A hasonlataid amúgy teljesen irrelevánsak. Ha valaki profi sportoló, vagy az akar lenni, akkor érthető, hogy elkölt ennyit a saját fejlődésére. Ez olyan, mint egy tanfolyamért ennyit fizetni.
Ha valaki bármiylen más hobbyra költ ennyit, azt szintén nem tartom normális dolognak. Pl. szerintem horgászatra havi 150 ezret költeni sem normális dolog.
Egyébként nekem elég furcsa, hogy nem követhető a ti odlalatokon, hogy melyik játékos mennyit költött a játékra.
 
Pár észrevétel:
Látom, mi ragadott meg a cikkben. Erről az jut eszembe, hogy annak idején újságírók és tv riporterek jöttek sorban, hogy megnézzék a fantasyt, a szerepjátékot meg a HKK nevű "csodát". Kérdéseket tettek fel nekünk is, elmentek klubokba, játékosokat kérdeztek. 20 játékosból 19 elmondta, hogy mennyire jó dolog ez, közösséghez tartozik, kikapcsolódik, megmozgatja a fantáziáját, stb stb. De addig kérdezgettek, amíg találtak 1-et, aki arról mesélt, hogy ő a szerpejátékban azt élvezi, hogy a ártatlan falvakat irt ki, vagy a HKK-ban valaki ellopta az X Forint értékű gyűjteményét stb. Szerinted kinek a nyilatkozatát adták be? Az újságírók már ilyenek, egy cikket a szenzáció ad el mindig, nem az, hogy minden szép jó és pozitív minden.

Valaki elköltött egy játékra 150e Ft-ot! Egyrészt ezt az újságíró semmilyen módon nem tudta ellenőrizni, egyszerűen elhitte, tehát vagy igaz, vagy nem. De tegyük fel, hogy elköltesz egy játékra ennyi pénzt. Van, aki sportra, hobbira, táplálékkiegészítőkre, vagy bármilyen egyéb dologra ugyanígy elkölt ennyi pénzt 2 hónap alatt. Van, aki milliókat fizet egy festményért, vagy egy kopott pólóért. Mindenki maga dönti el, mi mennyit ér neki. Szerinted értelmetlen, szerinte nem az. Ha valaki a teljes jövedelmét elkölti így, az valóban egy probléma. Ha a jövedelme 10-20%-kát a hobbijára? Akkor teljesen normális dolog akár, minden relatív.

A játékok evolúciója oda vezetett, hogy olyan sok az ingyenes játék, hogy már nagyon nem lehet X Forintért játékot eladni. Marad a mikrotranzakciós modell, ahol a játékosok egy része átlagos összeget költ, pár ezet Forintot havonta, egy jelentős részük semmit, és lesz olyan, aki az átlag felett költ - az ő támogatásuk segíti azt, hogy a játékosok ingyen játszhassanak. Igazándiból nagyon sok minden így működik manapság, nemcsak a játékok, szóval ha most csodálkozol rá erre az üzleti modellre, akkor üdv a 21. században
 
Ne viccelj már. Ezt mindenki tudja, hogy nem íy van, és a játékfüggőség egy valós dolog.
Ez olyan, mintha egy alkoholistának megmondanám, hogy súlyos problémája van, te meg odajönnél, hogy ne bántsam már emg mindenki el tudja dönteni, hogy mennyit költ alkoholra.
 
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mennyit ér meg neki költeni a hobbijára. Ne bántsunk meg senkit megjegyzésekkel.

A cikkíró pedig a cseten beszélt valakivel, tehát nem tőlünk kért információt erről... sem.
 
Ne mondd már, hogy ez szerinted normális dolog. Még ha ez az ember keres mondjuk havi 450 ezer netót, akkor sem normális 150 ezret arra költeni, hogy top játékos legyen.
 
Ha futja rá és ideje is van, miért ne? Van a TF-en is olyan, aki komoly összeget áldoz rá havonta, hogy top kalandozója legyen. Én csak elpötyögök vele, úgy tűnt, leginkább az F5 gomb cseréjére kell majd költenem, de azóta elkezdték javítani a lefagyást okozó hibákat.
 
"Volt játékos, akivel a cseten beszéltem, aki másfél-két hónap alatt már több mint 150 ezer forintot költött az ingyenes játékra."
Na ez beteges bármelyik játékról is legyen szó. Ajánlom, hogy fordujon szakemberhez az illető.
 
Kritikának nem elég őszinte, reklámnak túlságosan is.
 
Korrekt írás!
 
https://index.hu/tech/godmode/2020/01/17/argum_city_tihor_miklos_netes_jatek/
 
Meglepő, hogy pörög a cenzúra...
 
Szerintem ne bosszankodj ennyire azon, hogy lemaradtál a béta tesztről, ennyi idegeskedést tényleg nem ér a dolog! Amúgy is zárjuk a héten. Utána hamarosan kipróbálhatod a játékot élesben, ha akarod. Lesz egy nagyon részletes wikipédia is a játékról, tehát elvileg még infóban sem lesz hiány. Természetesen szívesen látjuk a véleményedet a játékról, ha kipróbáltad!
 
Endyr:Köszönöm hogy hozzászóltál, örülök hogy teljessé tettem életed.(Nem is merek belegondolni milyen lehetett eddig.)Ja,és akkor kéne belebrekegni ebbe a párbeszédbe,ha majd annyi pénzt költesz a beholder játékaira mint én!
Beholder:Nekem nem jött meghívó, spamba sem volt.(Néztem!)Mellesleg a múltkor elmagyaráztáttok mért öt év egy játékfejlesztés.Oké,igy már csak a maradék 15 évvel kellene valamit kezdeni...(Bár biztos vagyok benne hogy megmagyarázzátok azt is.)Csak ezzel az a gond hogy én vagyok a "Fizető játékos" és játszani akarok a pénzemért!!(Jó tudom hogy én vagyok a kö@ög hogy ezt elvárom,de hát ez van.)Erre mi van?:Csúszás,(Nem kicsit,hónapok/évekröl beszélünk!),más játékoban nerfelések,büntetéssel felérő "hibajavitások"stb.stb..Nem Beholder!Ez nem igy müködik!És tulajdonképpen meghívó ide vagy oda,ezért nem fogok játszani ezzel a játékkal.Remélem levontátok a tanulságokat, (Ti?Kizárt,sosem tanultok!Huszonöt év alatt sem!)én is levontam a magamét.Sok sikert kivánok a játéknak, nélkülem, izgatottan várom a következö játékot amit majd fejlesztettek.(Ami talán kb.30-35 év múlva készen is lesz.)Üdv!Adam.
 
A béta tesz a jövő héten ér véget, utána kell még valamennyi idő, hogy minden felmerült hibát javítsunk, az éles utána indul (kb. másfél-2 hét).

Az Argum gólemet úgy tudod megszerezni, ha játszol a játékkal, a konkrét részleteket kiírjuk induláskor!

Adam: elvlieg küldtünk mindenkinek emailt, amikor elindult a béta, de elképzelhető, hogy volt, akinek a spamban landolt. Aki utólag írt még, a bétába beraktunk mindenkit egyébként.
 
Koszonjuk, hogy ezt megosztottad velunk, most mar teljes az eletunk
 
Hello,

Mikor indul az éles?
A kiszivárgott Argum gólem lapot, hogy lehet majd megszerezni irl?

Üdv: Kyb
 
Nekem nem jött meghívó a bétára,de bezzeg a hírlevek jöttek(az valahogy azok nem keveredtek el...)és valahogy ezt nem érzem korrektnek.Azt sem érzem fairnak hogy mintha Januári indulásról volt szó(tudomásom szerint október van.Boldog új évet beholder!)úgyhogy engem mostantól ez a játék(ami szerintem nem más mint egy sims paródia.)hidegen hagy, felölem már akármikor indulhat én biztos nem fogok erre regelni.
 
A béta tesztelés már nem tart sokáig, kb. 1 hét múlva lezártjuk, ezért újabb béta teszterek már ne jelentkezzenek. A béta teszt után javitjuk a még felgyűlt hibákat, és indul az éles játék, ott találkozunk
 
Sziasztok.
Szeretnék én is kérni 1 meghívót.
Köszönöm előre is.
 
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

Létrehozás: 2019. február 20. 11:29:34Utolsó frissítés: 2019. február 20. 13:34:56 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.