Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
HKK - Zén Legendái: Vadászat január 27.
A pillanat képe
A D.E.M.-ezés
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
A Deus ex machina egy tárgy, amely akkor kezdi el áldásos működését, ha gazdája valami miatt meghalna. A D.E.M. megmenti ilyenkor, messzire repíti a baleset színhelyétől, majd még gyógyít is rajta egy keveset. Talán ez a legfontosabb tárgy a ghallaiak életében.
Nézz szét a galériában!
Letöltések a hétvégén
HKK Novellapályázat
Véget ért a Tavaszköszöntő Újjászületés HKK akció!
Élőholt invázió
Bezárult a Végzet Verme

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Tudatáthelyezés (559. tudati képesség)
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
[HKK Piac] Lapokat keresek (27644)
Májusi páros tiltott lapok (9)
Verseny előtt (6951)
[HKK Piac] Eladó lapok (140542)
Élőholt invázió (10)
HKK kérdés? (43381)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Köszi szépen!
A frissen bontott szabályát megtaláltam kódexbe, csak a draftról nem sikerült infót szereznem
 
Nem, dehogy. A frissen bontott azt jelenti h a kapott deckekbol kll paklit epiteni. Altalaban szinkorlat nelkul.
A draft vsgy valogatos verseny lenyege hogy 7-8-9 jatekos korbeadogatja a kinyitott deckeket es egyesevel kiveszi maganak a valasztott lapokat. A draft pakli negyszinkorlattal epul de egy-egy lapbol lehet a pakliban 3-nal tobb is.
 
A frissen bontott verseny és a draft az egy, és ugyanaz?
 
Vagyunk páran a játékosok és készítők közt, akik a szabálypontok zömét álmunkból felébresztve is tudjuk, mégis vannak összefüggések, amikről napokig tudunk vitázni.
Semmi okod emiatt szégyenkezni. Jó pap holtig él.
 
Így akkor már kerek. Pedig olvastam ezt a szabálypontot is, csak az nem kötöttem össze, hogy ha ez aktiválást kívánó képesség, akkor már a 21.7. pont érvényes rá. Pedig utólag visszaolvasva Drag is írta és a "választhatsz" szóból egyértelmű.
 
Na igen, csak a Ryma idézési költsége pont hogy teljesen független a funkciójától, szemben az Achát gólemmel vagy éppen a Szikrációtól.
 
Le van írva.

21.7. Kijátszáskori aktiválást kívánó képességek. Ha a lapnak sikeres kijátszásakor használható aktiválást kívánó képessége van, ennek használata önálló cselekvésnek minősül. Az ilyen képesség használatáról csak a lap sikeres kijátszása után kell döntést hozni.
 
Csak azt nem értem, hogy mindezt honnan kéne tudnom? Szabálykönyvben nincs benne. FAQ nincs róla. Egy lapelemzésnél valaki megemlítette, hogy marha erős lap, mert szerinte így működik, de ez is csak az elemző egyéni véleménye.

Egyébként a Ryma sem fix idézésű költségű lap, de mivel le van írva benne, hogy "X mindig feleannyi..." így ebből lehet mondjuk követhetek rá, hogy az X-et újra kell valamikor számolnom.

Te is azt írod, hogy úgy kell érteni, hogy "Sikeres kijátszásakor" döntök, de akkor miért nem ez szerepel rajta? Az is egy mondás, hogy ez csak le lett rövidítve, hogy kiférjen a szövege, de akkor legyen le FAQ-ozva.

De most már tényleg elengedem a sztorit. Ha több ember egyöntetűen kijelenteti, hogy ez így van, el kell fogadjam ezt. Köszönöm a válaszokat! Jelentősen felértékelődött így ez a lap a szememben.
 
Ez a játék ilyen. Vannak szabályok, vannak kivételek, és vannak kivétel alóli kivételek.
De ez ettől szép.
 
Az vedd észre Tomi, hogy olyan lapokkal példálózol (Szikráció, Achát gólem), amik nem fix idézési költségű lapok, és az idézési költségük a funkciójuktól (!) függ. Naná, hogy "előre" meg kell mondani.

Hagyományosan pontosan ezt (illetve a varázslatoknál a célpontválasztást, amennyiben kötelező) értjük a "kijátszáshoz kapcsolódó döntések" alatt, hiszen ezek meghozatala nélkül nem is lehet végrehajtani a lapkijátszást.

A Ryma teljesen más tészta, aminek még csak nem is kötelező használnom a képességét. Ez egy aktiválást kívánó képesség, amiről majd csak akkor kell döntenem, ha a lap létrejött (hiszen addig nincs semmilyen képessége) - csak éppen sikeres kijátszás után jön létre.

(Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor azt mondhatjuk, hogy csak az asztalon maradó lapok kijátszáskori aktiválást kívánó képességeinél válik ketté ez a "meg kell mondanom kijátszáskor, hogy mit fog csinálni a lap" dolog - pont azért, mert ez már egy asztalról, opcionálisan létrejövő hatás, hiába van a kijátszáshoz kötve.)
 
Ha ez valóban így van és asztalon maradó lapoknál utólag választok képességet, akkor az Achát gólem semlegesítése és ősmágiája hogyan működik?
Asztalt ér, kiválasztom, hogy semlegesít, de mit?

Megint sokat lovagolok egy témán meg értetlenkedek, csak próbálom megérteni egyes lapokat miért használunk a szabályoktól eltérően.

Amit te leírtál arra egyébként miért nincs egy szabálypont kiegészítés valahol?
 
Azonnali es altalanos varazslatnal igy is van. De az asztalon marado lapoknak elobb letre kell jonniuk (asztalt kell erni) ahhoz hogy a kepessegeiknek eselyuk legyen bekapcsolni.
Ezeknel a lapoknal tehat a kijatszaskor meg nem lehetseges dontest hozni ezekrol a kerdesekrol. Ugy is fogalmazhatunk h az azonnali es altalanos varazslatok kijatszasahoz tartozo donteseit egylepesben mig az asztalon marado lapoket ket lepesben hozzuk meg.
Igen, tudom. Bonyolult. De asszem nem is jatszanam a HKK-t ha nem lenne az.
 
Szerintem a kódex ezt a részt elég egyértelműen leírja ezt, hogy ha a kijátszákor kell választani egy vagy több képességet az a célpontválasztás (3. lépésben) történik. Ezt követi az idézési költség kiszámítása, majd a kifizetése.
 
Először meghatározod és kifizeted az idézési költséget! Utána döntesz a képességekről. Szerintem csak ennyi.
 
De vegyünk egy másik lapot aminek teljesen ugyanez a megfogalmazása. Szikráció.
Sikeres kijátszása után döntöm el miket választok? Hogy akadályozok így meg vele bármit is? Nem kell bejelentenem mely lapot célzom, csak miután létrejött? Ez így nekem nem kerek...
Vagy mi a különbség? Mit nem veszek észre?
 
Az zavar meg engem, hogy az én értelmezésemben viszont ez egy kijátszáskori döntés, mert eldöntöm, hogy melyik x képességét választom, ha sikeresen létrejön. Ha az szerepelne rajta, hogy "Sikeres kijátszásakor" akkor az megint egyértelmű lenne, hogy a lap kijátszása után történik. De mondom elfogadom a választ és köszönöm!
 
Azaz.... Az első meghatározás az a költsége a lapnak. Azt kifizeted. Miután kifizetted a költségét a kijátszáskori képességet utána határozod meg.
Szóval az előbb hülyeséget írtam, ez lesz a jó!
 
Ez nem egy kijátszáskori döntés, hanem egy sikeres kijátszás után létrejövő, aktiválást kívánó képesség.
 
Szerintem az ellentmondást az okozza, hogy a második képessége nem kijátszáskori döntés. Azt akkor döntöd el ha sikeresen létrejött.
Ha jól értelmezem...
 
Bár szerintem a leírás ellentmond ezzel a szabállyal:

21.6. Kijátszáskori döntések. A lap kijátszásával kapcsolatos minden lehetséges döntést még az idézési költség kifizetése és az esetleges reakciók használata előtt meg kell hozni, függetlenül attól, hogy a döntéseket mely játékosnak kell meghoznia.

De elfogadom ha így van...
 
Köszi!
 
Az "ÉS" által elválasztott részek mindegyike létrejön. Tehát létrejön az ami az ÉS előtt van (vagy sebez vagy leszed) és ami az ÉS után van (dobőtőr vagy szellemszolga). Tehát a kérdésre a válasz IGEN. Választhatod ezt a funkciót.

Kódex 92.8. A szöveges leírásban szereplő, végig nagybetűvel szedett „ÉS” kötőszó arra utal, hogy az általa összekapcsolt szövegrészeket együttesen kell értelmezni, és azok tartalmát együttesen kell alkalmazni, azok egymástól nem különíthetők el.
 
Ryma működése by Szati. Fentről a harmadik.

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=25407
 
Föld oltáránál választhatok olyat hogy kettőt sebződsz és kapok egy dobótőrt?
 
Sziasztok!

Ryma képességénél amikor kijátszásakor választ az ember X képességet azt a költség kifizetése előtt vagy után teszi?

Kódexben ezt találtam:
21.5. Célpontválasztás. Amennyiben a lapnak a kijátszáskor célpontot kell választani, vagy a lapnak több alternatív képessége vagy lehetséges hatásai közül a kijátszásakor kell választani egy vagy több képességet vagy hatást, akkor ezeket is előre meg kell határozni.

A Célpontválasztást követi a költségek kiszámítása igaz? Tehát itt azelőtt vizsgálom a semmit mielőtt kifizetném a nekronköltséget igaz?
 
Sajat magadat dragithatod, az ellen nem ved az osmagia.
 
Az új ősmágia szabály alapján, ha Krigissel játszom, és az első lapom ősmágiás, akkor az +1 VP-be kerül? Ha az az ítélet, hogy az nem drágul, akkor a következő lapom drágul?
 
Rendben, köszönöm
 
A Tleikan manapilon kepessege a lap modositott idezesi koltsegenek kiszamitasakor ervenyesul.
Ez nem helyettesites hanem olcsobbitas. Es a lap szovegebol (es a faq-bol) kovetkezoen a vegyes koltsegu lapokra nem vonatkozik.
Szoval a faq nem pontatlan.
A melak nem idezesi koltseg alapjan hatarozza meg azokat a lapokat amelyekre vonatkozik hanem altipus szerint. Epp ezert nem, nem hasonlo a muoodese a manapilonehoz.
Az onixpiramis szovege mar vonatkozik a vegyes koltsegu lapokra is. De az sem helyettesites.

A helyettesites a mar kiszamitott modositott isezesi koltseg kifizetesekor lep elo, mig a csokkentes egy lepessel korabban, az idezesi koltseg kiszamitasakor szamit. Tehat nem keverendo.
 
igen, mert horgonyos
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.