Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Teljes mertekben egyetertek Jakabbal!
Pont ezt akartam elmagyarazni es alternativat kinalni a kis tagletszamu KT-knak is azzal,hogy ha nem kell 30 embernek belerakni a minimumot (jelenleg ugye ez a helyzet,hanem csak mondjuk 10nek,akkor ok is tovabb jatszanak.
(Es erre irtam,hogy ebben az esetben lehet 25öde a berakas,ami ugy nem kevesebb a 30adnal..tehat nem minimum csokkenes)
Ellenkezo esetben,nem az lesz amit a jatekvezetes var,mert nem fog _mindenki_ atmenni mas KTba,tehat,tuti kevesebb lesz a jatekos!
Ez teny,nyogodtan lehet szavazast kiirni Beho oldalon.
Es meg csak annyit tennek hozza,hogy en egy kb 20 aktiv tagot szamlalo KT tagja vagyok (LIN) nem hazabeszelek..


Marpedig konkretan ezt csinaljatok. Nyilvan arra szamitotok, hogy majd akkor az aktiv jatekosallomany atmegy egy nagyobb, aktivabb kt-ba. De ez nem feltetlenul igaz, kerdes: szamoltatok-e avval, hogy emiatt lemorzsolodas lesz a tf jatekosallomanyaboll? Szerintem nem egy ember van aki:
- nem akar bukni +1+1-et (TNO-KNO-t) es annak tobbszoroset a kotelezo EK500 miatt, ami miatt nem tud EF-elni.
- nem akar kis kt leven fel evig vagy meg tovabb osszes TU-jat arra kolteni, hogy valami remet idezgessen (es megprobaljon legyozni...),
- es elozoketol fuggetlenul kt-t sem hajlando valtani, hanem inkabb leall.
 
Szia!

A kis akvitású KT-k megszűnése: Ez egy olyan folyamat, ami már régóta működik, és egy olyan dolog, amit nem lehet megállítani, és szerintem nincs is értelme. Mi értelme van mondjuk 70 KT-nak, ahol mindegyikben 2 tag van? Az tény, hogy az új képességfa gyorsítja ezt a folyamatot.


Igen teny, hogy raerositetek a kis kt-k vegleges halalanak folyamatara a nyertapon kivul semmit nem ado kepessegfaval. Kivancsi vagyok hova lehet meg fokozni, van meg olyan kepesseg/tulajdonsag ami nincsen amugy is agyontapolva fa nelkul is a tf-en?.. hat meg a faval...
(Meg jo, hogy eredetileg ennek gyokeres ellenkezoje volt a kt kepessegek fejlesztese lehetosegenek alapgondolata... no comment)

Viszont nem szeretnénk, hogy valaki úgy érezze, arra van kényszerítve, hogy az 5 aktív főből álló KT-ját megszüntesse


Marpedig konkretan ezt csinaljatok. Nyilvan arra szamitotok, hogy majd akkor az aktiv jatekosallomany atmegy egy nagyobb, aktivabb kt-ba. De ez nem feltetlenul igaz, kerdes: szamoltatok-e avval, hogy emiatt lemorzsolodas lesz a tf jatekosallomanyaboll? Szerintem nem egy ember van aki:
- nem akar bukni +1+1-et (TNO-KNO-t) es annak tobbszoroset a kotelezo EK500 miatt, ami miatt nem tud EF-elni.
- nem akar kis kt leven fel evig vagy meg tovabb osszes TU-jat arra kolteni, hogy valami remet idezgessen (es megprobaljon legyozni...),
- es elozoketol fuggetlenul kt-t sem hajlando valtani, hanem inkabb leall.
 
Több kérdésem is lenne.

Először is az érdekelne, hogy ugye az volt a korábbi fejlesztések nem vesznek el, hanem képességenként max 500 TU-nként beleszámítanak majd.
Na már most ugye ezek többnyire azok a TNO, KNO-ért, és ami fontosabb adott Tudatoknál bizonyos képességeik használatához menő TU-k voltak. SZóval akkor ez itt most elraktározódik és nullázódik és ezután a képességfa és a régi képességek szétválasztódnak. Vagy ezután is ilyen 500 TU-nként bele fog majd számítani?
Ez azért lenne lényeges, mert sok olyan Tudat van ahol vannak olyan jellegű képességek, ahol a régi fejlesztést segítik van ahol ugye a TVP TF, van ahol azért ennél lényegesen komolyabban.
A problémám az, hogy adott KT a fejlesztés TVP-jét TulTF-re használja arra a 20 fordulónkénti fejlesztésért. Megjegyzem személy szerint nincs ilyen problémám, de nyílván húznám a számat, hogy ez így eléggé le lesz korlátozva. És ugye példának említeném meg az Igaz barátok Rendjének a találkozáskor fejleszt adott képességbe képességét,ami ennél sokkal komolyabb. Ugye le lehet cserélni, bár az egy képességbe kerül a leírtak szerint, plusz az idő míg a cserét fejlesztik, nem beszélve arról ha adott képesség olyan amitől adott tudat megválni sem szeretne úgymond szerepjátékos okokból.
Röviden és tömören lehetne tudni valami hivatalosat arról, hogyan is fog ez pontosan működni?

Aztán ehhez hasonló jellegű az a problémám, ami abból ered, hogy a képességfában benne van a mentális frissülés. Ez ugye a semleges tudatoknál érdekes, illetve a fekete bugyorral rendelkező tudatokat érintheti. Lehetne-e ennek az ágnak ebben a képességében egy alternatív lehetőség a választásra ebben a problémában.

Idézettel kezdeném-
"2006.09.06.
Mostantól, ha egy Közös Tudat már meglevő képességet fejleszt minden változtatás nélkül, és ez a képesség a 14-nél korábbi képesség, akkor lehetőség van a fejlesztési időt 100 napról 50 napra csökkenteni. Vagyis, ha a KT 50 nap alatt, vagy előbb készen van a fejlesztéssel, a képességet az 50. napon megkaphatják, és ekkor kezdődik a következő 100 vagy 50 nap számolása is."

-ugye itt érdekes, hogy míg az van írva, hogy két hónap egy képesség kidolgozása, addig a teljes képességágnál 10 hónap van írva. Azért másoltam ide ezt a változások listájáról, hogy akkor ez a képességfára is vonatkozni fog, vagy az más tészta?
Engem az érdekelne, hogy akkor ez ugye a képességfára is vonatkozik, tehát nem nullázódott semmi hanem így megy tovább a fejlesztéss, vagy akkor ezentúl úgy lesz hogy két hónap és kész?
Ezt azért kérdezem, mert ugye felvetődik a kérdés, miszerint a képességfára szánt idő az úgy fog működni, hogy két képesség között kötelező a két hónap eltelte, vagy két hónap után lehet újba belekezdeni?
Másképpen fogalmazva, ha mi most három hónap alatt fejlesztjük ki a képességet utánna utólérhetjük még magunkat, vagy ez akkor a későbbieket is ez szerint alakítja?
Továbbá azok a tudatok, akik még nem járnak a végtelen megismerésénél végérvényesen lemaradnak, vagy esetleg ha úgy döntenek akkor azért lesz lehetőségük valamit ledolgozni a hátrányból?
 
Az miért zavar, ha van 70 KT? A lehetőségeink már úgyis totál korlátozottak, nem sok vizet zavarnak?
A képességenkénti TU növekmény, pedig azt eredményezi, hogy lesz 5 fullos KT, a többség meg áll, kiszáll a játékból.
Szerintem csak az egy főre jutó minimum a lényeg, így mindenkinek ki kell venni a részét a fejlesztésből.
 
Pár szóval reagálnék az itt elhangzottakra:

Az esszenciák ahhoz kellenek majd, hogy legyőzzétek azt az entitást, ami felkavarta a tudati teret.

A kis akvitású KT-k megszűnése: Ez egy olyan folyamat, ami már régóta működik, és egy olyan dolog, amit nem lehet megállítani, és szerintem nincs is értelme. Mi értelme van mondjuk 70 KT-nak, ahol mindegyikben 2 tag van? Az tény, hogy az új képességfa gyorsítja ezt a folyamatot. Viszont nem szeretnénk, hogy valaki úgy érezze, arra van kényszerítve, hogy az 5 aktív főből álló KT-ját megszüntesse. Viszont az se célunk, hogy 1-2 aktívabb KT egy év alatt kifejlessze mindegyik ág mindegyik képességét. Reményeink szerint a TF-en remekül el tud majd játszogatni az a KT is, amelyik csak pár ágon fejleszti ki az első 2-3 képességet. Nehéz megtalálni a kettő között az egyensúlyt. Gondolkozunk azon, hogy csökkentsük a TU költséget, mondjuk 1000 kezdő TU, és utána 250-nel nőne az 500 helyett. Esetleg az egy főre eső minimumot is csökkenthetjük. A minimumnak ugye az a célja, hogy csak abból "egyél" amit megkerestél. Tehát ne 2 rabszolga fejlessze a képességeket, és a főkarik élvezzék, hanem a főkariknak is kelljen valami minimumot fejleszteniük. Ennek a minimumnak a csökkentése nem segít a kis KT-kon, hiszen nekik fejelnként úgyis többet kell fejleszteniük a minimunál. Jelen pillantban nincs olyan aktív KT, ahol 30-nál lényegesen több aktív tag van, tehát a rendesen fejlesztő karaktereket nem fogja érinteni a min. fejlesztés. A legtöbb KT-ban az újonnan belépő, vagy visszakativált régi karaktereknek is ez a minimum kevesebbet jelent, mint amit azok a tagok fejlesztettek, akik a képesség fejlesztésében aktívan részt vettek. A minimumot csökkenteni tehát szerintem nincs értelme.

Szívesen látjuk a további veleményeket, kommenteket.
 
Nemigazán.
Nincs hatalmas szörnyike. Tudati lények figyeltek fel ránk, konkrétan azokra a tudatokra, akik már elérték a 13. képességet.
Most minden tudat és közösen is idézgetjünk ezeket a lényeket, és eddig úgy tűnik ,hogy ha valamelyik tudat túllépett az 1000TU-s határon, akkor van esélye rá, hogy újabb EK 500 hatására megidéződik egy a masszákhoz hasonlóan hozzá mért lény, akiből kinyerhető egy esszencia, amit egyenlőre még nem tudunk mire vélni, de nyilván lesz jelentősége.
Az, hogy ebből mi vezet még el a képességfához és hogy ez 10 év múlva is így marad, vagy ez amolyan esemény és ezután majd lesz egy módja a képességfának az még legalábbis számomra kérdéses.
 
ui: tud valaki egy jó módszert arra, hogy KT vezető hogy lépjen ki 95%-ban inaktív KT-ból anélkül, hogy feloszlatná?


Írsz 1 levelet a JV-nek, megadsz valakit utódnak és ennyi.
 
Csak, hogy jól értem-e a jelenlegi eseményt: Van egy hatalmas szörnyike (nevezzük Űrfű 2008-nak ), akinek nem tetszik, hogy a KT-k sok TU-t fejlesztettek, ezért letiltja azokat, akik már tényleg nagyon sokat fejlesztettek. A többit nem. Ha a KT-k sok-sok TU árán megidézik ezt a közös ellenséget, akkor legyőzhetik, de ez csak a megidéző KT-ra vonatkozik, a többire nem.

Így van?

Eztán pedig el lehet kezdeni a képességfát fejleszteni. Az érthető, hogy ez KT-nként történik, de a tudati teret részben letiltó szörnyike az miért?

Lüke

ui: tud valaki egy jó módszert arra, hogy KT vezető hogy lépjen ki 95%-ban inaktív KT-ból anélkül, hogy feloszlatná?
 
Szerintem az egyéni minimum akár 100 TU is lehet, de
a KT minimumnak tényleg 500 körül kellene lennie minden képességnél. Ekkor akár el is lehetne felejteni, hogy eddig ki mennyi TU-t EF-elt, erről mindenki lemondana.
 
Dess, ez költői kérdés volt??
Úgyis tudod a választ...

Amúgy jó lenne, ha 500/30-ra módosulna a fejadag!
 
Mi lesz azzal a TU-val, amit a KT-k a régi cserébe aktuálisan befejlesztettek a KT-képesség reformot bevezető esemény kezdete előtt?
Ez a tudatpont mennyiség nem veszik el. Minden KT felhasználhatja, hogy olcsóbbá tegye az új képessége(i)t. Egy az egyben beszámoljuk az új képességbe, de egy képességbe max. 500 TU-t. Vagyis, ha egy KT-nak aktuálisan volt 800 TU-ja fejlesztve, akkor az első új képességet 1000 helyett 500-ért, a másodikat 1500 helyett 1200-ért fejlesztheti.


A mi KTnknak majdnem 2000 ilyen felhasznalhato "beragadt" fejlesztese van.
Igy az elso kepesseg 1000 helyett 500 lesz. Ez OK. De mi lesz a fejenkenti befejlesztendo TU osszeggel?
Marad 1000/30 vagy 500/30 lesz?
 
mind szep es jo, de egyedul a beho tudna megnezni statisztikailag (remelem lekerdezheto SQL el), hogy milyen a KT-kban az aktivitasi szint. Ez alapjan mar egyszerubb lenne konkret terveket csinalni.
 
Azt mondod 30 aktiv taggal rendelkezo KT amiben van 10 tag ami heti 3at lep?
Szerinted hany ilyen KTvan most? 1? Nem hinnem hogy tobb.. Sajnos!
Abban igazad van,hogy egy nagy lemaradassal rendelkezo rabszolga,hetente siman beletol 2-300at a kepessegbe (a tobbit meg a "normal" tagsag kifejleszti,de ez a TF,ezt ugysem lehet kikuszobolni.
En masban latom a megoldast:
2 teny van:
1, Ha 30 aktiv tag befejleszti a minimumot,kesz a kepesseg (kis KT-k halala).
2, Kesobb jovonek a Beho szerint elegseges a minimum berakasa (ez ok is).
Ezek alapjan - a mostani kepessegek arat megtartva a minimum kiszamitasahoz - legyen eleg ha mondjuk csak 10 ember belerakja a minimumot (az szep kerek szam ),es megvan a kepesseg!
Ez egyreszt nem hatrany a tobbi KTnak sem,viszont segit a kicsiknek. Mar ha vannak 10en..
De persze izles szerint ezen lehet valtoztatni.
Mint ahogy a minimumon is (pl: 25-e,vagy akarmennyi).
A lenyeg,hogy a minimum befejlesztesevel (vagy esetleg kicsit tobbel ha Beho ugy latja jonak),a kisebb KT-k is csinaljak a kepessegfat.
 
Bennem még egy újabb "aggály" merült fel.
Mi van, ha egy tag mondjuk 1-2 éves "szendergésből" indul újra útnak és szeretne részt venni a fejlesztésben?
Most (én legalábbis így értelmezem) úgy néz ki, hogy először le kell dolgoznia a lemaradását, azaz akár több száz TU-t befejlesztenie "magának", amiből a közösség semmit nem érez. Lehetne-e különbséget tenni ilyenkor, hogy eldöntse az illető, hogy a közösségnek fejleszt, vagy magának? Vagy (és szerintem ez a megoldás tűnik a legjobbnak, hogy amit akkor épp magának fejleszt, ugyanannyival fejlessze az aktuális "totált" is.

Más.

A jelen rendszer nagyon kedvez azoknak (gyakorlatilag KT-létszámtól függetlenül), akik sok lemaradással rendelkeznek.
Pl. Egy 30 aktív fővel rendelkező KT-ban mondjuk 10 olyan karakter van, aki heti 3-at lép. Így nyílván nagyon gyorsan ki lesz fejlesztve a képesség, viszont "büntetve" lesznek a heti 1-et lépők, mert ők késöbb használhatják csak a kifejlesztett képességet, mint a heti sokat lépő társaik.
Vagyis valahogy el kéne érni azt, hogy ne érje ez hátrányként a lemaradással nem rendelkezőket, akik ugye folyamatosan aktívak (vagyis folyamatosan tejelő ügyfelei a kft-nek).
Sajnos működő ötletem ugyan nincs, de gondolom sokan egyetértenek ezzel, akinek van ötlete ossza itt meg.
 
A jelenlét bónusz egy már létező, megvalósult rendszer. Az aktivitást hivatott jutalmazni. Ugyanez a rendszer továbbfejleszthető KT-szintre is, amivel megoldható, hogy azok a KT-k is elérhessenek magasabb szinteket a képességfán, ahol csak max 5-10 aktívnak mondható karakter játszik.

Egy példa:
Azon - a KT jelentésben szereplő - tagok után, amelyek legalább egy éve már nem léptek, a KT vezetője automatikusan kapjon valamiféle bonuszt, minden lelépett fordulójában. Ha a képességfába fejleszt ez a KT vezető, akkor neki az ilyen, inaktív karakterek után gratis fejlődjön be valamivel több TU a képességfába.

Ha a KT "húzza magával" az inaktív tagokat, akik nyilvánvalóan nem fejlesztenek, és csak "darabra" vannak meg, ne kelljen kirugdosni őket, vagy ne kelljen egy "haldokló" KT-ból azt a néhány embert, akik még szeretnének játszani, mindenképpen átszipkázni egy másik, aktívabb tagságú KT-ba.

Egy másik példa:
A Kt, mikor fejleszti a képességeket, számolhasson az inaktív tagsággal, és az inaktív tagok után kapjon kedvezményt a célszámból. Ezt mindig külön kellene kérelmezni, és a mostani "darabban álló" fejlesztés-készlet beszámításának mintájára, ezt a bizonyos kedvezményt jóvá lehessen írni a képesség kifejlődésénél. Remélem érthető.

Azért arra vigyázni kell, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Mert óhatatlan, hogy lesznek, akik számolgatnak, ügyeskednek és nyerészkednek majd az efféle kedvezményekkel. Az sem lehet cél, hogy a régi karakterek csak azért maradjanak a KT-ban, és csak azért ne induljanak újra, mert akkor a KT elveszíti az utánuk járó bónuszát.

Azért írtam az egy éves inaktivitást, mint határértéket, mert KT-vezetőként úgy látom, hogy akik egy évnél kevesebb ideje álltak le, gyakran újraindulnak, ők még aktiválhatók. Az egy évnél régebben leálló karaktereket általában már csak úgy lehet aktivitásra bírni, ha más irányítót kapnak. Ha ez bekövetkezik, akkor a karakter valószínűleg többet fog fejleszteni aktívan, mint amennyi bónuszt a KT kapott utána, szóval minden happy.

Szóltam.
 
Manus nagyon komoly es valos problemat hozott fel amit most en pl a Holtido vezetoje folyamatosan erzekelek. Lehet hogy aktiv KT vagyunk, joforman a TF elitjet kepviselve (tisztelet a kivetelnek, azert vannak paran). Tobb forumon is kifejeztem azonbeli aggalyomat hogy talan nem kellenne minden regit inaktiv karakter kitenni es minden uj jelentkezot felvenni. Tudom ezzel magam alatt vagom a fat, KT szinten, de ez csak rovidtavu nyeremeny lenne.. Azert is vettem reszt a tervezet elkesziteseben mert azt szeretnem hogy a jatekom ami mar az eletem resze tovabb menjen es szinesedjen. Hiaba van az a sok ag ha lesz 10 aktiv KT max 2-3 agat fejlesztve. Szerintem is az a jatek ertelme hogyha megadjuk minden kis KT nak az eletteret es nem szoritunk mindenkit a tovabbi kockasodasba... Szerintem rengeteg jo otlet van a fakban, igaz ha meg kesobb hozza is kell nyulni hogy balance legyen.. De ez mind csak akkor derulhet ki ha a diverzitas megengedi a sok kis KT-nak is hogy beprobalkozzon minden nem szokvanyos variacioval. engem szemelyesen nem bantana ha mas, kis KT nak kevesebbet kellenne fejlesztenie.. A hangsuly az egyeni befektetesen legyen.. Tudom hogy a rabszolga gyors es egyszeru penz, de vegul is az aktiv jatekosok szama mondja meg valojaban hany ilyen kisegito szemelyzet is kell egy jatekba, azaz rabszolgazni is csak az fog aki aktivan jatszik melette...
 
Szia!

Eloszor is itt is szeretnem kijelenteni, hogy a kepessegfa fejlesztes osszesegeben nagyon pozitiv, es koszonjuk!

Azt hiszem a legtobb jatekosnak igazabol csak egy gondja van, es ez pedig a KT-k kihalasanak veszelye.

Azt hiszem az konnyen belathato, hogy a kisebb KT-k (avagy kisebb aktiv letszamu KT-k, avagy KT-k melyekben nincsenek rabszolga karakterek), es azok tagjai nagyon gyorsan hatranyba fognak kerulni fejlesztes szempontjabol. Sajnos, az abszolut hatarok ilyen eredmenyt hoznak.

Azt ugyesen megoldottatok, hogy legyen minimum koltseg minden karakternek.

Egy kis tablazat amit keszitettem:
KT tagsag | 4000 kepessegre tagonkent koltott TU [osszesen KTban] | 1000 kepessegre tagonkent koltott TU [osszesen KTban]
10 | 400 [4000] | 100 [1000]
30 | 133 [4000] | 33 [1000]
50 | 133 [6650] | 33 [1650]

Tehat, 30 alatti aktiv tagsaggal rendelkezo KT-ban nagy buntetesek lesznek az elkoltendo TU-k (es talan fontosabban TVP-k) teren.

Nem tudom hany 30+ aktiv tagsaggal rendelkezo KT letezik a jelenben... de talan nem tevedek nagyot ha azt mondom nagyon keves.

Hova fog ez vezetni?

Logikat kovetve (valamint OV-s tapasztalatokat is figyelembe veve) azt a kovetkeztetest kell levonni, hogy a fejlesztes bizony a kis KT-k veget jelenti... karakterek kilepnek es atmennek egy aktivabb KT-ba, ami persze meg nehezebbe teszi a kis KT-k helyzetet.

Namost, itt egy nagy ideologia dontes elott allunk (alltok) -- erdekel-e mindez titeket? Az a szinesites ami a TF elso 5-10 evet meghatarozta immar nem fontos es nem erdemes megtartani?

Talan a valasz igen... amennyiben a KT-k szamanak csokkentese az egyik celotok, azt hiszem meg kellene vizsgalnotok a KT kilepes/belepes koruli bunteteseket (MXTU-k vesztese, stb).

Amennyiben a valasz nem, akkor valamilyen megoldast kellene keresni ami nem ilyen drasztikus modon lehetetleniti el a kis KT-k eletet.

Egy par gondolat ennek a hogyan/mikentjere:

- Miert 30-ra van ez optimalizalva? Miert nem mondjuk 10-re? Jelen cel koltsegeket figyelembe veve (33/fo, 133/fo), modositani a kepesseg arakat ugy hogy a kepessegek 330 TU / 1330 TU-ba kerulnek?
- Figyelembe lehetne-e venni az aktiv letszamot? Peldaul X fordulo az elmult 6 honapban? Ezalapjan, modosulna az osszesen elkoltendo TU erteke.
- Lehetne-e valamilyen engedmeny a nagy aktiv tagszamu KT-nak? Tehat - mondjuk a 4000 TU-s (akarom mondani 1330) kepesseget figyelembe veve, csokkenteni a minimum bevasarlasi koltseget - 50 aktiv tagnal 133 helyett 80 TU fejenkent? Tehat ha tenyleg mind az 50 tag lep, akkor fejenkent 80 TU utan megvan a kepesseg, mindenkinek. Tehat, a modositohoz meg lehetne tartani az eredeti koltseget, ez az alapjan egy KT szintu csokkentot bevezetni...

Peldaul, csak egyszeruseg kedveert, a fenti szamok alapjan, tagonkent 1.325 TU kedvezmeny.

Tehat, nezzuk meg:

KT tagsag | 4000 kepessegre tagonkent koltott TU [osszesen KTban] | 1000 kepessegre tagonkent koltott TU [osszesen KTban]
10 | 133 [1330] | 33 [330]
30 | 106 [2660] | 26 [660]
50 | 80 [4000] | 20 [1000]

A fenti gondolatok, ertekek, szamok csak irany ertekuek -- bar igy ujra olvasva egesz jonak tunnek.

A fo gondolatok:
- Figyelembe venni az AKTIV tagsagot az eppen fejlesztett kepesseghez.
- 10-re optimalizalni a koltsegeket.
- Jutalmazni a magas letszamu aktiv KT-kat minimalis egyeni koltseg szempontjabol.

Osszefoglalva, bar nagyon orulok a kepessegfanak, felek hogy ez a KT-k es azok szinesito hatasanak a veget fogja jelenteni. En ugy gondolom, hogy ez nagyon magas ar, 15 ev utan. Talan nem vagyok egyedul es erdemes lenne valamilyen megoldast talalni.

Udv:
Manus
 
Miért mindegy a nyugatiaknak? Nyugaton vagyok, ki van fejlesztve az összes képességünk. Ha egy KT-nak olyan képessége van ami az EF-től függ, akkor elég szívásnak tűnik, hogy be kell rakni a TU-t a hagyományos fejlesztésbe 20 körönként, aztán lehet a képességfát is fejlesztgetni.
 
Albertus! A dolog azért nem így fog teljesen kinézni, de majd meglátod. A 10 év is erős túlzás. Valamint vannak olyan játékosok is, akik csak nyugaton játszanak. Nekik aztán édesmindegy, hogy van-e új képességfa vagy nincs. De azért nyilván az lesz a nagy tendencia, amit írtál.
 
Igen javallott.De ha majd lefut ez a dolog a kezdeti nehézségek után,azért ott fogunk állni,hogy néhány kt meghal,illetve egy idő után ha csak ha nem őrült a játékos,átlép.Miért is?Mert ezek után kiknek a szintjére lesznek irva a dolgok?Amelyik kt tag pl. egy év után még csak az entitás eljöveteléért küzd,vagy aki már a 6.-at fejezte be?Ez nem kritika,kérdés,mert a fejlesztés jó,csak 10 évet késett,de legalább van.
 
Építő kritika az, amiben van javaslat is, hogy mi változzon.
AZ EK500 szövegének javítása pl. építő kritika. Talán ehhez már késő van, de azok a KT-t, akik közelállnak már az EK500 végéhez kapnak valami szöveget erről. Mint írtam nem az össz EK500 számít, hanem KT-kként, szóval a kevesebbet fejlesztő KT-knak javallot a további erőteljes fejlesztés.
A jutalom (répa) pedig ott van: maga a képességfa.
 
Szerintem az alapötlet jó volt. Kicsit szívtam a fogam az EF kapcsán, de logikus, hogy egy ilyen kaliberű entitás esetén az ember szív. Amivel lehetett volna dobni a dolgon szerintem, hogy az EK 500 parancsnál mondjuk változik a szöveg (pl. "érzitek, hogy már túl vagytok a nehezén" stb..). Ez olyan mint amikor az edzőm futást gyakoroltatott velem, és nem mondta meg hol a vége. EZ ugyan fejleszti az ember türelmét és kitartását, de ezt a játékot nem ezért játszuk, hanem a játékélményért. Ez olyan érzetet kelt, mintha a ryuku-s fejlesztésnél 100 mező csak tenger lett volna az első partig és azalatt még tengeri moncok se jöttek volna. Érdemes odarakni azt a répát szerintem.
 
Ebben igazad van, de ez sem ok-okozati osszefugges.
Nem tudom milyen lehet az epito kritika, de szivesen irok par szinesito mondatot a szaraz EK 500-akhoz.
 
Viszont ha a másik oldalt nézzük,akkor nem lehet okod(okunk)a panaszra,mer a Vértestvérek nyertek legalább 8-10+ aktiv tagot.Én mondhatnám,hogy a Prófétáktól még a maradék aktiv is elmegy,mert ide jutottunk a nagy szerepjátékos elképzelésünkkel,de erről aztán mondjuk lehetne éveket vitázni.Vagy a Pöröly Rend ahol táborok és házi bajnokságok voltak,fuccs.Ha az én két karim és az a pár akit én szerveztem csak azt nézte volna,hogy a Vértestvérek ef képességei most halottak,akkor biztos nem ide jövünk,jönnek.De ide jöttünk.Amig az fkérek és a beengek mennek,kicsit lassulunk,de hidd el 70-80 mxtu-ból jutni fog mindenre,és átvesszük az éjszakai uralom után a nappalt is.
 
Sziasztok!

Bár az építő jellegű kritikát jobban szeretem, de ha valaki elégedetlen, annak nyilván hangot kell adni valahol. Szóval, ha bármi kérdésetek van, itt megválaszoljuk. Azt azonban ne várjátok, hogy mindent előre elmondunk. Ez régebben se volt így, most se lesz.
Elöljáróban annyit, hogy az EK 500-ak nemsokára eredményt fognak hozni, de a befejlesztett TU-k KT-nként számítanak, nem összesen.
 
Mellette pedig pluszban az EF-re epulo kepessegeinket is kihereltek. Ez se dobja fel a jatekkedvet, ill. a nem osztonoz jobban az EK-zasra.
De, ugye, az elso KT, amelyik elerte az 1000 EK-t kap majd 10% kedvezmenyt a kepessegfara. Nice. Megerdemli fkiraly.
Csak a tippre 20.000 EK meg messze van, foleg igy, hogy osztonzes zero. Nem kerulne sokba kis szinesito szoveget vinni a forduloba!
 
Általánosságban véve elmondható, hogy a GN-t a JV-nek kötelezően kéne látogatni. Sokkal jobban átlátnának minden fejlesztést, ha legalább heti 1x felnéznének oda (és nem csak Kati ), egyrészről könnyebb lenne kielégíteni a játékosok "igényeit" (ha már ez egy szolgáltatás; vagy mi), másrészről néha el lehetne hinteni 1-2 infómorzsát.
Pl. "nyomassátok a TU-kat, jó úton jártok" vagy "semmi gond, minden le van programozva, ráadásul nem a semmibe megy az a rengeteg TU".

Mert így inkább lehangoló és demoralizáló (by Dess), hogy nem tudjuk, hogy meddig és nem tudjuk hogy mi végre csak toljuk, toljuk a rengeteg TU-t és egy countert leszámítva semmi látszatja nincs az ég világon.
 
A koncepcio nekem tetszik, nagy altalanossagban a fa kepessegei is tetszenek. De az biztos, hogy a totalisan leallt KT-k - es a KT-k zome ilyen sajnos - nem fognak a fa miatt ujra aktivizalodni.

Arra tényleg figyeljen oda a beho, hogy a motivalas ne essen at alulmotivaltsagba.

Azt a nehany KT-t pedig, ahol van elet nem szabad elkedvetleniteni azzal, hogy tul sokaig van ez a passziv helyzet, ami senkinek sem jo.
 
Dehogynem. A pénzt befizetted, nem nálad kamatozik. Mostanában a beho-s kommunikáció és reakció amúgyis alulmúlja magát, kiváncsi leszek az AK beszüntetése után honnan lesz majd info... Az, hogy a fantasztikusan jó manifasz vagy mi elűzése mellett mért nem lehet EFelni, annak meg csak a nagy ég a megmondhatója. Nem a programozó, mert onnan válasz úgyse jön.
Milyen jó, hogy ezért a "szolgáltatásért" is fizetni kell...
 
Jó lett volna az eseményről is valami infot csepegtetni. 10000Tu-t gyak 2hét alatt benyomtak a játékosok és nem történt semmi. Most a többség kivár és leáll.
Ez nem jó senkinek sem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.