Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Esőidézés
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Egy ember fajú kalandozóhölgy, amint éppen átadja magát az általa idézett zápor felüdítő hatásának.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Egyébként még azon gondolkodtam, hogy versenyen a fordulók közt lehet váltogatni a szabálylapokat?
Sőt, akár adott ellenfél ellen is a 2.-3. játékban? Eljutott odáig a játék, hogy lehet szabálylapot sideolni?
 
Nem jó ötlet egy érvet arra építeni, hogy nincs érved. "lapképesség tisztázó" módszer nem létezik, a magyar nyelvtanhoz pedig ennek köze nincs. Azért van E/2-ben, mert minden szabálylap alapból 2 személyes játékra van.

Szerinted nem jó összehasonlítási alap. Ez nem érv. Ez vélemény. Ugyanúgy a lépéselőnyös összehasonlítás is. Én indokoltam, amit a tiedből hiányolok.

És egyetlen érvemet nem döntötted meg, amivel ugyanott tartunk, hogy ez csak egy vélemény, nem állítás.

A 4 szablapot kirakni azért kell, mert fontos tudni a lap PONTOS szövegét, amihez a legegyszerűbb magát a lapot kirakni. Tehát az a 8 lap, csak demonstrálni van, lsd. Őskáosz. Ha játék közben megszüntetik a környezetet, megszűnik a szablap hatása is. Ez ellentmond a legfőbb követőnek, tehát alátámasztja az állításomat.

Igen, a behónak szokása a logikával szemben ítélkezni, de erre (szinte) mindig volt alapos oka és ha végül nem volt igazuk, módosították.
 
az erdő és a börtön ne mjó összehasonlítási alap szerintem.

ősi bölcsesség: "a játék elején az első lapot nem felhúzod, hanem előkeresed a paklidból."

változó környezet: "készíts ki négyet az alábbi szl-ok közül."

ugyan úgy E/2 2 felszólító módban közli a lap, hogy mit kell tenned, ugyan úgy külön-külön vonatkozik a két játékosra.lehet különböző lapokat keresni, és természetesen lehet különböző szabálylapokat kikészíteni és választani. ez így logikus, bármilyen érvelés ezzel szemben vagy magyar nyelvismereti problémákra, vagy a hkk-ban alkalmazott precedens elvű "lapképesség tisztázó" módszer el nem fogadására utal.

ha esetleg a készítők nem szeretnék, hogy ez így működjön, akkor megtehetik, hogy azt mondják, ez nem lesz így, de amíg ez ninsc így, addig a lépéselőnynel és ősi bölcsességgel egy kaptafa.
 
És ahogy láttátok, ezzel a lappal nem hagyományosra, hanem párosra kell menni, mert ott ha jól kiaknázzák profi játékosok, bármit elverhet, csak kreativitás és játéktudás kell hozzá (meg az elengedhetetlen szerencse ).
 
Mindkét játékosnak közös szabálylappal játszik (páros verseny alapszabályzat). A változó környezet pedig működési elvét tekintve "felveszi" az egyik szabálylap tulajdonságát (ezentúl nevezzük "alakjának") és egy ideig úgy viselkedik, mintha ő lenne. De mivel mindkettőjüknek ugyanaz a "Változó környezet" nevű lapjuk lesz, ugyanazon felvett alakjában. Tehát a Változó környezetnek nem lehet külön-külön választani.

Azonban a Változó környezet a pár MINDEN tagjánál változtatja alakját, tehát 2 kör alatt (azaz, amikor 2-szer végigment mind a 4 játékoson) már mind a 4 szabálylap hatása le lett tudva és újrakezdődik a sorozat. Ez sok kombinációra ad lehetőséget, valamint elég furcsa párokat is versenyre engedhet (ha jól csinálják, mindkét játékosra jut 2-2 szabálylap, amivel tökéletesen működik a paklija, természetesen a saját és 1 ellenfele körében).

Aki ezt sem érti, annak üzenem, hogy az erdő sem drágít duplán, börtönpáros mellett sem 1 lappal kezd a Terrgath és pároson elég 1 db-ot elvinni a szabálylapból a versenyre (mivel úgy is közös, ezért elég, ha ez egyik embernek van meg).
 
felejtsétek el a mondat második (értelmetlen) részét
 
2 szabálylapot is lehet választani de nem vagyok benne biztos
 
specet is lehet választani, arra még emlékszem és szerintem még 2 szabálylapot lehet használni de nem vagyok ebben biztos
 
Szerintem tele kall rakni multifunkciós lapokkal.
Mondjuk Szikráció,Martian repertoár,Örökmozgó,ilyesmi.
Vagy az egészet ködösre megcsinálni:elsőre kérsz esztendőt,ködözöl akármit,előkeresel egy varázsködöt.Kövi körben kérsz akármit,varázsködöt elsütöd,majd ködözöl egy feledés ködét és dobatsz 2-t.És így tovább kreatívan...
 
szűk esztendős körben jön egy kiélezett küzdelem
 
hát milyen érv van amellett, amit mondasz? egyszerűbb lenne? ez nem szempont. miért ne működne külön-külön a két jákosnál?
 


Amúgy érdekes, hogy hogyan működhet pároson. Én inkább azt mondanám, hogy az egyik játékosnál van a 4 szabálylap és ő váltogathat, a másik 'csak eggyel kevesebb lapot húz'...csak ezzel az eddigi Ősi bölcsességes és Lépéselőnyös gyakorlat ellen beszélek, de sztem ez a tisztább és egyszerűbb.
 
Szavakat nem találtam erre a lapra, amikor először meghallottam, hogy ilyen lesz. Rettentően tetszik, nagyon kreatív paklikat lehet rá építeni, játszani egyáltalán nem lesz könnyű vele.

Remélem KAP kölcsönadja a Dungis versenyre, utána szívesen megosztom a paklit majd veletek
 
Szerintem egy ilyen koncepció nem erősebb mint egy erdő vagy járj. Minden attól függ mennyi rúnával/csatamezővel futsz össze. 6/6-tól 6/2-ig bármi bejöhet
 
tehát pároson a következő a felállás:

első kör: bilincs-esztendők,
második kör: esztendők bilincs,
harmadik kör: fájdalom szépsége fájdalom szépsége és már csak egy apró, vagy ajándék kell a két játékos valamelyikénél, vagy ha zavaró szabálylap van, akkor rúna-fájdalomszépsége, és valami ami visszaadja a manát.
 
mondjuk lépéselőny, meg ősi bölcsesség ellen lehet jobb a rúnával kezdeni.

és még ami fontos, hogy pároson ez hogyan működik? mindkét ember kirakhat négyet, és körönként változtathat akár különfélét is? hisze na lépéselőnyre is minketten megkapják a tápot.
 
több ötletem is volt fájdalom szépségére, de sosem mertem volna elindulni ilyen kombókkal, mert egy erdő bilincs, de talán még egy járj is túl zavaró, nem beszélve arról, hogy a molluszk még jobban bepörög ellenem. ezzel a szabálylappal viszont ez talán megvalósítható lenne.

mivel nem hiszen, hogya dungeonos versenyig hozzájutnék egy változó környezethez, ezért inkább megosztom veletek az elképzelésemet.

a négy szabálylap: esztendők, bilincs, fájdalomszépsége és rúna(ha kell), ha nem, akkor lehet válogatás.

az első két körben jöhet az esztendők, hogy 1 manából ne tudjon beindulni, ha keresni akar, akkro egy manából igazán megteheti, aztán jön a a bilincs, hogy három manánál már ha el tudna indulni az ellenfél, akkor korlátozódjon az első kb. 6 lapjára, aztán jön a rúna, amikor kikeresem a kombót, az ellenfél zavaró szabálylapjai drágításai nélkül, és ha ez után ő jön, akkor még jó, is hogy harmadik körben a kánterekkel eredeti költségen be tudom védeni magam, illetve leszedni a zavaró lapokat,(nem kell a rúna, akkor a válogatás segít a kombó kikeresésében. aztán a negyedik körben kirakjuk bármelyik fájdalom szépségés kombót.

na most mivel gyakorlati tapasztalom nincs, ezért ez csak egy elég optimális helyzet, a megvalósulási esélyekről elképzelésem sincs.
 
A játék elején és a köröd elején: Tehát ha én kezdek, akkor 1-et ki tudok "lőni" az első sorozatból?

5lappal lehet mellette játszani?
 
4 ur, hát nagy fába vágtad a fejszédet, de nem baj, ha nem sikerül a miniversenyen, akkor nálam a következő félévben is beválthatod 4 ur-rt a szabálylapot.
 
Nagyon érdekes deckkeket lehet sztem rá összerakni, az ereje már kétségesebb. De ha a miniversenyeken nyerek 4 UR-t, becserélem rá
 
ha már annyi ember tud majd játszani vele mint amennyi használja, büszke leszek
 
Kicsit se fog minden pakli ezzel kezdődni
 
Ha már kijött az új UR szabálylap, csináljunk rá decket!
Ha valaki esetleg nem tudná mit is csinál:

Változó környezet

Készíts ki 4-et az alábbiak közül: Bilincs, Esztendők, Rúna, Birtoklás, Válogatás, Tomboló csata, Fájdalom szépsége.
A játék elején és minden köröd elején válassz ki egyet, a köv köröd elejéig ez lesz érvényben. Az előzőleg választottat tedd félre. Ha már nincs kikészített szablapot, vedd vissza mindet, újra az összesből választhatsz. Ha a Változó környezetet kikapcsolják, az éppen érvényben lévő szablap hatása is megszűnik.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.