Vissza a Főoldalra
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek
Argum City
Szavazások
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Argum City: Minijátékok
Szerver karbantartás
Argum city: Grafikusokról
Argum city: Robotokról részletesebben
Argum City videó az indulásról

A lista folytatása...
Argum city: Grafikusokról

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 


Argum City: Az alkalmazottak


Az alkalmazottak, és az ezekhez kapcsolódó játékok minden kétség nélkül az Argum City legösszetettebb része. Az alkalmazottjaid a birtokod vendégházában laknak. Itt veheted fel és fejlesztheted, szerelheted fel őket, mielőtt a csatába indulnak.


Minden alkalmazottnak van harci és egyéb szakértelme, ezt már a felbérelésük előtt látod, így tudsz döntést hozni, ki lesz a legjobb tagja a csapatodnak. Az, hogy mennyire képzett könyvvizsgálók, hány nyelven beszélnek és ismerik-e az excel-t, a felvételkor nem derül ki, de igazándiból nincs is jelentősége. A hűségük fontos, de ha nem fogsz ki rögtön egy különösen hűséges embert, nem kell aggódni, a hűség később fejleszthető. Alkalmazottjaid a tapasztalati pontot a kalandokban és a szökőkútnál való meditálással tudnak szerezni. Ha egy alkalmazott szintet lép, elosztható tulajdonságpontokat kap, és lehetősége nyílik magasabb szintű felszerelések használatára. No igen, egész biztos lehetsz benne, hogy legtöbbjük már ég a vágytól, hogy a szimpla karabélyt kézi atomvetőre cserélje, az mégiscsak nagyobb biztonságérzetet ad :)

Fontos tulajdonság a hűség, ez hűségpontokkal fejleszthető, amit a kalandokért kapsz. A hűségtől függ, mennyi tulajdonságpontot kap szintenként, de ha később növeled meg, akkor sem kell aggódni, a korábbi szintekért is megkapja visszamenőleg a pontokat.


A fegyvereknek két alapvető típusa van: a kinetikus (pl. géppisztony) és az energiasebzésű (pl. lángszóró) fegyverek. Az ezzel kapcsolatos képességét, sebzését a karaktereknek a „k-támadás”, és „e-támadás” jelöli. Ezzel összhangban, bizonyos felszerelési tárgyak a „k-védekezést”, mások az „e-védekezést” növelik. Az alkalmazottaknak emellett más tulajdonságaik is vannak, pl. kritikus sebzés, kábítás okozás és kivédés stb. A felszerelési tárgyak külön customizálhatóak, egyedi chipeket ültethetsz beléjük, és speciális implantokkal tudod növelni a hatásfokukat. Alkalmazottjaidnak számos lehetőségük van a harcban való jártasság bizonyítására:

 • Kalandok: a kalandokban változatos ellenfelekkel kell szembenézni. NPC-k, szörnyek, robotok, idegenek, bármi jöhet szembe, mindenre fel kell készülni. A kalandoknak több típusa van, a story kalandok a játék fő történetét mesélik el, és az újabb fejezetek szintlépéskor nyílnak meg. Az ismételhető kalandok általában mellékszálak, és arra szolgálnak, hogy alkalmazottjaidat akkor is tudd fejleszteni, ha épp nincs story kalandod. Az esemény kalandok mindig az adott heti / havi speciális eseményhez kapcsolódnak. Végül vannak azok a kalandok, amelyeket játékosok hoztak létre.

 • PVP aréna: a robot arénához hasonlóan, más játékosok csapatát kell legyőzni ahhoz, hogy a heti ranglistában előbbre kerülj. Az ellenfél csapatát a gépi MI irányítja.

 • Kihívás aréna: Egyre erősebb, gép által irányított ellenfeleket kell legyőzni a csapatodnak, meddig tudsz eljutni? Az elért rangodtól függően naponta, hetente jutalmat kapsz!

 • Elfajzott kedvenc: Ahogy az előző blogbejegyzésben írtam, a csatornába kidobott kedvencek néha mutálódnak, óriásira nőnek. Naponta akár többször is előfordulhat, hogy egy ilyen óriási méretű elfajzott kedvenc támad a városra. Ezt is az alkalmazottaknak kell megállítani, de ilyenkor a szerver összes játékosa összedolgozik, együtt győzik le a monstrumot, és a jutalomból mindenki részesül az okozott sebzés arányában.

 • Térkapu: a kormány hatáskörén kívül dolgozó szövetségi városok néha kísérleteznek olyasmivel, amivel nem kéne. A más, idegen világokra, dimenziókra nyitott térkapukon néha durva dolgok jönnek keresztül. Még szerencse, hogy itt vannak erre is a hűséges alkalmazottak, hogy megfékezzék a veszélyt (és felbecsülhetetlen értékű idegen relikviákkal térjenek vissza).

 • Szövetségi háború: Ezek igazándiból vértelen csaták, igazi emberéletet nem követelnek, csak azt bizonyítják, melyik szövetségi város a jobb, kié lesz a trófea.


  Tihor Miklós

  Kövess minket a Facebook-on!

   | 1 | 2 | 3 | 4 |
  Nézet:
  Cgi film? Csak nem egy intro? Na erre kíváncsi vagyok!
   
  Boulder Dash, eletem elso jateka. Na azt tuti ki fogom parszor probalni.
   
  Köszi, erre nem is gondoltunk!
   
  A Memóriajátékhoz javaslat: a megtalált párok tűnjenek el a képernyőről, mert nagyon zavaró, ha ott maradnak. Az asztali verzióban és bármely webes verzióban is eltűnnek (asztalinál elvesszük a párokat).
   
  Bizony a képeket elnézve Zelenák Anikó óriási veszteség, Isten nyugosztalja szegényt, nagyon szerettem a képeit már HKK-ban is, és ezek is magukért beszélnek.
  Szintén a HKK-ból már nagyon jó emlékek Gőgös Károly és Lipták László képei, nekem nincs túl jó szemem a művészethez, de benne voltak azon 5 grafikusotokban, akikkel dolgoztatok, akiknek a képeit ránézésre tudtam mindig azonosítani, meg volt az az egyéni, különleges és nagyszerű stílusuk. (Ilyen volt még Fischer Tamás képei is, gondolom az ő kissé mesésebb stílusa nem passzol a játékhoz, de azért muszáj volt megemlítenem, na. Mondjuk... Hörcher Lászéó képei is könnyen felismerhetőek, csak... na azt mondtad csak jót ).

  Mindenesetre ahogy most eszembe jutottak a legelső HKK-s lapok, azért érződik (nagyon helyesen), hogy profibb a szellemiség az eltelt évek alatt, azért már a nagy lelkesedés nem megy apróbb dolgok rovására, amikor már minden jónak és szépnek látszik, hanem valóban odafigyelést érezni 100%-ig az előkészületekben, ez pedig jó jel a játék egészére nézve is. Csak indulna már el, mostanra nagyon kíváncsivá tettetek. :P
   
  Ket kerdes:
  - Meg lehet nezni, hogy a masik jatekosnak a robotjanal milyen a katalizator beallitas? Vagy ha nem (ez is logikus) akkor honnan lehet megtudni, miert irtad, hogy jo ha tudod?
  - A bajnoksagban aktivan kell reszt venni, vagy csak egyszer jelentkezel es az osszes harc lemegy automatikusan es majd csak a vegeredmenyrol kapsz felvilagositast (a'la TF/OV olimpia)?


  A játék jelenlegi állása szerint ezt úgy tudod elérni, hogy csatázol egyet az illetővel, és akkor látod a kapacitás beállításait. Az, hogy csak rákattintasz és megnézed, túl triviális lenne, így viszont vagy erőforrást kell áldozni (kockáztatok egy vesztes csatát, hogy utána nagyobb eséllyel nyerjek, vagy inkább egy gyengébb ellenfelet támadok kevesebb pontért) vagy információt kell cserélni más játékosokkal, ez növeli az interaktivitás lehetőségét. A játékban meg lehet látogatni más birtokát is, és ott akár bemehetsz a műhelybe, de a kapacitást ott sem írjuk ki.
  A bajnokság úgy néz ki, hogy van napi 10 támadásod, te döntöd el, mikor, kire adod le. Mindig pontszámban hozzád közel esőt tudsz támadni. Az ellenféllel a gép "játszik", tehát neki nem kell a gép előtt lennie, amikor támadod.
   
  Miklós korábbi válasza: Hamarosan, amint mindennel kész vagyunk! Ha lesz konkrét időpont, kiírjuk.
   
  Vagy a beta teszt?
   
  Hogy all a jatek? Mikorra varhato az indulas?
   
  kapacitas, nem katalizator, de remelem ertheto
   
  Kommonium, raritium es epikium... Hatalmas nevek Kesobb majd be fog jonni a legendorium is, ugye?


  Ket kerdes:
  - Meg lehet nezni, hogy a masik jatekosnak a robotjanal milyen a katalizator beallitas? Vagy ha nem (ez is logikus) akkor honnan lehet megtudni, miert irtad, hogy jo ha tudod?
  - A bajnoksagban aktivan kell reszt venni, vagy csak egyszer jelentkezel es az osszes harc lemegy automatikusan es majd csak a vegeredmenyrol kapsz felvilagositast (a'la TF/OV olimpia)?
   
  igen.
   
  Telefonon elérhető lesz a játék, android app?
   
  Inaktív alkalmazott képesség:

  A karakternek vannak minden szinten szakértelmei pl. 2. szinten termelékenység (+kredit), meggyőzőkészség (+zen), tudomány (+kutatáspont). Ezek közül mindig egyet választhatsz ki, az lesz az aktív, pl. ha kiválasztod a termelékenységet, akkor arra fogsz bónuszt kapni, a többire nem (akkor se, ha költöttél rájuk).

  Az alkalmazottak nem harci képességei a szakértelmekre adnak bónuszt. Ha a képessége pont olyan szakértelemre adna bónuszt, ami egyébként nem aktív, akkor jelenik meg az "inaktív" felirat.

  Itt jegyzem meg, hogy az inaktív szakértelmek a kaland próbákban azért számítanak.

  Egy grafikussal összeállhatnál már

  Haha, értem, mire gondolsz A játék grafikáján 8 grafikus plusz két stúdió dolgozott / dolgozik, de sajnos vannak grafikák, amikkel én sem vagyok elégedett. Volt pl, ami önmagukban megjelenve még elfogadhatónak tűnt, de így, hogy a dolgok a végükhöz közelednek, eléggé kilóg. Szívem szerint több dolgot is újrarajzoltatnék, de ezek nagy részére valószínűleg csak a játék indulása után fog sor kerülni. Viszont azért sok dolog van, ami jól sikerült, a robotok grafikája, a csatahátterek, a birtok, a design elemek és egy sor egyéb amivel elégedettek vagyunk. Ha gondoljátok, esetleg rászánhatunk majd egy blogbejegyzést arra, hogy grafikusok szerint végigvesszük az elemeket, és megmondjátok, mi tetszik, mi nem.

  Ja, és ha bárki ismer jó számítógépes grafikust, tudunk neki munkát adni
   
  Biztosan szuperhősök mennek le a bajbajutott emberekért, és hozzák felszínre őket.
   
  Egy grafikussal összeállhatnál már
  Egyébként jónak tűnik a játék.
   
  Vagy csak én vagyok vak, vagy nem láttam még rá választ, de az alkalmazottakhoz lenne egy kérdésem:
  Ugyebár két képességük van, egy harci és egy nem harci. Láttam a bemutató videóban, hogy a paneljén azt írta a nem harci képességére, hogy inaktív. Tehát a kérdés:
  Azért inaktív, mert harcoló csapatba van választva? Vagy bizonyos szint után nyílik meg? Erősödnek ezek a képességek az alkalmazott szintlépésével? Vagy elég megvennem egyszer az illetőt ha tetszik a nem harcija, ledekkoltatni a vendégházba és csocsi, állandó bónusz? Netán az ugyanolyan típusú összeadódik két alkalmazottól?

  (Igen, kezd határozottan érdekelni a cucc így előre is, kezdem átnézni a megjelent dolgokat most már (leendő) játékos szemmel. )

  Köszi előre is a választ.
   
  Hamarosan, amint mindennel kész vagyunk! Ha lesz konkrét időpont, kiírjuk.
   
  Mikor is indul? Lehet volt már valahol csak én maradtam le
   
  A cég panelen, az infók résznél van, hogy a cégednek max. hány épülete lehet, ez ha jól emlékszem cégszint*5. Egy adott épületre ezen túl nincs korlátozás, de a magasabb szintű épületek többet termelnek még kisebb szinten is, ezért érdemes a régi épületeket idővel elbontani, hogy legyen hely az újaknak. Azt hogy mikor mit érdemes fejleszteni, pl. érdemes-e valamit 4-es minőségről 5-re felfejleszteni vagy inkább az új épületre cserélni ami 1-es minőségű, ezt a játékosok nálam úgyis tuti jobban ki fogják számolni
   
  A labor, gyogyszertar, stb epuletekbol mennyi lehet? Szamomra nem derult ki a videobol.

  Egyebkent beta indulas idopont?
   
  Egy kis rejtély mindenhova kell!
  Nagyon ígéretesnek tűnik a játék! Már alig várom!
   
  Más játékokhoz hasonlóan, a karakterek itt sem halnak meg, csak elájulnak, a harc végén magukhoz térnek, szóval nem kell félteni őket, nem veszhet el a rengeteg hűségpont, felszerelés meg egyéb erőforrás, amit rájuk költesz (maximum ha véletlenül rákattintasz az "elbocsátom" meg utána az "egész biztos" gombokra )

  Egyébként ezen néha én is elgondolkodom, tegyük fel, a csapat lemegy a föld mélyére, átverekszi magát ezer csapdán és szörnyetegen, és a végén bumm, valami betalál, mind "elájulnak". Utána ki menti meg őket? hogy kerülnek vissza a bázisra? Erről minden játék mélyen hallgat
   
  Ha meghalnak az alkalmazottaink akkor felélednek vagy újak kellenek?
   
  Ultralisk...
   
  Igen Szerzek akkor egy példányt én is belőle, ha megjelent!

  Elkészült az ígért videó, most rakjuk fel.
   
  Miklós, most látom a PC Guruban van veled egy interjú.
   
  Jól hangzik!
   
  Nincs semmilyen késleltetés, végig tudod nyomkodni hamar, és utána is tudsz egy csomó dolgot csinálni.
   
  Jol hangzik ez a tutorial, jol belerangat az egeszbe es raultet az arra, hogy sodorjon tovabb.
  Egyebkent kb mennyi ido maga a tutorial? Vegig lehet nyomkodni negyed ora alatt vagy van benne kesleltetes (orak/napok) amit ki kell varni?
   
  Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

  Létrehozás: 2018. szeptember 26. 12:30:02Utolsó frissítés: 2018. október 16. 14:50:57 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


 • Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2019
  1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.