Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szellemidézés
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun felébredt világának sámánjai megidézik a Farkas totem egyik szellemét.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Mert ez amúgy bármilyen más formátumon nem történik meg.


Megtörténhet, de ezen a formátumon sokkal rosszabbul érint 1-1 ilyen lap, mert kisebb az esélye, hogy hasonló swing lapot húzol.
 
Van pár lap, ami nagyon durván képes fordítani a játékon. Egyes matchupokban egyszerűen egy Ysdrull, vagy egy csábító papnő létrejötte egyszerűen megnyeri a játékot. S ez nem annyira jó.


Mert ez amúgy bármilyen más formátumon nem történik meg.

Egyébként csatlakozom Domihoz, idén hőmérsékletben és levegőminőségben egész vállalható volt Wekerle, de a szeptembert inkább támogatom. Nem tartom valószínűnek, hogy a Trinitum a jobb lokáción kívül 3 napon keresztül jobb lenne Nemzetire (sima versenyre igen, de nincs hely sehova elvonulni, ott harmadik napot tényleg csak úgy lehetne tartani, hogy a 16 ember van csak jelen).
Bérleti költségben viszont gondolom horror a különbség.

Egyébként az is jó lenne jövőre, ha lenne végre projektor, és nem egy laptopról kéne 45 embernek kibogarásznia, hogy hol és kivel játszik.
 
Szerintem sokkal jobb volt idén a Wekerle. A plusz ventilátorok hatása érződött, a kaja teljesen jó volt (ami nincs a blogoson és ez 3 napnál igenis szempont!), nekem egyedül az exkluzivitás hiányával volt bajom, de ha minden évben ilyen lesz a Wekerle, akkor részemről nyugodtan maradhat.

Abban viszont Juféval, Szabolccsal és gyakorlatilag mindenkivel, aki erre gondolt értek egyet, hogy toljuk el egy hónapot a nemzetit szeptemberre, akkor tényleg ideálisabb lenne az egész minden téren.

Ritka nélküli draft: minimum egy elgondolást megérne, egyébként én ezt már halkan pedzegettem tavaly, de lehet írásban nem csak szóban. Balanszosabb lenne sokkal, én amikor ránéztem a draftomra (krabber folyamőr, manaválság, léleksárkány az egyik 3-as) éreztem, hogy ezen elment a nemzeti, hiába volt elég jó kontrollos a körítés sok leszedéssel és counterrel.
 
Az 1 hónapos eltolásról lesz szavazás, a 2. Nap formátuma természetesen továbbra is vita tárgya lehet.
 
Én nagyon örülnék és támigatnám, ha klassz helyszínen lennébek a versenyej, nekem ugyanúgy nem kerülne semmibe, mint a játékosoknak. De azért azt át tudom érezni, hogy plusz 180000 forint (plusz egyéb nehézségek) a kiadónak (vagy akár Krisznek ennek a harmada) nem "persze, dobjuk rá" kategória.
Bocsi a syntaxert
 
Balázs tényleg nagyot alakított az utolsó napon. Én a másik oldalról szemlélve is úgy látom, hogy nem jó ez így. A nemzeti harmadik napjára bejutóknak kellene jobb körülményt biztosítani. Ha van vigasz draft, akkor olyan hely kellene, ahol 2 különböző helyszín van, s ahol nem zavarjuk a versenyben maradottakat.

Sokszínűség jutalma. Egyre inkább úgy érzem én is, hogy az nem egy jó formátum. Óriási a szerencse szerepe. Van pár lap, ami nagyon durván képes fordítani a játékon. Egyes matchupokban egyszerűen egy Ysdrull, vagy egy csábító papnő létrejötte egyszerűen megnyeri a játékot. S ez nem annyira jó.
 
Ahoy,

Balázsnak jár a főhajtás, hogy a 3. napot az általam valaha látott legnépesebb (vigasz)drafttal együtt, egyedül végigbírózta és a szervezésben is csak a lánya segítette.

A top16 draftja csendben és rendben ment le, hál'istennek Balázs hamar elfogadta, hogy zárt ajtók mögött legyen és a vígaszdraftosok az ajtón kívül nevezzenek.
Külön kiemelném, hogy míg az 1. és a 2. napon kézzel le kellett karmolni a paklilistákat, (a sokszínen egy olyan lapra ahol nem volt a side-nak 30 hely!), addig a draft után hamar megtudtuk győzni Balázst, hogy az ő felügyelete mellett befotózgatva a lapokat mindenki jobban jár. Itt végre elértük a 21. századot, remélem a jövőre nézve ez alap marad. Mármint a fotózott paklilista elfogadása a behos versenyeken is (azt hiszem már csak itt nem az).

Az nem tudom, kinek a sara, hogy a helyszín tőlem, mint elsőként érkezőtől tudta meg, hogy 0845-kor kezdődik az esemény.
Az, hogy a vígaszdraftosok a számozott asztaloknál játszhattak a valamennyire tényleg jobban (+2-3 ventillátor) légkondicionált nagy helyiségben, a nemzeti top 16 pedig, az ahol találsz helyet elvén, maradék vagy mellékes eseményként volt kezelve számomra nevetséges volt.

Az teljesen egyértelmű már évek óta, hogy a helyszín alkalmatlan nagyobb mennyiségű ember fogadására nyáron. Egész egyszerűen hiányzik min. 4 ablak a nagy teremből és/vagy 3 extra klíma. Ezen a büfé színvonalának növekedése és a helyiek rugalmassága sem tud érdemben változtatni.

Azt mellékesen jegyzem meg, hogy a helyszín nagyon kiesik és sokaknak marha messze van. (Az ideális helyszín a 4/6 vonaláról gyalog elérhető, az mindenkinek legfeljebb 1 órányi utazást jelent kb.)

Az új, pl. a blog által talált helyszín sem 100% szerintem, 80 ember oda is túl sok, főleg nyáron. De a wekerlétől tuti jobb.

Ha a wekerlét muszáj megtartani, mert pl. az a legolcsóbb a városban, akkor csatlakozom azokhoz, akik a nemzeti eltolása mellett érvelnek. Egy szeptember végi, vagy még inkább októberi pl. őszi szünet egy hétvégéjére időzített nemzeti megoldás lehet.

A sokszín formátum elvetését én is támogatom, szerintem igazából bármi jobb lenne. Ha nem ragaszkodunk a hagyi + súlyosan korlátozott felálláshoz, akkor megoldás lehetne az, hogy a 2 nap alatt, minden színt -kivéve a színtelent, de a bufát nem- csak 1-szer használhatsz.
Ha muszáj hagyi+ korlátozott, akkor 2. napra egy gyngy, esetleg mező nélküli fajverseny, abc-s verseny, csak 1-féle IK-t használhatsz verseny, ami eszembe jut. Vagy lehetne egy változó környezet ahol mondjuk 12 véletlenszerű szabálylapból sorsolunk minden forduló előtt.

A nemzetihez visszatérve talán el lehetne gondolkodni a ritka nélküli drafton is pl. nem 3 hanem akár 4 kiegből. 2-2 új kieg bontáskor elteszed a ritkáidat majd utána kezdődik a draft a maradék 19 lapból. Így lehetne a végére rendes 50 lapos 4 színű dekket szedni és nincs probléma abból se, ki szűr kétszer kit, vagy hogy a két kieg egyenetlen. Így elkerülhető lenne, hogy 1-1 megoldhatatlan ritka szerencsés bebontása döntsön el meccseket. Én pl. így estem ki a top 8-ból HD Xenomorf kolosszusának hála.

Végül gratulálok minden helyezettnek, különösen a bajnoknak! És még egyszer köszönöm Balázsnak a kitartást és rugalmasságot.

Üdv: Kyb
 
Azért a Dungeonos versenyek és a nemzeti között elég nagy különbség van
Nem hinnem hogy az egyetlen olyan bolt tulajdonosának kene visszaszolni, amelyik meg rendez Hkk versenyeket.

Ha azok a játékosok, akik pénzt költenek erre a játékra szeretnének a nemzetire egy normális helyszínt, akkor lehet meg kene őket hallgatni.
Én jól éreztem magam a “vigaszdrafton” (ez egy elég gaz név). De megértem a Top 16-ot, hogy nem érezték magukat jól.
Azt meg amit beszéltünk, Feccel meg Veled, h elég gaz, h a nemzetin egyedül voltál bíró.
 
 
A D-s versenyek oda helyezésére gondoltál már?
 
+1
 
Szerintem már most el kellene kezdeni a puhatolódzó tárgyalásokat a Nemzeti bajnokság jövő évi helyszínéről.

Első számú jelölt lehetne a Blogos versenyek új helyszíne.
 
Igen, de nem foil ritka jár érte.
 
Ez a lehetőség él foil lapokra is?
 
Amit kihagytam a beszamolobol de most leirom:
az elso 2 napon volt lehetoseg serult/rosszult nyomott EI ritkak becserelesere.
Egyelore igen kevesen eltek ezzel.
Kerlek, terjesszetek, hogy a Beholderes versenyeken tovabbra is lesz erre lehetoseg (a keszlete erejeig, max. 50 db. / fo).
 
Te kihoztad a maxot így egyedül a dologból (más kérdés, hogy jó lenne, ha ilyen nem nagyon fordulna elő máskor), viszont egyetértek HD-val, hogy elég rangon aluli volt ez így. Én tökre azt éreztem, hogy azt az 1 privát órát leszámítva el lettünk zavarva a nagy teremből, aztán oldjuk meg ahogy tudjuk (oké, nyilván összejött miután közösen logisztikáztunk, amiben te is segítettél, de ez így elég rangon aluli).

Jelenleg nincs konkrét javaslatom hogyan lehetne ezt jövőre, de akármelyik 16 játékos jut majd be, megérdemelne egy picit jobb bánásmódot/exkluzivitást (mondjuk kezdésként a nagy terem csak az övék, ott is zárt ajtókkal, irodáért meg megharcolni legalább erre az egy napra) - azért baromira nem egyszerű a 3. napra beverekednie magát az embernek.
 
Nem voltam jelen,de az, hogy nem volt külön bírója a top 16nak hát hogy is mondjam... ha a játék kiadója csak fele olyan komolyan venné a felkészülést a versenyre mint egy átlag player sokkal előrébb tartanánk.
 
14 főnix és 17 egyéb tüzes lap, hogy pontos legyek
 
Jah, kicsit izgultam is, hogy pl. ne menjen a hasam de - remelem, nem csak en lattam igy - meg a program lefagyasa dacara is egesz rendben lement minden.
 
Sajnalom, ha igy latod.

Iden a kovetkezoket tudtam tenni (mivel - szamomra meglepetesszeruen - nem kaptuk meg a kistermet, amit terveztem a tavalyi alapjan):

A vigaszdraft nevezest kivittuk a folyosora, bezart ajtoval, hogy ne zavarja a Nemzeti draftot (szerintem ez sikerult is, nem volt erezheto zaj bent).

A top16-nak 4 opcio volt a jatekra, nyilvan egyik sem tokeletes, de mind a 4-gyel eltek is izles szerint:
- nagyterem (a vigaszdraft mellett, de itt volt most a leghuvosebb talan)
- folyoso
- pici terem (ide termeszetesen tudtam volna kivinni asztalt, ezt jeleztem is, de nem kerte senki - aki ott jatszott, annak alighanem megfelelt, ami ott volt)
- kint.

Es igyekeztem igen gyorsan odaerni a birozashoz, barmelyik helyszinen is tortent.
 
Ebben van nem kevés igazság. Mindenesetre az korrekt volt, hogy Balázs elég rugalmas volt a listaírás vs befotózás témában, illetve 10-ig egyedül tudtunk lenni a teremben, maga a draft a legnagyobb csöndben zajlott le.

Biztos fontos dolga volt Miklósnak, hogy vasárnap nem volt jelen, de azért egy Nemzeti 3. napnak nekiindulni 1 db bíróval 2 versenyen elég nagy vakmerőség volt.
 
Engem az egylaposnál jobban zavart a vígasz draft.
A Nemzeti a nemzetiről kéne, hogy szóljon... ehhez képest a nemzetis 16-nak kellett ki mennie a folyosóra, a meleg napra meg a kis szobába játszani (ahol a kis asztalon egy ember sem fért el rendesen, nem hogy kettő), amíg a vígaszdraft tartott.

Jövőre csak akkor legyen ilyen side draft verseny, ha azt külön teremben és külön bíróval meg lehet oldani... ez így nem volt jó sajnos szeintem.
 
Pontosírás:Bubu 4. Helyezetr paklujában igen sok főnix és tűz lap volt, messze nem szokványos good stuff.
A tárgyas járj és a Dév-féle lényes is 2 különböző pakli. Stb.

2 draft nemigen lesz a Nemzetin, költség + idő, Rochester pedig idő miatt
 
Volt egy Tiltott mágia-szerű Blogos verseny, jó volt, de nem volt szerintem balanszosabb, mint egy egylapos.

https://hkkblog.wordpress.com/2018/11/07/versenybeszamolo-oszi-hkk-kupa-2/

Ha megoldható lenne, én egy Beszűkült látókört adnék a második napon az ELSŐ nap eredménye alapján, de ez kb megoldhatatlan sajnos a szűk időkeret, a vidéki versenyzők és a ötlet brutalitása miatt.
 
Itt is még egyszer grat mindenkinek aki elégedett az eredményével.

A formatról nem változott meg a véleményem. Eszement mód be van szűkítve a lehetőség, hogy milyen paklival lehet indulni(5 lap,LE,Járj, Zarknod) és ezeken belül se lehet túlzóan kreatív az ember ha eredményes akar lenni.Egyedül az epikus követők mellett betett 5-7 epikus lap ami jelentős eltéréseket okozhat az 5 lapok tekintetébe bár mivel ezek közül is ennyire dominált a semmi mestere,így ez is csak részben igaz. 1-1 lap ereje továbbra is annyira szélsőséges tud lenni, hogy teljességgel demoralizáló egy egy szituáció mikor megkapod az arcodba a 2-3% esélyű szitukat, amin elúszol. Vszeg mindenkinek van 3-4 storyja vélhetően a napot érintően hasonlóakról (jó a top 5nek nem biztos...).
Aláírom a 2 szín nem volt jó választás,de ez az 1 lap szerintem továbbra is az egyik legrosszabb opció a 2. napot tekintve.A nemzeti egyik legfontosabb része a versenyre való felkészülés.A legtöbb esetben az energia meg is szokta hálálni amit belefeccöl az ember a felkészülésbe.Sajnos ezen a formátumon nekem egyelőre az a tapasztalatom, hogy a legkisebb mértékben térül meg ez a munka ugyanis a szerencse túlzóan tudja mindezt torzítani.Szumma szummárum én továbbra is egy alternatív formátum megtalálását javaslom, amit persze ki kell találni mi legyen.A gyökerekhez való visszanyúlást én pártolnám a nosztalgia miatt(Tiltott mágia),de akár egy draft verseny is szóba jöhetne és a 3. nap mehetne a rochester draft pl, hogy emeljük a szintet(mindez eltérő kiegből mint a 2. napos).

Persze lehet mondani keserű a szőlő hisz nem jutottam be,de aki ismer tudja évek óta ez a véleményem és nem változtatta meg az sem, hogy épp az adott évben bent voltam vagy sem a 16ban.

JuFe
 
Nem akarlak elkeseríteni, de a szeptemberi új színkorláttal szűkült annyit az értelmes megrendezhető formatok mennyisége, hogy biztos fogjuk még látni.

Én cseppet se bánom, valamiért ezeken mindig kiugróan jó eredményt megyek.
 
Először is grat ismét a top 4-nek!

Másodszor pedig azért az elmondható, hogy noha folyamatosan megy a sírás, hogy mennyi epikus jön, ez most nem az 5 lapos kontrollok nemzetije volt (eleve igen kevés epikus volt, mindössze 6, káoszmester is csak 1 Zorall révén, akinek nem adta be a szerencse aznap).

HZS deckje full tempó és Dév paklijában is volt egy baromi erős direkt sebzős vonal és mindössze 15 (!) counterrel játszott.

Úgyhogy most már nyugodtan elengedhetjük az egyenlőségjelet az epikusok és a kontroll közt, mert ahogy azt még asszem tavasszal (nyár elején?) írtam, jó párra össze lehet rakni teljesen más stílusú decket is (illetve nem lett több az 5 lap a metában attól még, hogy folyamatosan jönnek ki, ezt is kijelenthetjük).

Mosi az egyetlen kivétel a top 7-ből az 5 lapokat tekintve, de elnézve a decket (meg fél szemmel kb 2 meccsbe belenézve) annak is volt egy erős tempó jellege bőven.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.