Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Ebből a listából vajh mi miért maradtunk ki? Vagy már nem is létezünk csak még nekünk felejtettek el szólni?

Kildar
Naplovagok
 
Masik, hogy a menok mar tobb mint 2K-t pakoltak bele? Sztem ez bugos (tegnap ertek el az ezret ha jol tudom).


Igen, aztán 1 nap alatt aktivizáltuk a passzív tagokat és napi 3 lépéssel fejlesztettünk, mint az ökör.
 
Koszi a statot!

Igen majd a vegen ha lehetne karakterek szerint s jo volna, hogy ki mennyit tolt bele. (tudom orok elegedeten vagyok).

Masik, hogy a menok mar tobb mint 2K-t pakoltak bele? Sztem ez bugos (tegnap ertek el az ezret ha jol tudom).
 
Még pár hééééét????????

Ne viccelj már!
Húzzatok bele! Azokban a KT-kban, amikor megcsinálták a TK-t a vezetőnek sikerült felráznia sok embert!
Húzzatok bele! De ha lehet, akkor ne kelljen már állnunk azért, mert valaki még "sír", hogy namáááá...

A legszebb az lenne, ha Yoro szólna, hogy várjuk be őket!
(Nem személyeskedésként mondtam, csak ez a példa jutott eszembe, mert láttam az utsó fordulóját a nyilvánosok között)

Nálunk sem 50%-os az aktivitás, sőt... szerintem fele annyi aktív tagunk van, mint a Holtidőnek, mégis megcsináltuk másodiknak a TK-t!

Szóval húzzatok bele ÖKrök... vagyis Ökörök!!!!
 
koszonjuk a statisztikat, de remeljuk, hogy ez nem pont az amit Radul kert
 
Igen egy statisztikat a vegen nagyon nagyon szeretnek majd en is!
 
Remélem, hogy még pár hétig meg lehet csinálni a TK-t.
Mi is szeretnénk befejezni, megvan az 1000 TU.
Idegesítő lenne, ha az orrunk előtt csukódna be az ajtó!

Ördögi Kör (Dornodon)
 
Akkor üljetek csak még 1 kicsit

Érdekesség képp:
08.06.-án lépte túl az 1. KT az 1000 TU-s határt (Káoszlordok)
08.27.-én csinálták meg először a vonatkozó TK-t (Holtidő)

Ehhez képest szerintem nagyon nincs elmaradva senki túlzottan, ha azt nézzük, hogy a játék alapban a 7 napos játékhétre épül.

JV:
Ha lemegy az egész, kaphatnánk egy kis statisztikát? Melyik KT mennyi TU-ig jutott el, melyik csinálta meg a TK-t, KT-nként milyen volt az aktivitás (hány fő EK 500-ott). Ez is adna egy képet a jelenlegi aktivvitásról és aki esetleg hezitálna KT-váltással, de még nem tette meg, az ezzel egy teljesebb képet kapna.
 
Nyomjatok sracok, hogy lehessen mar fejleszteni!
Már tűkön ülünk!
 
Ezust Kigyoknak is megvan a kello esszencia mennyiseg. Mar gyulekezunk, valoszinuleg hetfon futtatjuk a TK-t.
 
A SIA 30+ esszenciánál tart!! nemsokara indul a TK!
 
A jól emlékszem azt jelenti, hogy beleszámít valamilyen módon a fa fejlesztésébe, egy szinthez csak bizonyos mennyiség használható fel, a maradék (ha van) belemegy a következő szintbe...
 
Mit jelent az pontosan, hogy nem veszik el?
 
A héten 3 újabb KT éri el az 1000 TU-t (amiről én tudok):
Vasalt Bunkók (#9102)
Árnymenők (#9153)
A Földelem Úrai (#9154)
 
Az, hogy mennyi ideig marad benn, azon múlik, hogy hány KT csinálja végig, és mikorra. A végtelenségig nyilván nem fog nyúlni, a téli olimpia azért túl távol van szerintem. Mint írtam, azok akik EK500aztak, de nem ölnek enittást, azoknak nem veszik el az elköltött TU és TVP.
 
Ez így van, mi még a manifesztáláshoz szükséges TUt gyűjtjük, sajnos a KT aktív része nem regenerál sokat. Rugdossuk a "lazsáló" tagokat, de nem tudjuk érdemes-e hajtani....
 
Akkor ha már ilyen belátóak vagytok ,fontoljatok meg azt is,hogy ez az esemény bennmarad legalabb a téli olimpia előttig!
Sokan tartanak már az 1000TUs határnál,de nem tudnak lepni heti 1nél többet..
Köszi!
 
Úgy látom, hogy kicsit elkanyarodtunk a témától. Ebben a topicban maradjunk a KT-képesség reformnál és az entitás eseménynél. Nyitok egy új topicot, amiból kitörlök majd minden bekerülő, de nem odavaló hozzászólást, és ott lehet tárgyalni az ilyen tervekről.
Elöljáróban annyit, hogy az eseményhez kötött EXTet megfontoljuk, és a jövőbeni történelmi eseményeket igyekszünk úgy berakni, hogy akinek nincs lemaradása, nem kerül hátrányba.
 
Csak gondolj bele azok helyzetebe akik 16 eve folyamatosan jatszanak a jatekkal..., szerintem akkor tudni fogod miert idegesiti oket a dolog...! 1,5 ev alatt be lehet tolni 700 forcsit eleg ha ennyit mondok....!

Amugy nekem az a velemenyem a dologrol aki reszt vesz az esemenyen kapjon EXt et, akinek nincs lemaradasa max 5-10 között az kapjon mondjuk 5 ot, akinek pl 50 nel tobb van az meg csak 2 ot....! Igy elony eri az oreg karikat..., a nagy lemaradasos karikkal szemben....!
 
Programozóként gondolkodva: vezessünk be egy új változót. Azaz lehetne "Esemény Fordulókat" lépni események alkalmával.
Úgy működne, mint az EXTRA. Mindenki kapna X db-ot egy esemény alkalmával, amik az esemyén leteltével elvesznének.
Vagyis legyen mondjuk egy "EFO" parancs (Esemény FOrduló), aminek hatására az aktuális forduló extrának számolódna.
Amikor nincs esemény a parancs kiadásának nem lenne értelme (hibaüzenet, hogy nincs event), ha pedig lejár az event és nem használta ki a karakter, akkor így járt.

Persze teljesen igazságos semmilyen rendszer nem lehet így biztos ez se a legjobb, de még talán ez lenne a legbalanszosabb.
Max. a passzív karakterek illetve azok, akik az esemény alatt nem lépnek. Ha évente van mondjuk egy 3 vagy 4 hónapos event, az szerintem elég korrekt, aki ennyi idő alatt nem lépi le az EFO-it az tényleg így járt...

Vélemények ?
 
De miért zavarja a lemaradással nem rendelkezőket ennyire, hogy a lemaradással rendelkezők IS kapnának esetleg EXT-et? Azért a játékhét is erőforrás bizonyos szempontból, ne osztogassuk már meggondolatlanul.
Vegyétek figyelembe azt a nem lebecsülendő tényt, hogy akinek nincs lemaradása, az már felhasználta az erre vonatkozó erőforrásait. Ha újra kap belőle, akkor jusson mindenkinek, legalábbis annak, aki kiveszi a részét az ezzel kapcsolatos eseményből. Minden más megoldás elfogathatatlan a számomra.
 
De Dana, ez nem egyszeri eset lenne, hanem folytonos, azaz, amikor azok a karakterek, akiknek most dogivel van lemaradasuk, elernek azt a pontot, hogy elfogy az, es jon egy uj event, akkor ok is ugyanugy hasznalhatnak ezt a dolgot.
Ez nem azt jelentette, hogy azok, akiknek iszonyat mennyisegu lemaradasuk van, nem kapnak semmit!

Annyira nem lenne nagy tap, de valszeg nehany KT most is orult volna neki!
En is, es akkor nem kellett volna emiatt az esemeny miatt "elkontinuum-tagitanom" vagy 200 pszipontot...

Ugyanis vannak olyan karakterek (talan neked is nehany ) akiknek nincsen lemaradasuk, azaz a jatekhetuk megegyezik a forduloszammal!

Azoknak akaraktereimnek a neveben nem szolok, akiknek van lemaradasuk, mert oket ez a tema nem erdekli, de ott van Ababo, aki mellesleg KT vezeto es nincs lemaradasa.
Ebbol, adodoan eleg vacak volt (a korabban emlitett pszis mokaval) a most hozzank belepo/atlepo (karakter kirugas stb.) karakterek beengedese miatt (hogy nekik ne kelljen sokat varniuk es reszt vehessenek a TK-ban is) heti 3-at lepni...
 
Ha nem kap mindenki EXT-et az diszkrimináció, ergó igazságtalanság!

Ez nem lenne fair...

Danair
 
Ha akkor is kapsz EXT-et egy esemenyben valo reszvetelert, ha lemaradasod is van, akkor az EXT-et nem az esemenyben valo reszvetelre fogod elhasznalni, hanem honapokkal, esetleg evekkel az esemeny utan.


Azért itt több dolgot is figyelembe kell venni. Akinek nincs lemaradása, az nyilvánvalóan kihasználta (hogy optimálisan vagy nem az más kérdés) a játék adta lehetőségeket, szemben azzal akinek még van. A GN-en valaki közétett egy számítgatást, miszerint ha lelépte volna a lemaradásait, akkor annyival magasabb lenne a pszi-je és az MXTU-ja, hogy heti egy lépéssel többet tudott volna EK 500-al fejleszteni, mint így, heti 3 lépéssel. Ráadásul kevesebb fordulója ment volna a levesbe az EF tiltás miatt. Tehát az éremnek ebben az esetben is több oldala van.

Nem látom be, hogy miért kellene extra jutalmat kapnia egy karakternek egy másikkal szemben, aki ugyanabban az eseményben vesz részt. Egy karakter "értékéhez" a játékheteinek a száma is hozzátartozik.
Ha az a cél, hogy ez ne jelentsen különbséget, azt máshogy kell megoldani. Azt meg mindenki eldöntheti, hogy az extráit mire használja, a lényeg, hogy vagy mindenki kapja ugyanazt a jutalmat ugyanazért a teljesítményért.

Ha elindulna egy olyan tendencia, hogy csak a lemaradással nem rendedlkezők EXT-elhetnek folyamatosan, amire ugye már van példa (nem véletlenül van ez erősen korlátozva), akkor előbb utóbb a 92-ben indult karik azt vennék észre, hogy boldog-boldogtalan elhúzott mellettük, pedig csak 2003-ban kezdtek lépegetni. Szerintetek ez így lenne rendjén?

Egyébként gondolom ki lehet dolgozni arra is módszert, hogy csak arra az eseményre használhassa ki a kari az extrákat, most ezen el nem kezdek gondolkozni, de egy programozó egy számítógép előtt csodákra is képes.
 
Ha akkor is kapsz EXT-et egy esemenyben valo reszvetelert, ha lemaradasod is van, akkor az EXT-et nem az esemenyben valo reszvetelre fogod elhasznalni, hanem honapokkal, esetleg evekkel az esemeny utan.

És mennyivel kevesebb problémát vetne fel, ha egyszerüen az EXT _parancs_ használatára kapna lehetőséget a karakter az even ideje alatt, függetlenül attól, hogy mikor adta ki utoljára, de megtartva a parancs azon feltételét, hogy csak akkor adható ki, ha nincs lemaradása.
 
OFF, de mivel ahogy Spunk írta, nincs külön fórum, ide írom, ezt tuti olvassa a JV (copy-paste a GN-ről):

A karim még mindig a 770-es küldisort gyűri, kitaláltam, hogy rövidebb, ha az ork kunyhótól szépen térkapuzok, úgyis ott van a közelben, aztán majd szépen csorgok délre. Gondoltam majd egy-két szekérkaraván segítségét igénybe veszem. Nos, nem így lesz, egy sincs, amelyik dél felé menne. Lemaradás nélkül kb. 10 forcsi, nagyjából leesik az első hó, mire odaérek az ominózus varki faluhoz. Ezzel kapcsolatban jutott eszembe:

Mi lenne, ha a szekérkaravános brigádot meg lehetne vesztegetni? Mondjuk 1000 aranyért arra megy, amerre én akarom. Persze a csatornán nem lehetne így átkelni, de szerintem ez sokaknak megkönnyítené az életét.

pl: az alapesetben nyugatnak tartó karaván a BE 1215 15 4 hatására 1000 arany leperkálása után délnek indul. Érdemes erre rákérdezni a JV-nél? Akár még tiltott nélküli Nyulaknak is jól jöhetne...
 
Megjegyzem van ilyen tárgy, mármint, ami elhasználva ad +1 játékhét lemaradást. Bizony, létezik, igaz, hogy egyelőre csak tárgyterv szinten.
 
Bolcsen szolsz, freeman/chan.

Szerintem ez igy teljesen korrekt lenne. Aki jatszik folyamatosan, kap egy kis plusszt. Aki eleve esemenyekre jatszik, nem kerul hatranyba, de osztonozve lesz arra hogy folyamatosan lepjen. Beholder bevetel novekszik. A teljes jatekelmeny gazdagodik, hiszen a jatek sok karakter folyamatos lepesere epul.
 
Bocsanat, kis kiigazitas. Az alabbi mondatot javitom, nehogy ferreertheto legyen.

Ha akkor is kapsz EXT-et egy esemenyben valo reszvetelert, ha lemaradasod is van. Akkor az EXT-et nem az esemenyben valo reszvetelre fogod elhasznalni, hanem honapokkal, esetleg evekkel az esemeny utan.


Igy a helyes es szandekomnak megfelelo:

Ha akkor is kapsz EXT-et egy esemenyben valo reszvetelert, ha lemaradasod is van, akkor az EXT-et nem az esemenyben valo reszvetelre fogod elhasznalni, hanem honapokkal, esetleg evekkel az esemeny utan.
 
Ezt nem tartanám igazságosnak. Ha már jár EXT azért mert részt veszel egy eseményben, akkor járjon mindenkinek.


Szerintem pedig csak igy igazsagos. Ha akkor is kapsz EXT-et egy esemenyben valo reszvetelert, ha lemaradasod is van. Akkor az EXT-et nem az esemenyben valo reszvetelre fogod elhasznalni, hanem honapokkal, esetleg evekkel az esemeny utan.
Esetleg egy akkori ujabb event resztvevojekent, ahol persze megint kaphatsz EXT-et az ujabb esemenyben valo reszvetelert. A Te altalad javasoltak szerint ez egy ongerjeszto folyamat lenne es egyaltalan nem balanszos.

Ellenben gondolj bele, ha bekerulhet ez jutalomkent is kuldetesek vegere, akkor abbol barki profitalhat. Ha akkor csinalja meg a karakter amikor mar lelepte a lemaradasat, ugyanugy jar neki erte az EXT a targybol.

chan
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.