Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Én és G. Attila benne vagyunk, de akkor max 1400 Ft legyen a nevezési díj és az előző két paklit is vegyük bele a draftba, különben erre nem tudunk majd menni. 2800 Ft az nagyon sok zsé. Ez így jó lenne nektek?
 
Ha az jó lenne nektek akkor a teszt nálam lenne jövő hétvégén délelött. A lakás úgyis üres lenne. Vagy a másik (szerintem jobb) megoldás az lenne ha kiülnénk egy kis kocsmába ahol van kerthelység. Ilyet is ismerek. Mikor lenne jó nektek. Ha valakinek van egyéb ötlete azt is írja meg.
 
Ja és még valami: a következő verseny legyen frissen bontott. Más csak azért is, mert Attila (a Hun) már két paklival lóg az elmúlt két versenyeken megjelent embereknek - legalább így biztosan vesz paklikat... ugye jól gondolom Attila?
 
Én is hozzászólnék...

- Ma a KGK-ban 320 lap van, aminek negyede, azaz 80 lap bázis. Egyetértek bmike-val, hogy a teszelésen ki kellett volna derüljön, hogy ennyi használhatatlan lap van.
- Az is igaz, hogy eddig nem így játszottuk. A megszokások ellen nehéz tenni, de nem lehetetlen - főleg mert a szabálykönyvben tényleg nincs olyan kitétel, hogy a bázis kifizetésekor a fejlesztések elvesznek. Pár lapnak pedig kimondottan csak így van értelme.
- Az egyensúly szerintem nem borulna fel, hanem talán éppen most van felborulva - inszektoiddal nagyon ritkán játszunk, mert sok benne a bázis.
- Ha a bázisokkal az új szabály szerint játszunk, akkor meg azért sem borul fel az egyensúly, mert minden faj büszkélkedhet pár használható bázissal.
- a csapdáknak (a spéci csapda dekken kívül) csak így van létjogosultsága.

Ami tutibiztos, hogy tesztelni kellene a játékot ilyen körülmények között. Ha lesz teszt, szívesen elmennék, és tesztelnék veletek. De akkor jó lenne ha bmike és Árpi (a két profi) is jönne.

Mikor, hol lehetne tesztelni? Jövő hétvége?
 
Aha, szerintem is tesztelhetünk, a bázis nélküli pakliknak így is lesz esélye bőven.

Árpi olvassa, kiváncsi vagyok hogy mikor szól majd újra hozzá
 
A Kraptun célkövető és a Mandra P4 - szerintem - a tüzelési fázisban hatnak, de ott megelőzik az összes űrhajót.

A bázisokról a fejlesztést csak a saját körben, a fő fázisban lehet levenni. Ez egy olyan cselekvés, ami fel van sorolva a fő fázisban végrehajtható cselekvések között (32.o.). Ugyanis nem olyan dolgokat szabad ilyenkor csinálni, ami nincs tiltva (mindenre úgysem lehetne kitérni), hanem csak olyanokat, amik meg vannak engedve!
 
Ki kell próbálni, hogy milyen fílingje lesz így a játéknak. Talán még jobb is lesz. Sokmindennek mondtak már, de bölcsésznek még soha.
 
Ha levesszük a fejlesztéseket a kifizetett báziokról, akkor a levett fejlesztések felével több lesz a kreditünk.
Az nem logikus, hogy megsemmisül a bázis ha levesszük a fejlesztéseket róla, erről szó sincs a szabálykönyvben vagy bárhol máshol. A Feketepiacnál azért semmisül meg a lap, mert a fejlesztésekért 1 kreditet kapunk vissza és nem felet.
Ezzel nem kiegyensúlyozatlanná tenné a játékot, épp ellenkezőleg: kiegyensúlyozottabb lenne, mert eddig esélytelen fajok (főképp a bogarak) is esélyt kapnának.

Ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni, hogy miért működnek így a bázisok: amíg az építkezés tart, fel kell vonulni a helyszínre darukkal, gépekkel stb. Ezeket az épület elkészülte után el lehet vinni - tehát visszakapunk valamit a költségekből.

Ez kicsit döcögős magyarázat, de nagyon is érthető, hogy a játékban miért így csinálták: azért, hogy ha kifizetek egy bázist, akkor nagyon jól járjak. Annyira, hogy az ellenfélnek érdemes legyen még kifizetetlenül lebombáznia. Ha pedig ezt teszi, akkor megéri csapdákat is használni...
 
Most jut eszembe valaki szóljon Árpinak hogy húzzon néhány lapot hogy megnyugodjon mielött elolvassa amiket itt írtunk.
 
Én is ettől tartok, de csábítanak a bázisok használhatósága is. Van egy ötetem. Teszteljük. Még a verseny elött jöjjünk össze valahol néhányan, és nézzük meg hogy mire képes egy bázispakli a hibridek és a hagyományos pakli egymással szemben különböző változatok szerint.
 
Ja, és néhány kérdés:

1. A Kraptun célkövetőt azt mikor sütöd el? Mikor kifizetted azonnal (kifizetési fázisban), amikor elkezdődik a tüzelési fázis, vagy azikor sorra kerül a hajó amin rajta van? Ugyanez érdekelne a Mandra P4-nél hogy van?

3. A fejlesztéseket a bázisokról csak a saját vagy az ellenfél körében is le lehet venni a bázisokról? A szabálykönyv nem írja hogy nem lehet és azt sem hogy csak a fő fázisban lehet. (Mint ahogy azt sem írja hogy a hajómnak nem akkora a sebzése, ahány centis a répám.)

A többit majd ha eszembe jut.
 
Nézd, én is az eddig megszokott szabályt fogadom el.

De ha még el is fogadnánk a javaslatodat, mi szerint lehessen levenni kifizetett bázisról fejlesztést, mi a garancia, hogy a játék megmaradna a régi fillinggel. Mert az jó hogy újab 50 lapot lehet használni, de így nem fog e megbomlani az egyensúly?

Nekem tetszik az ötlet, hogy 50 lappal gazdagítsuk a játékot, de ez nem lesz-e kihatással a játék többi részére?

Ezt kell megfontolni és nem holmi bölcsészkedéssel és szabályok kifacsarásával indokokat kelteni.
A KÉRDÉS: Legyen-e 50 új lap a KGK-ban?
Nem borítya-e fel a rendet?
 
Arról még nem igen nyilatkoztál, hogy mi van ha levesszük a fejlesztéseket a kifizetett báziokról. Az elmondottak alapján az is logikus hogy akkor megsemmisül a bázis, mert a Feketepiacnál is megsemmisül ha levesszük róla a fejlesztéseket. Ebben még benne is lennék de hogy levedd a fejlesztéseket és működőképes is maradjon az túlzás. Gondolj bele, ha elvonod a pézt a Máv-tól akkor nem indul vonat.
 
Én is voltam versenyeken a Lángban, de sajnos soha nem játszottam bázispakli ellen minthogy szinte senki nem használt bázisokat már akkor sem. És azt is el tudom képzelni, hogy mindenki magátólértetődően úgy játszott mint mi eddig, mert az tűnik logikusnak. Ennek ellenére a játék úgy van kiegyensúlyozva, ha vissza lehet kapni a fejlesztések felét.

Nem értem mi baj a Feketepiaccal (éppen ez a lap a legegyértelműbb bizonyíték), ha valaki leveszi egy bázisról a fejlesztéseket, akkor azok nem lesznek rajta, tehát nem lehet másfélszerezni a kreditet.

Szóval a "bizonyítékok":
1. A Feketepiac szövege: "visszakapod egy aktív és KIFIZETETT lap kreditköltségét, ÉS a rajta lévő fejlesztéseket". Tehát a kifizetett bázison vannak fejlesztések.
2. A szabálykönyvben sehol sem szerepel, hogy kifizetéskor lekerülnek a fejlesztések a bázisokról. Az sem szerepel, hogy fejlesztést visszavenni csak kifizetetlen bázisról lehet.
3. Ha véletlenül hagyták volna ki a kifizetetlen szót a szabálykönyvből ("spóroltak a tintával"), akkor miért szerepel az Átcsoportosítás lapon a következő: "célpont KIFIZETETLEN bázisodról átteheted a fejlesztéseket..."? Ha fejlesztés csak kifizetetlen lapon lehetne, akkor ezt fölösleges lenne még ki is hangsúlyozni. Mivel kiírták, ez azt jelenti, hogy lehet fejlesztés a kifizetetteken is.
4. A bázisok - elenyésző kivételtől eltekintve - használhatatlanul gyengék. Legalábbis eddig azok voltak. Pedig nyilván tesztelték a játékot, és feltűnt volna, hogy alig van használható bázis, a csapdák pedig egy az egyben használhatatlanok (talán csak a csapda pakliban nem).
5. Van egy drága fegyver(4Cr), ami megsemmisíti az összes kifizetett bázist, ha egyet megsemmisít a hajó amin van. Ilyet lapot csak akkor érdemes csinálni, ha játszanak az emberek bázisokkal, tehát a bázisok nem ótvar gyengék.
 
Röviden tömören : KIFIZETETT bázison NINCS fejlesztés!


A régi hivatalos versenyek alapján. (láng művház)
 
Én is elolvastam a szabálykönyvet és valóban lehetségesnek tartom hogy így van, nem is akarom ezt megcáfolni, csupán jó lenne eldönteni hogy legközelebb hogy nyomjuk. Na meg nemártana az ilyeneket még a verseny elött legalább 1 nappal tisztázni hogy én is tudjak az érvényben lévő szabályokról (és úgy alakítsam a paklimat is). A másik, le lehet venni a fejlesztéseket a bázisokról úgy hogy azok játékban maradnak a levétel után is? Ha igen akkor sok probléma lehet a Fekete piaccal. A bázisát kifejleszti leveszi róla a fejlesztéseket és utána még használja rajta a Fekete piacot is és 1,5x annyi kreditet kap mint amennyit ráköltött. A gyártelepekkel ez brutális.
 
Nemrég még én is azt gondoltam, amit írsz, és eddig tény, hogy úgy játszottunk. De már meg vagyok győződve róla, hogy vannak fejlesztések a kifizetett bázisokon, és le lehet venni őket róla. Erre fogok is írni 5 bizonyítékot, amik közül kettő teljesen perdöntő.

És ez szerintem örömteli, mert így nyertünk vagy 50 használható lapot! (erős bázisok, és ezért használhatóak a csapdák)
 
De még ha nincs ott a "kifizetetlen" szócska a szabályban akkor se lehet. A fejlesztés a bázis árába kerül és nem holmi hitel amit visszakapunk ha ügyesen fejlesztgetjük és kifizetjük.
Szóval ez nem lehetséges mód szerintem. Eddig egyébként mindenki normálisan játszott bázissal, szóval egy szabálykönyvi kifordítása és fejjel lefelé olvasása az egész.

Maradhat hogy a bázisról leesik a fejl. ha kifizetve lett.
 
Most így el nem olvasva a szabálykönyvet (amit sajnos nem hordok a zsebemben) úgy emléxem "levehetsz 2 fejlesztést egy kifizetetlen bázisodról és kapsz 1 c-t".
A szabálykönyv tényleg nem említi hogy a fejlesztések eltünnének a bázisról kifizetéskor, de a 2 fejl levevés CSAK kifizetetlenre érvényes.
Ergo kifizetett bázisról nem lehet levenni a rajta lévő vagy nem lévő fejlesztést!
 
Ja, azt én is. Mármint a végeredményt.
 
Én meg a versenyer edményét és résztvevőit szeretném tudni, illetve az augusztusi résztvevőket is.

Köszönöm!
 
Az elmúlt versenyen történteket meg kéne vitatni hogy legközelebb elkerülhessük az ehhez hasonló "félreértéseket". Azok kedvéért akik nem voltak jelen az említett versenyen leírom hogy mi is történt onnantól ahonnan én ismerem a történetet (Neveket nem használok). Az ellenfelem bázispaklival indult ellenem és egy darabig szokványosan folyt a mérkőzés egészen addig amíg ki nem fejlesztette néhány bázisát, kifizette, és a fejlesztéseket amik a bázisokon voltak elkezte leszedni, és visszarakni a kreditkészletébe (2 fejlesztés 1 kredit) és a bázisai meg ott virultak kifizetetten. Megkérdeztem hogy ez hogy is van, mire ő kifejtette hogy a szabálykönyvben nincsen szó szerint leírva hogy a fejlesztések eltűnnek a bázisokról vagy nem lehet levenni róluk ha már ki vannak fizetve, vagy megsemmisülnének ha levesszük róluk a fejlesztéseket, kivéve a kutatás és a csapda lapoknál. Nos ő ennek jegyében játszott ellenem és a versenyen és szedegette vissza a fejlesztéseket a kreditkészletébe. A végeredmény nem meglepő, kikaptam. Mint az már a versenyen is elhengzott az illető a szabályok meglétét vagy meg nem létét jól kihasználta és szabályok szerint játszott. A probléma ezzel az hogy eddig nem ezt az eljárást használtuk, és logikusan gondoltuk hogy amit ő most csinált az nem így működik (mondhatni nem ezt tekintettük a szabályos játéknak). Emellett elgondolását nem eggyeztette senkivel sem, így nem is tudhattunk a szabály másként létéről ami bár szabályos játéknak bizonyult, de semmiképpen nem etikusnak vagy sportszerűnek. Erre azt a példát tudnám felhozni amit Lewis Hamilton mutatott be a Hungaroringen, megszegte a csapatutasítást és sportszerűtlenül viselkedett csapattársával, de nem ütközött a versenyszabályokkal, tehát szabályok szerint cselekedett. Száz szónak is egy a vége, és ez már a múlt. Most azt kéne eldönteni, hogy hogyan tovább. Alkalmazzuk ezt a szabályt vagy maradjunk a réginél. Ha valaki ilyen és ehhez hasonló hiányossággal találkozik a szabálykönyvben akkor mi legyen a teendő? Ki lehessen-e használni, vagy rövid eggyeztetés után a következő versenytől lépjenek-e életbe a szabályok ha a többség úgy dönt?

Mindenkinek várom a véleményét.
 
Aha, lesz paklid, talán még választhatsz is, csak gyere!
 
Lécci írd meg ha nem kapsz választ Miklóstól péntek estig és elviszem a kártyáimat aztán összerakunk egy paklit. Ok?
 
Én talán, ha valaki rak nekem öszze egy paklit...Miklós, számíthatok rád?
 
Sajnos én továbbra sem. :S
 
Köszönöm. Így én is meg a haverom is el tudonk menni a versenyre.
 
Már felraktam az oldalra.
Arra való tekintettel, hogy hónap vége van és sokan nyaralásból jönnek vissza, a Hagyományos formátumot részesítettem előnyben.
 
Na most akkor milyen is lesz a verseny? Állítsak össze egy paklit vagy ne.
 
Én is amondó vagyok hogy most hanyagoljuk a draftot és azt rakjuk át az ez utáni verseny időpontra. Sajna én nem tudnék menni ugyanis nem tudnék összeszedni ennyi pénzt most iskolakezdés elött, és lehet hogy más se. Úgyis hagyományost akartak néhányan és én is erre szavazok.
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.