Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire fontos számodra, hogy rendszeresen legyenek új szavazások?

1.) Nagyon szeretem őket. Jó lenne, ha 1-2 hetente lenne új.
2.) Havi átlagban 1 szavazás elég.
3.) Ha van valami fontos kérdés, szavazzunk. Egyébként nem kell erőltetni.
4.) Nekem teljesen mindegy!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
A pillanat képe
Feltámadás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A Feltámadás varázslat az isteni hatalom kiterjedése, az örök élet titka. Ha magadra mondtad, nem kell többé attól tartanod, hogy egy-egy vérmesebb csata után Leah árnyvilágában fogsz kikötni.
Nézz szét a galériában!
HKK kódexmódosítások I.
Kredit akció 2021.01.21.-2021.01.31.
HKK pakliszerkesztő és megosztó frissítések
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
HKK kódexmódosítások I. (9)
[HKK Piac] Eladó lapok (141567)
M.A.G.U.S. kártyák eladók (108)
[HKK Piac] Régi lapok (1440)
mással is lehet üzletelni nem csak hkk-val (687)
Lapötletek (64444)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Feltennék én is csavaros kérdéseket.

Owooti trükknél:
- cselekvésnek számít-e, ha az ellenfelem megakadályozza a létrejöttét VP-ből?
- reakció forrásnak számít ugyanez? Ha igen, akkor ez kinek a forrása?
- ha mondjuk Manasűrítésből reakciódrágítást kap az Owooti, drágább-e megakadályozni a képességével?
 
Persze, hiszen kifejezetten ezt is írja lap.
 
Szia, mivel a képesség gyűjtőbe kerülésre működik, és nálad került gyűjtőbe a lap, ezért természetesen te nézheted a saját paklidból a 4 lapot.
 
Viharszarvnál, ha úgy döntök, hogy 3 sebzés helyett a következő lény nem jön létre, attól még ha 3 fölött sebeztem, (mondjuk 5-öt) a maradék (2) sebzés is bemegy?
 
Feldereng a legendás Vadászsarok–A bajnok manifesztációja FAQ.
 
Sziasztok,

ma a következő helyzet nem volt világos a számunkra:
Csábítással elloptam egy Holdlátó Vérkutya alapot. Majd a vérkutyát a kártya tulajdonosa az én őrposztomból megölte, ekkor a vérkutya kikerült a gyűjtőjébe. A lap képessége ilyenkor kinek működik? Vagyis én nézem meg a lapokat a paklim tetjéről, vagy a lap tulajdonosa?
Köszi előre is!
 
A mai szegedi versenyen hoztam par biroi dontest, ami ertetlenkedest valtott ki. Most leirom a szitut, a biroi dontest es a magyarazatot is.

A szitu: egy forras hatasara a gyujtobe kerult egy Tilretas eroditmenye. Ugy iteltem, hogy a Halalsikolya hatasara ot magat is vissza lehet venni a gyujtobol (ha a szerencse ugy hozza).

Erre a ket szabalypontra es a beloluk huzott analogiara alapoztam:

108.1. A lények megöléséhez fűződő kapcsolódó hatások csak azután lépnek működésbe, miután a lény ténylegesen gyűjtőbe (Semmibe) került.

120.1. Az életjelző képessége automatikus képesség, egyszeri hatás, és akkor lép működésbe, amikor a lény ténylegesen kikerülne a játékból, vagy ténylegesen gazdát cserélne.

Bar ez esetben egy epitmenyrol van szo, nem egy lenyrol, de a halalsikoly nem mukodhet kulonbozo modon lenynel es egyeb lapnal. A Halalsikoly emellett nyilvanvaloan egy kapcsolodo hatas, ezert az analogia szerintem aggalytalanul hasznalhato. (Sajnos nincs konkretan erre a szituaciora hasznalhato szabalypont. Ha valaki talal ra faq-t, nyugodtan kommentelje.)

***

A szitu: a jatekos egy Gyilkos mereg (2019) mellett, ures asztalnal ellenfelere jatszotta ki a Meregcsovat. Ugy iteltem h ezt megteheti, mert a Gyilkos mereg szovegeben a "jatekosra is hat" - allaspontom szerint, parhuzamban a lap valamennyi korabbi verziojaval - ez azt is jelenti, hogy az ellenfel ugyanugy celozhato a lappal, mint a lenyek.

***

A tukordzsinn kijatszaskor egy kalandozot masolt. Az a kerdes merult fel, hogy kinyerheto-e belole szornykomponens? Ugy iteltem, h igen. Az Alakvalto oskod alatti faq-t vettem alapul.
 
Már rájöttem. Ne fáradjatok.
Azért jól el vagyok...
 
Elnézést tehát...
Dornodon követője (új) növeli a kijátszáskori sebzéseket pl. Mutáns lemúr (új)?
 
Dornodon követője növeli a kijátszáskori sebzéseket pl. Mutáns lemúr (új)?
 
Mivel a meg nem nevezett lap konkrétan két építőt helyettesít, így szerintem "csak építéssel" fizeted az alap költséget.
Szerintem aktívan jön.

L.
 
Hali

Gyors kérdés, Akadémia (új) ha helyettesítem a teljes IK-t akkor aktívan jöhet-e az épület , mondván az eredeti IK 2 építő volt és azt helyettesítettem?

Köszi,
F
 
Hát akkor itt nyomtam egy inverz Leira szelencét srácok, mert amikor terveztem a lapot, nem gondoltam volna, hogy ebben a megfogalmazásban lenyomja az adott körben a kijátszáskori képességeket is.

Ez így akkor eléggé no risk OK reward lap laphátrány nélkül.
 
Igen.
 
Tehát magyarán akkor kijátszáskorira is hat vagyis továbbá még rezire ,háló-ra is.
 
Mint korábban írtam volt, nem tartom tisztemnek, osztani az észt. A hivatkozott két pont a főszabály. Ezt a lap szövege áttöri. De csak a tekintetben, amit a faq is említ. A tekintetben nem, hogy csakis a játékban lévő lapokra hat (kézben, pakliban, gyűjtőben lévőkre nem).
 
Tehát félreértelmeztem a szabályokat, és a nyugalom csak a kijátszott lapokra hat. (a legjobbakkal is megesik, és én határozottan nem tartozom a legjobbak közé.)

A többivel is egyetértenék.
Viszont a nyugalomra kiadott FAQ/lapmodósítás/lapmagyarázat (akárhogy is hívják ezeket mostanában) szöges ellentétben áll a 99.5 pontban leírtakkal.
A nyugalmon is rajta van a "semmilyen (...) képesség kitétel.

Tehát a FAQ ismeretében (Ami azt âllítja, hogy a későbbiekben kijâtszott lapokra is vonatkozik maga a lap.) továbbra is tartom magam ahhoz az állâsponthoz, hogy a nyugalom szerintem az összes kijátszáskori képességét is elveszi.
Az egyetlen kivétel továbbra is a blokkolâs, ami semmilyen módon nem elvehető. (és azok a kijátszáskori képességek, amin a mindenképpen kitétel szerepel.)
Ezen képességek közé beletartozik az aktívan jön játékba, és az ősmágia is, hiába nincs szöveggel ráírva manapság a kártyákra.

Néhány nem evidens kivétel:
blokkolás, ezt maga a szabály védi, amíg egy lapra nincs ráírva, hogy a blokkolást is elveszi, addig nem veszi el azt (lásd: életjelző mizéria).
Védekezés/idézés/semlegesítés/reakció-drágítás: ezek nem kijátszáskori képességek, hanem szabályok, amik a kijátszásra vonatkoznak. (érdekes tény, hogy az ősmágia képességnek számít, a reakciódrágítás viszont nem.)
Kompenzáció. Bármilyen furcsa, ez egy kézben lévő lap képessége. (utána gondolva logikus, de nem evidens.)

/lehet, hogy ezek csak számomra nem evidens kivételek. (Ami csak azt jelenti, hogy elég rég nyúltam utoljára paklihoz.)/
 
Kodex 99.4. - 99.5.
 
A jelenlegi szabályok szerint az egyetlen kivétel a blokkolás.
(HKK kódex 134.7. Ha a blokkolással rendelkező lap sikeresen létrejött, akkor annak blokkolását már semmilyen módon nem lehet megakadályozni, kikapcsolni vagy semlegesíteni.)
Ez a kitétel semelyik másik képességnél sincs kiemelve, szóval sztem minden más képességet elvesz az asztalon maradó lapoktól a nyugalom.


illetve továbmegyek, és lehetséges úgy értelmezni a szabályokat, hogy a nyugalom az asztalon kívüli képességeket is blokkolja, amennyiben a képesség egy asztalon maradó lapon található.
(ilyenek mint: kincs, áramlás, párbaj, kompenzáció, jelenés, illetve a pakliból önmagukat kikereső lapok képességét is.)

idevágó pont a kódexből:
93.0. A pakliban, kiegészítő pakliban, kézben és gyűjtőben lévő lapoknak nem működik semmilyen képessége és hátránya, de az itt lévő lapok bármilyen jellemzőjük (képességük, hátrányuk, színűk, típusuk vagy altípusuk, stb.) alapján megkülönböztethetők.

(az is egy jellemző, hogy egy lap asztalon maradó, vagy sem)
 
A kijátszákori képesség ugyanúgy az asztalon maradó lap képessége.
És szerintem ez vonatkozik az automatikusan létrejövő képességekre is. (repül/aktivan jön játékba, anti-mágia, satöbbi.)
 
Sziasztok.
Csöppnyi nyugalom (10.)
Ebben a körben semmilyen asztalon maradó lap képessége nem működik vagy ebben a körben minden varázslat költsége +3_VP vagy max. 3, nem önálló jelző (élet is) kikerül a játékból. Kör végén húzz 1 lapot!

Kérdésem a kövi mire gondolt a költő?
Asztalon maradóknak innentől ebben a körben a kijátszáskorija sem működik? Vagy csak arra gondolt a szerző, hogy a kijátszáskorin kívüli egyebek nem működnek asztalról?
 
KÓDEX:

29.6.1. Csak olyan szörny (torzszülött) áldozható így, amelyből nyerhető ki szörnykomponens, és más típusú lény akkor sem áldozható fel így, ha egyébként szörnykomponens nyerhető lenne ki belőle.
 
Az élő készítő fázisban fel lehet áldozni csontert olyan szörnyet amiben nincs csont? Csak azért hog, hogy agyujtobe legyen utána. Nem lehet ugye?
 
Köszi a választ.
Sosem láttam még versenyen ezt a lapot és ezt nem tudtam.
 
Naná, az a lap részben egy bújtatott Vp/csont-termelés.
 
Az Udvari bolond (új) lap tudja saját magát célozni attól még, hogy rajta van a horgony ikon? A kódex csak annyit ír, hogy nem kerülhet vissza a kézbe a horgonyos lap.
 
Elég jó kis lap
 
Én laptervem^^

Egyébként Apokalipszis is viszi.
 
Ez igaz. De leszedni és semmibe küldeni valami

Világok gyilkosa nevű kártyával lehet
 
A helyszineket nem lehet megakadalyozni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.