Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Tilretas öröksége július 25.
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Az a hírhedt gnóm szolgáló
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje egyik labirintusában egy öreg, púpos, béna, félszemű gnóm szolgáló vár rád, aki semmilyen páncélt nem visel, s fegyvere sincs. Vajon hogyan képes ártani neked, főleg úgy, hogy a fél keze hátra van kötve? Hidd el, még így is igen veszélyes! Az effajta szolgák bármire képesek gazdájukért.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló
Yaurri titkosírás verseny
HKK Legendás cél: Roxat céhei
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Termikrajzás - zárás

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Ősvadon
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége

A lista folytatása...
HKK kérdés? (46275)
Yaurri titkosírás verseny (7)
Tilretas öröksége Zén bemutató, 1. rész (13)
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés (1)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3206)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28413)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Read only OFF

khm... Zilak-din khm...

Mellesleg jó lenne kicsit a kódexet frissíteni és átgondolni, mostanában eléggé sok kérdés merül fel, amire konkrétumokkal alátámasztott érvelést keresve se találni a fórum oldalain...

Read only ON.
 
Javaslom kikapcsolni a "write-only" funkciót...
 
Talán még szerencsésebb az alábbi megfogalmazás:

Megakadályozza a forrást, és ellenfelednek el kell dobnia a kezéből egy véletlenszerűen választott lapot a semmibe.
 
A ködszita bármilyen kereső forrást fog.
Még az előtt, univerzálisan megfoghatod a forrást, hogy az ellenfél keresett volna.
Itt a kérdés ott merül fel, ha mondjuk azonnalit kereső forrást semlgesítesz.

Hangsúlyozom: ilyen lap jelenleg nincs, de elvben semmi nem akadályozza meg, hogy később legyen.

Így hangzana a lap képessége a régi szövegezési rendszer alapján:
0vp, Ne olyan hevesen!
Chara-din azonnali reakció
Közvetlenül azután játszhatod ki, hogy ellenfeled egy erre alkalmas forrásával a paklijából kikeresett és kézbe vett egy azonnali varázslatot.
Ellenfelednek vissza kell kevernie a kikeresett lapot, és el kell dobnia a kezéből egy véletlenszerűen választott lapot a semmibe.

Flavour - “lófaszt a seggedbe”

Ennél ugye az a probléma, hogy ha olyan forrással keres, amivel nem csak azonnalit lehet keresni, akkor meg kell várni amíg kikeresi, és csak ezután lehet aktiválni.

Gyűjtőből visszavételnél ilyen anomália nincs, mert a visszavenni kívánt lapot a forrás használatakor meg kell nevezni, és azonnal lehet rá reagálni, pl egy szintén fiktív tárgy visszavevő forrás semlegesítéssel.

Remélem érthető a problémám.
 
4.13.5. Amennyiben egy játékos egy bizonyos nevű, vagy bizonyos tulajdonsággal bíró lapot keres ki a paklijából, a kikeresett lapot mindig meg kell mutatnia.

ergo: ha bármilyen lapot kivehetsz, akkor nem kell megmutatnod.
 
Ha megkánterelték a keresést, akkor egyáltalán nem is kezdhetsz el keresgélni. Vagy ha el kezdesz keresni, akkor ott már nincs/nem lehet kánterelés, hiszen a kereső hatás sikeresen létrejött.

Szerintem a keresés logikáját, és funkcióját tekintve kivétel kell legyen a lent taglalt szabály alól. Egyrészt a keresgélés maga szerves része annak a döntésnek, hogy egyáltalán melyik konkrét lapot fogom elővenni az opciók közül, másrészt a keresés végeztével úgyis meg kell mutatni a lapot.
Ha mindig meg kellene neveznem azt a konkrét lapot, amit keresek, akkor egy általános keresésénél (ti. ami bármilyen lapot keres) is meg kellene nevezni, és ez eléggé nonszensz lenne. Ugyanis nem kell megmutatnom a kikeresett lapot, de meg kell előre neveznem? Mi vaaan? És ha egy másikat nevezek meg..? És még számos további kérdés felvetődik.

Szóval a keresésnél nem kell megnevezni a konkrét lapot.

Onnan is le lehet vezetni, hogy a kereső forrás használatakor minden LEHETSÉGES döntést meg kell hozni. A keresés jellegéből fakad, hogy nem lehetséges előre megnevezni, hiszen majd a keresgélés közben fogom eldönteni...
 
Igazából engem is érdekelne, hogy pontosan mit kell egy forrás használatakor meghatározni, különös tekintettel az azonnali illetve kör végi/késleltetett lapkeresésre és gyűjtőből visszavételre (a miért is érdekelne, de nem bízom benne, hogy van).

Gyanítom, hogy igazából mindig mindent el kell előre dönteni, kivéve keresésnél, mert ott magát a lapot nem kell kiválasztani (ez egy kicsit logikus, mert milyen lenne már, ha elkezdesz keresgélni, kiválasztod a lapot, aztán hopp, keverd is vissza, mert megkánterelték a keresést).

Amúgy van olyan lap, ami kereső forrást fog, a Ködszitálás.
 
Most, ez alapján a beszélgetés alapján felmerült bennem egy kérdés. Alapból a kérdés rovatba írnám, de itt került szóba....

Bevallom, nem kerestem rá, hogy ténylegesen van-e ilyen lap.
Ha használok egy forrást, ami alapján a KÖR VÉGÉN kikereshetek egy lapot a deckből (vagy akár csak egy kicsit késleltetve, lényeg, hogy nem a forrás használata után azonnal), akkor sem kell megmondani, hogy mit fogok keresni? És ha addig behúzom/kigomakozzák, akkor megszívtam?

Mert ugye azonnali keresésnél nem kell megmondani. De ott majdnem mindegy is, hogy meg kell-e mondani, mert nem nagyon jöhet közbe semmi.
Olyan lap jelenleg nincs, hogy "semlegesítés: azonnali varázslat kereső forrás".
De ha késleltetve keresek, akkor azért bele lehet köpni a levesbe.
 
Kezd egyre halálosabb lenni ez a kombó...
 
Tehát a kombó 2 Duplacsavarral működik, eggyel nem?...
 
A játékvezetés utolsó döntése szerint valóban így van. A források használatakor minden lehetséges döntést meg kell hozni, és az egyik ilyen lehetséges döntés, hogy mit veszel vissza.
Logikátlan, tudom, és volt idő, mikor másként működött, mi több, volt amikor ezzel pont ellentétes volt a játékvezetés döntése, és még egy faq is született erről... de most viszont így van.

Nem mondom, hogy ez így jó, vagy hogy rossz, csak azt, hogy ma már így kell játszani az ilyen forrásokat.
 
Ja, mert hogy egy alá olcsóbbít... Azt a részt elnéztem. De így mondjuk tényleg elég beteg összehozni, 3 lap, 3 szín, 3 építő.

De azt fenntartom, hogy meg kell mondani mit veszel vissza.
Ha pl a van egy forrásod, hogy a kör végén visszavehetsz egy lapot, azt is meg kell mondani a forrás használatakor, hogy mit. És ha a kör végére kiforgatják, akkor ijb. És persze csak olyan lapot vehetsz vissza, ami a forrás használatakor a gyűjtőben van. Ami később kerül oda, azt nem.

A keresős móka máshogy működik, mint a visszavevős, erről beszéltünk már a kérdések rovatban. Nem tudom hogy miért, János mondta, ez van.
 
Szerintem viszont de.
Azt, hogy mit veszel vissza, nem kell konkrétan eldönteni a Tündöklés kijátszásakor. Ha mondjuk azt tudná a Tündöklés, hogy húzz egy lapot VAGY vegyél vissza egyet, akkor el kéne dönteni, hogy húzol vagy visszaveszel, de azt, hogy konkrétan mit veszel vissza, azt nem kell.
Ugyanígy ha kijátszok egy kereső varázslatot, nyilván nem kell előre, még a reakciók előtt kiválasztanom, hogy mit akarok keresni (ellenkező esetben az ellenfél ennek függvényében reagálhatna vagy nem reagálhatna).
Ezért a kombó, bár nyilván elég életszerűtlen, elvileg működik. A fókusz meg ugye nem olcsóbbítaná a Duplacsavart, ezért azzal már sajnos nem jó.
 
Sajnos nem.
A tündöklés egy forrás, amelynél minden döntést a kijátszásakor, még a rekaciók használata előtt meg kell hozni.
Egy duplacsavarnak kell már lenni a gyűjtődben a kijátszàsa előtt, hogy visszavehesd a tündökléssel.

Amúgy az ilyen 3 manás lapok olcsóbbítására mostanában inkább fókusz meglelését használni divat.
 
Ebben mi a nagy kombó? Új v régi Ónixpiramis? Előbbinél HÁLÓ, utóbbit meg 3 építő kell felhúzni....
 
A legfőbb követő
Elenios követője (új)
Kyorg ősmágus (új)
Ganüid nagymester
Antimágikus rakshallion (új)

A pakli:
47 Ganüid ifjonc
1 Agyfürkészés (új)
1 Kedvenc (új)
1 Robbanó birkák

A kombó húzástól független.

2. kör: 3 vp. Keresel Elenios követővel egy agyfürkészést. Keresel vele egy Kedvenc (új) lapot. 2 vp marad, a kör véget ér.
3. kör: 5 vp, Kedvenc (új)-al kikeresed az összes Ganüid ifjoncot a pakliból. 1 vp és a pakliban 1 lap marad. Kijátszol egy Ganüid ifjoncot. Feláldozod a Ganüid nagymesternek, felhúzod a Robbanó birkákat. Kijátszol 46 db Ganüid ifjoncot. A maradék 1 vp-ből a Robbanó birkákat. Ha az ellenfél csak most venné észre, hogy mi történik - reakcióként áldozod az összes ifjoncot és sebzel 92-t.

Hozzátenném, hogy ez még pörgős versenyen sem fog működni, mivel hogy az első forduló után már mindenki tudni fogja hogy követőt kell szüntetni. Arra viszont jó, hogy gyanútlan barátainkat megvicceljük vele.
 
Maedin átka-Keverő néni
 
Robbanó birkák- a szaporaság jutalma (új) - 2x íjászparancsnok

Áldozat a holnapert (új) - virulens yathmog + ryku bumeráng
 
A Bolondra pár "kombó" (inkább viccesek mint erősek):
Bolond+ Vándor a tündöklő (fókusz megleléssel 1vp végtelen blokk és minden kaller kézben)

-Bolond + Szépítés /moa homokfutó/vlagyimir páncélja+ öntörvényű...(1vp és még termelnek is manát semlegesítést illetve csontot a végtelen élet mellett)

-Bolond+bűvös ököl...(3izom 1vp amiket ha kell ki is süthetünk...)

És elég sok kamu 3lapos kombó ... Pl mestermágussal(veszedelmes kincs stb) de azok még ettől is kamubbak ...
 
Goldugar + Védelmező
 
Élőváros-Dungeon
 
Ha a sok életre gondolsz, nem, mert az nem képesség. statot nem lop a filéző
 
Oké... lehet 24 órás szolgálat után aludnom kéne XD
 
Ha jól tudom, 16 viszont igen ;)
 
ha jól tudom 18 nem kevesebb mint 18 De majd a matematikusok kijavítanak engem vmi bizonyítással
 
Morgan véréhez elég, ha epikus követővel játszol. (Persze első kört nagy eséllyel passzolod, vagy csak nem játszol ki kedvelt lapot..)
 
De nem azt írtad, h here+zanpók+ gemina testőre..
 
Here+testőr-> Hát, nem annyira "OP" szerintem, a testőr egy VH-s mérgezős vonalban akár a 0. körben is kijöhet 2 izommal, ideális húzás mellett...

Kartácságyú+Mestermágus: ez aztán a kombó, még jó, hogy alig kerül párezer lapba... Ennyiből veszedelmes kincs+Mestermágus, 1vp, 1szk, 1 nekron-> 18
 
"Izgalmas" kombó, de legalább az ellen körét meg kell várni ahhoz, hogy lethal legyen. Mindenesetre ez nem sokat segít azon, hogy élvezhető elhúzódó meccseket játsszon az ember ismét.
 
Lángsörényű pegazus + Főnix tűzreinkarnátor
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.