Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
Harq al-Ada
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Harq al-Ada, Vlagyimir fogadott fia időtlen idők óta járja már Ghalla rónaságait. Dornodon kobudera papja hírnevét a Zan rendje Közös Tudat korábbi vezetőjeként szerezte.
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.
Morf invázió - Statisztika 3.
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság – 1. nap
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9402)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28170)
Versenyhirdető (1711)
Lapötletek (64203)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3165)
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21. (29)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Eléggé úgy tűnik, hogy az ellenfél választ.
 
Ha kint van 3db Védekezés szakértelmem, és az ellenfél nem növeli semmivel a saját őrposztja méretét, akkor 0 férőhelyes az őrposztja?
 
Kódex. 1.5. A kölcsönös tisztelet alapelve

1.5.1. A HKK játékosok mindenkor tiszteletben tartják egymást, a játék szabályait és a versenybírók döntését, valamint egyéni lehetőségeikhez mérten segítik és támogatják a kezdő játékosokat.

[Kiegészítés]
1.5.2. A játék alapelveit és alapszabályait minden játékosnak tiszteletben kell tartania.

1.5.3. A játékszabályokat mindenkinek be kell tartania, és azok szándékos megsértése miatt bármely játékos szót emelhet.

1.5.4. A tétre játszott mérkőzéseket csak a versenybíró szakíthatja félbe, de az általa észlelt szándékos szabályszegésre bármely játékos felhívhatja a versenybíró figyelmét.

Remélem ennyi elég.
 
Teoretikus kérdés: Gátolja azt valamilyen szabály, hogy megtanuljak kockával/pénzérmével nekem megfelelő kimenetelűt dobni és ezt kihasználjam? (leszámítva az alapvető etikai követelményeket )
 
Teoretikus kérdés: Gátolja azt valamilyen szabály, hogy megtanuljak kockával/pénzérmével nekem megfelelő kimenetelűt dobni és ezt kihasználjam? (leszámítva az alapvető etikai követelményeket )
 
Így már világos, köszi mindenkinek!
 
"Áldozd fel: blablabla" -> költség és hatás

"Ha feláldozod egy akármidet, blablabla" -> feltétel és annak következménye.

Tehát igen.
 
Tehát akkor, a feláldozása a "költsége" és emiatt csak egy képességet fizethetek vele - kicsit elvontan mintha 1VP lenne, amivel csak egyvalamit tudok kifizetni?
 
Vagy emiatt vagy amiatt áldozod fel, csak az egyik képességet használhatod, értelemszerűen egy dobótört nem áldozhatsz fel kétszer.
"Ha egy kard bent van az olvasztóban az már csak fém"
 
Sziasztok!

Ha egy asztalon lévő lapon az szerepel, hogy "áldoz fel egy lapod (pl tárgyad, valamit)" és ezután a létrejövő hatás, akkor ez az áldozás kritériuma a fent említett lap hatásának vagy költsége?

Példa: Egy asztalon lévő tárgyam képessége, hogy "áldozd fel egy másik tárgyad: húzz egy lapot". Ekkor, ha van emellett egy aktív dobótőröm, és azt feláldozom a saját képességének (a 2 Ép sebzésnek), akkor húzhatok lapot IS és sebzek IS 2 Ép-t ?
 
Sziasztok lenne két kérdésem a harci képességeket illetően.
Jól értelmezzük, hogy a harci képességek sebzései előbb jönnek létre mint a lények direkt sebzése?

Illetve, ha pl. egy lény harci képességével megsebez egy másik lényt akkor a direkt sebzését is rá osztja ki vagy arra választhatunk egy másik célpontot?

Pl. lényem letűzlehel egy elleséges lényt az abba belehal, akkor támadhat abban a körben egy másik célpontot?

Előre is köszi a válaszokat!
 
Köszönöm, így már világos!
 
"Semlegesítés: nem lény lap.
Kijátszásakor..."

Ha nem semlegesítésként játszod ki, akkor létrejön minden, ami nem a Semlegesítés utáni mondatban szerepel. Tehát ha a jogarral nem semlegesítesz, leszedni akkor is tud. És ez a hatás akkor is létrejön, ha semlegesítettél vele.

Manapság sok ilyen lapunk van, csinál valamit kijátszáskor, ezen kívül tud valamit, ha játékban van, és kijátszhatod semlegesítésként is, ekkor is tudni fog mindent, de mellette még semlegesített is.

Amikor nem így működik, az külön rá van írva a lapra, pl. "ha nem semlegesítésként játszod ki..."
 
És még annyit, hogy nincs feltüntetve a semlegesítés után, hogy ha semlegesítésként játszom ki létrejön a másik hatás. Példa: Fakabát és tesói. Ott le van írva a semlegesítés után, hogy ha akként játszom ki, utána mi történik.
 
A korábbi, a semlegesítéses kérdésem pontosítanám: Mi történik, ha egy olyan lapot játszok ki semlegesítésként, ami csinál valamit kijátszásakor, de nincs feltüntetve, hogy "ha nem semlegesítésként játszottad ki" ? Példa: Király jogar. Ilyenkor, sikeres kijátszáskor (és semlegesítéssel) létrejön mindkét hatás?
 
Értem, köszönöm a választ!
 
A legendás pegazusnál ez már szabatosabban volt megfoglalmazva, "...akkor sem, ha ezt a követőt kikapcsolják", de alapvetően ez egy teljesen logikus íratlan szabály, hogyha egy követő vagy szabálylap olyan lapok / színek használatát teszi lehetővé, amire egyébként nem lenne lehetőség, a kikapcsolásával / megszüntetésével nem válik a pakli illegálissá, és nem nyer az ellenfél ennek köszönhetően azonnal. Mint ahogy attól sem fog egy pakli illegálissá válni, hogy a Mardakor misztikust kiSemmizik, vagy egy Univerzális megoldással behoznak egy 5. színt.

Tehát az eredeti kérdésre visszatérve, a FAQ-k jelenlegi állása szerint a Semleges csatamezővel ugyan ki lehet kapcsolni A szabadság árát, de ennek nem lesz más hatása azon kívül, hogy 15 helyett 20 ÉP-ről kezdesz.
 
Egy véleményen vagyunk veled.
 
A Szabadság ára belőhetetlen szabálylap? Alapból kitér a szövege (ami nem éppen mai) az Ősi rúnára, és asszem a Semleges csatamező kiegészítésként/magyarázatként ott van a weboldalon alatta. Mivel ha mással kapcsolnák ki akkor illegális lenne a pakli, nekem az "hangzik" logikusnak, hogy sehogy se lehet kikapcsolni. Szerintetek?
 
A "gondolom" és a "nem hiszem" elmondott mindent. Nem én alkotom a lapokat, sőt a szabályokat sem, én csak próbálom értelmezni, és alkalmazni (+ néha magyarázni) őket.
 
Hát azért erre van jobb megoldás (horgony stb. ), nem gondolnám, hogy így kellene bármit is balanszírozni, egyszerűen már több minden van belegondolva a szabályba, mint kellene. Mert tényleg szerinted a az is balanszírozás, hogy a nemes númak szritterként azért ad büntetést a többi szkritternek, hogy utána csak úgy lehessen visszavenni őket ha még sebződünk is, nem hiszem hogy ez lett volna a cél.
 
Nem rejtélyes az
 
Valami rejtélyes oknál fogva, igen.
 
Sziasztok!

Van két lapom mindkettővel egyel csökkentem a lapjaim idézésiköltségét.

Egyikre (pl.: Mágia létsíkja) rá van írva, hogy: "de így nem mehet 1 alá".
Másik pl: Teológia vagy bármelyik amire nincs ráírva, hogy "de így nem mehet1 alá"

Ebben a felállásban mehet 1 alá a lapjaim idézési költsége?

Köszönöm;
 
Szerintem meg ez egy lehetőség a lapok balanszírozására. Az általam hozott példában is ez ennek a hoki lapnak a "hátránya", ha úgy tetszik.
 
Nem ez volt a szándék kezdetben.
 
Hát kíváncsi lennék az alkotók véleményére, mert mint mondtam elolvasva az ezüsthajnal szabálykönyvét nem hiszem, hogy kezdetben ez lett volna a szándék (az általad példaként hozott lapnál sem, hogy magunkat szívassuk), egyszerűen nem logikus (bár ezt már megszoktam, hogy sok minden nem logikus ebben a játékban). Meg mint írtam is akkor igazi "táp", amit ad a nemes númak a szkrittereknek, nehogy már szegénykéket visszavegyük, vicces, de hát ez van.
 
Ha jól emlékszem, múltkor született megállapodás arról, hogy lehet keresni síkot akkor is, ha már nincs a paklidban, nem?
Ezek után nyilvánvalóan ki lehet játszani a képességet.
 
Van itt egy szabálypont, kiegészítéssel együtt.

8.9.6. Helyszínkeresés. Bármely játékos az előkészítő fázisa második szakaszában, 2 VP árán, a húzás fázisban húzott lap felhúzása helyett, kikereshet egy helyszínt a paklijából. Mindez a húzás fázisban végrehajtott keresésnek minősül.

[Kiegészítés]
Ha a húzás fázisban a játékos több lapot húzna, a helyszínkeresés az első lap felhúzása helyett történik.

Ha egy helyszínkereséssel játékos helyszínt keresett a paklijában, és nem talált, akkor nem kapja vissza a ráköltött 2 VP-t, és nem húzhat a keresés helyett lapot sem.

Ahol egy szabály vagy lap szövege helyszínkeresést vagy helyszín előkeresését említi, ott ezen a fenti szabálypont szerinti helyszínkeresést kell érteni.


Volt egy olyan szituációm kecskeméten, hogy börtönnel játszottam, és az ellenfelemnél volt egy tleikan áruló. Behúztam egy élet földjét, amit kirakni sem lett volna rossz, csak akkor visszakapom az árulót.
Ebben a szituban felmerült bennem az, hogy elköltök két manát helyszínkeresés címén, nyilván nem találok a deckben, mert a kezemben van, de ugye nem is húzok akkor lapot, és így játszom ki a síkot.

Ebben az esetben visszajön hozzám az áruló?

A fenti szabályt alaposan elolvasva az jön le nekem, hogy "helyszínkeresés" a helyszínkeresés szabály használatát jelenti, és nem kell ténylegesen "találnom" is helyszínt a deckben.

Ki lehet ezzel játszani az élet földje ezen képességét?
 
Pontosan erről van szó. A büntetés azt sújtja, aki a permanens játékból való kikerülésérért, vagy gazdacseréjéért felel.

A legjobb példa erre a http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=6294
Ha a saját képességével veszem vissza, akkor is büntet, hiszen az én cselekvésem hatására került ki a játékból.
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.