Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szépséges Chloe
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Chloe szépsége csodálatosan lenyűgöző, nincs férfiszív, mely ne dobbanna meg látványától. Számára azonban átok is egyben, hisz külseje egyben magányosságra is kárhoztatja őt.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
XXVII. HKK Nemzeti Bajnokság beszámoló
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47088)
Legendák Viadala (46)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Nem tom, én nem költök a Hkk-ra...régebben is csak keveset költöttem, inkabb a kölcskérést javaslom...és így nyeremenyekből.van mind2re pénz szórakozni is meg kártyázni is...(a kárty is szórakozás, de sztem értitek mire gondolok;))
 
Ez a fa kicsit hasonlít a gondori zászlóhoz
 
Igen bennem is valami ilyesmi fogalmazódott meg hogy erősítsenek de nem mind1 mennyit.
Szerintem amikor kiadnak egy új kieget két lehetőség van:
1 fölfelé terjeszkedni: ez a lapok erősítése
2 széltében terjeszkedni: ez lenne az igazi megoldás, ami abból áll hogy újfajta altípusokat stb. találnak ki.

A probléma sztem ott kezdődik amikor kiadnak egy olyan lapot ami egyértelműen egy másik szerepét kapja meg, kukába kényszerítve ezzel a régit.

Namost szerintem a széltében terjeszkedés az amihez az kellene hogy egy lap minél több tulajdonsággal rendelkezzen. Ettől válhatna a játék összetettebbé és sokszínübbé.

A fölfelé terjeszkedés pedíg azt okozza, hogy általánosan kb. az utolsó 3-4 kieg lapjait kell használnod egy versenyképes paklihoz ami azt eredményezi, hogy vagy havonta beledobsz 5-10 ezret - mondanom sem kell nem sokan tehetik meg - vagy cápázhatsz amivel másokat fogsz kivonni a játékból.
Példa:
Itt pl. azt láttam, hogy voltunk mondjuk 5-en akik fönnt tudtunk maradni aktív játékosok, ebből 1ember volt aki saját pénzéből játszott a maradék 4-meg cápa... - nem tagadom én is köztük voltam - namost azzal hogy lecápáztunk kb 20 embert, őket hosszútávon kiejtettük a HKK-ból hisz az életben nem volt egy versenyképes paklijuk. De tudom hogy ez más helyeken is így volt. És valószínűleg ennek köszönhető az, hogy egy emelkedő szakasz után most visszaesett a kereslet a HKK-ra (itt legalábbis) és alíg néha lehet a boltban játékosokat látni.
 
Abban igazad van, hogy az álomfogóról valóban nem tudok többet mint annak a pár lapnak az ismeretét ergo nem tudok érdemlegesen ellent mondani annak, amit írtál. Javaslom ezt a vitát folytassuk akkor ha kiadták Te olvastad már a szabálykönyvét? - a hsz-edből ez jött le - Esetleg mesélhetsz róla, már ha nem titok.

Egyébként ne higyje senki hogy én ellenzem egy új kártyajáték kiadását, mert nem - bár lehet egy olyan hátulütője az enyémhez hasonló kártyaklubokba hogy mégjobban széttagolódnak a kártyások- szimplán azért aggódok hogy egy túlságosan lebutított kártyát adnak ki ill. hogy megint ugyanabba a hibába esnek és túl erős kiadások lesznek (pénzügyi okokból) rontva ezzel a játék sokszínűségét.

Egyébként a HKK copy alatt a kártyalap felépítését értettem, amit remélem nem akarsz megcáfolni mert nem lenne értelme. Mindamellett - asszem ez kimaradt a hsz-emből - ezt nem tartom bajnak, hiszen nem is azzal van a gond és attól még lehet egész más a játék.

Egyébként föltenném még azt a kérdést is, hogy miért nem vonták bele a nagyközönséget az új kártyajáték megalkotásába? Szerintem sok érdekes ötlettel, szabályrendszer tervvel szolgálhattak volna a játékosok. És egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy 10-20 ember - legyenek azok akármilyen jó, és rendszeres játékosok vagy tervezők - maradéktalanul meg tudja mondani mi a legjobb másik ezreknek...
Lehet hogy csak én vagyok ilyen de számomra ez egy kicsit sértő dolog.
 
A lapok erejéek növekedése tény! A régi lapok elavulása is. Ezért is jött ki a multidéző és a régmult. Igazából hogy a lapok jobbak lesznek ez természetes, valamennyivel mindenképp de nem mindegy hogy mienléptékben. És itt van az első hiba.Mert hatalmas ugrások voltok. A szabájrendszere a hkk nak szerintem jó mindig kaptunk ujdonságot de mndig csak egy kicsit. Teljesen korrekt volt. A legnagyobb baj az árak egekbe szökkenése volt. Mert ha kijön egy új kieg akkor vegyél egy gyűjtődobozzal hogy legyen az új lapokból alapod. Na igen csak valakinek már ez is igen nagy összeg ezmellett versenyek azokra elutazni. veni melé még ha nem találsz cserét vagy venni meg laponként horribilis összegért. Persze egyesévelnem sok de ha összeadogatjuk. Igen a játékélmeny hatalmas na de ezt pénzelni? Azok tudnak elkezdeni játszani vagy bennmaradni akinek van pénze. Ezzel nem sérteni akarok senkit de igy van! Én éltem haltam érte ameddig tudtam játszani. De pénzem nem volt elég. MErt melette más is akartam csinálni. Es azért egy buli utazás vagy csak egy szolid beszélgetős este sem olcso! És ha nem csak kartyázni akarsz akkor ez a két összeg már havonta mennyire jonne ki? Hát egy átlag családnak ez már rég meghaladta az elfogadható árat. Ezért sokan elsem kezdik abbahadják. Újként elkezdeni? hát... Nem tom mennyi lenne a lapok beszerzése. Na de a laponkénti vásárlás amugy is gáz dolognak tartom mert akkor a bontás öröme nincs meg.

Az álomfogóról annyit. Hogy majd akkor kell fikázni ha kijött. Nem előtte. Mert az úgy halottam kezdetű mondatok nem túl tényszerűek.

A magyar és franciakártya meg összehasonlíthatatlan ezért is játszottam mindent. mikor mihez votl kedvem. De az igaz hogy jó társaságban hatalmas élményt ad es egyszer kel megvennni. Bár a bontás öröméről le kell mondanunk.
 
Kicsit bosszantó, hogy a szabálykönyv csak nem akar fölkerülni és te vagy a sokadik aki leírja ide, hogy az Álomfogó HKK koppintás. (továbbgondova pedig a kiöregedő, már 10 éve is ugyanígy temetett HKK helyett lesz)

Igen, ránézésre akár HKK lapoknak is tűnhetnek az álomfogós lapok, de hidd el te is, 5-6 lapból nem fogod kitalálni a szabályrendszert. Utoljára leírom: az Álomfogó szabályrendszere nagyon eltér a HKK rendszerétől és nem a HKK helyett, annak várható tönkremenése miatt lesz kiadva.
 
Hát ahogy most így elnéztem azt az 5-6 lapot, nekem az jött le hogy HKK copy. Más ikonok, egyező elrendezés, azonos működésű lapok. Kicsit a HKK első kiadásaira emlékeztet jobb grafikával.

Effektíve az első dolog ami eszembe jutott, hogy már egy ideje modogatjuk, a HKK lapok túl erősek lettek. Talán a beho is érzi a dolog vesztét és ezért előrukkolt egy másik kártyával amivel az egészet kezdhetik előről. Persze a HKK-t is fönntartják hisz egy ideíg még el lehet adni...

Vicces módon (vagy elhiszitek vagy nem) pár hete kezdtem el gondolkodni azon hogy kellene egy új kártyajátékot csinálni, bár ez jó eséllyel sokakank eszébe juthatott. De megmondom őszintén amit én terveztem (szintén HKK alapokra) az ennél jóval összetettebb volt.

Az álomfogó egyszerű alapszabájait persze kétféleképpen lehet értelmezni:
1 amit állítanak hivatalosan, hogy könnyen megtanulhassa bárki és ne legyen nehéz elkezdeni
2 minden hülye tudjon vele játszani valamennyire, ergo megvegyék azok is akiknek 2 hónap után otthon fog porosodni

ez persze nem elítélendő hisz valamiből meg kell élni, csak az a gond, hogy véleményem szerint ez a profi játékosok rovására fog menni (élvezhetőség tekintetében)
 
Vitatkozhatnánk a számokon és az arányokon, de ez elég offtopic...
 
4 ezer HKK-s van, ebből 50% szerint nyomi vagy, a másik 50% nem ismer
 
De mi nem legyek vagyunk.
 
A szavazók több mint a fele azt mondta, hogy kipróbálná. Ez azért jelent valamit. Bizakodjunk!
 
Üdv!

HKK vs. magyar vagy francia kártya összehasonlítás azon bukik el, hogy a HKK-nak 1db szabálya van és végtelen lap generálható hozzá, a magyar vagy francia kártyának pedig végtelen sok szabályrendszere lehet 1db fajta paklival.

Szerintem ebből kifolyólag nem konkurens termékek, főleg azért, mert a HKK 1 vs 1 játék, francia vagy magyar kártya legtöbb (élvezetes) játékához pedig min. 3 játékos szükségeltetik.

Kíváncsian várom az új fejlesztést. Véleményedet pedig kapitalista világunkban leginkább azzal érzékeltetheted, ha veszed, vagy ha nem veszed.

Jó lenne lassan valami konkrétumot is megtudni a játékról, hogy valami értelmet is nyerhessen ez a fórum. Thx.
 
Most még...
 
mármint a francia kártyás HKKban volt túl erős a dolog

az Álomfogó amúgy balanszosnak tűnt nekem
 
Maf: teljesen egyetértek
+ sztem kár élből leírni egy játékot, ami még meg se jelent. Attól pedig nem kell tartani, h nem lesz aki játsza őket, mert ha csak azok játszanak vele, akik az álomfogó könyveket szeretik (márpedig ők egyre többen vannak), már akkor is népes táborra számíthat a játék.
igaz nekem van annyi előnyöm, h csak hallásból ismerem a HKK-t, szal ha hasonló is lesz hozzá, unni biztos nem fogom.
én mindenesetre már nagyon várom, h megjelenjen
 
Ha télleg 5-en tesztelik + a "céges elit", akkor ez a lista sztem bővülni is fog
 
hamar kibukott hogy pár lap túl erős, pl. a Jövő ura hamar tiltólistára került
 
Mindenképpen még a játék megjelenése előtt felrakjuk a szabálykönyvet is.
 
Nem, a két lapból ítélve a kártyák kinézete nagyon hasonlít a HKK-ra. A játékrendszerről a tesztelőkön kívül senki nem tud biztosat.
 
Ezért is írtam, hogy nem lehet ebben dönteni. Porsche 911 vagy Hummer H2?
Gyorsaságin lazán Porsche, de terepen Hummer.

A HKK jó volt anno számomra 2-3 évig. Biztos jó most is, mert a játékrendszer jó. Nem úgy mint a süllyesztőben elveszett sok más gyűjtögetős játék Magyarországon.
A Munchkinnál javallom a kiegészítőket is hozzá, illetve minimum 5 fős asztalnál játszani
 
Némi fantázia kell csak hozzá Mi már HKK-ztunk franciakártyával
 
A két látott lapból ítélve, én úgy gondolom, hogy a játék nagyon hasonlít a HKK-ra.
 
Ez így van...
mármint mind2ő
mUNCHKIN nekem sem jött be, az elején még mikor a dungeonban jatszottunk Szinay Petiékkel meg ilyenek, akkor meg úgy elment, de valamiért, engem annyira nem kötött le:S
De csak ismételni tudom magam...szubjektív ez is
 
Én szerintem elkezdek vele játszani, vagyis "adok neki egy esélyt"
Már a könyveket is kölcsönkértem, hogy a világban is otthon legyek
 
Szubjektív.
Ezen, szerintem, felesleges vitatkozni is.
 
na jó nem akartam beleszállni ebbe az értelmetlen vitába...de ez a munchkin elborzaszt megvettem a tesómnak 2éve karácsonyra...és játszottunk vele kb 5 öt és annyira meguntuk,hogy azóta elő sem volt véve,szóval az egy szar..szerintem..de különbözőek vagyunk...és egyébként annyiban jobbak a francia kártáyval esetleg magyar kártyával játszott játékok,hogy azzal bárki tud játszani és sokkal többen ismerik,szóval így le tudsz utazni a balatonra nyáron egy sörrel a kezedben és mondjuk "lórumozol"..felejthetetlen élmény,de a hkk is az... csak azt kevesebben ismerik
 
Ne is a piros ász legyen erősebb, hanem a hetes!
 
"Boccs Miklos, magaslabda... de en 15 eve ugyanazokkal a lapokkal ultizok :P Es valahogy sosem birom megunni, es nem vagyok ra, hogy a piros asz egyre erosebb legyen pl :P"

Mintha ultiról is szó esett volna és nem csak a piros ászról. Én valahogy összekapcsoltam a két mondatodat. Abban amúgy igazad van, hogy nem vettem le a poénodat, de akkor miért nem csak azt írtad? Miért kellett ez a falsítás, hogy nem játékokról, hanem lapokról volt szó?

köszi
 
Én nemtudok Ultizni. De egyéoként is jobban szeretem a GYŰJTÖGETŐS kártyajátékokak kíváncsian várom ezt is.
 
De egy jó römi partit vagy kanasztát, esetleg kaszinót messze nem ér el
Vagy Munchkin, na az űberűber

Ez tipikusan egy olyan kérdés, amire nem lehet mit válaszolni. Aki HKK-zik és nem tud ultizni, annak HKK, aki ultizik 20-30-X éve, annak ulti.

Én meg mindennel szeretek játszani, akár ulti, akár römi, akár Munchkin. Egyetlen dolog a HKK ellen (valamikor kezdetben játszottam hobbi szinten), hogy anyagilag elég a TF-re költenem ezreket. Erre nincs kedvem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.