Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Tilretas öröksége július 25.
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Quwarg ősmágus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjén a manaszint oly magas, hogy még a quwargok - ezek az apró bogarak - egyes egyedei is képesek a varázslásra. Közülök a tapaszaltabbak apró varrótűkből készítenek varázsbotot maguknak. Őket hívják a kalandozók quwarg ősmágusoknak.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló
Yaurri titkosírás verseny
HKK Legendás cél: Roxat céhei
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Termikrajzás - zárás

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Ősvadon
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló (1)
HKK kérdés? (46275)
Yaurri titkosírás verseny (7)
Tilretas öröksége Zén bemutató, 1. rész (13)
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés (1)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3206)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Kreátor-ral ugyanez volt a helyzet, és jött rá FAQ, hogy annál sül ki a Büntetés, aki leszedi/ellopja a lapot.
 
De, szerintem is így van.
El van írva a szöveg. Ebben a megfogalmazásban, ahogy most van, a képesség inkább "jutalom", mint "büntetés". Annyi a különbség, hogy ez a jutalom bármelyik játékosra kisülhet.

Aki leszedi, annak az ellenfele blokkolódik 3-at.

Ahhoz, hogy úgy működjön, ahogy a kiadó - feltehetően - tervezte, az kellene legyen a szöveg, hogy: "Büntetés: 3 max vp vesztése".
 
Ez a faq amit idéztél nem épp pont a Katut igazolja?
Ha nem lenne ott az ellenfeled szó akkor ok persze nem működne de ott van hogy ellenfeled akkor hogy blokkolodnál te?
"Hogy a forrás használója milyen jellegű büntetést szenved el, az a képesség leírásában mindig pontosan szerepel."
Azt szenvedem el hogy az ellenfelem blokkolodik.....
(sztm)
 
135.2. Büntetés: [veszteség]: Ha a büntetéssel rendelkező lap egy játékos forrása miatt kikerül a játékból vagy a tulajdonosa irányítása alól, akkor a forrást használó játékos elszenvedi a képesség szövegében szereplő veszteségeket. Hogy a forrás használója milyen jellegű büntetést szenved el, az a képesség leírásában mindig pontosan szerepel.

Saját magadat blokkolod nullára. A lap szövege nem írja felül a szabályokat. (értsd: a leszedés/kikerülés eredőjét bünteti a lap) Azért 'ellenfeled" van odaírva, mert a gyakorlatban direkt nem szedi le senki a saját pálcáját.
 
valami Dimitrij (új) - szagú történet lesz ebből
 
Probáltam de most már ott tart a játék, hogy az 1lap 1vp-s kombo nem elég jo. Az épületes böri is jobb lett volna épület nélkül.
 
Jó eséllyel egyik sem, bár korrekt kombó. Bilincset, Járjat, Harangmestert kapsz, fixen kikaptál, rádraknak egy Időlassítót szintén, nem pörgős versenyen rádside-olják a Most már eleget/Gyilkos sugárzást, stb.
 
Ez egy első körös fix win ősi bölcsivel.
Egy templomszolga kell hozzá, 1 könyvtár, 2 palota, egy erőd, és 45db 0-counter.

Na, melyik lesz nerfelve?
 
Ott a pont. Az egyik konyvtár helyett illuziopalota kell vagy semmi, de akko 1zsz-el drágább a moka.
 
De illuziópalotat igen
 
A könyvtár nem tudja magát keresni.
 
1 templomszolga kell a kézbe, meg 1 vp, a deckbe 2 könyvtár, 2 fluxusgenerátor, 1 gyilkos erőd

- 1. templomszolga keres könyvtárat
- 2. templomszolga megépíti a könyvtárat keres könyvtárat
- 3. kérek egy szellemszolgát
- 4. szellemszolga megépíti a könyvtárat keres fluxusgenerátort
- 5. kérek egy szellemszolgát
- 6. kijön a fluxusgen a templomszolga áldozásából, meg 1 zsz-t költök rá, a passzív szellemszolga áldozásával, kapok kézbe szikrát meg gömböt az asztalra
- 7. szikrával visszajön kézbe a könyvtár
- 8. szellemszolga épít egy könyvtárat keres fluxusgenerátort
- 9. kérek egy szellemszolgát
- 10. kijön a fluxusgen a másik fluxusgen áldozásából, van kötelék, kapok kézbe szikrát meg gömböt az asztalra
- megismételem 7. -10.
- 11. szikrával visszajön kézbe a könyvtár
- 12. szellemszolga építi a könyvtárat, keres egy gyilkos erődöt
- 13. kérek egy szellemszolgát
- 14. 1 szellemszolga meg 2 gömb építi az erődöt
- 15. van az asztalon 3 szellemszolga meg 2 gömb, ez erőddel 20 seb
 
1 templomszolga kell a kézbe, meg 1 vp, a deckbe 2 könyvtár, 3 fluxusgenerátor meg 1 illúziópalota

- 1. templomszolga keres könyvtárat
- 2. templomszolga megépíti a könyvtárat keres könyvtárat
- 3. kérek egy szellemszolgát
- 4. szellemszolga megépíti a könyvtárat keres fluxusgenerátort
- 5. kérek egy szellemszolgát
- 6. kijön a fluxusgen a templomszolga áldozásából, meg 1 zsz-t költök rá, a passzív szellemszolga áldozásával, kapok kézbe szikrát meg gömböt az asztalra
- 7. szikrával visszajön kézbe a könyvtár
- 8. szellemszolga épít egy könyvtárat keres fluxusgenerátort
- 9. kérek egy szellemszolgát
- 10. kijön a fluxusgen a passzív szellemszolga áldozásából, van kötelék, kapok kézbe szikrát meg gömböt az asztalra
- megismételem kétszer 7. -10.
- 11. szikrával visszajön kézbe a könyvtár
- 12. szellemszolga építi a könyvtárat, keres egy illúziópalotát
- 13. kérek egy szellemszolgát
- 14. szellemszolga megépíti az illúziópalotát, másol egy fluxusgenerátort, kapok 1 gömböt meg egy szikrát a kézbe
- 15. van az asztalon 4 fluxusgen meg 4 gömb, meg szikra a kézben, ez 26 sep
 
Csontnak bedobni a farkast csak úgy - mert épp úgy jó neked - nem lehet, csak az előkészítő fázisban. Emellett 4 kör alatt egy farkasdekk vagy nyer, vagy minden körrel exponenciálisan csökkennek a nyerési esélyei. Szóval ez a kombó kicsit bonyolult.
 
(+3 ősköd)
 
köszi,hogy rávilágítottál
1:
3 morf mágia
3 varell
3 manamorf
3 gnorrathi
3 motyogó vérfarkas
(változatos morfok)

2:ez igaz,ha nincs meg:
2.kör passz,3.kör sötét mágia

3:nem áldozhatom fel csontnak?

4: áh,itt veszett el a kombó,21 helyett csak 20 vp
 
Nem beszél. Gépel. Azt meg miért ne tudna?
 
Trollolo.
Nem is tudtam, hogy a polipok tudnak beszélni.
 
Én ezt a kombót Vízitündérrel játszanám, úgy minden feltámadásra húzol lapot is --> végtelen lap, ha van a pakliban egy Illúziószurkálás, azt felhúzod, kirakod 21-szer és nyertél.
 
Ja, és majdnem elfelejtettem: Kyorgot csak egyet játszhatsz ki egy körben.
 
*sebből
 
Ne haragudj, de szerintem ez nagyon sok seb-ből vérzik.
Első probléma: A ravasz csak akkor keres, ha van rajta kívül másik farkasod játékban, vagy gyűjtőben. Ha az az első kijátszott lapod, akkor nem fog keresni.
Második: A kyorg akkor ad 6 manát, ha az ellenfélnek már lent van legalább 5IK-nyi lapja az asztalon. Ha a második körödben ez a helyzet, akkor meg már baj van.
Harmadik: Hogy támad fel a ravasz? Mitől került a gyűjtőbe?
Negyedik (bónusz): Hogy lesz 21 manád? Mi anti-blokkol?

Ezt gondold át még egyszer szerintem.
 
kicsit régi ez a kombó ,de érdemes visszakeresni
próbálgattam kicsit,hogy lehetne elővarázsolni(így csak 3 vp kell hozzá

ősi bölcsesség
bölcs keres ravaszt.1.kör passz
2.kör:ravasz vérfari keres kyorg tudás-kiteszem 6vp
feltámad a ravasz keres pura vecz-kiteszem megint feltámad keres kyorg kitesz 12 vp feltámad háromszor:2 pura vecz 1 tudás-megtolom 21 vp keresek egy univot

az egészben az a legjobb,hogy ha lekánterelnek,megint feltámad és keres vmit,még meg lehet tolni pár démoni mágiával,vagy krámmal jelzőzhetjük le a mestereket,3 aktív mester mellet kereshetünk vmi kivégzést,vagy még bekeresünk+5 lapot/kántert
csak akkor van kis baj,ha lekánterelik az első ravaszt,de hát megvárjuk a kövi kört,és játszhatunk fókuszált mágiával
 
kicsit régi ez a kombó ,de érdemes visszakeresni
próbálgattam kicsit,hogy lehetne elővarázsolni(így csak 3 vp kell hozzá

ősi bölcsesség
bölcs keres ravaszt.1.kör passz
2.kör:ravasz vérfari keres kyorg tudás-kiteszem 6vp
feltámad a ravasz keres pura vecz-kiteszem megint feltámad keres kyorg kitesz 12 vp feltámad háromszor:2 pura vecz 1 tudás-megtolom 21 vp keresek egy univot

az egészben az a legjobb,hogy ha lekánterelnek,megint feltámad és keres vmit,még meg lehet tolni pár démoni mágiával,vagy krámmal jelzőzhetjük le a mestereket,3 aktív mester mellet kereshetünk vmi kivégzést,vagy még bekeresünk+5 lapot/kántert
csak akkor van kis baj,ha lekánterelik az első ravaszt,de hát megvárjuk a kövi kört,és játszhatunk fókuszált mágiával
 
Viszont a Harag démonával működik Klujbi Pura Vecz-es kombója.

Elég betegre sikeredett ez a csúfolódás szerintem.
Valószínűleg fogunk rá broken kombót találni, mert a lélekrezóval ellentétben itt több képessége lesz egy lapnak, ami adott esetben onnantól már kombózni tud saját magával, vagy akár végtelenbe is tudja erősíteni.

Pl. Troglodita+Akmal+Csúfolódás=Végtelen mana, és egy leüthetetlen lény.
És ezt most csak így fejből.
Ha egy-két elvetemült játékos rászán egy órát, tuti talál valami irgalmatlan dolgot.
 
Igen. Hamarosan lesz hivatalos kozlemeny. Addig az utolso faq az ervenyes.
 
Például a Lélekrezonanciát? Ahol ezzel ellentétes döntés született?
 
Szep talalat!
Ennek tukreben felul kell biralni nehany frissebb dontest.
 
Megtaláltam.

AK99) Morq Fan Gor képességét átadom egy Boszorkánymesternek. Elveszti-e a lény a képességeit, ha megüti az ellenfelet? Nos a lap szövege a következő: Ha az ütési fázis során megsebzi az ellenfelet, akkor ez után a kör után te következel, és Morq Fan Gor elveszti az összes speciális képességét. Korábban az AK87-ben a Gothag döglidérccel kapcsolatban picit ellentétes kijelentést tettünk, de az egyre halmozódó hasonló esetek arra sarkallnak bennünket, hogy egy újabb mini szabályt alkossunk. Nevezetesen, ha egy lap megkapja egy másik lap képességét, akkor a kapott képesség szövegében a másolt lap nevét értelemszerűen ki kell cserélni a képességet kapó lap nevére. Ezzel az összes hasonló problémát megoldjuk, és pl. egyértelmű lesz, hogy a Boszorkánymester elveszti Morq Fan Gor képességeit, sőt nem csak azt, hanem a saját régi képességeit, hiszen Morq Fan Gortól az összes képesség elvesztését kapta. Alakváltó, másoló lapoknál ez a probléma nem merül fel, hiszen azok lemásolják az eredeti lap nevét is.

Szóval szerintem ez a kombó nem működik, mert az új lény is le fogja dermeszteni magát.
 
Volt valami faq korábban, hogy ilyen esetben a lap képességében a lap nevét ki kell cserélni az új lap nevére.

Asszem talán még morq fan gornál merült fel, hogy átadom a képességét egy másik lények, aki megüti az ellenfelet, és örökre én jövök, mert nem veszti el a képességét, mert ő nem morq fan gor.

Most nem találtam meg, de pont emiatt a kombó miatt volt egy ilyesmi faq.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.