Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
Bábel, az újjászületett technosámán
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A képen Bábel, a Mátrix messiása, az újjászületett technosámán látható, kinek kalandjain a Technobábel című könyv kísér keresztül.
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.
Morf invázió - Statisztika 3.
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság – 1. nap
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9402)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28170)
Versenyhirdető (1711)
Lapötletek (64203)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3165)
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21. (29)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Nem. Kezelni kellett az összes körszakítást, nem csak ezt az egyet. Egyszer s mindenkorra rendbe tettük.
 
Az nem opció, hogy kapjon egy FAQ-t a lap, és csak sebződni lehessen tőle? Semmi más szabályhoz nem kellene hozzányúlni, és a lap is használható maradna.
 
Atgondoltuk, es marad az 'instant kor veg' verzio, vagyis a reakciosor tobbi resze nem ertekelodik ki (ki fogjuk egesziteni azzal, hogy a kapcsolodo hatasok sem jonnek letre).

Masik 2 opciot is vizsgaltunk, de mindent egybevetve ezt iteltuk a legszerencsesebbnek.
 
Szerintem épp most érett meg a "kör véget ér" - fogalom a definiálásra.
Ha ezt az első ilyen hatás megjelenésekor megtette volna a kiadó, akkor nem éreznéd "botrányosnak".

A kör azonnal véget ér: azonnal le kell zárni a reakciósort, és az aktuális fázist, a sikeresen létre nem jött lapok a gyűjtőbe kerülnek, további kapcsolódó hatások nem aktiválódhatnak. Pont. ...és folytatjuk a kör vége fázissal.

Ennél frappánsabb, egyszerűbb, és könnyebben kezelhető megoldás nincs a kérdésre.
 
Ebbe nem belegondolni kell, hanem szabályozni ezt a kérdést, és ezzel megszüntetni a bizonytalanságot.
 
Amibe még érdemes ennek kapcsán belegondolni: kijátszok 1 Talbot szava újat, kisülnek-e az automatikus ill. Az aktiválást kívánó kapcsolódó hazások?
 
Hát, pedig a HKK így működik már azóta, hogy az első reakció lap megjelent (1992, Ellenvarázslat), sokat nem lehet rajta értetlenkedni. A reakciókat visszafelé sorrendben hajtjuk végre, először a legutoljára kijátszott reakció jön létre. Nemcsak az Időszaggatásnál, hanem számtalan más helyen is előjött ez már, ahol ennek jelentősége van.

A másik hely, ahol ehhez a szabályozáshoz hozzá lehet nyúlni, ha elkezdjük felüldefiniálni, hogy mit jelent az, hogy "a kör véget ér". A jelenlegi szabály egyszerű és logikus, ha a "kör véget ér" történik, akkor elugrunk a kör vége fázishoz, végrehajtódik minden, aminek kell, és kész. Elkezdeni belemagyarázni, hogy "ha a kör egy reakció eredményeképp érne véget, akkor még a teljes reakciósor és az eredetileg is reagált lap is létrejön előtte" nemcsak egy nyakatekert kivétel lenne, hanem méretes FAQ özönt indítana meg. Ezt már egyszer alaposan végiggondoltuk, és nem vezetne semmi jóra.

És alapvetően nem szerencsés a szabályokat pusztán azért megváltoztatni, hogy egy lapon erősítsünk.

Magát a lapot persze lehet FAQzni, hogy erősödjön, de szerintem a Timera még így is épp elég jó lap, az eseteknek kis százalékában fog ez jelentős hátrányt okozni. Ha
- az ellenfél körében használom
ha a saját körben használom, de
- nincs jelentősége, ha ezután a kör véget fog érni
- kántercsata elején használom és utána újabb reakciót játszok ki az eredeti lapra
- megakadályozzák
- az ellenfél sebzést dob
ezek mind olyan esetek, ahol a hátrány nem érvényesül.

A gyakorlati játékban a sebződés engem sokkal jobban zavart (és egy kicsit túlzónak is éreztem).

És ha ettől most epszilonnyit gyengébb a lap, akkor sincs semmi, vannak más isteni lapok, amelyek nem bizonyultak az örökkévalóságig kihagyhatatlannak és pótolhatatlannak. Sőt, igazándiból az a jó, ha még a legerősebb lapoknak is van gyengéje.
 
Ezt a szabályt már a megjelenésekor is botrányosnak találták egyesek és értetlenül álltak előtte. Az a legjobb kifejezés rá,amit Balázs írt,egyszerűen nem illik bele a játék működésébe.

+1 az újragondolására
 
Egy olyan szabályról beszélünk, amit én speciel nem is ismertem, szerintem elő se jött jó ideje, mivel egy laphoz köthető csak - nem érzem gondnak ezt felülvizsgálni.
 
Szerintem pont a mostani szabály illeszkedik a HKK rendszerébe, olyannyira, hogy ha az idézett szabálypont nem lenne, a többi szabályból is csak ezt lehetne logikusan levezetni. Pont az lenne inkonzisztens, ha megváltozna.
 
Amellett, ha a szabaly valtoztatasa tovabbi kerdeseket/problemakat generalna, akkor nem erdemes valtoztatni.
Ezert irtam, hogy meghanyjuk-vetjuk.
 
"nem feltetlenul jobb" -> "nem feltetlenul rosszabb"
 
Szemely szerint azt gondolom, hogy ez a "szabaly", ami ugye EGYETLEN lapra vonatkozik! (Idoszaggatas, amit amugy nem hasznalnak) nem "magatol ertetodo", nem intuitiv, nyakatekert (meg ha egyszeruen hangzik is, nem illeszkedik jol a HKK mukodesebe).

Egy rossz szabaly megvaltoztatasa, foleg, ha nem volt hasznalva (igy nem epult be a koztudatba), nem feltetlenul jobb, mint a makacs ragaszkodas hozza. Hangsulyoznam, hogy NEM a lap erejerol van szo. Lapra valo FAQ-t en sem szeretnek, de a szabaly esetleg! valtozhatna.

De ebben nem egyedul dontok, meghanyjuk-vetjuk, es hamarosan kozoljuk az eredmenyt. Sajnos ez tesztelesen nem jott ki, ezert van most 1 kis toprenges.
 
Sok szabály van ami nem szerencsés, sőt hátrányos, az életben mégis be kell tartani őket.
A szabályok átértelmezése, "mert mi úgy akarjuk" csak a mostani magyar közélet sajátja...
Ez van, ez a lap másra lett tervezve, elszúrtuk, így kell vele élni
 
Ez miért érv, hogy isteni lap? Biztos tudok találni pár UR-t is, ami "nem működik elég jól", ha sikerül kilobbiznom, akkor megváltozik azoknak is az egyébként szabályos működése?

Kicsit gondoljatok már bele a távlati hatásaiba egy ilyen döntésnek.
 
Azért egy isteni lapról van szó...eleve amúgy személy szerint noha értem a szabályt, de nem tartom szerencsésnek.
 
Sima ritkákból vannak erősebbek és gyengébbek , ez így van jól.
Viszont az isteni papírosoknak kötelező megütni egy szintet.
 
Ezen mit kell átgondolni? Le lett írva és meg lett erősítve, hogy a lap így működik. Elég veszélyes precedenst teremtene, ha most le lenne FAQ-zva, hogy "igen, ez van a lapra írva, így is működne, de mostantól így működik, mert így akartuk tervezni és így nem elég erős". Pár lapot még biztos elő lehetne szedni, aminek az erősségi szintjén lehetne húzni kicsit/sokat, ha nem lennének azok a fránya szabályok.
 
Jogos felvetés,átgondoljuk
 
Ehhez az egész témához azért az is hozzátartozik, hogy a 10. kiadásra extrém sokat kellett várni. Így fordulhatott elő, hogy sok lap értéke ennyire megugrott, ilyen azért korábban nem nagyon volt (legalábbis ilyen mértékben).

A jövőben is hasonló ütemben jönnek majd az alapkiadások, mint régen (ha nem is 2-3, de mondjuk 4-5 évente), akkor nem lesznek ilyen problémák.
 
Cardmaster: köszi, hogy ezt leírtad ilyen részletességgel! Nagyon fontos a játékosok visszajelzése, hogy mit éreznek, hogy gondolkodnak a változásokról.

Egy lap értékét alapvetően 2 dolog tudja növelni, az egyik a ritkasága, a gyűjtői értéke, a másik pedig, hogy mennyire elengedhetetlenül szükséges versenylap. Az elmúlt 7 évben a HKK óriási növekedésen ment keresztül, ennek is volt köszönhető, hogy sok olyan kiegészítő elfogyott, aminek a lapjaira még szükség van versenyen, ezért elkezdett a másodpiaci áruk meredeken emelkedni. Ha egy lap értékes azért, mert régi, és mert kevés van belőle, és emiatt egyre értékesebbé válik, az jó dolog, mert a gyűjteménynek van befektetői értéke. De ha 10, sőt 100 ezreket kell költeni csak azért, hogy valaki versenyezni tudjon, az már nem jó dolog. A 10. kiadásnál a játék és a játékosok érdekeit néztük elsősorban, viszont a gyűjtői érdek sérült sajnos, ez engem is nagyon bánt, nem lehetett mindkét tábor javára tenni.

Viszont a jó hír talán az, hogy ennek a lépésnek köszönhetően még tovább nőtt a játékosok tábora, még tovább nőtt a HKK népszerűsége, sok a visszatérő. És ez viszont gyűjtőket is generál, és a régi lapok értéke növekszik. Lehet, hogy a kyorg tudás ára lecsökkent, de egy 1. kiadásos vagy hőskorszakos ritkáé megnőtt. Nemrégiben volt is erről egy vita, hogy milyen jó lenne a régi nagy öregeket változatlan formában kiadni, és ott le is szögeztük, hogy erre nem fog sor kerülni.
 
Akkor nagyon gyorsan lefog menni a lap ara
 
Nem kell faq. Van. Az Idoszaggatas alatt.
Sot szabaly is van ra: Kodex 94.7.2. + alatta a kiegeszites.
Anno - a Kodex veglegesitesekor - sok vita volt errol a szabalyrol, es az lett a dontes, ami ott all. Ha egy reakciosorban letrejon egy korszakitas, akkor ugras a kor vegere, a reakciosor megszakad, es kesz.
Nehez elfogadni, de ha kicsit hatrebb lepunk, akkor atlathatjuk h ez igy sokkal konnyebben ertheto, kevesebb kerdest vet fel, sokkal egyertelmubb, mint barmelyik masik megoldas.
Ez egy tamado counter, es csok.
 
Márpedig most az van tudtommal hogy nem jön ki a lapod se nem hogy a képessége!
 
Hasonló jókat!!

Igen, igen. Nem véletlen, én inkább pozitívan élem ezt meg (még ha nem is így tűnik a mondandóból...)

Szerintem egy kezdőnek, újrakezdőnek bőven több élményt nyújt ez így, mint a gyűjtőknek. És ez az irány szerintem az, ami akár hosszú, (nagyon hosszú) távon is fent tartja majd a játékot.

Tehát: Így tovább!
 
Buék, Attila!

Minden visszatérőnek örülünk!
A pénzt ne sajnáld, mennyivel lett volna jobb, ha inkább az amortizáción bukott pénzen mondjuk beutaztad volna Európát?
Nalátod!
Rá se ránts!

A játék most nagyon jó, és ez kárpótol mindenért!
 
Na így év végére hozzá szólok én is a dolgokhoz. A sírás úgy látom nagyon megy mind a kettő részről.

Aki egy kicsit is ismer, talán tudja, hogy egy egész baráti gyűjteménnyel rendelkezek. Régi lapoktól kezdve az újabbakig az elmúlt két év nagykieges ritkái kivételével azért majdnem teljes gyűjtemény összejött az évek alatt (zének kb 2005-től, nagykiegesek 2010-től).
Ahogy kijött a X. kiadás, úgy a gyűjtemény, és a bele fektetett pénz - nem akarok hülyeséget mondani - kb a harmadára esett, hanem a negyedére....
Mondanom sem kell, hogy nem voltam boldog amikor megláttam az alappakli felhozatalát, de nem nagyon szóltam. Sírtam egy sort magamban, aztán most nézem a lapokat: igazából kb 10 lap van ami igazán fontos az adott kiadásból, a többi nem számít...

Sírtam ugyanakkor azért, mert felújították a halandóság átlépését, (újra kiadták) nem voltam túl aktív az elmúlt két évben, a zéneket beszereztem, a gyngy sort megpróbáltam legyűjteni, de a ritkákkal nem foglalkoztam. A legutóbb a lap még ért 20-25k körül, mostanra 15k-t sem kaptam érte, azt is csak cserébe. Aki ugrott rá, az adott még érte valamit, de ennyi. Értékes spoiler lapokból alig kaptam érte, de mégse sír a szám.

Nyilván lehettem volna előrelátó, elpasszolom a drága lapokat, és sokkal olcsóbban beszerzem, de nem így tetem. Meghagytam a gyűjtimet függetlenül attól, hogy "jobban is járhattam volna".

No most a lényeg csak ezután jön. Lapozgatva a 10. kiadás lapjait egy olyan érzés volt bennem, hogy igazából a versenylapok nagyrésze megtalálható ebben a kiegben... (javítsatok ki ha tévedek). Versenyjátékosként ha most kezdem, akor egy tök jó kieg ez a 10., mert nem kell kyorgot vennem 15k/db áron, nem kell solisar aurára költenem, meg erős erejére 1000-2000 ft-ot, emberi áron lehet beszerezni az említett lapokat (és sok mást is).
Egyszerű gyngyk-re ha gondolunk, pl fürkész akkor sem 300-500 ft-ot adok érte (bizony, egyik másik kiadásért ennyit is elkértek ha jól emlékszem), elég 50-100 ft-ot, vagy nemes egyszerűséggel veszek egy paklit, és igen jó eséllyel sikerül is bebontani.

A kezdőknek/újrakezdőknek nagyon jó kieg, nagyon jó lehetőség, szegény gyűjtőknek már kevésbé. Írta is itt egy hasonló (sokkal nagyobb gyűjtő) hogy az értéke romlik, nem éri meg bele fektetni...

Sajnos igaza volt. Ha azt nézem, hogy pl bele áldoztam több százezer forintot az évek során (nem csak pénzben, cserében, időben stb.) akkor sajnos igaza van.

A mostani pár százezres gyűjteményemet eladhattam volna 10-ed áron, és épp ezért fordultam vissza a játékhoz. Lehetne egy gyengébb kocsi ára most a kezemben (úgy érzem), de a játék gyűjthetősége engem jobban izgat. Hozzá teszem tényleg majdnem sírva fakadtam, amikor megláttam Su'uzy csillogását gyngyként....

Irreális dolgokra tehát nem kell gondolni. Lehet sírni, de felesleges. Kb annyira mint a vita a gyűjtők vs. aktív játékosok között. Az igazi vesztesek azok, akik mindkét halmazba bele tartoznak. Tehát mint pl egy kis kihagyással, de én, és még páran.

Ezt szerintem el kell fogadni, és megadni a lehetőséget a kártya fejlesztőinek arra, hogy népszerűbbé tegyék a játékot.

Én bízom ebben, és remélem néhány építő hozzászólást, vagy negatív kritikát kapok ehhez.

Köszönöm ha az érzelmeimet, gondolataimat elolvastátok, úgy érzem ez most kellett ide.

Üdv

Attila
 
Szerintem erre lesz egy FAQ.
Az nagyon fura lenne, higy mondjuk kiteszek egy kimerithetetlen tartalekot, az ellen rafog, erre en Timerazok, rosszat dobok, korszakitas, es EMIATT ne jonne letre a lapom.
A lapkijatszas fazisai kozul mar minden teljesult - kiveve, hogy meg megy a counter csata.
A Timera - szerintem - az eredeti lap kijatszasara nincs hatassal.
Az viszont nekem sem tiszta, hogy pl a kijatszaskori kepessegei letrjonnek-e korszakitas eseten
 
Én ezt ertem de igy nagyon gyenge szerintem. Ha jol ertelmezem ha az én körömbe kanterlek vissza valamire es az ellenfelem körmegszakitast kér a saját lapom létre se fog jönni utána. Mert nekem ez csak most esett le hogy probálgattam es nembiztos hogy mások is vágják.
 
Cantrip és megtermeli a zsz-t magának. Ésszel vagy szerencsével kell használni
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.