Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Tetszik-e neked az az ötlet, hogy a HKK lapok alján legyen egy sorszám, amivel egyértelműen azonosítható, hogy az adott lap hányadik a kiegészítőben, pl. 015/160?

1.) Igen, jó ötlet! Segíti a gyűjtést.
2.) Szerintem felesleges.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Boszorkánytánc február 22.
HKK - Zanuv Tresk - Zanszilánkok Cseh HKK február 11.
A pillanat képe
Moridin
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Moridin, a Nae'blis, a Sötét Úr helytartója, aki egyesek szerint a legerősebb és legőrültebb kitaszított, a Rand által megölt Ishamael reinkarnációja. A Sötét Úr hozta vissza a halálból, és a jeges táj is az általa előidézett állandó télnek köszönhető.
Nézz szét a galériában!
Boszorkánytánc – lapelemzés
Beszűkült látókör – Versenybeszámoló
Beszűkült látókör - 2020. február 22.
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Boszorkánytánc!
Boszorkánytánc – Beharangozó

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2020. március 8., Kecskemét 6.
Hatalom Kártyái verseny - 2020. február 9., Szombathely
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Beszűkült látókör – Versenybeszámoló (21)
HKK kérdés? (45086)
[HKK Piac] Eladó lapok (141455)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28245)
Lapötletek (64348)
Argum City közös promóciója más játékainkkal (36)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Nekem is ez rémlett. Kerestem is, de nem találtam a faq-t. (Nem, nem lett törölve se, mert valamennyi, valaha kiadott faq-ra rálátásom van, és nincs / nem volt ilyen.)
 
Nem teljesen azonos, de nekem valami hasonló eset rémlik a Rubinszemű éjvirág és Kragoru familiáris "kombóval" kapcsolatban, hogy az nem működik.
 
Nem jó. A VH alatti faq gyak. ezt az egy szabálylapot módosítja úgy, hogy annak ősmágiát adó képességét a kézben lévő lapokra is kiterjeszti, ami egyébként a szövegében nincs benne (lásd lentebb).
Ebből nem lehet általánosítani.
 
Esetleg a Villámháború alatti?!
 
Köszönöm a választ, nekem a 99.7 alapján elég egyértelműnek tűnik. "Megváltoztathatja bármely paraméterét" , furcsa lenne nekem, ha ezek után nem működne.
 
A Hatalmas manó, mint követő, állandó hatást gyakorol a manóidra.

99.6. Az állandó hatású permanensek (helyszínek, követők, szabálylapok, őslichek) csak akkor vonatkoznak a kézben, a pakliban illetve a gyűjtőben (kivételes esetekben a Semmiben) lévő lapokra, ha ezt a szöveges leírásuk vagy egy szabály kifejezetten említi.

A kézben lévő manókra nincs hatása a követőnek, mert ezt a szövege kifejezetten nem tartalmazza. Lássuk tovább...

99.7. Az állandó hatású permanensek (helyszínek, követők, szabálylapok, őslichek) a szöveges leírásuk szerint befolyásolhatják a lapkijátszás folyamatát, az épp kijátszott lapok idézési költségét, kijátszási feltételeit, illetve megváltoztathatják az épp kijátszott lapok bármely paraméterét.

Itt épp ez történik. Az épp kijátszott manó egyik paramétere, nevezetesen a támadása változik mágikussá. Alapvetően ennek a lapkijátszás közben nem sok értelme van, kivéve ebben a speciális esetben, amikor ugye épp a mágikus támadású/védelmű lényekre ugrik a Sziklavadász.

Szerintem a fentiek alapján mágikus támadásúnak lehet tekinteni az épp kijátszott manót.

Persze értelmezhetjük úgy is, hogy amikor sikeresen játékba került a lény, csak akkor kapja meg a mágikus támadást, mint ahogyan minden más képességét is ilyenkor "veszi fel". A reakciósorban még csak azok a paraméterei lehetnek, amik eleve szerepelnek a lapon.

Érdekes kérdés. Kitaláljuk rá a megoldást.

Am kerestem rá faq-t (mert homályosan rémlik valami), de nem találtam. (Ha valaki talál erre a szitura faq-t, jelezze pls. hogy tudjunk egységesíteni.)
 
Megakadályozhatom-e Sziklavadásszal a Ragyogó manót(illetve általánosabban, akármilyen max 2-es manót), ha az ellenfelem Hatalmas manó követővel játszik? Ugye a követő mellett minden manó mágikus támadásúnak számít, kérdés, hogy mikortól. VH-s analógia:Vérfarkas preventorral pl nem dobathatok ki akármilyen lényt, ha ősmágia lett kérve, viszont ha megpróbálok kijátszani egy lényt, az már a reakciósorban, sőt az idézési költség kifizetése előtt is ősmágiás(nyilván). Ezek alapján én azt mondanám, hogy igen, de nem biztos, hogy helytálló az analógia.
 
Köszönöm.
 
Természetesen nem. De az is lapkijászás csak nem a kezedből.
 
Sziasztok
Kompenzációra kapott lény, (pl Sólyomfőnixnél) kézből kijátszottnak minősül e?
 
A Terik-von kincstárnok szövegében ez áll:
"ha kijátszol egy moát a kezedből",
Az Alpha Centaurus szövege ugyanez:
"ha kijátszol egy ében íjászt a kezedből".
Tehát tévedtem itt, lentebb, és a cikkben is, ha másként írtam. A két követő ugyanúgy működik.
Kézből kijátszás kell, és nem kell, hogy sikeres legyen.
Pont, mint az epikus jelző esetében.

Elnézést kérek a kavarodásért.
 
Kedves János!

Abban tudnál nekem segíteni, hogy hol lett ez leírva, mert a lapelemzésben még azt írják, hogy sikertelenül kijátszottra is kap moa jelzőt, viszont az általad írt éjmágus cikk alapján láttam, hogy nem így van. Átnyálaztam a kérdezz felelekeket, de sehol sem találtam erről semmi, lehetséges, hogy figyelmetlen voltam. Előre is köszönöm a segítséget! Marci
 
Dehogynem értelmezhető. Kétszer jössz ezután a kör után. Ennyi. Ne keressünk ott bonyodalmat, ahol nincs.
 
Így merült fel mint kérdés.
Ellenfél köre van, használja a kronomágikus homokóra képességét, ezt fogom leiraval és szeretném ,hogy létrejöjjön nálam. Homokóra szövege így szól: Ez után a kör után ismét te következel. Hogy sül ki a leiranal ilyenkor? Az ellenfél köre van, nem tudsz ismét te következni ha szószerint vesszük a dolgot. Nem tud létrejönni nálad mivel nem értelmezhető vagy te fogsz következni majd kétszer?
 
Köszönöm a választ, csak furcsa, hogy két azonosan megfogalmazott lap mást tud, de ha ez van, hát nincs mit tenni..
 
Mert így döntött a Kiadó. Nem kell miérteket keresni.
 
Sziasztok! Tudnátok magyarázatot adni arra, hogy a moa követő miért csak sikeresen kijátszott moa lapra kapja meg a moa jelzőt, míg pl az íjász követő sikertelenül kijátszott íjászra is kap? Nem látok különbséget a leírásnál, kérlek segítsetek, hogy mit nem veszek észre. Köszönettel:Marci
 
1. Igen (definíció szerint).
2. Nem. Amikor az Éjpalotát kijátszod, azonnal életbe lép az epikus jelző hatása. Ekkor az Éjpalota még nincs játékban (a reakciósorban várja, hogy sikeresen létrejöjjön).
3. Ha a reakciósor végeredményeként a krabber leesik, akkor az általa képviselt kapcsolódó hatás nem tud létrejönni, hiszen mikor erre kerülne a sor, a krabi már nincs játékban.
 
1. Leira kijatszoja jon ujra. Ezen nem tudom mi volt a kerdeses. Teljesen egyertelmu. Leira a hatast "lopja el", mintha o hozta volna azt letre. Ha az a kerdes h Leira a Semmibe kerul-e, akkor a valasz: termeszetesen nem, hiszen az aldozas es Semmibe tetel a koltseg resze. Azt a homokora gazadaja kifizette.
Probalom megfejteni a kerdes okat... gondolom az lehet a bibi, hogy bejelenti a homokora gazdaja h hasznalna, akkor kicsapta azasztalra a Leirat az ellenfel, es igy jott a prutyok. Nos, Leirat akkor kell kijatszani, amikor a kepesseg koltseget az ellenfel mar kifizette. Pont ugy, mint egy sima lapcounternel. Addig nincs kijatszva a lap, amig a koltsege nincs kifizetve. Ugyanez igaz a kepessegekre is.

2. A szimmetria jatekban vagy gyujtoben levo lapok utan kepes masolatot letrehozni. A helyszin nem szamit jatekbsn levo lapnak, a gyujtoben viszont semmilyen extra vedelmet nem elvez. Tehat ha a helyszin egy peldanya az asztalon es egy a gyujtoben van, akkor nem tudjuk masolni. Ha viszont mindketto a gyujtoben van, akkor mukodik a dolog.
 
Sziasztok.
Mi történik ha kronomágikus homokórát leirázunk és azt akarjuk jöjjön létre nálunk??

Kumszim tud e helyszínt kimásolni gyűjtőből. ( Több nagykoponya is igent mondott de kíváncsi lennék mások válaszára is.)
Köszi.
 
Tisztelt Hozzáértők!

Az elmúlt pár versenyen az alábbi kérdések merültek fel. Többük ismételten, vagy korábbi itélettel szemben álló új ítélet miatt. Kérném, aki tud, adjon a kérdésekre érthető magyarázsatot. Köszönöm.
1. Epikus követő lapkijátszási kisérletre (sikertelen kijátszás) kisül-e?
2. A fentitől függetlenül: Amennyiben Első vámpír mellett éjpalota kerül az asztalra: A követő kisülése vonja-e maga után a palota azonnali kisülését. Bármely válasz esetén érdekelne a dolog miértje.
3. Asztalon lévő cseles krabbert le szeretne szedni az ellenfelem. Kanterpárbaj következik (soros, tehát nincs benne keresztbe kanterelés)3-3 mindkét fél részéről. Az eredmény, hogy a leszedni kívánó fél nyeri, azaz a reakciósor visszafejtését követően a Krabber fixen leesik. De...a visszafejtés során: az lapja létrejön (1), az enyém nem, az Övé létrejön (2), az enyém nem... innen folytatódik még a reakciósor. Kisül/kisüthető-e a krabber képessége, mielőtt leesik. Ha igen jön a következő nagy kérdés, ha a kikeresett lap egy kanter, a sor hátralévő részébe beleszúrhatok-e még egy megfogást / semlegesítést. A kérdést a Bűzös semlegesítési metodikája miatt kérdezem. (remélem, hogy nem fels irány, hogy párhúzamba tettem őket.)

Köszönöm a megtisztelő választ, bárki adja is meg azt.
 
Az lehetséges, hogy rájöttem egy végtelen kombóra?
 
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,
ezek alapján - ellenkező FAQ megjelenéséig - a Womath-Időlassító-Lélekrezonancia kombó nem működik nálunk. (Kaposvár)
 
Amikor a szabalyok veget ernek, mert vagy szabalyozatlan a terulet, vagy ellentmondasba utkozunk, akkor jon a jozan esz. Ez a "kombo" megeroszakolja a jozan logikat, es ertelmes magyarazattal nehezen igazolhato. Raadasul rossz analogiakhoz vezethet. Az ilyesmit pedig nem jo tamogatni.

Ezeknek a donteseknek az a celja h a jatek hosszutavon fenntarthato legyen, nem az h egy "talalat" dicsoseget elvegye a lelemenyes jatekostol...
 
A saját véleményem leírtam, János is ezt írta, Miklós nyaral. Jelenleg tekintsd a miénket hivatalos álláspontnak. Pici esély van, hogy ez később faqban változik.
 
A -1 ÉP-s jelzőnek akkor van bármi értelme, ha van a lapon feltüntetve életpont amire hasson. Ha nincs életpontja a lapnak, ne legyen hatása sem a jelzőnek, se a lapra, és mint költséget se lehessen elszámolni a lapdobatásért.
 
Szerintem ra lehet tenni, csak nem hat ra.
Pl olyan lapok is vannak, amik ket lap kozott
cserelgetik, atalakitjak stb.
Eddig pl nem volt tiltva, hogy az ugyenezen
Idolassiton levo elmulas jelzot alakitsam
mondjuk izom jelzove. (Aminek csak annyi
ertelme van, hogy ne essen le a lap)
Fizikailag is ra tudok tenni egy gyongyot
az Idolassitora, csak nem ertelmezheto
a hatasa - ettol meg ki tudtam fizetni
a koltseget.
De ez csak egy velemeny.
A hetvegi versenyek elott - csak mert
hivatalos (ellen)itelet hijan ezzel a komboval
mennek, kaphatunk hivatalos allaspontot?
 
Én nem találtam meg benne, de ha belekerül, ellenvetés nélkül el tudom fogadni, hogy nem működik a "kombó".
 
Mivel a jelzo-rakas a koltseg resze itt, es nem-leny lapnal nem teljesitheto, a kepesseg nem sul ki.
Ha ez nem jon ki igy a Kodexbol (az ellentete sem, ebben kb. biztos vagyok), akkor kiegesziteskent be kell tenni valahova. Szerintem.
 
Az érvelésben csak a konkrét esetet hagytad ki, miszerint kaphat-e egy lap (nem lény, nem is értem, miért ezt hoztad példának) olyan jelzőt, aminek hatása irreleváns a lapra. Itt ez még ráadásul nem is specifikált jelző, mint a méreg vagy a dermesztés, hanem egy teljesen sima jelző, ami amúgy lények ÉP-jére hat.

Ha a szabályok magasabb szintű összképét meg az alapelveket vennénk figyelembe, pl. az ultrakamu Vak végzet se lenne ilyen elmebeteg meccsfordító lap. Nyilván szabályok szerint teljesen korrekt, amit csinál, de nem emlékszem, hogy úgy teszteltük volna, az lett volna a kiadói szándék, ahogy most működik.
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.