Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Egy ryuku gólem
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezeket a döngő léptű harci gépezeteket minden bizonnyal a ryuku mágusok küldték az alanori királyság nyakára - bizonyítva ezzel, hogy a ryuku invázió már többé nem a Túlélők Földjének magánügye." - részlet a ryuku gólemekről írt fejlegyzésekből
Nézz szét a galériában!
XXV. HKK Nemzeti Bajnokság – 2021.
Őszi MondoCon 2021. október 23. Budapest, Hungexpo
HKK Legendás cél - Homokdűnék
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021
Ajándéksorsolás Szeptember – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Termékismertető - HKK - Zén 3. expedíciója: Letűnt civilizáció
Legendás cél
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
XXV.HKK Nemzeti Bajnokság – 2021. (10)
HKK kérdés? (45855)
HKK pakliszerkesztő (189)
HKK Legendás cél - Homokdűnék (20)
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021 (8)
[HKK Piac] Eladó lapok (141601)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Érdekes kérdés, de megfejtjük...

A naturalista szövege nem tartalmazza az "azonnal" szót. Ez egy szimpla kapcsolódó hatás, ami jelen esetben közvetlenül nem egy lapkijátszáshoz, hanem a bűbáj gyógyításához kapcsolódik...
Viszont a kapcsolódó hatások összességét itt, mint általában egy önálló cselekvés, az ellenfél lapkijátszása hozta létre. Mindegy, hogy egy kapcsolódó hatás hányadik lépcsőfokban, hány egyéb kapcsolódó hatás közbeiktatásával jön létre. Végső soron mind az alap lapkijátszáshoz kötődik. Aminek pedig létre kell jönnie, minden saját hatásával együtt, mielőtt a kapcsolódó hatások vizsgálatába belekezdünk.
A zöld bűbáj ez alól tesz kivételt, mert a sorban előre ugrik, nem vár sem a sikeres kijátszásra, sem a reakciókra, de a naturalistának nincs ilyen kivételezett képessége. Szóval ő vár szépen a sorára. Ha az alap lapkijátszás leszedte, akkor sajnos így járt.
 
Van játékban egy Minotaurusz naturalista és egy A boldogság ünnepe lapom. Ellenfelem kijátszik egy lapot, amellyel gyűjtőbe küldené a naturalistát. Mi történik pontosan?

Az én értelmezésemben mivel azonnal gyógyulok a boldogság ünnepére, ennek képessége létrejött, így a naturalista automatikus képessége mint kapcsolódó hatás is végbe megy. Ezért mindenképpen húzok a kör végén 1 lapot akkor is, ha leszedi ellenfelem a naturalistát a lappal ami kisütötte A boldogság ünnepét.

Jól gondolom-é? Köszönöm előre is!
 
Igen, lehet, kivéve, ha pl. Teki bölcsi eldobás a húzási fázisban történik, akkor ugye nem lehet lapot kijátszani.
 
Sziasztok!
Órias denevérrel lehet-e semlegesiteni a varazsrépa kézből eldobós dobatását, a teknősök bölcsessége eldobasakori dobatást vagy az anti mágiát?
Ugyanezeket forrás semlegesítéssel meg lehet fogni?
Mi a helyzet Leirával?
 
Az asztalról gyűjtőbe kerülő lényekből nyerhető ki szörnykomponens. A megakadályozott lények sosem kerültek az asztalra, hiszen nem jöttek létre. Ergo: nem az asztalról kerültek a gyűjtőbe (hanem a reakciósorból).
 
Sziasztok,

Bocsánat, hogy ilyen sokat kérdezek, de az előbbi reakciódrágítás válasz miatt felmerült még egy kérdés.
Ha egy lényt kijátszásakor semlegesítek, jár érte szörnykomponens?
 
Igen, persze. Minden reakció cselekvést drágít, tehát ha aktiválást kívánó cselekvéssel akar reagálni valaki, azt is.
 
Sziasztok,

Semlegesítésre vonatkozik a reakció drágítás ikon(+vp)?
 
Az Izzó fókusz faq 2019. augusztusi.
 
Meg nem tudnám mondani de a felvetés jogos, bár ebbe nekem már nincs beleszólásom, de Miklósék biztosan megfontolják.
 
Ez a faq még a 11. alapkiadás előtt készült, ugye?
Kár érte, hogy így lett kiadva a felülírás után is.
A következő alapkiadásban kiadhatnátok újra a megfelelő megfogalmazással.
 
Az egységes szabályt pedig a Kódex 99.8 tartalmazza, de mindezek amúgy s FAQban is le vannak írva.
 
Azért, hogy egységes legyen a többi 100 hasonló dologgal. (lehet, hogy a FAQban törölni is kellene ezt a meglehetősen szerencsétlen "már" szót)
 
Az Izzó fókusz (új) szövege kifejezetten tartalmazza a "már" szót, vagyis a kijátszása előtti körülményekre utal. Miért született mégis az az ítélet rá, hogy nem sül ki kijátszásakor? Egyáltalán nem látom, hogy a rá hozott FAQ-nak mi köze lenne a képességéhez. Egyértelmű a szövege.
 
Jogos!
 
Sajnos a vityillora nem lehet reagalni, igy az automatikus reakciok sem sulnek ki ra. Igy muszaj leszedni.
 
Ezek az automatikus reakciók is a te reakcióid, és a lapokra először mindig az automatikus reakciók sülnek ki. Szóval az automatikus reakcióddal már teljesíted az elvárást, reagáltál a lebujra, nem kell mással.
 
Sziasztok! Ha az ellenfelemnek nem jön létre lapja "hatása?" alatt áll (Xenó báb, Sokk, Beldian) és kijátszik egy Rozoga lebujt , akkor kell rá reagálnom? És ha egy Roskadt vityillóval próbálkozik mi történik? Pontosan minek lehet nevezni a fenti "nem jön létre" lapok "hatását"?
 
Választhatsz, ugyanúgy ahogy Dobótőrből is van többféle.
 
A xeno parazita idézési költsége akkor mostantól hivatalosan 1 vagy lehet választani milyet kérek?
 
Szerintem igen.
Teknősök bölcsessége is kisül, ez miért ne sülne ki?
 
Sziasztok,

Ha ellenfelem Tleikan enyészvarázs-t (2020) dob a Korlátozás-om miatt, akkor annak kisül a triggerelt counter képessége?
 
Igen.
 
Hendiala trükkjével dobathatok, ha nincs lap a kezemben (tehát az ellenfelem nem tudott dobatni tőlem)?

Köszi a válaszokat!
 
Ez a lap is nagyon rosszul van megfogalmazva, de a válasz a kérdésedre igen.
 
Hi!

Ha a Manaszövőt(uj) 2 VP-ért játszom ki akkor VP-t és izmot is kapok?
 
Értem, köszönöm.
 
A semlegesites nem kepesseg, hanem a lap egy extra kijatszasi modja.
Ha maradunk a Jegkornisnal... A sajat koromben,"uresben" johet 0, 1, 2, vagy 3 Vp-ert. Az elso harom esetben semmit nem tud, az utobbi esetben huzok kettot.
Reakciokent kijatszva nem valaszthatod meg az idezesi koltseget, mivel az ahhoz igazodik, hogy mire reagalsz vele, es nem is jatszhatod ki barmikor csak reakciokent.
 
Szerintem téged is az zavar be, mint engem. Kézben pakliban az ik 0. E szerint azt mondtam volna, hogy oké, akkor ez 0ért jön tuti, mellé ha akarok semlegesíthet, képességből azt viszont megteheti kétféleképpen. Vagy ez így nem állná meg a helyét?
 
A kódex és a játékszabályok alapján ez egyáltalán nem volt egyértelmű eddig nekem. Mindig úgy értelmeztem az ilyen lapokat, hogy a reagálás határozza meg az IK-t.
De akkor fordítva van és a semlegesítés tényleg csak extra. Jó tudni. Köszi.
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.