Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
Hatalom Kártyái – Ősi Káosz november 25.
A pillanat képe
Áldott okerón
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Gigantikus méretű, lomha hájtömeg, amelyet hat vaskos és tömzsi láb hordoz... ha el akarod pusztítani ezt a békés teremtményt, nincs másra szükséged, csak időre és türelemre, mert védekezni valószínűleg nem fog tudni." Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny február 17. - Versenybeszámoló
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06.
HKK további versenystatisztikák
HKK Legendás cél: Császárváros
Nerfek és tiltások 2024. március 1.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47043)
HKK Legendás cél: Császárváros (23)
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06. (2)
Lapötletek (64925)
Túlélők Földje retró kiadás (7)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8094)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - késleltetett hatás

(AK109) Megkapja-e a késleltetett hatás jelzőket a Kirurgus, ha Varázslatos Mirellával visszahozom a gyűjtőből? A késleltetett hatás az egy képesség. Ennek a képességnek a része az, hogy a lény jelzőt kap, és ennek a része maga a hatás is, amit a késleltette hatás csinál, pl. a Kirurgusnál az, hogy az ellenfél elveszti a játékot. Ha a lény nem kapja meg a jelzőket, akkor maga a hatás sem jön létre. Amikor Mirellával visszahozom a Kirurgust, annak nem működik a késleltetett hatás képessége, így nem kap jelzőket, viszont nem is fog csinálni semmit. Egy sima kis lény lesz.
(AK114) Mi történik akkor, ha az ellenfelemnek van lénye játékban, nekem van egy Hydronom a gyűjtőmben, és kijátszok egy Zan detonációt? Ezt a kérdést még nem vizsgáltuk meg alaposan, bár előfordult már ilyen kombós pakli a versenyeken. Minden problémánál az a legjobb, ha visszavezetjük valamilyen szabályra, vagy egy már tárgyalt esetre. A 109-es szám Kérdezz-felelek rovatában, a Kirurgusnál felmerült kérdésnél leírtuk, hogy a késleltetett hatás egy képesség. Ennek a képességnek a része az, hogy a lény jelzőt kap, és ennek a része maga a hatás is, amit a késleltette hatás csinál. A Hydronnál a késleltetett hatás hátrány, azonban ebből a szempontból most lényegtelen, hiszen ha pl. egy hátrány sebez, az ugye pont ugyanolyan sebződés mintha azt egy hatással értem volna el. A 96-os Alanori Krónikában pedig az alakváltó lapoknál azt írtuk a késleltettet hatásról, hogy ha másolok egy késleltetett hatással rendelkező lapot, akkor a másolt lap megkapja a jelzőket. Ezek alapján a fenti kérdésre egyértelmű a válasz: a Zan detonációval Hydronná változtatott lény megkapja a Hydron hátrányát, de természetesen a két késleltetett hatás jelzővel együtt.
(AK142) Nem kell feláldoznom azonnal az Istenek rokkáját, amint leesett róla a második késleltetett hatás jelző. A késleltetett hatás ebben az esetben azt jelenti, hogy azt a képességet attól kezdve használhatod. A képesség használatáról te döntesz.
(AK44) A késleltetett és időleges hatás definíciója szerint az ilyen képességgel rendelkező lap a sikeres játékba kerülésekor kapja meg a jelzőket. Vagyis, ha Idegen tollakkal átadom a képességét, a jelzők nem mennek át. Ennek az lesz az eredménye, hogy az Idegen tollakkal az időleges hatások egyáltalán nem használhatók, a késleltetett hatások viszont igen.
(AK83) Kerül jelző a késleltetett hatású vagy időleges hatású lényeimre, ha van egy Betelgeusém, mivel ezeknél az időleges és késleltetett hatásoknál a kijátszás része az, hogy jelző kerül rájuk, nem pedig az eredménye.
(AK96) Mi történik akkor, ha egy alakváltó lappal lemásolok egy olyan lapot, amin késleltetett vagy időleges hatás jelzők vannak (pl. Bűbájmásolás ? A türelem rózsája)? Nos, végignéztem a korábbi teljes Kérdezz-felelek dokumentációt, és bármennyire meglepő, nem találtam erről a témáról semmit. Az általánosan elfogadott szabály eddig az volt, hogy a másoló lap a jelzőket nem másolja, így ilyenkor a lap nem is kapta meg őket. Ez az egyiknél előnyös, a másiknál hátrányos volt. Azonban az utóbbi idők szabálypontosításai alapján másoló lapok létrehozzák a sikeres kijátszáskor bekövetkező hatásokat (pl. Kisebb zan ? Helvir, Fairlight sárkánya stb.). Ennek fényében a késleltetett és időleges hatás jelzőit is megkapják, hiszen azok a lap sikeres kijátszásának eredményeképpen kerülnek rá a lapra. Ez ugye pont megfordítja a dolgokat, és késleltetett hatás másolva nem lehet trükközni, viszont időleges hatású lapoknál működik a másolt lap is. Szerintem ez mindenképpen jobb, és logikusabb eredményhez vezet.
A Xenó inkubációnál a kijátszás után is a kijátszójának a lapja marad, hiába kerül át az ellenfél térfelére. Tehát a kijátszójának a következő előkészítő fázisában esik le róla a késleltetett hatás jelző. Az inkubáció hatása egyszeri hatás, ami akkor jön létre, mikor lekerül róla a késleltetett hatás jelző. Ha ekkor a lényen életjelző van, az inkubáció hatásától megvédi (és a lény nem cserél gazdát), de az inkubáció második hatása ettől függetlenül ilyenkor is létrejön (és a bűbáj a lényen marad).
Ha egy időleges (vagy késleltetett) hatással bíró lapot dermesztenek, akkor nem tehetem meg, hogy először azt mondom, a dermesztés miatt nem kerül le róla jelző, majd ezután veszem le róla a dermesztés jelzőt Erre a Kódex külön kitér: 127.0.2. Ha a permanens képességei bármely okból nem működnek, akkor az előkészítő fázisban ezeket a jelzőket nem kell (nem lehet) levenni róluk, azaz a számuk nem csökken. Ha a permanens képességei ismét működésbe lépnek, a jelzők száma az előkészítő fázisban ismét csökkenni fog. Tehát ha az előkészítő fázis során lekerül a lapról a dermesztés jelző, és a lap képességei ismét működésbe lépnek, akkor, mivel az előkészítő fázis még tart, a jelzők száma csökkenni fog.
Ha kinn van egy Sziránusz bűbáj, és kijátszok egy időleges vagy késleltetett hatású lapot, akkor a jelzőket a lapra ugyanúgy rá kell tenni, de amíg kint van a Sziránusz bűbáj, a számuk nem csökken.
Szabály: Késleltetett hatás, X: hatás Azt jelenti, hogy a lap sikeres kijátszása után tegyél rá X darab \\\"késleltetés\\\" jelzőt, majd minden előkészítő fázisodban vegyél le egyet. A \\\"hatás\\\" csak akkor működik, ill. akkor használhatod, ha a lapon nincs késleltetés jelző. A késleltetett hatás jelző-csökkentése csak akkor működik, ha a lap egyébként is kifejti hatását, tehát nem kell jelzőt leszedni passzív lapok esetében (kivéve a lényeket), ill. pl. Bűbáj-semlegesített bűbájnál. A jelzők száma más lapokkal szabadon növelhető ill. csökkenthető.

Létrehozás: 2003. október 10. 23:45:05
Utolsó frissítés: 2023. január 25. 02:29:23


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.