Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
kivéve azokat a lapokat, amiket nem lehet áldozni.


Benne van a FAQ-ban a kerdesedre a valasz. Egyebkent erre a kitetelre en is rakerdeztem, de vegso soron nem szamit.
Ez a FAQ jelenlegi formajaban egy olyan jatekhelyzetre ad egy fajta megoldast, ami valoszinuleg evente 2-szer fordul elo.
 
mélységi zombi rulez!
 
Akkor innentől kezdve a halandóságnak áldozható olyan lap is amire rá van írva hogy "nem áldozhatod fel" ??

mert ugye a szabály alapján a helyszínre is ráírtnak tekinthető, csak a szóismétlés miatt egyszerűbb volt a szabályba foglalni
 
Megjegyzések a problémásnak vélt FAQ-khoz:

Tolvaj klántag: Igen, Balázssal együtt hoztunk egyszer egy ezzel ellentétes döntést. Azóta átgondoltuk, elolvastuk az eddigi FAQ-kat, ez tűnt a logikusabbnak.

Óriás krabber: Mindenkinek igaza van a 0 ÉP alatti lények kérdésében, aki ezt felvetette. Miklós, a krabberek szülőatyja, erratázta a lapot az egyik versenyen, azért került fel ez a FAQ. Csak az óriás kraberre vonatkozik, és felülírja lapot és a szabályt.

Síkáldozás: Síkot továbbra sem lehet áldozni. Egyedül a halandóságnál döntöttünk úgy, hogy a fizetendő lapok nem 'forrás, ami ezt meg azt csinálja', hanem egy 'forrás, ami kinyír, kivéve ha...' (a kivéve lehetne akar 1 pohár víz megivása is), és így áldozhatsz neki olyan lapokat is, amiknek a forrásokhoz, más lapokhoz nincs köze. Ez egy elég speciális dolog, ebbe minden mást belemagyarázni felesleges.

Dorka: Az Edralianos rész hibás volt, javítottam.
 
Sziasztok,

Utanakerdeztem nehany altalam vitatott vagy kerdesesnek tartott FAQ-ra, es a kovetkezo valaszokat kaptam:

A Krabberes FAQ lapszoveg-modosito, azaz mostantol igenis reakcio a krabber kepessege.

A sikaldozas vs. Halandosag FAQ is ilyesmi kiveteles eset teremto dolog. Csak a Halandosagnak lehet helyszint a gyujtobe dobni.

Tisztelet,
Csabi
 
Nem értek egyet. Szerintem olyan az óriás krabber képessége, mint az életjelző vagy a DEM. Ha meghalna valahogy, akkor használhatod és nem hal meg. Nem egy reakció, amitől nem hat rá valami leszedés, szal nem olyan mint pl. egy testrész.
 
Ezt a részét a krabbernak valóban elnéztem, de ugy vélem, hogy abban akkor sem írtam hűlyeséget, hogy egy 0-ás ép-jű lényt nem lehet bedobni költségnek, csak saját magát mentheti meg, márpedig ha reakcióból tőrténik, akkor még nem 0-ás a lény, a faq szerint meg az, tehát a sebződés után járunk, azaz a lény nem áldozható elviekben (mert ugye a faq szerint igen).

csak ezt a szabályt sehol nem találom, de pl. a Feri is ezt mondja, hogy itt hibádzik a faq.
 
Csakhogy ez nem sebződéstől véd mint írták hanem megmenti és után poénból felgyógyul, ha esetleg valamitől sebződött volna. De valóban várjuk meg, mi jön ki rá!
 
sajna én nem látom a "reakció" szót - ez inkább egy speciális életmentő hatással bővíti az életmentős részt (vagy vmi ilyesmi) - de bárhogyis, ha nincs a lap miatt egy spec. szabály, akkor sosem működhetne a lap
 
Az Óriás krabberes FAQ nem hibás, csak pontatlan. Ha sebződésről van szó, akkor valóban nem lehet beáldozni a másik krabbert, ha viszont egy sima leszedésről, akkor már reakciónak számít a képessége, és ekkor be lehet dobni.
 
Mire reagálsz???

nem egészen, mert megtörténik a sebeződés -és nem előtte gyógyítasz, azaz életet mentesz- hanem 0 alá kerülnek a lények, és elvileg rögtön meghalnak, annyi, hogy a szabály lehetőséget biztosít arra, hogy ilyenkor az ilyen lények megmentésére életmentő hatásokat használj, és nem reakciókat -más kérdés, hogy ezekre a forrásokra lehet reakciókat használni-.

Na már most ,egy 0 ép-és lénynek az életmentő képességét csak önmaga megmentésére használható, azaz a az Óriás krabber saját magát meg fogja tudni menteni, hiába 0 ép-s DE ehez áldoznia kell egy másikat költségnek, viszont 0 ép-s lényt nem lehet költségnek áldozni, és itt a hiba a faqban, csak sajnos nem találom ezt a költséges szabályt, hogy a behó kijelentésével is igazoljam.

De az itt megszólaló tesztelők is ezt mondják, és a korábbiaknál is erre utaltunk páran.
 
A helyszín áldozás, szerintem is marhaság, de a krabber nem, mert az a krabber reakció képessége, hogy megmeneküljön, és így még azelőtt menekül meg illetve, áldozódik fel a lény, hogy kikerült volna a játékból, és ezen elv alapján semmi probléma nincs.
 
A helyszínáldozás és az óriás krabberes faq tuti benézések. A többi vállalható.

A thuzad-apró faq alapján mostantól lehet tudni, h mi az, h sikeresen kijátszott lap. Minden ami nem lett lecounterelve.
 
Ellenem már beítélte Dani Zoli azért írtam amit és mondtam amit mondtam...
 
a tolvaj klántagos faq-n meg nem tudom mit hüledeztek, ez már így van egy ideje

http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&faq= A+gazdagok+v%E1laszt%E1sa
 
a krabberes faq-t sajna elnézték, nem lehet olyan lényt áldozni, ami már eleve halott lenne
 
ez nem igaz, 0ép-s lény nem használhatja képességét, amg 0-ban van, kivéve, amivel menti az irháját - vagyis mindegyik megmentheti saját magát... :P
 
Egyet értek, és nekem a tippem is megvan hogy miért betlizték el a halandóság-helyszines témát.

Amugy ha jól elékszem pont ellened volt ugye a kupak tanács és te voltál a szenvedő alanya

csak nekem az életmentéses áldozásnál ott a bajom, csaak nem találom, hogy tudtommal egy 0 ép alá került lényt nem lehet költségnek áldozni.
 
Szerintem a FAQ-k rendben vannak, egyedül a Halandóságos-helyszínes téma lesz valószínűleg a Bölcs-öshöz hasonlóan visszavonva.

Nem értem az olyan kommenteket, miszerint "a behónál pénzfeldobással döntik el, hogy mi hogy működjön" illetve, hogy "ez egy viccműsor"... A mostani FAQ-k szerintem mind hasznosak, hiszen szinte az összes példa játék közben merült fel, és hasznos magyarázatot adnak, melyek a jelenlegi versenylapokkal kapcsolatosak. Inkább örülni kellene nekik, mert a már említett helyszínes példán kívül mindegyik rendben van.
 
A tolvaj klántag-szörnybűvi le van szarva. Az a lény, amit elklántagoznál, max 2-es, tehát a rajta lévő szörnybűvi max 1-es, kérd hát el azt
Az már parább, h pl a szilánktündért begyengíti.
 
Akkor kb érzed, hogy mit is keresek, de amig nemtalálom, addig meg vagyok győzve, és egyre inkább nem találom

Csak a te ellenérved azért kevés, mert most a mesét mellőzve:

Attól, hogy egy lapon van egy segítő kitétel, az nem azt jelenti hogy emiatt másképp müködik a többitől. (Ezt lehet a Makó Balázs jobban megtudná fogalmazni, Vagy a Csaba, úgyhogy keresem azt a faq-ot vagy valamit ami egzaktabb, mint a birkás érved)
 
AK146) Kijátszhatok-e egy varázslatot olyan lényre, amire nem hatnak források vagy forrásra immúnis? Az Uwalláról (új) az AK137 és AK141-ben leírtak alapján az ilyen lapokra ki sem lehet játszani a varázslatokat. Sajnos a 8. kiadás szabálykönyve ellentmond ennek, mivel ott azt írtuk, hogy az immúnis lényekre ki lehet játszani varázslatot. Az egyszerűség, áttekinthetőség és a viták elkerülésének érdekében felülbíráljuk a szabálykönyvben leírtakat. Ha egy lény immúnis valamire, vagy nem hat rá valami, akkor azt ki sem lehet rá játszani, vagy nem lehet rá használni. Ezzel ezt a probléma kört végleg megoldottuk. Tehát pl. ha egy Sheran lázadása (új) vagy Gyenge pusztulása leszedné a legnagyobb vagy legkisebb idézési költségű lapot, akkor a forrásra immúnis lény nem számít ide, hiszen az nem lehet célpontja egyik varázslatnak sem.


az immunitás régóta jelent célozhatatlanságot is

a különbség abban van hogy a célozhatatlan lényt lekapja a sóhaj az immunisat nem...
 
"Egyelőre"...

énis attól félek hogy ez a kulcsszó...

"Nekem az is furcsa amit a birkás felvetésemre mondtak, ha minden lényem a gyűjtőbe kerül egyszerre nem csak saját magát tudja bedobni a birka reakcióként?"

nem, mert a birkára DIREKT RÁ VAN ÍRVA hogy olyan lényt is dobhatsz rá ami épp a gyüjtőbe kerűlne!

(asszem ez elég is hogy a krabberes kérdésben alul maradjak ugyanis arra nincs ráírva...)
 
Csak a bramvell elég meggyözően belekötött, pedig tudom hogy nem igy van, csak nem találom

Ugye a lényeg, hogy egy halott lényt semmire nem lehet használni, amig megnem mented, de itt nem ezt találtam meg

(és az áldozásnál sem találom, ugyhogy egyelőre bramvellnak és a faq-nak igaza van)
 
Köszönöm. Már azt hittem ilyen hülye vagyok hogy csak én játszok így.

Nekem az is furcsa amit a birkás felvetésemre mondtak, ha minden lényem a gyűjtőbe kerül egyszerre nem csak saját magát tudja bedobni a birka reakcióként?
 
Oké
 
pontosan, az óriás krabber saját magát menti meg a másik lény feláldozásával
 
Ezt vehetem célzásnak is?
 
(AK11 Nem gyógyíthatok a Gyógyító kamrával a lényemen, ha egyszerre ütik le a kamrát és egy lényemet. Ez arra az esetre vezethető vissza, amikor egyszerre ölnek meg több lényemet, és az egyik tud gyógyítani lényen. Életmentő hatásként először a saját magát kell megmentenie, mivel 0 ÉP alatt levő lények másra nem használhatnak életmentő hatást. A kamrát ilyenkor egy 0 ÉP alatt levő lénynek lehet elképzelni, azonban mivel magát nem tudja gyógyítani, így a lényemen sem gyógyíthat.
 
monjuk sztem nincs baj a klántag fuck-al.
vegyük úgy, hogy a szörnybűv egy b*zi erős mágnes, elveheted, de visszavonza a helyére
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.