Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | ...
Nézet:
Sajnos lehet, hogy a mostani versenyre se tudok menni. Köv. hónap 16.-án lesz a TF\ŐV tali is, s arra is menni kellene. :S
 
Az jó lesz!
 
Hali

Most már tényleg kíváncsian várom, mit írsz ki - sztem az itt felsorolt millió ötletből ollózz össze valamit :-)
 
Más:

Júliustól elképzelhető, hogy a verseny időpontja megváltozik, a hónap 3. szombatjára.
 
Én a kölcsönadom a hajómat úgy gondoltam, hogy utána visszakapom, még a befejező fázis vége előtt.
Tehát ha a társam kettönk flottájával támad, akkor csak a flotta fele fordul, másik nem így meggondolandó a kölcsönkérés.
Na meg ha a védő nem kér kölcsön és nem veszi fel harcot, akkor a következő körben ahoz be tudnak ütni akinek nem fordultak a hajói, hisz az csak a társától tud kölcösn kérni hajót.
Így meggondolandó, mikor kérek kölcsön, mert valamikor nagyon megéri, meg rá is lehet fázni!
Ne legyen limit, a hajók és legénységeknél.

Ha a kolónia közös, akkor viszont nincs értelme, hogy két köröm közt csak ez egyik ellen támadhat.
Ez a közös kolóniát annyira nem támogatom. Nem lehet azt megcsinálni, hogy rászállok az egyik kemény dióra, mert a vége felé 2 db 2 lapos kolóniát.
De felőlem mehet a közös kolónia.

Kommunikáció nélkül nem sok értelme van a párosnak. Szerintem nem mutathatják meg a központot, de a kifizetetleneket megnézhetik. Na meg simán beleszólhatnak, a társa körébe.
Szerintem a titkos beszéd is megengedett. Ha valaki megtanulja a morset, a KG miatt és netán egyszer életét menti az egy plusz pont a KGnak. Na de mi van ha Timbuktuból elhivom a haverjaimat a párosra. Szerintem nem fognak megtanulni ilyen gyorsan magyarul.
Na de poén nélkül, lehet titkos jelzéseket használni meg zuluul kommunikálni (a pszit is lehet használni, csak az a ciki ha az egyi ellen is tudja).
Szóval szabadon lehet kommuniklni, de súgdolodzi ne.

Sok sikert a Morse ABC-hez.
 
Most már teljes mértékben tanácstalan vagyok

Akkor próbáljuk meg formába önteni:
- A párok egyszerre vannak. A 2x5 creditet hiába kapják, mert nem tudnak egymással közösen költeni. Tehát a saját kezemből tudok csak lapot kijátszani. Arra pedig csak 5 creditem van. (Nem hiszem, hogy többet fognak tudni cselekedni az első körben, mint a sima hagyományos versenyeken.)
A közös körben nem mindíg az lesz a lényeg, hogy támadjak.
- A hangárok külön legyenek. Semmilyen lapot nem játszhatok ki a párom lapjaira vagy hangárjába, csak ha az a lap aktívan jön játékba, illetve aktívan kell kirakni. Tehát a credit költségét én állom és nem a párom.
Az így kijátszott lapokat, a szabály értelmezése szerint a megfelelő fázisban a szövetségesek (azaz párok) lapjai között át lehet adni. Ezért is kell az, hogy a párok egyszerre legyenek. (Elkerülendő az olyanokat, mint pl.: kijátszok egy Legénységet és épp aktív, ellenfél épp bombázni akarja, de én felrakom egy hajóra és a leszerelési fázis végén a Legénység aktív marad. Aztán következőnek áttolom páromnak a hajójára és már nyomul is vele.
- A párok egymással ellenséges fajokra építhetik a paklijukat.
- A kolónia bombázása közös. Az elszenvedett veszteség szétosztható a párok kolóniája között.
- A pároknak különálló kolóniája van. (de gondolom ez eddig is egyértlemű volt)
- Minden más esetben a szabálykönyvben leírtak a mérvadóak.

De tudjátok mit? Ti többet játszottatok, mint én Valami érdemlegesben egyezzetek már ki.
Úgyhogy hajrá!!
Csütrötökön felrakom a verseny adatait, addig kérek minden hasznos infót.
 
Szerintem ne tegyétek át, mert én most nem leszek, és legközelebb meg nem szeretnék párosversenyt játszani. Ja, és a Time maxi gáz.
 
Azért ne lehessen akármennyit átküldeni, mert:
"Akkor ugyanis megérné az, hogy valaki az összes hajóját átküldené a társának, így a társ erősebb lenne mindenkinél, ezért nem érné meg ellene védekezni, tehát minden körben valószínűleg az összes hajójával bombázni tudna." Ha az ellenfél nem csinálja ugyanezt, akkor náluk az egyik társ támadja azt, akinek nincs hajója, a másiknak azt kéne támadni, akinél az összes hajó ott van - de mivel ez nem érné meg, ő nem támadna. Ergo itt a hajók fele tudna csak bombázni. Ezért ők is ugyanazt csinálnák ==> mindig az összes hajós támadná a nulla hajós ellenfelet mindkét csapatnál, és pillanatok alatt véget érne a parti, akár egyetlen űrcsata nélkül.

Az teljesen jó lenne úgy is, hogy akinek elfogy a paklija, az kaphat még kreditet, lényeg az, hogy a pusztulata aljáról nem húzhat.

Mit lehessen egymással megbeszélni szerintetek?
 
Hali

Miután 2-án lesz a következő verseny, és még nincsenek letisztázva a szabályok, mi lenne ha nem a következő, hanem az azutáni verseny lenne páros verseny? A mostani pedig lehetne hagyományos vagy "minden-lapból-egy" típusú (ilyen még úgysem volt).

Attilio
 
Hali

Pár hozzászólás:

" valakinek elfogy a paklija, a társának viszont még van lapja. Ekkor szerintem akinek elfogy, az tovább játszhat a központjával és a kijátszott lapjaival, de kreditet már nem kap a kezdő fázisaiban. " --> ekkor a kezében levő lapok jó eséllyel nem kijátszhatóak. Sztem nem baj ha kap kreditet, úgysincs sok lapja amit kijátszhatna belőle.

Illetve, hajóknál és legénységeknél ne legyen átküldési limit, küldhessek bármikor bármennyit.

Attilio
 
Szóval szerintem ezek legyenek a szabályok:

- nincs közös kör.
- megszakításokon kívül mindenki csak a saját körében játszhat ki lapokat.
- saját fő fázisomban küldhetek hajókat vagy legénységeket a társamnak, de csak olyat, ami aktív. A küldött lap aktívan átkerül a társ hangárjába/kantinjába. Csak annyi hajót küldhetek át, hogy átküldés után sem lehet a társamnak több foglalt hely a hangárjában, mint nekem. Legénységet is csak annyit küldhetek, hogy küldés után ne legyen több neki, mint nekem. Kifizetetlen fegyverzet nem lehet átküldött hajón, ha nem akarom kifizetni, akkor a pusztulatomba kell tenni a hajóról.
- a szövetségesem hajójára nem játszhatok ki fegyverzetet, de az a hajó, amit átküld nekem, az enyémnek minősül, tehát tehetek rá fegyvert.
- a kolónia közös (elosztható) bombázása tök jó ötlet, legyen úgy.
- még elosztható bombázásnál is elképzelhető, hogy valakinek elfogy a paklija, a társának viszont még van lapja. Ekkor szerintem akinek elfogy, az tovább játszhat a központjával és a kijátszott lapjaival, de kreditet már
nem kap a kezdő fázisaiban.
- minden paklira a megszokott 4-szín korlát érvényes.
- tiltott lap: fagykupola

szerintem...
 
Tovább gondolkoztam a szabályokon, és rájöttem, hogy amiket írtam, úgy mégsem lennének jók. Akkor ugyanis megérné az, hogy valaki az összes hajóját atküldené a társának, így a társ erősebb lenne mindenkinél, ezért nem érné meg ellene védekezni, tehát minden körben valószínűletg az összes hajójával bombázni tudne.
Másrészt nagyon igaz, hogy az ellenfél hajójára kijátszott fegyverzetekkel gond van: ezt a társ vagy nem nézheti meg, - akkor viszont hogy fizeti ki, vagy megnézi, akkor viszont olyan információt kaphat ezzel a társától (pl. lehet letenni fegyverzetnek mondjuk bázis lapot, és ez egy előre megbeszélt jelentéssel bír), amit az ellenfelek nem kapnak meg - ez pedig tilos.
Tehát ezt el kell kerülni.

Más: szerintem közös kör nélkül is nagyon jól együtt lehet működni, nekem legalábbis van pár jó ötletem. Éppen akkor, ha közös kör, közös flotta lenne, akkor lenne olyan a játék, mintha 1v1 lenne, csak 10 kreditekkel (szerintem).
A következő körben pedig szvsz nem kiegyenlítődne az előző kör 10 kreditjének előnye, hanem átbillenne a másik pár felé. Így gyakorlatilag mindig mindenkinek érdemes lenne támadni, védekezni pedig csak akkor, amikor már védekezés nélkül kikapna. Így csak 1 vagy két nagy csata lenne...

Amúgy nagyon el kéne dönteni, hogy mit beszélhetnek meg a párok, és mit nem...
 
De kölcsön kérheti támadni az űrhajókat,legénységeket és te is kölcsönkérhetsz hajót legénységgel védeni. Így eléggé nem kis csaták lesznek és nem 1v1. A plusz tíz kredit eléggé előny.

Szerintem AB és CD játékos esetén: A C B D A... jáétkos sorrend lenne.
 
Hát szerintem ez az utolsó ötlet lesz jó, h közös kör, meg elosztható bombázás, meg közös védekezés, viszont szerintem ki kéne találni 1 másik formátumot is, mert ha nem tud eljönni a pár 1ik tagja, vagy 1 párnak előnyerőnek kell lennie, az úgy rossz... Kéne 1 olyan is ami 1edüli...
Amúgy párt keresek a versenyre én is...
 
Hali

Ha nincs közös kör, és így csak az egyik ellenfél támadhat engem a két köröm között, akkor kvázi 1-1 ellen játszunk, és ez nem az ami a páros verseny lényege lenne - szerintem ezért lenne jó a közös kör.
Az, hogy így az egyik páros kap 5-5 kreditet, az kiegyenlítődik a következő körben, védekezés pedig mindig lesz, mert muszály --> így alakulnak ki a jó kis tömeges űrcsaták.

Az elosztható bombázás sztem is jó ötlet.
 
A szövetséges hajóra kijátszott fegyverzet társunk általi kifizetése kicsit bajos lesz. Ha nem lehet megbeszélni hogy milyen lapjaid vannak, mit fogsz kijátszani,akkor azt sem tudhatja, hogy mit raksz a hajójára, addig amíg rá nem került. Onnantól kezdve meg már nincs visszaút. Lehet hogy a társad mást képzelt el rárakni, de így kénytelen lesz azt kifizetni, hony ne vesszen el csak úgy.
 
- ja, és (mivel nincs közös kör), szükséges az is, hogy két köröm között a két ellenfél közül csak az egyik támadhasson engem.

Attila, neked kell majd eldönteni, hogy mik legyenek a szabályok, szerintem egyetértés nem lesz...
 
Ha a párok egyszerre jönnek, az azt is jelenti, hogy a hajóik együtt támadnak? Ekkor az ellenfélnek nyilván együtt kell védekezni.
Viszont: ekkor a pár kap egyszerre 2×5 kreditet. Ebből tutira erősebbek lesznek, mint az ellen, és nem éri meg védekezni ellenük. Ergó: mindenki mindíg támad, soha senki sem védekezik.

Ha egy legénységet a társam kantinjába játszok ki, akkor az az én hajómra már nem ülhet?

Szerintem:
- nincs közös kör.
- megszakításokon kívül mindenki csak a saját körében játszhat ki lapokat.
- a szövetségesem hajójára is játszhatok ki fegyverzetet, de azt mindíg annak kell kifizetni, akinek a hajóján van.
- saját fő fázisomban küldhetek hajókat vagy legénységeket (akár kifizetetlent is) a társamnak, de csak olyat, ami aktív. A küldött lap aktívan átkerül a társ hangárjába/kantinjába.
- a kolónia közös (elosztható) bombázása tök jó ötlet, legyen úgy.

- minden paklira a megszokott 4-szín korlát érvényes.
 
A paklikba a szokásos 4 faj karláttal lehetnek. A párok paklijainak faja ellentétes legyen. Ugy érdekes, na meg kól kiegszítik egymást.
A saját lapomat én fizessen.
Ja és ha egy lap rám fejt ki hatást ("Minden űrhajód",...) akkor egyértelmú hogy a társamra is.

A többi szabály ok.
 
Legjobb lenne, ha a párok paklija csak 1-1 fajon alapulna. Természetesen nem ellentétesen, az egy másik verseny ;) Jópofák lennének az űrcápa-cerebrita, triciplita-zarg, karno-xeno stb. szövetségek.
 
Hali

Sztem ez így jó, ahogy írtad. Viszont, ha a szövetséges hajójára teszek fegyvert, akkor az továbbra is az én lapom, tehát szerintem nem a társamnak, hanem nekem kellene fizetnem.
És szerintem nem csak szövetséges fajokkal lehessen játszani. A legpoénabb szerintem az lenne, hogy amivel a társ játszik, azzal én nem játszhatok (durva lenne 6 Solovan Ali 6 Üzemzavarral sztem)

Attilio
 
Nos végigolvasva a hsz-eket, az én ötletem

- A párok egyszerre vannak. Így nincs gond a védekezésbe fordított vagy sérült hajókkal.
- A hangárok külön legyenek, de felszerelést, személyzetet vagy fegyvert kijátszhatok a párom cuccaira. De a felhasználáskori cseditet már ő fizeti.
- Ebből adódóan, a párok csak egymással szövetséges fajokra építhetik a paklijukat.
- A kolónia bombázása közös. Tehát a veszteségen max. osztozhatnak a párok. De az össz. bombázást kell szétosztani. Így ha az ellen össz. 6-ot bombáz, akkor nekik összesen ennyit kell a 2 kolóniából eldobni. De azt megválaszthatják, ki mennyit. Teszem azt az egyik 0-át, a másik mind a 6-ot vagy 4:2 arányban, stb..
- Mivel a párok egyszerre vannak, így minden úgy történne a fázisok szempontjából, mintha egy személy lenne. De ha a pár egyik játékosa cselekszik és az egy kombó a párjával, a cselekvési sorban akkor is lehetősége van az ellenfél valamelyik játékosának reagálnia. Pl.: ha nagyon ködös lennék
AB pár köre van CD párral szemben
A kijátszik egy lapot, amire 'cool' kombója van B-nek, de D tud rá reagálni és ezt meg is teheti még B lapkijátszása elött.

Szerintem ez így jobban megoldható. De ha nem, írjátok a véleményeket.

Meg azok is írjanak, akik már tudják, hogy jönnek és párjuk is van. Azok meg pláne, akik jönni akarnak, de még nincs párjuk. Már csak a pakliépítés miatt is Meg így esetleg egymás hiányzó lapjait is ki tudják egészíteni.
 
Még nem tudom, hogy tudok-e menni biztosra. Sajnos. Párom sincs biztosra, de ezt még megbeszélem itthon.
 
Nos amit én javaslok:
-Közös hangár (így nem kell kéregetni, hisz magától is védhet a párom engemet)
-Közös kör (páronként)
-Ha a kolóniát támadják, akkor a pár mind2 tagjának kell dobnia lapot belőle (amennyit bombáztak, vagy szabad elosztásban, azaz átvállalhatok valamennyit a párom "dobásából")
-A pár mind2 tagjának különböző fajú paklival kell lenni (akár úgy is, hogy mind2 1-1 fajjal van: ember- xeno, űrcápa-karnoplantusz stb.)
-Nekem megfelel a párom hajójára rakható fegyverzet is.
 
SZÓLJATOK HOZZÁ TI IS!

Szerintem lehessen hajót is kölcsön kérni, mind támadni, mind védekezni, de várom h szerintetek mi legyen!

A párok már most ITT fórumon fixálodjanak le.!!!!!!!!!!
(Paklit egymásra kell építeni, legalábbis szerintem)

Zsuzsó meg én fix.
 
A Főnix Légióban még azt sem tudni, hogy ki megy a versenyre. Tehát ezek a párok csak a végén dőlnek el.
 
Halihó

Tényleg le kellene fixálni, milyen szabályok legyenek.
Az akkor OK hogy a párok felváltva jönnek, és a kölcsönkérhető legénység, illetve a szövetséges hajójára tehető fegyver is OK. Meg kellene állípodni a végleges verzióban...

Egyébként, van valaki akinek nincs párja, és keresne...? Mármint rajtam kívül...

Attilio
 
A szabályokban megléne álapodnunk, mert vészesen közeleg a verseny kiírásának dátuma.
Az hogy a párokból felváltva jönnek a játékos, az nem rontja el a játékot.
Mondjuk én a kölcsönkérhető legénységet és űrhajót mindenképp javaslom (nem azonos a közös hangárral).

A fegyverzet szövi űrhajóra tevésében szerintem egyetértünk.
 
Sajnos én, és Csaba nem fogunk tudni menni a versenyre. Pont egybeesik a GDF sportnappal és erre már régebb óta készülök, és jobban vártam. Bocsi. De a következőre már tuti hogy megyek.
 
Ha felváltva jövünk akkor teszem azt az 1. csapat 1. embere támadja a 2. csapat 1. emberét. Legyalulják egymás hajójit. Utána jön a 2. csapat 1. embere, akinek most nincs semmije, teszi a dolgát és átengedi a kört az 1. csapat 2. emberének. Ha úgy dönt, hogy betámad a résen a 2. csapat 1. emberéhez, akkor az ő köre után ugyanezt meg tudja csinálni a 2. csapat 2. embere az 1. csapat 1. emberével, tehát fifti-fifti. Ha meg lerohanja a 2. csapat 2. emberét, akkor meg megint fifti-fifti, és senkinek semmije, csak ha jó lapok jöttek, jól taktikázott, jól állította össze a pakliját, szóval amiért eredetileg is le tud győzni egy jobb játékos egy gyengébbet. Így szerintem megvan az egyensúly.
 
  ... | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.