Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
57. Beholder Találkozó 2022.12.10. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
miert kell ez az anerikai ize?
magyarorszag nem lenne eleg jo egy disztopikus helyszinnek?
egyebkent regen egy Shadowrun "levelezos sz.jatekon" sokat gondolkodtam. eleg retegjatek volt, de kft.profiljaba illett volna, a hattervilag adott, igy csak a mechanikan meg a kuldiken kellett volna agyalni. akar ArnyekMo-n is
 
Az ismételhető kalandok elég változatosak lesznek ugye, ha globálisan a földet nézem, nem pedig csak a várost?

Most az ŐV-n is vannak ismételhető és random kalandok is, de abban a típusú játékban a vége (kincset, KNO-t, stb. kapsz) ugyanaz.

Olyasmikre gondolok, hogy a "világban" simán lehet legalább 20-30 olyan NJK csoportosulás, akik kiadhatnak random kalandokat + "természeti katasztrófák és csak "móka" tényezők is lehetnek". Néhány példa:

"X" ország harci robotokat vásárolna, ahhoz, hogy indulj a tenderen, legalább 5 példányt kell eladnod nekik.
A küldetés végén "X" országgal kapcsolatos rangod növekszik és pénzt is kapsz a robotokért.

Erdőtűz pusztít "Y" ország területén. Bekapcsolódhatsz az oltásba, ha van legalább 1 helikoptered. A végén általános hírnevet kapsz plusz "Y" országgal kapcsolatos rangod is növekszik.

"Z" ország harcot indít a területén lévő terroristák ellen, ehhez legalább 50 katonát kell odaküldened. Várhatóan lesznek veszteségeid, nem fog mindenki hazatérni. A végén "Z" országhoz köthető rangod növekszik, és lehet zsákmányod az ellenségtől.

Jótékonysági autóversenyt rendeznek "L" megbízásából. Ha van versenyautód és jó pilóta vagy akkor indulhatsz. Az első három helyezettet díjazzák, de csak hírnév és "jóllakottság" növekedés van. Az autód összetörhet ha béna vagy, és nem csak első lehetsz.

Most akármennyit lehetne írni, de egyértelmű, hogy el kell szakadni, a gyűjts 100 "ilyet" meg az ölj 20 "olyat" típusú küldetésektől.
 
Erről majd az következő 2 blogbejegyzésben lesz bővebb információ, de elöljáróban annyit, hogy számomra egy játék tervezésekor nagyon fontos szempont, hogy rengeteg felfedeznivaló legyen. A játék elején nagyon kevés információd lesz, de szép sorban nyílnak majd meg az újdonságok, fedezhetsz fel új dolgokat.

A játéknak van egy saját története és eköré épülő kalandsor, de emellett vannak mellékszálak, ún. ismételhető kalandok. A hab a tortán viszont, hogy az a játékos, aki elég sokáig jut a történetben, akár saját kalandokat, történetet is felépíthet, amit más játékosok végigcsinálhatnak.

Ehhez fognak kapcsolódni időszakos, történelmi események amelyek a történetet viszik előre. Itt említem meg, hogy ugyan magának az alap játéktérnek nincs konkrét térképe, de pl. a Végzetúrban is nagyon sikeres volt a Végzet Verme, ezért itt is tervezünk majd hasonló jellegű, térképes / felfedezős részt csinálni (csak ez indulásra már nem fért bele).

Közös események (coop mód) természetesen! A városra időnként rátámadó óriásszörnyeket a játékosoknak pl. együtt kell legyőzni, a térkapukon túli világot is együtt fedezitek fel, és persze a szövetségi várost is együtt építitek.

A játék világa induláskor csak a Földre korlátozódik (leszámítva a térkapus kiruccanásokat), de annyit elárulok, hogy a háttértörténet, mi miért történik, elég részletesen ki van dolgozva, és ez messze túlmutat a Földön... Ha a játék sikeres lesz és más játékainkhoz hasonlóan sok évig lehet vele játszani, akkor a felfedezők nagyon messzire is eljuthatnak majd.
 
Miklós, az lenne a kérdésem:
-"kész" világot kapunk vagy valamelyest jelen lesz a felfedezés lehetősége?
Gondolok itt arra (visszautalva arra, hogy térkép nem lesz), hogy lesz legalább egy-két olyan helyszín/ hely / stb. ami nem fix és nem teszi túl lineárissá a játékot?
-Lesznek esetleg események amikben közösen részt vehetnek a játékosok közösen? (coop. mod)
-A PvP ág első hallásra erősnek tűnik de én személy szerint azt sosem szerettem mert a minitranzakciók miatt (thát ha van pénzed...)/ vagy mert több szabadidő miatt mindig olyan előnyben voltak egyesek ami miatt mindig megborult az egyensúly. Ha valaki ezt nem erőlteti, lesz rá megoldás, hogy mégis fejlődjön?
-Lesz-e olyan jellegű fejlesztési rendszer mint ami volt mondjuk az X-Com sorozatban?
-A játék mennyire lesz történetközpontú? Lesznek (eseményekre visszautalva) történelmi események amikben részt lehet venni? (egyénileg, cég szinten, város/ sereg szinten,stb.?)
-"Mekkora lesz a világ"? Föld központú lesz és kész vagy lesz lehetőség később más bolygóra (űrkutatás) révén eljutni)
Keledor
 
Igen, egy külön fejlesztő cég ülteti át a játékot hogy menjen telefonról is, és a dolog tökéletesen működik is, külön telefonra optimalizált az egész. Egész konkrétan, Androidon tökéletes, IPhone-on nehezebb azért bizonyos dolgokat megoldani.

Nevathar: természetesen lesz béta teszt majd, ha lehet rá jelentkezni, azt írni fogjuk, de az még odébb van Erőforrásból lesz sokféle, erről olvashatsz hamarosan. Külön nagy térkép nincs, ahol a cégek székhelyét ide-oda kellene pakolni, mindent elérhetsz egy gombnyomással.
 
Leírok még pár kérdést, de aztán a többivel megvárom majd a szerdákat. Gondolom kezdetben mindenki egy közös városban tevékenykedik.

Szerepelt viszont korábban, hogy a játékosok szövetségei építhetnek városokat.

Mert ebből következhet az, hogy a városok (szövetségek) közt lehet béke vagy akár fegyveres konfliktus.

Ezek valami "térképen" látszódnak?

Átrakhatom a cégem székhelyét abba a városba, amit közösen felépítettünk?

Az eddigi játékokban a szövetségek vagy a játékosok harcolhattak egymással, ezért taktikailag fontos lehet, hogy a cégem székhelye hol van.

Az "argum" gondolom egy erőforrás.
A modern környezet miatt kell e számolni valami más természetes erőforrással?

Terveztek nyíl "béta" vagy "alfa" tesztet? Vagy egyből a kész játék jelenik meg?
 
A nagy dög a háttérben, hát igen, így is mondhatjuk, hogy félresikerült kísérlet erről is meg a kedvencekről írok majd hamarosan részletesebben, csak nem akarok előre spoilerezni.
 
Dokumentum. Magát a leírást, word file-t érti alatta ami tartalmazza a játékot.
 
Mi az a doksi? " Az ötleteket folyamatosan gyűjtögettem és leírtam, ha valamivel elakadtam, a doksit félreraktam, aludtam rá egyet, aztán később csak beugrott a megoldást."
 
A KG nekem kimaradt, utólag sajnálom.

Igen, mindig újítotok a játékokban. Várható, hogy sok érdekesség lesz, bár amíg az ŐV-t nem viszem végig, addig nem kezdek el másikat, így is sok idő.

A legelső képen, ahol a Beholderes rendszámú autó van, ott van pár "lepke-macska" hibrid. Ezek gondolom a "cuki" lények.

A szövegből úgy tűnik, hogy ezek nem agresszívak. Most "tápolás szempontból" mire lehet használni ezeket a lényeket? Talán valami "szépségversenyre" mehetnek vagy a spec. képességeik miatt lesznek jók valamire?

A képen hátul látszik egy óriás macska.
Az egy félresikerült kísérlet vagy valami ellenség?
 
A "vagány alkalmazottak" olyan megoldás lesz, mint a KG-ben volt? Hogy én vagyok a "kapitány", de vehetek fel tudóst, mérnököt vagy kémet meg katonát, pilótát, stb?

Modern "jövőbeli" játékként a "világ" amolyan multikulti/globalizációs/kapitalista egyveleg lesz (mint a KG-ben)? Ahol pl. egyik alkalommal az "ENSZ" egyik küldetését lehet megcsinálni, máskor meg a "Független Diktátorok Egyesülete" kínál busás összeget valami "szürke" akcióért?


Igen, valahogy így, ráéreztél a lényegre

De a játékot nem hasonlítanám a KG-hez, se semmi máshoz. Bár rengeteg elem lesz benne, ami innen-onnan ismerős lehet, a játék egészként egy új élményt jelent majd. Bővebben hamarosan!
 
A felvetések jók, én nem sem bánnám ha a KG-ból pár koncepció megmaradna hisz sokan szerettük azt a játékot is és ugyanaz már ne legyen de ott is remek dolgok voltak amik működhetnek az Argumban is.

Nevethar: a karaktered neve , a korában írtakból úgy érzem Stark lesz
 
Köszi!

A történet, kalandok, tárgyak, aréna az eddigi játékok alapján biztosan rendben lesz. Ezért is rögtön az újdonságot kérdezem.

A "vagány alkalmazottak" olyan megoldás lesz, mint a KG-ben volt? Hogy én vagyok a "kapitány", de vehetek fel tudóst, mérnököt vagy kémet meg katonát, pilótát, stb?

Modern "jövőbeli" játékként a "világ" amolyan multikulti/globalizációs/kapitalista egyveleg lesz (mint a KG-ben)? Ahol pl. egyik alkalommal az "ENSZ" egyik küldetését lehet megcsinálni, máskor meg a "Független Diktátorok Egyesülete" kínál busás összeget valami "szürke" akcióért?
 
A céged elsődleges célja pusztán az, hogy erőforrásokat termel, de erről írok majd részletesen is. De az ötletek, amiket írsz, jók
 
Esetleg lehet általánosabban fogalmazni...

Pl. médiacég: minden esetben amikor hírnevet kapok, többet kapok

vagy robot fegyver cég: minden robot fegyver olcsóbb nekem

vagy építőipari cég: a szövetségi város esetében nagyobb hatékonysággal építkezem

vagy ilyesmi
 
A karakterek cégeinek lesz valami gazdasági vagy kereskedelmi szerepe?

Pl. az enyém "elsősegélycsomagot" gyárt, így akciós áron szerezhetem be.

Vagy, ha mások is vesznek "elsősegélycsomagot", akkor a más karakterek vásárlásai után kapok valami bevételt.

Vagy bérelhetek fel 20 kémet, akit ráküldök valami "rivális" cégre, ahol szabotázst hajtanak végre.

Vagy lehet "egyezséget" kötni más játékossal, így ő is olcsóbban jut hozzá ahhoz, amit én gyártok.
 
Ezt a világot nehéz lenne a Túlélők Földjéhez vagy a Végzetúrhoz kötni, nem, ez nem ugyanaz a világ, inkább a mi világunkéhoz hasonló, azzal párhuzamos világ, ahol pár dolog másképp működik, és egy picit előrébb van a jövőben
 
A játék ugyanabban a "világban" fog játszódni, mint a többi? Ez az "ultramodern" környezet engem a "Moa" HKK leírásokra emlékeztet...
 
Akkor mostmar nem hivhatom csillamponi-neveldenek? sniff
 
Sok sikert és jó munkát a fejlesztéshez.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.