Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szende Ughal
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Ritka eset, hogy egy ork kalandozni induljon, de Ughallal pont ez történt. Magányos utazásai során gyorsan hírnevet szerzett magának, elsősorban félelmetes erejével, azonban ahhoz, hogy ez az ismertség hosszútávon kitartson, több gógyira lett volna szükség, mint amennyi szegény Ughal fejébe beleférhetett. Itt múlt el az ork kalandozók dicsősége.
Nézz szét a galériában!
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (7)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (34)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (223)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8144)
Lapötletek (64970)
Manaszipoly zén bemutató (11)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Megkérhetlek, hogy a válaszomat akkor bemásold, mert mégegyszer képtelen vagyok leírni úgy ahogy leírtam.

Köszi.
 
Kereskedőként és játékosként elég nagy rálátásom van a piacra és a játékokra, így én is hozzászólok.
Szerintem azért nincs komoly ellenfele a HKK-nak, mert más a célközönsége, mint a legtöbb játéknak.
A fő célcsoport a gyerekek (8-18év), ez a TF világának erős szabadossága miatt alakult így ki (melyik külföldi játék vállalna be tucatnyi Lila brekk szerő ökörséget). Később ez részben tudatosan lett ebbe az irányba tolva.
A fiataloknak bejön a magyar nyelv (bár sokan megértenék az angol kártyákat), a sokszor igyénytelen és/vagy rajzfilmszerű grafika, és -ami nagyon fontos- 1000ft egy deck.

A többi kártyajátéknak teljesen más a tömegbázisa, jószerivel nincs is átjárás a játékok közt. Ez köszönhető annak, hogy más "komolyabb" játékot játszók erősen lenézik a HKK-t, vmiért az a tévképzetük van hogy ez egy gagyi gyerekjáték.

(Attila a Hun: ez véletlen privibe is elment )
 
igen, több is lesz
 
Lesznek benne Kragoruba illő lapok???
 
Aha mondjuk akiket ismerek thkban
és az élmezőnyben van----az legalább 60-100 dekket vett------so*---100000 felett kb....
Csak hkkban nem feltétlenul szukséges minden drága lap a thkban meg igen
:P:S
 
A trónok harcával két nagyon nagy baj van: Az egyik, hogy mindenki azthiszi drága, pedig azért mert egy boosterben ugyanannyi pénzért feleanyni lap van még nem drágább maga a játék, hiszen egy pakli összerakásához kell mondjuk a 60 lapból 30gyakori, 15-20 nemgyak és 10-15 ritka, maximum, de vannak paklik ahol ennél is kevesebb kell, igazából a játék drága része megvenni azt a pár spoilert ami mindenképpen kell, de ez sem olyan drága, hiszen 13-15 ezer pénzből megvannak ezek a lapok, a HKKban ennyiért 3 zulit 3 áldozatot kapsz meg meg még valamit mellé.
A másik probléma, hogy a Deltavision pedig nem is tesz semmit azért, hogy reklámozva legyen a játék, és, hogy lássák az emberek, h nem kell 100 000eket rákölteinük, hogy jól lehessen játszani, azonkívül aki játzott már Delta által támogatott játékkal az tudhatja, hogy mekkora csicskán kezelik a játékaikat, nekem ebből let elegem, amíg nem kezdik normálisan menedzselni addig én nem játszom, pedig nagyon jó kis játék és ajánlom mindenkinek a könyveket, igaz nem rövidek (jelenleg 4 könyv, ilyen átlag 800oldal/könyv), de nagyon jók
 
Kötekedésnek fog tünni, pedig hidd el nem az))

A fórum, vagyis ami i.e. előtt volt, asszem pont azért voltak, hogy ott vitassák meg a problémákat, beszéljenek mindenről ami érinthette és érdekelte őket. Már ha a megkopott és meszes agyam jól emlékszik)
Tehát ha itt negatívumok hangzanak el és esetleg én egyetértek vele, még mindíg áll a zászló a vitatott fél részéről, hogy reagáljon erre. Akár tettekkel, akár szavakkal. De tényleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy szerintem a Beholder, mint minden a saját érdekeit is néző cég, jól fog kijönni belőle. Meg fogják tenni a megfelelő lépéseket, mert szerintem képesek önkritikát gyakorolni és figyelembe venni a játékosok véleményét. Ez pedig mindenkinek jó lesz. De ehhez idő kell.

Tényleg nem kötekedésnek írtam, de nem bírtam kihagyni) Ilyen vagyok

No, meg aztán térjünk vissza a topichoz. Hisz itt végülis nem a Beho és a HKK jövőjét kell pro és kontra megvitatni.
Szerintem ha felhúzzuk, akkor az első 3 körben nagyon jó kis Tiltott könyv vagy Gakk blokkoló lap. Vagy sok más szemét kis lap, ami megkeserít minket. Ha meg Lassan-oznak akkor sem baj. Bilincs ellen már szarabb De az még mindíg nem versenyerős.
 
A MÍTOSZTRA gondolsz?
A thk talan tobben fogják játszani ....ez szerintem azon fog mulni, hogy tényleg akkora dijazas lesz a nemzetin mint ahogy beharngozták...
 
Köszi...Igazad van...

de erre csak ennyit akarok mondani....
"Viszont ha egyre többen fogalmaznak meg negatívumokat,"----------> ok, cxsak ne miattatok fogalmazzanak egyre több negativumot a jatekosok...
mert ha sok ember latja a forumon ezeket, akkor azt hiszik hogy mind igaz.....elkezdik terjeszteni....és nagyon sok embernek lesz ugyanez a véleménye....
ÉS ekkor lesz az igazi gas....
BYE
 
Nem bántódtam meg. Beismerem, általánosban csak 3-as voltam nyelvtanból) Ez van)
Kereskedőként az ember más szemszögből is látja a piacot. Főleg ha a kereskedő játszik is, mert akkor megérti a játékosok örömét és bánatát is. Ha pedig jó kereskedő akar lenni az ember, akkor mindent megpróbál a vásárlók érdekében. Több elégedett vásárló, több haszon.
A HKK jelenleg annak köszönheti népszerűségét, hogy magyar nyelvű. Emellé jön az ára, ami a piacon jelenleg a legjobb és elég sűrűn jön hozzá valamilyen kis kiegészítő. Talán lehet hogy túl sűrűn is. Én a Zén-t 3 havonta, 22 lapost pedig évente nyomnék ki. Így mind a tesztelésre, mind a fejlesztésekre sokkal több idő lenne. Sőt, egy-két AK-s lapot ritkaként 2 kieggel később ki is adnék. Ne kelljen már ezért 3 újságot vennem. Az újság adja el önmagát, a tartalma miatt.

Akkor a konkurensek:

MÍTOSZ: Igen, jelenleg nagyon kevesen játszák (lehetne azt is mondani, hogy senki). Ugyanabba a hibába estek, mint az első MÍTOSZ-osok. Kevés a tőke és nem volt megfelelő sem a reklám, sem a fejlesztés. Ez pedig nagy könnyebbség a Beho-nak. Ha csak kicsivel jobb a fejlesztés és az első kiadásban nincs 10% felett az erratazott lapok száma, akkor szerintem a 2005-ös karácsony slágere lett volna. Az ötlet nagyon jó és a háttere pont a HKK vásárlóinak 80%-nak figyelmét felkeltheti.

THK: Jelenleg még újnak mondható a magyar piacon ő is. Viszont egy nemzetközi csapat van mögötte és kemény tőkék. Náluk a kártyákon külön osztály dolgozik a grafikán, a kisérő szövegen, a kártyán és külön vannak tesztelők. Ráadásul a kíhívás itt már nem csak a hazai legjobb lenni, hanem van lehetőség nemzetközi porondon is megmérkőzni, nem is komolytalan díjakkal. Tehát hogy mennyire lesz népszerű, azt jövő év elejére lehet megmondani.

Magic: Ezt a játékot már sokan leírták. De jelenleg még mindíg heti 5-6 verseny van országosan és ez nem is rossz arány, ahhoz képest hogy teljesen angol nyelvű. Itt is kiemelhetném a THK-nál írt mammut céges fejlesztés.
Itt is a magyar bajnokságon kívűl lehetőség van a legjobbnak kijutni nemzetközi versenyre. Sőt már magyar bírót is hívtak nemzetközire bíráskodni. Ráadásul ha jól emlékszem tavaly a hazai bajnok ingye utazhatott ki és szállása volt a versenyen. Ezt a sok pakli mellé kapta, mint országos bajnok.

Két Mágus (azaz MAGUS): Jelenleg kis piacot foglal ugyan, de az elmúlt évek buktatóin átlépve jelentősen javultak. Ezt értve mind a fejlesztésre, mind a játéktechnikai részekre és nem elfelejtendő a grafika. Az utolsó kiadást a méltán népszerű Boros-Szikszai páros készítette teljes egészében.

Ezen kívűl a többi kártyajáték elhanyagolható. Talán az egész piac 1,5% teheti ki (Lord of the Rings, Star Wars, X-Men, stb.). Viszont jön, igaz egyelőre angolul, a Word of Warcraft. Ennek a játéknak ismerjük a PC-sváltozatát és szerintem úgymint külföldön, itthon is népszerű lesz. A PC-s játék legális eladása is rekordot döntött m.o.-n.

De mint írtam, szerintem a Beholder mint eddig is, ezután is észre fogja venni a játékosok véleményét és lépni fog. Ezt pedig hagyni kell hogy eljusson hozzájuk. Ha úgyis csak kevesen jelzik a problémákat, akkor nem kell prioritást adni a változtatásnak. Viszont ha egyre többen fogalmaznak meg negatívumokat, akkor a felvetett hibákat elemezni kell és orvosolni.
Tudom, hogy ez az én véleményem. Van aki egyetért, van aki nem. Esetleg olyan is aki azt mondja: "Ha ilyen okos vagyok miért nem csinálok én egy ilyen játékot és akkor megmutathatom, hogy jobban is lehet csinálni." Nos ennek két oka van hogy nem csinálok. 1, Nincs hozzá tőkém. 2, Nem vagyok ennyire okos. Én inkább a szervezésben vagyok otthon.

Szóval ennyi. Remélem nincs karakter limit, mert mégegyzer nem tudom megfogalmazni)
 
A MAGUS régen is jó játék volt, aztán megszünk és ujraindult, és bizony sokkal több hkk-s átált rá, mit te gondolnád. Győrben és Veszprémben jó sokan vannak.
A MAGIC pedig nagyon rég jelen van nálunk és bizony azt is sokan játszák.
Meg ott a yu-gi-oh, amit szerintem sokkal kevesebben.
De az első 2 az bizony komoly rivális, sőtt meg merem kockáztatni itt-ott veri a hkk-t népszerűségében...
 
IGazad van nem akartalak megserteni...
Bár én nem értek hozzá, mert nem vagyok kereskedő se semmi...Nem tudom mien ellenfele lenne a hkk-nak a magyar piacon?
Én csak kártyán tok gondolkozni......Mítosz----nem játszik senki vele
Thk:Jó játék, de nagyon drága elég kevesen játszanak vele egy versenyen kb 15 induló van mig egy dungeon vagy abyss versenyen teltház.....50 illetve 35 induló
Egy Behosn meg lehet 100 folott is az indulok szama.
Mágus:Nem ismerem...de szerintem nem lehet akkora ellenfél mert akkor több szerepjáték bolt is árusitaná.

Kérlek válaszolj mert szeretnék nagyobb látókörben látni...
És remelem , hogy a beho nem hibázik többet mert nem hiszem hogy jo ha a jatekosok vitatkoznak....
NEm vagyok fanatikus....csak nem szeretem,ha mindenki mindenbe beleköt....(HA nem tetszik akkor irjatok Üziket a beholder vezetőinek....gondolom az oldalon megtalálható a cim...
Ne terjesszétek másnak is a negativ gondolkozast a jatekrol.....thx
 
Egen. Elbasztam a muszájt. Van ilyen. De én nem csak a helyesírási hibákról beszéltem. De mindegy.
A tesztelők nem egyenlőek a fejlesztőkkel. De ez is mindegy.
Ha 10-13 tesztelő van, szerintem az nagyon kevés. Jelenleg 3-4000 lap van játékban. Egy új kieg tesztelésénél ezzel a 3-4000 lappal kellene összenézni az új lapokat. Mert így jött ki gyakként és lett betiltva az Idegösszeomlás is. De mint írtam, a 2004-es ugrás után gondolom a Beho is felnő majd a feladathoz. De ez is mindegy.
Te totál fanatikusként nézed az egészet. Viszont a HKK nem monopol kártyajáték M.o.-n és így van mihez viszonyítani. Te lehet hogy nem veszed észre, de ezen a piacon kőkemény konurencia harc folyik. Lehet, hogy a teszteléseken erről nem nagyon esik szó. De hidd el, hogy a Behonak kemény ellenfelekkel kell a kis magyar piacon is szembenéznie.
Én nem szeretném, hogy a HKK valamikor is megszűnjön. Ez volt az első kártyajáték amivel elkezdtem játszani még anno '96-ban és azóta is nagyon szeretem. Viszont tény hogy igenis vannak hibái. Olyan hibái amelyek kicsit jobb odafigyeléssel kiszűrhetőek lennének.
 
AZAZ igazság, hogy nem egyedül Miklós talalja ki a lapokat....vannak tesztelők a játékban és Közös erővel próbálják kiszűrni a hibakat.
és kb 10-13an vannak...ami azt jelenti hogy több szem többet lát....mondjuk ott nem látják az elválasztási problémákat.

Bocsi ezt most a te érdekedben....:S:S:S
Muszály=muszáj....de mind1
Ennyit a rossz helyesírásról...nem kell azzal visszajönni ,hogy én se irok helyesen....Köszi...
 
Így is fel lehet fogni.
Szerintem Miklósnak nem lenne muszály közel 80 lapot egyedül kitalálni és megvalósítani. Ezt a terhet szét lehetne osztani fizetett fejlesztők között. Több szem többet lát alapon. Tudom, hogy így a HKK-n lévő haszon kisebb lenne, de kevesebb lenne az olyan aki azt érzi, hogy nem azt kapta amit várt.
Igen, lehet hogy eleinte csak a bokája fáj Beho bácsinak. Viszont idővel ez a fájdalom el kezd felfelé kúszni, ha egyre több játékos gondolkodik így.
Én mint kereskedő ezzel a problémával nap, mint nap találkozom. Lehet hogy csak nálam van így, de az induláshoz képest sok srác abbahagyta hasonló okok miatt a HKK-t.
Tehát egy magára valamit is adó cég figyelembe veszi a nagyközönség véleményét. Amennyiben azt az üzletpolitikát választja valaki: "Akinek nem tetszik, ne vegye." Akkor hosszú távon nem fog müködni ez a dolog.
De én úgy vettem észre, hogy a Beho nem véletlenül érte el a sikereit a HKK-ban, csak a 2004-es ugrás után nehéz lépést tartani. Ezeket a változtatásokat nem könnyű rövid időn belűl (2-3 év) megvalósítani.
 
Egyetertek....ha ez az allasa akkor tegye meg...
Miklós az ak-ban leirta, hogy megprobál minel egyszerubb de mégis jó lapokat kitalalni....azert , hogy ne legyen a belekötős gyerekeknek se oka arra , hogy kötekedjen....

MAjd meglátjuk mi lesz ha további hibák lesznek akkor valamit telleg kéne tenni...
Mind1
By the way:Ha embereket haragitanak magukra a behosok akkor mi lesz:Megharapják a bokáját Behó bácsinak....vagy csunyán ránéznek.....vagy csak abba hagyják a játékot???
 
Nem, nem rá gondoltam ,hanem a káoszkatlanosra
 
Ja, hogy a káoszkatlanosra gondoltál, az sajnos 'legendás', de béna is... Én azt hittem hirtelen, hogy a kémsanyit gondoltad legendás magaslatokba emelni
 
Igen, a kis kémünk legendás a tehetségéről...

Alig várom a frissen bontottat, ott mindenKiderül!
 
Akárcsak én!
A legendás sárkányt át kell minősíteniük sárkány melett legendásnak is
 
Mikor látunk már egy igazi legendás lényt?! Már nagyon kíváncsi v'ok!
 
Ezzel tökéletesen egyetértek!!

Ja, amúgy békés izoláció. Ez mindent counterel, ami nem vari. Az első néhány körben vélhetően nagyon olcsón, szerintem erős! Az erős ereje kicsit jobb az elején, de ez később is használható főleg, ha pl.: Morgan tanítványával is játszol (persze ez azért ritka, de oda oltári durva)! Meg a játék későbbi szakaszában azért a VP mennyiség is több és akkor se rossz...
Szeretem ezt az újonnan bevezett vonulatot: az elején olcsó a lap később egy kicsit drágul, de ezáltal a játék minden szakaszán használhatóvá válik. Mint pl.: Rend ereje, S...? átka és most a békés izoláció!!
 
Nagyrészt egyetétek veled, DE veszel egy terméket, és azzal kapcsolatban vannak elvárásaid, és ha azt látod, hogy igénytelenek a lapok szövegei, csúnyák a képek, akkor ez egy idő után igenis zavaró tud lenni. Mert én ha bizony azzal foglalkozok, hogy legyenek jók a lapok szövegei,akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy hibák legyenek benne, mert akkor elvesztem az állásom...
Amúgy meg az uj zént másféle lapra nyomták és én a 6 bontott csomag 2/3ából olyan lapokat szedhettem ki, amikről itt-ott lekopott kicsit a festék, és ezt enyhén durvának tarom,hogy a vadiúj lapjaim már sérültek....erre talán nem ártana figyelni.
Mindent összefoglalva: A régi és az uj lapok közti különbségről van szó, régen nem volt sok hiba most van, és a megszokott minőség miatt reklamálnak a emberek... Jó lenne igényesebbenk lenni! Persze én ugyanúgy szeretek játszani mint régen ettől eltekintve,de ha ezt így folytatják sok embert magukra haragíthatnak ezzel.
 
Nem kötekedésből említettem én meg pl hogy rossz az elválasztás a kémsárkányon, hanem azért, mert ha valaki egyszer már bedobta a témát, akkor beszéhetünk róla, nem?
Nem szidtam egy szóval sem senkit, mert véletlenül rosszul szótagolt. Az is poén szerintem, hogy a milgandmestert elírták.
Mi senkit nem szóltunk le, ellenben veled. Akkor szerinted most ki kötekedik?
 
bocsika .. részben egyet értek de csak részban .
 
Mellesleg...Szerintem ez olyan szánalmas, hogy egyesek csak azert játszák ezt a játékot mret , nincs jobb dolguk és bele akarnak kötni mindenbe....
Ez a játék inkább az élvezetekről szól.....
És lehet , hogy szánalmas az is , hogy egy kártyán rossz az elválasztás, vagy a kisebb-et egy "B" vel irják....de azt ne mondja nekem senki, hogy olyan "primkó alajos"-ok vagytok hogy egy helyesíráési hiba miatt nem értitek a szöveget....arról van szó, hogy szerettek mindenbe belakötni...."Húúúú ennek a képnek mennyire ninmcs köze a lap tudásához......húúúúúú...." "Jajj, ismét egy helyesirási hiba.....HUJ JAJ MEGFOGUNK HALNI.....ezt hogy élem túl....":P
Enyhén szánalmas....na mind1......
 
Téged honnan szalasztottak "EMBER":P
Ez a lap első 3 körben kb 0-2 között kánterel....
Mellesleg az Owooti trükk koránt sincsa legjobb kánterek körében....A tükörpajzsot még side-ba sem raknám be....
Nekem a zöldről inkább ezek jutnak eszemben...Nektár...Melkon...Owooti (nem azert mert a legjobb counter)....Most ez a Békés izoláció....Varázslónő...etc.
 
durva kis lap bár jobb lett volna ha max 4 vp
 
Nekem tettszik ez a lap. Első második körben akár ingyen is jöhet. De később meg már nagyon drága. Ezt vagy behúzod vagy nem és akkor az rizikós. És ez nagy hátrány. Én nem raknám be ezt kontrollba. Kicsit elhúzódik a játék, vagy már 3-4 lapot kijáttszottál, akkor drága. Ha pl. mindig 2-ért jönne akkor nekem jobban tettszene. De jó lap. Ha most berakok 3mat belőle, akkor nagyobb az esély hogy behúzom, és nagyobb az esély hogy olyankor is behúzok, amiko már 8-ért jön. Ezen aztán lehet gondolkodni!!!! És végre itt a második lap, aminek tettszik a képe!!!
 
sztem ez nem egy nagyon jól sikerült lap inkább
sideba tenném bele de még oda se jó a zöld kontroll az elég ütős mert az owooti a leg erősebb counter lap aztán a lélekvándorlás is belefér tükör pajsz mandulanektár és pár tápoló lény de nekem nem tetszzik ez a lap túl drága
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.