Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Katonai gyakorlópálya
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt az ideje egy kis sportnak! A katonai gyakorlópályán edzés a galetkik életének szerves részét képezi. Remek hely ez az új fogások, mozdulatok és harctechnikák elsajátítására, melyek jól jönnek majd, ha a torzszülöttekkel szemben kell megvédened az életedet.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8138)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 629 | 630 | 631 | 632 | 633 | 634 | 635 | 636 | 637 | 638 | 639 | 640 | 641 | 642 | 643 |
Nézet:
Elsőre azért nem rossz.
 
2005. október 29.
Az októberi hagyományos versenyen 16. versenyző gyűlt össze. Külön érdekesség, hogy a nevezni tízig lehetett és 9: 55-ig összesen három ember nevezett! Számos pakli előfordult. Lassan járj, tárgyas, blokkoló, Kragoru, mentor. Én egy mókadecknek készített tűzpaklival indultam, melynek tartalma:

Követő: Manafamiliáris
3 Tűzrakás
3 Perzselő homok
3 Illúzióláng
3 A pokol szeme
3 Tűzparancs
Manatűz
3 Lángelementál
3 Szikra
3 Vérfókusz
3 Nap szimbólum
3 Lávacsepp
3 A láng marása
A vér hatalma
3 Tűzmágia
3 Nuk uzsorája
Huraggin tüze
3 Tűzkullancs

1. kör: Goblin
Mivel a sráccal már jópár meccset játszottunk, ezért igen jól ismertük egymás pakliját. Az első körtigen jó húzásnak (kürt + harcos + ilyenek) megnyerte. A köv. körre kisideoltam az uzsorákat, ugyanis nem értem vele semmit. Helyette került be még 2 manatűz, illetve Piromancer is. Azonban a bűbájaim tömkelege ellen pakliba sideolt Antimágikus goblin komoly problémát okozott, majd rövid, de kártékony életének manatűz vetett véget. Ez a meccs az enyém volt. A harmadik meccs igen szoros volt, végül hatalmas szerencsével sikerült kivégeznem riválisomat, így a kört nyertem.
2:1
Érdekesség: a verseny után játszott mérkőzésünk is ugyanezt az eredményt hozta.

2. kör: Lassan járj!
(Rém)álmaim netovábbja ez a pakli. Az amúgy olcsó lapjaimat meglehetősen bedrágította, s így gyakorlatilag cselekvésképtelen voltam, s így az első meccs elúszott. Második meccsre besideolt Dornodon visszavágok sem vehették azonban fel a versenyt a Gyenge erejével és Zu’lit kísérletével. Végül az utolsó meccs váratlan fordulatot hozott. Egy megfelelő időben ellőtt manatűzzel sikerült a Melkon + Isthar párost a túlvilágra küldeni, s így, valamint a Tűzrakások segítségével sikerült egy tisztelet-győzelemet kivívnom.
1:2

3. kör: Kragoru
Kellemetlen egy pakli, szó mi szó. Azonban az előzővel ellentétben egy viszonylag kiegyensúlyozott mérkőzés volt. A lapokat tipikusan kiszóró „pasziánsz”-paklimat sunyi módon megfogta az Ősi Béklyó. Egyik meccs alkalmával sikerült 1ÉP-re levinnem ellenfelem, azonban a következő körben már búcsúztunk.
0:3

4. kör: Blokkoló
Ezzel a paklival egy igen fiatal versenyző indult, így a pakli érthető módon alacsonyabb szintű volt az előbb említettekhez képest. Sajnos mind a három alakalommal igen rosszul jöttek a lapok, így az egyik meccs például a tizedik körben ért véget. Azonban – talán nem meglepő módon – a győzelmemmel zárult a mérkőzés
3:0

Ez a teljesítmény a 7. helyre volt jó, így csupán tapasztalat volt az, amit nyertem.
 
NHolnap az októberi versenyemet leírom az jovbb lett.
 
Volt ennél rosszabb is
 
ajja háát ez valóban ne ma legjobb
 
Akkor el is kezdem:

augusztus 12. Pécs, hagyományos.

Fájdalom szépsége direktsebző deckkel indultam, volt még többek közt, kontroll, mentpr, űóriás, épület, kalandozó, gyógyuló és sok más.

1. kör: Farkas Jani ellen, akinek antimágiás, birtoklásos galetkije volt. 1. körben minden gyönyörűen alakult. Nagyon hamar megindultam, direktsebezgettem, lövöldözgettem, élveztem a meccset, egyet csaltam is, mivel azonnaliként raktam ki a láncvillámot (nem vettem észre, hogy általános). 2. körben azonban jól sideolt és Fan Gorral leölt. 3. körben ,eg csak tárgyakat húztam, így semmire se mentem. 1:2

2. kör: Schrempf Dani kalandozói ellen.Pech. Olyan koncepció, amiben nincs csont. 1. kör ettől még szép volt, mitöbb....3. körös győzelem. 2. körben ő nyert 4. körben, bár nekem se sok hiányzott. 3. körben meg előjöt megint a sok tárgyas baj, nem nyertem. 1:2

3. kör: Szab Dávid (David910) 1 erdős óriása ellen. 3x szüntettem követőt, és mind3-szor gyorsan nyert. Igazsághoz hozzátartozik, hogy megint 3x húztam emberttelen gyengén. 0:3

4. kör: Schrempf Balázs gyógyulós, 1 erdősdeckkje ellen. 1. mentben gyors feketemágia, majd 2 Vh. 2. mecsben erdei rémet hozott ki, amit nem tudtam agyonverni. 3. körben megint Hárítók. 2:1

5. kör: Hell Máté 1/1-es vp-sívó hordája. Végre egy koncepció, ami nekem fekszik. Éreztem, hogy lelkem mélyén felharsannak a kürtök. Most haírcba kell menni. És nem is várATTAM magamra. Kicsit lassabban indultam, higy legyen mivel lőnöm, jd jöttek csontok, erős tárgyak és lövések. Ezt a perifériát 3x hajtottam végre. 3:0

Probléma: A deck összerakásában volt egyértelmű. 12 tárgy volt a deckkbenés a Méonnech fürkészen kívül semmi csonttermelésem nem volt. Arra aapoztam, hogy termelek majd csak 1-2-t de nem lehetett, továbbá Fürkész volt az egyetle lényem, de használtam Furfang templomot...kb. 5 fölöslapom volt bent. Ezzel semmit nem lehetett tenni. De okultam belőle.
 
Jó, akkor a teljes igazság miatt 2004 augusztusától minden versenyem leírom jót s. rosszat egyaránt.
 
Ese3tleg nagy bölcselkedéssel, hogy verségem oka..........végülis nem nagy gáz, meg akkor reális kép alakulna ki rólam....habár ahhoz a gyak-nemgyakokat isle kéne írnom, mert azokon voltam a legjobb.
 
ühüm ühüm miért is ?
 
én is olvasom őket és tetszenek
 
Én az olyanokról nem készítek beszámolót
 
háát nem tudom sztem te járnál vele rosszul de azért jöhet mert szívesen elolvasom
 
Legnagyobb bukásiam is írjam be?
 
ez naon jó ind Bubuét mind Evorért szívesen olvasom ... én nem tudnék ilyet írni...
 
És milyenek?
 
Én elolvastam
 
Vki elolvassa ezeket?

Írjam le nagy bukásaim is?
 
Aug 20. Hagyományos, Abyss klub.

A szombati Abyss-os hagyományos verenyen (ismét) telt ház volt. Sokféle palit léehetett látni, volt kontroll, teki, kalandozó, bűbáj, Lassan járj, kovács, börtön, kragoru, stb.
Szerintem jó verseny volt, csak egy dolgot hiányoltam... De ez magánügy, majd megoldom.

Én ezzel a deck-el indultam:

Antimágikus rakshallion
Ősi rúna
(Kabala: Fényes griff, Sheran papnője)

3 A bűbájoság rúnája
3 Ősi bűvölet
3 Vészkijárat
3 Varázsmező
3 Bűvös tavacska
3 A pokol szeme
3 Elenios csodája
3 A mogokok törvénye
1 Pszionikus bilincs
1 A szkarabeuszok átka
1 Élő bűbáj
3 Kisebb Zan
3 Méonech fürkész
3 Cselvetés
3 Apró kívánság
2 Lady olívia éneke
2 Timera kacagása
2 Timera trükkje


Na, és a szokásos leírás.

1. forduló: Kontroll.

Az első forulóban a kombóval nyertem, nem igazán tudott beleszólni, a másodikban nem számítottam követőleszedésre, ezért nem is side-oltam Szuszit és Ragadozót... Ő viszont Undok gnómocskát és Ősi béklyót rakott be, ki is jött mind a 2. Értelemszerűen nyert.
A 3. meccsre side-oltam Szárnyas Szuszit, ami Kisebb Zannal együttki is jött, így leütöttem a 9 ÉP-jét (Gyógyító rakshalliont használt), hála a Szuszi egy körös célozhatatlanságának (lenn volt 2 tárcsa). 2:1 ide.

2. forduló: Lefojtó bűbáj. Antimágikus raksit használt, úgyhogy szeencsére nem tudott beleszólni abba, amit én csináltam. Kb. 3-4 VP-m volt az előkészítő fázisokból, szerencsére a felhúzott tavacskával termeltem, amit Ősi bűvölettel visszavettem és Kisebb Zannal másoltam. Ennyi VP-ből pedig nehéz nem nyerni (főleg Vészkijárat mellett). Nem side-oltam semmit, úgy emléxem ő sem... A 2. és 3. fordulóban talán még több VP-t kaptam, így nyertem. 3:0 ide.

3. forduló: Specializáció. Az elsőt nyertem (alapból kevés bűbájleszedést használt), Csernus szt mondta, side után velszeg végem lesz. A másodikat meg is nyerte (Feledéssel), a 3.-ban side-oltam ellene (Átokeltávolítót, az előző meccsen meg Nukot), és nyertem (mondjuk nem húztam rosszul, de ezzel a deck-el ritkán húzok rosszul).. 2:1 ide.

4. forduló: Hodászi Kragoruja. Személy szerint utálom a kragorut, talán mert csak versenyen játszok ellene (versenyen kívül talán 1-szer láttam bárkinél). Elég keveset játszottam a héten, és a deck-ben újnak számító Kisebb Zan-t nem tudtam elég jól használni, úgy talán nyerhettem volna. Így 2:1 oda.

5. forduló: Enyémhez hasonló bűbáj deck (csak abban volt counter, meg Szürke). Először tűnt jobbnak a Timera trükkje a Trafónál, ugyanis így vettem el tőle 3 VP-t, amivel talán az egyik meccset nyertm meg. Átokeltávolítót side-oltam ellene, a fürkész mellett igencsak leszedtem (olcsón) a lapjait, az ő counterei drágábbak voltak. Az első 2-t megnyertem, a 3.-ra nem emlékszem, de az úgyse számít (csak nagyon ritka esetben).

Így 3. lettem végül, 4 paklit (2 KK, 1 Multi, 1 Fénykor) és egy profi pontot kaptam. Annyit tudok a többiekről, hogy Hodászi Gábor lett az első. Hiába, nem szoktam megjegyezni.
 
Végül május 14., egyszínű, Abyss klub.

Sok deck vot és minden színben valami. Lilából kontroll, thargodan, Börtön, pirosból quwarg és kombós, kékből erdő , Fókusz és Lassan járj, sárgából kontroll és maafonál, fehér kalandozó, zöld teki, barna óriás.

én kék lassan járjjal voltam

Lassan járj

3 Ősöreg vyarg
3 Hendiala intrika
3 Direkt kontaktus
3 Vízionár
3 Esszenciakapocs
3 Varázslatlopás
3 Illúziócsapda
3 Varázslatos pillanat
3 Tleikan áruló
3 Különleges élvezet
3 Ragyás burástya
3 Pszionikus bilincs
3 Diána kívánsága
3 Chosuga
1 Energiaszellem
2 Tudatfaló

> 1. Forduló:
>
> Egy srác Chara-din Manafamiliárisos kontrollja ellen. Gigatáp lapokkal:
> Tárcsa, Tömegátok, Tudatfagyi, Hatalom szava, még Ubiverzális megoldás is.
> De hamar kiderült hogy jó lapjai ellenáre a játékhoz nincs sióok köze. Ahelyett,
> hogy tárcsával egy lényét erősre hízatta volna, a 4 Ép-s Burástyáimat
> akarta kilőni, és nem hagyott Vp-t counterre, és 2x úgy nyertem, hogy Pszi
> bilincset mondtam a Tömegátkára, majd egy Burástya (Ragyás) és egy Vízionár
> ment és legyakta. Egyzszer meg Párducot tolt fel, amikor 2 Vízionárom volt.
> A 2. kiörben meg nem vette szre a gyűjtőbe lévő illúziócapdámat, ezrt
> tudtam Varászlatos pillanatot kijátszani. No comment.
> 3:0
>
> 2. kör: Egy Dornodon Kiriurgus-Cseppfolyós idő ill. Hydron-Zan Deto
> kombóira. Itt segített az első meccsen Berci tudatfalója
> Kirurgus-gyakással, késöbb ismt a pillanat aztán nem vette észre, hogyha a
> Vízionárjaim is Ragyás burástyák, akkor......... . A 2. körben kiterütem,
> de a Zan dfetos kombó a kezébe volt, de egy Tleikan áruló megoldotta, majd
> a Varázzslatos pillanat megint, de ezútttal duplán, mire ő Zan Drtoval
> döntetlenre mentett, de a körből már csak 5 perc volt
> 2:1
>
> 3. Frandon erdője ellen (kék).
>
> Durva volt. A 4. körben 2 Ragyás burástyja volt, én próbáltam védekezni, de
> a Morfok csábítása elvwette a Chosugámat és bedobtam. 2. meccsen az én
> Burástyáim domináltak, és agyon is vertem, 3-ra már nem volt idő
> 1.5:1.5
>
> 4. Forduló: Fairlight Manafonál ellen:
>
> Itt a levegő forrott. Engem idegesített a társaságban történő súgdolózásuk,
> ők meg fejemhez vágták, hogy az egyik azt súgta a ásiknak, hogy mikor megy
> anyjáboz a kórházba (nem hittem el, meg ezt nem kéne súgnia, főleg nem egy
> vidéki elött), aztán egy körbotrány volt, majd a beszdem idegesítette, és
> felháborodottan bedobta (bár sztem a 2 Buráástyám és a tőle lopott Zarknod
> komolyabbak voltak). 2. körben majdnem nyert, de jött a..... kelle mondanom
> mi? És amikor leütöttem Burástyákkal Zarknodát, megjnt bedobta, de
> nagyvonalúságból 2:21-et diktáltam.
>
> 5. kör: Óriás ellen:
>
> Úgy látszik bezavartamm, nem vette észre a Vízionár-Burástya 2st. 2. körben
> Ongóliant hadúrral jött ki, és a Tudatfaló segített. Sebeztem bele 3-at, a
> továbbiakban pedig elleheltem, majd bedobta. A 3. meccset nagyvonalúságból
> neki adtam
>
> 2:1

Így 3. lettem. A pech az volt, hogyha nem vagyok nagyvonalú, akkor akár 2. is lehettem volna, de nem baj, a 4 csomag nagyon jó volt:

Owooti trükk
Káoszurna

Goblin 1000mester
1000éves lélek

Bri'thung
Nekro ítélet

Agypörkölő
Bjöarthuk tréfa

Nah ez volt az uccsó beszámoló, amiről írásos emlékeim maradtak hátra, kár, hogy a gyak-nemgyakjaimról nem ,mert azokon értem el igazán nagy eredményt. Mondjuk a legrosszabakat se írtam ide.
 
Jah, és 21-en voltunk, és sok különböző koncepció volt, többek közt Goblin szkritter, Morq Fan Goros 2 különböző fajta volt, Lassan járj, kontroll, Mentor, szkritter stb.

A győztes Teljes frontos fan Gor lett, Majd egy rothadó borzalmas deck, 4. pedig Előnyös üzlet kontroll.
 
április 30, Pécs

2-szer voltam tárgyakkal, egyik totális vereség, msik elég szép eredményt ,utóbbit írom.



Teremtő rakshallion

3 Kyorg managömb
3 Oktopusz
3 Földanya bölcsessége
3 Bo'adhun varázsital
3 A földanya gyümölcsei
3 Szivárványkristály
3 Nugman gyümölcs
3 Gnóm bilincs
3 Orzag managömbje
3 Duplikátum
3 Kisebb Zan
3 A kalmárok itala
2 Rundhal, a gyűjtögető
3 Villámhárító
3 Utolsó mondások könyve
3 Ödögűző pálca



Side:
3 Kővarangy
2 Krakoch csizma
3 A rend hírnöke
2 Thauglorendon
2 Fekete lyuk
1 Aranytigris
3 Nathaion gömb
3 Kürt
3 Garling kristály
3 Destab

Eredmények:

> 1. Forduló: Schróth Dani ellen, akinek egy Fájdalom szépségés-tárgyas-Li
> daxy boszorkáykódexes kombópaklija volt. 3 izgalmas meccs. volt.
>
> Az első fordulót még én meg tudtam nyerni, mivel kiegyensúlyozott, és
> Villámhárítóval hatlmasakat lőttem, elötte mjeg Orzag managömbbel
> szivattam. A 2-3. fordulóban viszont már ő volt a jobb, köszönhetően (rossz sideomank) a
> mindig behúzott Ősi béklyóknak, ami egy terülős deck ellenn.....asszem nem
> kell magyaráznom.
>
> 1:2
>
> 2. Forduló: Dárday Gergő (Gice) ellen.
> Mentorpaklija volt, el-miacchival is fűszerezve. Ez ellen
> viszont nem készültem. 1. fordulóban látszott is, mivel vissa
> élet-illúziószta Miacchit, onnan a gyűjtőből a mentort, onnan meg nyert. Utána bejött a gondoltatom, hogy a Lyuk mellé Krakoch csizma is kell 2.
> fordulóan viszont a tménytelen mennyiswégű Szivárványristályommal (1-2
> Duplikátum volt) nem tudott mit kezdeni, majd 1-2 Orzag managömb bevégezte
> a melót. A 3. meccset (szerecsére) nem tudtuk befejezni.
>
> 1.5:1.5
>
> 3. Forduló: Kovács Bálint szkritterei ellen. Ő amatőr versenyző, nincsenek
> komoly eredményei, sokszor voltunk már ugyanazon a versenyen, de még nem
> kerültünmk össze. Itt látszott először igazán, hogy a paklim Vp-szívó, az
> 1. ,eccsen a Daninak rengeteg Vp-je volt, mentronak meg nem kellett olyan
> sok. Első kör még könnyű volt. 2.ban viszont követőt szüntetett, és nagyon
> rosszul húztam,így nyert. Harmadszor is követőt szüntetett, de volt a
> kzembe Rundhal és Villámhárító
>
> 2:1
>
> 4. Forduló: Omar thargodanjai ellen. 1. fordulóban gyors leterülés itán 2
> Orzag managömb, majd Földanya gyümölcs-Ödögűző pálca. Utáa először bevetettem a lényes deckkek elleni sideom a Csizmával, varanggyal, Thauval. a 2. fordulóban
> csaltam:'(, de egyikünk se vette észre. Úgy öltem le Villámhárítókkal, hogy
> teki mágiapéncélja volt. A 3. menetben 3. körben győztem.
>
> 3:0
>
> 5. Forduló: BÁTYÁM Előnyös üzletes kontrollja ellen. Ezúttal viszont
> lefagyasztopttam arcáról a mosolyt. Első meccsen már a 2. körben lent vot 1
> Villámhárítóm egy gyümölcsöm és egy Ördögűző pálcám. ez meg csak
> fokozódott. Side: Fekete lyuk, Rend hírnök 2. körben követőmet szüntette, de ezzel szabad utat hagyott
> Ördögűző pálcáimnak, majd amikor 1 Ép-je volt, egy megfelelő pillanatban
> behúzott Rend hírnöke végezte be. Harmadszor mondjik kijött a kombója.
>
> 2:1

Itt 3. lettem és nagyon örültem, és 3 csomagot bonthattam.
 
Október 11, Dungeon, 1-színű.



> A kék Lassan járj deckkemmel készen álltam a küzdelemre. Ami a fura volt, hogy a lila, a fekete, a sárga és a Rhatt szín dominált, a többi kis számban volt, annyira, hogy kék barna és fehér 2-2-2 volt, és a barna deckkek erdőt használtak, csak egyik óriásokat, másikmeg Kovácsra

A konkrét koncepció:

Lassan járj

3 Ősöreg vyarg
3 Hendiala intrika
3 Tudatrombolás
3 Vízionár
3 Esszenciakapocs
3 Varázslatlopás
3 Illúziócsapda
3 Varázslatos pillanat
3 Tleikan áruló
3 Különleges élvezet
3 Ragyás burástya
3 Pszionikus bilincs
3 Diána kívánsága
3 Chosuga
2 Energiaszellem
2 Tudatfaló


> 1. Forduló:
>
> A már említett barna 3 erdős óriás deck ellen, Ébert Zoltán kezében. A poén az, hogy
> ellene már az Abyssban is játszottam, ott levertem. A mostani deckkje nagyon
> erős volt, viszont volt 1-2 olyan tényező, amire nem számított, legfőképp
> az Esszenciakapocs, amiből többet is sikerült felhúznom az első meccsen.
> Amikor a 4. körben Ragyás burástya-Esszenciakaocs kettőst leraktam, akor
> már kezembe éreztem e meccset, és ez így is lett. A 2. körben
> követőszüntetésre sideoltam, amiből nem lett mégse szüntetés. Az ellenfelet
> azonban többször Morfo csábítpttam, Esszenciakapcsoltam, ígyszknte a saját
> lapjaival öltem meg. A 3. meccsen azonban ő is brillírozott egyet: Kevés
> volt az Ép-m, elloptam a Kétfejű kőtrollját, ő meg Vadította. Ez a kör
> annyiban is fontos volt, hogy az illetőnek ezuán nem volt több veresége, 4. vagy 5.
> lett és 3 Blokkoló deckket is levert és egy Blokkoló deck nyert a végén.
> Szóval könnyen lehet, hogy nyert volna, ha nem ellenem jön.
>
> 2:1
>
> 2. kör: Bátyám ellen, aki feket Kragoruval jött
>
> Első meccsnek egy némiképp szerencsés nagyobb életszívással gyorsan véget vetett. Utána
> jól sideoltam, elvettem az Élőholt mágusát, kiraktam Chosugát, innentől nem
> volt nehéz dolgom. A 3. meccsen röhejes ahogy nyert. 5 Ép-m bvolt,2 Ragyás
> burástyám, áldoztam egy Burástyakölkyöt, ő meg kirakiott egy Morgan
> gyászát. Azonban az igazsághioz hozzátartozik, hogy ő csalt egyszer.
> Fölment egy Árnyksanyi és az Árulóm az őrosztba, lehelt, majd a sátrkányt
> az ütés elött áldozta és mind2 meghalt. Viszont csak a fő fáziban ehette
> volna meg. De mindegy, van ez így

>
> 3. Ismét egy Leah deck ellen, de ezúttal vámpír. A vércsepek az első
> vámpíron most nem hoztak rám átkot
> Már az első fordulóban látszott, hogy a horda-Lassan járj ellentét óriási,
> ehhez meg csatlakozott jópár Varázslatos pillanat is. A 2. körben megint
> a Pillanataim domináltak, nemigen tudott kiterülni,x vagy legalábbis nem
> hosszú távon. A 3. körbe azonbnan a Pillanat elött leterült, és ez
> bosszantott. Szerencsére nem sokáig, mert le lett fújva.
>
> 2.5:0.5
>
> 4. Egy lila Börtön ellen, ami Xenókkal is operált. A fenébe is!!!! Hisz
> ettől féltem!!!!!! Varázslatos pilllanatim, Tleikan árulóim (bár ahzokat
> még használtam is), meg egyéb vp és lapnövelő cuccaim hirtelen értéktelenné
> váltak. Csak bosszantottak, ha behúztam őket. Első meccs lazán övé. 2. után
> megint a lények elleni side jött+ 1-2counter, amit sideoltam, de minden
> hiába. A deckkem erős, de a saját gyengém ellen nem vehettem föl a
> harcot.
>
> 0:3
>
> 5. kör: Egy Quwarg deck Bőség zavarával.
> Itt egy kicsit én is csltam, mert véletlen (tényleg véletlen) 2 lapot
> elfelejtettem visszasideolni, bár ez inkább csak gyengítette deckkem. De a
> horda a drágításon nem tudott felülkerekedni, és éészre se vette, hogy a 3
> Ragyás burástya mekkora erőt jelent. Aztán sidekorrigálás, de a 2. meccset
> ő nyerte, igazából a Varáslatos pillanat counterelése miatt. 3. derbiben 3.
> kör 2 Ősöreg vyarg, onnantól jól éreztem magam, amikor meg el
> Varázslatloptam 2 Pokol szeméét, majd Burástyát hoztam le, ő feladta. Miért
> is?
>
> 2:1

Végül 9. lettem egy zénes csoaggal, amibe legalább hívó kürt volt. Bár többet vártam, de pechem volt, egyrészt az az ominózus csalás miatt másrészt mivel az egyetlen deck ellen, amitől féltem, összekerültem.
 
Akkor július 16., Lohd Haven, Pécs:

Ez nyáron történt július 16-án, de azért fontos, mert ez volt az 1. ilyen formátumú verseny. Ahhoz képest 15-en voltunk. A fura az volt, hogy követőt senki nem használt, nem is nagyon lehetett volna, szablapot azonban a 13-an. Ennek oka az lehetett, hogy Ősi rúna nincs, ezt ki kell használni. A szabálylapot hyasználók közül az Ősi bölcsesség volt a legnépszerűbb, amit 6-an használtak, de volt 3 Fókusz meglelése, 2 Felkészülés, 1 Manaapadás és egy Specializáció is. A nevsebb koncpciók a fókuszoson kívül a Manafonál és az anti-mágiás horda volt, utóbbival metem én is, de volt még több kombódeck, galetki, és Specializáció is. Sajnos konkrét decklistát nem tudok írni, nem tartottam meg.

1. forduló: Bátyám ellen, aki szintúgy anti-mágiás hotrdát vetett be, csak ő szablap nélkül, én bölcselkedtem, Tisztisdzolgát. Itt most sajnos megmutatkotzott a bátyám azon előnye, hogy az ő deckke jobban hordázott, enyém jobban antimágiázott, nomeg hogy ő kitesztelt, én nem tesztelt deckkel nyomtam. Side utá sem tudtam semmit tenni. 0:3

2. kör: Egy kvári sráv Manafonala ellen, Ő is bölcselkedett, fonalat. Első körben jókl kijött a húzásom, könnyen nyertem. A 2.ban besideolta a chara-dint és itt volt a szabályprobléma: Konkrétan, hogy a xenó élősködő bűbájimmunitása véd-e a tömegátok ellen és leszavaztak, ezt megynyerte, erre újra sideoltam, és Galetki védelmezőt kerestem az eddigiekkel szemben (1. 2 körben kölyöktekit), és bejött, mire kirakta az Átkot már egy 7/7-es antimágikus puffacs mosolygott. 2:1 ide

3 kör: Gyula Manaapadásos deckkje ellen, ami Good stuff-szerű volt, Pszi entitással, pokol szemémel és sok kis szivató lappal. JKölyöktekit kerestem 3-szor. Meglátszott a deckkem gyorsasásga, nagyon kkönnyen levertem 3:0-ra, aztá a poén az volt, hogy játékon kívül nyomtunk még egyet és lazán levert. De ez már mindegy. 3:0 ide

4. kör: Kahn Evarth kontrollja ellen. Amivel potenciálisan felbosszantott, az az volt, hogy Bölcselkedett ősi béklyót, ami alaból keresztbe tett a deckkemnek, késöbb jött a Tiltott könyv, tömegátok, áldozat az ősi isteneknek, végül haláldénmmponm. Éreztem, h9ogy vltoztatni kell, de tustm, nem vagyok teljesen esélytelen. Jött a Védőbástyxa és az Omladék meg még 1-2 épület. És a taktikázásom megint bejött. Lent volt a Démonja, de 3 Ép-je volt, és kezembe volt a párbajos védőbástyáa, és nyertem. A 3. meccsen azonban ő jól húzott, én embertelen rosszul, el is néztem vmit, nyert. 1:2

5. kör: Róth Tibi (Yusuki) Speckója ellen. A legelejn ki9jött neki első körben egy akasztófa, majd mire leszedte, mgegy, és kiterült. Ekkor jött a Csáp istenem, ami nagyogt csttant rajta, de vissza tudta hozni. viszont lapelőnyét elvesztette é elg rossz he.llyzetbe került és nem is adtam esélyt, hogy javítson. Itt egybként a Szennyezett vadonnak is komoly szerepe volt. 2 körre keveset sideoltam, de jól húztam, nyertem. Utolsó kört bedobta. 3:0 ide.

És itt jött a potenciális felbosszantásom,.- Az első 7-et díjuaztk, és 8. lettem, de úgy, hogy 4-8. h3ely közt a buchholz dönttt és olyan emberekkel voltam holtversenyben:
- Nash
- Schróth Dani
- Kahn Evarth
- Panyik Zoltán

így azért picit bosszantott, hogy nem nyertem semmit. A versenyt amúgy Csík Jani kontroll nyerte, 2. manafonal lett, 3. anti--mágiás horda, 4. fókusz.
 
Írd le nyugodtan, maradjon meg az utókor számára
 
Dec. 3-án ém is írhatok, persze őszi versenyeimet én is lekörmölhetem ide.
 
de a tieidet tök jó olvasni, most néztem át mindet :P
 
Persze ír6 bárki más is.
 
Nov. 19. Wekerlei Bocsa Klub, Régmúlt frissen bontott:

Tekintsünk el a szokásos dolgoktól. Most nem lehet írni arról, milyen paklik fordultak elő. Nem említek meg legnépszerűbb lapot, sőt, ezt a versenybeszámolót a személyes beszámolóra korlátozom. Ja, azért ennyit leírok: 108-an voltunk (2 csoport volt ismét), és a verseny 6 fordulós volt + döntő.

1: A tapasztalat: Vannak jobbak. Vannak gyengébbek. Mindig. Eleinte az első kategóriából van több, aztán szépen lassan egyre több lesz a 2.-ból. Van, akinek gyorsabban megy át az első a másodikba, van akiknek lassabban. De átmegy. Mindenképp. Mert folyamatosan megy. anélkül, hogy tudsz róla. Észre sem veszed, és apránként a 0-ról eljutsz magasra. Csodálkozol. Először nem hiszed. Aztán felismered. Megcsinálod azt, amiről régebb azt gondoltad, lehetetlen. Utána végiggondolod. Megérdemelten agy a csúcson. Megmásztad a hegyet. akár egyenesen törtél felfelé, a legmodernebb felszereléssel, akár körbejártad a hegy minden zugát, teljesen kiismerve, és megismerve azt, de megmásztad. Gyönyörködsz a kilátásban lefelé. Aztán elfordítod a fejed. Látsz egy hegyoldalt. Magasabbra nézel, egy még magasbb, meredekebb hegyre. Nekiveselkedsz. Először leesel. Utána próbálkozol. Ízlelgeted a hegyoldalt, próbálgatod, melyik út járható. Eleinte gyakran esel vissza, ám ez nem kudarc! Találtál egy rossz utat, vagy egy rossz módszert, ami segít a helyes út megtalálásához felfelé.

2: Vannak, akik (még) nem akarnak tovább lépni. Akiknek nem a kihívás kell. Őket megelőzik, de nem érdekli őket. Jól szórakoznak, a felfelé törés egyelőre harmadlagos.

3: Arany középút. A döntetlen mindenkinek jó, és mindenkinek rossz. De általában miért azok a párbajok végződnek döntetlennel, amik a legjobbak voltak?

4: Mindent bevetsz a győzelem érdekében. Mindent. felfelé törsz, nem akarsz leesni. Aztán észreveszed: Miért kezdtél neki? Visszagondolsz. Hogy játsz. Csak játsz. Jól érezd magad. Barátokat szerezz. És észreveszed: Te már nem ezt csinálod. ideje lenne lassítani, visszavenni a tempóból. Úgy játszani, ahogy élvezed, stressz nélkül. Talán nehezebb nyerni. Kiskapuk nélkül. Ál-szabályos dolgok nélkül. Én is belegondoltam, mert észrevettem, nem játszom. Kártyázok, de nem játszom. És így értelmét veszti az egész. Elnézést attól (azoktól), aki(k) játékot vártak tőlem. és nem azt kapták. Érdekes, nem is számított, hogy vesztettem, legalább vége lett ennek a szörnyűségnek. Nem bántam. Sőt, erre szükség volt.

5: Néha mindenki össze találkozik valakivel aki egy régebbi énjét juttatja eszébe. Nosztalgia. De néha több is ennél. Eszedbe juttatja, hogy valamit nem úgy teszel, ahogy anno tetted, megváltoztál - és nem jó irányba. Újraéled a régi emlékeket. Amikor még nem azért kártyáztál. (A legjobb meccshármasom az 5. volt.)

6: Van, amikor már nincs tét. Amikor már nincs verseny. Fáradt vagy, ébren alszol. Nyersz, de nem izgat. A vége, az összegzés. Mindent megtapasztaltál, amit kellett, amit akartál. Már láttad a Rémgúltat, már ismered. Nem meglepő az eredmény: Úgy érzem, (ha díjat nem is,) nyertem.
 
A mai versenyre 51-en jöttek el, abből 49 amatőr. A dungeonös verseny nem dungeonös verseny, profiság maitti kizárások nélkül. Az egyik Czirkus volt, a másikra nem emléxem.
A paklik nagyon változatosak voltak. A legtöbb perzse kragoru volt, utána manafonál. Ezeken kívül volt még kalandozó, kovács, erdő-kovács, lassan járj, goblin, varkaudar, gnómpasziánsz, épület, teknős, mentor, villám, és... most ezekre emlékszem.
A verseny most is 5 fordulós volt, mint mindig.
Ja, és az UR-ek most is tiltva voltak.

Ez volt az én deck-em:

Gyógyító rakshallion

3 Manafonál
3 Ősi béklyó
3 Méonech fürkész
3 Villámhírító
3 A tiltott könyv
3 Áldozat az ősi isteneknek
3 Chara-din óhaja
3 Apró kívánság
2 Rubdhal, a gyűjtögető
2 A mogokok törvénye
2 A pokol szeme
2 Vészkijárat
1 Ősi praktika
1 Csáp-istenség
1 Tömegátok
1 Asztális hullám
3 Nuk uzsorája
3 Zu'lit kísérlete
3 A gyenge ereje
2 A hatalom szava

Side:

3 Halászat
3 Pihenő
3 Fekete lyuk
3 Ragadotó
3 Az erős gyengéje
3 Tolvajszem
2 Ősi praktika
2 Fizetett tehetség
1 Csáp-isntenség
1 Tömegátok
1 Bérmunka

1: Erdős kovács.
Rögtön gondoltam, hogy ejj, miért is nem rúnával mentem, de később nagyon nem bántam meg a Gyógyító rakshalliont. Már ezen a meccsen is nagy segítség volt, amikor leszedtem a követőjét, aztán A mogokok törvényével és Villámhírítókkal megöltem. A második meccsen kiside-oltam a 11 countert, és beraktam Az erős gyengéjéket, a Pihenőket, a Tolvajszemeket, valamint egy-egy Tömegátkot és Csáp-istenséget.
Ki is jött az elején a Pihenő, egy Rundhal-lal meg egy apróval együtt (ebből mogokok lett), ez eléggé eldöntötte a meccset. A 3.-ban leszedtk egymás követőjét, nekem lenn volt egy törvény, amit viszont ellopott Britung-gal, így ezt megnyerte.
2:1

2. Cselovszi Csaba (remélem, jól írom) manafonalas kontrollja. Ő feketével rakta össze, de továbbra is iszonyúan hasonlított a 2 deck, főleg a húzás döntött. Az elsőben ő jobban húzott, nyert. a 2.-ban beside-oltam 1 Csáp-istenséget, 1 Bérmunkát és a 2 Fizetett tehetéget. Ezutóbbi sikeresen kijött a 2. körben, Apróval keresve, gyakorlatilag ezzel nyertem meg, főleg, hogy leszedni se tudta, mivel azt csak varázslattal lehet, nem jött ki neki a Hárító időben (mellette szinte mindig volt még azért 1-2 counter a kezemben). A 3. meccs igen szoros volt, de egy Asztrális hullámmal nyertem.
2:1

3: "Ugye nem, ugye nem kragoru!!!" De igen, az. Marha jó Az elsőt természetesen megnyerte, a 2.-ban elég sok lapot side-oltam (3 Az erős gyengéje, 3 Halászat, 3 Ragadozó, 1 Bérmunka, 1 Tömegátok), ebből 1 Erős gyengéje, meg egy halászat jtt ki, meg egy Tömegátok (nem tudom, az alap volt-e, vagy a beside-olt). Ja, amúgy leszedtem a 2. körben óhajal a Ködsárkányát. Egyébként ezt nehezen hittem el, de nyertem. A 3.-ban viszont bár tudtam counterleni és leszedni egy lényét, ez összesen annyi manámba került, mint neki az a 2 (drága a Halászat ). Utána megölt. Tökéletesen elégedett voltam ezzel a 2:1-es vereséggel,örültem, hogy nem 3:0.
1:2

4: Mentor.
Az óhajjal kisemmiztem a 14.-et, így ő inkább hordára váltott. Ez eléggé bejönni látszott neki, de a többszröri (Molgannel visszavetette) Csáp-istenség megnyerte nekem (viszont elég szoros volt). A 2.-ban beraktam 3 Fekete lyukat. A húzásom: Fekete lyuk, Rundhal, Méonech fürkész, A gyenge ereje. Lehet sejteni, ki nyert. A 3.-at fel is adta.
3:0

5.: Kovács.
Az előben 2. körben lehozta a Fintort egy Szent pajzzsal, a 3. körben meg ütött vele 12-t. Ezt meg is nyerte, de hátravan a side. Ugyanazt side-oltam, mint az erő-kovács ellen. 2.-ban már nem húzta be a Fintort, én a Tömegátkot igen. Szoros volt, de végül lekntrolláltam és nyertem (Csáp-istennel). A 3. volt számunka a "döntő" a 4. helyért. Hozzáállás: "Ezt meg kell nyerni!" Elég jól húztam (Ősi béklyó, Ősi praktika, Méonech fürkész, Tolvajszem). Szegény lényei, egyszer se tudott ütni... Egyébként annak is fontos szerepe volt, hogy kezdtem.
2:1

Így 4. lettem.
Ez nagyon jó, mert 5 Rhatt fénykorát kaptam, de egy profi pontot se.
Amúgy Torma Valentin nyert kragoruval (ez cseppet sem lepett meg).
Nagyon jó verseny volt, amúgy az utsó olyan dungeon-ös, amit a Behó támogat.
 
Nov. 5 Dungeon, Hagyományos.
 
  ... | 629 | 630 | 631 | 632 | 633 | 634 | 635 | 636 | 637 | 638 | 639 | 640 | 641 | 642 | 643 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.