Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
Hatalom Kártyái – Ősi Káosz november 25.
A pillanat képe
Dornodon istenének követői
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Dornodon követői velejéig romlott emberek. Csak a vér íze és a tűz lángja hozza őket izgalomba, épp ezért a harc és a pusztítás hajszolásáról szól életük egésze.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny február 17. - Versenybeszámoló
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06.
HKK további versenystatisztikák
HKK Legendás cél: Császárváros
Nerfek és tiltások 2024. március 1.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47043)
HKK Legendás cél: Császárváros (23)
Császárváros akció - 2024.02.20. - 2024.03.06. (2)
Lapötletek (64925)
Túlélők Földje retró kiadás (7)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8094)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - jelző

(AK104) Nincs szörnykomponens a Hullaféreg jelzőben. Bár a Hullaféreg szövege azt mondja, hogy a jelzők képessége mindenben megegyezik a lapéval, de ez csak a képességekre vonatkozik, természetesen a jelzőkben továbbra sincs szörnykomponens, mint ahogy az idézési költségük is 0.
(AK120) Minden jelző idézési költsége 0, azonban ez alól a régi Illúziósárkány kivétel volt. A mai versenykörnyezetben azonban és sok problémát okozhat, így mostantól mind az új, mind a régi Illúziósárkány jelző idézési költsége 0.
(AK130) Hatás: Gyakran merül fel az a kérdés, hogy mi is minősül pontosan hatásnak. Újabban főleg jelzők kapcsán vetődik ez fel. Természetesen a kézben, asztalon és gyűjtőben levő lapok képességei hatások. Ugyanígy hatások az önálló jelzők képességei is (pl. A Fegyverkovács (új) dobótőrei). A legfogósabb kérdés a lapra rakott jelzők témája. Az egyik legtipikusabb lapra rakott jelzők, a méregjelzők eddig sem számítottak hatásnak. Ebből a példából kiindulva a lapra rakott jelzők állandó képességei nem hatások. Ilyen jelzők még például az öregítés jelzők. Konkrét példával élve Uwallát (új) eddig is le lehetett mérgezni, de most már az is egyértelmű, hogy az öregítés jelzők is megölik (pl. Nekromanta enyészúr). Azonban a lapra rakott jelzők aktiválást igénylő képességei már hatások. Ilyen pl. a Csáp entitás által adott testrész jelzőkkel okozott sebzés. Ha már a testrész jelzőknél tartunk, fontos azt is megjegyezni, hogy a testrész jelzők (Csáp entitás, Galetki szanitéc) minden szempontból testrésznek számítanak, de nem önálló jelzők. Lapra rakott jelzők, így semmilyen olyan forrás nem szedi le őket, ami önálló jelzőkre hat.
(AK131) Hogyan másolnak le a másoló lapok olyan lapot, ami elvesztette a képességeit? A másoló lapok a lapot mindig az alapállapotban másolják, kivéve ha valami olyan állandó változás érte, amit nem egy másik lap vagy jelző biztosít. Ilyen állandó változás jelenleg csak egy fajta van a HKK-ban: a képességek elvesztése. Az összes többi állandó változást egy lap vagy jelző adja a lapnak, mivel nincs olyan varázslatunk vagy hatásunk, ami anélkül változtatna permanensen egy lapon, hogy jelzőt vagy lapot rakna rá vagy az asztalra. Ha a másoló lapok tehát képesség nélküli lényt másolnak, az nem kap képességet, az egyszerűség kedvéért akkor sem, ha a képességeit csak időlegesen vesztette el. Tudjuk, hogy van olyan lap (pl. a Klónozás (új)), aminek a szövege értelmezhető másképpen is, de az egyszerű szabályokra törekvés miatt ez minden másoló lapra érvényes, függetlenül attól, hogy a másolás szövege hogy van megfogalmazva. Egyetlen kivétel van, amikor a képességet a lap úgy veszti el, hogy kap egy jelzőt. Ilyenkor a jelző veszi el a képességet, ha ez lekerül róla, a lap is visszanyeri a képességeit. Mivel a másoló lap a jelzőt nem másolja, ezért az esetben a másolt lapnak lesz képessége.
(AK141) Nem önálló jelző a Galetki sebész által adott testrész jelző. Az önálló jelző az, amit nem lapra kell tenni. Ez, bár testrésznek számít, de nem önálló jelző.
(AK143) Lovas altípusúnak számítanak a Két lovas eljövetelével kapott jelzők. Minden olyan jelző lény, amelynek a neve egy altípus neve, olyan altípusnak is számít egyben, akkor is, ha a lap ezt külön nem mondja. Pl. a quwarg jelzők mindig quwarg alítpusúak.
(AK21) Az univerzum tengelyénél áldozhatok jelző lényeket is. Amennyiben egy lap lényekre hivatkozik, akkor a jelző lényekre is vonatkozik. A lapokra ható kártyák természetesen nem vonatkoznak a jelzőkre.
(AK24) A pénz szentélyével egy körben végtelen számú 0 idézési költségű lényt vagy bűbájt, esetleg jelző lényt vagy bűbájt leszedhetek. A pénz szentélyét egy körben bármennyiszer használhatod, ennek csak a szörnykomponenseid száma szab határt, a 0 idézési költségű lapok leszedésénél pedig még az sem. Jelzők idézési költsége 0, így rájuk is működik az ötlet.
(AK40) Az összes olyan lap, ami lények (és nem lény lapok) gyűjtőbe kerülésére hivatkozik, az érvényes a jelző lényekre meghalására (játékból való kikerülésére) is. Így Silistra akkor is szintet lép, ha egy jelző lényem hal meg.
(AK91) Kijátszhatom a Gyors növekedést a lényemen levő méregjelzőkből is. Elég bonyolult lenne követni, hogy most azt a méregjelzőt, gyengülés jelzőt, vagy bármilyen egyéb jelzőt ki rakta a lényemre, így egy egyértelmű szabályt hoztunk ebben a kérdésben: az a te jelződ, ami a te lapodon van, függetlenül attól, hogy ki rakta rá. Vagyis a te lapjaidon levő bármilyen jelzőt felhasználhatsz a Gyors növekedéshez.
(AK97) Hogyan működik a Köd képessége az AK91-ben megjelent szabály alapján, miszerint azé a jelző, akinek a lényén van? Kijátszhatok-e Gyors növekedést (egy vagy két önálló, vagy lapra rakott jelzőt kell áldozni a kijátszásához) a lényeimen levő ködjelzőből? Jó kérdés, mivel így ellentmondásba kerülünk a Köd eddigi gyakorlatával, és egyben az eredeti céljával is. A Köd> tehát kivétel lesz e szabály alól, a Köd jelzők továbbra is a Köd kijátszójáé maradnak. Az AK91-ben megjelent szabály egyébként főleg azért lett bevezetve, mivel méreg, gyengülés meg hasonló jelzők esetén gyakran körülményes számon tartani, hogy melyik jelző milyen forrásból került a lapra. A Ködnél ez nem fog problémát jelenteni.

Létrehozás: 2003. október 10. 23:45:04
Utolsó frissítés: 2017. február 1. 12:47:52


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.