Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A kyorgok tudása
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A kyorgok soha nem elégedtek meg a hatalmas agykapacitásuk kínálta tanulási sebességgel: ők még többet, még gyorsabban, még hatékonyabban akartak tanulni. Ennek elérésében a birtokukban lévő különlegesebbnél különlegesebb varázslatok segítettek.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Vándor ismét a medvére támad. Pallosát meglendítve széles ívben, belülről kifelé irányuló csapást indít annak melkasa felé. Ám ez csak előszele igazi céljának. Kardját ügyesen megpördíti kezében, egy alulról felfelé irányuló mozdulattal. S miközben belép ellenfele elé, fegyverét annak szívének szegezi. Ami lendületét, és előző mozdulatait tekintve valószínűleg felnyársalja a teremtményt.

//Ha Wolio nem jelentkezik, engedélyt kérek a karakter e körbeni irányítására!//
 
Vándor mindkét támadása talált, ezen kívül a medvét még megperzselnie is sikerült lobogó ruházatával, amely mostanra kialudni látszik. Noha farkas előbb nem támadta meg, de a pallos biztosította távolsággal és egy hosszú lépéssel elérte a második lényt.
Wolio, bár képzett harcos, de nem volt képes végrehajtani a forgószél támadást. Hogy ilyennel próbálkozhasson sikerrel, még sokat kell gyakorolnia. Minden esetre a második farkast még eltalálta.
A kegyelemdöfés feladata a trollra maradt. Fegyvere pontosan talált és átdöfte a lény torkát. Annak alakja megremegett, s kámforrá vált, mintha ott sem lett volna.
Az első ogre ismét Woliora vágott kettőt, társa a barbárt igyekezett laposra verni.

-Új kör-

Az elementál a visszatérő Hagront támadja eredeti parancsát követve, a megmaradt farkas Wolionak ugrik. Támadása felettéb érdekes, mintha egy ideig nem lenne a szellemlénynek súlya. Fogaival mélyen a lány vállába mar, majd lendületből tovább bukfencezik vele. Wolio most a földön van és a mellkasán biztosan álló, vicsorgó ordassal néz farkasszemet.


//Wolio -100/45-
Mullen -40/25- mana: 100/20 - Hőguta - Eszméletlen
Vándor -120/34 – Hőguta
Hagron -60/29- mana: 50/10
1. Ogre sámán(vs Vándor) -80/19 -átalakult forma
3. Ogre sámán(vs Wolio) -60/57- Szélpajzs: 20/18
Elementál(vs Hagron) -60/21-
1. Lidércfarkas(vs Wolio) -40/30-//
 
//Pont a legizgis résznél de sajnálatal közlöm most egy hétig nem leszek...Karim ahogy tud harcol és védekezik...ha életpontja úgy 30 alá esik megprobál meginni egy gyógy italt...//
 
Hagron látva a Wolio szorult helyzetét a segítségére siet. Ujabb rohammal a második farkas mellett terem és nekiveti magát. Lándzsájával ezúttal az állat nyakát célozza meg, hátha sikerült átfúrnia a torkát.
 
Lány látja hogy körbe veszik ezért nagy ledületet vesz és meg probál egy "forgószél" támadást, ami azt jelenti hogy teljesen megfordul a tengelye körül, kardja meg követi és amilyen elenfél közbe akad azt megvágja...majd a gyorsítóval felszerelt opgre ellen probál védekezni...
 
A barbár a maga javára akarja fordítani égő ruházatát, ezért az őt támadó farkas felé fordul. Kardjával annak törzsére vág, majd vállal arrébb taszítja azt. Ezután a medvére támad, és ellenfele nyakára csap pallosával. Közben igyekszik a lény bundáját lángra lobbantani, esetleg megégetni azt.
 
A barbárnak csak első csapása sikerül, ám a sérült sámán még időben kitér, mert időben észreveszi mire készül ellenfele. A troll azonban a semmiből tűnik elő, készületlenül éri támadása. Élettelen teste mázsás zsákként hanyatlik a földre a szúrás nyomán. Wolio csapása ismét sikeres. A harmadik ogre, aki előbb rád támadt meg sem próbál ellépni. Ám ekkor valami fura erőtérben megakad az ütés, és jelentősen letompul! Védőmágia!
Az ogrék jönnek. Az átalakult úgy dönt, hogy a barbár rossz helyen van, így két mancsával egyszerre lecsapva félhátulról méterekre repíti a falnak. Miután végzett morogva Wolio felé fordult. A másik sámán újabb kétszer sújt le a lányra.

-Új kör-

A troll elvonulásával az elementál és a farkas új áldozat után néz. Az előbbi a földön lévő Vándor felé indul, míg utóbbi -csatlakozva társához- Wolionak ront. Támadásaik sikeresek, emellett a barbár ruhája belobban.


//Wolio -100/58-
Mullen -40/28- mana: 100/20 - Hőguta - Eszméletlen
Vándor -120/46 – Hőguta
Hagron -60/34- mana: 50/10
1. Ogre sámán(vs Wolio) -80/39 -átalakult forma
3. Ogre sámán(vs Wolio) -60/57- Szélpajzs: 20/18, Gyorsítás: 1 kör
Elementál(vs Hagron) -60/21-
1. Lidércfarkas(vs Wolio) -40/30-
2. Lidércfarkas(vs Hagron) -40/25- //
 
A troll egyre jobban gyengül az elementál támadásai nyomán, és végre úgy véli itt az ideje, hogy kissé távolabb kerüljön tőle. Megragadja lándzsáját és célba veszi a hátrább álló, már komoly sebeket elszenvedett ogrét. Öles léptekkel átszeli a kettejük között lévő távolságot és fegyverét beledöfi a sámán mellkasába.
 
//Rap majd olvass Pm-et. //
 
Látva eleset bajtársukat, dühösen rátámadó varázshasznállóra ront és beviszpörgö csapást, ami lehető a rá támadó farkas pofájába is bele mar. majd egyensulyát megtartva probál védekező állást felvenni a sámánnal szembe.
 
A barbár, csak annyit lát, hogy a mágus eszméletlenül hever a földön. Azt nem tudhatja, hogy meghalt, vagy csak ájultan hever. Így most már bosszúszomlyasan támad ellenfeleire. Az átalakult sámánra támad. Egyenese a karok ölelésébe fut, ám hirtelen legugol és bal lábát ellenfele oldala mellé helyezi. Így pördülve meg kardját feje fölé emelve vág a medve melkasába. Majd ahogy kikerül annak közeléből, a háta mögött lévő második samánra ront. Pallosát meglendítve annak törzsére csap. Folytatva a lendületet.
 
Vándor csapásai alatt a medve meginog, ám nem veszti el egyensúlyát. Minden esetre komoly sebeket kapott.
Wolio időben reagál a farkas kitérésére, így fölülről indított csapása végigsebezte annak. Kardja eddig is lángolt, s most is az izzó fém mar a farkas irhájába.
Hagron lándzsája mélyen ellenfele oldalába vágódik. A farkas nyüszítve hátrapenderedik, ebben a körben csak a sebeit fogja nyalogatni.
Mindeközben egy puffanást hallotok magatok mögött. Hátra tekintve láthatjátok Gród ernyedt testét, amint a kövön fekszik. Szervezete nem bírta, a Hőguta elhatalmasodott rajta. Most lázálmokban vergődve várja a csata végét. Nincs közvetlen életveszélyben, de egy hozzáértő ellátása kell, hogy magához térjen.
A medve állatias morgással visszatámad, a barbár vértje nem képes felfogni az öles csapásokat. A hátrébb húzódott második sámán egy üvegcsét vesz elő és legurítja tartalmát, hogy visszanyerje varázserejét. A harmadik támadásba lendül, botját forgatva kezdi csépelni Woliot.

-Új kör-

A farkas kezd, ismét harap, majd rafináltan visszaugrik az őt pofán súlytani készülő kardmarkolat elől. A tűzelementál továbbra is Hagront támadja.


//Wolio -100/71-
Mullen -40/30- mana: 100/20 - Hőguta - Eszméletlen
Vándor -120/62 – Hőguta
Hagron -60/34- mana: 50/10
1. Ogre sámán(vs Vándor, Wolio) -80/46 -átalakult forma
2. Ogre sámán -60/14-
3. Ogre sámán(vs Wolio) -60/60- Szélpajzs: 20/20, Gyorsítás: 2 kör
Elementál(vs Hagron) -60/21-
1. Lidércfarkas(vs Wolio) -40/30-
2. Lidércfarkas(vs Hagron) -40/25- //
 
//baffameg,bocs,siettem és hibáztam -.-
Nem krok,hanem raptor,csak mert mindkettő lord...
bocccs.
Nem szabad sietnem úgy látszik -.-//
 
//Izé,Krok visszaküldhetnéd azt a pm-et amit még régen írtam,elfelejtettem,mi hogyan is van ;)
thx //
 
Gródot elönti a kétségbeesés,látván helyzetük rosszabbra fordulását.
Ezt harag váltja fel,majd a vékony mágusból hatalmas ordítás robban ki.
Szeme parázslik,dühe szinte szétfeszíti a testét.
Lihegve szedi a levegőt,újabb ordítás hagyja el száját.
Teste ívben hátragörbül,majd növekedni kezd.Ruhái szép lassan lefeslenek róla,felfedve izmos, és szőrössé váló testét.Kezén körmei karmokká nőnek,arcából egy félig farkaspofa néz a többiekre.
Nagy ugrásokkal megindul,hatalmas karmos mancsaival belerobban a medvébe,és szaggatni kezdi...
A kalandozócsapat megnyugodhat,látszólag nem az ogrék állították át magukhoz a mágust.
 
Hagron helyzete egyre szorultabbá válik, most már két ellenféllel kell szembe néznie. Megpróbál úgy oldalazni, hogy ismét az aura hatósugarán belülre kerüljön, majd támadásba lendül. Ezúttal ismét a testi erejéhez folyamodik, kezébe veszi a lándzsáját, és teljes erejéből az imént rátámadó farkas oldalába vágja.
 
A barbár nem hisz a szemének, amikor az Ogre sámán átalakul. S ráadásul még meg is sebzi, mint medve! De így talán még esélye is van ellene, mivel medvével már küzdött. Persze nem ekkorával! Megkockáztatva a védelemből való kilépést, a medvének támad! A hatalmas karmok alá gurul, és pallosával széles ívben a lény lábaira céloz. Majd folytatva a mozdulatot, kissé megemelkedve a medve törzsére csap másik fegyverével. Közben a felszabadult pallost a feje fölé emeli, védekezésképpen.
 
A lány halkan fel kiált a fájdalomtól, majd düh lobban benne és szemeit támadójára veti, mintha csak ugy simán nézésével ölni tudna. Közben egy fölűről indított támadással lecsap az álatra(lehetőleg közben aktíválja a kard lángolás képeségét). Érzi ahogy meleg vére folyik végig bőrén, szeme sarkából látja a többieket, de most csak az ellenfelére figyel.
 
Vándor ez alkalommal csak a pallosával talál, fő fegyvere elől nem volt nehéz kitérni. A hőguta áldatlan hatásai miatt nem volt erő benne.
Wolio két sikeres támadást is bevisz ám érzi, hogy újra lelassul. Innentől ismét csak egyszer támad körönként.
A troll varázslata igen látványosra sikerült. Az elementál hörögve, sípolva darabokra szakadt és csak nehézkesen állt össze újra egy teljes lángnyelvvé. Mivel hátralépett nem sebzi a tűz, ám kikerült ő is a védőmágia alól.
A második sámán komoly sebeket szenvedett el, így hátra lépett, helyet adva első társának. Mágiába kezdett, melyhez felhasználta a nyakában lógó karmokkal ékes csontláncot. Az első ogre ordítani kezdett erre és földre rogyott. Borzalmas átalakulása végére Vándor és Wolio egy kifejlett medvével nézett farkasszemet. A lesérült másodikhoz most nem tudnak hozzáférni. De nincs is sok idejük ezen gondolkodni, ugyanis a maci éppen azon igyekszik, hogy kipaszírozza a fejükből az agyvelőt. Ha ezt nem is, de két csúnya karmolást sikerült okoznia a barbáron. A harmadik sámán apró üvegcsét vesz elő tarsolyából és felhajtja tartalmát. Lényegi hatást nem vesztek észre.

-Új kör-

A két farkas kezd. Az egyikük Wolionak ugrik. Fogai úgy harapnak át a nő vértjén, mintha az ott sem volna. Kritikus ütés! A csúnya harapásnyom erősen vérzik.
A második farkas Hagronra veti magát. Neki esélye sincs elkerülni a támadóját, az pedig csak hosszas rázogatás után ereszti el karját.
A tűzelementál újra lesúlyt a trollra, akin lassan nem marad éghető ruha.


//Wolio -100/90-
Mullen -40/32- mana: 100/20 - Hőguta - Varázslók menedéke
Vándor -120/75 – Hőguta
Hagron -60/40- mana: 50/10
1. Ogre sámán -80/70 -átalakult forma
2. Ogre sámán -60/14-
3. Ogre sámán -60/60- Szélpajzs: 20/20, Gyorsítás: 3 kör
Elementál -60/21-
1. Lidércfarkas -40/38-
2. Lidércfarkas -40/38- //
 
Gród a kevés manája miatt inkább meghúzódik,védekezik és koncentrál,hogy fenntartsa a varázslatát.Nem örül az egyre sokasodó ellenfeleknek.
-Wolio,kívül kerültél az aurán!-kiált oda a nőnek.
 
//Elnézést, amiért nem jelentkeztem, de valami vírus ledöntött a lábamról és egy ideig se élő se holt nem voltam//

A troll egy lépést hátrál, hogy ne legyen annyira közel a veszélyes elementálhoz, majd újabb varázslatba kezd. Néhány érthetetlen szót ejt ki, majd jezével az elementál felé mutat. Csak annyit látni, hogy az ujjai körül szinte megdermed a levegő, azután ez a dermedtség lassan elindul a tűzelementál felé. A furcsa jelenség azonban nem áll meg amikor eléri a lény lángoló "bőrét", hanem továbbhalad a közepe felé, majd ott hirtelen 'felrobban", mintha egy vízzel töltött lufit pukkasztottak volna ki a belsejében.
 
//ok//

Lány akit eddig támadot,azt támadja újra. mivel nem kell egyéb mozgást csinálnia, ezért megprobál kivitelezni egy belső szurást, és abból jövő belső vágást és azt vissza írányitva egy külső szurást. Szinte már csak az érzékei írányitják, az ösztönök súgják fülébe cselekedeteit.
 
//Hárman vannak egy vonalban. A harmadik (akivel nem harcol senki jelenleg) idézte meg a két farkast. //
 
A barbár magasabb erők hatására a pallosa felé nyúl, és azt bal kezébe veszi. Majd a második Ogréra támad.
Pallosát maga elött tartva, kezével körkörös mozgást végez. Másik fegyverét a magasba emeli, és azzal a sámán karját célozza meg. Majd a pallos pörgetését is abbahagyja, és egy fél fordulattal ellenfele melkasa felé csap.
 
//bocsi de nem tudtam követni hogy meik ogre hol van, azért felvilágosítanál légyszi hogy előte a nem evilági lények megidézője áll vagy a másik?//
 
Wolio átpördül sikeres támadásai után az ogrék túloldalára. Ennek következtében a tűzaura nem fejti ki rá hatását, de már nem tartózkodik a Varázslók menedékén belül. Második csapása különösen nagy sebet üt ellenfelének oldalán, kritikus csapás! Vándor csele készületlenül éri a sámánt és komoly sebet ejt rajta. A barbár ismét észreveszi azt a zavaró dolgot, hogy csapásai nyomán fegyvere fel és felszikrázik. Itt valami nagyon nincs rendjén. A közönséges penge nem csinál ilyesmiket. Minden esetre kezdi üresnek érezni balját. Eszébe jut, hogy pallosát még a démonok elleni csatában tette el, mert használhatatlannak bizonyult. Ám az evilági lények ellen más lehet a helyzet...
Mullen továbbra sem cselekszik, csak koncentrál a Menedékre.
A különleges bottal felfegyverzett ogre egy rettenetes ordítással belesuhint a levegőbe fegyverével. Szélvihar és zöld füst kíséretében két szörnyű kinézetű farkas jelenik meg. Nagyobbak, mint egy átlagos erdei teremtmény és szőrükre vetülő neonzöld fénytől úgy tűnik, mintha belülről derengenének nem evilági fénnyel. A másik két sámán is leszíjaz a hátáról egy-egy méretes husángot, ám egyenlőre nem akarják használni. Az első bőr erszényébe nyúl és égetett agyag tégelyt húz elő. Töredezett körmével lepattintja a lezáró pecsétet és felhajtja tartalmát. Sebei látványosan összezárulnak, ez minden bizonnyal egy gyógyital volt!
A második, a vállára akasztott csont-tokból egy tekercset húz elő. Felolvasása alatt a levegő felkavarodik a teremben, végül összesűrűsödve örvénylő auraként jelenik meg a harmadik, eddig sértetlen társa körül, aki imént idézte a farkasokat.

-Új kör-

A tűzelementál ismét a trollt támadja, annak ruhája vígan ég tovább. Ha nem mond le szórakozásáról, akkor nincs sok értelme eloltani a ruhát sem, hisz újra és újra begyújtanák. Ám a tűzelementálnak van egy gyengepontja, amit mágikus medalionjával jól ki tudna használni. A lángoló aurát Wolion kívül mindenki elszenvedi.


//Tibi kimarad.
Wolio -100/98- Gyorsítás 1 körig
Mullen -40/35- mana: 100/25 - Hőguta - Varázslók menedéke
Vándor -120/93 – Hőguta
Hagron -60/50- mana: 50/20
1. Ogre sámán -60/50
2. Ogre sámán -60/34
3. Ogre sámán -ép- Szélpajzs: 20/20//
 
Lány megpróbál távolodni a tűzlénytől, nem nagyon foglalkoztatja hisz látott ennél csúnyábbat is, azt gondolja, előbb megpróbálja legyőzni azokat, akik ellen több esélye van és utána, ha kell, foglalkozik a tűz pofával. Első támadása a másodszorra támadott Ogre ellen van. Egy jó kivitelezet belső vágás (ami jobbról balra halad az ogre nyakának magasságába) és onnan kezét visszaindítja egy külső szúrásra (ami az ogre bal oldalának puha részét célozza).
 
Vándor csak pislog, ahogy az elementál kilép a tűzből! Benne nem sok kárt tudna tenni, ezért a már eddig is támadott ellenfele felé fordul. Remélve , hogy ha az idézőket elpusztítja, akkor az idézett lénynek is befellegzik. Ismét széles ívben lendíti meg fegyverét, ám amikor az épp belemarna ellenfele testébe,csuklóin fordít egyet. Ezáltal adva felfelé ívelő irányt a fegyvernek. Amivel reméli sikerült meglepnie az ismerős támadásra felkészült Ogrét.
 
Wolio mindkét csapása pontosan talál, noha a vakmerő pördüléssel csak kis híja volt, hogy belegázoljon a lángokba. Vándor ütése elől nem tud kimozdulni az ogre, és a fájdalomtól immár megtörik a koncentrációja. A troll jobb oldalt állt, úgyhogy hozzá legközelebb a harmadik orge van. Ruganyos léptei meszes fehér port vernek fel, ám a lándzsa célt téveszt, ahogyan ellenfele időben oldalvást lép. Gród most kivár, tudja hogy kevés a manája és nem tudja hogy pótolni sem. A Varázslók menedékét azonban fenn kell tartania. Most figyel és csak ha kell akkor avatkozik közbe. És ha tud védekezik is, nem szabad elfelejteni, hogy ütéstávolságra van ellenfeleitől.
A kizökkentett mágus égtelen bömbölést hallat és haragját pimasz ellenfelére fordítja! Varázslatot énekel recsegő hangján, ám az aranyszín lángokkal "elég" Vándor körül. A védmező ez alkalommal jó szolgálatot tett. A másik két ogre kénytelen maga befejezni a rituálét. Egy pillanatig kétséges sikerük, ám ekkor a máglyába piros lángnyelvek is vegyülnek majd ignan síkjának szülöttje az égő fa recsegésének hangjával bizarr lábaira áll. Egy tűzelementál! Megidézőinek egyike egy méretes husángot old le a hátáról, a másikuk pedig egy különleges botot, melynek szárára rúnák vannak vésve és a tetejére borostyán van szíjazva.

-Új kör-

Mivel az új ellenfél csatlakozott a csatához, ő kezdi a kört. Azonnal áttör a csapat túloldalára és a troll sámánra veti magát. Csapása begyújtja annak ruháját. Egy körös cselekedet eloltani, ám valószínűleg egy-két kör alatt magától is kialszik. A többi kalandozó is megszenvedi a lény közelségét. Természetfelettien forró lángokból álló testének közelsége mindenkit megperzsel. Ha a helyén maradt volna az ogrék is kaptak volna belőle.


//Wolio -100/98- Gyorsítás 2 körig
Mullen -40/37- mana: 100/25 - Hőguta - Varázslók menedéke
Vándor -120/96 – Hőguta
Hagron -60/58- mana: 50/25
1. Ogre sámán -60/24
2. Ogre sámán -60/51 //
 
A barbár, megpróbálja felérni észel mit is mondtak a mágiatudok. Az egészből anyit szürt le, hogy közel kell maradniuk egymáshoz. Ezért a már Wolio álltal is támadott sámán felé mozdul, és egy széles csapást indít annak törzse felé. Úgy irányozva azt, hogy az ellenfél egyik oldalra se tudjon kimozdulni. Csakis hátrálni tudjon.

//Az elkövetkezendő napokban nem minden nap tudok netközelben lenni, mivel szolgáltatót váltok. Ezért kérlek Lordom, ha kimaradnék egy körből az elöttem lévővel ugyanazon támadási formát hajtanám végre. Elnézést az előző körbeni kimaradásomért!! //
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.