Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
Alfa pakli – Vérfarkasok április 24.
Alfa pakli – Ősi sárkányok április 24.
A pillanat képe
Mesterfokú szörnyidomítás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ez az odaadás most még csak álom, de hamarosan talán igaz is lehet. Idomítás szakértelem kérdése az egész, hogy szörnyeid teljes mértékig egyesülhessenek a célkitűzéseiddel.
Nézz szét a galériában!
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció!
Tervezett lapmódosítások a honlapon - 2020
Kódbeváltás - változások
HKK sorsoló program
53. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2020.07.18. PROGRAMJA

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Termékismertető - Alfa pakli – Vérfarkasok

A lista folytatása...
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció! (37)
2020. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó (10)
Frissen bontott 11-ik alapkiadás kérdések (18)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6920)
Versenyhirdető (1744)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28280)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
A jogar nem azért nem tud asztalon maradni, mert a konfliktus leszedi alóla a lényt. (a leírásból nekem így jött le)
Ha a jogar létrejött volna, akkor előbb jönne létre a képessége, mint a konfliktus leszedése.

A jogar játékba sem kerül, még a reakció sorban megakadályozták.
 
1) A szabálylap képessége kapcsolódó hatás.

Kódex 8.9.1. A helyszínek játékba hozatala a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít lapkijátszásnak, nem lehet rájuk reagálni, és az idézési költségüket sem lehet módosítani.

Tehát nem.

2) A fenti idézett pontban látható, hogy nem lehet a költségét módosítani.

Kódex 8.9.2. A helyszínek idézési költségében szereplő szörnykomponens kifizethető 2 Ép feláldozásával is. A helyszínek idézési költségét egyéb módon sem részben, sem egészében nem lehet helyettesíteni.

Tehát se módosítani, se helyettesíteni nem lehet a költségét.

A Semmi mestere nem módosítja és nem is helyettesíti a költséget. Az teljes egészében ki van fizetve. Ebből a szempontból közömbös, hogy kinek a paklijából.

Itt jegyzem meg, hogy azok a hatások, amelyek a nekronnak dobott lapok számát csökkentik (felezik), azok nem módosítják a lap idézési költségét. 1 nekron az 1 nekron akkor is, ha csak 2 lapot dobok a pakli tetejéről.
 
Két kérdés vetődött fel szerdán Exben, érdekelne másodvélemény is.

Helyszín kijátszására kisül-e a Hitetlenség J képessége? (itt igazából csak a szabálylap szövegezése miatt érdekes a kérdés)

Semmi mestere mellett fizettethetem a helyszínem költségét az ellenféllel?
 
Jól csináltátok.
 
Kérdés hogy jól csináltuk-e?
Nálam Tűz oltára és Tűz kullancs az asztalon ellenfélnél Goblin kereskedő. Kijátszok egy Konfliktust ellenfél Királyi jogarral reagál én a jogarra Varkaudar koponyával ezután lezárul a reakciósor. Létrejön a Konfliktus ellenfél nem választ én a kereskedőt szedem le. A jogar nem tud asztalon maradni ezért nem jönnek létre a kijátszáskori képességei. Az oltárra 2 jelző kerül.
 
Kódex 21.8.3. utáni kiegészítés:

Ha a lap idézési költségét egy vagy több olyan körülmény csökkenti, amelyek szöveges leírása azt említi, hogy az általuk módosított idézési költség nem csökkenhet így 0-ra (vagy 1 alá), akkor ezt a tilalmat az összes módosító körülmény összegzését követően, a módosítás végeredményénél kell figyelembe venni. Ilyen esetekben a lap idézési költsége csak 1-ig csökkenhet (kivéve, ha eleve 0 volt, illetve, ha az idézési költséget csökkentő körülmények közt található olyan, amely azt nullára is csökkentheti).
 
Annál is inkább, mivel az idézés a lap alap idézési költségét csökkenti, tehát az ilyenkor 0. Nem megy 1 alá, eleve alatta volt.
 
Igen. Véleményem szerint.
 
Tehát kijátszhatom nulláért a Hideg tűzet a láng marása mellett?
 
Értem. A láng marásának a szövege nem pontos. Az összes ilyen jellegű olcsóbbítást úgy kell értelmezni, hogy "így" nem csökkenhet 1 alá.
 
Bocsi elirtam a Tűzmágia helyett a láng marására gondoltam.
 
Mi köze ehhez a Tűzmágiának?
Ahhoz, hogy az idézéses lapot 1-el olcsóbban (akár 0-ra olcsóbbítva) kijátszhasd, csak két feltételnek kell teljesülnie:
1) az ellenfél kezdte a játékot és
2) már túl vagytok az első körön.
Teljesen mindegy, hogy mi van az asztalon.
 
Jól gondolom-e hogy ha ellenfelem kezdte a játékot és asztalon van egy tűzmágia akkor nem játszhatom ki a Hideg tűz (Új) lapot 0 Vp-ért. Néztem a kódexben csak jól gondolom-e?
 
Ertem en h egyszerubb kerdezni mint utana nezni, de ott a faq a kaloda alatt.
 
Mi történik ha Landragór börtöne mellett Treborozok valamit?
 
Igen
 
Szerintem, ha nincs külön tiltva a formátumról, akkor mindenhol használható, ahol 3 szín a megengedett (hagyományos, jellemek harca, isteni egyensúly). Bár ezzel nem értek egyet, és talán indokolt lenne a két utóbbiról tiltani.
 
Jól gondolom, hogy bár korábban a Mardakor misztikus tiltott volt az Isteni egyensúly versenyen, most a módosított szövege miatt használható?
 
Kódex 97-98.
 
A feláldozott szabálylapokat nem lehet visszakapcsolni.
(eddig nem volt ilyen lap, ami szabálylapot áldozhat, tehát a szabály sem volt indokolt, de a követőkre van egy ilyen szabály, és az analógia teljesen világos).

Kódex 46.1. Ha egy lap szövege ezt lehetővé teszi, és a játékos ennek megfelelően a saját követőjét önként feláldozza, úgy ez a követő az adott játszmában már semmilyen módon nem hozható ismét működésbe.
 
Elméletben lehetne, de ennek értelme. Leira egy már sikeresen játékba került lap kijátszáskori képességét "lopja el". Mikor a kaloda sikeresen játékba kerül, akkor már lezárult a reakciósor. Tehát az a lap is létrejött, amit kalodáztak (bután, és passzívan). Ezt követően lehetne reagálni a kaloda kijátszáskori képességére, de ennek a lopásnak nincs értelme, mert nincs épp kijátszott lap, ami passzívan jön játékba, képességek nélkül, hacsak nem Leira maga.

Meg kell szokni, hogy Leira nem lapcounter. Tehát nem a reakciósorban játsszuk ki, hanem utána, egy már sikeresen létrejött lap kijátszáskori képességére.
 
Ami még felmerült: lehet-e Leirázni a Trebor kalodája képességét?
 
Mi történik ha játékban van Csodatevő Fenyő Zoárd, és a Ködszellemnek bedobom a szabálylapomat? A szabálylapom azonnal visszakapcsolódik?

Mi történik, ha páros játékban bedobom a szabálylapomat a Ködszellemnek? A párom szabálylapja megmarad?
 
Sztraunusz apó szövegében szerepel a firrásnak köszönhetően
Nos ez mit jelent?
Pl: lapra van írva kijátszásakor, hogy húzz egy lapot az forrásnak minősül?
Vagy mi itt a forrás pontosan?
 
Azért amiket a szabályváltozásokról írsz, abban van némi csúsztatás:
- Az, hogy a 3 színnek semmi értelme, az a te véleményed (!).
- A foil lapok semmilyen szabályt nem változtatnak.
- A dupla kötelék és az E (és a J) a már meglévő kötelék és S, K kiegészítése és eléggé magától értetődők.
- A halálsikoly egy egyszerűsítése az eddigi több fogalomnak (minimális változtatással).

Kb. a Jelenés és az idézés, ami ténylegesen új játékelem.
 
Annyit tudok spoilerezni, hogy az uj kieggel semmilyen uj kepesseg v. szabaly nem fog bejonni.
Egy kisebb szabalyvaltozas (kiegeszites) varhatoan lesz dec. 1-tol, es ennyi.
 
Az azért túlzás, hogy át kell túrni a mappát. Átlag 8-10 lapot kell kivenni, de továbbra is tier 1 lapokat lehet betenni helyettük.

Egy haverom 2 év kihagyás után el akart jönni egy hagyományos versenyre. Mondta, hogy körvonalakban mondjam el milyen szabályváltozások vannak.
-A hagyományos már csak 3 színűt jelent (gondoltam magamban 24 éves szabályt rúgnak fel, úgy, hogy semmi értelme)
-Vannak foilos lapok amik ugyanazt tudják amit a nem foilos csak drágábbak és könnyebben sérülnek.
-Jelenés:A gyűjtőből a semmibe kell rakni.
-Halálsikoly: Ugyan az mint a kárpótlás és büntetés csak akkor is kisül ha te lövöd le. Versenyen nem fog előfordulni.
Idézésről, jövendölésről dupla kötelékről nem is beszéltem. Próbajáték közben magyaráztam az "E" "E2" szabályt .

Tényleg jó a játéknak, hogy félévente jönnek az újabb szabályok és huszonéve működőket dobunk a kukába?!
 
Szerintem az elsődleges cél, hogy olyan lapokat is előtúrjunk a mappák mélyéből, amik régóta nem férnek be egy adott pakliba.

Az más kérdés, hogy amit te is írsz, több koncepció nehezen lesz összerakható.

Viszont abban is biztos vagyok, hogy a kezdeti nyafi után alkalmazkodni fog a játékosállomány ehhez.

Bár javítsatok ki, ha tévednék. A cég részéről a próbálkozás, mindenképp pozitívum. Ez egy jól átgondolt lépésnek tűnik, a játékot alapjaiban változtatja meg. Bizakodó vagyok.
 
Lassul a játék attól, hogy a "hagyományos" pakli már csak 3 színű lehet? (Én nem vettem észre)
- Tr'ngn manipulátorral akartam összerakni Transzcendálós paklit de színben nem fért bele .
 
Köszönöm. Ez tűnt logikusnak amúgy.
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.