Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Tetszik-e neked az az ötlet, hogy a HKK lapok alján legyen egy sorszám, amivel egyértelműen azonosítható, hogy az adott lap hányadik a kiegészítőben, pl. 015/160?

1.) Igen, jó ötlet! Segíti a gyűjtést.
2.) Szerintem felesleges.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zanuv Tresk - Zanszilánkok Cseh HKK február 11.
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
A pillanat képe
Kiütéses negátor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A kiütéses negátor madárszerű teremtmény, mellyel elsősorban a Sötét Föld hegységeiben találkozhatsz. Persze csak nagy ritkán, hiszen ezek a "félénk" teremtmények csak ha élelemre vadásznak, akkor jönnek elő barlangjaikból. Ilyenkor azonban a magadfajta kalandozók is könnyen élelemnek minősülhetnek." - részlet Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Boszorkánytánc – Beharangozó
Szörny-, varázslat és tárgytervező pályázat
Új világ indulása az Argum Cityben!
Cseh HKK a webboltban!
Alakváltás egyszeregy

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2020. február 9., Pécs 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2020. január 25., Pécs 9.

A lista folytatása...
HKK kérdés? (45069)
Boszorkánytánc – Beharangozó (5)
Excelsior (965)
Versenyhirdető (1723)
Lapötletek (64343)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6770)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Köszi. Biztos viszek 1db-ot.
 
Szia!

Igen, lesz lehetőség a cserére.
 
Sziasztok.

Frissen bontotton félre vágott ezeréves drakónt kicserélitek?
 
Köszi! Eddig nem tűnt fel. Velem van a gond...
 
A havi Liga összesítés. Mint mindig.
 
Most hétfőn (szeptember 30) milyen Dungeon-ös verseny volt amin 13. lettem?
 
Sok volt a misebor atyám!
 
Pont most szombaton nyilik 1 ilyen hely Vacott, a Remetebarlang, pl. itt lehet olvasni rola:
https://www.facebook.com/groups/338039393026299/

Dev is irt rola, fotokkal, itt:
https://www.facebook.com/alanorwebshop/

Nagyon jol nez ki, sok sikert hozza!
 
Kicsit ilyen jó védelem és a halál feelingem volt amikor olvastam. Vártam, hogy úgy lesz vége, hogy, ha nem sikerül akkor nem a tervvel hanem a kiadóval vannak Óriási problémák.
 
Kár, hogy nettó ~110k-ból a "mukso" fogja, kifizeti a lakhatását majd éhen hal...
 
Hello,

A költségek számolásánál tévedtél kb. 10-20-at... évet.

A 115k nettó (Bp-en a lakhatásra és rezsire elmegy) az nem fizetés hanem vicc, pláne olyan melónál ahol nem a szokásos 7-9-től 15-17-ig napi 8 óra van, hanem sokszor estébe nyúló és hétvégi munkavégzés.

Ezen túllépve, Budapest egyetlen fizikai boltot tud fenntartani jelenleg, aminek a HKK az egyik fő profilja.
A következő legnagyobb városunknak sincs negyedannyi lakója se, mint a fővárosnak. De te javasolsz egy fixen HKK profilú boltot, NEM Bp-en?
Ahol a cég árulja teljes áron azt a kieget, amit szintén tőle meg lehet venni neten sokkal olcsóbban?
Még ha a fizikai beho boltban bdv árakon lehetne vásárolni se lenne értelme, így pláne. Miért akarna bárki itt vásárolni? Max ide járna játszani, a vonzáskörzetben élő X játékos, ami mondjuk a Bp-i bázist arányítva Debrecenre lenne úgy 10-15 ember.
Ez egy teljesen hibás elgondoláson alapuló rossz matekkal összerakott elképzelés.

Abban egyetértek veled, hogy több marketing kellene a HKK-nak. De amit leírtál, az a csőd definíciója lenne, teljesen rossz irány.

Normális, új honlap és fórummotor kellene és sokkal több online marketing és megjelenés, különböző platformokon. Olyan youtube csatorna a kiadónak, ami rendszeresen frissül és aktív tartalommal, ami a teljesen kezdőknek is értelmezhető, nem csak 1-1 kásás hangú, rosszul feliratozott versenydöntő kerül rá néha. Kellene egy online gyűjtemény kezelő program, ingyenesen. Ezen keresztül az emberek láthatnák egymás készletét, cseréit, tölthetnének fel és megoszthatnának dekklistákat, és ha ezen keresztül menne a versenyekre a listák leadása is akkor a kiadónak tökéletes képe lehetne a használt lapokról és a legtöbb játékos vásárlási szokásairól is. Ez pl. egy mindenki számára előnyös komoly marketing értékű dolog lenne. Innen csak egy lépés az online asztal és a neten keresztül szervezhető versenyek.
Szükséges lenne a normális versenykörnyezet, nívós versenyekkel. lehetne félévente 1-1 nagybehos gála, mondjuk 5k vagy 10k-s nevezési díjjal, ennek megfelelő szinten, biztosított meleg ebéddel, kávészünetekkel és komoly díjazással.
Illetve minél hamarabb el kellene kezdeni kiadni a játék angol verzióját és nyitni a nemzetközi piacok felé (Cards of Power Trading Card Game: CoP TCG). Ezzel pedig megvalósítható lenne a hard reset is, immáron 25 évnyi tapasztalattal lehetne elkezdeni kiadni a lapokat egy 8000+ lapos lapbázisra alapozva.

Üdv: Kyb
 
Köszönjük szépen.
 
2.446.752

A furcsa cím egy érdekes „problémára” vetít rá, ami ugyebár a REKLÁM problémája. Elég régen gondolkodom azon, hogy megírjam ezt a cikket, hiszen ebben az évben egy embert alkalmazhatunk napi foglalkoztatásban, mert nyertünk egy pályázatot. Ez a pénzösszeg az, amit nyertünk 12 hónapra EGY személyre, aki ebben az évben az én kezem alatt dolgozik. Programokat szervez és azokat lebonyolítja, kreatívkodik, bejár az óvodákba, iskolákba. Ezért jár ez a pénzösszeg, ami leosztva 1 hónapra így néz ki:

2 446 752:12= 203 896 Ft/hó
bruttó bér: 173 600 Ft/ hó, szochó: 30 380
levonások a bruttó bérből:
-nyugdíjjárulék 10%= 17 360 Ft
-eba+mepj 8,5 %= 14 756 Ft
-szja 15%= 26 040 Ft
NETTÓ BÉR, amit a dolgozó kézhez kap: 115 444 Ft

VAGYIS 1 évre EGY ember fizetése 115.444 forintért 2.446.752-be kerül.

S az jutott eszembe erről az értékről, hogy mennyibe kerülne a behónak egy bolt fenntartása, ahol CSAK az ő kellékeit, játékait, termékeit árulnák. Délutáni-esti nyitva tartással, és programszervezéssel. Vagyis lenne egy „boltos”, aki délelőtt élheti életét, délután pedig a HKK-nak szenteli idejét a boltban. Bejár iskolákba reklámanyagot szórni, helyt biztosít a versenyeknek (vagy hely hiányában megszervezi azok helyszínét), s mindeközben mással sem foglalkozik, csak a HKK népszerűsítésével. Gondoljuk végig, hogy mennyibe is kerül ez, illetve hogy megéri-e.

(megjegyzem, nem vagyok boltos, de azért van már némi rálátásom a dologra)

Eddig 2.446.752 forintnál járunk.
Tegyük fel, hogy a vállalkozó személy ismeri a játékot, esetleg versenybírói képesítése is van. Családja támogatja a dolgot, ideje-ereje van. Tegyük fel, hogy keres egy helyet, ahol be tud rendezkedni, ami egy utcafrontos, vagy látható épület egy 20.000-30.000 fő lakosú településen. (NEM BUDAPEST! OTT MÁR VAN...) Havi rezsi és talán bérleti díj (ha nem magántulajdon a terület) ~40.000 ft (x12=480.000/év).
S ezért van az illetőnek egy 40m2-es (4mx10m) boltja, amiben van néhány asztal, szék (használtan 20.000 ft), 2-3 polcos szekrény és egy pult (~40.000 ft). Világításnak néhány lámpa (10.000 ft), dugaljak, vagy rejtett világítás (30.000 ft). Tegyük fel, hogy az emberünk kreatív, és hulladékokból tud összetákolni, szegel és kalapál, falra fúr, tiplivel fogat L vasakat, s rájuk rak OSB vagy bútorlapot, tehát olcsóbban kihozza a dolgot. Persze nem árt egy festés (~40.000 ft), némi csinosítás. Persze ez az a rész, ahol rengeteget lehet elszórni, vagy spórolni. Pl. erre össze lehetne rántani a környékbéli, jó erőben levő HKK-sokat, akik biztosan segítenének 1-2 dolog helyre rakásában, vagy néhány kisebb adománnyal néhány doboz sörért meg egy jó bográcsgulyásért. Meg persze ezeket a tételeket egyszer kell kiadni (jó esetben), s megmaradnak. De számoljunk, hogy hol tartunk:
140.000 ft berendezés (ami módosulhat a befektetett önkéntes segítséggel – lefelé)
480.000 ft rezsi
Ehhez jön még a pénztárgép, ami 130.000-150.000 FT (erről pontos árat nem tudok)
Persze kell egy KATA, (kisadózó vállalatok tételes adója), miben nem termelhet havi 1.000.000 forint bevételt (nyugi, nem hiszem, hogy fog), és havi 50.000 forintjába kerül, de nem kell adózni a bevétele után… Ez, évi 600.000 ft-ot jelent.
Persze meg kell venni a termékeket, mert a behó árulja a neten 1400-ért az ÉI-t, de BDV-n keresztül hamar lenne ez 1000 is. Mondjuk nem tudom, hogy a behó mit mondana arra, hogy valaki nem annyiért árulja, amennyiért ő adja. Vagyis nem tudom, hogy mennyire kötne bele abba, hogy nem hozzá mennek az emberek vásárolni. A BDV lényege ugyanis (ahogy én értem) az, hogy a cég ELADJA a termékét. De hogy MENNYIÉRT, az már jó kérdés. Ugyanis nem mindegy, hogy a 300 vagy 200 ft haszon van egy kiegen.
Vagyis nem biztos, hogy a cég (már bocsánat, de évek óta a wekerlén főni és nem változtatni…) adná a boltnak BDV-s áron a kiegeket, hiszen akkor kisebb a bevétel. De tegyük fel, hogy a dolgozó bevételét NEM az eladott kiegekből származó bevétel adja, hanem – ahogy írtam korábban – stabil, ahogy fentebb láttuk, vagyis a cég a boltban 1400 ft-os áron adja a kieget, hiszen a legnagyobb bevételre hajt… Vagyis van már egy boltunk, berendezve, ahol 1400 ft-os áron lehet venni 1-1 kieget, nem BDV-s áron. Vagyis VALAHOL van egy HELY, ahol lehet HKK-t játszani, és ott van egy ember, aki azzal foglalkozik, hogy ezt reklámozza…
Mert ugye a történet nem ér ott véget, hogy berendezünk egy helyszínt és oda berakunk egy muksót. Nem, nem… a muksónak az lenne az egyik feladata (mondjuk heti 2 napon) az egyik helyi iskolában és gimiben (tegyük fel, hogy van mindkettő) egy-két bemutatót tartson az év elején, aztán pedig (az iskolával egyeztetve) ott szórólapozzon, alfa csomagokat osztogasson (ritka már egy mappában) és esetleges további vevőket csalogasson. Nem ám üldögélünk és várunk a csodára, nem! Megdolgozunk érte, hiszen ezért kapjuk a fizut. S nem más játékot, CSAK HKK-t reklámoz emberünk. A többi napok délutánjain persze nyitva a bolt és várja a vevőket. Itt persze lehet társasjátékokat árulni esetleg, vagy egyéb versenyeket szervezni (ulti, bridge, társasjáték versenyek). Vagyis nem ül a babérjain, hanem 2 napot valamelyik intézményben tölt, délután-este (15.00-19.00-ig vagy igény esetén tovább) pedig a boltban van.

Vagyis az (első) évi kiadásaink immár 3.816.752 forintnál tartanak, amiért kaptunk egy helyet, ahol lehet játszani, HKK-t venni, versenyt szervezni, fizetünk egy embert (összes járulékával). S persze a Beholder vállalhatná (szimpla felajánlásból), hogy a könyvelést viszi. Küldi a nyomtatványokat a NAV felé, illetve bérszámfejt a boltnak. (úgyis csinálják, gondolom a többi dolgozónak). A második évtől ez az ár persze csökken, hiszen nem kell újra festeni, új pénztárgépet venni, stb.
CSERÉBE kapunk egy boltot, benne egy bejelentett, munkaképes embert, aki a játék promóciójával foglalkozik, nem a lábát lóbássza, hanem versenyt szervez és bonyolít, keresi a játékosokat, kapcsolatokat épít kis, és az eladott kiegekből bevételt termel a behónak.

Ezek után már csak annyi kérdésem maradt, hogy MEGÉR-E a behónak évi 3.8 milliót egy bolt VALAHOL Magyarországon, amibe reklámozzák ezt a remek játékot, és közben növelik a játékos bázist, ami pedig bevételt termel…

Ui.: Bocs, Krisz...
 
Kedden délutántól lehet majd előrendelni és szerdán lesz Beharangozó is.

Köszi a türelmet.
 
Elvileg a hétvégén jön az új Zén... csak én vagyok türelmetlen?
 
Javítottuk. Már számolja.
 
http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=27650

Ezt a versenyt miért nem számolta a rendszer országjáróba?
 
Engedd el Zigi XD Biztosan jobb, hogy minden lapra megint máshogy működik minden. Aztán majd jön egy 3ik lap amire kitalálunk megint valamit. Ködszellem után is megváltoztatni egy eddig működő szabályt k....sok értelme volt D
 
Oops köszi!
 
http://www.beholder.hu/blog/HKK_v%C3%A1ltoz%C3%A1sok_2019_j%C3%BAnius
 
A mardakor misztikus,az istentelen és ehhez hasonló lapok szövegezése hogyan módosul a 3 szín szabállyal?
 
Tiltsunk ki mindent szerintem...
 
Idő kérdése. És én a Sokszínűséggel kapcsolatban is hasonló véleménnyel vagyok már egy ideje.
 
Abszolút indokolt lenne mint ahogy a drágitó szablap+ követők estet is.
 
A következő (re)nerfelendő lap pedig majd a Lépéselőny lesz, ha még behúz pár versenyt?
 
Nem kell ezt bonyolítani. Nyert most már egyszínűt is a Ragyogó manó,még pár ilyen menet és titlva lesz és nem lesznek ilyen problémáink.
 
De pont az az értelme ,hogy akkor a sziklavadász megfogja, antimágia:0-nak az az értelme ,hogy a spell alapú counterek nem fogják. Pontosan azért jött szóba az egész mert van értelme , de lehet ,hogy én látom rosszul.
 
Ha a mano koveto osmagiat vagy anti-magiat adna, annak volna ertelme mar a lapkijatszas folyamataban. A magikus tamadasnak nincs.
 
Nekem ez így nem áll össze teljesen...
Ha a Villámháború megadja az am-et, sőt az ősmágiát kézben... akkor a manó követő miért nem?
Miért kell ugyanarra/nagyon hasonló játék elemre két különböző döntést hozni?
Miért nem lehet a konzekvens és konzisztens úton haladni?
 
Nekem is ez jutott eszembe, hiszen a varkaudar fetisiszta is am:0-át ad a piros tárgyaknak. Vicces lenne, ha azt csak a tárgy létrejötte után adná.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.