Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Varkaudar remete
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ragyás fejük tetején vékony, hegyes fülek és rövid, hajlott agyarak meredeznek, bőrük ráncos és egyszínű sötét, alatta vaskos izomkötegek húzódnak. Nem igazán szeretik a fegyvereket, inkább karjaik erejében bíznak. Állandóan vándorolnak, sokszor céltalanul, de legtöbbször a letűnt bo'adhun birodalom erdőiben akadhatsz össze velük." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Kharival azon a nevezőn vagyunk, hogy a játéknak ingyenesnek kellene lennie. Minden x feletti lemaradás x-re csökken.
Bármyennyit EXTrázhatsz, de AZÉRT fizetni kell.
Mint ahogy egyes fejlesztésekért, küldetésekért, stb, stb.

legyen egy ingyenes része mindenkinek, és ha valaki többre, jobbra vágyik, akkor fizessen érte.

Más játékok is így működnek...
 
Igazad van! Na de teljesen mindegy, hogy mennyit beszélünk itt róla nem mi fogjuk eldönteni, hogy mit csináljon a cég annak érdekében, hogy gazdaságilag jobban működjön. Ebbe csak belenyugodni lehet.
 
Én úgy vélem, az általam korábban -a 27-es hozzászólásban- említett, értékesítés növelésére irányuló stratégiai lehetőségeket, illetve az ehhez rendelt eszközök alkalmazását, nem most, hanem már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni. Ugyan így egyéb marketing lépéseket, mely a vállalkozás és játékai ismertségét hivatottak növelni.
 
Mint oly sok minden más ez is több táborra bontja a játékosokat. Van aki hasznot húz belőle van aki nem. Számomra akkor is szomorú dolog, hogy ilyesmivel próbálják meg felrázni a játékot.
 
Szerencsére nincs
 
meg valami. a sokat lepok is kapnak 5% TP-t.

miert nem kapok en is kedvezmenyt aki rendszeresen lep tobb karival is?

nagyon ugy latom, sokkal jobb ha megallok pihenni fel evig vagy egy uj fejlesztesig...
 
hi

nekem csak annyi a gondom, hogy az aktiv lepok es a sokat lepok kedvezmenye nem osszehasonlithato. az egyik a jatekon belul kap bonuszt, a masik az anyagi vilagban.

sokkal jobban megeri igy megalni fel evre, majd gyorsan lepni, mert az olcsobb, mintha hetente lepnek, mert akkor tudok. igy osszeszedem az infokat. nem kell felfedeznem. a tutit fogom veginyomni.

nem biztos, hogy igy jo lesz a Behonak.
 
A kávézód körül van még x tucat,akik folyamatosan csökkentik az árakat és egy re újabb termékekkel jelennek meg?
 
Egyreszt nem emeltek minden evben arat, sot, volt, hogy evekig nem emeltek arat. Masreszt nem csak net koltseg van a vilagon. Van berleti dija a helynek ahol a ceg talalhato, van folyamatosan emelkedo aram, gaz, kozponti futes stb. koltseg is, amelyeket ugy hivnak fix koltsegek. Ezeket minden korulmeny kozott minden honapban ki kell fizetnie egy vallalkozasnak. Aztan tudod van egy ember is, aki programozza a jatekot. Neki is van fizetese. Fizetese amelyet illik emelni idokozonkent. Olyan fizetese, amelynek raadasul jarulekai is vannak (ezek a jarulekok jellemzoen szinten csak emelkednek egy ideje). Es rajta kivul meg van tovabbi 7 alkalmazottja a cegnek...
Ezekre (es meg szamtalan mas koltsegre) a fedezetet pedig elo kell teremteni.

A fejleszteseket illetoen: nem tudom, mennyi ideje jatszol (en 14-15 eve), de allitom, hogy a jatek tobbet fejlodott az elmult 4 evben, mint az azt megelozo 10-ben osszesen. Az, hogy ezek a fejlesztesek kinek mennyire tetszenek, az mas kerdes, azt lehet vitatni; de a fejlodest magat, azt nem.

Osszegezve: messze nem ilyen egyszeru ez, mint amennyire te lesarkitod a kerdest.

A kedvezmenyt pedig ha elolvastad, lathattad, hogy ideiglenes, proba jellegu. Ebbol pedig leszurheto, hogy nem olyan oriasi uzlet a jatek uzemeltetese. Egy elozo postomban irtam mar, milyen lehetosegek allnak a keszitok rendelkezesere, ha eredmenyesebben akarjak uzemeltetni a jatekot. Nyilvan ha 5-10x ennyi jatekos lenne stabilan, akkor akar egy fordulo arat is lehetne csokkenteni, de ehhez kicsi a piac. A bovitesevel termeszetesen lehet probalkozni, gondolom erre is latunk majd probalkozast.
 
A net olcsóbb, de az áram nem, mint ahogy a fűtés sem, amivel télen fel kell fűteni a Behot. És akkor még nem beszéltünk a személyi jellegű költségekről és ráfordításokról.
 
Mondom: veszek 10 szintet 10000-ért... Az meg, hogy negatívak az emberek? Ha minden évben emelik az árakat, és aztán egy picit visszaadnak az nem idegesítő? (+az emelés indoka is szánalom: növekvő költségek? 1. a net egyre olcsóbb, 2. a fejlesztések egyre kisebbek, és még sorolhatnám...)
 
szigoruan programozoi szemmel:
Hogyan is kepzelned el hogy szamlaszamhoz kosd? Hogyan csokkennenek a zsetonok es ki kapna +TP-t?
lepek 4 karakterrel 1 heten, kovetkezo heten mar barmelyikkel lepve -2 zseton lenne? es mind megkapna a +5% TP-t?
Lepek egy karakterrel 15-t, majd ezutan barmelyik 20 zsetonba kerul az adott honapban es mind megkapja a +TP-t?
Nem tartom rosz otletnek, illetve azt sem, hogy a parir alapu forduloknal is mukodjon, hisz Ok ugyanugy resze az aktiv jatekos allomanynak (forduloik az adatbazisban ugyanugy megvannak es visszakereshetok)
 
Én inkább játékoshoz ÉS karakterekhez is kötném, akkor azok is jobban járnának akik több karakterrel nyomulnak.
 
Ekkora jatekos- es aktiv karakterallomanynal biztos, hogy nem lenne rentabilis.
 
NO! Lehet, hogy egy Killmaster visszatér a játékba? Persze az lenne az igazi, ha lenyonák újra az árakat egy elérhető szintre! 200 Pénzért már talán meggondolnám, hogy lépek! 100 Pénzért meg nem egy karakterrel játszanék!!! De ezzel szerintem nagyon sokan így lennének!
 
Az aktivan lepok, akiket nem erint -aktivitasuk okan- a zsetonkedvezmeny, azert kaptak az 5%-ot, mert egyresz evvel honoraljak, hogy aktiv a jatekos, masreszt ha semmit nem kaptak volna, akkor az aktivak ugy ereztek volna, veluk senki nem torodik, "elegedetlenseget" szult vona. Meg lehet nezni, igy is, ebben a formumban meg a GN-en is, hogy milyen reakciok jottek egyes emberek reszerol. Kedvezmenyt es jutalmat kapnak a jatekosok es erre rengeteg negativ tartalmu level a valasz. Rohej. Ilyenkor tenyleg elgondolkodom, hogy lehet-e olyat tenni a jatekosok fele barmit is, ami ne valtana ki elegedetlenseget.
 
Alapvetoen hibas az a gondolatod, hogy a TF uzemelteteset egy kavezo uzemeltetesehez hasonlitod. Ket teljesen eltero dologrol van szo, ennek megfeleloen mas jellemzoik vannak es mas ertekesitesi technikak is kellenek hozza.

Egy 15 eve futo jatekban nyilvan mar nem arrol beszelhetunk, hogy az elejen kell tobbet raforditani, hanem arrol, hogy a rajta kepzodott arbevetelbol kell visszaforgatni a nyeresegesebbe tetelebe. A nyeresegesebbe tetelnek tobb modja is van, ennek egyik modja az aktiv jatekosok passziv karaktereinek elinditasanak osztonzese, a masik a passziv jatekosok aktivizalasanak osztonzese, harmadik, a jatekosszam novelesere iranyulo strategiak alkalmazasa, negyedik a jatek koltsegeinek csokkentese. Mint lathato a "Cegrol" menupontban, a cegnel van sales-marketing felelos, nyilvan a fent felsoroltakat o is elemezte, levonta a kovetkezteteseket es ennek megfelelo technikat probal alkalmazni.
 
A jelenlegi fizetős rendszer szerintem előbb-utóbb össze fog omlani, mivel a mostani piaci normák mellett sokáig már nem tartható.

Én az alábbi dolgot csinálnám:
Karakterenként fix (mondjuk 200-250 zsetonos) előfizetésért a karakter - egy bizonyos korlátig - havonta annyit léphetne, amennyit csak akar. Aki azonban a korlátot átlépi (mondjuk a hónap/20 fordulót), annak a túlcsorduló fordulók után ki kéne fizetnie néhány plusz zsetont (mondjuk plusz fordulónként 5 zsetont).
Ezen kívül fix (mondjuk 5 zsetonos) költségért bármikor bárki kikérhetne +1 extra fordulót.
Jelenleg azok játszanak a TF-en, akik megengedhetik maguknak. Sokan hagyják abba azért, mert sokallják az árát. Egy efféle reformmal megtarthatók lennének ezek a játékosok is, és talán újak is szívesebben csatlakoznának.
 
Ezzel egyet tudok érteni...
 
De a Miklósnak kb. 3-4szer akkora brigádot kell eltartani, mint egy kávézóban és finanszírozni kell a totál bukta hülyeségek (KG, KGK, HKK Junior, gagyi könyvek, stb.) vonulatot is. Az árak folyamatosan emelkednek (egy éve volt emelés?), de minek -Mekkora lehet a költsége egy netes fordulónak? 20ft?-? A WOW meg egyre olcsóbb, hogy az ingyenes MMORPG-kről ne is beszéljünk... Pl. most valami tagok csinálják a KG-t megin' neten, na az egy 100-as/ forcsi, és szerintem ott sem lesz 100-nál több játékos -jóslat: orbitális bukta, fél évig fog menni-. (Az ilyen jellegű jóslataim idáig 100%-ban beváltak...) Itt (TF) addig kellene csinálni valamit, amíg van. Apropó, ha már pénz kell nekik és adnak +5% XP-t (-ez az egy gusztustalan, a 9Dragons-t is hasonló okokból hagytam abba...-), ha havi 4-et lépek: Miért nem vehetek 1000000 aranyat 20000ft-ért? Vagy 10 szintet 10000-ért?
Csapongtam, de ugye érthető???
 
Ebben teljesen igazad van. De valahogy jobban tetszene nekem az a dolog amit a kávézóban csinálok. Folyamatosan alacsonyan tartom az árakat és ennek köszönhetően visszajárnak a vendégek és egyre több az új arc is. Ráadásúl több árút tudok eladni és a haszon még is magas. Igaz, hogy az elején kellett sokat beleőlni de az mind szépen lassan megtérűl. Lehet, hog 2szer annyi vendéggel van magas hasznom mint más kávézónak de ez legalább állandó és így az alkalmazott is jobban érzi magát.
Ez a véleményem!
 
Ráadásul, ha nagyobb a játékos állomány, interaktívabb a játék. Illetve pénzügyileg kifizetődőbb a fejlesztése/fentartása.
 
Nem tudom mi a problémád evvel. A Beholder az értékesítési stratégiáján változtatott, megpróbálja a kevéssé aktív játékosokat (rajtuk keresztül karaktereiket) aktivitásra serkenteni, úgy, hogy közben a stabilan lépők is kapnak pluszt (azért mert stabilan lépnek). Üzleti szempontból teljesen érthető folyamat. Ha a te vállalkozásod lenne, te sem csinálnád másképpen, törekedél a játékosszám növelésére illetve a meglevő játékosállomány aktívan tartására.
 
nem arról van szó, hogy mivel végeztem vagy mivel sem. De ha így kérded még nem végeztem vele. Sőt szinte semmivel sem végeztem mert hosszú pihenő után újra kezdtem a játékot és a jelenlegi karakteremmel 53 fordulós vagyok.
Azt aláírom, hogy azoknak jól jön akik tényleg közösség fejlesztésre használják fel lásd Kt képesség fejlesztés. De nézz ennek a háta mögé. Semmi másról nem szól csak arról, hogy a Beho valamivel kisit felrázza a játékosokat, hogy többet lépjenek és így több pénz folyon be hozzájuk. Ez az ami egy kicsit bosszant és hangot adtam a véleményemnek. Ennyi.
 
Te már a ryuku területtel is végeztél?
 
Figyelj, lehet neked nem tetszik. De én örülök neki, mivel
Kt képesség fejlesztés közben általában lépek 9-10-et havonta. És ez már észrevehető bónusz. És nem üstökösökkel játszok.

Sanyi
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptemberben sem lesz Alanori Krónika, vagy lesz, de 10 oldal HKK gyakorisági listával és 4 oldal Beholder terméklistával?

Az akció az, aminek látszik.
 
Szépen lassan kezdünk ledűlyedni az ŐV szintjére.
Ott is azzal rázták fel átmenetileg a népet, hogy zsetonbeli kedvezményt adtak.
Nekem az a véleményem, hogy ez így undorító.
Ha a Behó azt akarja, hogy többet lépjünk akkor tegyen érte, hogy érdemes legyen.

Fir
 
sehogy...
ebben az esetben az 5% TP-t kapod, de nem lesz kevesebb.
Minden honapban el kell erni az 5. fordulot, ami -2.
A havi 4 fordulot lepok +5% TP-t kapnak.

Hihi, nekem tetszik...
Nem sokat, de sporolok vele!
Bar a TF-fel sporolni nem igazan lehet!
 
beszeljunk inkabb azokrol akik lemaradas es ustokos enveles nelkul jatszanak.
lepek szeptemberben 4 fordulot. oktobertol mi lesz ami nekem jut?
az 5% az valoszinu, de a zsetoncsokkenes hogy alakul?
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.