Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | ...
Nézet:
Végre van fórom. Na szóval szerintem megoldható lenne ha egyszer ebből a csapatból, utána meg a másik csapatból jönne a következő, aztán meg megint a kezdő csapat másik tagja, és utána meg megint a másik csapat másik tagja. És Mindenkinek kéne egy kezdő kör amikor nem támadhat, és csak 1 kreditet kaphatnak. Utána meg mindenki kettőt, azután meg hármat, utána négyet, és utána meg már mindíg ötöt. Ez akkor lenne jó, ha nincs közös kantin, hangár, felszín, mert mindenkinek van ideje kirakni a védőket és senkit sem bombáznak le az elején. Ha közösek a dolgok akkor jó szerintem a régi is. A játékosok mindenféleképpen külön lépjenek, és azonos hangár ... stb mellett csak a másik társ engedélyével lehessen pakolgatni a másik dolgait (pl legénység, védés). A közös hangárral az a baj, hogy ha a védés közös akkor a támadásnak is annak kell lennie mer különben lehetetlen lenne áttörni a védelmet egy embernek, és akkor már megint ott tartunk hogy a csapat két tagja egyszerre cselekszik és a másik tag meg passzolhat mert nincs aktív ürhajója. Szóval én a külön kantin, hangár felszín dolgot támogatom.
 
Hali

Ha a párok felváltva jönnek, akkor hamar aki védekezik, és a hajói elfordulnak, ahhoz a másik ellenfél simán begyalogol bombázni, és vice versa --> nagyon hamar kétszemélyes lehet a játék, ahogy a pár egyik fele kiesik. Vagy csak én látom így?

A többi végülis OK.
Mindenki írjon!
 
Szerintem a közös kör, helyett lehetne az hogy a párokból felváltva jönnek. Pl: AB pár vs CD nél a sorrened A C B D A...

Kölcsön lehetne kérni az űrhajót, legénységet támadni, meg védekezni.

Szerintem ha a pár egyik tagjai meghal, az már nem él. Ha már elfogyott a kolónia akkor kész.
 
Hali

Jó lenne, ha minél többen jönnének páros versenyre, persue a párokat előre tisztázni kell (gyakorlás külön jó).

Mindamellett, írjatok, ti hogyan, milyen szabályokkal képzelitek! Én már írtam egy verziót, de senki nem kommentálta. Pedig mihamarabb le kell tisztázni, hogy ki lehessen írni a versenyt.

Írjatok kommenteket és ötleteket! Aktívan!

Attilio
 
Még nem válaszolt mindenki, de szerintem ők is benne vannak, mint a többiek. De azt szerintem nem lehet előre eldönteni hogy ki jön, ki nem és hogy ki kivel lesz. Lealábbis nem mindenkinél. Fortian is csak a végén tudta meg hogy nem jön.
 
A páros verseny érdekes ötlet, bár sok dolog lehet gyengéje:
Ne a helyszínen dőljön el a párok résztvevői (lehet páratlanul lennénk) , előre a fórumban már keljen lezsírozni ki kivel lesz.
Na meg csak páros számú páros estén van értelme. Tehát 8 és 12 fő esetén jó.
Ha egy páros erőnyerő akkor az szerintem nem annyira jó, de 10 fő esetén még belefér.
Leírok pár opcionális szabályt, amik megfontolandoak:

Fegyverzetet lehet rakni barát űrhajóra. Ha rakétát teszek a szövimre és az ő körében jó lenne használni akkor az én kreditemből vonódik le.

Közös hangár ne legyen, viszont lehetne kölcsön kérni a szövi hajóit harcba. Tudod sok hátul ütője van, de lennének érdekes űrcsaták.

(Esetleg a legénységeket is szabadon használhatnák)

Ha valaki kiesik a másik még mehet 2 egy ellenbe. Ilyenkor mondjuk a kifizetett fegyver ne essen le, csak a fizetetlen.

Árpivall beszélgettem a párosról és azt mondta próbálták már, de KGK nem támogatja ezt a formát, mert a védés is sérültbe fordítja a hajót. Intergalaktikus versenyt nem is lehet a szabállyal rendezni, de egy kis érdekes 6 űrhajó 8 űrhajó ellen űrcsatákat levezényelnék.

Szóval nekem tetszik és Zsuzsóval mennénk is.
 
Sziasztok

Gondolkodtam egy picit a páros versenyről, hogyan lehetne megcsinálni.
Mivel a játék ki van hegyezve az 1-1 elleni összecsapásokra, ezért sztem nehézkes az, hogy négy kör alatt "érünk körbe". Sok buktatót vet fel, és nem annyira tudják támogatni egymást a párok. Az nehezen járható, és sok vitát vetne fel sztem, hogy ha a társ támad, akkor "bár nem az én köröm van de besegítek".

Ezért sztem érdemesebb lenne úgy csinálni, hogy:

- A párban levők egyszerre jönnek, egy "közös" körük van, de a kreditek és a lapok külön vannak. Pl. az első körben az A jelű páros jön, a páros mindkét tagja kap 1-1 kreditet. Külön van hangárjuk és a felszínük is, és természetesen a paklijuk is külön van.
- Ezután a saját kreditjeikből a saját hangárjukba/felszínükre játszhatnak ki lapokat (mint az 1-1 elleni játékban).
- Az egyik páros köre alatt egyszerre van mindkettejüknek kezdő és fő fázisa. A fő fázis alatt ugyanúgy játszhatnak ki lapokat, mint azt 1-1 elleni játékban is tennék, illetve a védekező páros is minden cselekvés után játszhat ki megszakításokat.
- Az olyan lapok, amelyek pl. "minden űrhajód..." szöveget viselik (azaz egyszemélyes játékban minden lapodra vagy laptípusodra hatnak), csak a páros azon tagjára hatnak, aki kijátssza a lapot.
- Lapokat a párok egymástól független sorrendben játszhatnak ki, de természetesen megbeszélhetik a követendő stratégiát, de ezt csak nyíltan tehetik, utalásokkal, jelzésekkel nem. Azt is megbeszélhetik, ki milyen lapokat játsszon ki a kezéből, de ekkor a lapokat néven kell nevezni. Egymás kézben tartott lapjait a párok nem nézhetik meg, ha egymás lapjaira rá akarnak kérdezni, azt is csak nyíltan tehetik meg (tehát nincs "közös kéz").
- A támadás viszont közös: a párok megbeszélhetik, ki mivel száll be a támadásba, és mi a célpont. Célpont lehet az ellenfél párosának bármely legénysége, bázisa, illetve az egyikük kolóniája. Egyszerre tehát nem lehet több célpontot kijelölni, viszont lehet egy körben akárhányszor támadni, mint ahogy 1-1 elleni játékban is.
- A védekezés szintén közös: a védekező felek megbeszélhetik, ki mit ad be a védekezésbe, milyen hajókkal segít be stb.
- A kifizetés fázisban előbb a támadó fél két tagja fizet ki mindent amit szeretne (egyszerre), majd a védekező fél két tagja teszi ugyanezt, szintén egyszerre. Mindenki csak a saját lapjait fizetheti ki, tehát a párok tagjai a saját kreditjükből gazdálkodnak, nincs olyan hogy "nekem nincs kreditem, de a társam kifizeti az én fegyvereimet is".
- A csata a szokásos módon zajlik, a hajók a sebességük szerint következnek sorban.
- A játék addig tart, amíg az egyik páros mindkét tagjának elfogyott a kolóniája.

- Opcionális szabályok:
- Mivel az egyik játékos kiesése után a talpon maradt egy embernek nem lenne sok esélye, ezért ha a páros egyik tagjának elfogyott a kolóniája, nem esik ki azonnal, hanem a pusztulata aljáról húzhat lapokat. A játék addig tart, amíg az egyik pár mindkét tagjának elfogynak a lapjai.
- Elkerülendő a hasonló paklikat, minden fajt csak a páros egyik tagja használhat. Tehát ha pl. a páros egyik tagja használ inszektoid-ot, akkor a másik már nem teheti be ezt a fajt. Persze a páros másik tagjának nem kötelező használni a karnoplantuszt, ha nem akarja.

- Tiltott lap: ha a többség megszavazza, akkor Solovan Ali és Fagykupola.

Persze, ez csak az én verzióm, nem kell vele egyetérteni.
Véleményeket várok, minél többet!

Attilio
 
A 90 lap nagyon sok, lehetetlen belőle jól keresni. Én olyat gondoltam, hogy mondjuk közös hangár, s így bármelyik kolóniát támadják, mindig tud védeni valaki (ha van persze hajójuk). A hangár mérete vagy maradhatna eredeti 12, vagy felvihetnénk 20-ra, s akkor egyedülálló látvány lehetne, ha 5 rombolós flottákat hoznának össze. ;)
 
Ha hülyeség amit írok akkor szóljatok! De mi lenne ha a párok egymással szemben ülnének és egy közös 90 lapos kolóniájuk lenne?
 
Attól függ, hogy milyen sorrendben jönnek a tagok. Ha felváltva jön a csapatokból 1-1 ember akkor nem lehet ilyenprobléma, mert akkor a másik az közben megkűzdhet a másikkal, és akkor mégha veszít is akkor nem biztos hogy marad elég ereje a másikak hogy áttörjön. Ha me azt támadja, amelyik az előbb megkűzdött a haverral akkor meg ugyanott vannak. Egyébkén hamarosan küldöm a többiek válaszát erre a kérdésre hogy akarják-e a párost, vagy sem.
 
Szóval a helyes sorrend

1. Barna Árpád
2. Mészáros Attila
3. Wlasitsch Mirkó
4. Balogh Miklós
5. Mároki Róbert
6. Medve Kinga Sára
7. Petróczi Krisztián
8. Mároki Gergely
9. Németh Zsuzsann
10. Évinger Ferenc
11. Zovics Ádám
12. Lőrincz Csaba
 
A verseny eredménye teljesen szárazon.

1. Barna Arpad
2. Meszaros Attila
3. Balogh Miklos
4. Wlasitsch Mirko
5. Medve Kinga Sara
6. Maroki Robert
7. Maroki Gergely
8. Petroczi Krisztian
9. Nemeth Zsuzsanna
10. Evinger Ferenc
11. Zovics Adam
12. Lorincz Csaba


Amúgy a páros verseny jó ötlet. Ezt mihamarabb beszéljük meg, mert akkor kiírnám a versenyt És így addig lehet gyakorolni is a paklikat a pároknak. Akár péntek esténként is, amikor este 22-23-ig vagyunk nyitva.
 
Szerintem is jó lenne a párosverseny - remélem mindenki talál párt magának, aki akar jönni - de nagyon végig kell gondolni a szabályokat.

Szerintem:

- mivel a KGK-ban a harc a védekező hajókat is használtba/sérültbe fordítja, ezért két saját kör között mindenkit csak egy játékos támadhasson (ő persze akárhányszor) - mert a második már szinte biztosan be tudna bombázni.
 
Szerintem is jó verseny volt, köszi mindenkinek, aki eljött.

Az első meccsemet úgy buktam el, hogy Zsuzsának egy idő után kint volt 2 gyorstüzeléses Typhoon Warriora és egy Tüzére, tehát hetet tudott sebezni úgy, hogy nem lehetett visszalőni rá.
Ilyen hajó nekem is kell! Valaki cserél, akár CRX-ért?
 
Nagyon jó volt. Én kifejezetten élveztem, hogy nem lettem utolsó. Az első két csatám után ez felüdülés volt. Első ellenfelem M. Attila. Az elején sikerült ellene ingyen kihoznom egy pax pajzsot. Ekkor úgy tűnt hogy jól állok. Aztán 15 perc múlva már a vesztesek nyugalmával sétálgattam az asztalok között. A második csata megint bukás. Aztán pont a tanítványommal hozott össze a sors. És bár nem állt át a sötét oldalra, de hűvösre küldtem egy szerencsésen kikevert központtal.: 1 Nostromo Star 1 1 Zsákmány 1 Prometheus 1 Halálszárny és 1 Marduk K. .
Ő kezdett. Az első körében nem hozott ki hajót és passzolt. Én kihoztam a Nostromot és bombáztam ezért húztam egy lapot és a maradék 1 kreditért kijátszottam a Hadizsákmányt. Innentől ment az egész mint a karika csapás. (tudja valaki hogy mi az a karika csapás?)
Az utolsó csatában is jó központ miatt nyertem. Ha jól emlékszem 1 Bosszúvágy, 2 halálszárny 1 Marduk K. És 1 Prometheus volt. Minden körben ki tudtam hozni egy hajót. Aztán a 6. körömben rá tudtam rakni az egyik halálszárnyamra egy INS-Del páncélt és innentől megint ment az egész. Szerencsémre, az ellenfelemnek nem jöttek a hajók. Lényegében ezért is lett a végére 6 hajós flottám, és tudtam nyerni. A haveromnak is tetszett anak ellenére hogy ő lett az utolsó. Aki meg csak nézte egy ideig elmondása szerint tetszett, de nem tom hogy legközelebb látjuk-e még. Ha jó időpontban lesz a következő verseny, akkor még egy haver fog jönni. Lényeg hogy nem akar pont a vizsga elött jönni. És nem tom hogy kié lett a CRX, de szeretnék vele cserélni,
 
Hát nemmindennap kap ki az ember egy fél kredittel... Főleg ha az első versenye! Meg a nyomorult ellenfelének is!!
 
Na hazaértünk. Nagyon tetszett a verseny és egy nagyon fasza nap telt el, jó volt találkozni veletek újra, na meg az új arcokat látni és a 12 fős részvétel egy felvirágzó űrkultúrát sejtethet. Gondoltam írok pár érdekességet:

-egyik időből kifutott versenyt fél darad kredittel(=1 fejlesztés) dölt el a nyertes javará

-Odin pajzsos masszázsklubbomnak 4szer volt Zavara az üzemében, így a végén várnom kellet 4 kört hogy Alograhhal belopakodjak arra a mardék 4 lapra (mondjuk nekem is csak 4 lapom maradt)

-3dik körömben Cariliussal+a zavaros messegklubbal 10 et bombáztam üres hangáron át (horpadt az asztal)

-Attila 3 lapos kóloniájával egy Carilius Caesaral duplázta Bosszújának bombát elverte így Zsuzsót

Szóval nagyon szoros meccsek, remegő kezek és meg nyugodott emberek mindenfelé. Jó kis verseny volt. Köszi mindenkinek aki eljött!

Találkozó 1 hónap múlva, addig is zargoktól és Solovan Aliktól nyugodt űrt mindekinek.
 
Halihó

Ha lehet kérni, akkor a cserelapjait hozza el mindenki, ha nem is az összeset, de az értékesebbeket, használhatóakat, ritkákat! Tudom h a versenyre nem kellenek lapok, de sztem egy nagyüzemi cserében mindenki benne lenne, és hasznos is lenne, tudnánk koncepciózus lapokat csinálni (főleg azoknak lenne jó, akiknek kevés saját lapjuk van).

Szóval hajrá!
 
Hát akkor majd legközelebb. Kár mert úgy néz ki, hogy én még hozok 2 tagot.
 
Hát, nagyon úgy tűnik, hogy nem megyek a versenyre. Bejött szombatra egy plussz program is, melyre nem érnék haza időben. Szóval, se pénz, se idő. :S Majd legközelebb.
 
Ha valaki esetleg még nem tudná

Helyszín: Ezüstsólyom Fantasy - XIII. ker. Visegrádi u. 20.
Időpont: 2007. május 5. nevezés: 10:30, kezdés: 11:00
Formátum: Frissen bontott Draft. 3 pakli KGK alapcsomagból
Nevezés: 2100 Ft
Díjazás: Az indulók létszámával megegyező paklik és UR lap.
Megjegyzés:
Érdeklődni: kgk@ezustsolyom.hu

A játékosok egymás mellé ülnek. Kapnak 3 alapcsomagot. Mindenki kibontja a
sajátját, kiválaszt egy lapot, a többit visszarakja a csomagba. Majd
mindenki óramutató járásával megegyező irányba odaadja a maradék lapokat a
következő játékosnak. Ez így megy míg el nem fogynak a lapok. Utána
kibontják a következő kiegészitőt, és ellenkező irányba adják körbe.
A versenypaklit az így válogatott lapokból kell összerakni.
- Minden ellenfeled ellen egy játszmát játszol.
- A versenyek svájci rendszerben zajlanak, vagyis minden körben hozzád hasonló eredménnyel rendelkező ellenféllel kerülsz össze. Nincs kiesés, tehát mindenki végigjátssza az egész versenyt.
- Tiltott lapok: Jelenleg nincs tiltott lap.
 
Tényleg szorítunk, jó lenne ha jönnél!
 
Ok. Majd figyelem a fórumot. Szorítok.
 
Hál isten megemelték a vonatjegy árát is. Eddig továbbra is úgy tűnik, hogy max. az odaútra lenne elég anyagi keret, szóval lehet mégiscsak kihagyom a mostani versenyt. :S Ha mégiscsak lenne elég keret, akkor majd szólok.
 
Te intézd el az út árát (ide és vissza), ha lehetséges és a többit én hozom. Ok?
 
Fel tudnék menni, csak a verseny árával és a lejövetel költségével van gond.
 
Szar lenne, ha nem jönnél, Feri! Própálj, próbálj!

A De Marco-t frissen bontotton néha használom, amúgy nem nagyon (drafton még jó lehet...). Eddig nem is gondoltam, hogy ez kivédi a lopakodó hajókat... tök jó.

A drafton van fajkorlát, pont ez benne az érdekes :-)
de nincs darabszámkorlát - a 15 Vasagyar... témája.
 
Igen, de nekem Halasról fel is kell utaznom, meg le is kellene jönnöm. Ez is 1500-1500 FT. :S
 
Hmmm, világvége lenne, mi? Pedig ez egy álompárosítás lenne 3:P
 
Erre találtam ki azt, hogy én hozok plusz pénzt, aztán kisegítem akit kell. A legközelebbi versenyre meg majd behozza. Ha ez az alternatíva nem tetszik akkor meg olyat is játszhatunk, hogy ellenértéknek ad 1-2 paklit a pénz függvényében. Úgyis kevés a kártyám. Csak előre szólj hogy tudjam mennyit vigyek. Nehogy kevés legyen.Úgyis vettem volna még paklit, így legalább te is jól jársz.
 
  ... | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.