Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire fontos számodra, hogy rendszeresen legyenek új szavazások?

1.) Nagyon szeretem őket. Jó lenne, ha 1-2 hetente lenne új.
2.) Havi átlagban 1 szavazás elég.
3.) Ha van valami fontos kérdés, szavazzunk. Egyébként nem kell erőltetni.
4.) Nekem teljesen mindegy!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
A pillanat képe
A feledés szelleme
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egyetlen galetki sem tudja, hogy létezik-e egyáltalán ez a torzszülött, és ha létezik, hol és hogyan néz ki. No persze nem azért, mintha olyan kevesen találkoznának vele, dehogy! Csupán arról van szó, hogy akik eddig megpillantották, már nem emlékeznek semmire...
Nézz szét a galériában!
HKK kódexmódosítások I.
Kredit akció 2021.01.21.-2021.01.31.
HKK pakliszerkesztő és megosztó frissítések
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
HKK kódexmódosítások I. (7)
M.A.G.U.S. kártyák eladók (108)
[HKK Piac] Régi lapok (1440)
mással is lehet üzletelni nem csak hkk-val (687)
[HKK Piac] Eladó lapok (141566)
Lapötletek (64444)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Csak hogy egy kicsit legyen miről olvasgatni ezekben a vészterhes időkben.

A behóson volt egy szituáció, amin azóta sokat agyalgattam. Szerintem egy téves ítélet született, amit persze nem szeretnék felhánytorgatni, mivel én magam is így ítéltem volna...

A szituáció:

Az asztalon van egy lény. Kap egy Exterminálást. Az Exterminálás pedig egy Tiltott serleget, amit a lény feláldozásából fizetek (aztán a serleget is megakadályozzák, de hogy mivel az közömbös).

Kérdés: a lény a gyűjtőből átkerül-e a Semmibe az Exterminálás hatására?

Az ítélet szerint a varázslat elsődleges hatására nem, a másodlagos (semmiző) hatására viszont igen.

Mint mondottam volt, egyetértettem az ítélettel, de azóta végiggondoltam, és szerintem ez így nem jó.

Korábban született egy olyan döntés, hogy az NTI nem küldi a Semmibe Gidát (pedig a célzáskor még az asztalon van). A történet szempontjából mindegy, hogy miért nem marad az asztalon a célpont addig, amíg a célzó forrás sikeresen létrejön. Itt is az a helyzet, int Gidánál. Mire az Exterminálás sikeresen létrejött, a célpontja már nincs játékban.

Tehát az ítélet első fele aggálytalanul helyes. Ellenkező esetben - elvben - ha a célzó forrás kijátszása/használata és a sikeres létrejötte között (azaz a reakciósorban) a célpont kézbe kerül, netán vissza kell keverni a pakliba, stb. akkor is a Semmibe küldhetné. Ez pedig nonszensz.

Nyilvánvaló az is, hogy azt a lapot nem tudja az Exterminálás kisemmizni a második hatásával, amit leszedett, mivel a Semmibe lövi. De ha nem a Semmibe, hanem a gyűjtőbe küldené, akkor sem tudná egyúttal kisemmizni is, mivel erre is született már szabály.

21.17.2. A lap saját képességeit olyan logikai sorrendben kell végrehajtani, ahogyan azok a lap szövegében egymás után következnek, és ezek hatása egyszerre jön létre.

[Kiegészítés]
Ha egy cselekvés a használatakor lapot vagy lapokat küld a gyűjtőbe (vagy Semmibe, vagy lapot kevertet vissza a pakliba, vagy lapot vetet vissza kézbe), és a cselekvés további hatása a gyűjtőben (Semmiben, pakliban, kézben) lévő lapokra hivatkozik, akkor a saját hatásával oda küldött lapokat ez utóbbi képessége tekintetében még figyelmen kívül kell hagyni.

Van azonban egy további szabályunk is.

21.6.0. Kijátszáskori döntések. A lap kijátszásával kapcsolatos minden lehetséges döntést még az idézési költség kifizetése és az esetleges reakciók használata előtt meg kell hozni, függetlenül attól, hogy a döntéseket mely játékosnak kell meghoznia.

Az Exterminálás kijátszásakor is meg kell hozni minden lehetséges döntést, így azt is, hogy milyen lapokat fog kisemmizni. Tehát ezzel a döntéssel nem lehet megvárni a reakciósor végét, és a lap sikeres létrejöttét.

Következésképp csak azokat a lapokat tudja kisemmizni, ami a kijátszásakor már a gyűjtőben vannak.

Természetesen Gidát sem tudja kisemmizni, mivel Gida hátránya akkor lép életbe, ha az Exterminálást kijátszották, tehát minden lehetséges döntést meghoztak vele kapcsolatban, és kifizették a költségét. Gida ekkor kerül a gyűjtőbe saját hátránya folytán, de ez a kisemmizés szempontjából már mindegy.

Remélem, tudtam egy kis olvasni- és gondolkodni valót szolgáltatni ezekben a HKK-ínséges időkben.
 
Így van.

(Az abszolút kedvencem egyébként ebből a szempontból - és emiatt nagyon támogatom az új zsz szabályt - az 1 VP 1 zsz-es etnikum lapok epikus követő mellett, mint pl a Tók, ami gyakorlatilag ingyen csinál annyit, mint egy 2 VP-s kártya, ha nem tudod megakadályozni.)
 
...amennyiben a 2-es vagy nagyobb költség nem zanszilánk és/vagy nem helyettesíthető valahogy, azaz Vp-ben kifizetős.
 
Szerintem is maximum annyira számoljuk, hogy 2 és drágább lap csak nagyon indokolt esetben, vagy epikus követő mellett fér be a pakliba. Epikus mellett is módjával, oda is inkább az 1-es lapok mennek, hogy az esetleg drágítást ki tudja ütni a követő.
 
Nagyon köszönöm a hsz-eket
Sokat segített
 
Van erre egyfajta irányszám, hogy mi a jó átlag IK, szerintem jelenleg 1 alatt van. Van aki kiszámolja, néha én is szoktam nézni.

Számolása:
nekron, 0 csont, 0 mana: 0, mivel ki tudod rakni ingyen (kb mindegy, hogy mennyi nekron szerepel egy lap IK-jában, mert az 1 nekronos ugyanúgy ingyen van, mint a 3 nekronos)
X, ?: Megnézed mit jelent az X és a ?, s az szerint számolod.
1 zsz: Mindenki félnek számolja, szerintem a jelenlegi környezetben még ennyi sincs, de legyen fél.
1 csont, 1 vp: Értelemszerűen egy.

Minden lapnak összeadod az IK-ját, s utána elosztod a paklidban lévő lapok számával. Ha ez egy egy körüli, vagy az alatti szám, akkor nagyjából jó vagy átlag IK szinten. Ettől a pakli még nem feltétlen jó, de legalább nem drága lapokból áll.
Ahogy a tanult kolléga mondta előttem értelemszerűen egy terülős, vagy kontroll jellegű dekknél az a fontos, hogy ez minél alacsonyabb legyen, egy korlátozottabb környezetben (háló mellett, Zarknodoknál, drágítós szabálylapoknál) beférhet drágább lap is. De már a járjak is fel tudnak állni viszonylag kicsi átlag IK-val, sok nekronos lappal. Van olyan verzió azokból is, ami gyorsan tud terülni.
 
Szerintem ezt matematikailag semmi nem nagyon számolgatja, de azért figyeljük, hogy hány olyan lap van, ami mondjuk akár első körben kitehető, mennyi, amivel várni kell 2-3. körig, hány 0-1 vp-s beleszólás van, ilyenek.

Az, hogy mi az optimális, paklitól is függ. Egy drágító szabálylap, vagy sok hálós lapos pakli nyilván lehet picit drágább, egy terülős értelemszerűen olcsóbb.
 
Sziasztok

Többször mondták/ hallottam, hogy egy pakli átlag költsége túl magas.

Kérdés:

Hogyan számoljátok ki a pakli átlagköltségét?

Gondolom a VP+ZSZ mellett a nekron és csont költségeket is illene számolni. Ezt hogy teszitek meg?
Vagy azokat nem számoljátok?

És mi az az átlagköltség, ami még megfelelő lehet?
 
Szia!
Nincs most vednoki program.
 
Az utolsó faq óta felmerült kérdésekről előbb-utóbb lesz majd új kérdezz-felelek. Ez a kérdés is meg lesz benne válaszolva, pro vagy contra. A magam részéről nem vagyok híve a trükközéseknek. A vízió szabály egy erős szabály, amit eddig nem engedtünk áttörni semmilyen trükkel. Én emellett a megközelítés mellett teszem le a garast.

Mindkét megoldás mellett vannak érvek, és indokok. A döntés meg fog születni, addig türelmet kérek.
 
Igen ki lett fejtve de az ellentmondás ugyan úgy fennáll.
 
Ez a kérdés pont ki lett kifejtve ugyan itt egy picit lentebb, lásd: 45044. Jancsár János (előzmény: Réz Jolán 45038.) 2020.02.08. 07:22
 
Ha azt kijátszhatom akkor a gyűjtőben lévőt miért nem? Hisz annak se volt vízió altipusa mikor kijátszottam. A szabály egyszerre fogalmazza meg h ilyen nevű és vízió altipusú. Hatóköre van a végső illúziónak egy múltbéli eseményre de a kezemben lévő azonos nevű lapra nincs?
 
Gyűjtőből nem játszhatod ki kézből igen. A kézben nem számit vizionak a lap szövege szerint.
 
Mai versenyen előjött egy érdekes kérdés ami megosztotta az embereket. Kijátszok egy varázslatot ami nem jön létre. Ezt követően kijátszok egy végső illúziót. Kérdés h kijátszhatom e még egyszer a varázslatom a gyűjtőből illetve ha van a kezemben egy ugyanolyan nevű lap akkor azt kijátszhatom e és ha igen miért? Nem fogalmazok véleményt csak idemásolok egy kódexrészt.
Ugyanolyan nevű vízió altípusú lapból egy adott játékos, egyazon körben csak egyet játszhat ki, akár kézből, akár a gyűjtőjéből, függetlenül attól, hogy a lapot milyen módon (pl. ködkeresésként) játszotta ki, illetve attól is, hogy a lap sikeresen létrejött-e, vagy sem
 
Sajnos nem. A lap szovege csak 2 Zsz helyettesiteset teszi lehetove. Ha lehetne ennel tobbet is, akkor a lap szovege maskent szolna.
 
Kitudom játszani az Ősminotaurusz (új) lapot ingyen ha két óriást veszek vissza az asztalról a kezembe?
 
Ezért sem hívtam bírót, mert én is e felé hajlottam, csak utólag furdalt a kíváncsiság. ;) Utólag is gratulálok, szép megoldás volt.
 
Hidd el igyekeztem nem csalni. 80%-ra biztos is voltam benne
 
Köszi, akkor ezek szerint jól játszottuk. Amit utóbb írtál az pedig nekem új infó volt, szóval azért külön is kösz.
 
Zilak alatt van egy faq, erdemes megnezni. A "hasznal" szo nem definialja az aktivalast kivano kepessegeket. Az automatikus reakciot is hasznalja a jatekos. Amugy kasug kepessege nem reakcio kepesseg. A kor hatralevo reszeben bermikor megmutathato.
 
Szerintem automatikus reakció hatásokra egyáltalán nem lehet megmutatni(eleve az ellenfél cselekszik ilyenkor).
 
Tegnap felmerült bennem az alábbi kérdés:
Kijátszottam egy bosszúálló sünt, ellenfelem kezében kasug-din. Mikor mutathatja?
1. Egyszer mikor kijátszom a sünt és játékba kerül a reakció?
2. Minden esetben amikor kisül a reakció, mert használom (annak ellenére, hogy automatikus).
3. Mikor kijátszom és mikor kisülnek akkor is, tehát 3x mutathat kasug-dint?

Mi versenyen kérdés nélkül a 2.opciót játszottuk, de az a helyes?
 
Köszönöm, ebben az esetben mindkétszer sikerült rossz döntést hoznom, viszont legalább ennyivel okosabb lettem legközelebb.
 
Kódex 7.6. Vegyes idézési költség. Azokat a lapokat, amelynek idézési költségében többféle idézési költségtípus is szerepel, vegyes idézési költségű lapoknak nevezzük.

Kódex 21.11. Változó idézési költség. Ha egy lap idézési költsége X-et vagy ?-et tartalmaz, a lapot változó idézési költségűnek tekintjük.

Az 1 Vp ? szk idézési költségű lap tehát változó, vegyes idézési költségű lap. Ilyenkor az idézési költségek összege az alap idézési költség. 1+0=1. A Járj drágítja az 1 idézési költségű lapokat. Tök mindegy, hogy milyen költségről beszélünk.

Az a beidegződés zavarhatja meg a publikumot, hogy az 1+1 vegyes idézési költségű lapok alap költsége 2, és ezek közül a járj már csak a tisztán VP (zanszilánk) költségűeket drágítja. De itt nem ez a helyzet.
 
Az utóbbira van szabály:

21.17.2. A lap saját képességeit olyan logikai sorrendben kell végrehajtani, ahogyan azok a lap szövegében egymás után következnek, és ezek hatása egyszerre jön létre.
 
Sziasztok, két kérdés vetődött fel tegnap Exben:

1 VP 0 SZK alap költségű lényt drágít-e a Járj? A sötétség gyermeke, konkrétan.

Az újjászületés könyve (i) és ehhez hasonló lapok használatánál saját körben az egyszerre kisülő P forrásnál milyen sorrendben történnek a dolgok? Én döntöm el, vagy ahogy a kártyára van írva?
 
Igen, a horgony képesség többször is változott a megjelenése óta, de a Kódex-ben szereplő, lentebb idézett szabály az érvényes.
 
dehogynem, csak előtte dermeszd le
 
73. Azt a lapot, amin ez az ikon szerepel, semmilyen módon nem lehet az asztalról kézbe visszavenni.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.