Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Te biztos tudod: hol lehet megtalalni a Rawen versenyekrol szolo beszamolokat? A Rawen honlapon csak egyet talaltam.

koszi
 
Az ugy volt, hogy 'bealkudtam' meg 1-2 ujabb Zent.

Viszont most kicsit nem leszek aktiv a forumokon, mert tul-stresszelem magam, es annyit nem er, meg nem akarok senkit megbantani. Attol meg lehet fikazni nyugodtan ;) csak nem fogok valaszolni.

Aki fontos dolgot szeretne a Beholdertol, azt javaslom, irjon emailt (beholder@beholder.hu), mert az en kozvetito szerepem most kicsit szunetel.
 
Balázs!

Illene újra nyomtatni a következő kieggel, és becserélni a 2 elrontott ultrát!

Üdv,
Kahn Evarth
 
Teljesen egyetértek a hozzászólásod felelősség részével.

Ha a Beho nem látja be, hogy az ilyen bakikkal a saját renoméját rontja, akkor nagyon sajnálom de számoljon a következményekkel.

Nem értem, hogy miért nem lehet vkit megbízni azzal, hogy a végső simítások után vegye a fáradtságot és nézze át a lapokat, teszem azt egy fél display kártyáért? Magam is jól tudom, hogy akik egy bizonyos szöveggel dolgoznak nap mint nap sokkal nehezebben veszik észre az elírásokat/egyéb hibákat. Ők is emberek és ez így van rendjén. viszont, azt hogy a sorozatos hibákat FAQ-al vagy szimplán ölbe tett kézzel konstatálják az már kissé sok. Több példa is igazolja, hogy ha egy adott cég normálisan kijavítja a hibákat ezt a vásárlóközönsége meg fogja hálálni. A vicc az egészben, hogy pont UR lapnál sikerült ezt elrontani, amely általában mindig a játékosok fókuszában szerepel. Annó nagy csalódottság közepette vettem észre az Egérút hibáját elsőként az IV frissen bontotton. Arra se történt semmi megoldás.

Szóval ahogy mondanák ezen az "üzleti gyakorlaton" mindenképp változtassanak teszem azt a lentebb írt 9 lapos zén formájában vagy bármi egyéb módon a maradék vásárlóközönség megtartása érdekében.
 
Személy szerint nem akarok ekkora mélyenszántó vitába bonyolódni, mint az előttem szólók, imádom ezt a játékot, de annyit megjegyeznék, hogy ez esetben valóban vicc, ha nem kerül újranyomtatásra ez a kártya, és az full kamu hogy egy lap újranyomtatása túl nagy plussz költség lenne..... tekintve továbbá, hogy ha ez a nyomda hibája, akkor a nyomdának kötelessége lenne ingyen újranyomtatni.... (szerződéses viszony esetén persze ).
 
A színvonal...szomorú vagyok. Ugyanakkor hazudnék, ha az mondanám, hogy meglepődtem azon, miképp reagálta le a beholder ezt a kérdést...Elég bosszantó dolog ez.
 
Nekem is lenne hozzabb velemenyem hkk evolucio stb, de jobb nem bele menni.

Annyit viszont hozzátennék, hogy a Beholdert mint céget pontosan így éri kár.
A cégben van egy pontos hierarchia, munkaköri leirasok stb ami megfelelő hátteret biztosít a hiba nélküli hatékony munkához. Ha hiba történik annak van egyértelmű felelőse vagy felelősei nekik pedig meg kell téríteniuk és kijavítaniuk az kozott kárt. (Akkor is ha a felelős akár a cégvezető) Különben pontosan a cég az aki kárt szenved el, valamint az előzőek betartása elősegíti a sokkal alacsonyabb hibakorlát kialakulását. mivel természetesen mindenki félti a saját pénztárcáját.

Egyébként ha ez az UR újranyomás annyira költséges dolog ajánlom a Beholder figyelmébe, hogy fehérváron van egy csodanyomda akik olyan árakon dolgoznak, ha nagy tételről van szó, hogy az átlag nyomdák árának 50ed részéér csinálják a dolgokat.
(pl 10.000db A5-os fullcolor 2oldalas kemenypapiros szorolap 20.000ft-volt ebbol kovetkzetetve 100db ur-t ha mas is van rendelve toluk akkor kb olyan 200ft-er javitananak ki.
Erre az osszegre nagyon szivesen meghivnam a hkk-s tarsadalmat sajat zsebbol is foleg, h a sajat majdani ur szabalylapom is biztosan legalabb ennek 5szorosevel fog tobbet erni ha helyere kerulne a kepe.)
 
Najó, most már én is hozzászólok egy személyes véleménnyel, bár nem szokásom, de annyit savaztátok a Behot, h felmarta itthon a parkettát.
Alapvetően valaki magyarázza már meg nekem, hogy miért akarjátok a Beho pénzét költeni? Az egy cég. Azt számolják, h hogyan lehet maximalizálni a profitot és nyilván egyenlőre még jól kijönnek a dologból, különben változtatnának. Azt is látni kell, h ez nem egy hatalmas cég. Maga a HKK –ra hány játékos költ? 200? 300? Ilyen számok mellett naná, hogy nem mennek bele nagy projektekbe, mint pl szabálykönyv. Persze én is sajnálom, h így van, de valószínűleg adott helyzetben én is így cselekednék. És nem azért mert nem érdekelnek azok, akik megveszik a termékemet, hanem egyszerűen nincs pénz pl arra, h újranyomják az UR-t.
Az egyéb kritikák közül pedig csak a honlapos dologgal tudok egyetérteni. Gyalázatos, h pl nem tudom megnézni az elküldött üzeneteket. Ráadásul nem hiszem el, h ezen ne lehetne változtatni, vki csak ért a programozáshoz, aki megcsinálná. De a lapok minőség sztem határozottan javuló. Az utóbbi kieg grafikái kifejezetten tetszetősek, a játék sokszínű. Az, h néhány ember szeret azon lovagolni, h 180 lapból 3-on hiba van… Még az a szerencse, h ők mind tévedhetetlenek.
Amúgy csak azt nem értem, h miért nem hajlandóak külső segítséget kérni a Behónál, sztem sokan szívesen segítenének a játék jobbá tételében (ld: János a szabálykönyvvel). Én továbbra is veszek 2 displayt az új kiegből és a zénekből is vásárolok, ha ez a színvonal marad. Sztem remek a játék és próbáljuk már meg egy kicsit legalább néha nem mindenben a negatív dolgokat hangsúlyozni.
G
 
Mert eddig nem volt konkurencia
 
Amíg van kereslet, addig lehet szarból profitot termelni. És a HKK-ból is.
 
És szarból lehet profitot termelni?Kijött a Rawen ami ránézésre is 10x igényesebb(jelzem,hogy a szabályokat sem tudom),de a hkk marad olyan amilyen.Lapok elnyomás,újabb és újabb broken lapok kiadása,egysíkú unalmas hagyományos versenyek stbstbstb.Ilyet nem lehet megcsinálni!
 
Balázs anno a Buborék zén 9 új lappal jelent meg, mert abba a sorozatba nyomtattattátok ki az új hsz lapot. Ehhez hasonlóan nem lehet ezt megoldani?
 
egyszer nem lehetne mínuszban kijönni néhány forinttal?


Határozottan nem. A Beholder egy cég, nem a Mikulás. Az az érdeke, hogy profitot termeljen, amiből tovább tud gyarapodni. Másrészről pedig lehet, hogy elnyomtatnak 3 lapot, de ott van még mellette 177 másik, amit rendesen megcsinálnak, illusztrációstul-szövegestül.
Mindazonáltal persze ciki ez a Rejtett tartalékos hiba, de feltételezem, hogy ezek után jobban fognak figyelni az ilyenekre.
 
Most őszintén mibe kerül egy adott lapból kb. 100 db-t újra nyomtatni? Alap dolog lenne kijavítani a tévedést, főleg, hogy nem először fordult elő! Ha igazán megakarná tartani a behó a játékosait, akkor figyelembe venné a hozzászólok véleményeit és legalább egyszer ennek tükrében cselekedne!
 
Ennyi? drága és ennyivel le van tudva?
se normális szabályrendszer nem lesz,se normális UR-ek? egyszer nem lehetne időt áldozni rá? egyszer nem lehetne mínuszban kijönni néhány forinttal? ennyit nem ér meg a HKK fogyasztói társadalma?
 
+1 - Mélységesen egyet értek.

Nagyon meggondolom, hogy legközelebb hány kieget (ha veszek még egyáltalán) vegyek, nincs kedvem ilyen "rossz kép" - "rossz szöveg" lapokba futni... mert ennek már egyre nagyobb az esélye.

És még annyit, hogy ez már a 3. UR amit elszúrnak, mert ugye a Változó környezettel sincs minden rendben...

Köszönöm a kifejtést Krounk - a Beho magába nézhetne!!
 
Bojkottálni kell a végzeturat és akkor újra a HKK lesz az aranytojást tojó tyúk.

Ha senki sem vesz őskövet, akkor ugyanolyan esélyekkel versenyez mindenki a másik ellen, mintha mindenki vesz. ;)
 
A korábbi kirohanásom után kicsit rendezettebben:

- Ezek szerint szó sincs róla, hogy a nyomda hibája lenne, hanem egyszerűen nem olvasta át senki a lapokat odafigyelve, mint ahogy ez évek óta nem történik meg (elírások, helyesírási hibák, szintlépés-szabálylap..).
- Nem lesz semmi csinálva az ügy érdekében, mert nem érné meg??!

Akkor álljunk meg itt egy szóra. Felháborítónak tartom, hogy a játékra évek óta áldozó játékosként (és itt nem az egymás közötti adás vételekről, hanem nagy kiegészítők-zének vásárlására gondolok) egyre rosszabbat kapok a pénzemért.
Elfogadhatatlan azzal takarózni, hogy "válság van, a csúnya játékosok nem vesznek kiegeket, nem éri meg.." A válságban pont a magas minőség/alacsony ár amivel meg lehet tartani v. bővíteni a vásárlóközönséget. Mivel a játék nem lett olcsóbb (nem is drágult jelentős mértékben ez is igaz, bár a többi hasonló piaci szereplőhöz viszonyítva nincs kifejezett differencia), így joggal feltételezhetnénk, hogy a minőség emelésével akarja a beho vonzóbbá tenni a játékot. Költői kérdés gyanánt az alábbiak közül melyik szolgálja a minőség emelését:
1, Nincs egy darab letisztázott szabálykönyv.(bár ez is egy elbújt fórumhozzászólásban derült ki ; marketing??) Készülhet valamiféle szabálykönyv véglegesítés, ha a játékosok időt és energiát fektetnek bele. (nem az akinek anyagi érdeke fűződik hozzá)
2, A lapok megjelenésükkor selejtesek (elnyomtatva, rossz kép ?? )
3, Az internettel egyidős honlap és fórum motor szolgálja ki a mai online igényeket (15 évente 1x talán elvárható lenne valamilyen fejlesztés a honlapon azon kívül, hogy megjelent választható opcióban a mágia mesterei és hasonló)
4, 2x van már egy évben lejárt kiegek versenye. Értem én, hogy el kell adni a régi kiegeket, de miért nagy verseny keretében kell ezt tenni? Persze remek ez a játékkal most ismerkedőknek, de aki évek óta havi x ezret költ a játékra annak egy ilyen formátum annyit jelent, hogy nem 1000ért hanem 2000ért lehet nevezni. Tök jó, hogy 2-t is nyerhetek akár az elnyomott UR-ből.

Sajnos a listát még lehetne folytatni. A legszomorúbb, hogy ez is le lesz nyelve a játékosok által ("nem baj, majd 3-ra már csak nem rontanak el egy UR-t"). Ez egyben a játék nagy dícsérete is, mert bizonyos szegmensei miatt még mindig képes megtartani a játékosokat.
Kérdem én, hogy ez meddig tartható?
Meddig kifizetődő a "bocs, hogy tele van hibákkal, de hát nem vesztek elég kieget és nem ölünk bele előre erőforrást" mentalitás?
 
Lehet megkövezni, de én szeretem ezt a formátumot

Amikor először láttam a kiírást, akkor egy kicsit megijedtem, mert akkor még sem a Felhők szárnyán, sem a Halhatatlan lények nem szerepelt a Zének között. Az pedig gyakorlatilag semmilyen metagame-változást nem eredményezett volna a játékban. Ez már fog. Én mondjuk a Manóváros helyett még az Alanori dalversenyt betenném, mert a Zokogó eső kiesésével sokat gyengülő Arochosnak adna egy új impulzust, és mert összesen egy semmizés van a 60 lapból, ezért nem venném rossz néven a Térfaló manaspórák kiszállását. Szívesen elemeznék megint, ha enne elég idő és lenne rá terület, így sajnos erre nincs esély . No, sebaj. 100%-ig még nem biztos megyek, mert lehet táborozok az adott időpontban, de igyekszem eljutni.


A tiltott lapokat viszont meg kell vitatni, továbbra is úgy érzem, hogy a Tokozó rakshallion és a Mágia létsíkja vállalhatatlan ezen a formátumon.
 
Hát ez a kellemetlennek már egy jócskán magasabb szintje.
 
Szóval akkor tényleg ez lesz??

Semmi megoldás...

/Bár kb. erre a válaszra számítottam./
 
"Szélsőséges példa, mi lesz ha egyszer véletlenül egy gyakori lapra kerül egy ultra ritka képessége. Teszem azt egy token fattyra kerül egy über brutál képesség. Tiltva lesz a fatty azon verziója? "

ha ilyen szintu hibat kovetunk el (nem tervezzuk!), azt majd akkor megoldjuk.
Ez a mostani hiba azert szerencsere nem ilyen szintu, bar valoban igen kellemetlen.
 
Amikor a kastely keszult, meg hire-hamva sem volt.
 
Amugy spec. ezt a tema-feldobast nem is lattam.
Erdemes egy mailt mind3unknak is nyomni ilyenkor, nem mindig olvasunk minden forumot.
 
Ha egyszerre 5 zén kerül kibontásra, simán lehet csinálni a 3x20 lapból egy 4 színű, min. 30 lapos paklira kalibrált draftot.
Ezt mondjuk amatőrben nem javaslom, de profiknál érdekes, és izgalmas versenyt lehetne belőle tolni.
 
A masik UR-rel egyszerre tortent a hiba (gyakorlatilag ez 1 hiba volt)
(szemelyes mentsegemre szolgaljon, hogy eszrevettem, csak elkeveredett a kommentem, de ez tenyleg csak zarojelben)

Sajnos az ilyen hiba csak a nyomdara elokeszitett verzio megnezesekor derul ki, amikor azert altalaban szorit az ido kicsit, a tesztelok nem is szoktak mind atnezni, ezen lehet, hogy valtoztatni kell.

Sajnos, szamolgatva tulsagosan sokba kerult volna az ujranyomasa vagy mashova bepasszirozasa. Ez utobbit eleg nehez atlatni, de szamolgattuk es sajnos tenyleg igen draga lenne - egyszeruen nem termel ki a HKK ennyit. Azt tudjuk tenni, hogy nagyobb odafigyelessel lektoralunk, es erre kerjuk a teszteloket is.

A versenyrol: ez egy ilyen verseny, a regi Zenekbol bontott. Nyilvan, ha nem jonnek ra a profik, le fog kerulni es mas megy helyette. Szerintunk ez jo moka, es nem tul draga, a lapok is eleg joka Zenekben.
Ezenkivul dupla UR dijazassal probalta Miklos vonzobba tenni.
 
Hol marad a szárnyacska a kastélyról?
 
Csak hogy legyen egy másik vélemény is a profi versenyről: én nagyon szívesen megyek erre a formátumra, draftra vagy valami másra viszont már kétszer meggondolnám, hogy felmenjek-e.
 
A nyomdás baki pedig hát hogy is mondjam egyszer oké akkor jól seggbe rúgom akit seggbe kell és nyilván teszek róla hogy mégeccer ne legyen ilyen,de másodszorra kb fél éven belül???Vér ciki!!!Én is támogatom Nash felvetését.Valamiképp kompenzállni szükséges mert ez így nagyon gáz(bár nem nekem kellene, hogy az legyen hanem egy éppkézláb cég vezetésének...).
 
Ha nem lesz B terv a profik számára annak ellenére, hogy többen szóvá tettük, hogy jó lenne valszeg én is kihagyom eme remek mókát
Fájó,hogy még reakciót sem kapunk(és nem elsősorban Balázsra gondolok mert tényleg ő az aki messze a legtöbbet teszi a játékosokkal folytatott kommunikáció terén) pedig azthiszem min 2 hónappal a verseny előtt már fel lett dobva a téma és lett volna(lenne) idő megbeszélni a lehetőségeket, hogy mindkét fél számára megfelelő megoldás szülessen...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.