Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
Aranytigris
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"A szemed előtt csap le egy aranytigris egy védekezésképtelen gazellára. Dühödten hajszolod el a hatalmas vadmacskát jól megérdemelt vacsorád mellől." - Az élelemszerzés egy lehetséges folyamata a Túlélők Földjén.
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.
Morf invázió - Statisztika 3.
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság – 1. nap
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9402)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28170)
Versenyhirdető (1711)
Lapötletek (64203)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3165)
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21. (29)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
3.18. Mind az Ép-nek, mind a VP-nek 20 a maximum értéke. A játék során egyik érték sem növekedhet a maximum fölé. A maximum feletti érték azonnal elvész.

Amint a szabalylap megszunik, ez a szabaly ervenybe lep. Ha kevesebb volt a maxVp 20-nal, akkor emiatt az 20-ra visszaall, mert ez a foszabaly. Mindaddig, amig ez alol kivetelt nem kepezo reszletszabaly nem szuletik, addig ez a szabaly.

Megtehette volna Krisztian, h analogiat alkalmaz a hordaparancsnokoknal leirt kivetelbol, de az analogia tavoli. Az Ep es a Vp (bar sok a hasonlosag) nem pont ugy viselkedik. Nem ugyanazok a szabalyai a valtozasuknak. Ezert szerintem a biro dontese - vitatni ugyan vitathato - de meggondolt volt es vedheto.

Ugyanitt a Sokszinuseg kikapcsolasanal a maxEp 27 marad-e kerdesnel a hordaparancsnokos reszletszabaly analogia sokkal kozelibb es aggalytalanul hasznalhato. Ez tortent. Ez is jo dontes.

Nyilvan szerencsesebb lenne, ha a ket dontes szinkronban lenne, es a ket szituaciora ugyanaz lenne a megoldas, de ez szabalyalkotast igenyel, es nem biroi kompetencia. A latszolagos hasonlosag nem takar tokeletes egyezoseget.

Es igen, lehet h a Kiado ugy dont majd h a ket szituaciot szinkronba hozza es erre szabalykiegeszitest alkot, de addig a meglevo foszabalyt kell alkalmazni. Azt pedig ideztem.

Reszemrol a temat lezartam itt es minden mas forumon. A dontest a Kiado fogja meghozni. Addig pedig a versenybiro joga es kotelessege h dontson legjobb tudasa es lelkiismerete szerint.
 
A Roxos kérdés szerintem elég sok embert érdekel, érdemes lenne megválaszolni
 
Rox, a csontok ura (új) (10. kiadásos) lap FAQ-ja hiányos? Mert elvileg lemaradt róla a plusz sebzés. Viszont a "módosított szövegű" lapok menüpont alatt az olvasható, hogy úgy működik, mint a 10. kiadásos. Mármint a régi működik úgy nyilván. Tehát akkor most van plusz sebzés vagy nincs?
 
Leírom itt is az esetet, segít kiértékelni:

Balázs Makó a mai versenyen én voltam a bíró. Krisztián Dönczi és Katulin Péter meccsén jött elő ez a kérdés. János Jancsár is ott volt, hallotta a kérdést.

A Manaapadás szabálylap 8-on tartja a max VP-t, innen nem nő és nem csökkenhet. Egészen ADDIG, amíg ki nem kapcsolják, le nem szedik vagy fel nem áldozzák. Onnantól nincs ami 8-on tartaná a max. VP-t. (A lapot én találtam ki)

A Sokszínűség esete más: ott a kezdeti ÉP-t határozom meg 27-ben, ha később beáldozom a szabálylapot, az már nem lesz hatással a KEZDŐ ÉP-re. Dávid Balog
Ezzel szemben a Manaapadás-sal egy korlátot állítok fel a max. VP-számára, így ha beáldozom a szabálylapot, akkor feloldódik ez a korlát.

A döntést én hoztam és vállalom, nem változtatnék most sem az ítéletemen.
 
Ha egy lap explicite ellentmond 1 szabálynak (pl. max. VP-det felnöveli 20 fölé, nem 1-et húzol a húzás fázisban., vagy helyszínre hat stb.), akkor a lap az erősebb.
 
Köszönöm!
 
Aki kijátszotta a Préselést, az kap 1 győzelempontot, és senki más nem kap. Ugyanis győzelempont akkor jár, ha egy játékos a kör végén kiesik a játékból. Itt nincs kör vége, mert a Préselés sikeres kijátszásakor azonnal véget ér a játék.
 
Harc a végső hatalomért játékban, ha az egyik játékos eldobatta a másik kettő játékos paklijait és kijátszik egy Préselést, amivel nyer, akkor ki hány győzelempontot kap?
 
A szabaly oly korban szuletett, mikor az (uj)(uj), a (10) es az (uj-2) meg nem letezett....
 
Nem mellesleg nem kötekedésből, de tegyük fel, hogy rajta van, hogy új. Akkor az új -2-t elő se vehetem? Tehát egy -2-es fattyat, vagy adott esetben ha kijön egy olyan lap ami pihenőt ad, akkor azt ebben az esetben nem tehetném asztalra? (már ha érthető ,mit akarok kérdezni... )
 
Ez oké, csak a nerf jelen esetben (verzió pontosítás híján) felülírni látszik mindegyik verziót.
 
96.2. Ha az "előre kikészített lapot" létrehozó lapon kifejezetten nem szerepel, hogy (új) változatot hoz létre, akkor a lappal a gazdája (döntése szerint) létrehozhatja a lapnak bármely korábbi kiadásban megjelent változatát is.
 
Ha már ez előjött, abban a szekcióban a Roxot is jó lenne megszerelni, mert ez alapján jelenleg a zénes verzió sem ad +1 sebzést.
 
Sziasztok, a Gyengített lapok résznél A hatalom kék itala az egyetlen lap, ahol nincsen kiemelve külön, hogy ez a régi vagy az (új) verzióra vonatkozik:

A hatalom kék itala | A lap úgy működik, ahogy a 10. kiadásban megjelent verziója.

Ez alapján jelenleg Solkim kompenzációja megtermelheti-e a régi italt, ami a lapra fizikailag írt módon fog működni?
 
Valószínűleg a Techiánaflux kavarhatott be. A fluxot valóban nem lehet bármikor kivédekezni, csak a fő fázisban. Tehát ha az ellenfél passzol, és ekkor én kivédekezek rá egy fluxot, akkor automatikusan visszalépünk a második fő fázisába, hiszen a flux a gyógyfázisban nem védekezhető ki.

Itt jegyzem meg még azt is, hogy:

8.5.1.1. Ha egy szabály vagy egy lap szövege lehetővé teszi, hogy egy azonnalitól eltérő típusú lapot a játékos az ellenfél körében is kijátsszon, és a szöveges megfogalmazás nem említi, hogy ez pontosan mikor tehető meg, akkor ezen a lehetőségen az ellenfél fő fázisában történő lapkijátszást kell érteni.

Például a Xenó bilincsmester nem játszható ki a gyógyfázisban.

Nem szabad idekeverni azokat a lapokat, amiket a szövegük szerint "bármikor" ki lehet játszani.

Ezeket akkor lehet kijátszani, amikor azonnalit is. Tehát bármely játékos fő-, harci-, és gyógyfázisában.
 
HKK akadémia - védekezés

Tegnap volt egy vitás szituáció, amit most szeretnék bemutatni a megoldással együtt, a félreértések elkerülése végett.

Ellenfél első köre, ő kezdett. Passzol. Kijátszhatom-e a gyógyulási fázisában egy Kyorg tudásomat?

81.0. Védekezésből történő lapkijátszás. Ha az ellenfél kezdte a játszmát, akkor a védekezés lap az ellenfél első körében kézből ingyen kijátszható. Ezt védekezésből történő lapkijátszásának nevezzük.

Ez a főszabályunk. Ebben a szabálypontban az "ingyen" szó a lényeg. Tehát azt állapítjuk meg, hogy a védekezéses lapok ingyen játszhatók ki. Itt jegyzem meg, hogy antimágikus rakshallion mellett nem lehet ingyen kivédekezni a reakciókat, mert a védekezés: helyettesítés.

A főszabályból tehát az jön, hogy az ellenfél első körében ingyen kijátszhatom azokat a lapokat, amiket egyébként is kijátszhatok a körében.

Milyen lapok tartoznak ide? Elsősorban az azonnali varázslatok, másodsorban a reakciók. A reakciók természetükből adódóan abban a pillanatban játszhatók ki, amikor reagálni lehet velük.

Vannak azonban más védekezéses lapok is, amelyek se nem azonnali típusúak, se nem reakciók. Ezeknek a kijátszását teszi lehetővé a kiegészítő szabály:

81.2. A védekezés lap a laptípusától és altípusától függetlenül – akkor is, ha ez a szövegében kifejezetten nem szerepel – védekezésből kijátszható az ellenfél első körének fő fázisában, ha a játszmát az ellenfél kezdte.

Ez a szabály tehát nem azt jelenti, hogy kizárólag a fő fázisban lehet védekezéses lapot kijátszani. Ha így lenne, akkor a gyógyfázisban, vagy a harci fázisban egyáltalán nem is lehetne védekezéses reakciót használni... Ráadásul a kiegészítő szabály sosem mond ellent a főszabállyal. Ez egy megengedő szabály, ami az egyéb védekezéses lapok kijátszásának időzítését szabályozza.

Ezt így kell értelmezni. Akinek esetleg másként volt meg ez a szabálycsomag, annak - remélem - tudtam segíteni.
 
118.1. Amikor egy lényre álomjelző kerül, akkor a lény azonnal passzívan a gazdája tartalékjába kerül. Ez az álomjelző automatikus képessége
 
Helló,

Ha Drakolder transzformátorral egy lényen a rajta lévő jelzőt álommá alakítom át, akkor az a tartalékba kerül passzívan, vagy nem mert a jelző nem rárakva lett hanem átalakítva?
 
Sziaaztok!
Mikor várható, várható e egyáltalanál, hogy valahol egybe pe lesz közölve a nemzetire bejutott 60 fő névsora? Nekem eléggé kérdéses, hogy sikerült-e, ezért lenne jó valami fixet látni, ha lehet!?
Köszi előre is!
 
Irtam h ott a faq. Nem veletlenul irtam h ott a faq. Anti-magias lap. A hirnok is az. Keresheto idezovel.
 
Tehát a motyogó hírnök is kereshető egy hét törzsben például, hiába feltétele az anti mágiának, hogy ne legyen követőm? Lehet így van, de akkor ez nekem új infó volt most.
 
Az analógia: azok a források, amelyek valamilyen feltétel alapján vagy választhatóan gyógyítanak, megakadályozhatóak olyan counterrel, ami gyógyító forrást semlegesít. Még akkor is, ha nem azt választotta a lap/forrás kijátszója. Ugyanígy a teknős is anti-mágiás, még akkor is, ha valamilyen feltétel alapján kapja azt.
 
A kérdés szerintem arra vonatkozott, hogy mivel a teknősfajzat csak kötelékre anti mágiás, kereshető-e? Alapból nincs anti mágiája a pakliban még gondolom, vagy itt már vizsgálható, hogy van-e kötelék? Vagy a villámháború Faq alapján elég ha szerepel a szövegében, arra akartál célozni?
 
Ott a faq a Villámháború alatt. Van anti-mágia képessége es a koltsege 1. Tehat keresheted.
 
Az idéző teknős keresheti-e a khóri teknősfajzatot?
 
Értem, köszi!
 
Igen, ki lehet, és csak a keresés nem jön létre, a lény (tárgy, építmény, stb) igen.
 
Fec kísértete kijátszható semlegesítésként kereseő forrásra. Egy lény kijátszáskori képességére ki lehet így játszani - és ha igen, akkor csak a keresés nem jön létre, vagy maga a lény sem?
 
Sajnos ez egy rossz dontes volt.
 
Rox ad-e még plusz 1 sebzést (csak lemaradt a lapról), vagy az is módosítva lett?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.