Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
a tok probléma új keletű dolog, az átlátszó fóliákkal sose volt és most sincs gond, a régebbi kiadású színes tokokba is többnyire belemennek a lapok (mondjuk ezzel is volt már furcsa eset hogy a fekete jó, a zöld jó, a kék meg kicsi volt, gyártó méret ugyanaz...), az új kiadású fekete címkés tokokkal van a probléma tudtommal

amúgy egyszer láttam behos versenyen hogy a helyszínen vásárolt színes tokban S alakban voltak a lapok mert olyan kicsi volt

1-2 mm nem tűnik fel, ennyi a zénes és a nagykieges lapok között is van/volt
 
Az Istenek viadalaban is vannak 4-5-6, sot 8-9-10 VP-s lapok is. Az X-es Szikraciorol, amit gyakran jatszanak ki 5-6-ert, nem is beszelve.
 
Most hogy elgondolkodtam nekem siman befer a Dungeonben vett foliaba meg a Behos 9 szebes mappaba a Zsz lap... nem lattam semmi kulonbseget.
Namost ha arrol van szo, hogy a foliagyartok elkezdtek kisebb foliat gyartani, azt nem hiszem, hogy elkezdenenk kisebb HKK lapokat gyartani... mar csak azert sem, mert megkulonboztetheto lenne (nem kotelezhetjuk az egyszeri jatekost foliavasarlasra, joggal panaszkodna...)
 
Ha nem ilyen brutális módon erősítenék a lapokat, akkor nem lenne kuka a 3-4 éve kiadott nagykieg.

Értem én, hogy a Magic-kel ellentétben a HKK a lapok erősítésének az útján jár, mert úgy gondolják, hogy csak így lehet eladni az újabb lapokat, azonban az sem jó üzletpolitika, hogy ha a Behó 1-2 éven belül nem tudja eladni a kiegeket, akkor utána senki sem veszi meg azokat...
Az új játékosok biztosan nem vesznek régebbi kieget, csakis Zanszilánkot, meg most az Istenek viadalából fognak bevásárolni, az Ujjászületésre meg Elözönlésre magasról tesznek (A HKKBlog oldalon is ezt javasolják a kezdőknek... mert ez az ésszerű ebben a szituban!).

Egyébként meg ha így haladunk, két év múlva a lapokon nem is lesz feltüntetve az idézési költség, mert úgyis ingyen jönnek...
 
Csak egyetlen dolgot nem vesztek figyelembe: hogy nem mindenki játszik tokba rakott lapokkal, és a lapoknak ugyanakkorának kell lennie, teljesen mindegy, hogy 1995-ös, vagy 2012-es kiadású...
Menet közben ezen már nem szerencsés változtatni.
Ha nem jók a tokok, sajnos nincs más út, gyártatni kell hozzájuk megfelelő méretűt.
Egyébként meg nem nagyon vágom a problémát. Sokféle tok volt már a kezemben, de eddig még mindegyikbe bele tudtam tenni a HKK lapokat.
 
Ebben egyetértek, hozzánk elözönlés-újjászületés szokott érkezni, de hát ez van, valahogy meg kell szabadulni a jóformán eladhatatlan kiegektől. nemzeti draft is erre ment ki.
 
Egy kicsivel egyszerűbb csökkenteni a lapok méretét 1mm-rel, ezzel lehetőséget adva, hogy a piacon levő tokokat használhassuk, mintsem gyártatni új tokokat pusztán a HKK lapokra. Van logika is a világon, nem minden az üzlet...

"a régi, még ma is használt lapokból bekerülne egy pár a mostani metagame vérkeringésbe." Szerinted erre komolyan szükség van??? Amennyi régi kieg bekerül manapság a ebbe a bizonyos vérkeringésbe a Behó "támogatások" által, az sokkal több a szükséges nullánál... Ezt próbáljuk meg nem növelni, inkább csökkenteni minden lehetséges módon!
Amúgy kíváncsi lennék rá, hogy mikor fogja a Behó támogatni a versenyeit oly módon, hogy annak a bizonyos támogatásnak lesz is értéke!? 2-3év múlva is Elözönlés, Újjászületés, Tengermély csomagokat nyerhetünk? Személy szerint a 3 küldött csomag és a 4 Zén helyett 1db új nagykiegnek sokkal jobban örülnék a díjalapba...
 
Bizony ám!
Főként ha jó kis hkk illusztrációk lennének rajta
 
fóliára biztosan lenne igény!
 
Sok mindennel egyet értek veled.

De, annyit akkor finomítsunk, hogy a pókerversenyeknél is emlékeim szerint a fix nyeremény egy bizonyos résztvevőszám után van.
Határozzátok akkor ezt meg, és utána lehet a változó részét még megdobálni paklikkal.

Régi kiegek: ne haragudjanak emg a boltosok, de véleményem szerint, amikor berendeltek egy nagy mennyiséget és nem kalkukálták mennyit tudnak eladni belőle, akkor ez nem a Beho hibája, hanem csakis az adott bolté. Ha megkérdeznénk őket, mennyit adnak el a régebbi nagykiegekből sztem elég rövid választ kapnánk. A másik meg, hogy tudomásom szerint sokkal olcsóbban kapják a boltok a paklikat, mint mondjuk ha tőletek rendelnénk a webshopos áron (természetesen nekik si emg kell élni valamiből). DE, teszem azt és sztem ez normális piaci gondolkodás, hogy a veszteségemet minimalizálva inkább eladom 500 Ftért a 3 évvel ezelőtti kiegeket és bukok rajta circa 300 Ftot, minthogy rajtam maradjon és a veszteségem úgy 800 Ft. Vagy egyszerűen emeljék meg 500 Fttal a nevezést és midenki kap egy régebbi nagykieget. Lehet sokan nem röülnének neki, de legalább a régi, még ma is használt lapokból bekerülne egy pár a mostani metagame vérkeingésbe.

A lapoknak nem a vastagságával van a baj, hanem a szélessgével. Gondolom a Behonak van már azért oylan ismerettsége, hogy egy iylen plasztik fóliát le tudna gyártatni normális méretbe, amiből még profitálni is tudna a forgalmazó, a bolt és a játékos is.

huu, hirtelen ennyi jutott eszembe.
 
a lapoknak a szélessége sok!
elég necces betokozni az új színes fóliákba (ezek 91x66 tokok, a hkk lapok kb 90x66 méretűek, és a zanszilánkok ahogy említetted még picit vastagabb is volt)
 
Első sorban nem a vastagsággal van gond (nem hinném, hogy az Ezüsthajnal óta ez komolyabban felmerülhet), hanem azzal, hogy tényleg nagyobb a HKK lapok mérete, mint a többi TCG-é. Az új gyártású UltraPro tokokba már nem férnek bele, kifejezetten régebbieket kell keresni, ha megfelelőt szeretne az ember.
 
A javaslataid mindenkepp megfontolandoak, nehany eszrevetel:

- letszamfuggo dijazas:logikus, de azert a garantalt nyeremenynek (pokeres terminologiabol) is van ereje: amikor felkeszulsz, elmegy egy Behos versenyre, tudhatod, hogy ha nyersz, mennyit fogsz kapni. (jo, nem 100%, mert ha senki mas nem megy el de azert erted)

- nevezes melle olcso nagykieg ill. nagyaranyu arleszallitas a regebbiekbol: lehet ilyet, csak amikor a Beho ilyet csinal, az sajnos a boltok ellen is megy; pl. a regebbi kiegek olcso sealed versenyevel kapcsolatban is volt ilyen problema. Boltok allitjak, hogy sok regebbi kiegeszito is eladhato meg (brutalis arleszallitas nelkul).
Amugy pl. a Juniorbol mar regota van brutalis arleszallitas: 1650 helyett 600 ft.

- nagy kartya: ez nalunk ugy jott le (pl. Abbas Krisztiantol), hogy 'Ne legyen olyan k..va vastag a lap, mert nehezen fér bele a fóliákba és a mappába is!' - ezt kozvetitettuk a nyomda fele, remelhetoleg lesz foganatja.
 
Illetve kiegészítve egy kissé az előbbi hozzászólásomat:

a plusz nagykieg opcionális lenne, tehát aki akar vesz, aki nem meg nem. Ez csökkentené a versenyek utáni eladom a paklijaim mértékét is.

Illetve a régebbi nagykiegek (2 évnél régebbiek) nagymértékű árleszállítását is meg lehetne lépni, mert talán úgy még elmenne és nem porosodna a boltok polcain. Ez onnan jutott eszembe, hogy kártyafólia után kutatva találtam egy boltot és még rendelhető volt az Aranyforrás és az Ezüsthajnal is.

Másik pedig, hogy jó lenne, ha a kártyák méretét szabványoítanák, tehát 1-2 mm-el kisebb lenne, és beleférne az átlagos magices fóliába, mert mióta újrakezdtem a HKK-t kb 3-4 hónapja, azóta nem találok normális protektort a kártáyimra és használtakat voltam kénytelen vásárolni. Vagy ha a méret uniformizálása nem megoldható, a Beho is gyártathatna fóliákat. Kereslet biztos lenen rá, több játékos véleménye alapján.
 
Véleményem szerint a veszteségek minimalizálását szem előtt tartva és a játékosok megelégedettségét is szolgálva a fix díjazást törölni kellene.

Pénz díj sztem ugyanscak törlendő, legyen úgy mint a Nemzetin volt, hogy vásárlási kupon a Behonál.

Nevezők számának függvényében (ergo befizetett nevezési díj arányában) legyen a nyereményalap megállapítva. Meglátásom szerint egy egyszerű kis táblázattal ezt szépen ki lehet számolni, egyedül csak az arányokat kell meghatározni, hogy ki mennyi nyereményre jogosult, majd az értéket átváltani paklikra.

Amúgy az sem lenen egy utolsó dolog, hogy amit régebben is láttam, hogy a nevezeési díjat meg lehetne fejleni, mondjuk 800 Ft-tal és akkor egy nagykieget adnának mellé. Természetesen 1 nevezés mellé csak 1et, ezezl is vonzva a nevezőket.
 
Es mi a velemeny a 38 resztvevore 46000 ft + 41 pakli + 18 zsakbamacskarol? (legutobbi verseny)

Ezzel csak arra akarok utalni, hogy az evi 1 pre-releae-en kivul minden verseny _erosen_ veszteseges (promo). A pre-release-nel ez nem meghatarozhato.
Nincs is ezzel igy nagy gond, csak arnyalnam a kepet.

Max. EP novelo: talalt, sullyedt

Eloholtak: bar van ilyen szabaly, de a versenykiiro konnyeden felulirhatja ezt, ha gondolja. Amugy sokan kertek ezt, azert csinaltuk.
 
Ebben is sok az igazság
 
én eddig máshogy tapasztaltam a dolgot, inkább színesítette az élőholt pakli a veszélyes faj versenyeket, nem volt domináns faj, indulni indultak vele, akár többen is, 1-2 jó eredmény is bejött néha, de nem az van mint régebben a végzeturakkal hogy 10 indulóból 5 azzal van
 
Annak ellenére, hogy én is nagy élőholt fan vagyok úgy vélem etnikumként kezelni őket nem volt jó ötlet, lévén, hogy elég sok más faj tartozik köreikbe, hogy említsek is párat a rend kedvé ért - Vámpírok, motyogók, kísértetek, csontvázak stb... - Ezek közül csak a vámpírok elég ütő képesek hisz a motyogók kivételével a maradékból fajra nem is lehet paklit össze rakni, de így ha nincs meg a 30 vámpír oda dobsz egy zombi mestert és ki kiáltod a paklit élőholt paklinak. Nekem ez nem tetszik. Az élőholtak igen csak érdekes koncepció és mindenki a saját száj íze szerint rakhatja össze de sztem ennyien a legendás lények is mehetnek fajra, hisz nekik is egy ikon tartja össze a bandát + a galetkikről meg se feledkezzünk ennyiből ők is meg érdemelnék.
 
Amúgy azon filóztam a Trax egyetlen egy szócskával igen brutál lappá lehetne változtatni. Ez pediglen, ha nem a gyüjtőbe, hanem a Semmibe lőné a lapot. Úgy már elgondolkoznék, hogy felismerés vagy ez. Így se rossz félreértés ne essék, de azért nem a legjobb leszedés.

Másik: a veszélyes faj témával kapcsolatban, lehetséges, hogy a sok élőholtat ki kellene venni, mint külön faj besorolás, mert túlságosan dominánsá kezd válni. Az orglingokat persze kitiltják sokszor a koponyás barátokat meg nem. Úgyis elsz most már vámpir pakli meg miegymás, aki akr menjen azzal
 
Most már tényleg nincs sok értelme...

A csontváz koncepció előfutára a kis harcosunk, sztem jól sikerült
 
Elnézve ezt a Leah követős élőholt horda vonalat, hozzávéve az orglingos felháborodást, sztem számíthatunk vmi korrekt kis max ép növelős lapra. Csak tipp.
 
Az a helyzet,hogy szeretem az élőholtakat,komolyan.
Egy dolog kezd idegesíteni...nagyjából ugyanazt érzem,mint anno a avégzeturak színre lépsekor,hogy kezd idegesíteni,hogy ennyi jó lapjuk van. Veszélyes faj ugyan nincs a Beholder hivatalos versenyein,de vidéken népszerű és túl ütőképes már lassan az is minden szabálylappal,követővel.
A kérdésem tehát:
Van értelme ennek az új szabálynak,hogy az élőholtak külön etnikumok legyenek?
Őszintén szólva a Semleges csatamező is idegesít,de most valahogy ez az élőholtas dolog jobban...
 
holnap hivatalos munkanap, lesz lap kirakva?
 
Nevezőnként 1 csomag korrekt díjazás lenne.

Én nem indulhatok, nem magam miatt szeretném, de a 110 emberre 55 csomag az röhej volt.
 
A birka szerintem is alap, 2 v. 3 db., en hasznaltam meg Az osok szellemet, meg az uj Nekromantak fattyabol 5-ot, de azt nem irhatta ide, mert asszem Zenbe tettuk
Es a dragabbakbol (ertsd >1 VP koltseg ) kevesebbet, es meg par olcso lapcountert.
 
Na igen én is azt néztem, hogy iszonyatosan nem áll egyensúlyban a nevezők számához mérten.Lehetne egy ilyen tól-ig dolgot kialakítani ami pl 20 nevezőnként változna.
 
Igazából az elmúlt 2-3 bontott után nem lehetne emelni a nyeremény alapot? legutóbb is több mint 110 induló volt. én 5. lettem és ahhoz képest elég karcsú a 3 deck nyeremény.
Valahogy az indulók számához lehetne igazítani a nyereményeket is...
 
bontotton táp lesz.
 
+1!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.