Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Tetszik-e neked az az ötlet, hogy a HKK lapok alján legyen egy sorszám, amivel egyértelműen azonosítható, hogy az adott lap hányadik a kiegészítőben, pl. 015/160?

1.) Igen, jó ötlet! Segíti a gyűjtést.
2.) Szerintem felesleges.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zanuv Tresk - Zanszilánkok Cseh HKK február 11.
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
A pillanat képe
Az Ezüstmágusok tornya
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Ím hát a hely, ahonnan "az" a Kürt származik, a messze legértékesebb csecsebecse, ami valaha a Túlélők Földjén létezett. Olyan mértékű mágikus szakértelem alkotta, melyről a mai kor varázslói már csak álmodni sem merhetnek... az Ezüstmágusok rendjének varázslóié.
Nézz szét a galériában!
Boszorkánytánc – Beharangozó
Szörny-, varázslat és tárgytervező pályázat
Új világ indulása az Argum Cityben!
Cseh HKK a webboltban!
Alakváltás egyszeregy

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2020. február 9., Pécs 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2020. január 25., Pécs 9.

A lista folytatása...
Boszorkánytánc – Beharangozó (4)
Excelsior (965)
Versenyhirdető (1723)
Lapötletek (64343)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6770)
HKK kérdés? (45067)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Rendben, nem vagyok én semmi jónak elrontója
 
Mivel felmerült a kérdés, ezért csak nem annyira egyértelmű a helyzet. Már csak azért is megérne egy FAQ-t, mert eddig az volt a gyakorlat a lap kapcsán, hogy a játék előtt megmutatták a játékosok.
 
Szerintem erre nem kell faq. Amit leírtam, az rá van írva alapra, csak értelmezni kell tudni. Amúgy meg ha a játékosnak megmutatod, akkor mi van? Ha ebből az információból merít annyit, hogy megver, akkor meg is érdemled.
 
Én is így gondolom, mint te, hogy nem kell megmutatni az ellenfélnek se mikor kijátszom, se mikor elkezdjük a játékot.
Nekem mind1 mi lesz a sorsa csak legyen rá FAQ.
Én azt tartanám a legegyszerűbbnek, ha verseny elején ráírod a paklilistára. Ha nincs paklilista akkor meg verseny elején megmutatod a bírónak.
Mert ha se a bírónak nem kell megmutatni se ráírni a paklilistára akkor minden ellenfeled ellen a játék elején megmutatsz másik 5 sárkányt ami a paklija ellen hatásosabb.
 
Meditáltam a kérdésen, és a lap szövegéből, az alatta lévő faq-kból és az érvényben lévő szabályokból, valamint a szokásjogból adódóan én bíróként az alábbiakat dönteném:

A lapon az alábbi szöveg van:

"a verseny elején készíts ki öt sárkányt..."

Nyilvánvalóan azért, és ezt a faq is alátámasztja, hogy pontosítsuk azt a készletet, amiből a lap választani tud. A lapszöveg utolsó mondatrésze egyébként pont erre világít rá: "csak ilyeneket használhatsz".

Na most, én mint az ellenfeled hogyan tudok meggyőződni róla, hogy nem használod az összes valaha kiadott sárkányt a fészekhez, és betartottad azt, ami a lap szövege szerint számodra kötelező?

1) bírót hívok, és segítséget kérek tőle.
Igen ám, de ha a bíró nem tudja, hogy a verseny elején mit készítettél ki, akkor ugyanolyan tehetetlen lesz, mint én. Ezért a "mutasd meg őket" szövegrésznek arra kell irányulnia, hogy a bíró meg tudjon győződni erről a tényezőről. De ha nem akarunk minden egyes meccsen bírót hívni, akkor a legtisztább felírni a paklilistára, ezzel megspóroljuk az egész procedúrát.

2) Lásd előző pont. Ha a paklilistádat leadod, akkor nem kell ráírni, csak bemutatni a bírnak. Hogyha bárkinek kétsége támad veled szemben, és bírót hív, akkor meglegyen az infó. Igen ám, de ha - ad absurdum - egy 80 fős versenyen mindenki sárkányfészket használ, bírója legyen a talpán, aki ezt fejben tartja. Ergo: rá fogja veled íratni a listádra. Ha nem adod le a paklilistádat, csak hitelesítteted, akkor ugyanez a helyzet. Úgy tudod az állandó bírózást elkerülni, ha felírod a listádra.

Figyelem! Ha választottál 5 sárkányt, és a verseny során becinkelsz egy hatodikat, és bebuksz vele, akkor bukod az adott fordulót, mivel szándékos csalás miatt jogosan óvják be veled szemben a meccset!

3) Szerintem nem. A Lélekkufár is tud termelni egy marék tókent, és azt sem mutatod meg őket a meccs elején az ellenfelednek. Sokan azt gondolják, hogy úgy működik a fészek, mint a mardakorok. De nem. Mert egyértelműen az áll rajta, hogy " a verseny elején", tehát akkor, amikor még kanyarban sincsen ellenfeled. Lásd fentebb.

4) Ha nem akarod, hogy minden egyes meccsen bírót hívjanak rád, akkor célszerű. Egyébként csak így tudja a játékod tisztaságát ellenőrizni az ellenfél. Persze be lehet vágni a durcit, hogy nem mutatom meg a többit, csak azt, amit éppen termelek vele, hogy van nálam, de akkor az ellenfél simán bírót fog hívni.

5) ha a játék elején elmulasztod bemutatni a tókeneket, akkor úgy kell tekinteni, hogy nincsenek. Azaz a fészek üres, és nem tud termelni semmit. A lap szövege teljesen egyértelmű. A tókentermelés feltétele a lapok bemutatása. Ha nem mutatod be, nem termel. Pont. Ebből a szempontból is érdemes ráírni a paklilistára, hogy el ne maradjon, és ne legyen pofára esés.

Uff
 
1. Szerintem igen, ez a legegyszerűbb módja.
2. Ha a dekklistán rajta van, akkor minek?
3. Eddig ez volt a bevett gyakorlat rá és az elvárás.
4. Lásd 3. pont.
 
A Sárkányfészekhez használt előre kikészített lapokról lenne pár kérdésem:
1. Rá kell-e írni a paklilistára őket?
2. Az verseny elején meg kell-e mutatni a versenybírónak őket?
3. A játék elkezdése előtt meg kell-e mutatni az ellenfélnek őket?
4. Ha kijátszom a Sárkányfészket meg kell-e mutatni az ellenfélnek az előre kikészített lapokat?
 
Gyááááá Zoliiiiiiii!!!!!!
LEGNAGYOBB király vaaaaaaagy!

Mikor játszunk valami jóságot?
 
Nem tudsz. Nem sikeresre vonatkozik.
 
A nekronszabály sikeresen kijátszott lapra vonatkozik?

pl. ha kijátszok egy réz mutyolát, amire kijátszanak egy semelgesítéses lapot hogy megakadályozzák, akkor tudok e reagálni rá kristálybarlanggal?
 
Értem, köszi!
 
Az alapkoltsege sosincs jelolve. Ez egy 2 Vp-s aramlas.
 
A Főnix dalának áramlásos képességénél az 1VP plusz költség, vagy csak jelölve van az áramlás alap 1VP költsége?
 
1. Sallai Gábor - Legfőbb káoszmester
2. Peszlen Zoltán - A bőség zavara + Hatalmas manó
3. Szabó Krisztián - Rhatt követője (epikus)
 
Ki nyert ma?
 
Manifez, a negyedik (új)-t kijátszhatom védekezésként semlegesítés nélkül is? Vagy a zárójeles rész arra utal, hogy védekezéssel kizárólag semlegesítés esetén tud jönni? Előre is köszönöm a választ!
 
igen
 
Az 1vp/1zan vagy az 1vp/2zan idézési költségű lapokat drágítja a Lassan Járj?
 
A világ erről szól. Nyelni kell. Az egész világ egy nagy nyelés. Csak az nem mindegy, hogy a cső melyik végén vagy.
 
Ha ez elég, én azt fogom beítélni, amit János is írt.
 
Nem.4el.
 
hello
a változó környezet nevű szabálylapnál 0 lappal kezdek?
 
Leirtam, szerintem erted. Nem kell ujra leirni azt h nem ertesz vele egyet. Tudjuk. Nem mondtam h nem lehet ugy, ahogy irod. Azt mondtam, szerintem igy mukodik es en igy itelnem. Szoval nem szukseges sulykolnod az ellenkezojet.
 
Nem, nem jelenti azt. Akkor jelentené, ha az állna rajta, hogy "mintha kézből játszottad volna ki". 4.22.

A Kratüsz nem játszik ki semmit, csak lehetővé teszi ingyen kijátszani egy lapot. Rossz példa. A Terc pedig szintén nem kézből kijátszás. Sajnos van alatta (és Folrang alatt) egy faq, ami ellentmond a Kódex-szel, majd töröltetem.

A varázslat hatására kézből kerülnek játékba a lapok, tehát ilyenkor nem "saját jogon" játszod ki a lapot, hanem egy másik lap hatásával. Ez tehát nem kézből kijátszás akkor sem, ha a lap történetesen kézből került játékba.

A kézből kijátszás egy minőségi többletfeltétel, és pontosan azt a körülményt hivatott kizárni, hogy más lapok közrehatásával így is játékba lehessen hozni az ehhez a feltételhez kötött lapot.
 
Tegnap a miniversenyen előjött egy kérdés, ahol nem hívtunk bírót. Nem múlt rajta semmi, de azért tanulságképp leírom. (A verseny során nem volt időm, és agyam részletesen indokolni, de most megteszem.)

Ellenfelem kijátszott egy NTI-t, én meg reagáltam rá egy Kristálymágussal.

A kérdés az volt, hogy vajon visszafoghat-e ellenfelem a saját NTI-jére egy ősmágiás kánterrel, pontosabban hogy annak ősmágiája érvényesül-e az ő NTI-jével szemben.

Mikor a mágus sikeresen létrejön, és az én varázslatommá teszi az ellenfél által kijátszott NTI-t, akkor a reakciósor lezárult. És már nem lehet reagálni egyik elemére sem. Tehát az NTI-re még akkor kell reagálni, amíg a reakciósor nyitva van.

Ekkor azonban a mágus még nem tette az enyémmé a varázslatot, azt ellenfele játszotta ki. A rajta lévő reakciódrágítás az övé, nem az enyém, tehát a kijátszani szándékozott reakciót ő drágítja nem én. Az ősmágia definíció pedig egyértelmű. Az ősmágiás lapot az ellenfél nem drágíthatja.

Ergo: a saját NTI-re is lehet reagálni, akár ősmágiás reakcióval is, de annak ősmágiája nem fogja a reakciódrágítást kikerülni.
 
Itt semmi masrol nincs szo, mint arrol h a Kiado akarja-e kotni a blokkolast a valoban kezbol torteno kijatszashoz, mint feltetelhez. Hogy ezt mindenkepp betartando szabalykent ertelmezzuk, vagy ez a szabaly attorheto kivetelekkel... szerinted igen, szerintem nem. Amit irtam az nem szentiras, en igy dontenek, de a te verziod is vedheto. Ha lesz idom, szetnezek analogia utan kutatva.
 
Olvasd el a definiciot meg egyszer. Csak kezbol torteno sikeres kijatszasakor blokkol a lap. A blokkolas tehat csak igy johet letre. Erre utal a blokkolast bem lehet masolni - reszletszabaly is. A "hatasa ujra ervenyesul" - nem teszi kezbol kijatszassa a hatast. Azaz minden hatasa letrejon ilyenkor a varazslatnak ujta, kiveve a blokkolast.
Szerintem.
 
Bocs, de nem tudtam rendesen átgondolni, nagyon fáradt voltam, szóval egyelőre inkább mittudomén
 
Sziasztok!

A laptermelés lapkijátszának minősül. Hatnak rá a lapkijátszásra aktiválódó hatások, képességek?

Köszönöm;

Imre
 
Tedd fel itt a kérdést, vagy itt van egy topic, amíg nincs újabb:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=forum.php&action=topic&id=6238
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.