Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
A pillanat képe
Huddens mester
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A képen a híres kobudera harcművész, Huddens látható, aki először állított elő varázsitalt a lélek belső megtisztításával, és néhány mágikus komponens felhasználásával. Elixírjének cseppjei manapság keresett áruk mindenütt, hiszen a főzet amellett, hogy minden sebedet begyógyítja, állítólag segít a halhatatlanná válásban.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny február 17. - Versenybeszámoló
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06.
HKK további versenystatisztikák
HKK Legendás cél: Császárváros
Nerfek és tiltások 2024. március 1.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
[HKK Piac] Lapokat keresek (28437)
HKK kérdés? (47043)
HKK Legendás cél: Császárváros (23)
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06. (2)
Lapötletek (64925)
Túlélők Földje retró kiadás (7)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - A szirének éneke

A lap felújított változata (ahogy egy késõbbi kiegészítõben megjelent)

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 8 szavazat alapján 7.0)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 7 szavazat alapján 4.7)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 7 szavazat alapján 7.3)
(AK10) Az asztalon van mindkét oldalon egy-egy A szirének éneke. Az ellenfelem ellopja az enyémet egy Bűbájlopással. Ezek után én egy Bűbájmásolással lemásolom az ő Bűbájlopását, majd ellopom a Bűbájlopását, és új célpontot jelölve meg neki, átveszem az ő A szirének éneke lapját. A saját A szirének éneke bűbájom is visszakerül hozzám, mivel leesett róla a Bűbájlopás. Mi történik akkor, ha az ellenfelem Mágiatöréssel leszedi az én Bűbájmásolásomat ? A Bűbájlopás gazdája újra az ellenfeled lesz, így annak a lapnak a gazdája is ő lesz, amelyen a Bűbájlopás van. Tehát az ellenfeled A szirének éneke lapja, rajta az ő saját Bűbájlopásával, visszakerül őhozzá.
(AK10) Mágiaimmúnis lényre lehet használni A szirének énekét, ugyanis ilyenkor nem egy varázslat célpontja a lény, hanem egy már játékban levő varázslat által okozott hatásnak. (Hasonlóan, az Isteni segítséget is lehet mágiaimmúnis lényekre használni.) A szirének éneke nem fejt ki hatást, ha valamilyen más okból kell dobnod (pl. Rothadó mocsarak). Csak A szirének énekén "keresztül" eldobott lap "változik gyenge erejévé". Az egyetlen A szirének énekédet is eldobhatod saját magával. Jelzőt nem dobhatsz el A szirének énekével, legfeljebb Chara-din fattyát (mivel az lapnak számít).
(AK11) A Nap szimbólum nem növeli A szirének énekével okozott sebzést, ha Dornodon lény a célpont, mivel amikor A szirének énekével sebzel, az már csak egy hatás, nem varázslat, a Nap szimbólum pedig csak varázslatokra hat.
(AK16) Kaffogó hebrenccsel megtámadom az Agglomerátort. Ha az ütési fázis előtt eldobok két lapot A szirének énekével, az Agglomerátor meghal az első ütésváltás végén, és a Kaffogó hebrencsem megmarad, mivel ekkor tulajdonképpen több ütési fázis következik egymás után. A két ütési fázis között viszont nem dobhatok az énekkel.
(AK17) A szirének énekénél nem dobhatok lapot a kezemből, ha nem tudok vele sebezni semmilyen lényen.
(AK17) Egy Kőevő támadja a Sírlidércemet. Megtehetem-e, hogy a harci fázis VII. fázisában A szirének énekével a Sírlidércemet beledobom a Kőevőbe, hogy az is meghaljon? A szabálykönyv idevágó fejezete a következőképpen fogalmaz: "VII. fázis: Azonnali varázslatokat és bármikor használható képességeket használhatnak a játékosok. Olyan lények speciális képessége, amelyek 0 vagy annál kevesebb ÉP-be kerültek, nem használhatóak, kivéve a regenerálódást. Ezután a VI. fázisban (ütés fázis) 0 ÉP-re vagy az alá csökkent lények a gyűjtőbe kerülnek. A gyűjtőbe került lényekből a másik játékos megkapja a szörnykomponenseket." Ezek szerint működik a dolog. A szabálykönyv azonban még nem alkalmazza a harci fázisra az új időzítési szabályt, miszerint ha egy lény 0 vagy kevesebb ÉP-re kerül, csak életmentő hatásokat lehet alkalmazni, és ezek után a lény a gyűjtőbe kerül, amennyiben nem sikerült megmenteni. A harci fázis minden fázisára érvényes ez, így az V. és VII. fázis azzal kezdődik, hogy a lénymentő varázslatokat és hatásokat alkalmazzák a játékosok, ezután a 0 vagy kevesebb ÉP-ben levő lények a gyűjtőbe kerülnek. Minden egyéb dologra ez után kerül sor.
(AK17) Ha az ellenfelem beledobta egy lapját egy lényembe A szirének énekével, és én negálom az éneket, akkor a már eldobott lap nem fog gyógyítani, de a Negáció kijátszása után az abban a körben A szirének énekével eldobott lapok már gyógyítani fognak a lényeken. Visszamenőleg nem működik a dolog, tehát a Negáció előtt eldobott lap már sebzett a lényen, azt nem lehet gyógyítássá változtatni, de a Negáció kijátszása után az abban a körben A szirének énekével eldobott lapok gyógyítani fognak a lényeken.
(AK20) A Pozitív létsík esetében el lehet dobni lapokat A szirének énekével, illetve lehet lőni a Villám szimbólummal, mindkét esetben 0 ÉP-t sebezve.
(AK20) Továbbra is problémát jelent az a kérdés, hogy milyen lapok hatnak a helyszínekre. Nos, amikor egy helyszín a pakliban vagy a kézben van, akkor még nem bír a helyszínek sajátságaival, egyszerű lapnak számít. Ezért minden olyan lap, amely kézben és pakliban levő lapokra vonatkozik, kifejti hatását a helyszínekre. El lehet dobni Fairlight trükkjével, Morgan kristályával, A szirének énekével, kézbe lehet venni Pszi-ernyővel stb. Abban a pillanatban, ha kijátsszuk őket, már helyszínek lesznek, tehát csak az olyan lapok hatnak rájuk, amiken külön szerepel az, hogy a helyszínekre is kifejtik hatásukat (pl. Túlélők földje), a lapra ható lapok (pl. Templomi orgona, Kisebb kívánság stb.) nem működnek a helyszínekre. Ez a kijátszás pillanatára is érvényes, tehát nem hat rá az Elzárás, az Azt mondtam, nem stb.
(AK28) Passzív lapok: A passzív lényeknek minden képessége érvényesül, kivéve azokat, amelyikhez passzivizálni kell a lényt, illetve ha a lapon szerepel az, hogy csak aktívan működik a képesség. Az egyéb lapok (bűbájok, tárgyak, épületek stb.) hatása csak akkor érvényesül, ha a lap aktív. Azaz a passzív lap, legyen akár bűbáj, épület, tárgy, szakértelem stb. nem fejti ki állandó hatását, pl. Influenzánál nem kell lényt dobni, ha van rajta Skorpiócsípés, az Agyzavarás nem drágítja a lapkijátszást, a Templomi orgona nem korlátozza a lapkijátszást, nem lehet dobálni A szirének énekével, a Tou Szang táncát nem lehet feláldozni stb.
(AK32) Az alakváltó lapok mindig a lap aktuális állapotát másolják, de természetesen csak a permanens változásokat kell beleszámítani az aktuális állapotba. Azaz ha egy Általános randomizációval átírok egy A szirének énekét, és utána Bűbájmásolom, akkor a másolással az átírt lapot másolom le, de ha a Zan alakulna át egy olyan lénnyé, ami éppen sebesült, akkor természetesen a sebesülést nem másolja le.
(AK43) A szirének énekével eldobott lap nem viszi el a Lelki kötődéssel hozzákötött lapot, mivel a Lelki kötődés áldozásra nem működik, és A szirének éneke áldozásnak minősül.
Kiadás: Chara-din visszatér, Túlélők Földje Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Elenios Típus: bűbáj Szöveg: Bármikor a kezedből vagy az asztalról a gyűjtőbe dobhatod egy lapodat (de jelzőt nem!). Az asztalról csak aktív lapot dobhatsz. Minden így eldobott lappal 1 pontnyi sebzést okozhatsz célpont lénynek. (Két szirének énekének a hatása nem adódik össze. ). Illusztráció: Mojzer Krisztina

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:04:35
Utolsó frissítés: 2024. január 27. 02:27:41


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.