Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az elfekről általában
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Az elfek az erdők kecses léptű, hegyes fülű, karcsú lakói. Jól bánnak a lő- és dobófegyverekkel, kiváló nyomkövetők és nagyon ügyes vadászok: egy elf íjával senki sem mer szembenézni, akár három hetes nyomokat is megtalál, így hát élelemszerzésre lényegesen kevesebb energiát kell pazarolnia." - a Túlélők Földje szabálykönyvéből
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8116)
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Szuper, köszönjük!
 
Frissítettük a kódexben a szabálylapokról szóló részt:

http://kodex.hkk.hu/onl/#43

Beleírtuk, hogy a játékos saját, azonos szabálylapjai összeadódnak. Illetve a szabály azt is tisztázza, hogyha mondjuk nekem 2 Lassan járjam van, neked 1, akkor összességében a 2 fogja a hatását kifejteni.
 
Még Zorallt is
 
Még a Gyevi bírót is.
 
Nagyon jó elemzés.

Apró észrevétel: szerintem a Buckaquwarg pont a Keltetős quwarg deckbe nem fog beférni Legyen bármennyire jó a képessége, nekem a kék isteni a Tresed-Fekélyes-Demizra hármassal most sokkal erősebbnek tűnik Keltetős környezetben.
 
Még a forrásra immunist is...
 
Még a nem életest is
 
Amikor a Vadasz quwarg meta lett egy hetvegere
Latokor rulez
 
Kódexből, Vadász quwarg kapcsán már előjött tavaly.

Az életjelző nem menti meg a lényt, ha az harci képességtől vagy ütéstől származó sebződés miatt kerül 0 vagy kevesebb Ép-re, illetve nem véd a harci képességhez vagy ütéshez kapcsolódó (gyűjtőbe küldő, kézbe visszavetető, lopó, stb.) hatásoktól sem.
 
Az immunis krakoch viszi az életes lényt??
 
Na ez így érthető akkor, várjuk a Kódex kiegészítését.
 
A jelenlegi szabályok szerint 2 azonos szabálylap hatása nem adódik össze, kivéve, ha a lap szövege ezt megengedi. Erre ugye azért volt szükség, mert alapértelmezésben úgysem tudok 2 szabálylappal játszani, azt pedig nem akartuk, hogy ha mindketten ugyanazzal a szabálylappal játszunk, a hatása duplázódjon.

A Homokdűnékkel megjelent olyan lap is, ami szabálylapot hoz játékba, ezért a tervezéskor megegyeztünk, hogy a HD megjelenésekor ezt a szabályt pontosítjuk, több, azonos nevű szabálylapod összeadódhat. A Bűvös erdő lapon külön ki van kötve, hogy max. 3 adódik össze, ezért kellett ezt még erre a lapra is ráírni, mert a Bűvös erdő esetében nem lett volna elég ez a szabályváltoztatás, hiszen a lap szövege a szabályt felülbírálja.

Szóval nincs probléma, minden rendben van, a Duklopsz pontosan azt csinálja, ami az elemzésben van írva, a tervezett Kódex kiegészítést kell csak pótolnunk.
 
Tehát én azt fejtegetem, hogy két vagy több járj/keltető jelen állás szerint nem adódik össze.
 
A különböző szabálylapok összeadódnak. Az egyformákról van szó.
tehát járj mellé lekérhetsz a másik kettőből egyet egyet, sőt, BE-ből többet is. Össze fognak adódni.
 
És ugye itt abban, amit mondtam, a "HA" a nagyon fontos. Csak a Bűvös erdő hatása adódik össze, egyelőre ez a döntés, és a magam részéről nem hiszem, hogy ezen változtatni kellene.
 
Lektoralasnal sokat beszeltunk errol. Volt olyan terv, hogy rairjuk a lapra az osszeadodast. Az is szoba kerult oc h a szabalypontot kiegeszitjuk. Vegul egyik sem lett (egyelore).
Alapvetes h egyetlen lap miatt (hacsak nem feltetlen indokolt) nem alkotunk szabalyt. A szabalyokra akkor van szukseg, ha egy kerdest altalanosan szukseges ertelmezni.
Amikor az UR sziren kijott, es elvben lehetoseg nyilt arra, hogy dragito szabalylapom melle az ellenfelet is ellopjam, mar felmerult ez a kerdes, es ugy dontottunk, h az idezett szabalypont megvaltoztatasara nincs szukseg.
Szerintem most sincs.
Kell egy faq, vagy lapszoveg kiegeszites, ami megsugja, hogy ha egy jatekosnal tobb, azonos nevu, dragito szabalylap is van, azok hatasa (max 3-ig?) osszeadodik. Ez igazabol onnan jon, hogy mindig a lapszoveg a legerosebb kutya, es a buvos erdo igy mukodik. Ha ez a lap ezt tudja a Kiado szandeka szerint, akkor jon majd ra egy faq. Amugy en meg a faq-t se tartom okvetlen szuksegednek. Eleg, ha egy lapszoveg kiegeszitest teszunk a lap ala...
 
Én meg azt látom, hogy ott egy totálisan abszurd megközelítésből lett váltás egy olyanra, ami racionálisan sokkal védhetőbb. Itt szerintem teljesen más a helyzet, mindkét álláspont abszolute védhető, de mivel még csak hasonló lap sem jelent meg eddig, szerintem ez szabályalkotói kérdés.
 
Érdekes módon a ködszellem/sokszín kérdésnél nem volt ilyen nagy törekvés a kódex/szabály változtatás miatt. Ha jól emlékszem ott pont, hogy utólag még bele is lett beszélve, hogy sz@r legyen.
 
Nem, o az 1000 Forintoson szerepel : )
 
De fontos lehet, hogy addig hogy mukodik - skype-on/zoom-on
 
Annyiban én azért várnék ezzel, hogy eddig ez a szabály csak akként volt értelmezhető hogy két különböző játékosnak van ugyanolyan szabálylapja. Az, hogy két ugyanolyan van egy játékosnak, erre még nincs precedens.

Így szerintem ez egy olyan kérdés, ami a Kódex módosítását abszolute indokolttá teheti.
 
Semmi gond a ködszellem már úgyis unatkozott egyedül
 
Hát azért kérdezem én is... mert így azért jóval kevesebb értelme lenne. De a Kódexből ez elég egyértelműnek tűnik, és az Erdőhöz külön oda is van írva, hogy összeadódik, a másik kettőhöz meg nem, szóval...
 
Elvileg nem, legalábbis kódex alapján:

43.7. Az ugyanolyan szabálylapok hatása nem adódik össze.
 
Jól gondolom, hogy ha Járj! mellett a Duklopsszal kérek még egy Járj!-at, akkor azoknak nem adódik össze a hatása, ugye? (Ugyanígy Keltetőre.)
 
Ezt a slank, jó kiállású harcost nézed annak? Új szemüveg Zorall!
 
Az tényleg a miniszterelnök úr az Uterenth agyaghadseregen?
 
Miről maradtam le? Minden második kártyánál ott van, h jó lesz draftra/bontottra. Eddig nem voltunk ilyenekkel elkényeztetve, hány ilyen lesz? (én pl örülnék, ha több lenne)
 
Xeno bab, Szhet es tarsai ellen is mokas
 
Ez a Szomjazó féreg nem 4 ingyen ZSZ-t ad körönként amúgy?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.