Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 10. kiadás június 16.
HKK - Zén Legendái: Alanor bűnei május 12.
A pillanat képe
A fiatalság itala
(Túlélők Földje varázsital)
Küldd el képeslapként!
A fiatalság itala egyike a legnehezebben előállítható, ámde leghatalmasabb varázsitaloknak. Ghallán megjelenésének eredete a múlt ködébe veszik ugyan, de léteznek bo'adhun feljegyzések, amik arra utalnak, már a régen kihalt barbár faj tagjai is használták magukon a szert áldásos hatása miatt. Persze ez sem menthette meg őket a háborúskodás miatti kihalástól...
Nézz szét a galériában!
Júliusi verseny
HKK Novellapályázat - eredményhirdetés
XLIX. Beholder Találkozó – 2018.06.16. - Beszámoló
TP bónusz
10. kiadás – Lapelemzés

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Verseny előtt (6966)
Versenyhirdető (1618)
Kecskeméti HKK-sok (1228)
TP bónusz (5)
[HKK Piac] Eladó lapok (140660)
Excelsior (888)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Én is így gondoltam, a kételkedésem cearsonak szólt.
 
Ha nem ugy lenne, ahogy Zsolti irta, akkor ertelmetlen lenne az osszes karpotlas, jutalom es buntetes hiszen ezek is kapcsolodo hatasok es mikor kisulnenek a lap mar nincs jatekban...
A Megsemm csapas (vagy barmilyen asztalbontas) egyszerre kuldi gyujtobe a permanenseket azaz a gyujtobe keruleshez kapcsolodo hatasok nem konkuralhatnak, mindegyik letrejon fuggetlenul attol h melyik leszedett laphoz kotodtek. Azt dontheti el a forrast hasznalo player h milyen sorrendben jojjenek letre a kapcsolodo hatasok de azt nem h letrejojjenek vagy ne jojjenek letre.
Az idezett szornyudomitasos pelda epp ezt taglalja.
 
Ez a szekercés biztos így van? Abban szinte biztos vagyok, hogy a megsemcsap leszedései között nincs sorrend.
 
Ez így helytelen. A két lap egyszerre kerül a gyűjtőbe, utána dönthetsz a hatások sorrendjéről, ez utóbbi stimmel. De a Megsemmisítő csapás kijátszásakor meg kell határozni, hogy mi fog történni, vagyis kisül a büntetés.

(AK100) Tizenkettőt büntetnek rajtam a goblinok, ha egy varázslattal a gyűjtőbe küldök három goblinnal együtt egy Goblin mágust is. A goblinok egyszerre kerülnek a gyűjtőbe, ezért még érvényes rájuk a mágus büntetést adó képessége.

Kisül a kárpótlás akkor, ha van az asztalomon egy Szörnyidomítás (új) és egy altípussal rendelkező lény, és az ellenfelem egy forrással leszedi a Szörnyidomítást és a lényemet is. Ehhez hasonló helyzetet már a Goblin mágusnál is leírtunk.
 
Ha csak a Kurtzot lövöd le, akkor életbe lép a büntetés...
Viszont mivel a megsem. csapás két permanenst szed le, gondolom úgy értetted, hogy mindkét lapot azzal akarod lelőni. Ebben az esetben:

22.1.1. Arról, hogy a kijátszott laphoz kapcsolódó hatások milyen sorrendben jöjjenek létre, a lap kijátszója dönt, közöttük előírt sorrend nincs.

Tehát azt megteheted, hogy először a szekercét szeded le, utána a Kurtzot (ebben az esetben, mivel nincs a Kurtzon a szekerce, a büntetést sem fogja megkapni.)35. Harci képességek használata részfázis

35.3. A játékosok – kezdve az aktív játékossal – felváltva jelentik be, hogy melyik támadó, illetve védekező lényük használ ilyen képességet, és milyen módon, mely mértékben, és milyen költséggel használja azt.

35.5. A harci képességeket a lények csak az ellenfelükre használhatják.

Tehát használhatod az ellenfél körében, de csak akkor, ha egy lény megtámadja a d. sebzéssel bíró lényedet, és csak arra a lényre használhatod, akire visszatámadsz. (Amennyiben a direkt sebző képesség szövege nem szól másképp.)
 
1: előbb minden esetben létrejön az éppen kijátszott lap teljes képessége (kivéve, ha egy kapcsolódó hatás szövegében az 'azonnal' kitétel szerepel, pl. Perzselő homok, gida, stb).
Csak ezután jönnek létre a kapcsolódó hatások, méghozzá először az automatikusan működők, amelyeknél a sorrendet a hatás kiváltója (a lap kijátszója) dönti el. Ezután jönnek az aktiválást kivánó kapcsolódó hatások stb.

Szóval a fenti példában, ha jól dobsz a motyinak, akkor leszeded a szipolyozót, és nem adja a tápot az ellenfélnek.

Egy ellenpélda:
1 ép-ben élsz, és az ellenfélnek kint vagy egy perzselő homokja, meg egy hirtelen halálja.
Ebben az esetben bármilyen lapot játszol ki, azonnal vesztettél, mert még a lap hatásának létrejötte előtt kisül a homok, és arra a halál, mert mindkét lap szövegében szerepel az azonnal kitétel.

2: igen, növeli, vagy csökkenti, választásod szerint.
 
Igen. Semmi nem szól ellene.
Nem írja, hogy aktív motyogót kellene áldoznod.
Ezt sokan tévesztik egyébként, meg hirtelen összekeverik azzal a szabállyal, hogy 2 zsz-t nem fizethetsz úgy, hogy épít is, meg be is ugrik ugyanaz a lény. De itt nem erről van szó. Kifizetes az egy zsz-t, aztán meg feláldozod egy motyogódat.
Ha ég a ház, és aktív az anyamotyogód, még vele is megcsinálhatod ugyanezt, hogy megfogd a lapot.
 
További kérdés:

Anyamotyogó (új)
1 zanszilánk és egy motyogó feláldozásáért megfog egy max 3as költségű lapot.
Megtehetem-e azt a költségének, hogy a zanszilánkot építi egy motyi kölyök, majd ugyanezt a motyi kölyköt áldozom a költség második feléhez?
 
Következő kérdéseim merültek fel a mai nap egy játszma során:

1. Ha kijátszok egy lapot, aminek van kijátszáskori képessége, de ellenfelemnél is van egy lap, amelyik az ÉN lapkijátszásomra csinál valamit, akkor melyik sül ki előbb?

Pl.: én köröm van, kijátszok egy Büntető motyogót, miközben ellenfelemnél van egy lélekszipolyozó. Mi történik?

2. Néma motyogó növeli-e az új csápos mélységi motyogó által ellenfélnek adott kijátszási feltételt?
 
"tóken, nem token"
Azért token az a "tóken", mert az angol token szót szokták használni jelölők egyszerűbb megnevezésére a legtöbb külföldi TCGben, a magyar meg átvette, de attól még olyan szó, hogy "tóken", nem létezik (ráadásul még a helyesírás ellenőrző is aláhúzta hibásnak az összes tóken szót, amit itt leírtam).
 
ha van egy kurtzon szekerce,és én lelövöm megsemmcsappal,akkor életbe lép a büntetés?

lényeim d.sebző képességével akkor is sebezhetem az ellenfél lényeit,ha az ő harci fázisa van?
köszi
 
Nem írtál ilyent csak visszakérdeztem, mert régebben volt erről vita, hogy drágább-e ilyenkor vagy sem. A járj az tiszta sor! Köszi a választ!
 
Hol írtam ilyet?
A járj az alap idézési költség alapján drágít, a keltető meg az alapján, hogy aktívan, vagy passzívan érkezik a lap.
Már a kijátszás megkísérlésekor látjuk, hogy aktívan vagy passzívan fog jönni egy lap, azaz tudunk kalkulálni a költségével.
keltető + régi krabber követő mellett jön árában passzívan a krabi, vagy jön +1 nekron +1 Vp árán aktívan.
 
Tehát ha keltetővel is játszom, akkor hozhatom aktívan a krabbereket a követővel anélkül, hogy a keltetőm drágítaná 1 VP-vel?
 
Megválaszoltad a kérdést.
Az Élet képesség egy kijátszáskori képesség, amit letilt a kaloda, tehát a kalodázott lény nem kapja meg a jelzőt.
 
A követő 1 nekronnal drágábbá teszi a krabbereket (ha akarod). Tehát nem az alap idézési költségük változik, nem válnak ettől vegyes idézési költségű lapokká (ahogy a +1 Vp-vel drágított tárgyak sem válnak azzá a drágítástól).
Mindezért a Lassan járj! ugyanúgy drágítja az így kihozott krabbereket.
A + nekron költséget pedig akkor kell elkölteni, amikor a Vp-t is. Ez egy szimpla drágítás, annyi különbséggel, hogy nem kötelező végrehajtani.
 
A mélység ura régivel 1 nekronért hozott krabbereket nem drágítja a keltető ugye?

Mikor kell költenem a nekront? Az ellenfelem egy krabber kijátszásakor eldönti akar-e reagálni rá és ha nem utána nekronozok?
 
Trebor kalodájával reakciózott Élet képességgel rendelkező lényre kerül élet jelző?
 
Köszönöm!
 
51.1. Ha egy szabály vagy lap szövege röviden egy altípus megnevezésére hivatkozik, akár ragozva is, akkor ez alatt az ilyen altípussal rendelkező lapokat és önálló jelzőket (permanenseket) kell érteni.
[Kiegészítés]
Egyes lapok neve pontosan megegyezik egy altípus megnevezésével. Az ilyen nevű lapok mindig abba az altípusba tartoznak, amelynek ugyanez a megnevezése.

(veszélyes faj versenyen azok a lapok is belekerülhetnek a minimum fajkövetelménybe, aminek csak a nevében van benne az altípus megnevezése, de ahogy a fenti ábra mutatja, ettől még nem kapják meg az adott altípust.)

Csak olyan lapot kereshetsz vele, aminek vámpír az altípusa. Szóval Vámpír totemet kereshetsz, de vámpírtőrt/vámpírok bálját nem.
 
Még egy kérdés:

Caramain szövege alapján "keress ki egy vámpírt" pontosan mire vonatkozik? Lehet vele olyan lapot is keresni, aminek a nevében szerepel a vámpír szó(A vámpírok bálja, Vámpírtőr), esetleg vámpír altípusú lapot(Vámpír totem) is kereshetek?
 
az hogy ingyen játszhatod ki, az nem helyettesíti a kijátszási feltételét. Tehát igen, dobnod/semmizned kell neki egy lapot.

(hkk kódex: 21.4. Kijátszási feltétel. A kijátszási feltétel teljesítése kötelező. Ha egy lap kijátszási feltétele nem teljesül, akkor a lap nem játszható ki.
81.0. Védekezésből történő lapkijátszás. Ha az ellenfél kezdte a játszmát, akkor a védekezés lap az ellenfél első körében kézből ingyen kijátszható. Ezt védekezésből történő lapkijátszásának nevezzük.)
 
A vámpírok bálja kijátszási feltételét teljesíteni kell abban az esetben is, ha védekezésként játszom ki?
 
tóken, nem token - de hogy miért, ne kérdezd

hivatalosan a nagyképes lapok tóken lapok, akkor is, ha a paklidban vannak és onnan játszod ki őket - legalábbis így szól a szabály a Kreátor műhelye szabálykönyv alapján, bár a kódexben valóban más van...

a "hkk köznyelvben" minden előre kikészített lapot tokennek szoktunk hívni
 
Hivatalosan (ha egy kiadott kártyán olvasod) akkor a nagy képpel kiadott lapok a token lapok.

Csak mert valaki azt mondja egy előre kikészített lapra, hogy token, az még nem lesz token lap. (még ha tesztelő is az illető.)

A kavarodás onnan fakad, hogy a token lapok még "viszonylag" frissek (2 vagy 3 éve vannak a körforgásban, azt hiszem) és előtte az egyszerűség kedvéért az "előre kikészített lap" kifejezés és a "token lap" nem volt megkülönböztetve, mivel nem is létezett két különböző alcsoport, és sokak számára az előre kikészített lapok tokenként rögzültek be a köztudatba. (azt hiszem a MAGIC-ből lett áthozva a kifejezés.)
Ha a token szóval találkozol legközelebb a szövegkörnyezet is vedd figyelembe.ű
Vagyis:
"Valószínűleg Hét törzs főnökébe is alap papír lesz, de nem szabad megfeledkezni egy nem túl régi, ámbár kicsit se használt ultra ritka lapról, a Sárkányfészekről sem. Elég jó választásnak tűnik beválogatni az 5 darab token sárkány közé."
idézetben a token sárkány nem egyenlő a token lap kifejezéssel. Remélem segítettem.
 
96.0. A más lapok által létrehozott lapokat „előre kikészített lapoknak” nevezzük. Az ilyen lapok addig őrzik meg ezt a jellemzőjüket, amíg ki nem kerülnek a játékból.
 
96.3. Tóken: Azokat az „előre kikészített lapokat”, amelyek a lap nagyobb részét betöltő különleges méretű illusztrációval készültek, tóken lapnak vagy röviden tókennek nevezzük.

Ennyi, és nem több.
Ha nagy képes, akkor tóken, ha nem nagy képes, akkor nem az.
 
Nem. A morf-hoz mint altípushoz tartozó szabályról beszélsz, ami nem képesség. Nem lehet elvenni, vagy másolni.
Lásd: szkritter szabály (azzal analóg a dolog)
 
Mi számít token lapnak?
Az, amit kiadtak nagy illusztrációval, vagy az is, amit behozol más lap képességével?
Pl. Moa zászlóshajó be tud hozni játékba torpedóvetőt. Ezek alapján a torpedóvető is token lapnak számít?
Van az a krabber, amelyik játékba rak egy 4es költségű tengermély lapot. Akkor minden tengermélyben kijött 4es költségű lap tokennek számít?
A 10. kiadás lapelemzésében, a Sárkányteknősnél így fogalmaznak:
"Valószínűleg Hét törzs főnökébe is alap papír lesz, de nem szabad megfeledkezni egy nem túl régi, ámbár kicsit se használt ultra ritka lapról, a Sárkányfészekről sem. Elég jó választásnak tűnik beválogatni az 5 darab token sárkány közé."
Tokennek nevezi, bár nem nagy képpel kiadott lap, mint amit a modern tokeneknél látunk.
A token lapok régi verziója is token?

TL;DR.: Mi a különbség token és "előre kikészített lap" között?
 
A drágítás célpontjának megválasztása a gnómnak a kijátszáskori képessége, tehát mindenképp hat(hat) rá a tükör. (a 4-es pont kizárva)

A kreátor tükre sehol sem említi, hogy felülírná az eredeti kijátszáskori képességet. (az 1-es pont kizárva)

Pár kérdéssel előbb meg lett vitatva, hogy ahol ennek értelme van, a hatások összeadódnak. (a 3-as pont kizárva)

Tehát a skatulyaelv alapján a 2. pont-ban leírtak történnek meg.

(Nos, van egy 5. pont, ami szerint csak az eredeti laptípust nevezheted meg ismét és az lesz mindenképp +4, de szerintem a gnóm kijátszáskori és állandó képessége ebből a szempontból független, de nem állítom biztosra.)


És ehhez a kérdéshez kapcsolódóan: a morf lapok altípus /szín meghatározása kijátszáskori képességnek számít? Azaz meghatározhatok még egy altípust/színt ha egy morf mellet kijátszok egy kreátor tükrét?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.