Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Manaszonda
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezek az apró, csápos lebegő gömbök a szondamester szolgálatában állnak, sokak szerint a szondamester saját lényébôl hozta őket létre. Nemcsak ezért érdemes őket a szondamester előtt megsemmisíteni, hanem azért is, mert rövid idő alatt elszívják összes varászenergiádat, és akkor nem sok esélyed lesz, ha mágiahasználó vagy..." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017.12.20.
Gemina erdeje lapelemzés (3. rész)
Veszettség
Gemina erdeje lapelemzés (2. rész)
Mai letöltések - 2017. 11. 29.

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (20 oldalú)
Termékismertető - Kártyavédő fólia
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Végzetúr alappakli

A lista folytatása...
HKK kérdés? (42913)
HKK Liga (31)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27487)
HammerTime Cafe (21)
Lapötletek (63415)
[HKK Piac] Eladó lapok (140026)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
A lenti pillanatnyi elmezavarert mindenkitol elnezest kerek. Nem tudom hogy irhattam ilyen orbitalis baromsagot....
 
Oltari zoldseget irtam lentebn de nem tudom torolni. Koran van. Elnezest. Senki ne vegye komolyan. Tetmeszetesen NEM lesz kezbol kijatszas a paklibol kijatazas. Nem is tudom hol jartam.... valaki torolje a komment veget pls.
 
Igen, a Kemsarkany kepessege kereses. Ezert bilincs mellett nem hasznalhatod.

(De: van olyan kepesseg, illetve lap, ami hasonloan mukodik de hasznalhato bilincs mellett is, mivel nem kotelezo veluk lapot kivenni a paklibol. Tehat odaig elmehet az ilyen hatas, hogy megnezed a felso (X db) lapot es ugyanabban a sorrendben visszarakod. Ez nem kereses. A Kemsarkany kepessege viszont nem ilyen. Ott egy lap mindig elszall. Mivel pedig a jatekos dontesetol fugg h melyik, ezert ez kereses.)

Ysdrull: igen, kezbol kijatszas DE ezzel egyutt is kereses. A ket dolog nem kizarja hanem erositi egymast.
Ha nem igy lenne akkor mi ertelme volna az idezett szabalypontnak?
Vannak olyan forrasok, amik - kereses ES dobatas; - kereses ES lapkijatszas; - kereses ES a lapok sorrendjenek megvaltoztatasa; - kereses ES lap kezbevetel; es ezek kombinacioi. Azert szuletett ez a szabalypont hogy az igy kijatszott lapokra barmilyen reakcioval reagalni lehessen illetve h azok a kepessegei is letrejojjenek amik csak kezbol kijatszasnal jonnek letre.
Ez egy kevesse ismert szabalypont egyebkent. En magam is beneztem legutobb. Az Ysdrullal kirakott Katranykopulonek kisul a kijatszaskori kepessege.
De ettol meg nem lehet Ysdrullal keresni bilincs mellett.
 
Üdv!
Olvasgatom a kódexet, és megakadt a szemem valamin:
4.13.1. Keresésről beszélünk akkor is, ha ezek a kifejezések ugyan nem szerepelnek a cselekvés leírásában, de a játékos egy pakliból (vagy kiegészítő pakliból) valamilyen feltétel teljesülése vagy a saját döntése alapján vesz ki lapot vagy lapokat, függetlenül attól, hogy a pakli mely részéből választ ki a lapot, és attól is, hogy mi lesz a kivett lap vagy lapok további sorsa.

4.13.2. Keresésnek minősül, ha a pakliból kivett lapot vagy lapokat a pakli aljára vagy a tetejére kell visszatenni.

4.13.3. A közvetlenül a pakliból történő lapkijátszás mindig keresésnek minősül.

Ezek alapján, ha én játszom Kémsárkánnyal, akkor a pakli tetején lévő lapok megnézése és azokról való döntés keresésnek minősül? Tehát ha Zarknod bilincsével játszik valamelyikünk, akkor nem használhatom a képességét. Jól gondolom?
Másik: Ysdrull az ellen paklijából való lapkijátszása viszont megtehető a bilincs mellett, mert az olyan, mintha kézből játszanám ki Ysdrull szövege alapján.
Jól értelmezem a két szituációt? (Ha nagyon blődséget beszélek, elnézést, most mélyedek csak bele mélyebben a játékba, és így egyszerre feldolgozni az infókat nem egyszerű.)
 
Jahm, hát tulajdonképpen a problémám abból áll, hogy túlságosan tágan értelmezem a "hatás" fogalmát.
 
Ezalatt azt kell érteni, hogy:

a forrás közvetlen módon eliminálja a permanenst pl.: "célpont permanens a gyűjtőbe kerül"

a forrás közvetve okozza a permanens gyűjtőbe kerülését pl.: a forrás leszedi a sérült lényről az izomjelzőket, és agy annak Ép-je 0-ra esik. Közvetlenül nem küldte a gyűjtőbe a forrás, de közvetve mégis azt eredményezte, hogy am gyűjtőbe került.
 
Ennek nem sok köze van a kérdéshez, de örülök, hogy használjátok a Kódexet.

A Büntetés szabályánál egyértelműen le van írva, hogy a büntetés csak is forrás hatására "sül ki". A forrás költsége értelemszerűen nem a hatása. Egyéb okból, (pl. szörnykomponensért) való feláldozás pedig nyilvánvalóan nem forrás.
 
(A büntetés ezen részét nem tudtam megfelelően értelmezni:
A büntetés akkor is működésbe lép, ha a forrás közvetett módon okozza a permanens játékból, vagy a tulajdonos irányítása alól való kikerülését.
)
 
A Kódex ezen sora:
7.4.2. Ha egy cselekvés költsége tartalmazza egy (vagy több) lap feláldozását (is), akkor a feláldozott lapot vagy lapokat ugyanezen cselekvés végrehajtásakor már gyűjtőben lévőnek kell tekinteni
végül segített, de az istennek se találtam tegnap.
 
Nem, mert költségnek áldozod fel.
A büntetés csak akkor jön létre, ha egy hatás, vagy egy forrás eredményeként kerül ki a játékból az adott permanens. (Tehát akkor, ha a kettőspont utáni rész vinné le az asztalról)
 
Büntet a Tilreatas Fala (új), ha feláldozom magának?
 
Hazámat szolgálom...
 
Köszönöm. :-)
 
1.
Nem. Csak legális ellenfelet támadhat a lény, olyat, amit egyébként is támadhatna. Csak a választás lehetőségét veszi el a stratéga az ellenféltől.

2.

99.0. Akkor mondjuk, hogy egy forrás hatással van egy lapra vagy jelzőre, ha annak állapotában vagy helyzetében bármilyen változást létrehoz, ha jelzőt rak rá, vagy a használatát, illetve mozgatását bármilyen módon befolyásolja.

[Kiegészítés]
Ilyen befolyásolásnak minősül az is, ha egy forrás bármilyen módon beavatkozik egy lény csere fázisban történő mozgatásába, vagy a lény támadásra való kijelölésébe, továbbá ha egy lap vagy jelző aktiválást kívánó képességének használati költségét bármilyen módon módosítja. A permanens saját képessége az esetleges immunitása szempontjából nem tekinthető saját magára gyakorolt hatásnak, kivéve, ha a képesség célzást igényel.

Remélem, egyértelmű. A lovas stratéga képessége hatással lenne a familiálisra, de nevében van r-betű, azaz a familiálist nem tudja támadásra ösztönözni.
 
Hali!

Lenne két kérdésem.

Lovas stratégával támadtathatom az ellenfél őrposztjában lévő lénnyel az ellenfelet?

Illetve lovas stratéga képességével az ellenfél lohd haven familiárisával támadhatok? A lény használata hatásnak minòsül?

Köszönöm
 
Sziasztok

Tudnátok segíteni abban,hogy a KM es karácsonyi akció pontjai .
(Kredit) megegyezik a jutalom pontokkal és ugyan úgy beváltható kiegészítők vásárlásakor ( Alanori olimpia,Gemina )kiegekre is?
Vagy ha nem mire lehet felhasználni ?

Köszi a segítséget Sam
 
Köszönöm, így akkor világos mindkét eset.
 
Epikus követõ: Az epikus követõt nem lehet ÉP áldozással megszüntetni. Nem kezdesz miatta kevesebb lappal, kivéve, ha kikapcsolják sza-bálylappal vagy követõvel. A játékot kettõvel kevesebb max. ÉP-vel kezded. Nem használhatsz mellette szabálylapot és másik követõt. Ha az epikus követõn szerepel a „Kedvelt lap” kifejezés, akkor játék elején rakj rá 3 kedvelt lap jelzõt. Ha kijátszol egy, a megadott altípusba / csoportba tartozó lapot a kezedbõl, és van még ilyen jelzõ a követõn, végy le egyet, és azonnal, még a reakciók elõtt nõ 2-vel a max. ÉP-d és gyógyulsz 2-t.

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=25620
 
A kedvelt lap szabály PONTOS szövegét be tudná valaki linkelni?
A kódexben még nincs benne.

Két dolog érdekel:
-Ha megszállottsággal csinálok még egy követőt, akkor összesen 6x gyógyulhatok-e?
-Ha valami miatt nem gyógyulhatok (pl. nyerő strat), akkor stackelődik-e a gyógyulás addig, amikor már gyógyulhatok, vagy az első 3 kedvelt lap után nincs több gyógyulás, akár gyógyultam-e ténylegesen, akár nem.
 
Kösznöm!
 
*Továbbá -1 "magunknak".
Nem megy ez nekem.
Befejeztem a spamelést.
 
*részhalmaz alatt a közös halmazt értem.
bocs.
 
Kódex 96-ban tök jól le van írva.
Tóken lap, aminek nagy képe van. Függetlenül attól, hogy eredetileg is a pakliban volt-e, vagy csak hatásként csepegtetted be egyesével a játékba.

Az előre kikészített lap pedig olyan lap, amit hatással hozol játékba.

A kettőnek van egy részhalmaza, az előre kikészített token lap. De van külön halmazuk is. Van olyan token lap, ami nem előre kikészített, ha pl dobótőr pakliba használsz 3db dobótőrt, és van olyan előre kikészített lap, ami nem token.

A különbség nagyjából abból adódik, hogy tokenként azokat a lapokat adják ki, amelyek már régebb óta előre kikészített lapként funkcionálnak, és jobban benne vannak a körforgásban. A másik eset, hogy egy olyan, általában gyakori, újonnan megjelent lapot nyomtatnak már egyből tokenként, amit sok lap termel, és akár egy koncepció is ráépülhet. (pl elektrogömb)

Nagyon nagy divat lett, hogy a korlátozó szabálylapok, illetve háló mellett úgy generáljunk lapelőnyt magunknak, hogy megkerülve a korlátozást, előre kikészített lapokat termelünk magunknak.
Vannak olyan lapok, amelyek egy nagyon széles spektrumból tudnak előre kikészített lapokat termelni, mint pl. Sárkányfészek, Johann a jó apa.

Értelemszerűen nem fogják az összes 0-s KF-tárgyat, és az összes, eddig megjelent sárkányt még egyszer kiadni nagy képesként, de erre nincs is szükség, amíg egyértelműen különbséget tudunk tenni a kapcsolódó hatások szempontjából a "normál lapok", a token lapok, és az előre kikészített lapok között.

Ezen felül van még egy korlátozás is a token lapok minőségére vonatkozóan. Vannak olyan lapok, amelyek akár bármilyen token lapot beraknak a játékba. Azokkal azért nyilván nem lehet majd 1 zanszilánkért, vagy manáért csak úgy egy nekronsárkányt berakni, mert az túl erős lenne.

Tehát minden hatás, ami a token lapokra hat, csak és kizárólag a nagyképes lapokra hat, vagy azokat rakja be stb.
 
Tudtommal a nagyképes lapok a token lapok.
És nem, az előre kíkészitett lapok nem egyeznek meg a tokenlapokkal. Tehát a kert hiába termeli a varázszöldségeket a kézbe, és a mágusiskola 4 hiába ad mágusiskola 2-t (meg még sorolhatnám...) ezek hivatalosan nem számítanak token lapoknak.

Abban már nem vagyok biztos, hogy a pakliban eredetileg használt nagyképes lapokat is token lapoknak hívhák-e....
 
Akkor most az előre kikésztett lap = token lap (minden szempontbol.
Másképp fogalmazva hivatalosan mi a Token lap ?
 
OK
És akkor kap a kezébe egy dobókockapöttyöt vagy egy huszfillérest.??Hisz nem kell lapot használni elég csak egyet mutatni a többit lehet helyettesíteni.
 
Simán.
 
mondjuk ezt a Tudatcserénél is felmerült volna ha kijátszotta volna mostanság valaki a lapot
 
Koszi! (az elore kikeszitett lapoknal meg a tokeneknel kerestem...)
Konkretan az merult fel 1 uj lap kapcsan, hogy ellenfel kezebe adhatok-e tokent.
 
Én ezt kb más tokkal oldom meg, hogy a tökeneket külön betokozom, elkerülve, hogy véletlenül bekeverődjenek.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.