Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Balázs!

Meg kéne fontolni, amit írtam a profi kategóriáról, hogy sima bontott helyett zénes draft legyen esetleg, egyszerre 5-5 csomag kibontásával... Vagy valami más formátum. Esetleg meg is lehetne szavaztatni a lehetőségeket.
Csak amiatt írom, mert aggódom a formátumért.
Amatőrben biztos lesz elég érdeklődő.

J.
 
Ne übereld a behó hülyeségét!

Tragic Bronson alert!!!
 
Szerintem meg az lenne a jó megoldás, ha e helyett egy másik lapot osztanának ki, pl:

Barti, aki iszonyat

Leah kalandozó

Repül
Idézési költsége nem módosítható
Bűvös erdőid mindenképpen működnek, ez a képesség a gyűjtőből is működik
Ha ellenfeled Varga Robi, megnyerted a játékot, ha te vagy Varga Robi vesztettél

2/2


És ennyi, bigidi-bammm megvan oldva a probléma!
 
Sztem is jobb lenne, ha nem ez az elfuserált verzió lenne osztva, hanem bármi más helyette (de egy idei a másik 2 új UR kizárólag). Aztán az új nagykieggel a megfelelő köntösben lenne kiadva a Rejtett tartalék.
 
:-P
 
Ez a levelezôtagozat hátránya
 
Ez azért poénos, mert én Mensa HungarIQa tag vagyok (130 feletti IQ-t jelent) és ennek ellenére nem vagyok még profi, Nemzeti bajnok, stb.
Ez elsősorban azért van, mert a HKK nem csak az IQ-ról szól, hanem többek között a memóriáról, taktikai érzékről, kreativitásról (és a pénzről is sajna)

Szóval a magas IQ nem jelent automatice jobb teljesítményt a HKK-ban
 
Titkos,bennfentes infó!
 
Nem kotozkodni akartam, hanem erdekel a valasz a kerdesre.
(amely ugy szolt: mennyien voltak az egyes Rawen versenyeken, es hol lehet errol olvasni a neten - kiveve az elso, bontott versenyt).

De ugy latom, te nem tudod a valaszt.
 
Ez most komoly?
 
Kifejezetten örülnék ha Nemzeti előtt nem jellene meg.
 
Engem sem kifejezetten zavarna. Bár igazából nekem mindegy, ha ezért kell küzdeni, ezért küzdök, ha másért, akkor másért
 
Az az ötlet tetszik, hogy nem most jelenne meg, hanem később, normális verzióban.
 
Mert nem egy UR-ről van szó aminek értéke van hanem a kieg egyik leggyengébb ritkájáról
 
Aki úgy gondolja, hogy ez viszonylag egyedi hiba, és majd legközlebb jobban ügyelnek, nézzen rá a lapkeresőben a Csábos áldozat-ra, és hasonlítsa össze a kinyomtatott verzióval!
Ez is elég friss eset, mégsem lett következménye (pl. újranyomtatás, vagy legalább legközelebb több figyelem).
 
Mi az a support? (mármint ami a Beho gyengéje)
 
HKK túllépett az átlagos szellemi képességű egyedeken és már csak a 'Mensa klub tagjai' élvezik a verseny szintű játékot.

Ez egyfelől jó, mert akik tudják tartani a tempót, azoknak remek szellemi kihívást és élményt jelent. Rossz viszont a bővülés szempontjából, mert a tömeg nincs olyan szinten, hogy élvezzen egy ilyen komplexitású játékot.

El kellene dönteni, hogy ki a célcsoport, és ennek megfelelően kiigazítani a kormányrudat.

Beho gyengéje mindig is a support volt, de nagyon sokat fejlődtek ezen a téren is. Viszont vitathatatlanul ők a legjobb játékfejlesztők, amióta piacon vannak, így létjogosultságuk megkérdőjelezhetetlen.

Az elnyomás értéke az 1 / 10000 -ből adódik szerintem, itt viszont 100 / 100 a helyzet. Javaslom lépjünk ezen túl. Most 1-el kevesebb UR lesz, a rosszat be kell zúzni, és jöjjön ki év végén majd rendesen.
 
Várd ki a végét...Szépen lassan át fognak menni az emberek,hkk versenyre meg majd kérnek decket.Talán páran már megtettek,de TE biztos tudod
 
Sziasztok,

Nem szeretnék senkit megbántani akik már immáron 20 éve beleteszik az energiát/munkát/időt a játékba (mert 169 lapot jól megcsinálni egy kiegben is nagyon nagyon komoly erőfeszítést igényel), de úgy gondolom, ha őszintén leírom amit látok az a HKK-nak is segíthet (nem a játékrendszer szemszögéből, hanem sokkal inkább az üzleti oldalról).

Én egy teljesen átlagos fogyasztóként kezelem magamat:
- a játék élményért játszom, mert segít kiszakadni a napi monotonitásból
- szerencsés vagyok, mert van pénzem arra, hogy a HKK-ra áldozzak (sajnos ahogyan látom a játékosok többségének erre kevesebb a lehetősége, de sokan vannak hozzám hasonlóak is) és meg is teszem ha azt látom hogy "megvásárolhatom" vele a játékélményt egy új kiegészítőnél, versenyre való nevezéssel.

Szerintem a HKK-nak fogyasztói szokásaikat tekintve hozzám hasonló fogyasztókra (vagy olyanokra akik potenciálisan hasonlóak lehetnek) lehet szüksége NAGY TÖMEGBEN (ez a kulcs), ha hosszú távon életképes akar maradni.

Ennek érdekében valamit tenni kell, hogy újra játékosokat rekrutálhasson a játék, mert jelenleg ezt - többek között - a szabályrendszer bonyolultsága és a lapok inflálódása erősen gátolják.
Márpedig, akik jelenleg eltartják a HKK-t azoknak a jövőbeli vásárlói potenciálja elég egyszerűen értékelhető: hosszú távon 0. Mert dolgozni kezdenek, családot alapítanak egyszerűen kifelé mennek a játékból (ha semmi a fentiek közül nem következik be akkor meghalnak egy idő után - bocsánat a szarkazmusért csak már nem tudom élesebben érzékeltetni, hogy mennyire fontos széles körben elterjednie egy ilyen játéknak)

Lehet erre mondani hogy eddig is megvolt a Beho, meg mindig lesznek játékosok.
Ha ez a mentalitás akkor áldásom rá DE úgy gondolom, hogy ez nagyon szerény ambíció egy olyan játék részéről, amely:
- stratégiai gondolkodást
- numerikus készséget
- versenyszellemet
- erőforrásgazdálkodást
- gyors döntéshozatalt
- komplex információkezelést
mint készségeket fejleszt kicsi kortól (ez ugye az egyre komplexebb szabályok keletkezésével persze feljebb tolódik ki) egészen sokáig.

Én kis túlzással 14 év után kötelezővé tennék valami ilyesmi játékot a gyerekeknek, mert ezek a fenti készségek mind elengedhetetlenek a mai világban.

Miért is írtam le ezeket?
Ha ez a széles körű fogyasztói bázis kialakul (akár annak árán is hogy pár dolog egészen megváltozik a játékban és néhányan el is hagyják a harcmezőt --> egyéb alternatíva a fent említett okokból a lassú elmúlás lesz), akkor van megfelelő cash-flow arra, hogy a játék minőségi jellemzőire is több hangsúly kerüljön, mert szűkös budget-ból tényleg nehéz.

Az UR elnyomtatása pedig objektíven értékelve nem sok kérdést vet fel: veszek valamit --> rossz a minősége --> visszaviszem --> kicserélik. Ha ez egy cipőboltban nem így megy akkor nem veszek ott többet cipőt.
És szépen lassan a kártyajátékok körében is nyílnak majd új "cipőboltok".
(Sajnálom, hogy le kell írnom egy HKK-s fórumra a Rawen szót - ezt már pár hónapja próbálom elkerülni -, de ezen a ponton tényleg úgy érzem, hogy ha ez nem kerül kimondásra, az hosszú távon árt a játéknak és annak a cipőboltnak a megszűnéséhez vezethet ahol sokan vettük meg gyermekkorunk kedvenc cipőit és amit még mindig szívesen látogatunk, mert szeretünk itt vásárolni)
 
Világos. Akkor én kérek elnézést...
 
Nem a te részed a felháborító...
 
kértetek???? tudtommal ő maga ajánlotta be magát!!!!
azért ne keverjük a dolgokat...


Azt mondtam, hogy ha kapok hivatalos felkérést ennek a feladatnak a végrehajtására, akkor vállalom.
Úgy láttam, igény van a szabályok rendezésére, de a végrehajtásnál már nem volt olyan nagy tolongás, hogy hadd csináljam, hadd csináljam...

Ha segíteni akarsz, Te vagy akárki más, a lehetőség adott (lesz) rá. Nem kívánom kisajátítani sem ezt a hálátlan (nemes?) feladatot, sem a dicsőséget. Mindazonáltal valakinek fel kellett vállalnia végre, mert egyébként semmi sem történne.
Bizalmat kaptam, megpróbálom megszolgálni.
Nem tudom, ebben számodra mi annyira felháborító...
 
A minőség és megbizhatóság még mindig fontosabb, mint az ár.


ezzel sztem sokan egyetértenek, de sokak pont nem ezt látják... /pl. a jellen esetben sem/

nem mondom, hogy a minőség és az ár egyensúlya könnyü kérdés lenne, de talán sok a minőségi hiba sztem, ami nem mind ár kérdése
 
Sajnos ez nem így működik, hogy az olcsó az jobb.

Amikor eredetileg elkezdtük a HKK-t kiadni, a teljes nyomtatási menetet személyesen ellenőriztük, mégis állandó problémák voltak. Hol a hátlap árnyalat volt leheletnyit eltérő, hol a papírvastagság volt pár tizedmilliméternyit más, hol a vágás vagy a lakkozás nem volt tökéletes, hol a keveréssel voltak gondok. (és igen, voltak újranyomások, megsemmisitett lapok stb de ezt sosem vertük nagydobra). Amikor végül a dolgot bejárattuk, akkor csak az számított, hogy ugyanazt a minőséget kapjuk, nem rohangásztunk folyamatosan újabb árajánlatokért. Persze volt olyan év, ahol annyi HKK fogyott, hogy már egy nyomda nem győzte, akkor átmenetileg kerestünk még egy nyomdát (voltak is problémák). Sajnos sok éves együttműködés után a bevált nyomda 3 éve megszűnt, ezért muszáj volt váltanunk. Itt megint előről kezdődött minden, de mostanra már minden be van járatva, az új nyomdával jól tudunk együtt dolgozni, pontosan tudják az elvárásainkat. A minőség és megbizhatóság még mindig fontosabb, mint az ár.

Egy ultra-ritka kinyomtatása nem annyiból áll, hogy megnyomnak egy gombot a szines nyomtatón és előugrik a kártya. Egyszerre mindig 20 db különböző kártya van egy íven, és van egy minimum print run. Tehát az UReket egy nagy kieg ritka ívén lehet kinyomtatni (ezért nem 20-szal osztható a ritkák száma egy kiegben, mert ott vannak a ritkák is). És a nyomdagép végignyomja azokat a példányokat is, amelyekhez a szineket lövik be, ill. nincs rá szükség, meg kell semmisiteni. Külön iven 1 UR-t nyomni külön szerszámmal, gépidővel stb horror költség lenne. Egyébként azt is megfontoltuk, hogy egy zén ivre rakjuk rá (akkor 1 zénben 9 lap lett volna csak) de ez sajnos még drágábbra jött volna ki.

Szóval max. akkor annyi lesz, hogy ezt a lapot nem osztjuk a későbbiekben.
 
Sztem sokkal többet érne egy elnézést ezt elb asztuk, mint ez a hanta.

Erről az egészről az a történet jut eszembe, amikor vmit elrontottam és meg akartam magyarázni Apámnak, amire ő csak higgadtan mondta, hogy ne magyarázzam, hanem hozzam rendbe a dolgot.

remélem a köv kísérlet már jobbra sikerül, mert ez gyengécske lett.
 
Úgy gondolom, ha inkább ki sem osztjátok (1t sem!), és a következő kieggel egyel több UR érkezik ( ez normálisan ), sokkal igényesebb, és elfogadhatóbb megoldás lenne.
 
Már csak a kíváncsiság kedvéért kérdezem meg, nem akarok a zsebetekben turkálni.

Egy darab (gondolom teljesen mindegy milyen) HKK lapnak mennyi a fajlagos nyomtatási költsége?

(hátha van valaki, aki olcsóbban tudna nyomdát ajánlani)

Béla
 
Erről az egészről az a történet jut eszembe, amikor pár éve valamelyik versenyen odajött hozzám egy HKK játékos, és mutatott egy misprint lapot, kérte hogy cseréljem ki neki. Mondtam, hogy örömmel, én gyűjtöm a misprinteket, hiszen minden gyűjtögetős dologban (kártya, bélyeg stb) ezek kiemelkedően értékesek. A srác azonnal rémült arccal azt mondta, hogy köszi, inkább megtartja.

Hibák sajnos mindig voltak és lesznek. Minden szöveget a tördelés előtt alaposan ellenőrzünk, és utána a kész, kitördelt íveket háromszor átnézzük. Sajnos, itt ez a hiba az ellenőrzés után, a levilágításkor legenerált fájlnál romlott el, ezért csak a kinyomtatott lapoknál láttuk a hibát. Az első gondolatunk az volt, hogy a lapot újra kell nyomtatni, és akkor kiszámoltuk, hogy ez mekkora költséggel jár. Sajnos ez a költség olyan magas, hogy az újranyomtatás nem járható út. Két alternatíva maradt, a lapot egyáltalán nem fogjuk kiosztani, vagy pedig szemet hunyunk afelett, hogy nem az a kép került rá, ami a korábbi verzión volt. Végül az utóbbit választottuk, hiszen a lap maga nagyon jó és hasznos, biztos van, aki szívesen játszana vele. (És szerintem attól, hogy ez egy misprint - nem sok ilyen lapunk volt, UR-ben meg különösen nem - csak értékesebb lesz.) De ha ezt ennyire "cikinek" érzitek, akkor marad az első verzió, ebből az UR-ből csak a néhány beígért darab kerül kiosztásra, és utána helyette már más UR-t fogunk osztani, a régiebbiekből. És akkor az a pár ember, aki kapott ilyet, ahelyett, hogy a rossz kép miatt szomorkodik, örülhet neki, hogy valami igazi ritkaságot kapott.
 
kértetek???? tudtommal ő maga ajánlotta be magát!!!!
azért ne keverjük a dolgokat...
 
Koszi!

Kertunk kulso segitseget Janostol, tole meg is fogjuk kapni, ebben biztos vagyok.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.