Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
A pillanat képe
Mindenki volt kezdő...
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A kezdő kalandozóknak általában azok a veteránok a példaképei, akikről a legendák is szólnak. Céljuk, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban felemelkedhessenek bálványukhoz, ez azonban a legtöbbször csak kitartó, hosszú munka árán lehetséges.
Nézz szét a galériában!
Argum City béta teszt
Clerebald gyűjteménye – Beharangozó
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő Clerebald gyűjteménye!
Ritka lap csere
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.

A lista folytatása...
Karkötőviselés (596. tudati képesség)
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (141380)
Clerebald gyűjteménye – Beharangozó (9)
HKK kérdés? (44833)
Raia templom építés (574)
Lapötletek (64218)
Jégmágus kt. alakulna (9291)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
44.2. A követők aktiválást kívánó képességeit nem lehet drágítani, és ezekre nem lehet reagálni sem.

pega: persze
A kikeresett lapot, ugyanúgy játszhatod ki, mintha a te paklidból származna
 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy az Antimágikus rakshallion drágítja-e a Törpe-gnóm glion reakcióját? (Gnóm)
Illetve azt is, hogy a Smaragdsörényű pegazussal az ellenfelem paklijából kikeresett lapot a keresés körében kijátszhatom-e saját, kézben lévő lapként?

Üdv!
A.
 
Igen.
 
Szerintem a max 5 az alap költségre vonatkozott,onnan még lehet olcsóbbítani
 
Éjfatty áramlása tudja 0-ra olcsóbbítani SF-et?
 
Malekish (új) E-s képessége egy automatikus képesség. Az előkészítő fázisban fog aktiválódni, mivel erre ekkor van lehetősége. Az automatikus képességek sorrendjéről az a játékos dönt, akinek a köre van. Tehát az ellenfél fogja megmondani, hogy az ilyen jellegű képességek mikor, milyen sorrendben fognak létrejönni az előkészítő fázisában, hogyha van több ilyen (csak példaként ilyen hatások még a jelzők szaporodása/csökkenése és számos más).

A Lélekszipolyozó képessége kapcsolódó hatás. Ha a cselekvés miatt a vámpír kikerül a játékból, akkor ez a képesség már nem jön létre, hiszen a kapcsolódó hatások vizsgálatakor ez a lap már nincs játékban. Ha rajta lenne az "azonnal" kitétel, akkor még működne egyszer, mielőtt kikerül a játékból. Ilyen lap pl. a Perzselő homok.
 
Otthoni játszás közben haverral leálltunk vitázni pár lap működésén, ezért felétek fordulok, hogy ti mondjátok meg, mi hogy működik:

Malekish (új): az [E] képessége automatikusan kisül az ellenfél előkészítő fázisában, vagy nekem kell azt manuálisan aktiválnom ellenfél körében, amikor cselekvési jogom van?

Lélekszipolyozó: ha kijátszok egy lapot, aminek következtében ez a lap elhagyná az asztalt, a szipolyozó azt a lapkijátszást még nézi, vagy már nem?
 
Szerintem igen. Halafir szövegezése egyértelmű. A 4 lapot felhúzod, tehát onnantól kézben lévő lapok lesznek. A közülük eldobott lapok is kézből dobottnak számítanak.
Ha ugyanis nem így lenne, akkor kizárólag pakliból dobás lehetne, ami viszont kereséssé minősítené Halafir képességét. Pont azért lett fixálva, hogy ez bizony húzás, hogy ne legyen ebben bizonytalanság.
 
Ha Halafírral felhúzom a szomorú szamurájt majd a gyűjtőbe dobom akkor jár a plusz lap?
 
Az első felvetés volt a helyes. A szobor képessége, hogy adott körben az általános/bűbáj varázslataid költségéből összesen max 3 Vp megfizetését megspórolhatod. És igen, rád van bízva, hogy ezt hogyan osztod el, és igen, megteheted azt is, hogy egy 3 Vp-s bűbájodat ingyen játszod ki a szobor képességének hála. Ez a szobor képessége, és ez vegyíthető más csökkentő hatásokkal. Ennek azért van relevanciája, mert a modern olcsóbbítások rendszerint tartalmazzák, hogy 1 alá nem eshet így az adott lap költsége. A szoborral viszont igen, lemehet nullára is... Innen a fantáziádra bízom.
 
Vlagyimir szobrának képessége, úgymond, rám bízza, hogy a 3vp csökkenést hogyan "használom" fel? A szóhasználat miatt kérdezem "összesen 3vp-vel csökkentheted". Pl egy általánost 2vp-vel és egy bűbájt 1vp-vel? Vagy az összes ilyen típusú varázslatét 3mal csökkenthetem?
Illetve ezt a csökkentési lehetőséget a szobor adja (mint passzív képesség), vagy megszabja felső korlátnak, hogy más forrással mennyit tudok maximum csökkenteni?
 
Igen. Az idézési költséget csak akkor kell kifizetni, ha normál módon játszod ki.
Egy hasonlóan működő lap (Sheirra) szövegében ez a kitétel pl. nem szerepel, ezért az ő ilyen módon (értsd: a saját képességével) történő játékba hozatala nem is minősül kézből kijátszásnak. Annak ellenére, hogy kézből kerül játékba.
 
Ha kézből használom Thorunaga képességét, 1vp és vedd vissza egy lényedet az őrposzból - rakd a az őposztba Thorunagát, akkor ott Thorunaga költsége csak az 1vp és a visszavétel lesz, nem kell a saját "sima" 3vp-s költségét kifizetnem, igaz?
Azért kérdezem, mert rá van írva, hogy ez kézből kijátszásnak számít, de úgy gondoltam, hogy az csak a cselekvés módját jelöli (pl reakciók miatt).
 
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.
 
Ha Tom, a villámkezű (új)-t a pakliból vagy kézből, költség kifizetés vagy dobatás miatt a gyűjtőbe dobom akkor megkapom a dobótőröket, vagy nem mert áldozásnak számít?
 
Az életkioltó szövege meghatározza, hogy mit kell tenni, vagy dobni kell 2 lapot, vagy megmutatni a kezet. A kiüresedés nem határozza meg, hogy mi van akkor, ha csak 1 lap van kézben. Ezért erre ott a szabály, amit idéztem.
 
Segítek:

4.17.3. Ha egy cselekvés leírása több lap eldobására utasít, ezt akkor is végre kell hajtani, ha a játékos kezében ennél kevesebb lap van. Ilyen esetben valamennyi lapot el kell dobni.
 
Ok. Házi feladat: tedd egymás mellé a két lapot, és hasonlítsd össze a szövegüket.
Ha teljesen megegyeznek, akkor nincs további teendőd.
Ha nem, akkor próbáld meg értelmezni a különbséget.
 
Ezek szerint a Kiüresedés sem dobat lapot ha az ellenfélnek csak egy lap van a kezében?
 
Miért kellene?

Két opció van:
- dob két egyforma típusú lapot
- megmutatja a kezét.
Slussz. A többi már költemény.
 
Xenomorf életvadász kijátszása után ha az ellenfelemnek nincs két egyforma tipusú lapja de van lap a kezében akkor kell egy lapot dobnia mielőtt megmutatja a kezét?
 
Igen. Jól gondolod.
 
Jól gondolom hogy ha Agrav, a ködbeveszett költség helyettesítő képességét használva játszok ki egy
Jeanston, a hatodik (új) lapot akkor életjelző nélkül kerül játékba?

Kódex: 134.4.
[Kiegészítés]
Amennyiben a lény idézési költségét részben vagy egészében helyettesítik, az Élet képesség nem működik.
 
Nem feltétlen a Te hibád. A még érvényben lévő (értsd: el nem törölt, de nem is aktualizált) cca 2300 (!) faq egy részét megpróbáltam kigyomlálni, rendbe tenni, törölni vagy módosítani.
De ez egy gigászi meló. Bele is tört a bicskám.
 
Bocsi elnézést kérek. Sajnos mire végigolvastam a Kódexet elfelejtettem az elejét.
 
A Kódex megjelenése előtt kiadott szabálykönyvek és szabályértelmezések tartalma csak akkor használható, ha nem tartalmaz ellentmondást az e Kódex-ben lefektetett szabályokkal.

(Bevezető, második bekezdés)
 
Torqan a púpos alatti fag:
(AK127) Nem dobatok lapot az X 1, a xenomorffal, ha a gyűjtőből támasztom fel. A feltámadás kézből való kijátszásnak számít sok szempontból, pl. lehet ellenvarázsolni, a kijátszáskor létrejövő képességek létrejönnek ekkor is, DE azok a képességek nem, amik csak kézből kijátszáskor történnek meg. Márpedig az X 1-re rá van írva, hogy csak kézből kijátszáskor dobat lapot. Ugyanez a helyzet Torqan, a púpossal is. A hasonló esetekről bővebben értekeztünk az AK119-ben. Elolvastam azt a 2005. novemberi AK-t is. "Jöttünk láttunk visszamennénk..."
Kódex:
131.8. Feltámadás: a feltámadás képességgel rendelkező lényeit a játékos a saját fő fázisában a gyűjtőjéből is kijátszhatja. A feltámadás minden szempontból kézből kijátszásnak számít.

Nyilván el telt egy kis idő a kettő között.

Kérdés:
Feltámadáskor létre jönnek-e a "kézből kijátszáskori képességek"?
 
Igen, ezt a választ kaptam eddig mindenkitől. Kódexben esetleg fel lehetne ezt tűntetni, hogy akkor, ha a kiírásban szerepel, hogy lehet így használni. Vagy törölni ezt a részt.
 
Volt ilyen időszak,de már nem lehet az élőholtat fajként választani ilyen versenyeken.
 
Tegnapi exes versenyen már körbekérdeztem, de itt is felteszem a kérdést. A kódexben az áll, hogy veszélyes faj versenyen az élőholtakat is lehet fajként használni. Ez valóban eltörlésre került?
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.