Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
A cel persze az, hogy minden lap jo legyen.

De a 'minden lap versenylap' technikailag nem tarthato.
Egy evben megjelenik 240 lap. Ha sikerul 30-fele (hasonlo erossegu) versenypaklit fenntartani, es ha minden lap csak 1 pakliba lenne jo (amit amugy nem kedvelnek a jatekosok), akkor is atlagosan 8-fele uj lap egy versenypakliba, ami azt jelenti, hogy 2 evben 16, vagyis a 2 evvel ezelotti lapokbol mar SEMMIT nem lenne szabad hasznalni - ez megint erosen nemszeretem dolog lenne.
 
"Nem minden lap kell, hogy versenylap legyen"

Ami azt illeti, de jobb lenne, ha minden lap hozná a tőle elvárt szintet. Nehogy már draftra és a mappák sötét bugyraiba készüljenek a lapok! Ez így elég lehangoló.
 
Bár egy kicsit eltértünk a témától, hadd fűzzek hozzá egy - remélem - konstruktív gondolatot:

A lapok szövegezése nagyon sokat változott az utóbbi években. Letisztultabb, szabatosabb lett, tömörödött és egyszerűsödött. Ma már sokkal kevesebb kiegészítés, magyarázat, egyértelműsítés fér fel a lapokra. A szövegezés egzakt és kompakt (kell legyen), lévén nagyon sok szövege van a mai napság kiadott lapoknak.

Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy nagyobb a felelőssége a készítőknek. Egy egy kósza "d" vagy "k" betű, mint a tulajdonos vagy a többesszám jelölése, egy-egy fogalomkavarás (hatás-forrás), vagy egy ilyen szó utólagos megváltoztatása alapvetően tud beavatkozni a lap erejébe, használhatóságába, működésébe. Megkockáztatom, hogy már a szórendnek, a megfogalmazásnak, a vesszőknek, és pontosvesszőknek is sokszor nagyobb a jelentősége, mint volt néhány évvel ezelőtt.

Mindebből csak azt szeretném kérni, asszem minden mezei HKK-s nevében, hogy a lapokat ne úgy szíveskedjetek tesztelni, ahogyan gondoljátok, hogy az adott lap működik, vagy ahogyan szeretnétek, ha a lap működne, hanem úgy, ahogyan annak a szövegezése szól. Vagy ha ez a kettő valamiért nem fedi egymást, akkor szinkronizálni kell őket még idejekorán.

Összességében szerintem nagyon sok hála és köszönet jár a tesztelőknek, mivel megfelelő színvonalú tesztelés nélkül a játék biztosan nem tartana ott, ahol jelenleg tart. _Oo_
 
De, en zokon veszem. Mindketto fontos, sot meg tobb mas szempontot is kell nezni. Osszetett dolog, de a sakknal biztos konnyebb . Ezert nem Mari neni tesztel az utcarol
 
Hat, pedig azt, hogy mi a tesztelok felelossege, mi hatarozzuk meg, amikor valakivel megbeszeljuk, hogy tesztelni fog.
Es ebbe bizony beletartozik, hogy a megjeleno lapok nem csak jatekerossegben, hanem szovegezesben is korrektek legyenek, valamint a ritkasaguk is jo legyen.
Termeszetesen a felelosseg kozos, nem csak a teszteloke de a teszteloke IS.
En ezt tobbszor kulon hangsulyoztam tesztelesen, es meg soha senki sem tiltakozott:
"hat nekem az rettento unalmas, en csak jatszani szeretek, akkor inkabb nem is tesztelek"

Az pedig konkretan NEM IGAZ, hogy az utolso tesztlista utan ossze-vissza valtoztatnank a lapokon, tehat lehetoseg is van felfedezni a hibakat (mar a feleves teszt-ciklus kozben is amugy, nyilvan nem fogunk direkt elrontani egy kijavitott flavort).
 
Korlátozottabb formátumokon bevethető lesz. Nem minden lap kell, hogy versenylap legyen, ez egyelőre nem az, de talán még változhat a jövőben.
 
Megspóroltál nekem egy kis időt . Én még egy e-mailt és többször átfutok mielőtt elküldöm, ennek megfelelően a behósok legalább egyszer elolvashatnák a leendő terméket mielőtt a nyomdába irányítják.

Ja és amúgy én is szoktam szólni, ha kiböki a szemem egy-egy elírás, de amúgy alapvetően magukon a lapok lehetséges működésén szoktam merengeni, ha nem veszetik zokon.
 
Ha már ennyire a témánál lett a felelősség:
-Ha egy lap hibás/rossz szöveggel kerül fel a listára, az a lap beküldőjének a felelőssége.
-Ha ez nem javítódik a tesztlisták sorozata által, az a tesztelők felelőssége (igazából mindenkié, aki kapott tesztlistát, tehát a Beholderé is, már ezen a szinten is).
-Ha ez a lap meg is jelenik hibásan, az már viszont teljes egészében a Beholder Kft-nek felelőssége, az már nem (lehetne) a tesztelőkre kenhető. És mivel már 2-3 éve ugatva van, hogy kéne lektorálni, még csak azt se mondhatnátok, hogy ezek a hibák váratlanul jönnek.

Tehát a tesztelők csak a rossz tesztlistáért tehetőek felelőssé (már, ha ez a legutolsó tesztlistán is így szerepelt és nem nyomtatási/gépelési hiba), a kiadott lapok minőségtelensége a Beholdert terheli. Az viszont, hogy ezekért tényleges felelősségvállalás történjen... Hát az nem a Beholder stílusa (mint, ahogy a hibás UR-ek sem lettek újranyomtatva).
 
Amúgy tisztelet a kivételnek, ofc.
 
Bar Zsolti mar irta, de:

ez rettentoen nem igy van. Nem "miután mi leadtuk a kommenteket." van. A tesztelok folyamatosan kapjak a friss tesztlistakat, az utolsohoz kepest gyakorlatilag NINCSEN valtoztatas. Ha nem stimmel a gyakori/nemgyak/ritka lapok szama, akkor valtoztatunk, ill. ha konkret hibat talalunk.

Keretik nem atharitani a felelosseget, hanem folyamatosan nezni a listakat es kiszurni a hibakat. (van, aki csinalja rendesen)

(ezt igazabol maganban kellene, de a nem-teljesen-igaz nyilvanos dolgokra nyilvanosan fogok valaszolni, sajnalom)
 
a burástyákat is szeretem! hajrá BURÁSTYÁK, HYDRÁK, SZILMILLEK
 
Hát nem hordalény,ez biztos,és mivel kontrollos kragoru nemigen van,a hordába meg nem fér be,így marad a mappában.
 
Zsolti for president!!!

Amúgy sztem is oda lehetne adni Jánosnak kiadás előtt és olvassa át, több szem többet lát és kb az a 10 lap megvan 15 perc alatt.
 
Az Ősi gyógyítás flavorját mondjuk pont észrevehettük volna (megnéztem egy régebbi tesztlistát, már ott is hibás), úgyhogy szerintem nem kell mindig reflexből hárítani a felelősséget (amit kábé folyamatosan látok minden tesztelőnél).

Köszi az észrevételt János, a jövőben jobban idafigyelünk majd erre is!
 
Ja és a lépéselőny használata (részemről legalábbis) nem egyfajta hóbort vagy divat, hanem egyszerűen kell az, hogy a lényes vagy-tárgyas (fk vagy csapda) deckek az első körben is már tudjanak kirakni vmi zavaró lapot, még akkor is, ha nem kezdett vagy leszedték a követőjét. A jó ütem megér egy lapot, feltéve, ha nem valami vp-termelős kombóra gyúrsz.
 
Pár észrevétel.

@zoralltigris: a halál éjfekete lovasa minden csak nem hordalény. Nem szükséges repülnie, mert a képességéért szeretjük. Vagy be se rakjuk, mert nincs ilyenre szükség.

A papírgólem képe teljesen rendben van sztem.

A káoszlovas téma: sztem pont ebből indultunk ki, hogy a lapok felülírhatnak szabályokat, ezek után magától értetődő, hogy te hozol döntést a húzásiban is.

Tesztelők és lap/flavor szövegek: mi ezeket csak papír formában látjuk, a szövegek csomószor változnak még egy kicsit miután mi leadtuk a kommenteket. Egy kis finomítás itt vagy ott. De a megjelent lapokon való tényleges elírásokért aligha lehet minket okolni, hiszen a nyomtatásra kiadott verziót nem ismerjük. Ezen a ponton lehetnének körültekintőbbek az illetékesek, ezt elismerem.
 
Nem erre gondol......
Ez már máskor is felmerült.....
Arrol lenne szó hogy amikor teljesen vége a tesztelésnek ,mikor már csak a nyomtatás van hátra,akkor minden lapot átolvas pár önkéntes(kapnak egy listát) és a hibákra felhivja a figyelmet.Erre az önkéntes átolvasgatásra jelentkezett önként TJ 007 barátunk.
Ez nem tesztelés lenne csak egyfajta lektorálás.
sztm egy kiegnél meg lehetne próbálni.......
 
Csak 1 aspektusra reagalnek:

a HKK tortenelmeben volt olyan, amikor Pesten kivul Debrecenben es Bekescsaban is volt teszteles.
Kb. ugyanannyi kisebb hiba volt akkor is, eleve nagyon keves ilyen jellegu kommentet kaptunk videkrol.

Nem, nem tervezzuk kiboviteni a tesztelest mostanaban. De olyan mar tobbszor volt, hogy tesztelotol megvaltunk, es mas jott a helyere.
 
12 tesztelobol senki nem a lapon leirtat olvasta hanem fejbol tolta a jatekot! hat az szep... es ez csak 10 lap..

huzni kotelezo amig valamilyen lap konkretan azt nem mondja hogy nem az.. nem saccolgatok hogy ez igy mukodhet.. olyan meg nincs hogy egy lap ezt sugallja..
 
Sajnos egyet kell értsek. Ősi gyógyítás flavour: "Chara-dinak..." Ez helyesen: "Chara-din-nak..." vagy legrosszabb esetben: "Chara-dinnak..." lett volna pl.
 
Nyugi, egy tesztelőt sem cserélnek le.
Már párszor elmondtam, hogy ha kapok egy listát a képességekkel, szívesen kiszúrom az ilyen nyilvánvaló hibákat. De amíg csak pesten van tesztelés, addig ez lesz. Újranyomott régi lapok, meg teljesen nyilvánvaló stilisztikai és formai hibák a szövegben.
Ez van, ezt kell szeretni...
 
Milyen második kör?
 
Csak arra probaltam utalni, hogy mint ahogy a nyelvnel is, ha eleg sokan ertenek 1 szot, akkor az onnantol letezik - itt is, ha sok emberbol nagyon kevesnek okoz problemat, akkor kevesbe fontos mondjuk 1 azonnali pontositas. (de benne lesz FAQban mindenkepp)
 
Kíváncsi lennék rá, hogy hol olvastad a Kódexet... Mindegy.

A "húzni kívánt lapért" - megfogalmazás azt sugallja, amit Balázs is leírt. Tedd mellé az Ostrom (új) című lapot! Ha a lap úgy működne, ahogy írod, akkor hasonlóan fogalmazott szövege lenne, mint az Ostromnak.

Tehát: vagy kifizeted a 2 Vp-t, és felhúzod a húzás fázisodban a lapot, vagy nem fizeted ki, és nem húzod fel.

A megfogalmazás kicsit valóban pontatlan. Ha lett volna lehetőségem lektorálni, erre tettem volna javaslatot:

"Ha megsebez egy játékost, ez a játékos a következő köröd elejéig csak akkor húzhat lapot, ha húzott laponként 2 Vp-t kifizet (ha nem fizet, nem húz, a húzás fázisban sem)."

Ez így hat szóval hosszabb, mint a tényleges verzió, de nem hagy hátra kérdéseket.
 
Amit leírsz, az tök okés, egy lap valóban felülbírálhatja a szabályokat. Ez tiszta sor.

Az hogy nem teljesen egyértelmű a lap szövege, viszont nem igaz Jelenlegi leírása teljesen egyértelmű!

Minden húzni kívánt lapért 2 manát el kell költeni. Jön a kör eleje : kívánsz húzni? Kívánsz mert kötelező, akkor 2 mana lesz Érdemes rátolni a FAQ-t, mert most sehol nem bírálja felül a lap szövege a kötelező húzást a húzási fázisban.

u.i.: Mivel erre a szövegértelmezési pontosításra 12 tesztelőből senki nem figyelt oda akkor, mindenkit lecseréltek ?
 
A lap felulbiralhatja az altalanos szabalyokat. A lap szovege azt jelenti / azt akarja jelenteni: koltod a 2 VP-t vagy nem huzol valasztasod szerint, es ez a kor eleji laphuzasra is vonatkozik.
Lehet, hogy nem teljesen egyertelmu, a 12 tesztelobol mindenesetre mindenki igy ertette (kiveve, aki nem figyelt oda, de az ki lesz rugva ) - de azert a kovetkezo FAQba erdemes lesz beleirni szerintem.
 
Józsi98: Köszi a reakciód De nem azért maradtam egyedül ezzel az "újrakiadottlapokszarok" dologgal, mert én még mindig próbálok kitartani, ahelyett, hogy abbahagynám, mint ahogy sokan mások tették?
Az gondolom nem csak nekem tűnt fel, hogy egyre jobban csökken a fórumozók száma (sajnos a blogos hozzászólások száma is a korábbiakhoz képest). Maradt egy kemény mag, akiknek minden fasza (kb az mszp is így olvadt el).

Balázs: Az nem az én hibám, hogy sorra ilyen újranyomott lapokat adtok ki. Nem mondhatod hogy az összes zént lehúzom emiatt (mert ez csak a harmadik eset volt), azt meg pláne nem, hogy nem próbáltam konstruktív javaslatokat tenni itt a fórumon ez ügyben.
 
Ha van nála elég arra az esetre, ha ez a pakli válna a legtrendibb fajos (vagy akár hagyi) paklivá, és mindenki eszeveszetten ezeket keresné, akkor nem szóltam.
 
Krisznél van bent például
 
"A harmadik lovas" nevű lap újranyomását tervezi a behó, ha már ilyen sok újított lovas és morf jött ki mostanában? Jó az a lap, ahogyan most van, de viszonlyag nehéz beszerezni, és sok is kell belőle egy pakliba.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.