Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
A pillanat képe
Fűszerraktár
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
"Átvert az az átok remete! Kincset ígért, de ebben a raktárban csak fűszer és fűszer van, ameddig csak ellátni." - gondolatok egy galetki szájából, a kaland folytatásához szükséges nagy ötlet megszületése előtt
Nézz szét a galériában!
Argum City béta teszt
Clerebald gyűjteménye – Beharangozó
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő Clerebald gyűjteménye!
Ritka lap csere
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.

A lista folytatása...
Karkötőviselés (596. tudati képesség)
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Clerebald gyűjteménye – Beharangozó (9)
HKK kérdés? (44833)
[HKK Piac] Eladó lapok (141379)
Raia templom építés (574)
Lapötletek (64218)
Jégmágus kt. alakulna (9291)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Sziasztok.

Mai D-s versenyen felmerült kérdés..
Végső illúzió a gyűjtőben van és ezért kijátszunk onnan egy varázslatot amire reakcióval reagálnak és nem jön létre a gyűjtőből kijátszott varázslat.
A kérdés az, hogy az a varázslat ami nem jött létre a gyűjtőbe kerül vagy a semmibe?

Szerintem a semmibe, mert a végső illúzió nem köti sikeres kijátszáshoz a semmibe kerülést.

De volt aki nem így értelmezte.
Szerintetek?
 
Nem. Nem lenne az. Ha valami egy bizonyos formaban, mindig ugyanugy szerepel sok lapon, akkor azt nem a lapokra kell rairni hanem szabalyt kell alkotni, ahogyan itt is tortent.
 
Az is kényelmes lenne, ha rajta lenne a lapon, hogy "a játékból".
 
Azonnali hatas?
Kozvetve noveli a haldoklo leny Ep-jet?
Tehat?
 
Dúvadom sebzéstől pusztulna életmentő hatás lesz-e ha a Nelevyn, az özvegycsinálóm képességével sebzem az ellenfelemet?
 
A saját szövege szerinti idézési költség csökkentés az alap idézési költség csökkentés.

21.12. Ha egy lap a saját idézési költségét módosítja, akkor ez alatt a lap alap idézési költségének módosítását kell érteni. Az ilyen lapok változó idézési költségű lapok.

Az alap idézési költség nem csökkenhet 0 alá. De 0-ig igen.
Tehát, ha 4-nél több kalandozó van, akkor is 0-lesz az alap idézési költsége.

Ezután jöhetnek az egyéb módosítások.
 
Ha kijátszok egy Felnövekvő nemzedéket (új), aminek ugye 4-X a költsége, X pedig annyi, ahány kalandozót "mutatok" neki a játékból és a kezemből.
Ha valami miatt drágulna a kijátszása, akkor először olcsóbb lesz és utána kell a drágulást "hozzáadni" vagy pedig a drágított költségből jön le az X ?
Illetve mi történik, ha 4nél több az X ? Nyilván a mínuszos költségnek alapból nincs értelme, jelentősége, de a drágulásnál mi a helyzet?
 
Szerintem nem. A "megengedettnél eggyel többet" azt jelenti, hogy egy olyan lapból, amivel egyébként is játszhatnál (tehát a lap amúgy "megengedett"), használhatsz eggyel többet, mint egyébként.
A bölcs tehát kizárólag a darabszámot növeli, nem teszi legálissá az egyébként tiltott, vagy nem megengedett lapok használatát.
Például nem használhatsz 5. színű lapot sem azzal a felkiáltással, hogy bár csak négy szín a megengedett, de a bölcs "megengedi", hogy a 0-nál eggyel többet, azaz 1-et használjak. Nonszensz is lenne.

Ezzel az erővel akkor betehetek 1 Nekrofun máglyát, vagy 1 Bufa segítségét is, hiszen bár tiltott, azaz 0 db-ot használhatok, akkor használhatok eggyel többet, azaz 1-et... na ne!
 
Berakhatok-e Mardakor bölccsel Megsemmisítő csapást, ha más színű isteni szettel játszom, de egyébként van piros szín a paklimban?
 
Ha KF tárgyként játszod ki egy hordozóra, akkor a lap egy KF tárgy lesz, és így viselkedik, azaz a kovács fixen 1 Vp-ért hozza.
E tekintetben teljesen mindegy, hogy üresben raktad ki, vagy semlegesítettél is.
 
Ha tárgyként játszok ki egy Fakabátot (ugye ekkor KF-s tárgyként rakom egy lényemre) akkor Zarknod kovácsa 1vp-re módosítja a költségét? Illetve ezt befolyásolja, hogy semlegesítésként vagy csak "simán tárgyként" rakom e ki?
 
Tobben kerdeztek tolem h paroson hogy mukodnek az E: kepessegek. Ma dontes szuletett ebben a kerdesben es paroson az EX: = barmely ellenfel koreben, koronkent max. X-szer jelentest kap. Igy kell jatszani paroson.
(Keszul a Kodex korrekcio.)
 
A háló a lapok kijátszását korlátozza, nem a lapok létrejöttét. Tehát a példában: háló mellett megindul a "reakciócsata", majd fordított sorrendben létrejönnek a lapok. Amelyik játékosnak 2 vagy több kézből kijátszott lapja jött létre, az ebben a körben már nem játszhat ki több lapot. Ennyi.
 
Valaki el tudná nekem magyarázni a háló és a reakciósor kapcsolatát?

---71.1. A háló képesség azt jelenti, hogy ha egy játékos egy adott körben már két lapot sikeresen kijátszott a kezéből, akkor nem játszhat ki több lapot a kezéből.

--- "A háló csak azt korlátozza, hogy a játékos megpróbálhat-e kijátszani lapot, vagy sem,"

pl. harangmester követő van, és megindul a reakció csata. A reakciósorban lévő lapok még nem minősülnek sikeres kijátszásnak... Akkor reagálhatok akármennyi lappal és fordított sorrendben 2 jön létre? vagy nem értem .... valaki világosítson fel
 
Sziasztok,

Ha adott körömben kijátszok 2-3 varázslatot majd a Végső illúziót utána megtolhatom még egyszer az illúzió előtt kijátszott lapokat?
 
Nem hiszem el, h ez mar hetente elokerul...
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.

Tessek hasznalni a szabalykonyvet!
Persze tudom h sokkal kenyelmesebb ide felirni a kerdest...
 
A Szárnyaszegett kérdésre miért nem? Nincsen kikötve, hogy asztalról kell gyűjtőbe kerülni, csak annyi, hogy gyűjtőbe kerüljön, és ne áldozástól.
 
1:Igen
2:Nem
 
Kettő kérdés:

1. Védekezésnél, a szabály szerint úgy vagy, hogy max annyi védekező lapot játszhatok ki ellenfél első körében, amennyi lapot kijátszott, de min. 1-et. Ez most azt jelenti, hogyha lapkijátszás nélkül, csak felszámolja manáját és passzol, attól én még kijátszhatok 1 védekező lapot?

2. Szárnyaszegett akkor is ad nekem szerencsetollat, hogyha pakliból vagy kézből kerül gyűjtőbe, illetve akkor is, hogyha kijátszását megfogják?
 
Igazából a kérdés volt rosszul feltéve
 
Értem. Akkor ma is okosabb lettem. ;)
 
Mindkettotoknek igaza van.
A jatek elejen kapott ocskasag nem lapkijatszas, ahogyan a hordaparancsnokok +/- ep-vel valo jatek kezdese se gyogyulas/sebzes.
A masik szempont, ahogy azt tanult kollegam is kifejtette, mindez meg az ellenfel kore elott tortenik, tehat a vedekezes szabalynak azon resze, hogy ahany lapot az ellenfel az ELSO KOREBEN kijatszott, nem teljesul.
Amikor azonban a molluszkkal atalakitja az ellenfel az ocskasagot az mar kijatszas, tehat ez a cselekves elvileg mar erdekes lehet a vedekezes szempontjabol.
 
Én viszont úgy tudom, hogy igen.
Ha szabályt kellene mondanom miért, akkor ezt mondanám: 21.3.0. A lapok bármilyen módon történő játékba hozatala lapkijátszásnak számít.

E szerint, mindegy, hogy a játék elején adja-e, attól az még lapkijátszás.

Persze, ha csak elpasszolja a körét, akkor az ugyanúgy 1 védekezés marad.
 
Negatív. Azt a játék elején kapja,nem az első körben.
 
Sziasztok!

Molluszk, az ócskás ellen, az ócskaság miatt +1 lapot védekezhetek ki az alap 1 helyett?

Köszi
 
Helló,

Ha az ellenfél reakciója miatt az adott körben nem jött létre lapom, keresi-e az Idéző teknős a paklimban lévő Megtorlómat?
 
Valóban csak célirányosan szoktam bele keresni a kódexbe. De így mással szemléltetve rögtön leesik.

De

ha egy másik lap csak annyit ír, hogy "ellenfeled minden lapja +1VP"
Akkor az miért nem drágítja? Vagy drágítja? Vagy most akkor mi?
 
Az egyes lapok képességei mindig felülírják a szabályokat, ha azokkal ellentétesek. Más szóval a lapok szövege a legnagyobb prioritású. Ez a Kódex legelején ott is van valahol, amit senki nem olvas el szerintem.
Más példát nézve ez egyértelmű is, hogy így kell lennie: ha pl. egy lap azt mondja, hogy az előkészítő fázisban nem kapsz VP-t, az ellentétes a szabályokkal, mert a szabály egyértelműen megmondja, hogy hányadik körben hány manát kapsz. Mégse kapsz manát, értelemszerűen, ha ezt a lapot lerakod. Ugyanez a helyzet itt is, tehát a lap bedrágítja a helyszínt.
 
Sziasztok,

Kódex

8.9.1. A helyszínek játékba hozatala a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít lapkijátszásnak, nem lehet rájuk reagálni, és az idézési költségüket sem lehet módosítani.

Ellenben Ősi tűz nevű lap ezt írja:
"Célpont lény vagy játékos sebződik 3-at, egy gyűjtőből max. 3 lapot a Semmibe rakhatsz, és ha akarod, tégy egy helyszínre egy ősi jelzőt. Egy ilyen jelző 3_VP-vel növeli a helyszínek idézési költségét.


Most kinek lehet hinni?"
 
Érdekes dolgokat tudnak visszamenően lapok. A szabályok változásával némelyik nagyon erős lappá avanzsál, lévén nyilvánvaló, hogy a lap készítésénél olyan lapokat vitt, mint a szúnyogírtás, solisar aura, stb. Akkor ezek az ik-k nem is nagyon léteztek. Vicces, hogy egy avatár dekket simán megszivat egy ngy lap. (Dobd el a kezed most!). Ugye bíborholdon más a megfogalmazás, ott fel se merül ugyanez.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.