Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Ghalla szörnyei
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Csak indulj neki a Túlélők Földjének egy göcsörtösszárú kőhegyű lándzsával a kezedben, és meglátod: olyan szörnyekkel és torz teremtményekkel találkozol majd, melyek még a legvadabb rémálmaid szereplőit is felülmúlják. Persze némi áldozat árán, hamar rá fogsz jönni melyik ellen mi a megfelelő taktika.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
- Rendben. De az ork már megfizette. Amúgy meg mi volt az az üzenet a medálról? Mert lehet, hogy egy hasonló (vagy alacsonyabb) értékekkel rendelkező medál. Mindenképp érdekelne az ügy.
 
// bocs de ez Taverna dolog fent vagyunk a top 10-en!!//
 
-Holnap megfelel??
-A bőrök meg ráérnek de azért elmondom mi kéne
-2 macibőr
-2farkas bőr
-2 róka bőr
-és talán néhány menyét.
-Hát azért mondtam hogy mennék veled mert elég sok bőr kéne...de meg is fizetem!
A fogadó rendbentartásában megy segítek!
-Na Aszte mi a válaszod??
 
Rex is ezen gondolkodik hiszen neki is szorongatja a lelkét! Csak neki ebben az életében eléggyakori esemény úgyhogy már néha észre sem veszi megy ezért kell pár varázsital!
De Rex ez a dolog csak kicsit fogot mert amikor kilépett a páncélból Rex kapott egy adag energiát.
 
-És mit tehetnék azért-Kérdezi Fefce a Télfoki látót-hogy nekem és két társamnak azt mondta hogy eljön a lelkünkért,hogy védhettnénk ki ezt?mit tehetnénk?én máris úgy érzem hogy a jeges marka a lelkemet szorongatja......
 
-Momentán semmilyen bőröm sincsen, mert eladtam mindet a piacon pár nap alatt, amikor a városba értem. Azonban szívesen levadászok neked bármit. Vadászni jobb szeretek egyedül menni, egymagam a természetben. Mond meg mennyi bőr kell és milyen állatból, levadászom és egy hét alatt kicserzem neked a bőrt. Ha több időt adsz akkor ki tudom úgy készíteni, hogy jó puha legyen, olyan igazi faliszőnyegnek való. És szólj, hogy mikor kezded a költözést. Ma még szerintem besegítek a fogadó takarításában, de holnap akár kezdhetünk is.
 
-Szívesen meg veszem neked Surr az italokat csak egy dolgot kérek segíts be költözésnél hiszen szükség van egy erős ork kézre!
-most csak Asztén múlik kecsegtető-e az ajánlatom ami szerintem nagyon is méltányos sőt már nagyon is megéri...
-én a pénzemet úgy szerezetem hogy a hegyekben és erdőkben levő kicsiny falukat látogattam évekig és mindig akadt egy szörny amit éppen le kellet győzni!
-általába a gazdagabb falukat mentettem meg ezért anyagi helyzetem fényesen ragyog!
és bőven van kőltő pénz!
-De Surr menyyi állat bőröd van?? néhány kéne az újdonsült lakásomba!
meg milyen állat bőrök mert lehet hogy inkább a bőröket tőled venném meg vagy elkísérnélek egy vadászatra!
 
-Hmm... énis beszállnék pár arannyal -szól közbe a beszélgetést hallgató ork- néhány egyszerű főzet nekem is kellene. Nopersze nekem nincs ezer aranyam összesen sem, csupán a prémekből megtakarított csekély pénzem. Esetleg Rex kifizeti a részem a segítségért, én meg majd segítek neki pakolni.
Surr ugyan elsajátította táltosi tanulmányai alatt a varázsszer készítést és a varázslatos tárgy kovácsolását, ám ezt olyan alapszinten, hogy jobbnak látja inkább megvenni azokat, mint készíteni. Ám gyógynövény ismeretének köszönhetően elég tűrhető gyógyfőzeteket tud készíteni. Vagyis ha Rexnél a pakolás alatt valakinek becsípi az ujját a szekrény, akkor bizton számíthat a robosztus ork féltő gondoskodására.
 
-Hát elég sokminden kellene de felsorolom:
hát kéne pár bútor hisz van egy ismerősöm aki elköltözött és ott hagyta a házat számomra csak tök üres a tavernától nagyából 1km-re van.a piac mellet majdnem ezért hívom Artit is egy kis pakolásra.
Néhány főzet/energia ital azért is haszna lenne a jó szaglásodnak (macska démon vér) miadt mert lehet hogy átakarnak verni de ha itt vagy nem hiszem...
másrészről pár fegyver se ártana...
Meg pár ruha de abba nem igazán kell segíteni maximum alkudozni hisz én nem vagyok kufár és mint hallotam te értesz hozzá!

-Hogy te mit nyersz ezzel hát, mondjuk egybarátot !!!tárgyilagosan pedig mondjuk 1000csilingelő aranypénz??
megfelel Aszte??
 
- Attól függ. 1.: Mi lenne amit be kell szerezni? 2.: Én mit nyerek rajta? 3.: Mire kell? - teszi fel a kérdéseit Aszte. - Tudod, ráfáztam amikor ezeket a kérdéseket nem tettem fel.
 
Ha Surr hallotta volna a monológot biztos megkérdezné, hogy az emberiség emlékezetében hogyan maradt meg a Kandar nevű város, ha egyszer az akkori halál istenének a neve is feledésbe merült azóta. Egyáltalán egy városban hogyan uralkodhat egy isten, amikor köztudott, hogy az istenek valamely éteri síkon vannak, maximum a megtestesülésük intézkedik szerte a világban. Miképp kutathattak élőhalottak után az inkvizíció tagjai, ha egyszerűen élőhalottak nem voltak, mivel azokat a halottakból teremtették sötét praktikákkal. Továbbá arra is kíváncsi volna, hogy Boltz hogyan tért vissza a halálból, hamár a halál arra való, hogy meghaljanak. Vagy hogy miért ölték meg Boltzot, ha egyszer minden halállal a nemrég legyőzött halál istenét erősítik meg. Arra is kíváncsi volna, hogy mitől változott meg a halál istenének egyik legelvakultabb követőjének a jelleme a halálból visszatérve? Hiszen nyílván valóan jóság és könyörület költözött a szívébe, hogy a senyvedő lelkeket megszabadítja rég elvetett porhüvelyétől, s a halál istenének megannyi szolgáját pusztítja. Innen ézve ez a Boltz mindenképpen szimpatikus figura, lehet, hogy nem is kéne bántani. Persze Surr nincsen jelen, így a fentebbi történeti-logikai lyukakra sem kérdez rá... csak sörözik tovább.
 
Rex és Arti vissza térnek a mágussuliból.
a többiek érdeklődve kérdezgetnek hogy mit találtak.
-Rex kicsit sajnálkozva megszólal:
-semmit az ég világon.
-még új varázslatot sem tudtak mutatni.
-Fefce merre van?? kérdi Rex.
-szóval elment a látóhoz remélem ő több sikerrel jár.
-még az ez előtti városról sincs semmi feljegyezve semmi, én többet tudtam mint a könyvtár a régi városról.
-Aszte tudnál nekem segíteni? egy kicsikét el kéne mennem a piacra és mint hallotam te olcsón be tudsz szerezni tárgyakat?
-aztán Denhez fordul. veled meg mitörtént kicsit vörös az arcod és ki ivott ilyen sok piát??
 
...-Réges régen amikor még a világ teljesen más volt-kezdi el a látó-más istenek,más szokások..stb ez most nem fontos,volt egy város:Kandar.
Ebben a városban uralkodott egy halott isten,akinek a neve hála a teremtőknek elfelejtődött,akinek az volt a terve hogy minden halálontúlit,élőholtat a saját zászlaja alá toboroz és fog uralkodni az egész bolygón.
Akik kutattak élőholtak után,nagyon gyakran még élők voltak,és egy inkvizítor rendbe tömörültek:az Ezüst Hajnal Rendje.
Lebonoboltz Emlert eggyike volt a legelvakultabbaknak.
A húga,egy bizonyos Ashura Emlert teljesen más volt.Ő az akkori természet isten papja volt,és habár a két testvér vallásilag nem eggyezett egymással,elég türhetően kijöttek egymással.Egész addig mig a többi isten meg nem unta a halott isten hatalmának növekedését,és összefogva le nem győzték.
Boltz is elmenekült de sulyos sebbel,és csak a testvérében bízhatott,hogy segít rajta.Ő azonban elárulta,és Boltzot elvitték,megkinozták,és megölték.
De visszatért a halálból és eljött a hugáért.Halálra kínozta,utánna illő módon eltemette,és új célt tűzött maga elé:minden halálontúlit el kell pusztítani!!!
Igy megalapította az Ezüst Hajnal Új Rendjét,és az a szervezet titokban ma is dolgozik.
Nem jó dolog a terveit keresztezni.
A huga miért tért vissza szellem alakban?Hááát ezt nem igazán tudnám megmondani,talán nem tud nyugodni a lelke az árulása miatt.Nem tudom.
Mit lehet tenni?most már hogy a húga lelkét elvitte nem sokat....
 
-Vigyázz az ilyen bogyókkal -nevet fel az ork- még a végén többet nem hallunk felőled!
Felkel és segít takarítani Dennek. Közben folytatja a macskával való beszélgetés témáját.
-Én mondhatni a természetben nevelkedtem, ám mégsem tudtam soha az álatok "nyelvét" ellesni. Ismerem szokásaikat, búvóhelyeiket, anatómiájukat, hogy hogyan reaghálnak a veszélyre, milyen módon vadásznak, ám azt hogy hogyan beszélnek, azt nem. Nyugottan mondhatom, hogy egy élet sem elég arra, hogy saját tapasztalatból megtanuljuk ezt a testbeszédet. Ebből az következik, hogy téged tanítottak. Ki segített elsajátítani neked ezt? Talán egy druida? És mennyi idő volt megtanulni?
 
A lépcső tetejéről lenézve az ork furcsa látványra lesz figyelmes: Denisa egy kupicányi sárkányfű-pálinkával gargarizál, skálázik pár hangnyit, majd "na végre!" felkiáltással magába dönti a maradékot. Surr felvont szemöldökkel figyel - végtére is, a barbárnő elég furcsán viselkedett közös útjuk alatt, egyetlen szót sem szólt, csak sétált mellettük, és ez eddig egyáltalán nem volt jellemző rá... Lehet, hogy őt is megszállta valami, vagy csak szimplán az agyára ment a szellemjárás?!
Den - látván barátja meredt tekintetét - széles vigyorral kiált fel neki: - Teljesen jól vagyok! De legközelebb jobban megnézem, mit eszem... - Majd, mivel többen továbbra is értetlenül néznek, magyarázkodásba kezd: - Emlékszel arra a piros bogyós bokorsorra a városból kijövet? Első ránézésre azt hittem, masuri, de valójában rőtbogyó... Egy szemet kaptam csak be, és ez a szerencsém - így csak a nyelvem bénult le egy időre... (Beszólások a háttérből: "Nagy mázli!", és "Hé, ilyet én is hozok az asszonynak!" "A'mérgező, te nagyommarha!" "Jaa?! Akkor az anyósomnak!") De a pálinka segített. Mintha a macskákról kérdeztél volna valamit... - néz az orkra. Az igenlően biccent.
- Nos, nem értek a nyelvükön, és egyetlen más állatén sem. Csak apróbb trükköket ismerek, amivel megértethetem magamat. Ezek legtöbbször nem is szóbeliek, és ahány állat, annyifélék... Utasításra pedig nem alkalmasak, és ha meg is próbálnám, nem tudni, mi lenne az eredmény... Vannak parancsszavak is, de én csak ezeket tudtam megtanulni... - Kicsit mintha elszomorodna, de aztán vállat von, és feláll az asztaltól, hogy segítsen helyrehozni a törzshelyében esett károkat. - Remélem, fefce sikerrel jár... lassan összedől az egész taverna... - morogja az orra alá.
 
Fefce elhatározza hogy olyat tesz ami szükséges bár,nem fülik hozzá a foga.
-Elmegyek a télfoki látóhoz megkérdem hogy ő mit tud erről az izéről.-mondja a többieknek.
Azok néznek rá-Dehát már elmentek a mágusiskolába érdeklődni-szólnak neki.
-Nem baj,amit lehet megteszek én is.-szögezi le,szinte csak magának.
-Remélem utam sikeres lessz.
Az út hosszú de az eleje nem veszélyes.Kis falvak között kanyarog az út,szelid dombok lágy ölén kis ligetek kinálják magukat hogy a fáradt utazó megpihenjen,itt ott megmüvelt földek,tanyák,béke és nyugalom árad a tájból amerre Fefce útja vezet.
de az út lassan zordabb tájra vezet.Fel a Fehér hegységbe.Az út csak emelkedik,a megmüvelt földek elmaradnak,a ligeteket fenyvesek váltják fel.
Lassan egyre hidegebb lesz,először csak néha néha tünnek fel hófoltok,majd elboritja az egész tájat.
Most már a táj sivár sehol semmi mozgás,csak hó,kő,fák,és hideg hideg szél.
Már esteledik mire elér a Télfoki látó barlangjához.
Bemerészkedik ovatosan a hatalmas barlangba tudván ő nem szereti a váratlan látogatókat.
De micsoda csalódás!
Sehol senki.
Úgy dönt hogy inkább a barlang bejáratánál vár.Minek haragítsa meg ha nem muszáj.
Egy fertályóra múlva hangos suhogást hall a levegőben,Fefce felpattan ültéből és a sötét eget kezdi el kémlelni.
A suhogás okozója egy vénséges vén fehér sárkány!!!!
Lassan leereszkedik a barlang elé nem messze Fefcétől,szárnyait összecsukja,majd megszólal:
-Rég láttalak halandó Barátom!!-dörgi zengzetesen!!
-Én is téged,ó nagy Télfoki látó,minden fehérsárkányok öreganyja-szól illedelmesen Fefce.
-Gondolom nem csak baráti látogatásra jöttél-Sóhajtja a látó.
-Sajnos nem-azzal elmeséli az elmúlt napok eseményeit.
-Megtudnád mondani,esetleg hogy ki ez az inkvizítor és a szellem,és hogy mit akartak,illetve hogy mit csináljak?!....
 
-Úgy látom nem kell, hagyd -szól Aszténak az ork, miután fefce ébredése után beszámolt a tapasztaltakról.
-Ellenben nem lenne illendő itt lent aludni, felviszem, had aludjon békében. Elvégre igen sokat utaztunk, előző éjjel nem is aludtunk. Nem csoda, hogy így kidőlt.
Tovább nem is szaporítva a szót, Surr gyengéden felkapja Seirunt és felviszi a saját szobájába. Ablakot is nyit, elvégre szállása már egy kicsit átvette a jellegzetes ork-szagot. Látja, hogy szépet álmodik, talán saját szülőfalujáról... Surrt csak fájdalommal tölti el ez a kép, hisz már nem is emlékszik milyen volt az, mielőtt a démonok hordái megtámadták volna. Csak a felégetett föld képe és az oszló démonok szaga maradt meg neki emlékül. Látva hogy minden rendben lemegy, és egy sör keretében próbálja vidámabb dolgokra terelni a figyelmét.
 
Fefce lassan visszatér a való világba a meleg bundás kellemesen doromboló Melkot közelségétől.
Lassan akadozva elmeséli mi történt amig nem voltak itt.de a szeme mélyén állandoan ott ül a félelem.
 
- Felrázzam a vénlányt? Hátha tud segíteni. - kérdi Aszte.
Melkot nem érdekli, hogy kint kell maradnia, odamegy Fefcéhez és doromból.
 
//Seirun//
- Ezt a hülyét! Egy macska sem nevez Seirunnak. Mindig a második nevemet használják.
Körülnéz.
- Rés van az álomban. Egy illetéktelen behatoló. Na szép! Ha felkeltem, az első dolgom, hogy megvizsgálom a tavernát! Na de addig is... - Megjelent elötte egy völgy és annak közepén egy város. Az otthona. A fák virágba borulva. A városban nyüzsgö lények. egyik sem 100% tisztavérű. Egy szikláról figyelte. Ilyen volt azelőtt a bizonyos nap elött.
 
-Mi a baj fefce, mi történt veled? -hajol ismerőséhez Surr. Ő ugye mit sem tud a szelleműző lélekbolygató varázslatáról, amivel megleckéztette a népet.
 
mikor megérkeznek a többiek,lassan mintha reagálna megmozdul,néz,de nem lát,az ismerős alakok helyett csak halottakat lát.
Aszott bőr alól kilógó csontok,rothadó húsdarabok hullanak a földre minden mozdulattól,vigyorgó üresfejű koponyák.
Fefce felordít majd az ajtón ki akar szaladni,de a rettegéstől összeakad a lába és összeesik,majd zokogva mászik az asztal alá.
 
Seirun furcsa álmot lát:
A gödörböl egy kékeszöld párafelhő emelkedik fel ami lassan egy hatalmas macska fej formát vesz fel.
És megszólal:
-Seirun...Seiruuun...-suttogja.-Seirun vigyázz,vigyáz a véredre,el ne cseppenjen ezen a földön,Seiruuuunnn...viiiigyáááázzzzz..lasan elhal a hang,és eltünik a fej is.
 
Seirun helyett, aki most alszik, Aszte adta meg a választ.
- Az ükfater családjában rengeteg macskaféle volt. Én úgy tudom, hogy hét család védte a démon várost, Lephistot. Ezek egyike volt a mienk. A legkevertebb vérú családokat választották ki erre a nemes feladatra, mivel a belső vitákat emiatt gyorsan el tudták intézni. Tehát mi nem tudjuk a fajtánk nevét. De nevezz annak aminek akarsz.
 
-Hú, hát ez igen szövevényes -vakarja fejét az ork- de vajon mely démon vére keveredett a véredbe? Tested arányos, küllemed tetszetős, akár egy Succubusé vagy Erinye-é, ám szemmel láthatóan tested egy Bezekira, vagyis egy pokolmacska jegyeit viseli. Persze én csak találgathatok, a démonológiai ismeretek -ami hajdanán dédapámtól indulva apáról gyermekre szállt- nem terjednek ki mindenre. Inkább beszéld el te, mely démon vérvonala keveredett a családod ezen létsíkot lakó tagjaival?
 
//úton//
Arti kérdezi:

-Akkor most elmegyünk a mágus suliba kérdezősködni és aztán hová megyünk megöljük azt a zombit???
 
Az útról visszatérve Surr, Den (aki nem beszélt), Melko, Aszte és Seirun betér a tavernába.
A padló felszakítva.
- Gyönyörű... Ti meg mi a frászt csináltatok???? Volt már itt a "halálszagú"? - Seirun ki van készülve. Leül egy asztalhoz és elalszik, meg sem várva kérdésére a választ. Ezzel járnak a medál viselésének első napjai. újra hozzá kell szoknia.
- ez hulla... Szóval mi történt? - érdeklödik Aszte.
 
Szegény fefce nem érti a dolgokat,többször átélte a halálát,totál depressziósan ücsörög a Taverna eggyik sötét sarkában,mindenkitől elfelejtve....sötétben és magányosan,arcán könnycseppek,kezében kés,meredten nézi az élét majd undorodva elejti....NEM,NEM,NEM!!
A fájdalom hullámként csap át elméjén:
-Nem,nem nemlehet hogy ily halált szánt nekem a sors!!Tennem kell valamit.....De mit?
Nézi a taverna közepén fekvő sírgödrött,mi lenne ha belefeküdnék?magamra húznám a földet...béke...csend..nyugalom...ott már nem bántana senki.
De nem mozdul,végül letargikusan mered maga elé.
 
//Tavernában//

Rexhez megérkezett a válaszlevél.
elolvassa utána elkezd gondolkodni hogy az a medál amit ő talált az csak egy bóvli? vagy csak utánzat.
nem tudni de Seirun majd megnézi.

Rex szól Artinak hogy indulhatunk.
Rex ugyanabban a ruházatban van csak egy +gyűrűt is visz amit talált.
//indulás előtt//
-na hátakkor induljunk! szólal meg Rex izgatottan.
-jól van. mondja Arti

akkor most Rex és Arti elmentek megkérdezni ki ez a zombi és ki a testvére és még ilyem kérdésekért.
 
Na mivel igaza van Surr barátunknak ezek az egysoros dolgokból túl sok ,próbáljunk meg rendet teremteni mert ez így túlzottan zavaros ennek érdekében próbáljon meg mindenki hosszabb reagot írni.és Leírni hogy hol van éppen mert amit mi irtunk az kicsit zavaros most mindenki próbáljuk meg a történetet egy szálra rövidíteni!
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.